As neegzistuoju.
Anime versus "cartoons"
Collapse
X
-
-
Amerikiečių "Cartoon" tikrai nėra taip gerai piešti kaip anime ir cartoon yra daugiau skirta jaunesnio amžiaus žmonių grupei, kitaip pasakius: vaikams. Žinoma vaikiškų yra sukurta ir anime tačiau ar esate matę rimtų cartoon? Beto cartons neturiu jokios siužeto linijos kas tikrai nėra pliusas.
Anime earns one more point xDComment
-
Stabilumo? Žiūrint ką tu tuo norėjau pasakyti, jeigu kalbi apie tai, kad judesiai yra per daug "padauginti" tai čia yra esminė tradicinės animacijos dalis.
Dėl abiejų piešimo stilių tai galima daug diskutuot, nes ČIA KIEKVIENO ASMENS SKONIO REIKALAS. Pavyzdžiui aš abiejuose rangu kažką įdomaus ir abiejuose yra kažkas nervuojančio. Pavyzdžiui anime stiliaus super mega akys, čibi burnytės manęs nežavi ir kai kurie amerikietiškų filmukų veikėjų dizainai irgi. Bet jeigu manęs paklaustų kuris stilius tau labiau prie širdies - toks labiau realistinis anime ar marvel tai aš tiesiog nežinočiau ką atsakyt.
Animacijos principu tai kai kurie anime labiau atsilieka net už pačius paprasčiausius amerikietiškus filmukus, pasakysiu dar tokį dalyką, kad nežinau ar buvo sukurtas anime, kuris ANIMACIJOS lygiu peržengtų disnėjaus klasikinius filmukus. Taip yra dėl to, kad anime personažai piešiami per daug sudėtingi klasikiniai animacijai, ty juose per daug detalių. Taigi puikiai animuot peliuką mikį yra lengviau. nes jis sukurtas puikiam judesiui (bet noriu papbėrž, pavyzdžiui senųjų marvel filmukų personažai yra ant tiek pat judrūs kaip ir daugumos šiuolaikinių anime, bet reikia akcentuoti ir sukūrimo (80tieji) metus).
Anime dažnai pripiešia super gražius, detalius veikėjus su superiniais backais, bet animacija dėl to labai verkia.... Nebent filmukas gerai finansuojamas ilgai kuriamas ir tt... (bet ar shonenai gali būt geros kokybės animacijos atžvilgiu? Ne...)
Dar vienas punktas. Anime štampuoja labai daug, taigi yra ŽIAURIAI daug dviejų ar trijų kadrų animacijos anime, kurie yra ant tiek pigūs (Beveik visi Hentai, Naruto, bleach, ypač D.Grayš man and so on...), kad jiems galinėtis su paprastu american cartoon nėr šansų. Animacijos atžvilgiu (dėl dizaino ir istorijos and so on, tai kaip minėjau - kievieno asmens skonis).
Yra aišku ir geros animacijos anime (Paprica, Tokyo Godfathers) , animacija ten tikrai sužavėjo.
All in all noriu pasakyt, kad anime ir amerikietiška animacija yra tie patys multikai, tik kuriami skirtingu šalių, SKIRTINGAI STILIAIS. Ir pas jankius ir pas japonus yra ir kvailų, rimtų su kraujais ir šiaip humoristinių scenarijų - viskas priklauso nuo kūrėjų (japonų kitoks mentalitetas (scenarijaus atžvilgiu tai pas joponus nėra ribų, kai kada pvz nesuprantu jų humoro, dėl to labiau linkstu prie jankių...), jankiai pvz labai prisibijo kraujų ir žiaurumo, nes pas juos yra problema su paauglių psichika, dėl to ir veiksmo filmai dabar kaip nežinau kas pasidarė T-T....). Bet animacijos atžvilgiu laimi amerikiečiai, kaip visos animacijos tėvai.
Trumpai tariant - man patinka ir tie ir anie xD O anime stilius man labaiu dabar aktualus, nes aš kaip ir juo piešiu xDComment
-
Em...keisti klausimai kyla, kas gėriau anime ar cartoons.
Cartoons gerai atsipalaidavimui, kur tiesiog žiūrai ir nereikia bandyt įnikti į visas smulkmenas, žiūrau sirgdamas.
Prieš Looney Toons, Samurai Jack, Dexter's Laboratory nieko prieš neturiu, o StarWars:Clone Wars animacinis filmas susižiūrėjo gana sunkiai. Dabar tiesa pasakius mažai ką naujo gero rodo. Kas nervina kai jau minėjo viršuje tas amerikiečių bandymas pamėgdžiot anime...nereikia sakyti kad atrodo uber Lame.
Rimties žmonėms gėriau žiūrėti tik Anime.Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2009-07-06, 20:18.Comment
-
Amerikiečių "Cartoon" tikrai nėra taip gerai piešti kaip anime ir cartoon yra daugiau skirta jaunesnio amžiaus žmonių grupei, kitaip pasakius: vaikams. Žinoma vaikiškų yra sukurta ir anime tačiau ar esate matę rimtų cartoon? Beto cartons neturiu jokios siužeto linijos kas tikrai nėra pliusas.
Anime earns one more point xD
Kas pasakė, kad american cartoons neturi siužeto linijos? Vat čia kolega, diždžiausias nusišnekėjimas, atsiprašau iš karto (yra aišku ir be siužeto linijos, jie dažniausiai yra humorisitiniai, ir kai kurie anime humoristiniai jos ryškios neturi). Khem khme, paimkim iškart marvel, avatar, jim button (vaikiškas filmukas xD Bet jame yra labai ryški siužeto linija) and so on.Comment
-
Išvis žiūrint apie ką jūs kalbat, ar kalbat apie serialus ar apie pilnametražines PIXAR, DREAMWORKS, COLUMBIA PICTURES ar W.DISNEY kurtas juostas. Nesumeskit viską į vieną krūvą. Skirtingos šalys skirtingi Stiliai, nelyginkim kokį 5cm./s ir Kung-Fu Panda, o jei norit tai rinkit pilnaverčius konkurentus ir tada jau diskutuokit, kol kas man asm. čia labai jau miglotai jūsų samprotavimai atrodo. Apie kažką ten, bet neaišku Ką.👍 1Comment
-
ankščiau amerikiečių animacija buvo nuostabu ir iki šiol išlieka toji vaikystės animacija širdy, bet lieka ir tuo principu, nes tada ji buvo gera. Tokie cartoon'ai kaip spider-man, extreme ghostbusters, stupid dogs, men in black ir t.t. Dar kiti cartoon'ai kurių mūsų kanaluose iki šiol nerodo, tai visi MARVEL ir kitokia gera animacija. Nekalbant jau apie Simpsonus, futurama, beavis n butt-head...
O ką dabar pamatysi gero sukurto amerikiečių? Animacija, kuriai trūksta logikos... Patys kūrėjai mato savo klaidas ir vistiek jie "aj, gal labai nenukritikuos dėl šito" Kiša savo visokias komercijas, senų cartoon'ų naujus pratestus sezonus po dešimties metų(kurie sugadina visą gerą stuff'ą PVZ: Dexter's laboratory) šlamštą, tesugeba išskirtine paišyba pritraukt žiurovus kaip Ben 10, Megas XLR.. Ir iš tikro, jie ale nemėgsta kraujo kaip Smartai minėjai, bet dauguma jų animacijos vaizduojama kaip ir nuolatos talžomasi tarpusavy, būkina žmones tokie dalykai.
Ir po galais, kas čia? xD
Spoileris:
nu iš tikrųjų nusiritimo viršūnė yra amerikiečių animacija šių laikų. Esu nusiviles jau kelis metus tuom, nieko negali gero pasiūlyt daugiau be kažkokių re-creation'ų kompiuterinių, kurie ir tai nebesižiūri taip kaip old-school'ai ir šeip šlamštas kažkox.
pvz:
senesnis Iron Man
Spoileris:
naujasis Iron Man
Spoileris:
ir išvis lėtai kažką amerikiečiai naujo leidžia ir nelabai tikisi, kad galėtu dar ką gero pasiūlyt panašaus kaip SPAWN
Spoileris:Paskutinis pakeitimas nuo SataNa; 2009-07-06, 20:46.KartoškėComment
-
Man asmeniškai balsas eina į anime pusę.
Pirmiausiai anime stiprioji pusė - siužetai. Jų būna įvairesnių, dažnai šie pritaikyti vyresnei auditorijai (kalbu ne apie hentai ir ecchi). O amerikonų cartoonuose - dažnai pernelyg hiperpolizuotai vaizduojamas idealistinis pasaulis ir siužetas gan nuspėjamas. Tai pat man labiau patinka geras anime piešimas. Aišku, čia skonio reikalas. Ir OST'ai smagesni in anime. Bei man labiau japonų kalba ir jų garsinimas, kažkoks linksmesnis, jausmingesnis, smagesnis. : D
Ir nesvarbu, kaip Smartas pacituos mano pranešimą. Mano nuomonė nepasikeis. Man nepatinka amerikoniška animacija.Comment
-
Kvailai diskusija eina. Nes visų pirma kas mane erzina, tai besaikis ir aktegoriškas autoriaus požiūris. Pastebėjau jei vienas žmogus argumentuoja kodėl jam anime tarkim geriau už cartoonus tai Smarto atsakymas gali būti "Nu ir kas?" arba "Nusišneki...". Jei nusišneka, tai argumentuok kodėl. Visų antra jei diskutuojat tai pradėkit nuo esminių animacijos tipų. Tarkim pradedam arba serialais arba mini serialais (OVA pas japonus) arba filmais, nes Dark-Tarou ir klysta kai sulygino, jog abejotina ar yra tokio lygio anime kaip Walt Disney ir kalbėta konkrečiau apie judesių animaciją. Atsakymas - yra. Vienas paprasčiausiu pavyzdžių būtų "Akira", manau komentarų nereikia ir nustebčiau labiau ar Disnėjaus studija kada patys iki tokio lygio būtų tradicine animacija sukūrę kokį darbelį.
Kalbant apie scenaristinius skirtumus. Jei paimtume anime main sreama ir amerikonų cartoonų mainstreamą, tai pamatytume ryškų skirtumą. Amerikiečių animacijos mainstreamas yra animacija skirta vaikams, kai japonų visai plačiajai visuomenei. O vieninteliai vyresniai auditorijai skirti amerikiečių filmukai yra komedijos ir dažniausiai su vulgariom užuomenom.
Apie Marvel animacinius filmus nekalbu, jie tolygūs tiems patiems narutams, bleachams ir t.t. Kaip mangose rodoma daugiau smurto ir atvirumo, taip ir komiksuose, kas labai susilpninama ekranizacijose (žinoma visuomet yra išimčių).
Taip pat galima atrasti labai gerų amerikiečių animacijos pavyzdžių už pop kultūros ribų, tačiau lygiai tas pats ir japonijoj, tad čia rezultatas 1:1.
Lyginant istorinius laikotarpius kas ką kopijavo ir t.t. tai japonai ištirkųjų kopijavo ir Disnėjų ir brolius Fleičerius, bet realiai tai darė visas pasaulis, po to pasimokė ir perkopę tą pakopą perspjovė amerikiečius naimacijoj. Galiausiai vos ne kaip animacijos monopolija amerikoj liko tik Disnėjus stiprus, nes vis dar sugebėdavo kažką naujo sukurt, bet kokie laikai tokia ir mada, Disnėjus liko nostalgiškas ir realiai išliko su savom idėjom iki šių dienų, tačiau žiūrint į plačiają visuomenę jo visi multikai yra skirti "vaikams ir visai šeimai". Juose rasite tik moralinius pasvaiščiojimus pačia lengviausia forma, kad suprastų, bet koks durnelis. Tai reliai manęs nežavi, nes neduoda pasireikšt protui ir visuomet Disnėjus dėl to man bus tik amerikonskų išmislas.
Japonų animacija irgi turi daugybę minusų, daugiausiai tie minusai pastebimi serialuose, kurie vos ne konvejeriu kuriami dėl to išsigimsta ir pati animacija ir šiuolaikinis mainstramas apskritai. Geriausias pavyzdys būtų tos pačios didelės akys, ar kalbos judesys, kai burna kaip marionete klapsi ir nieko daugiau, jokios išraiškos nematyt, jokio mirksėjimo ir tas erzina. Tiesa nustebau, kad toks fan-servicinis anime kaip K-ON galėjo pademonstruot tokią dinamišką animaciją. Gal japonai dar pasitaisys
Vienaip ar kitaip pas visus yra minusų, bet diskusija spėju vis vien eis tik pagal kiekvieno prioritetus, kas labai nekorektiška.👍 1Comment
Comment