Ar tikite vaiduokliais?

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • shigofumii
    cruel man
    • 2008 07 05
    • 137

Vaiduokliai ,dvasios yra bet ne kiekvienas gali juos mtyti sveiku protu to paaiskinti neina ,nors ir aiskina,kad eina .Logiskai galvojant ju neturetu but ir tai yra nesamone neracionalu ,bet kazkas tai vyksta visokie garsai judantys daiktai.Taip kad ir kaip noretusi sakyti kad nieko nera vis tiek yra ir tai vercia tiketi ,kad egzistuoja dalykai kuriu nepaaiskinsi.
    Destiny is waiting ,lets move foward to it.

Comment

• akvarele
      Time OF Dying
      • 2009 10 18
      • 17

as domiosi visko kas liecia dvasias tai ira mana gyvenimo varikliukas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! devinu as yurei paskui man stoga rauna
      Japanese folklore !!!!!

Comment

• Raziel
        Mr. Reasonable

• 2004 06 10
        • 194

Visiems, kurie kartoja klišę iš serijos - "niekas neįrodė, kad vaiduokliai yra, bet niekas neįrodė, kad jų ir nėra": vien todėl, kad kažkoks teiginio neiginys nėra įrodytas (ar neįmanomas įrodyti) dar nereiškia, kad tai tam teiginiui suteikia kažkokios vertės...

Pavyzdys, aš sakau - po tavo lova gyvena mažas nematomas nykštukas, kuris kiekvieną naktį kai tu miegi... emmm, na nežinau, primyža tau į burną tarkim... nykštuko neįmanoma aptikti, nes jis yra nematomas, jo šlapimas yra bekvapis ir beskonis (tiesiog mūsų receptioriai jo neužfiksuoja). Galiu sukonstruoti tokį teiginį taip, kad jo bus neįmanoma paneigti, ar vien dėl to imsite tikėti, kad galbūt toks nykštukas egzistuoja ir, pavyzdžiui, pirkti mano parduodamus magiškus kristalus, kurie apsaugos jus nuo tokio nykštuko apsilankymų naktį?

Teiginį įrodyti privalo jį iškeliantis asmuo, o ne jį paneigti juo netikintis.
        Autorius Airiz
        Sakyk ką nori, bet net pačioje gamtoje nėra nieko nereikalingo, o ką jau kalbėti apie žmonės.
        emmm... nuo ko čia pradėjus... uodegikaulis, mažasis pėdos pirštukas, apendiksas, "protinis" dantis, daugiau nei 80% viso žmogaus genomo... ir čia tik žmogus, neliečiant gamtos.
        Pasaulio nebūtų be kažkokios priežasties
        Nes tu taip nori? nes tu taip pasakei? Vien darydamas prielaidą, kad "privalo" būti kažkokia "priežastis" (kad ir ką tai reikštų, Big Bang'as?) tu jau užsklendi galimybę, kad iš tikrųjų jokios "absoliučios prasmės" gali ir nebūti ir darai tai remdamasis tik savo noru taip manyti, o ne kažkokiais objektyviais kriterijais.
        "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
        Alexander Kojève, 1959

FF sucks! Please, don't kill me

Comment

• Idechi
          Wakaranai

• 2008 10 21
          • 193

Mokslininkai savo versiją patikrino atlikdami eksperimentą su savanoriais, uždarė juos į izoliuotą kamerą. Veikiant žmones magnetiniu lauku, beveik visi matė blyškias žmonių figūras.
          Dauguma nuotraukose ir vaizdajuostėse užfiksuotų „tikrų“ vaiduoklių, kaip ištyrus paaiškėja, yra ne kas kita, kaip šviesos atspindžiai nuo gretimų daiktų, kai šviesos šaltinių nėra regėjimo lauke. Kita dalis „vaiduoklių“ yra dėl fotojuostos emulsinio sluoksnio defektų.
          Bent dalis pranešimų ir dokumentinių vaiduoklių buvimo įrodymų yra paprasčiausias melas, sukurtas norint išreklamuoti tam tikras vietas ar patraukti į save (ar kitą žmogų) dėmesį. Tarp kitko, absoliuti dauguma medžiagos šia tema niekada nebuvo profesionaliai patikrinta. Žmonės linkę tikėti nebūtais dalykais ir, kuo neįprastesniais, tuo labiau, paprasčiausiai pamiršdami apie galimą sąmoningą apgaulę.
          Vaiduoklius mato žmogus – tai yra jo subjektyvi patirtis. Užtat nenuostabu, kad daugybė teorijų pagrįstos šio stebėtojo sąmonėje vykstančių procesų aiškinimu.

Comment

• Airiz
            מיד

• 2004 01 09
            • 1656

Spoileris:
            Autorius Raziel
            Visiems, kurie kartoja klišę iš serijos - "niekas neįrodė, kad vaiduokliai yra, bet niekas neįrodė, kad jų ir nėra": vien todėl, kad kažkoks teiginio neiginys nėra įrodytas (ar neįmanomas įrodyti) dar nereiškia, kad tai tam teiginiui suteikia kažkokios vertės...

Pavyzdys, aš sakau - po tavo lova gyvena mažas nematomas nykštukas, kuris kiekvieną naktį kai tu miegi... emmm, na nežinau, primyža tau į burną tarkim... nykštuko neįmanoma aptikti, nes jis yra nematomas, jo šlapimas yra bekvapis ir beskonis (tiesiog mūsų receptioriai jo neužfiksuoja). Galiu sukonstruoti tokį teiginį taip, kad jo bus neįmanoma paneigti, ar vien dėl to imsite tikėti, kad galbūt toks nykštukas egzistuoja ir, pavyzdžiui, pirkti mano parduodamus magiškus kristalus, kurie apsaugos jus nuo tokio nykštuko apsilankymų naktį?

Teiginį įrodyti privalo jį iškeliantis asmuo, o ne jį paneigti juo netikintis.

emmm... nuo ko čia pradėjus... uodegikaulis, mažasis pėdos pirštukas, apendiksas, "protinis" dantis, daugiau nei 80% viso žmogaus genomo... ir čia tik žmogus, neliečiant gamtos.

Nes tu taip nori? nes tu taip pasakei? Vien darydamas prielaidą, kad "privalo" būti kažkokia "priežastis" (kad ir ką tai reikštų, Big Bang'as?) tu jau užsklendi galimybę, kad iš tikrųjų jokios "absoliučios prasmės" gali ir nebūti ir darai tai remdamasis tik savo noru taip manyti, o ne kažkokiais objektyviais kriterijais.

Labas Rytas pabudes. Objektyviu kriterijų tavo neigimuose aš irgi nematau ( teiginiai kad galima iškreipti bet kaip jei neįmanoma to įrodyti yra tas pats ką tu bandai paneigti tik kitais žodžiais)ir nesiruošiu pradėti antro rato beviltiškų ginčių. Kita vertus atsakant žmogus paprastai to nepajaus kaip tu čia su savo mižimais pateikei pavyzduką, gal myžą tau, gal man, gal visiems. Nieko keisto, nes žmogus sąmoningai yra kitoje pusėje ir to nemato. O šarlatanų visais laikais užtekdavo. Gali pabandyti.

-------->Idechi, išskyrus jau nuvalkiotu tavo argumentų kaip Reklama + Dėmesys= Komercija = Babkės tu daugiau nieko negali parašyti, o filosofuoti išvis neapsimoka net pradėti, nes vėl gi bus gautas tavo užsiciklintas atsakymas - JIE NORI TAI PAVERSTI REKLAMA. Gal mažiau LT kanalų žiūrėk? Tu nesiremi kokiomis nors žiniomis, teologiniais darbais, senoviniais filosofų veikalais, kuriuos domino pasaulio egzistencijos klausimai, sąndara, jėgų/laiko/erdvės sąntykiai, bandymai suvokti laiko "srautą", gyvybės bei pasaulio energijas ( kosmosas, visata). Vaiduokliai aplamai paėmus yra energijos "dėmės", kurios dėl kažkokių priežasčių atsiduria mūsų pasaulyje, o kadangi jisai pilnas formų, objektų tai nieko keisto kad priima mums pažįstamas formas, be to vis dėlto žmogus turi ne tik fizinį kūną. Nemanau kad tai yra būtent tai ką bando nusakyti religiją, anapus atsidurės sužinosi.
            Tad manau tiek. Nerašyčiau viso šito jei galėčiau dabar ramiai miegoti.

P.S. o kaip tu įsivaizduoji Profesionalų patikrinimą jei tu netiki neprofesionalais? Pateikti klausimus NASA, Zonai 51?
            Kompiuterinė analizė? Darė, vėlgi aišku tau išvados nepatiktu nes pasakytai kad tyrėjai nori save išreklamuoti..
            Damn, visur suokalbiai...
            Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2009-10-22, 01:36.

Comment

• Aivaras
              ką tu?

• 2008 09 10
              • 358

Autorius Raziel
              Pavyzdys, aš sakau - po tavo lova gyvena mažas nematomas nykštukas, kuris kiekvieną naktį kai tu miegi... emmm, na nežinau, PRIMYŽA TAU Į BURNĄ tarkim... nykštuko neįmanoma aptikti, nes jis yra nematomas, jo šlapimas yra BEKVAPIS IR BESKONIS (tiesiog mūsų receptioriai jo neužfiksuoja). Galiu sukonstruoti tokį teiginį taip, kad jo bus neįmanoma paneigti, ar vien dėl to imsite tikėti, kad galbūt toks nykštukas egzistuoja ir, pavyzdžiui, pirkti mano parduodamus MAGIŠKUS KRISTALUS, kurie apsaugos jus nuo tokio nykštuko apsilankymų naktį?
              Omfg, čia anime kaltas ar dar net kažkas baisiau?

Comment

• Idechi
                Wakaranai

• 2008 10 21
                • 193

Autorius Airiz

Labas Rytas pabudes. Objektyviu kriterijų tavo neigimuose aš irgi nematau ( teiginiai kad galima iškreipti bet kaip jei neįmanoma to įrodyti yra tas pats ką tu bandai paneigti tik kitais žodžiais)ir nesiruošiu pradėti antro rato beviltiškų ginčių. Kita vertus atsakant žmogus paprastai to nepajaus kaip tu čia su savo mižimais pateikei pavyzduką, gal myžą tau, gal man, gal visiems. Nieko keisto, nes žmogus sąmoningai yra kitoje pusėje ir to nemato. O šarlatanų visais laikais užtekdavo. Gali pabandyti.

-------->Idechi, išskyrus jau nuvalkiotu tavo argumentų kaip Reklama + Dėmesys= Komercija = Babkės tu daugiau nieko negali parašyti, o filosofuoti išvis neapsimoka net pradėti, nes vėl gi bus gautas tavo užsiciklintas atsakymas - JIE NORI TAI PAVERSTI REKLAMA. Gal mažiau LT kanalų žiūrėk? Tu nesiremi kokiomis nors žiniomis, teologiniais darbais, senoviniais filosofų veikalais, kuriuos domino pasaulio egzistencijos klausimai, sąndara, jėgų/laiko/erdvės sąntykiai, bandymai suvokti laiko "srautą", gyvybės bei pasaulio energijas ( kosmosas, visata). Vaiduokliai aplamai paėmus yra energijos "dėmės", kurios dėl kažkokių priežasčių atsiduria mūsų pasaulyje, o kadangi jisai pilnas formų, objektų tai nieko keisto kad priima mums pažįstamas formas, be to vis dėlto žmogus turi ne tik fizinį kūną. Nemanau kad tai yra būtent tai ką bando nusakyti religiją, anapus atsidurės sužinosi.
                Tad manau tiek. Nerašyčiau viso šito jei galėčiau dabar ramiai miegoti.

P.S. o kaip tu įsivaizduoji Profesionalų patikrinimą jei tu netiki neprofesionalais? Pateikti klausimus NASA, Zonai 51?
                Kompiuterinė analizė? Darė, vėlgi aišku tau išvados nepatiktu nes pasakytai kad tyrėjai nori save išreklamuoti..
                Damn, visur suokalbiai...
                Rekomenduočiau tau ir netik, pažiūrėti nekomercinį dokumentinį filmą "Zeitgeist" kuris gal tau atvers akis. Tiesiog žmonės yra kvaišinami šiais dalykais jau nuo senovės laikų. Filmas tikrai verčiantis susimastyt.
                Paskutinis pakeitimas nuo Idechi; 2009-10-22, 15:10.

Comment

• Airiz
                  מיד

• 2004 01 09
                  • 1656

aga, Religija, Rugsejo 11 d. ir federalinė rezervinė JAV sistema..tai labai tinka prie -Ar tikite vaiduokliais?- temos

Comment

• Idechi
                    Wakaranai

• 2008 10 21
                    • 193

Autorius Airiz
                    aga, Religija, Rugsejo 11 d. ir federalinė rezervinė JAV sistema..tai labai tinka prie -Ar tikite vaiduokliais?- temos
                    Ši tema taip pat truputi susijusi

Comment

• Raziel
                      Mr. Reasonable

• 2004 06 10
                      • 194

Autorius Airiz
                      Labas Rytas pabudes. Objektyviu kriterijų tavo neigimuose aš irgi nematau ( teiginiai kad galima iškreipti bet kaip jei neįmanoma to įrodyti yra tas pats ką tu bandai paneigti tik kitais žodžiais)ir nesiruošiu pradėti antro rato beviltiškų ginčių.
                      Kokiuose "neigimuose"? Teiginį privalo įrodyti jį iškeliantis žmogus... kur čia kažkoks neigimas?
                      Kita vertus atsakant žmogus paprastai to nepajaus kaip tu čia su savo mižimais pateikei pavyzduką, gal myžą tau, gal man, gal visiems.
                      Būtent, kaip tuomet patikrinti tokius teiginius, jei viskas kuo remiamasi, tai žmonių subjektyvūs išgyvenimai?

Jei turi omeny kažkokius konkrečius atvejus, kur po tyrimų išsamių paaiškėjo kažkokia tiesa apie vaiduoklių egzistavimą - sakyk, parodyk... aš tokių nežinau, kiekvienas toks atvejis iš arčiau pažiūrėjus visada turi labiau tikėtiną natūralų paaiškinimą.

Idechi, išskyrus jau nuvalkiotu tavo argumentų kaip Reklama + Dėmesys= Komercija = Babkės tu daugiau nieko negali parašyti, o filosofuoti išvis neapsimoka net pradėti, nes vėl gi bus gautas tavo užsiciklintas atsakymas - JIE NORI TAI PAVERSTI REKLAMA.
                      Kažkodėl kdaugybės kitų paminėtų priežasčių tai nepastebi... dažniausia tokie atvejai yra nuoširdžios žmonių mąstymo, interpretavimo klaidos, kurios turi šaknis psichologijoje ir neurologijoje. Vienas iš daugelio psichologinių fenomenų pavyzdžių - pareidolija (http://en.wikipedia.org/wiki/Pareidolia)...

Tu nesiremi kokiomis nors žiniomis, teologiniais darbais, senoviniais filosofų veikalais, kuriuos domino pasaulio egzistencijos klausimai, sąndara, jėgų/laiko/erdvės sąntykiai, bandymai suvokti laiko "srautą", gyvybės bei pasaulio energijas ( kosmosas, visata).
                      Problema - teologiniai darbai. senovės filosofų veikalai taip pat nesiremia žiniomis, ar remiasi labai jau iškreiptu pasaulio suvokimu, kada apie visatą beveik nieko nebuvo žinoma.
                      Autorius Aivaras
                      Omfg, čia anime kaltas ar dar net kažkas baisiau?
                      Kai kas baisiau Metai bandymų kai kuriuos žmones išmokyti mąstyti racionaliai, kritiškai, konstruoti logiškas minčių grandines, kurios geriausia atspindėtų juos supantį pasaulį... Tai labai rimtai gali paveikti psichiką.
                      "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
                      Alexander Kojève, 1959

FF sucks! Please, don't kill me

Comment

• Airiz
                        מיד

• 2004 01 09
                        • 1656

Jjo..tas pats kaip bandyti pakalbėti apie politiką animezonoje. Tu gi neigi kad aš dalinai esu teisus, iš ten ir neiginiai, nes tavo manymų jei neįrodai - reiškiasi ne. Trumpiau tariant jau tingiu kažką dar rašyti. Jei manot kad jūsų kelias baigiasi ties kapinių tvora ir po gyvenimo jūsų gaubs aklina amžinoji tamsa ir pasaulis vienas užvestas žaisliukas kuris pasibaigs tam tikrų momentų ir prasidės nebūtis i don't care.

Comment

• Idechi
                          Wakaranai

• 2008 10 21
                          • 193

Autorius Airiz
                          Jjo..tas pats kaip bandyti pakalbėti apie politiką animezonoje. Tu gi neigi kad aš dalinai esu teisus, iš ten ir neiginiai, nes tavo manymų jei neįrodai - reiškiasi ne. Trumpiau tariant jau tingiu kažką dar rašyti. Jei manot kad jūsų kelias baigiasi ties kapinių tvora ir po gyvenimo jūsų gaubs aklina amžinoji tamsa ir pasaulis vienas užvestas žaisliukas kuris pasibaigs tam tikrų momentų ir prasidės nebūtis i don't care.
                          Aš ir tu negalime įrodyti, tiesiog aš ieškau logiškesnio paaiškinimo, kuris arčiau realybės.

Comment

Working...