Mob Psycho 100

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miglaja
    Cute potato ~


    • 2007 12 16
    • 551

    Mob Psycho 100


    Mob Psycho 100
    Mob Psycho Hyaku


    Studija: Bones
    Žanrai: veiksmas, komedija, super galios
    Transliacija: nuo 2016-06-25 iki 2016-09-27
    Formatas: TV serijos
    Trukmė: 12 x 24 min.
    MAL reitingas: 8,54

    YouTube resursai:
    OP || PV

    Papildoma Info:


    Kai esi aštuntokas - tau terūpi, kaip užkalbinti patinkančią mergaitę. O štai Mobas kankinasi ne tik dėl to. Jis sugeba vien minties galia sulenkti šaukštus arba kilnoti objektus dėl turimų telekinezės galių. Negi tai gali būti kankynė ? Tikrai taip, kai dėl neribotų galių nukenčia tavo jaunesnysis brolis... Išgyvenęs skaudžią patirtį Mobas nusprendžia kuo mažiau naudoti savo galias, nebent tai būtų dvasių egzorcizmo seansas kasdieniniame darbe po pamokų. Tik ar taip lengva pabėgti nuo prigimties ?








    Jau visi žino (jei ir nežino, tikrai pastebėjo nenuginčijamus panašumus), kad šis ir One Punch Man anime - to paties kūrėjo darbas. Taigi nori nenori, pradedi lyginti. Ir tikriausiai būsiu nepopuliariojoje pusėje sakydama, kad Mob Psycho 100 yra geresnis nei OPM.
    Kodėl ?
    Animacija dar laisvesnė, spalvingesnė, dinamiškesnė. Vieniems gali patikti, kitiems ne, tačiau visais atvejais tai yra originalu. Čia nebėra rėmų. Tam pačiam epizode gali išvysti realistinių portretų, memes, žinomų paveikslų interpretacijų ar dar bala žino ko. Skamba lyg balaganas, tačiau tai yra nenuspėjama. Ir mane asmeniškai visad nustebina.
    Veikėjai iš pirmo žvilgsnio gali nepatikti ir erzinti. Taip buvo ir man pradžioje. Tačiau ilgainiui supratau, kad tas pats Mobo "MASTER" nors ir neturi jokių supergalių, tačiau nėra toks bukas, kaip galėjo pasirodyti. Įpusėjus anime jis lyg koks išminties šaltinis buvo, dėl ko irgi nenustojau stebėtis, o gal net ir žavėtis...Pats Mobas yra nykus, drovus ir neįdomus. Tačiau, turi tokias galias, kad neašku ar jos pasieks "lubas". O kai šalia atsiranda dar keli bendražygiai - šutvė tampa tikrai smagi.
    OP yra puikus. Skaičiavimas nuo 0 iki 100 dar niekada nebuvo toks catchy

    Apibendrinimas: Komiška ir nenuspėjama Ghostbusters interpretacija. Ar bent jau kažkas tokio šauna į galvą pasižiūrėjus Mob Psycho 100, tik su dvigubai jaunesniais veikėjais.



    Siųstis: nyaa.se

    13
    5 (Puiku)
    46.15%
    6
    4
    46.15%
    6
    3
    0%
    0
    2
    7.69%
    1
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1515

    #2
    Kažkaip nustebau, kad čia ne vien random kovos su vos vos matomais istorijos griaučiais. Karkasas kone identiškas kaip OPM (yra OP veikėjas, yra blogoji organizacija) tačiau turinio pridėta daugiau. Patiko dinamika tarp Shigeo ir jo brolio Ritsu bei jų santykių progresas. Skaityčiau, kad Ritsu gavo daugiausiai dėmesio savo charakteriui visame seriale ir vien tai jau yra pliusas pakeliantis serialą kiek aukščiau OPM. Animacija man ir patiko labiau, bet aukštinti jos labai virš OPM neverta, abiems serialams buvo skirtas aukščiausias studijų kruopštumas ir dėmesys, kad ir skirtingo stiliaus jie būtų.
    Tiesa OP dainos ir vaizdo derinys man labiau patiko OPM, Mob'e vaizdas gražus, bet ryšys su daina ir pati daina silpnoki.

    O šiaip abu serialai su savais trūkumais ir privalumais.
    Mob Psycho turi šaunesnius veikėjus, daugiau veikėjų vystymo (net jei ir vysto daugiausiai tik Shigeo brolį) ir šiek tiek daugiau istorijos.
    OPM užtai labiau pasižymi tiesiog trykštančia energija ir dideliais mąstais veiksme bei neturi Mob Psycho paaugliškų mokyklinių problemų užantyje.

    Comment

    • arna
      emptiness

      • 2006 06 20
      • 1064

      #3
      Neblogas anime. Ne toks beprotiškas kaip "Kill la Kill" ar " One Punch Man", tačiau su ne ką mažesne sprogstamaja galia.

      Kas iš pradžių patiko, tai geras jumoras, balansuojantis tarp absurdo ir parodijos. Piešimas - jazz'ovas, puikiai perteikiantis anime atmosferą. Linksmai nupiešti beveik visi personažai. Tiesa, Shigeo Kageyama stebėtinas panašumas į Saitamą iš "One Punch Man" iš karto pasufleravo kad abiejų autorius galbūt yra tas pats (prisipažinsiu, šio fakto netikrinau) ir kad seriale bus tam tikrų sutapimų.

      Baigus žiūrėti pagalvojau apie šio anime sukūrimo koncepciją. Jei reikėtų išskaidyti ją į atskiras dalis tai tikriausiai būtų:
      1) beprotybė (super galios),
      2) logika (mokėjimas nesitaškyti savo talentais),
      3) filosofija (Arataka Reigen'o požiūryje į gyvenimą),
      4) jumoras (tiek žodinis tiek piešiamasis),
      5) siužetinė linija (kuri po truputį kilo į viršų nuo nulinio x,y atskaitos taško iki aukščiausio kulminacinio taško),
      6) galbūt dar kažkas (ko neįžiūrėjau ar nesupratau)
      7) ir žinoma tęsinys.

      Didžiausią balą šiam anime rašau už beprotišką jumorą, smagų (nenulaižytą) piešimą, gebėjimą suderinti nesuderinamus dalykus (beprotybę ir logiką) ir intelektą.
      Minusuoju už tempo lėtinimą tam tikruose epizoduose ir tam tikrą neįtikinamumą, kuris pasireiškė visatos dydžio Shigeo Kageyama galiose. Nežinau ar reikėjo vietomis taip sudramatinti (sužmoginti-susilpninti) Shigeo. Ir pabaiga be pabaigos. Paskutinėje serijoje kūrėjai (piešėjai?) kiek pachaltūrino piešimo bendrą stilistiką. Bet tai tik mano nuomonė.

      Džiaugiuosi, kad yra tokių mangų/anime kūrėjų, kaip šis Autorius. Kol jų bus, bus ką žiūrėti ir nevaikams.

      Įvertis: 4/5 arba 9/10.

      Autorius Miesto_Druidas
      Tiesa OP dainos ir vaizdo derinys man labiau patiko OPM, Mob'e vaizdas gražus, bet ryšys su daina ir pati daina silpnoki.
      Jei peržiūrėtum pirmų serijų "Mob Psycho 100" openingus, tai pamatytum iš kur ir kas yra tas "Shigeo". Tad ryšys su anime yra stiprus ir aiškus. Beja, tame pačiame openinge pamatytum ir nekuriuos personažus iš kitų anime, kaip pvz. Behelitas iš "Berserk'o" ar Beveidis iš "Šihiros nuotykių..". Dėl muzikos nesiginčysiu: mano nuomone ji tik užduoda bendrą anime toną.
      Vėlesnių serijų openingas t.p. mano nuomone turi gerą ryšį su anime. O ar yra ryšys tarp openingo animacijos ir dainos? - manau kad TAIP. Man tai buvo "į temą".
      ---- ---- ---- ---- ----
      Kuris yra geresnis: "Mob Psycho 100" ar "One Punch Man" - skonio reikalas. Tai panašūs savo stilistika, tačiau skirtingi savo koncepcijomis anime. "One Punch Man" - konceptualesnis, tiesmukesnis, beprotiškesnis, kai tuo tarpu "Mob Psycho 100" - sudėtingesnis/dramatiškesnis, daugiaplanis ir ne toks 'nesąmoningas'. Asmeniškai man "One Punch Man" padarė didesnį įspūdį.
      Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2016-10-01, 22:53.

      Comment

      • Klaudijus
        Narys

        • 2014 07 08
        • 66

        #4
        Kol kas tik dvi serijas mačiau ir susižavėjimo nesukėlė. Animacija tikrai negeresnė už opm, nors animacija pagrinde man paskutinioje vietoje, nebent kituose aspektuose neturi ko pasiūlyti, bet tuomet nėra prasmės žiūrėti dėl animacijos, taigi... deformuoti veikėjų veidai jau senokai kaip nebejuokina http://puu.sh/rvaLa.PNG pigus, žemo lygio humoras, panašiai kaip perdėtos reakcijos, lyg prievarta bandyti išlupti šypseną, nebent jei būtu naudojama kaip pagalbine priemonė, o ne pati priežastis. O kad pgr. veikėjas ''OP'', tai tikriausiai irgi kažkokio tai humoro detalė kaip tam pačiam opm su Saitama, tai kol kas tai nelabai trikdė. Na, čia tik pirmų dviejų serijų įspūdžiai, reiks dar bent porą serijų pažiūrėt, kad apsispręsčiau ar vertas bent kiek mano dėmesio, ar tik save bereikalo kankinu, nors didelių vilčių neturiu.

        Pridėta: Ta va, pažiūrėjau penkias serijas, nuomonė kaip ir nelabai pasikeitė. Žiūrėdamas buvau apatiškas kaip ir pagrindinis veikėjas, nykus jis ir vos keletą veido išraiškų turi, kol Saitama buvo OPM ''pažiba,'' kuris beje turi nemažai grimasų, tai šitas kadras atvirkščiai. Nesudomino.
        Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2016-11-26, 11:31.

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2910

          #5
          Linksmas serialas ir geriausiai žiūrisi būtent kaip komedija/parodija. Man labiausiai patiko tas žalias piktas vaiduoklis.

          Comment

          Working...