Ar Dievas egzistuoja?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Fruits Punch Samurai
    Proxizmas

    • 2008 06 18
    • 43

    #61
    Autorius Lax..
    ******** you guys. Nesišvaistysiu aukštomis materijomis, o rėšiu viską aiškia lietuvių kalba (kitaip niekas neišmokė). Dievas žmonėms reikalingas. Kaip kad kątik įrodėt diskutuodami apie jo abejotiną egzistavimą (kam abejotinas, kam ne). Įsivaizduokime, kad Dievo egzistencija paneigta. Kaip materijos, jėgos, energijos, ar kitos abstrakčios sąvokos pavidalu. Kas tada atsitinka? Ogi nieko! Ji arba toliau laikosi ant iškreiptos šypsenos tikinčiųjų, kurie meldžiasi ir šitaip stiprina savo moralę, įsitikinimus, kurie jų manymų yra geri - tobulina save. Arba bažnyčia sugriūtų, atsirastų kita. All in all - juk tikslas visų religijų yra daugiau mažiau tas pats. Tikėti dievą, kaip suabsoliutintą objektą, kurio valdžia yra vienintėlė ir nepaneigiama ir taip įskiepyti žmonijai kažkokias tiesas. Pvz. nežudyk. That's kinda obvious.
    Šiaip dievas neegzistuoja ir egzituoja yra tas pats. Jeigu dievo nėra - jo valdžia vistiek yra. Aš netikiu dievą, aš galiu eiti prieš jo dogmas, bet tikinčiųjų atžvilgiu aš elgsiuosi blogai. "Dievas mane nubaus" - jie sakys. Kaip? Žaibu nutrenks? Ne. Paprasčiausiai tie tikintieji mane ir nuskins. Vienaip ar kitaip palauš. Pradedant fiziškai, kas ganėtinai viduramžiška, baigiant psichologiniu spaudimu, kuris iš niekur neatsiranda. Ai anyway. Šitoj temoj gali pasireikšti tie, kurie nori įrodyt savo bukumą.

    Comment

    • Kea
      Rašytojas

      • 2008 10 06
      • 203

      #62
      Volteras yra pasakęs, kad jei Dievo nebūtų reikėtų jį išgalvoti. Vieniems jis atrama užgriuvus negandoms, kitiems asmuo kuriam galima suversti kaltę. Ir tai jog tiek metų žmonės juo tiki, lankosi bažnyčiose ir į jį meldžiasi, reiškia, kad žmonėms to reikia. Žmonėms tas padeda. Nes sunku gyventi nežinioje ar suvokti, kad po mirties tu paprasčiausiai išnyksi. Ir daug paprasčiau galvoti, kad keliausi į dangų, mirtis nebus visa ko pabaiga, o tik pradžia. Asmeniškai aš nesu linkusi būti tokia drastiška ir visiškai paneigti bet kokios Dievybės egzistavimą.


      MyAnimeList

      Comment

      • DarkLight

        #63
        Kol kas esame jauni ir turime labai daug uzsiemimu, problemu. Zodziu, gyvenimas labai itemptas. Senatveje viskas pasikeis. Iprasta jaunam zmogui rutina apnyks, pasikeis buitinis gyvenimas ir nebeliks kuo rupinis. Vaikai uzauginti, ka galejau gyvenime pasiekiau.. Ir kas belieka? Ogi religija. Manau taip daug paprasciau, nepabijokit to zodzio, zmonem mirt.

        Comment

        • Raziel
          Mr. Reasonable


          • 2004 06 09
          • 194

          #64
          Analogija su Blynais ir buvo skirta parodyti tam, kad žmonės tą sąvoką Dievas gali pritempti bet kam ir štai, 'lo and behold:
          Tačiau suvokiu Jį kaip visumą. Kaip akmenį, mešką, mintį, servetėles, autobusą, net kaip pyktį ir liūdesį.^^ Kaip blogį ir gėrį!xD
          Jei kažkas gali reikšti viską, jis nereiškia nieko... Aš nesakau, kad tokios sąvokos kaip Dievas nėra, tai būtų absurdas, juk ir aš va dabar net ją pavartojau... Aš noriu pasakyti, kad žmonės tą sąvoką naudoja kai patys nesupranta, ką nori pasakyti (bent jau šioje temoje). Yra ir kitų Dievo vartojimo sąvokos pavyzdžių, pvz. teologiniame kontekste, kur susirenka akademikus vaidininatys filosofai ir užsiima metafizine masturbacija, dar galima ją vartoti norint užsidirbti pinigų ar pasiekti politinių tikslų ar tiesiog, gąsdinti vaikus, kad užaugtų sekanti karta, tą sąvoką naudojanti taip pat, kaip ir praėjusioji...
          Autorius Taira
          Kalboje yra žodžių, kurie turi ne vieną reikšmę ir viena su kita nesusijusia, bet jie ne be reikšmės, kaip sakai, Tautologijos.
          Yra keletas tokių žodžių bereikšmių... pavyzdžiui absoliutas, būtis (kažkiek), bet lyderis tarp jų, neabejotinai Dievas.
          Ką kaltintum visa ko neteisingume?
          Tik nevykėliai kaltina visokius pramanytus dievus ar labai arogantiški žmonės. Reiktų tame neteisingume paieškoti konkrečių priežasčių.
          Ką sakytum iš nustebimo?
          "O, šūdas"? O jei rimčiau, tai jau sakiau, dėl pačio vartojimo žodžio aš nieko prieš, tik kad neturi jis reikšmės dabar jau (praėjus krikščioniškai Europos istorijos erai, kažkiek konkretesnis tas dievas musulmoniškoj kultūroj).
          Apie ką diskutuotum forumų šiušliadežėj?
          Apie tai, kokia leva yra FF serija, ar apie fūlę...
          Apie ką galvotum mirdamas?
          Net neįsivaizduoju, apgauti savęs dievais ar pomirtiniais gyvenimais nesugebėčiau...

          dabar, šitas sentimentas yra labai šlykštus ir reikalauja atskiro aptarimo. Lax ir kai kurie kiti irgi kažką panašaus išreiškė:
          Pasaulis pilnas ne tvirtų žmonių, o atvirkščiai. Jiems reikia prieš ką atsakyti, kuom tikėti. Taip lengviau. Daug lengviau. Kodėl nori sutrukdyti jiems gyventi lengvesnį, paprastesnį , tam tikrais aspektais, gyvenimą? Pavydas? Įgumtas blogis?
          Aš noriu, kad jie atvertų akis ir nustotų save apgaudinėti, gyventi kaip vaikai. Aš visa tai darau ne iš pavydo kažkokio, o iš pagarbos žmogui kaip suaugusiai, sprendimus sugebančiai priimti asmenybei. Gyvenimas nėra lengvas, dauguma žmonių svaiginasi vienokiu ar kitokiu būdu (narkotikai, alkoholis), religijos ir Dievo idėja, imo, yra dar viena to svaiginimosi formų. Žiūrėk, juk narkomanas ar alkoholikas irgi yra, tikriausiai, pakankamai laimingas, gyvendamas savo iliuzijų pasaulyje, bet tai nereiškia, kad jį ten ir paliekame. Jei ne iš užuojautos ir pagarbos asmenybei, tai bent jau dėl savo pačių interesų, nes kai tokių žmonių atsiranda pakankmai daug, jie ima keisti realybę, kad ši atitiktų jų fantazijų pasaulį, čia ir prasideda religinis fanatizmas, be kurio visi galime apsieiti.

          Jei manote, kad Dievas reikalingas žmonėms išlikti moraliais, tai vėlgi, man tokia komandinė moralė nėra priimtina. Negi iš tikrųjų manote, kad žmonės vieni kitiems neperplėšia gerklių vien todėl, kad jie yra prigąsdinti Dievo? Tai nėra moralė, tai yra komandų laikymasis, mano požiūris į žmogų yra kur kas aukštesnis, nei į paprastą avį, kurią reikia už pavadžio visur tempti.
          "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
          Alexander Kojève, 1959

          FF sucks! Please, don't kill me

          Comment

          • Indrė
            Naujokas
            • 2008 04 26
            • 4

            #65
            Autorius Lax..
            ******** you guys. Nesišvaistysiu aukštomis materijomis, o rėšiu viską aiškia lietuvių kalba (kitaip niekas neišmokė). ............................................ Ai anyway. Šitoj temoj gali pasireikšti tie, kurie nori įrodyt savo bukumą.
            Pats pasireiškei. Ir dar labai daug.xDD

            Comment

            • Ancestor
              Naujokas
              • 2008 11 27
              • 20

              #66
              Grubej tarent, be jokiu isvedziojimu, NE JIS NEEGZISTUOJA, manau dauguma zmoniu realiai tai supranta, bet vistiek I JI TIKI nes nori tiketi i kaska.

              Comment

              • Mao
                a.k.a. Lzq

                • 2006 07 25
                • 223

                #67
                visa stebintis senis su barzda sėdintis ant debesų yra khvlt.

                Humans are so entertaining...
                I, GARLAND, WILL KNOCK YOU ALL DOWN!

                Comment

                • TeisusKas
                  Animal Liberation

                  • 2008 12 04
                  • 127

                  #68
                  as taip pat manau kad zmones nori i kazka tiketi tai tiki i dieva ar dar i ka nors.

                  Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
                  Smart Boy Alex

                  Comment

                  • Botaro
                    Akuma


                    • 2005 11 17
                    • 196

                    #69
                    wow, jus wis dar cia. O.o
                    I have the Holy Lance

                    Comment

                    • Eisas Kuperis
                      Simintis Sun


                      • 2006 01 25
                      • 355

                      #70
                      Nors maniau jog šioje temoje netarsiu nė žodžio, bet ai, bala nematė.
                      Atsakymas į temos pavadinimą - ne. Aš juo netikiu. Aš žinau.
                      Na o kad nepradėčiau ilgų litanijų, pridursiu, kodėl Dievui nėra vietos čia.
                      1. Žmonės nekenčia jei jiems kas nurodinėja, jei kas riboja jų laisvė, šiaip nemaloniai nuteikia, ar bet jau yra pranašesnis.
                      2. Žmonėms nereikalingas Dievas kol gyvenimas einasi taip kaip planuojamas, koks statomas yra, iki to momento kol nutinka kažkas, kas neturėjo nutikti.

                      Comment

                      • Dancia
                        Loading - Please wait...

                        • 2008 03 23
                        • 50

                        #71
                        Na nebūtinai turi nutikti kažkas. Gali šiaip prašyti paramos. O šiaip žmogui labai svarbu kažkuo tikėt. Jei nebelieka kuo, galima tikėti Dievu. Kitaip gyvenimas netenka prasmės. Nesupraskit pažodžiui.

                        I would love to change the world, but they won't give me the source code.

                        Comment

                        • Eisas Kuperis
                          Simintis Sun


                          • 2006 01 25
                          • 355

                          #72
                          Žmogus tiki savimi. "Aš galiu", "Viskas priklauso nuo manęs vieno", "Man sekasi", "aš valdau padėtį" ir t.t.
                          Taip lengviau, paprasčiau, realiau, ir "daugiau pasiekiama", nei ten prašyti kažkokių dievų malonės, aukoti jiems kažką ar panašiai.

                          Kalbant apie Dievo įrodinėjimus. Pagrindinis dalykas kuo čia remiasi abi pusės - protas. Viena pusė teigia. "O aš protingas, todėl teisingai ir tiksliai supratu, jog Dievo nėra. Nes aš protingas. Mastau savo galva" Nors ar ištiesų dažniausiai priima autoriteto pateikta faktą, kitos pusės nagrinėti nėra ko. O kitas dar priduria. "Aš analizuoju faktus, tiriu, suvokiu." Teisingai, žmogus bando rasti teisingą atsakymą. Bet kas jis per robotas yra, kad jo smegenys galėtu priimti visus reikiamus faktus ir sugeneruoti teisingas išvadas. Juk jis net skaičiuodamas grąža suklysta. Tuo tarpu kita pusė dažniausiai "Imk ir tikėk. Ir tada suprasi" Am, galbūt yra dalis tiesos. Pradinukas pirma tiki mokytojo žodžiais ir tik besimokydamas pradeda suprasti pats. Tačiau laikai kiti, žmonės kitokie. Nebeužtenka sakyti "Tikėk" Reikia rimčiau pateikti Dievą, norint kažkokio rezultato.
                          Tiesa, dar vienas dalykas. Skeptiku labai mėgstama iš konteksto ištraukti kažką ir išpūsti kažin ką. Kaip tarkim... Na... Pvz sako O, matai 12 ėjo į bažnyčia, religingesnis netapo. Turėjo savo galva ant pečiu, todėl suprato jog religija yra niekai. Aham, tarsi nebūtu pasaulyje mokslininkų kurie ėmė ir pasuko religijos kryptimi. (kai kurie ir liko puikūs mokslininkai, nes religija per daug nesikerta su jų sritimi). Arba, paleiskim kažkur kažkur tarp religijos atstovų kyla skandalas. Kažkas prisidengdamas religija užsiiminėjo neleistina veikla. Kilo skandalas, tuoj skeptikai tuo ir pasinaudoja nurašyti visai religijai.

                          Šiaip ar taip, tokios tuščios diskusijos turi ir kai ką įdomaus. Matosi ką žmonės galvoja, kas už juos galvoja, kuo jie remiasi ir kie plačiai mato, ką laiko autoritetu ir kiek patys stengiasi rasti atsakymus.
                          Paskutinis pakeitimas nuo Eisas Kuperis; 2009-01-12, 15:57.

                          Comment

                          • zeke
                            trust me i'm engineer

                            • 2009 01 02
                            • 392

                            #73
                            nemanau kad dievas yra bet to ir neneigiu. tiesiog tikiu pats savimi „kaip galima tiketi tuo ko niekad nepazinai, nematei, tik girdejai kad kaskas tokio egzistuoja?“
                            Paskutinis pakeitimas nuo zeke; 2009-01-12, 16:11. Priežastis: padariau klaidele :)
                            S_T

                            Comment

                            • Suzume.

                              #74
                              Man atrodo,kad Dievas yra paguoda silpniems ar nuskriaustiems,lyg koks garantas i geresni gyvenima jei melsies and stuff ir truputy vilties,kad kazkas saugo ir stebi,o tai kitaip nelabai smagu. Juk gera galvoti,kad tau padeda angelas sargas ar kokie ten velniai mum turetu padeti,o ne kad islikai gyvas del atsitiktinumo ir panasiai. Isvis tai netikiu,gal yra kokia ten bendra visatos dvasia,bet nemanau,kad mes jai rupim ar isvis jinai ant tiek neturi ka veikt,kad mus saugotu. Dievo nera. Yra silpni zmogai,kuriem jo reikia.Kalba baigiau xD

                              Comment

                              • Eisas Kuperis
                                Simintis Sun


                                • 2006 01 25
                                • 355

                                #75
                                Po vienos diskusijos tokios mano išvados iš religinės pusės.
                                1. Žmogus bijo prarasti savo "AŠ" perėjęs į religijos puse. ( AŠ - savarankiškas mąstymas, veiklos laisvė, smegenų praplovimo baimė ir t.t.)
                                2. Žmogus bijo pasitraukti nuo masės, jos nuomonės. Masėje jis jaučiasi saugesnis, tvirtesnis, svarbesnis ir t.t.
                                3. Bijo jog religija neleis pilnai džiaugtis gyvenimu. O jis būtent nori kuo labiau tenkinti savo norus, o ne būti suvaržytas kažkokių ten religijos įstatymų.

                                Comment

                                Working...