Ar Dievas egzistuoja?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • SataNa
    Mind Zone

• 2008 02 15
    • 600

galvoj vistiek buna akimirkų kai šauna tas OMG, true?
    Kartoškė

Comment

• piccosan
      Daft Punk

• 2005 11 28
      • 250

Autorius Sloth
      Nesuprantu, iskur zmones traukia, kad Dievas - barstotas senis...Cia daugiau filmu ir pop kulturos ismislas. Anyway, kuo netikiu - tai baznycia ir jos tiesom. Labai kreivai ziuriu i ta visa didele valdzios institucija. As toks laisvas zmogus, man vienodai piesia, zmogus ispazysta islama, budizma, induizma ar krikscionybe. Mano galva visi jie tiki i tapati Dieva, tik skirtingais pavidalais ji isivaizduoja ( visgi kulturiniai skirtumai). Todel as tikiu i savo Dieva ir jokios religijos, ar kitu zmoniu man nereik, nes mano Dievas yra manyje, o ne ten, kur kazkada kazkas pasake...
      Barzda senojo meno (pvz. Mikelandzelo paveikslo kuriuo daznai varijuojama) itaka. Siap siulyciau trinti gija, bet jau ir taip siuksliu dezej - kur ir vieta.

Comment

• Fruits Punch Samurai
        Proxizmas

• 2008 06 18
        • 43

Autorius SataNa
        buna nes nuo mazens girdi kaip kiti taip sako, tai automatiskai tas pasilieka ir tu ta fraze prisimini.

Comment

• PaperAngel
          (V)(;,,,;)(V)

• 2008 12 01
          • 249

Autorius Dwesk
          Mano močiute dar kaime turi tokia knygute su paveiksliukais ir jėzaus ir panašiai ir man vis kartoja kad jis taip ir atrodo kaip ten nufotkinta XD
          Nufotkinta??? Visos močiutės deja tokios manoji per Kalėdas man biblija padovanojo ir liepe perskaityt:sick:
          Spoileris:

Comment

• Derogatory`
            Loki'd

• 2007 10 06
            • 350

Autorius SataNa
            Dabar jau nebe. :>

Comment

• Ru.
              Narys

• 2008 02 24
              • 67

man dievas neegzistuoja ir turbut esu alergiska visoms toms religinems - katalikiskoms nesamonems.

Comment

• Dwesk
                Rimtas forumo narys

• 2008 12 27
                • 162

Autorius PaperAngel
                Nufotkinta??? Visos močiutės deja tokios manoji per Kalėdas man biblija padovanojo ir liepe perskaityt:sick:
                Ja.Nu ten visokie, jis ten laive kažkokiam sėdi, gydo vaikį aklą kažkoki, nu vienu žodžiu nonsense.

Comment

• despair
                  bud sweat and beers...

• 2007 06 01
                  • 168

Tikiu i savo dieva Ciubacha (:

Comment

• Rikka
                    Push The Limits

• 2008 07 12
                    • 91

Dievas egzsituoja tiems,kurie juo tiki. Tiems ,kurie juo netiki jo nėra.

Comment

• Buiwis
                      \(⌒ヮ⌒)/

• 2008 07 22
                      • 121

http://god.lt

Comment

• kypshius
                        Rašytojas

• 2007 04 17
                        • 254

tiesiog pacituosiu save:
                        tikiu? į dievą, kaip į Jahvę, Alachą ar Budą netikiu. tai tik žmogaus noro turėti paskirtį ir tikslą išmonė. tačiau tikiu į tokį dievą, kuris nustatė, kad vanduo sunkesnis, nei ledas, kad jis šaldamas plečiasi, o ne traukiasi, ir kad +4C vanduo sunkesnis už šaltesnį. tikiu į tokį dievą, kuris nustatė fizikines jėgas, PVZ. kaip veiks gravitacija, ar kiek yra "pi".
                        bene vieninteliai protingi žodžiai apie tikėjimą, skambėjo maždaug taip "religija žmones išskiria, tikėjimas - suvienija"

Užkalė visus langus ir augina pingviną.

Comment

• axborn
                          I can see muzic~

• 2007 01 02
                          • 121

Nuo kokiu 12 metu kiekviena sekmadieni vaikstau i baznycia, dalyvaudavau visokiose programose ir jos tikrai atsipirko - tapau grynakrauju ateistu
                          http://leftofzen.com/quotes-atheism/2008/01/14/
                          Mano megstamiausia visu laiku:
                          "The fact that a believer is happier than a skeptic is no more to the point than the fact that a drunken man is happier than a sober one."
                          http://axborn.myanimelist.net

Comment

• Huy-san
                            657

• 2008 01 31
                            • 160

dievas yra meile lamos. O db biski oftopas apie religija, nes pastebejau, kad kazkas ten rase apie "nepasitikejima" baznyca ir jos tiesomis- daug db prikepta tos dokumentikos tipo "atveriancias" akis, rodancios "kas is tikruju yra ta religija" , kontroles irankis bla bla bla. Tai va wake up and smell the coffee - religija yra vienas nuostabiausiu dalyku sukurtu zmonijos, jei jos nebutu pasaulis jau seniai merdetu. Musu laikais tam tikros interesu grupes skleidzia sita crap apie religija siekdamos vienintelio tikslo - uzmusti ja, uzmusti tikejima, o su juo ir visas moralines normas bei sveika prota, kad zmones pavirstu totaliais avigalviais, nepasaisanciais jokiu taiskykliu ir negerebianciais visiskai nieko, vat butent tada jus valdys kaip avinus o jus dziaugsites ir nieko nenutuoksite. O svarbiausia visi iki vieno reksite, kad "religija yra meslas" skirtas mociutems ir visiskai netaikomas issilavinusiame moderniajame pasaulyje.

Pakartosiu pagrindine minti, neigdami religija jus neigiate morale. Is pradziu gali taip neatrodyti bet tai vyksta pasamones lygyje. Paprasciausias pavyzdys: kada dar nei musu laikais zmogus galejo paprasciausiai "atsipirkti" nuo savo pasenusiu tevu atidaves juos i seneliu globos namus? tai imanoma tik tada kai tai tampa norma, o tokie dalykai norma tampa kai zmones pamirsta morale.

Comment

• axborn
                              I can see muzic~

• 2007 01 02
                              • 121

Tai tu nori pasakyt, kad zmones yra geri tik del religijos ir baimes patekt i pragara? Na man tokiu zmoniu tikrai gaila... Beje ar ne religija valdo zmones, liepia niekinti kitatikius? Ka gero per Kryziaus zygius krikscionys nuveike? Ko pasieke Islamo fanatikai sprogdindamiesi?
                              http://axborn.myanimelist.net

Comment

• Sloth
                                [SrX]

• 2007 09 14
                                • 277

Autorius Huy-san
                                dievas yra meile lamos. O db biski oftopas apie religija, nes pastebejau, kad kazkas ten rase apie "nepasitikejima" baznyca ir jos tiesomis- daug db prikepta tos dokumentikos tipo "atveriancias" akis, rodancios "kas is tikruju yra ta religija" , kontroles irankis bla bla bla. Tai va wake up and smell the coffee - religija yra vienas nuostabiausiu dalyku sukurtu zmonijos, jei jos nebutu pasaulis jau seniai merdetu. Musu laikais tam tikros interesu grupes skleidzia sita crap apie religija siekdamos vienintelio tikslo - uzmusti ja, uzmusti tikejima, o su juo ir visas moralines normas bei sveika prota, kad zmones pavirstu totaliais avigalviais, nepasaisanciais jokiu taiskykliu ir negerebianciais visiskai nieko, vat butent tada jus valdys kaip avinus o jus dziaugsites ir nieko nenutuoksite. O svarbiausia visi iki vieno reksite, kad "religija yra meslas" skirtas mociutems ir visiskai netaikomas issilavinusiame moderniajame pasaulyje.

Pakartosiu pagrindine minti, neigdami religija jus neigiate morale. Is pradziu gali taip neatrodyti bet tai vyksta pasamones lygyje. Paprasciausias pavyzdys: kada dar nei musu laikais zmogus galejo paprasciausiai "atsipirkti" nuo savo pasenusiu tevu atidaves juos i seneliu globos namus? tai imanoma tik tada kai tai tampa norma, o tokie dalykai norma tampa kai zmones pamirsta morale.
                                Nesutinku, taip, as neigiu religija, bet as neneigiu jos sakomu tiesu, nes jos is principo nera blogos, aisku yra kvailu ar pasenusiu, bet tikrai nera blogos. As neigiu ta lankstymasi, mano nuomone, zmogus yra savo padeties savininkas, ir toks turi buti. Savaime aisku, neribojant kitu zmoniu laisves. Sakai del religijos zmones elgiasi moraliai? Abejoju, cia mano nuomone didesne itaka daro sazine, ir zmogaus siela ( tiket ar netiket jums sprest :> ) . Yra daug pavyzdziu, kai netikintys zmones elgiasi zymiai moraliau uz tuos tikinciuosius. Tarkim blogas zmogus yra realigingas, kas tada gaunasi - fanatikas, kuris visas savo nuodemes kazkodel pats sau atleidzia, arba dar geresniu atveju paaiskina jas, kaip Dievo jam nulemtus darbus... Sakysi be religijos mes zluge? Palygink viduramziu zmoniu kraugeriskuma ir dorove ( Baznycios klestejimo laikai! ) ir pagoniskos Romos Imperijos, manau aiskiai matosi skirtumas...

Edit : dar norejau pridet, kad tie gerieji religijos paveikti zmones, kad ir musu tevai, ar netgi seneliai. Manai musu ~15-30 amziaus labai tikintys buvo? Abejoju, nuodemiu pridare kaip turi but, galiu galva duot kirst... Ta Mirties baime, ir itikejimas i kita gyvenima, nenorint susitaikyt su mirtim pasireiskia senatveje.... Vat tokiu zmoniu, tai man tikrai gaila...

Taigis kaipgis, trumpiau sakant, visiskai nesutinku, kad doras zmogus = religingas .
                                Paskutinis pakeitimas nuo Sloth; 2009-01-05, 23:37.

Comment

Working...