Buvau Latvijoje, vandens parke su savo ir pusbrolio šeimomis. Mane ir pusbrolį aprėkė latviškai apsaugos darbuotojas, bet mes nė velnio nesupratom, ką sakė Smagu Latvijoj buvo
kur buvote? ką matėte?
Collapse
X
-
Buvau druskininkuose si savaitgali. Zinau, zinau netoli. bet jie ten turi nuostabu krastovaizdi, akvaparka ir One.lt parka (kaip lokes peda tik sunkiau). Seip patariu nuvykti labai smagu. Cia va pora mano foto is to parko.
Spoileris:
Spoileris:Comment
-
Italija - nuostabu, tikrai nuvažiuočiau dar kartą, visko tikrai neapvažiavome nors tai ir buvo "keliaukime po Italija traukiniu". Verona kolkas yra gražiausias mano aplankytas užsienio miestas (nors kaip matote daug kur nebuvau, sąrašas neilgas)
Latvija - keliavau tik mažą kraštelį ir tai tik ekskursija su klase, neperlabiausiai ir įdomu, labiau traukia tai, kas kuo mažiau panašu į tai, prie ko pripratusi.
Danija - Gaila buvau tik Kopenhagoje. Visai gražus miestas, gal tik kiek perilgai buvau, truputį pabodo ir geri įspūdžiai kiek susiteršė.Comment
-
Aš esu buvus du kartus ar tris Šiaurės Amerikoje, Chicagoje. Patiko tai, jog tai labai didelis miestas, vien nuo mūsų namų teko keliauti daugiau nei valandą į miesto centrą. Labai aukšti dangoraižiai, fontanai, jachtos. Nuostabus vaizdas iš šimtas antro aukšto... Tik ten yra labai sugriežtintos taisyklės, negali vaikai vieni būti namuose, taip pat negali be tėvų, net iki parko nuvažiuoti, bet tai nesvarbu, pati kelionė dviem lėktuvais užtruko apie vienuolika valandų.
Taip pat man tolimesnė kelionė, tai buvo nuskristi į Angliją, Londoną, aplankyti pusseserių. Ten patiko aplankyti "London Eye", žinoma pamatyti Big Beną, ir važiuoti underground'u.
Lenkijoje buvau visai mažytė, tai nieko net nepamenu, žinoma, Latvija ir Estija. Pro aerouosto langą mačiau Amsterdamą ir Kopenhagą. O aš labai norėčiau nukeliauti į Australiją, Braziliją, Japoniją ar Pietų Korėją ir Ispaniją. Nes šios šalys žavi žmonėmis, kalba ir kultūra.Comment
-
Sugrįžus trumpam atgal į rugsėjo pabaigą, turėjau progą aplankyti labai įdomu ir gražų festivalį "Bournemouth Art By The Sea Festival". Festivalis vyksta pajūryje, pietinėje Anglijos dalyje, didžiausiame Dorset karalystėje mieste Bournemouth.
Apsilankymas buvo visiškai spontaniškas ir tai ką išvydau labai nustebino. Įžengus į miestą teko labai greitai bėgti atgal į automobilių parkavimo garažą ir pratęsti stovėjimo laiką dar 5'iom valandom >.< Kur bevažiuočiau visada su savim mašinoje turiu kamerą su keliais objektyvais ir trikoją, tad nusprendžiau pagauti bent kelias akimirkas. Buvau nepasiruošęs ir sąlygos buvo sunkios, bet šį bei tą visgi pavyko nufilmuoti atsiminimui.
Pakeliui į paplūdimį per visą parką lydėjo nepakartojama ir magiška Steam Punk atmosfera, lyg būčiau paklydęs alchemikų pasaulyje. Visur žaižaruojančios ugnys, nepaprasti robotų ir mašinų mechanizmai, judantis garų dėka ir spjaudantys ugnį į kairę ir į dešinę. O eksperimentė / gyva elektroninė indie muzika visam tam davė dar didesnio šarmo. Tai buvo impozantiškas ir nepamirštamas renginys.
Kitų metų planuose šis festivalis top3 sąraše ir jums, jei turite progą, labai rekomenduoju aplankyti.
Plačiau apie festivalį:
http://artsbournemouth.org.uk/arts-b...-sea/whats-on/
https://www.facebook.com/BournemouthArtsFestival
Comment
-
Kad jau Froxas užsiminė apie Paryžių, tai tiesą sakant ir pačiam teko neperseniausiai ten apsilankyt. Lankiau artimą žmogų ir tuo pačiu pagaliau prisiruošiau aplankyt modernaus/šiuolaikinio meno galerijas ir muziejus (apie ką gan seniai mąsčiau, bet niekad nebuvo didelio noro). Tarp gausybės meno parodų, žinoma teko aplankyti ir Pompidu ir tom dienom nušoviau du zuikius vienu šūviu, nes kaip tik vyko Marcel'io Duchamp'o ir Jeff'o Koons'o retrospektyvos. Kadangi Duchamp'o neleido fotografuoti įdomių darbų pasidalinsiu keliom nuotraukom iš Koonso parodos (meno mylėtojus gal sudomins).
Spoileris:
Kadangi kelionę daugiausiai sudarė parodų lankymas, tai nebuvo ryškių momentų iš lankytinų vietų, apart, kad užkilom į Eifelį (nieko įspūdingo), aplankėm Monmartrą, kapines ir kitus įdomesnius rajonus, bei naktinėjom ieškodami nuotykių. Patarimas vykstantiems, neprisidarykit bėdų metro stotelėse, apsauginiai ir tikrintojai negailestingi.Paskutinis pakeitimas nuo Bardakas; 2014-12-28, 22:01.👍 1Comment
-
Yra metro stotelių kurios yra lauke ir ne prie bėgių, ten būna ir lauko kioskai ir pan. Patariu nevartoti tabako gaminių tose vietose vis vien net jei matysit, kad kažkas juos vartoja. Laukdamas žmogaus stipriai pasimoviau, nes vizualiai toj vietoj ženklų nemačiau, užtat baudas rašanti apsauga matė. Galima ilgai strigti su policija ir jų nesupratingumu dėl tokių mažų nesusipratimų.👍 1Comment
-
Šį rudenį buvau Stambule. Galiu atvirai pasakyti, šiek tiek buvo baisu dėl tų visų neramumų kurie apsupo Turikija, visais tai išpuoliais, bet ačiū Dievui viskas ramiai skandžiai praėjo kol ten buvau. Stambulas labai gražus miestas, išlaikęs savo senovinį stilių, neišsipompastino nuo Europos sąjungos. Šeip rekomenduoju aplankyti.Comment
-
Sveiki,
Neseniai buvau Londone, puikus miestas. Aplankėm įžymiausius muziejus, užsikėlėm į Sky Garden, kur atsiveria visas Londono vaizdas, todėl jau nebekilom į the Shard, taip pat labai gražūs parkai. Tiesiog būtina pamaitinti voverytes riešutukais! Labai ilgai ieškojom pigesnių bilietų, gal prieš 2 mėnesius pirkom, tai šitoje svetainėje radome, gal ir jums padės tai https://lektuvubilietai.lt/Comment
-
Svedija: Malme, Estija: Talinas
Yra keletas muzieju, modernaus meno centras, miestas idomus senoviniais pastatais, savoju parku kur vaiksto Gyvi Fazanai, kuriuos niekas negaudo ( europe..), o taipogi moderniaja dalimi, kuri graziai susipinusi su senamiesciu. Taipogi "Torsoe" pastatas pakranteje. Aplankykite pakrante, gerai jei butu vasara nes yra poilsio zona, kur galima pazaisti tinklini ir pasimaudyti. Jei bus atliekamu pinigu - patogu tiltu nuvaziuoti i Kopenhaga. Danija matosi nuo pakrantes.
Jeigu reikia maitintis biudzetiskai - traukinio stotyje yra vadinamas foodcourt. Didele lekste ivairaus kinieciu maisto atseis 5-7 Eu, bet tai bus tikrai didele lekste
Centre valgyti neapsimoka nes vietine virtuve neitin skyriasi nuo LT ir kainos svediskos. Didelis pasirinkimas darzoviu-vaisiu sulciu ir kainuoja nebrangiau nei pas mus. Jei esate visokiu ryziu/migdolu gerimu megejai tai jums pasiseke: svedijoje jie kainuoja perpus pigiau.
Centre einant link Triangle ( pasidomeje suprasite apie ka as) yra Geek Store. Manga, artbook'ai, zaidimai n'stuff.
Nedidelis ramus, kazkiek melancholiskas miestas.
Talinas
Nelabai daug ka parasysi nes ten nebuvo tik labai tingus zmogus.
Butinai senamestis, jei meno gerbejas - modernaus meno muziejus aka Contemporary Art Museum of Estonia
Apleistas Olimpinis kompleksas pakranteje
Kumu - art museum, siek tiek uz Talino ribu
Jei vasara - Pirita Beach, nedaug zmoniu, svarus smelis, pusynai, nebrangus maistas viesbucio restorane. Maciau kad net yra popierius Papludimio tulike, kuris net nemokamas.
Telliskivi Creative City - parduotuve Hipsteriu "rajone" uz buvusios gelezinkelio stoties. Taipogi yra keletas stilingu kaviniu cia pat.
Buta kitose salyse, bet kadangi buvo gana senai vertos demesio tendencijos gali buti pasikeitusios...
Planuose Gruzija, Suomija, Japonija,Comment
-
Aš tai kolkas buvau tik Baltijos šalyse su tėvais Bet ketinam su drauge apsilankyti Egipte, nes abu labai domimės istorija ir archeologija, tai kur geriau vykti jei ne į Egiptą Tik vat neapsisprendžiam, ar vykti su kelialapiu ar savarankiškai. Kelialapį iš čia nusižiūrėjom https://www.sofatravel.lt/novaturo-keliones-i-egipta. Manau vykstant į tokią šalį geriau vykti su gidu, nes daug ko galima nepamatyti..Comment
-
Aš tai esu išmaišęs beveik visą Lietuvą su mašina. Jeigu turit trumpą savaitgalį kaip aš, tai manau pats tas kurnors netoli išvažiuot, pamatyt kas gero savam krašte Tam labai padeda šis saitas https://www.pamatyklietuvoje.lt/, kur pažymėti beveik visi lankytini objektai Dabar gruodį turėsiu ilgesnes atostogas, tai su drauge planuojam važiuoti į Okeaniją. Dabar tik svarstom, ar imti kelialapį iš čia https://travelplanet.lt/keliones/oke...-ir-australija, ar imt tik lėktuvo bilietus ir planuotis kelionę patiems. Gal kas buvot tuose kraštuose ir turit kokių patarimų?Comment
Comment