Ar tikite vaiduokliais?

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Eisas Kuperis
    Simintis Sun


    • 2006 01 25
    • 355

    #31
    Autorius Augis24
    Kai kurie turi ką pasakoti Taigi kalbėk už save, o ne už daugelį žmonių, ir abejoju ar tau visiškai nieko nebuvo nutikę. Yra tų gijų apie anime, manga ir visokius kitokius dalykus daug, tai nepakenks ir tokia, be to nemažai žmonių, įdomu tokie dalykai ir tikrai jie turi ką pasipasakoti arba bent jau nori pasiskaityti. Nebuk skeptikas...

    Skeptikas Anaiptol. Būtent todėl taip ir kalbu. Gija gal ir nekenkia, bet tikrai kenkia postai "NOOOO", "TAIIIIP", "TIKIUUUU".... Kam viso šito? Juo labiau kad ir balsavimas įdėtas.
    Tokia tema iš serijos temų kurios būna visur, net automobilistų forumuose. Įskaitant temas apie Dievą, religijas, politika, NSO ir visas kitas amžinąsias "diskusijas". Ar todėl ir AZ ji turi būti?
    Yra nemažai žmonių kuriems įdomu tokie dalykai, ir kadangi jiems tai įdomu, tai jie ir eina ten kur apie tokius dalykus yra diskutuojama, tarp savų.
    Apie tai kas ką turi pasakoti ar pasipasakoti gal ir negaliu šnekėti, bet rimtas kažkieno asmeninės istorijos čia nesitikėčiau išgirsti. Kaip ir pasakoti savo. Ir tiesa sakant išgyvenus nei pasakotis noras kyla nei dar kada nors tai patirti. Geri vaiduokliai yra dar didesnis absurdas. Jei jie būtu geri, jų čia nebūtu. Be to turiu pripažinti jog daugelis atvejų yra netikri. Nekartą pats į tokia buvau įpuolęs, teko matyti kaip suveikė grupės efektas, kaip pasitarnavo išgalvota istorija ir pan. Todėl labiausia vertinu skeptikų pasakojimus.

    Pas visas reikalas diskutuoti apie tai yra kvailas. Yra tie kurie tiki, yra tie kurie netiki. Yra tie kurie žino mokslinius paaiškinus, yra tie kurie mato atskirą mokslą. Kaip skeptikui mano samprotavimai atrodo absurdiški, taip man jo mokslinės teorijos atrodo absurdiškos. Kaip ir dėl ultragarso, infragarso, elektromagnetinių laukų. Standartinis paaiškinimas paneigiantis vaiduoklius. Visiškai nekreipiant dėmesio į tai jog vaiduokliai gali būti susiję su šiais fizikiniais reiškiniais, pvz kleisti ultragarsą. Faktas jog galima suklastoti visas nuotraukas, video, taip pat daugelį kitų reiškinių susijusių su vaiduokliais, automatiškai įrodo kad visos istorijos išgalvotos. Tipo jei galima padirbti monetą tai visos monetos yra klastotės.
    Paskutinis pakeitimas nuo Eisas Kuperis; 2009-08-16, 00:13.

    Comment

    • Izzo
      one vs all, DIE AZ!



      • 2007 02 25
      • 1530

      #32
      Be abejo ne.
      SCREW YOU, PEOPLE!

      Comment

      • karolisvis
        I..Hate..All..off..you.

        • 2008 05 25
        • 229

        #33
        Autorius dattebayo
        Netikiu. O jei ir tikėčiau, pasakyčiau štai ką: vaiduoklis - kažkas neapčiuopiamo, kažkas ko tikrai nepamatysi (ir tuo labiau nenufotografuosi), ar neišgirsi. Vaiduoklių vaikymasis, bandymas įrodyti (dažnai ir photoshopo pagalba) jų egzistavimą yra kvailas. Jei nuotraukoje yra dėmė, panaši į veidą, tai dar ne įrodymas, jei draugės pusbrolio mergina tvirtina vos neprisi*ikusi iš baimės kai pamatė vaiduoklį, tai tuo labiau ne įrodymas. Tikiu tuo ką matau, ir jokie vaiduokliai, šmėklos ir elfai į šį sąrašą nepatenka.
        nlb panasu i darba photoshopu...(N-16)

        http://www.youtube.com/watch?v=deoJUBW9CI8
        Run, live to fly, fly to live, do or die.
        Won't you run, live to fly, fly to live, Aces high!

        sigpic

        Comment

        • usakou
          Rimtas forumo narys
          • 2009 04 19
          • 188

          #34
          atsimenu kaip per TV detektyvus rodydavo visokius 'vaiduoklius' ir kitus mistinius dalykus xDDD
          seip tj netikiuu. nesamone.bet kartais pagalvoju..o jeigu prie manes mano proseneles dvasia xDD omg,net neisivaizduojamas man tai dalykas... :dizzy: yra visokiu zmoniu kurie 'vaiduokliu foto' rodo.ten visokie photoshop'u sukurti. jeigu ir egzistuoja vaiduokliai,tai jie nemetomi ir nepalieciami.. kuo daugiau gilinuosi i visus tuos vaiduokliskus reikalus,tuo daugiau iskyla nauju antgamtiniu klausimu ;D

          Comment

          • ruklas
            Naujokas
            • 2009 05 26
            • 8

            #35
            Netikiu, bet būna tikrai keistų dalykų..

            Comment

            • SataNa
              Mind Zone



              • 2008 02 15
              • 600

              #36
              check this out

              http://www.youtube.com/watch?v=3te1wBjbYe0

              a real ghosts, huh? xD
              Kartoškė

              Comment

              • Olasas
                back forever

                • 2009 02 27
                • 273

                #37
                Autorius karolisvis
                nlb panasu i darba photoshopu...(N-16)

                http://www.youtube.com/watch?v=deoJUBW9CI8
                juokina tokie vid.. kai tuos stryngus ar kas ten bebūtų paemė iš stalčiaus tai išvis žvengiau. kartą mačiau kalbančius,skraidančius triusikėlius per MTV kažkokią humoro laidą. ;DD tikrai juokinga.

                P.S. SataNos vid. įrodo bent vieną faktą.
                Paskutinis pakeitimas nuo Olasas; 2009-08-19, 15:23.

                Spoileris:

                Comment

                • Izzo
                  one vs all, DIE AZ!



                  • 2007 02 25
                  • 1530

                  #38
                  Dabar iš sagos "Jeigu jais tikėčiau".

                  Apie fotožopinimą, tai mano nuomone vaiduoklius pamato tie, kuriems jie nori pasirodyt ir nemanau, kad juos būtų galima užfiksuot vaizdo įrašymo priemonėmis, nes vaiduokliai, tai kažkas neapčiuopiamo. Jie neturi materialinio kūno, todėl kažkaip man labai abejotinai atrodo tas visas jų užfiksavimas. Nors ką gali žinot.
                  SCREW YOU, PEOPLE!

                  Comment

                  • dariussst
                    Lavris-neišmanelis
                    • 2009 01 05
                    • 40

                    #39
                    ne netikiu, nei visokiais magais ir ekstracensais

                    Kas iš Klaipėdos parasykit man jei esat mėgėjai anime

                    Comment

                    • NanaChan_
                      Love & Peace

                      • 2009 06 01
                      • 54

                      #40
                      nuo užvakar tikėt pradėjau. nors gal ten katinas virtuvei buvo DDDDD
                      whatever, kaip nebeturim kam ko pripaišyt (kaip žmonių dingimas, dingstantys lėktuvai, optinės iliuzijos, arba mūsų pasamonės išsigalvojimai ),tai pripaišom viską NSO, vaiduokliams ir kitiems paranormaliems reiškiniams. (jei tokie egzistuoja)
                      Bet galutiniam variante kol kas NE.

                      Comment

                      • Lucion666
                        Forumo maniakas

                        • 2007 04 08
                        • 430

                        #41
                        Man klausimas iškyla, jei tikiu jais: ką jie jaučia? kodėl jie čia?
                        Klausimas iškyla, jei ir netikiu: Ar viskas pasibaigs kai mes mirsim?

                        Comment

                        • Eisas Kuperis
                          Simintis Sun


                          • 2006 01 25
                          • 355

                          #42
                          ignoruojant vaiduoklių nebuvimo faktą ir kitus menkus išvedžiojimus:
                          Laikoma jog egzistuoja fizinis ir subtilus (vadinama skirtingai) pasauliai. Panašiai kaip kitas matavimas toje pačioje vietoje, tik su durimis į viena puse. Subtilus mato mus, bet mes nematome jo.
                          Vaiduokliai (dvasia) nėra matomi, juntami ir pan. Čia kas taip sakė neklydo. Jie neturi ryšio su materija, egzistuoja subtiliam lygmenyje neturinčiam konkretaus ryšio su mūsų fiziniu pasauliu, todėl nenuostabu kad to realiai įrodyti kaip ir neįmanoma.
                          Patys vaiduokliai nieko nejaučia. Egzistuoja savo AŠ, atmintis, norai, protas. Galima sakyti tai, be ko kūnas tėra mėsos gabalas. (kaip pvz teorija kad momentinis klonas nefunkcionuotu, jam kažko trūktu kad jis veiktu).
                          Kaip vaiduokliai tampa matomi, juntami arba sukelia fizini reiškinį ir kodėl dažniausiai vaiduokliai būna pikti ir blogi?
                          Pats baisiausias dalykas kuris nutinka numirus tai yra visų pojūčių praradimas. Pvz rūkimas. Mirus noras užsitraukti dūmą išlieka, tačiau to niekaip neišeina padaryti. Valgyti poreikio nelieka, tačiau nors pajusti skoni lieka, ir vėlgi neįmanoma to padaryti. Teigiama kad vaiduokliai gali bandyti save apgauti. Pvz susikurti tokia pat neegzistuojančia cigarete. Bet ji jam vis tiek nesuteikia jokio malonumo. Taip pat nejuntamas nei šaltis, nei karštis nei kas nors dar.
                          Begalinis noras jausti, prasiskverbia ir į mūsų fizinį pasaulį. Kaip ir kokiu bubu noras virsta fiziniu veiksmu dar iki galo neišsiaiškinau. Šioje vietoje yra šiokia tokia informacinė skylė. Bet esmė kad dėka didelių norų jie sugeba veikti tą mūsų pasaulį. Kaip žinia didžiulė koncentruota neapykanta, pyktis, pavydas ar pan, taip pat ir norai. taip pat prisirišimai. Pvz žinot kaip kartais žmogui yra brangūs jo namai, kad net besiveržiant ugnikalniui jo iš ten nepajudinsi, jis geriau jau mirs nei kur kelsis. Nenuostabu kad miręs toks žmogus labai pyktu ant naujakurių ar kitaip bandytu turėti ryši su savo namu.
                          Todėl tų bildukų varymas iš tiesų yra bandymas nuraminti tas dvasias ir pan. Ir žinia, jei dvasios sugeba jau kištis į fizinį pasaulį, tai gali ir nužudyti. Yra pasitaikę. Taip pat sakoma jog kai kurias išskirtiniais atvejais itin galingi vaiduokliai (o norai ir kiti super stiprus norai ir yra ta galia) gali susikurti trumpalaikį dvokiantį kūną.
                          Visi numirę tampa vaiduokliais ir klajoja po pasaulį? Ne. Kur keliauja, velnias žino, tai jau kita tema. Tačiau kai kurie lieka. Pirmiausiai lieka savižudžiai. Ne laiku nutraukti savo gyvybe skaitosi labai blogai, ko pasekoje gali tekti kankintis ir tūkstančius metų. Nemaža dalį vaiduoklių laiko tai ką jie čia palieka, kūnas kapinėse, namai, šeima, nebaigti reikalai, neapykanta kažkam, žudikas, nuo kurio jis mirė ir t.t.
                          Ar tikrai neįmanoma fiksuoti dvasiu pasaulio? Na žinot, prieš 200 metų aš niekaip negalėčiau parodyti kas tai yra radio bangos ar elektromagnetinės bangos. Mes jų nematome ir šiandien, tačiau visi puikiai žinome apie jų egzistavimą ir net naudojamės. Ir visa tai tik todėl kad yra prietaisai kurie gali mums pademonstruoti rezultatus. Ir visa tai kažkas sukūrė, nors prieš tai nebuvo nieko. Na o kodėl gi taip negali nutikti ir su tuo dvasių pasauliu. Laikui bėgant, tobulėjant technologijoms, sukurti prietaisus kurie rodytu tai ko mes nematome ir nejaučiame. Ir tuomet visi tikėtumėm net nepagalvodami apie žodžius "patikėsiu tik kaip pamatysiu"
                          Juokingos klastotės
                          Iš video viskas atrodo paprasta. Parodo filmuką, tu patiki kad tai bildukas, tada parodo kaip tą video sukūrė ir kad visi video yra sukurti tokiu pat būdu. Gal ir būtu tai istorijos pabaiga ( kai kuriems jis ia ir baigiasi) jei ne koks asmeninis nuotykis. Atsikraustai į naujus namus. Vieną vakarą atsirakini duris... Ir pamatai baisia netvarka. Pirmos mintys kad apiplėšė. Po kurio laiko matai kad šiaip jau nieko netrūksta. Tada daugiau minčių. Gal tai pokštas? Gal draugai pajuokauti sumanė? Gal koks gyvūnas, pvz labai didelė žiurkė. Gal kas tiesiog kažko ieškojo kaip kad filmuose kartais rodo... Visokios mintys. Daug galimų paaiškinimų. Bet po poros dienų kažkas subarška, atsikeli ir dar nieko negalvodamas (užsimiegojęs) kėblini pasižiūrėti. Po poros sekundžių peržengus slenkstį miegai dingsta akimirksniu, širdis pradeda daužytis... Vaizdelis kaip iš tų video. Bet tu juk žinai kad namie be tavęs daugiau nieko nėra, ir kad nieko pats nedarei. Greitai permeti mintį jog magnetai ir tavo porcelianas negali turėti nieko bendro. Nu ka čia pasakoti, panika tiesiog. Tiesa, tokiu atveju jau bet koks šalto vėjelio dvelksmas asocijuojasi su vienu dalyku. Nors dėl to gali būti kaltas ir ne koks bildukas, bet ir praviras langas. Tiesiog tokiu momentu jau viskas pinasi į viena, nesvarbu tiesa ar ne. Beabejo po viso to pasikeičia ir nuomonė apie tokius video. Tiesa, ilgainiui mintis apie vaiduoklių egzistavimą arba stiprėja arba silpnėja. Žmogus kuris tokį savo gyvenimo įvykį neigia, vėliau jo atmintyje jis pasikeičia. Suprastėja, nelieka detalių... Lieka koks nors paprasta "atviro lango" teorija.
                          Neretai pasitaiko proto žaismo. pvz atsikraustei į naujus namus. Aišku kad pradžioje tau juose nejauku, baugoka. Miegi neramiai. Tokiais atvejais bet koks girgžtelėjimas ar šiaip garsas atrodo įtartinas. Ankstesniuose namuose tu jų net neišgirsdavai ir nekreipei dėmesio. Dabar jis tiesiog rišasi į viena baisia mintį. (girgždėjo lentos dėl prastos namo statybos, terminis vidaus ir lauko skirtumas, garsas iš visai kitur, gal net lauko, tik lūžta taip ir pasikeičia). Daug variantų kai apsigaunama. Pvz vaikai kurie prieš miega prisiklauso pasakojimų apie vaiduokliu. Jiems viskas namuose pradeda rodytis susiję su vaiduokliais. Bet kuris šešėlis.
                          Galima būtu kalbėtis apie vaiduoklių tikrumą jei tai patirtu bent jau kas antras žmogus. Tačiau dabar tai taip reta kad nėra net reikalo tai kelti aikštėn.
                          Gyvenime neretai tenka išgirsti ir pamatyti ką nors neaiškaus. Koks siluetas, garsas. Bet tai trunka trumpai, arba labai neaiškiai. Galbūt momentą galvoje sukosi mintis apie kažką antgamtiško, bet labai greitai pradedi blaiviai vertinti jog tau tiesiog susirodė kažkas ir tiek. Ir pati istorija greit išdyla atmintyje. Bet kai kuriems gyvenime kartais nutinka ir labai keistų dalykų. Ir net nežinai ką galvoti. Viskas taip ryšku, taip tikra, taip ilgai truko. Esi neapsvaigęs, jauti kad puikiai mastai. Niekaip negali patikėti mintimi kad gal tau stogas pavažiavo ir kad gali matyti taip ryškiai ir aiškiai neegzistuojančius dalykus.

                          Comment

                          • Derogatory`
                            Loki'd


                            • 2007 10 06
                            • 350

                            #43
                            Aišku, kad ne. Netikiu antgamtinėmis būtybėmis, galiomis, dievybėmis, pomirtiniu gyvenimu, etc.
                            Visos tokios temos panašios...

                            Comment

                            • Flare
                              Naujokas

                              • 2007 11 14
                              • 16

                              #44
                              Netikiu, bet kai mirsiu, pažiūrėsim, kaip ten iš tikrųjų

                              Comment

                              • Ayami
                                Menas buti savimi.

                                • 2009 05 10
                                • 123

                                #45
                                Manau kad zmones tiesiog negali paaiskinti kai kuriu reiskiniu, todel viska suvercia mirusiems zmonems. Nu nesamone. Gal mes tiesiog dar nesuprantam kas tos "dvasios" yra. Gal visa tai galesim paaiskinti po 100-200metu fiziskai. Juk kazkada galvodavom jok griaustinis ir zaibai atsiranda kai musasi kazkokie milzinai danguje, perkunas. Tai vat, nematau as cia nieko stebuklingo apie tuos "vaiduoklius". Juk nei vienas nesat mate.

                                Aaaaaaa!

                                Comment

                                Working...