Ar Dievas egzistuoja?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Bithuthe> kvepia šiokiu tokiu rasizmu ir agresijos prieš kitas tautas kurstumu.
Asmeniškai aš manau, kad ši gija visiškai nereikalinga forumui, nes kursto pyktį ir didelius ginčus. O pati religijos tema neišsemiama ir deja pilstoma iš tuščio į kiaurą, nepasakant kažko naujo. Visi tik gina savo pozicijas ir tiek.👍 1Comment
-
Asmeniškai aš manau, kad ši gija visiškai nereikalinga forumui, nes kursto pyktį ir didelius ginčus. O pati religijos tema neišsemiama ir deja pilstoma iš tuščio į kiaurą, nepasakant kažko naujo. Visi tik gina savo pozicijas ir tiek.Comment
-
EdwardElric>> Jis komikas, kokią dar tiesą gali kabėti? Tik žmones juokina
Kea>> anoks čia rasizmas. Jei durnių durnium išvadinsi, tai čia irigi rasizmas, netolerancija ir pan.?
Aš turiu savų argumentų, kodėl vienos ar kitos tautos piliečių nemėgstu, bet aš jiems nieko bloga nedarau: neengiu, nešaudau, akmenimis neapmėtau ir pan.
Taigi toliau apie Dievą.....👍 1Comment
-
Asmeniškai aš manau, kad ši gija visiškai nereikalinga forumui, nes kursto pyktį ir didelius ginčus. O pati religijos tema neišsemiama ir deja pilstoma iš tuščio į kiaurą, nepasakant kažko naujo. Visi tik gina savo pozicijas ir tiek.👍 1Comment
-
Autorius tamagochiTarkime, kad Dievo nėra, o jūs visą gyvenimą jam nuoširdžiai meldžiatės. Rezultatas kelios savaitės tuščiai sugaišto jūsų laiko (na iš tiesų malda turi ir teigiamą psichologinį poveikį, tai negali pavadinti visišku švaistymu).
Kitas variantas, kad Dievas yra, o jūs mirštate užkietėjusiu ateistu. Rezultatas - amžinybė pragare
Volteras į šitą Paskalio triuką atsakė štai taip: " tokios lažybos yra nepadorios ir vaikiškos... Vien tai, kad aš noriu ir esu asmeniškai suinteresuotas kažkuo tikėti, nepadaro to tikėjimo teisingu." Kitaip tariant, galbūt tikėjimas, kad po mano lova gyvena nematomi nykštukai-pedofilai padės man laikytis griežto nusistatymo neleisti vaikams nakvoti mano kambaryje ir kada nors taip juos išgelbės nuo, tarkim, gaisro... O ką, naudingas tikėjimas, bet tai nereiškia, kad jis teisingas.
Jei tu gyventum kompiuterinėje matricoje, tai kaip ateistas sakytum, kad aš šios idėjos negaliu ištirti, todėl ji yra klaidinga. Nes viskas, ką aš galiu matyti, užuosti, paliesti yra matrica. O tikintis žmogus sakytų - aš manau, kad už šios realybės kažkas yra, tačiau negaliu įrodyti. Taigi kieno protas yra labiau suvaržytas?
Autorius BithutheTuom ir skiriasi TIKĖJIMAS nuo žinojimo, nes Krikščionybė paremta, dar kartą pasikartosiu, Tikėjimu!
Beje, o tu tiki ar yra vėjas? Juk jo mes nematome...
O kad egzistuoja vėjas tikėjimo nereikia, užtenka patikrinti ir rasi vėją (ar tiksliau, oro masių judėjimą)."The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
FF sucks! Please, don't kill me👍 1Comment
-
Kiek žinau, visose religijose yra vienas didžiausių nusikaltimu apsimestinis tikėjimas. Ir kur čia tokia diagnozė kad jie tai toleruoja? Kur problema jei Dievas "matomas", suvokiamas skirtingais pavidalais.Paskutinis pakeitimas nuo Eisas Kuperis; 2009-01-15, 20:17.Comment
-
Įsiskaityk dar kartą:
Tarkime, kad Dievo nėra, o jūs visą gyvenimą jam nuoširdžiai meldžiatės. Rezultatas kelios savaitės tuščiai sugaišto jūsų laiko (na iš tiesų malda turi ir teigiamą psichologinį poveikį, tai negali pavadinti visišku švaistymu).
Kitas variantas, kad Dievas yra, o jūs mirštate užkietėjusiu ateistu. Rezultatas - amžinybė pragare.
Taigi tikėti yra logiška.
Kur problema jei Dievas "matomas", suvokiamas skirtingais pavidalais."The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
FF sucks! Please, don't kill meComment
-
👍 1Comment
-
Tiesiog neradau kitų žodžių išsireikšti. Bet ar tai taip svarbu? Ar tiesiog neturėjai prie ko daugiau prisikabinti?
Šiaip ar taip rasė apibūdinama kaip istoriškai susiformavusi žmonių grupę, gyvenanti tam tikroje teritorijoje (areale), turinti bendrą kilmę, bendrus paveldimus morfologinius (išorinius išvaizdos) ir fiziologinius požymius, kuriais skiriasi nuo kitų grupių. Tai amerikiečiams tik iš dalies netinka paskutiniai apibrėžimai. Nors mano manymu kiekviena tauta turi tam tikrų tik jai būdingų išvaizdos bruožų.👍 1Comment
-
Volteras į šitą Paskalio triuką atsakė štai taip: " tokios lažybos yra nepadorios ir vaikiškos... Vien tai, kad aš noriu ir esu asmeniškai suinteresuotas kažkuo tikėti, nepadaro to tikėjimo teisingu." Kitaip tariant, galbūt tikėjimas, kad po mano lova gyvena nematomi nykštukai-pedofilai padės man laikytis griežto nusistatymo neleisti vaikams nakvoti mano kambaryje ir kada nors taip juos išgelbės nuo, tarkim, gaisro... O ką, naudingas tikėjimas, bet tai nereiškia, kad jis teisingas.
Vieninteliai būdai įrodyti Dievo teisingumą būtų per mokslinį pažinimą (na pvz mokslininkai padaro labai galingą mikroskopą ir ant atomo paviršiaus pamato "Made in Heaven") arba per tiesioginį Dievo stebuklą. Pirmas būdas prieštarauja Dievo apibrėžimui, o su antruoju - na mes tiesiog nežinom kada ir kur jis rengia pasirodymus. Taigi vienintelis teisingumo "įrodymas" lieka asmeninė kiekvieno žmogaus nuomonė - o ateistai bando tuo nepelnytai pasinaudoti, atseit vieno žmogaus nuomonė yra š*** verta, todėl Dievo nėra Kas yra iš esmės nelogiška (nes ta nuomonė juk gali būti teisinga, net jei ji vaikiška ir amorali).
O dėl ribotumo - tikintieji daro prielaidą, kad Dievas egzistuoja, o ateistai ją atmeta. Tiek vieni, tiek kiti neturi įrodymų. Tas protas, kuris sąmoningai daro prielaidas (net jeigu jos galų gale pasirodo neteisingos) man labiau patinka - ir čia turbūt atsakymas į temos klausimąPaskutinis pakeitimas nuo tamagochi; 2009-01-15, 23:19.👍 1Comment
-
👍 1Comment
-
Atsakymas:
http://www.god.lt/There's nothing right in my left brain,
there's nothing left in my right brain.👍 1Comment
Comment