Stalo žaidimai

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • kypshius
    Rašytojas

• 2007 04 17
    • 254

nemanau, kad stalo žaidimai labai populiarūs tarp šiuolaikinio jaunimo, nebent kaip jau minėjo: monopolis, alus, pirtis variantas. aš manau visi žaidimai ( ir stalo, ir kortų, ir net lauko, kaip slėpynės, ar akla višta) suteikia džiaugsmo geroje kompanijoje, bet ilgainiui atsibosta užplūdus monotonijai. tai tiek. beje nesunku visus žaidimus paversti alkocholiniais, pvz. monopolyje užtenka nuosavybės kainas pakeisti tam tikru alkocholio kiekiu, o chance ir tas geltonas korteles į "visi kelia savo stiklines", "tu keli kitų", "kiti kelia tu nekeli" ir t.t. have fun

Užkalė visus langus ir augina pingviną.

Comment

• Dai-Katana
      Podcast or Death

• 2004 10 04
      • 686

Komentarą supratau, bet nesupratau jo esmės ir prasmės - nėra objektyvumo. Nereikia vertinti viską per savo aplinkos prizmę - jei tai vyksta tavo aplinkoje ir su tavo draugais, nereiškia, kad taip vyksta visur kitur ir su visais.

Šiandien nelabai turiu laiko, todėl ryt/poryt įdėsiu šiokios tokios informacijos apie žaidimus ir daug maž ko galima iš jų tikėtis ir gal netgi mėginti sudarinėti sąrašiuką žmonių, kurie norėtų prisijungti ;] Pradžioje reikėtų bent dviejų žmonių kaip minimum, nes dažnai minimalus žmonių skaičius juos žaidžiant - 3.

Beje, reikia turėti omeny, kad ne "party games" yra nesuderinami su alkoholiu.
      Paskutinis pakeitimas nuo Dai-Katana; 2008-05-02, 22:37.

Comment

• Nebu
        Syscemos Valdovas

• 2006 08 07
        • 199

Šiaip gan retai pasitaikanti, proga, bet išties smagus praleidimo būdas. Tiek rpg, tiek kiti stalo žaidimai. O va naujausias išbandytas ir turbūt bus ne paskutinį kartą - StarCraft. Tikrai idomus strategy, ypač jei esi susipažinęs kažkiek su starcrafto pasauliu. Tiesa - gana nelengvas. Kadangi buvo tik vienas tiksliai taisykles žinantis žmogus, tai pirma partija truko labai ilgai. Tačiau veliau po truputi įsivažiavom ir prapliekėm iki 8 ryto . Bet visgi, reikia labai gerai įsidėmėti visas taisykles ir niuansus, tada prasideda strategija ir visas malonumas
        O daba pasigailėsi!!!

Comment

• Likimo_Kalvis
          YOSH!!!

• 2006 08 26
          • 378

as seniai norejau ismokt bet kazkaip kad normaliai pradet mokintis taip ir neprisiruosiau, o ir seip gyvenu pakankamai toli as ir GO su mielu noru palosciau, ta biski moku
          Su mielu noru palaikau ir prisidedu prie puikių idėjų arba ne.

Comment

• Dai-Katana
            Podcast or Death

• 2004 10 04
            • 686

Jeigu kito varianto nebūtų, o vistiek norėtumėte sulošti stalo žaidimą - galimas nuotolinis variantas. Tai aišku ne tas pats, kas žaisti gyvai, tačiau jeigu visi žaidėjai ar bent jau dalis turi tą patį žaidimą - tuomet gali gautis neblogas eksperimentas. Kiek žinau užsienyje vyksta kažkas panašaus (sprendžiu iš pasisakymų kituose diskusijų forumuose). Vieni žaidžia elektroniniais laiškais (pas kažką sustatytas žaidimas ir tiesiog elektroniniu paštu vyksta sprendimai), kiti naudoja spec programas, kurios generuoja stalo žaidimų grafinį variantą.

Nebandžiau su elektroniniu paštu, todėl negaliu tiksliai pasakyti, kiek tai spartu ir efektyvu, tačiau manau, kad tokie variantai kaip Skype ar MSN labiau paspartintų eigą. Į programas žiūriu labai skeptiškai ir greičiausiai jų net nemėginsiu.

Tai tinka dar ir tuo atveju, jei norima susipažinti su taisyklėmis.

Įmanomas variantas su Skype+WebCam (artimoje ateityje, kai įves Meganetas pas mus interneto prieigą).

Comment

• Foxsym
              I Want To Believe

• 2005 10 29
              • 100

"Subbuteo" stalo futbolo žaidimas

Žaidimas Subbuteo yra fizinis sporto imitavimas, apimdamas vikrumą ir įgūdžius spragtelėti kamuoliuką. Žaidimas žaidžiamas ant "tabletop" kilimėlio. Futbolo kamuolys yra beveik tokio pat dydžio kaip ir žaidimo figurėlės. Žaidomo trukmė nuo 20 iki 90 min. Žadimas už Lietuvos sienų yra gan populiarus. Dauguma šalių turi savo lygas. Vyksta Pasaulio čempionatai, Europos, Amerikos. Čempionatai vyksta taip pat pagal amžių grupes: U12,U15, U19 veterenai ir t.t.

Turiu aš šį žaidimą, daug kartų nežaidęs, nes nėra su kuom. Lietuvoje šis žaidimas nežinomas taigi ir nepopuliarus. Apie šį žaidimą išgirdau tik pernai, o Subbuteo jau žadžiamas po II pasaulinio karo. Jei šis žaidimas sudomino daugiau informacijos čia:

Stalo Futbolo Tarptautinė Federacija
              http://www.fistf.com
              Apie Subbuteo (Wikipedia)
              http://en.wikipedia.org/wiki/Subbuteo
              Pasaulio čempionatas 2007 Sihvola 1-6 Thomas
              http://www.youtube.com/watch?v=OK8eV...eature=related
              Šešios minutės apie top-žaidėjus
              http://www.youtube.com/watch?v=-bnFuHSLmjA
              Kur galima nusipirkti:
              http://www.subbuteoworld.co.uk/
              http://www.astrobase.it/

Spoileris:

...............VISKAS KAS TURI PRADŽIĄ TURI IR PABAIGĄ............

Comment

• Dai-Katana
                Podcast or Death

• 2004 10 04
                • 686

Sakyčiau ganėtinai nepigus malonumas ir turėtų labai patikti futbolo gerbėjams ;]

Kol kas abejoju, ar ryžčiausi jį įsigyti, tuo labiau, kad esu neutralių pažiūrų futbolo atžvilgiu. Žinoma išmėginti jį visai norėčiau, tačiau kaip matau gyveni Šiauliuose ;]

Comment

• piccosan
                  Daft Punk

• 2005 11 28
                  • 250

Ar cia atsiras zmoniu kazka turinciu is vilniaus?
                  Siap su mielu noru isbandyciau foxym siuloma zaidima. Reikia viseiam kad i kauna sulekt kad ir siaulieciui butu patogiau. Tarpmiestinis meet'as.

Comment

• Dai-Katana
                    Podcast or Death

• 2004 10 04
                    • 686

Vienam žaidimui žaisti - 2-8 žmonės dažniausiai yra riba. Gal kas nors ir ryšis tokiai kelionei, tačiau tai gali būti kiek per didelės išlaidos, kad važiuoti tarkime iš Vilniaus ir atgal ar iš Šiaulių ir atgal dėl 8 valandų žaidimo. Daugiau valandų ištempti elementariai nebelieka jėgų. Maksimum 10-12.

Kol kas gal geriausiai organizuotis ieškant kiekviename mieste bendraminčių ir kooperuotis vėl gi ten pat, o tam tikrom didesnėmis progomis organizuotis kur kitame mieste didesniame plote masiniam žaidimui ar "turnyrėliams".

Kas turi ženklias nuolaidas kelionėms traukiniais ar autobusais, tuomet gal ir negaila tų kelių litų. Aš elementariai negarantuoju, kad pavyzdžiui pas mane atvykus iš kokio Vilniaus ir per dvi partijas kažką sulošus nebus skaudu grįžtant namo pavakariais. Nebent tik saldus keršto troškimas. ;]

Vienas dalykas prisikviesti pas save žmonių, kitas dalykas suorganizuoti taip, kad nebūtų visiškas fiasko.

Kas gyvena Šiauliuose ir norėtų sulošti tą geimą jau dabar elementariai matydami pranešimą gali kreiptis ir prašytis į svečius pas Foxsym pasispardyti ant stalo ;]

"Meetu'i" reikia žmonių daugiau, o kur daug žmonių reikalinga ir geležinio kumščio tvarka, nes tikėtina anarchija. Jei liaudis rimta - tuomet viskas šaunu. Dėl meet'ų įmanomas toks elementarus dalykas, kaip klubuose staliukų rezervavimas ir būrimasis ten. Tie patys JamPub, Face ir t.t. Gal ir pas kažką nuosavame name būtų neblogai, gal ir bute, jei labai didelis kambarys yra (pas mus meetams per mažas, tik susirinkti žaidimams).

P.S. Mano "meet'o" vizija, tai elementarus stalo ir kortų žaidimais besidominčių žmonių susibūrimas, diskutavimas ir lošimas, o ne kažkoks "susitikom ir pagėrėm". Šita nesąmonė atrodo kol kas dar neišėjo iš "mados".

Comment

• Foxsym
                      I Want To Believe

• 2005 10 29
                      • 100

Taip gyvenu Šiauliuose, nors pavyzdžiui į Kauną atlėkti galėčiau gal ir į Vilnių, jei žinoma atsirastų žaidėjų. Ar Lietuvoje šį žaidimą turinčių yra daug labai abejojiu. Nes buvau vienintelis kuris susisiekiau su subbuteo (Fistf) federacijos prezidentu Vincent Coppenolle ir kurio dėka įsigyjau šį žaidimą. Šis žaidimas nėra pigus tikrai. Rinkinį galima nusiprkti pvz už 35eurus į kurį įeina:
                      - 2 teams ( nors pas mane buvo dar 3 komanda)
                      - 2 goals
                      - playing pitch
                      - 2 balls

Tikrai būtų labai smagu sužaisti. Heh kvaila svajonę turiu sukurti lietuvos subbuteo lyga, aišku tam reikia skirti laiko ir t.t.

Edit:
                      Na aš esu studentas tai man atvykti kur nors nėra brangu, studentiškos nulaidos daro savo. Maloniai pas save pakvieščiau, tačiau pas mane bute nėra daug vietos. Iš bėdos žinimoma atrast plotą galėčiau kur ramiai ir rimtai pažaisti galėtume. Kaip Dai-Katana minėjo "susitikom ir pagėrėm" tokio dalyko nenorėčiau. Normaliam meetui reiktu daug žmonių, tik idomu ar tiek čia atsiras. Aišku pabandyti ką nors suorganizuoti verta. Žinoma pradžioje galėtume ir taip susitikti keliese pažaisti. Na bet norėtusi ko nors rimtesnio, tai yra meeto.
                      Paskutinis pakeitimas nuo Foxsym; 2008-05-06, 21:12.

Comment

• Dai-Katana
                        Podcast or Death

• 2004 10 04
                        • 686

Be iniciatyvos to ir nebus ;]

Aš sutikčiau jį žaisti, tačiau negaliu praktiškai niekur išvažiuoti - aš tik sekmadieniais nedirbu. Jei kada Kaunan lėksi - prisigriebk tą žaidimuką ir duok žinoti, nes su mielu noru išmėginčiau.

Comment

• piccosan
                          Daft Punk

• 2005 11 28
                          • 250

Hmm.. i šiaulius važiuti man nepasimoketų. Jei pats tureciau ta zaidima ir buciau fanas gal.. Labai knieti isbandyt bet. (O tas zaidimas patogiai mobilus?)
                          Del viesnages pas Katana, tai galeciau tada apsilankyt kol vizituociau pas gimines, netoli kaip supratau gyveni. Tai nutinka retkarciais. Vis kazkas.
                          O jei del "meeto" tai as nesuprantu ko cia to alkholio bijot? Taigi ne fules ziuret susirenkat, o strateginiu zaidimu zaist. Blaivus protas reikalingas. Manau tokiam tikslui susirenkanti kompanija butu gana kulturinga ir vengtu anarchijos. Nebutinai pas Katana. Kalbu apie pati meeta.
                          Bet turbut tokiems susiburimamas reik isibeget paciai idejai.
                          Paskutinis pakeitimas nuo piccosan; 2008-05-06, 21:49.

Comment

• Dai-Katana
                            Podcast or Death

• 2004 10 04
                            • 686

Alkoholio bijom, nes matėm mes tų meet'ų ir pats esu dalyvavęs ne viename ir pas mane buvo vienas kitas, iš kurių vienas buvo toks "grand". Esmė tame, kad neramu, kad kai kurie žmonės mėgsta atvykti tikėdamiesi "padalyvaut". Stalo žaidimų auditorijoje kažkaip mažiau to tikiuosi, bet anime žiūrėtojai tokią grėsmę kelia ;]

Visvien čia apsidraudimas į ateitį, nes tas galioja tik tuo atveju, jei bus ~15-20 žmonių, kas bus tikrai ne greitiai.

Kas liečia dėl to, kai esi Kaune pas gimines - gali užsukti bet kada pas mane į svečius. Aš mėgstu svečius, tuo labiau rimtus.

Comment

• Foxsym
                              I Want To Believe

• 2005 10 29
                              • 100

Nu tai va pas Dai-Katana reiks užsukti kada nors, va Piccosan kada varai į Kauną duok žinią, tada pageiminsim O tas subbuteo žaidimas užima labai mažai vietos, ten yra kilimėlis kuris sulankstomas, komados kurios telpa į mažą dėžutę, kamuoliai, vartai ir dar šis bei tas. Į kuprinę lengvai įsidėsi ir dar beleko prisidėtum.

Comment

• tomasmanas

Vienas iš įdomesnių projektų tai yra En Garde de la Rosa: Black Rose arba Jodoji Rožė, kuris yra skirtas ne tik stalo žaidimams, bet ir su kortomis, vaidmenų žaidimai, internetinis žaidimas, laiškų žaidimai (Play By Email) ir Lauko žaidimai. Žaidimas yra skitas viduramžiams ir muškietininkų laikams. labai gerai yra aprašoma Lietuvos (na ale Lietuvos) Istorija. Tiksliau Baldai teritorijos.

Čia radau pristatymą kurį šiandieną įdėjo:
                                http://www.youtube.com/watch?v=nuwornFY6Ps
                                ir http://en.garde.de.la.rosa.black.rose.vaizdelis.lt//
                                taip pat oficialus puslapis http://www.vaidmenuzaidimai.com
                                Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2008-05-30, 10:12.

Comment

Working...