arna Tokijuje...

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • DzyxAsZ
    Žmogus - tai aš
    • 2008 08 04
    • 15

    #46
    Gal būtų galima išvysti suarchyvuotas nuotraukas patalpintas pvz. į megaupload?
    How to Succeed at AnimeZona
    1. Don't visit or post at AnimeZona.
    2. That's it. You win. Congratulations.
    3. ????
    4. Profit!

    Comment

    • arna
      emptiness

      • 2006 06 20
      • 1064

      #47
      Tokyo metro

      Tai pati paprasčiausia Tokyo metro stotelė. Paprasčiausia ta prasme, kad čia viso labo tik vienas lygis ir tik dvi metro linijos (į vieną ir į kitą pusę; na, kaip ir visur..). Pati stotelė ilga; tarkim jei toleibuso stotelė apie 15-20metrų, tai čia po žeme per visą metro traukinio ilgį. Kartais kai pakyli į antrą požeminį aukštą, tai matai be galo ilgą koridorių, kartais net be pabaigos (kaip šioje foto) – tai pėsčiųjų požeminė metro „gatvė“. Koks tai ilgis, supranti kai tarkim išlipi tos stotelės metro galininiame vagone ir kai pakyli, pamatai, kad teks iki namų kulniuoti vos ne per visą kvartalą (nes gyvenau visai šalia metro stotelės). Atstumai po žeme vienos tokios „paprastos stotelės“ iš tiesų įspūdingi:

      Pačios įdomiausios ir sudėtingiausios man pasirodė Ikebukuro, Tokyo, Uenos ir kt. Metro stotelės, kur susikerta begalė metro linijų. Čia, po žeme, jau reikia kaip reikiant pasivaikščioti, kartais net iki 1,5km.; o kur dar visokie kilimaisi ir leidimaisi laiptais, eskalatoriais, nes tokios stotelės 3-4 lygių.. Čia begalė parduotuvių, kur prekiaujama maistu, gardėsiais, rūbais... Čia be galo daug kavinių, restoranėlių. Pastebėjau dar vieną įdomų dalyką: kiekvienoje tokioje didesnėje metro stotelėje visada rasite batų remonto/taisyklos dirbtuvėlę. Ir kiek teko matyti, jie visada turi darbo; viskas vyksta čia pat ir tuol pat: nulūžo kablukas ar atplyšo padas, tai jie ir sutaisys viską tuoj pat (tiesa tikriausiai ir kainuotų toks operatyvumas atitinkamai).

      Bet jei iškilo kokių tai problemų ar klausimų, jei nežinote kur ir kuria kryptimi eiti, - geriausia tada kreiptis į metro budinčiuosius; jų yra kiekvienoje metro stotelėje prie automatinių praėjimų.Tai paslaugūs ir visada padedantys pareigūnai, kurie nors ir moka tik pora žodžių anglų kalba, bet visada aiškiai ir paprastai paaiškins kaip ir kur reikia nueiti, rasti savo metro stotelę, iki kur važiuoti, kur persėsti..:

      Prie kiekvieno automatinio praėjimo yra automatinės bilietų kasos. Viršuje iškabintos 3-4 schemos: vienoje visas Tokyo metro žemėlapis su pravažiavimo kainomis; kitas sąrašas stotelių ir šalia jų kainos, kurios rodo kiek reikės mokėti už bilietą nuo esamos, kur randatės stotelės; ir dar pora schemų, į kurias taip ir neturėjau kada įsigylinti, nes faktiškai man jų nereikėjo:
      Yra ir paprastų žemėlapių ir atkreipkite dėmesį, šiukšliadėžių įvairioms šiukšlėms:

      Taip atrodo įprasta (arba beveik visos) metro stotelė. Visada čia rasite gaivių gėrimų automatus ir kartais spaudos kioskelius. Beja, gėrimų automatuose galima nusipirkti ir karštų gėrimų. [ Tai ypač buvo aktualu Kyote, kur vakarais ar ankstyvais rytais lauke labai atšaldavo ir norint nors kiek susilti ir neeiti gana brangias kavines, tai toks automatas pats tas; tiesa, karšti budavo tik kavos ar baltos kavos gėrimai skardinėse. O ar automas parduoda karštus gėrimus suprasti galima labai paprastai: prie kiekvieno gėrimo automato vitrinoje būna parašyta „COLD“ arba „HOT“; ir ne visi gėrimų automatai prekiauja karštais gėrimais ]:
      Kad suprastumėte kaip orientuotis stotelėje, turite atkreipti į apskritimais pažymėtą stotelės numerį, bei metro linijos trumpinį. Kiekviena stotelė pažymėta tiek japonišku, tiek anglišku jos pavadinimu (tiesa, ne visur yra stotelės kur pagrindinė informacija parašyta angliškai. Teko matyti tokių stotelių, kur viskas japoniškai parašyta – čia jau būtų problematiška kažko ieškoti ar bandyti susigaudyti). Beja angliškai tėra rašomi tik metro stotelės ir metro linijų pavadinimai. Kiekvienoje metro stotelėje yra palubėse pakabinti raudoni šviestuvai kurie rodo kada atvyksta metro ir kokia galutinė jo stotelė. Jei reikia, nurodo ar tai paprastas ar ekspresas. Nes čia yra ir metro ekspreso linijų, kai metro pravažiuoja iš karto nemažai stotelių (turėjau bėdą į tokį netyčia atsisėsti).

      Na o čia viena iš privalomų kiekvienos metro stotelės nuorodų:

      Yra Tokijuje tokių metro stotelių, kurios visu perimetru nustatytos apsauginėmis tvorelėmis ir automatiškai atsidarančiais vartais priešais atvažiavusio metro duris. Kad tai padaryta saugumo sumetimais supratau iš karto; dar mintyse kažkodėl sukosi keli epizodai iš „GANTZ“ mangos, kai vaikinukai šoka priešais atvažiuojantį traukinį. Vėliau man paaiškino, kad šios apsaugos iš tiesų ir yra padarytos dėl savižudžių japonų, kurie ‚mėgsta“ taip užbaigti savo gyvenimą šiose stotelėse. Ir būtent šiose stotelėse (nes niekur kitur, be šių, berods kelių, daugiau nemačiau apsaugų), nes kaip aiškino, šių metro pavadinimai, ar jų atskiri hieroglifai siejasi tiesiogiai su mirtimi.
      Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2008-12-16, 09:25.

      Comment

      • aguchan
        Naujokas
        • 2008 12 08
        • 13

        #48
        nu tau ir pasiseke.man irgi teko ne vienerius metus gyventi japonijoj ir patikekit-tikrai saunu. pastebejote kad japonai,ty ne tik merginos bet ir vaikinai labai stilingi.

        niu japonams tikrai patinka uzsenietes,lb negu japones,dar prisimenu nesenei.
        Paskutinis pakeitimas nuo zio; 2008-12-14, 00:03.

        Comment

        • arna
          emptiness

          • 2006 06 20
          • 1064

          #49
          Harajuku. Takeshita street

          Harajuku. Takeshita street:
          Visai šalia stilingojo Shibuya rajono yra toks įdomus kvartalas; nežinau ar tai tas garsusis Harajuku (nes kaip foto matysite, taip pavadinta viena gatvė, parduotuvė), bet čia, kur buvau užsukęs, tai buvo ilga ilga Takeshita gatvė, kurioje vien tik keistų rūbų ir aksesuarų parduotuvėlės. Pagrindiniai šios gatvės ir tuo pačiu šio kvartaliuko lankytojai – jaunimėlis ir moksleiviai. Beja labai savotiškai besirengiantis. Nors nėra tikriausiai taip ir keista, kai matai kuom prekiauja tos rūbų parduotuvės. Tai kažkokia tranzitinė gatvė, kur begalė žmonių suplaukia bet kuriuo dienos metu ir kažkur iš kažkur „migruoja“..
          Čia kažkodėl tai daug negrų, kurie japoniškai kažką garsiai rėkauja, kažką siūlo, kažkur kviečia (Jų nefotkinau, nes, na patys tikriausiai suprantate...).
          Teko prasilenkti ir su ganguro (ar kaip ten jas vadina) merginomis; įspūdis tai, kaip čia pasakius, švelniai tariant, jos labai ir labai ekscentriškos merginos, o ne taip švelniai išsireiškus, tai merginos kurioms truputį galvoje trūksta vieno šulo. Gal negražu ir neteisinga apie bendrą šių merginų įvaizdį ir tuo pačiu apie jas spręsti iš kelių pavyzdžių, bet iš labai arti jos tikrai atrodo kraupiai (bet čia jau mano asmeninė nuomonė).
          Pati Takeshita gatvė ir prie jos besišliejantis kvartaliukas savo architektūra niekuom neišsiskiria, net sakyčiau, kad ganėtinai nušiūręs; bet visą žavesį sudaro čia besilankantys žmonės ir tos keistos parduotuvėlės, kurios ir sukuria visą šią atmosferą.

          Perėjęs vieną šią gatvę daugiau nepanorau tyrinėti šio kvartalo, tad pasukau į Shibuya raj. Pagrindinę „madingąją“ gatvę. Leisti laiką čia tikriausiai patiktų „žaliam“ jaunimėliui, nes faktiškai visur tokia publika aplinkui ir sukiojasi. Asmeniškai manęs šis rajonas nelabai sužavėjo, nors radau porą gerų kavinių kur smagu pasisėdėti ir stebėti šiuo prospektu kažkur skubančius žmones. Galiausiai pats sužinojau kokioje kavinėje renkasi pačios gražiausios japonės merginos, kurios užsuka į šį kvartalą (o kad jos iš tiesų gražios ir įspūdingos tai jau anksčiau minėjau. Bet jas matyti visai šalia prie gretimų staliukų, tai tikrai didelis malonumas. Ir ta kavinė, kur kažkodėl mėgsta lankytis beveik vien tik merginos; na, kartais ir su savo palydovais. Bet pasisėdėjimas tokioje vietoje gana brangus malonumas, kai už puodelį kavos ir už puodelį paprasčiausios 'liptono' arbatos teko sumokėti virš 2,000JPE.

          Šiaip pastebėjau, kad įvairios kavinės rajonų centruose visada traukia tik tam tikrą publiką: į vienas mėgsta eiti pagyvenusios moterėlės, kitur kostiumuoti vyrai ir moterys, dar kitur gražios merginos..). Beja kaip ir kiekvienas didmiestis, megapolis, jis turi kelis veidus: dieninį, vakarinį, naktinį.. Jei atvažiavai „turistiškai“ praleisti trumpai laiką, tai pakanka ir prasieiti įvairiu paros metu po tuos rajonus, bet jei norite iš tiesų pažinti , kad ir tarkim Tokijų, tai visada verta ir reikia užeiti į tų pastatų vidų, nes ten ir verda tikrasis japonų gyvenimas. Tuo įsitikinau kai užeidavau tai į vieną, tai kitą parduotuvę, kavinę, restoranėlį, klubą, galeriją ir pan.. Taip kad tos pastatų sienos slepia daug paslapčių ir įdomumų..

          FOTO:

          Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2008-12-16, 13:26.

          Comment

          • arna
            emptiness

            • 2006 06 20
            • 1064

            #50
            Autorius Mplius
            Kadangi manau teko nemažai bendrauti su japonais, galbūt teko pasiklausyti kažko panašaus? Kaip japonai vertina europietes ir japones, grožio atžvilgiu (ne mados ar ko kito, bet natūralaus grožio, patrauklumo, charakterio ir pan.)?
            diskutuoti šia tema neteko. bet kiek supratau, japonai vyrai visai nieko prieš užmegsti glaudžius santykius su simpatiška europiete. Į šią temą visai nesigylinau, tad tik tiek tegaliu atsakyti. Teko matyti, bet labai retai, kai europietė mergina kartu su japonu (ar šiaip azijiečiu) už parankės vaikšto - bet ar gražios tos merginos, tai taip nepasakyčiau; tame kontekste japonės nepalyginamai gražesnės. taip, yra ir gražių europiečių merginų, bet tokių per visą tą laiką mačiau tik keletą.
            šiaip vyriška giminė turi didesnį populiarumą tarp vietinių japonių. Rašiau jau, kad gana dažnai matydavau gražias, kartais į lėlytes panašias japones vaikščiojančias įsikabinusias užsieniečiams už parankių. Na, kažkas labai panašaus kai į Kauną, Vilnių, Klaipėdą atvažiuoja visokie arabai, juodukai, prancūzai, italai, vokiečiai, skandinavai ir t.t. vyrai, kuriems lietuvaitės tiesiog nepajėgios atsispirti. Manau japonės pas save panašiai vertina ir žiūri į užsėnėkus.

            Autorius Mplius
            Next -> kiek vidutinis japonas išmano kanji rašmenų? Eina Japonijoje išgyventi be jų? ^^
            šito nežinau.

            Comment

            • oyo
              Toks žmogus
              • 2006 05 07
              • 611

              #51
              Aš pabandysiu atsakyti apie kanji. "Išgyventi" fizine prasme galima be jokio rašto, ne tik Japonijoje Tačiau pragyventi ilgiau - kažin.
              Kanji minimumas eiliniam japonui su privalomu išsilavinimu - apie 3000 ženklų. Europiečiui, atvykusiam tik pabūti šalyje, aišku, tas nebūtina.
              www.kendo-lka.lt
              www.kendo.visiems.lt
              www.armleg.com/nebulagleam/

              Comment

              • aguchan
                Naujokas
                • 2008 12 08
                • 13

                #52
                fotkes jega.buvau7 vienoj is siu parduotuviu ir pirkausi sortukus

                Comment

                • arna
                  emptiness

                  • 2006 06 20
                  • 1064

                  #53
                  Tokyo miesto panoramos

                  Truputis Tokyo miesto panoramų
                  Visos panoramos darytos iš Ikebukuro rajone esančio „Sunshine City“ prekybos ir pramogų centro, dangoraižio:
                  Įėjimas į panoraminį "Sunshine City" aukštą kainuoja 620JPE (1 suaugusiam žmogui).
                  Visas šis dangoraižis tai daugybė aukštų (man sakė, kad 20 aukštų) prigrūstų pačių įvairiausių parduotuvių, restoranų, kavinių.. Vaizdas čia tikrai įspūdingas: iš šito pastato galima savaitę neišeiti jei mėgsti apsipirkinėti; man užteko poros aukštų kad kiltų noras kuo greičiau dingti iš šios vietos – čia be galo visko daug, be galo daug vaikščiojimo ir aišku pinigų leidimo.. Šiaip pats prekybcentris kuom tai panašus į tuos, kurie yra Kaune, Klaipėdoje, Vilniuje, tik čia tiek į plotį, tiek į aukštį viską reikėtų dauginti iš 1000 kartų.. Viduje pakankamai gražu ir tvarkinga, nors didelio įspūdžio ir nepadarė; paprasčiausiai galybė įvairiausių gražių parduotuvių; čia net pasiklysti lengvai galima, o apie apėjimą visko ir iš karto, net nėra prasmės galvoti – milžiniški plotai.
                  Čia viena iš dviejų parduotuvių į kurias ryžausi užsukti (kita buvo Ghibli personažų/suvenyrų parduotuvė - pripirkau truputį lauktuvių). Na, šiaip ši kimono parduotuvė skirta manau daugiau stipriam vidutinio sluoksnio vartotojui. Tai sprendžiau pagal audinius ir jų kainas. Kitur mačiau kimono parduotuves, kur tikrai labai aukštos audinių kainos, o kimono (vyriški, moteriški) kainos, - už tiek Lietuvoje apynaujį mašinuką nusipirkti galima:
                  Beja, atkreipkite dėmesį į manekenus vitrinoje – pirmą kartą mačiau japoniškai stilizuotus manekenus, nes paprastai (jei ne visur) yra europietiško modelio vitrinų manekenai:


                  Pakylimas į panoraminį šio dangoraižio aukštą galimas per kelis liftus. Kai kylau, tai buvo „paprastas, niekuo neįpatingas“ liftas. Bet leidžiantis (nežinau tuo pačiu ar jau kitu), lifte staigiai užsižiebia mėlyna šviesa su judančiais paveiksliukais ir be galo ramia relaksacine muzika. Pirmas įspūdis iš tiesų stiprūs. Ir aišku pats įėjimas į šį liftą palydimas be galo malonios ir paslaugios uniformuotos tarnautojos/merginos. Kaip man pasakojo anksčiau čia buvę, tai kartais lifte dar būna ir net liftininkas. Beja pakylimas į šį panoraminį aukštą (ir galbūt ir į dar kai kuriuos) yra specialiu liftu. Šiose foto tas pats liftas fotografuotas vienu metu: kelis kartus be blico ir kartelį su blicu; vaizdą ir skirtumą matote aiškų:


                  Pats panoraminis „Sunshine City“ dangoraižio aukštas be savo tikrai įspūdingų panoramų man pasirodė kiek aptriušęs ir neprižiūrėtas; tai labai jaučiasi kai pakyli iš tų parduotuvinių aukštų. Visu aukšto perimetru yra platus koridorius, su begale didesnių, mažesnių langų, vitrinų.
                  Tam tikru intervalu išdėstyti stacionarūs žiūronai. Įmeti monetą ir per nedidelį tv ekraną gali didinti/mažinti savo akyse įvairias panoramas. Na, pabandyti įdomu, bet kažką įžiūrėti ar pajusti malonumą iš to, tai vieno karto tikrai mažoka: prie tokio aparato reikėtų praleisti bent pusvalandį, kad nors kiek detaliau iš arčiau apžiūrėti panoramas:
                  Tam tikru atstumu prie tų žiūronų yra tam tikros vizualinės miesto landšafto dominančių schemos/žemėlapis su nurodytais pavadinimais ir atstumais iki jų (nuo šio bokšto žinoma):

                  Kas man čia patiko, tai prie tam tikrų siaurų langų išdėstyti staleliai (vienam, keliems), kur čia pat kavinėje (beja, labai neįmantrioje ir paprastoje) nusipirkęs ko nors užkąsti ar atsigert, gali sėdėti ir mėgautis, medituoti priešais atsiveriančiais tikrai įspūdingais Tokyo vaizdais:

                  Šio pastato aukšto „šerdyje“ yra kaip supratau kelios kino salės. Na, tuo metu repertuaras buvo „Wall‘e“ ir dar kažkas. Beja, tų amerikoniškų/hollywood‘inių filmų reklamų labai daug mieste, ant metro ir aplamai, kur tik kabinama reklama. Tuo metu buvo ypač visur reklamuojamas „narnija: princo kaspiano sugrįžimas“ filmas (ar kaip jis ten vadinasi):
                  Daugiau kaip ir nieko gero nėra šiame aukšte be kelių primytivokų kavinių, žaidimų automatų ir suvenyrinių parduotuvėlių. Šiaip man tai pasirodė gana keista, nes tai, kaip supratau gana lankoma vieta ir tikriausiai nešanti kažkokį tai pelną ir jai atrodyti taip ‚pigiai“ mano akiai atordė kiek neįparastai..

                  Tokyo miesto panoramos (kaip matote, tai tikros betono, plytų ir stiklo džiunglės. Žali matomi plotai tai dažniausiai kapinės, nedidelės šventyklos ir tik retkarčiais pavieniai parkai):


                  P.s.: tiems kurie planuoja kada užkilti į šį ar į kitą dangoraižį, panoraminį aukštą, rekomenduoju ten pat apsilankyti tiek dieną, tiek vakare, nes vakarinis/naktinis Tokijus yra tikrai įspūdingas ir gražus ir vertas tikrai pamatyti!
                  Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2009-01-09, 17:41.

                  Comment

                  • Hellsing_lover
                    Purinsesu no Darukuneso




                    • 2007 02 15
                    • 1318

                    #54
                    Hm, iš tų panoraminių nuotraukų tikrai toks niūrus Tokijas pasirodė (palyginus net su mūsų Klaipėdos panorama). Šiaip, tokie prekybos centrai, manyčiau, būtent ir yra populiarūs dėl savo parduotuvių gausos nedideliame plote, nes tarkime, man atrodo, kad ir prekės čia kur kas pigesnės bei įkandamesnės vidutiniam vartotojui, negu kokiame prabangiame prekybiniame rajone, o ir vaikščiojimo tikrai mažiau . Be to, nesistebiu, kad ten kavinės tokios neįmantrios, nes visgi, žmonės ten ateina apsipirkti, o į kavinukę tiesiog kokios kavos išgerti, tad "prašmatnumas" čia mažai reikšmės turi. Visgi, ačiū už aprašymus ir nuotraukas

                    Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

                    Comment

                    • arna
                      emptiness

                      • 2006 06 20
                      • 1064

                      #55
                      Autorius Hellsing_lover
                      Hm, iš tų panoraminių nuotraukų tikrai toks niūrus Tokijas pasirodė (palyginus net su mūsų Klaipėdos panorama)
                      nežinau, ar tai niūrus ar ne Tokijo vaizdas - tai megapolis, kuris panašus tikriausiai į daugelį pasaulio sostinių kur gyvena daug milionų gyventojų. Bet vaizdas tikrai įspūdingas, kai iki pat horizonto matai besitęsiantį miestą.
                      Beja, čia buvo iškabinti plakatiniai Tokijo vaizdai naktį iš šio dangoraižio - va čia tai labai ir labai gražu - vakarinis, naktinis Tokijus.

                      Autorius Hellsing_lover
                      Šiaip, tokie prekybos centrai, manyčiau, būtent ir yra populiarūs dėl savo parduotuvių gausos nedideliame plote, nes tarkime, man atrodo, kad ir prekės čia kur kas pigesnės bei įkandamesnės vidutiniam vartotojui, negu kokiame prabangiame prekybiniame rajone, o ir vaikščiojimo tikrai mažiau . Be to, nesistebiu, kad ten kavinės tokios neįmantrios, nes visgi, žmonės ten ateina apsipirkti, o į kavinukę tiesiog kokios kavos išgerti, tad "prašmatnumas" čia mažai reikšmės turi. Visgi, ačiū už aprašymus ir nuotraukas
                      - jus tikriausiai gerai neįsiskaitėte, bet čia tokie plotai... vienas aukštas savo plotu panašus į Klaipėdos, Vilniaus ar Kauno "Akropoliuose" esantį vieną aukštą. O šiame centre tokių aukštų net 20! Kainos manyčiau, adekvačios būtų "akropolinėms" kainoms Lietuvoje (atsižvelgiant į kainas, perkamumą bendrai Lietuvoje). tad ar čia taip jau sąlyginai pigiau, nedrįsčiau užtikrintai tvirtinti, nes čia toks japoniškas "akropolis", tik ne tik į plotį, bet ir į aukštį..
                      - kas dėl kavinių.. tai ten, viename aukšte jų visas "kvartalas" buvo.. vos radau išėjimą.. Vėlgi labai panašiai kaip mūsų "akropuoliuse", kur vienoje vietoje koncentruojasi įvairūs restoranėliai.. O ar paprastos tos lietuviškos "akropolinės" kavinės, vėl gi, kažkaip nebūčiau linkęs sutikti. "Aptriušusi" kavinė panoraminiame aukšte labai skyrėsi nuo to, ką mačiau pirmuosiuose aukštuose; štai tas mane ir labai nustebino: paprastai tokiose vietose kaip tik būna viskas gražu ir prabangu. Na, bet tam tikriausiai buvo savo priežąstys..

                      Comment

                      • arna
                        emptiness

                        • 2006 06 20
                        • 1064

                        #56
                        Norėčiau atsakyti į kelis klausimus atėjusius į mano AZ pašto dėžutę. Kadangi tai nėra asmeniniai klausimai, manau informacija (deja, labai kuklia) galėsiu pasidalinti su visais jumis, gerb. animezoniečiai :-)

                        vieno iš animezoniečio trumputis laiškas:
                        paskaites tavo pasakojimus man iskilo keli klausimai jei is tikruju tai ju aibe butu cia tik keli tokie)
                        1.kiek reiketu vestis euru (as zinau kad ten kitokia valiuta bet man taip butu geriau orentuotis)
                        2.kaip ten su darbais ar labai jau sunku rasti (tiktu pradziai bet koks )
                        3.kaip su kalbom ar jau labai jie nacionalistai? moku vokeciu anglu kalbas (anglu neblogai)
                        4.kaip nuvykti per kelioniu agentura?? ar kaip ? Nu turiu omeny gal is kokios salies pigiau skristi?
                        5.o ka toliau?, ten jokiu pazistamu nera nusileidziu Tokijui ir ka? kur eiti ka daryti? )
                        kur apsistoti kaip darbu jieskotis?
                        6.butu geriau susitikti kazka apkalbeti papasakotum smulkiau kaip ten? ar isvys verta ten vaziuoti? kaip pvz uzsidirbti pragyvenimui ar vaziuoti papramogauti pasiziureti grazios salies... ir to pakanka?
                        7.tiesa kokios mainu programos ? kaip ten su juom?
                        Paprasciausiai yra galimybes noras nuvaziuoti ka kaip ir nuo ko pradeti?


                        1) Eurų ar kitokios valiutos važiuojant į tokią šalį visada geriau turėti daugiau, nei kad mažiau. Jei planuojate Japonijoje pabūti trumpą laiko tarpą, tai visai patogu pinigus (litais) laikyti savo kreditinėje kortelėje. Tuos pinigus (litus) jenomis galima išsiimti iš bet kurio „POST OFFISE“ bankomato bet kuriuo paros metu (panašiai kaip iš mūsų bankomatų). Nuėmimo mokestis apie 8-10lt. Ir nepamirškite, kad yra tam tikras dienos maksimalus pinigų nuėmimo iš bankomato limitas (apie 2,500lt, jei neklystu)!
                        2) Jei turėsite vietinių pažinčių, tai yra didesnė tikimybė susirasti darbą (greičiausiai bet kokį). Bet jei planuojate „aklai“ atvažiavę ieškotis darbo, tai gali būti pakankamai sunku; patys pabandykite atvažiavę į Vilnių iš nedidelio miestelio taip paprastai, be jokio pasiruošimo, iš karto susirasti darbą..
                        3) Norint rasti darbą, vokiečių ir anglų kalbų tikrai neužteks. Ten BŪTINA mokėti japonų kalbą. Nebent rasite darbą, kur to nereikia.. (tik nežinau koks tai padorus darbas gali būti). Na visur yra išimčių; paieškoje galbūt kažką ir rasite.. Bet čia sėkmė jau nuo daug faktorių priklausys (nuo darbdavio, nuo darbo, profesijos, patirties ir t.t. ir aišku nuo jus lydinčios sėkmės);
                        4) Galima tikrai nebrangiai nuskristi (iš Lietuvos) į Japoniją (nors tas pigiau, vėl kaip kam). Galite patys, jei mokate, užsisakyti internetu bilietus, arba tą patį padaryti per agentūrą. Skirtumas turėtų būti nedidelis. Internete galite rasti daug nuorodų į aviabilietų kasas. Pvz.: http://farechase.yahoo.com/flightsearch/
                        5) Taip nieko neplanuojant skristi drįsčiau tik turėdamas pakankamai daug finansinių resursų: atskridus išsinuomoti pirmą pasitaikiusį viešbutį ar hostelį, pragyvenimo išlaidos ieskant darbo, kurios gali trūkti ir savaitę ir mėnesius, ir t.t. Jei neturite tokių galimybių, tai smarkiai rizikuojate. Na, bet jei mėgstate avantiūras ir riziką, tai kodėl taip ir nepabandžius. Bet čia jau nieko patarti negaliu – viskas priklausys nuo jus lydinčios Sėkmės. Nors iš kitos pusės kiek žmonių apkeliauja pusę pasaulio su keliais litais kišenėje. Daugiau informacijos šia tema negaliu suteikti, nes visai į tai nesigilinau..
                        6) Prieš išvažiuodami jau turite žinoti savo Tikslą ir atsakymus į klausimus: kodėl? Kam? Kada? Dėl ko? Ir t.t. Niekas už jus pačius nenuspręs ko jums reikia iš šio gyvenimo. O pakalbėti, tiksliau susirašyti, galime ir čia AZ, per atvirą forumą, ar per AZ pašto dėžutę. Susitikti galima tik kai tam tikrai bus rimtos priežąstys.
                        7) Taip, mainų programos yra, tik apie jas jums daugiau galėtų papasakoti AZ forume besilankantieji, ir jei būtumete atidesnis, apie jas diskutuojantieji. Pats asmeniškai niekada šia tema nesidomėjau, tad suteikti vertingos informacijos tikrai negalėsiu. Tik viešint Tokijuje teko susipažinti su vienos Japanese Language School direktoriumi, kurio mokykla ir moko atvykusius užsienio studentus japonų kalbos. Na, bet į tai taipogi nesigylinau (man tai buvo visai neaktualu) ir deja ten net neapsilankiau gerb.Direktoriaus kviečiamas (dėl to truputį gėda). Bet vėlgi, jums pačiam bet kuriuo atveju reikės apmokėti pragyvenimo Guest house mėnesines išlaidas, kurios sudaro 30,000-40,000-57,000JPE vienam žmogui. Kiek teko kalbėtis su Direktoriumi, tokios Japanese Language School sudaro galimybes, o gal tiksliau padeda susirasti darbą per visą studijų trukmę. Bet noriu tik pabrėžti, kad tokio darbo užmokesčio užteks greičiausiai tik susimokėti už nuomą, maistą; taip bent jau supratau iš kelių užuominų. Daugiau kaip ir nesigylinau į šią temą.

                        P.s.: klausiančiojo klausimus patogumo dėlei sunumeravau.
                        Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2009-01-20, 13:08.

                        Comment

                        • arna
                          emptiness

                          • 2006 06 20
                          • 1064

                          #57
                          Noriu atsakyti į dar vieną laišką atėjusį į mano AZ pašto dėžutę. Kadangi informacija nėra asmeniška, tai ja su jumis visais ir pasidalinsiu.

                          Animezoniečio trumpas laiškas:
                          mane sudomino tavo postas del mangu, gal galetum duoti kokia parduotuves nuoroda - kur pirkai originalias mangas is Japonijos (sakyciau nebloga kaina), nes susidomejau ir galvoju gal viena kita nusipirkti Buciau dekingas.

                          Savo mangas pirkausi Itabashi rajone esančiame specializuotame (filmų pardavimai/nuomavimas, knygos, žurnalai, manga, cd muzika) nedideliame prekybcentryje. Detalesnę informaciją galiu suteikti tik nuo savo pirkinių (mangos) čekio:
                          TSUTAYA. Tel. 03-5997-0422 [Tsutaya - prekybos centro pavadinimas]

                          P.s.: būtinai įvertinkite ir tai, kiek kainuos dar siuntimas prekių iš Japonijos į Lietuvą (tai priklauso nuo bendro svorio ir dar kažko tai).

                          P.s.s.: dar rekomenduočiau pasižiūrėti "BOOK-OFF" parduotuvių tinklo informaciją.
                          Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2008-12-28, 17:25.

                          Comment

                          • arna
                            emptiness

                            • 2006 06 20
                            • 1064

                            #58
                            Tokijus. Akihabara

                            Akihabara
                            Taigi, vieną dieną, kai vienas mano pažįstamas primygtinai man siūlė apsilankyti Akihabaros rajone, apsipirkti, nes ten, jo žodžiais tariant, viskas labai pigu ir visko labai daug, galiausiai jam nusileidau ir kartu ten nuvykome... Būdamas Tokijuje turėjau kelis pamėgtus savo rajonus (Ginza ir truputi Shibuya), tad kitiems neturėjau nei laiko, nei noro skirti daugiau dėmesio – užteko pasivaikščioti vieną dieną po Uenos, Bunkyo-ku ir Shinjuku-ku rajonus esančius miesto centre, kad susidaryčiau bent jau bendrą vaizdą ir įspūdį (tarkim paviršutinišką) apie visus kitus Tokijo centre esančius rajonus.

                            Tokijo centru laikau tą miesto dalį po kurią dar važinėja požeminiai metro traukiniai. Po to jie išlenda į žemės paviršių ir juda jau „dienos šviesoje“ dar pakankamai ilgai, nes tada prasideda kažkas panašaus į miegamuosius Tokijo rajonus, kaip Kaune – Šilainiai, Romainiai, Šiaurės pr., Vilniuje – Lazdijai, Viršuliškės, Karoliniškės, Klaipėdoje, - kaip pietiniai ir šiauriniai miegamieji miesto rajonai.

                            Taigi, vieną laisvesnę popietę pagaliau ryžauti nuvažiuoti į tą garsiąją Akihabarą.. Tik čia atvažiavęs supratau, kur patekau ir prisiminiau kur girdėjau apie šį rajoną..
                            Išlipome įprastoje ir didelio įspūdžio nepadariusioje centrinėje Akihabaros metro stotelėje: Viskas labai jau priminė tokį „turginį“ miesto rajoną: 7-8 dešimtmečio „aptriušusi“ architektūra, begalė kažkokių tai neaiškiu parduotuvėlių, reklamų, kažkur kaip ir visame Tokijuje, skubančių žmonių (beja, labai jautėsi tam tikras tų žmonių kontingentas; ta prame, čia tie patys japonai jau visai nekreipia į tai, kaip jie atrodo, ar tiksliau į kažkokį tai aprangos, išvaizdos stilių ir pan. Čia visi rengiasi taip, kaip jiems patogu ir gražu. Žodžiu – kasdieniškai..). Toks buvo mano pirmas įspūdis kai atsidūriau šioje erdvėje. Objektyvumo dėlei turiu pasakyti, kad perėjome pirmyn ir atgal tik vieną centrinę gatvę.

                            Štai šio prospekto gabaliuką ir perėjojome pirmyn ir atgal. „Gabaliuką“ sakau dėl to, kad labai daug laiko užtrukome tose parduotuvėse – nesitikėjau kad čia tiek daug visko rasiu. Bet apie tai kiek vėliau.. Visi šie daugiaaukščiai pastatai šioje gatvėje (ar gal tiksliau šioje gatvės atkarpoje, nes kas ten yra toliau – nežinau) tai daugiaaukštės (paprastai VI-i veikiantys aukštai) manga, anime parduotuvės ir aišku dar kažkokios tai kontoros. Bet galva gali susisukti ir kojos pavargti kai užeini į vieną tokią parduotuvę, kuri yra pakankamai siaura ir kai dar siauresniais laiptais aukštas po aukšto kyli iki kokio šešto aukšto.. ir kiekviename aukšte viskas, kas susiję su anime.. Dažniausiai tai kažkodėl buvo vien anime lėlės. Tarkim įeini į tokią parduotuvę, tai pirmame aukšte „paprastos“ lėlės, kitame aukšte, vien tokios mažiukės lėlytės, dar kitame, vien tik labai erotizuotos ir seksi lėlytes (beja, labai gražios kai kurios), dar kitame visokios dalys detalės lėlių, dar kitame visos lėlės amerikoniškos, ar tiksliau visi lėlių personažai iš amerikoniškų filmų („Aliens“, „Robocop“..) ir multikų („Batmen“, „Supermen“, „simpsonai“..) ir šiaip visokie mieli siaubo peržonažai – vampyrai, zombiai, raganos, drakonai ir t.t. Kitoje parduotuvėje asortimentas vėl panašus ir vėl tie patys šeši (kartais ir daugiau) aukštai. Dar kitose parduotuvėse dominuoja daugiau erotikos ar sekso tematika – apnuogintos ar visiškai nuogos lėlytės (pačių įvairiausių dydžių), visokie erotiniai dvd ir cd, paveiksliukai.. Dar kitos parduotuvės tai patys paprasčiausi seks-shopai. Ir kas įdomiausia,kad viskas vienoje gatvėje ir viskas yra greta.

                            Šiose nuotraukose duodu tik įėjimus į tas parduotuves, nes pačios parduotuvės, ar tiksliau jų išorė visai neišvaizdi, nepapuošta. Reklama iškabinėti tik I-ieji šių parduotuvių pastatų aukštai (daugumoje atvejų):

                            Na, o čia šalutinė, lygiagreti pagrindiniam prospektui, gatvelė: . Toliau ir daugiau jau nebuvo noro kažkur eiti ir pamatyti. Visas rajonas, bent jau man, pasirodėl nelabai patrauklus ir gražus.. taip, apsipirkinėti čia visai gerai, ypač tam tikra tematika: pradedant visokiu šlamštu ir baigiant gerom įvairios paskirties prekėm, čia nelabai daugiau yra ką veikti. Kodėl sakau šlamšto? Todėl kad čia nemažai tokių parduotuvikių (I-uose aukštuose) kur vienoje erdvėje/salėje prekiaujama visokiausia buitine elektrotechnika, suvenyrais, rūbais.. ir kainos čia nelabai tikriausiai didelės; bet kažkaip labai suabejojau dėl viso šito „gėrio“ kokybės, - viskas labai jau atsiduoda kiniška pigia (kokybės prasme) produkcija ir tam tikru padėvėjimu.

                            Kokios viso šito gėrio kainos? Iš karto turiu pasakyti, kad jų neužsirašinėjau ar kitaip nefiksavau (fotografuoti šiose parduotuvėse draudžiama). Bet pvz. Anime lėlytės tikrai nepigios, dar žiūrint koks jos ūgis, kokybė ir kaip ji atrodo (paprastai ar erotiškai). Kuo labiau apsinuoginusi ir kuo geresnė kokybė (bendras lėlės išpildymas), tuo lėlė brangesnė (3,500¥ – 8,000¥ - 12,000¥ ir dar daugiau ¥). Yra tokių visai mažyčių lėlyčių 3-5-7cm aukščio; jos nebrangios ir pakankamai mielos, kad tokią parsivežti sau ar dovanų (bet taip ir pamiršau kokią nusipirkti). Kai matai begalę pačių įvairiausių tokių anime lėlyčių, nejučia pradedi galvoti kokią čia dabar nusipirkti – velniškai jau jos patrauklios ir mielos. Bet kai į viską pasižiūri kitu kampu, tai supranti, kad pirkti reikėtų mažiausiai 5-7 tokia lėles (tarkim, apie 30cm aukščio), kad namie jos gražiai žiūrėtusi. Galima ir vieną labai gražią, bet jai vienai tikrai bus „liūdna“, nes viena tokia lėlė atidžiau ir blaiviau į ją pasižiūrėjus atrodo kaip gražus nuspalvintas pigios plastmasės gabalas, toks kičinis (ar švelniai tariant, pop-art‘inis) menas. Jei namie yra tam išskirta ir sukomponuota vieta ir tų lėlių ne viena, tai bendras vaizdas tikrai turėtų būti malonus akiai; na bet čia jau mano asmeninė nuomonė. Norėjau vieną kitą kaip suvenirą sau nusipirkti, bet kai pagalvojau, kur tokią laikyčiau namie tai kažkaip praėjo noras tai pirkti. Nes kaip aukščiau minėjau, tada reikėtų, bent jau man, kokių 10 vienetų, kad jos gerai įsikomponuotų į namų interjerą. Bet čia jau visai normalios išlaidos ir dar reikia įvertinti ir siuntimą, nes visos jos supakuotos į pakankamai didelės dėžes/dėžutes; o kadangi tokių neplanavau čia važiuodamas, tai visa tai tai atidėjau kitam kartui..

                            Beja, čia nemažai ir žaidimo automatų salių (ar pastatų, kur visa tai yra). Į vieną tokį žaidimų pastatą susigundžiau užsukti. Eskalatoriumi pakilome į II-ą aukštą; ten begalė žaidimų automatų, begalinis tų automatų skleidžiamų garsų triukšmas, košmaras kažkoks. Ir kas keisčiausia ten žaidžia (bent jau tuo, dienos metu) suaugę vyrai ir jaunuoliai. Na, galvoju, tikriausiai čia bus geri žaidimai, jei toks kontingentas renkasi. Priėjau prie vieno, - žiūriu pats elementariausias 2D kompiuterinis žaidimas, kurie Lietuvoje buvo populiarūs prieš 10metų (skrenda iš viršaus lėktuvas ir numušinėja taikinius) . Prieinu prie kito – vėl tas pats; galiausiai greitai peržiūriu visoje salėje stovinčius žaidimų automatus – visur tas pats kompiuteris primytivus šlamštas (atsiprašau už tokį išsireiškimą). Bet šito tai tikrai nesitikėjau išvysti – galvojau kad šioje kompiuterinių pramogų sferoje japonai bus kur kas toliau pažengę. Stipriai nusivyliau.. toliau kažko ieškoti ir žiūrėti jau nebuvo jokio noro, tad kuo greičiau iš ten išėjau. Tiesa, japonai turi tokius įdomius Cazino žaidimų sales, bet apie jas kitą kartą..

                            Po gero pusdienio prasivalkiojimo grįžome atgalios. Čia paskutinis kvartaliukas, į kurį užsukome. Čia stovi daug daugiaaukščių pastatų; kai kurie vien tik parduotuvės – ir ko tik ten nėrą... visokia elektronika, buitinės prekės, namų apyvokos prekės, žaislai, rūbai... žodžiu ištysas parduotuvynas ir ofisinas.. dangoraižiai, kur vien tik parduotuvės... košmaras kažkoks... bet ir įspūdinga. Va tada ir galutinai suvoki, kaip japonai vis tik mėgsta apsipirkinėti, o gal tiksliau – pirkti; vis tik tai labai vartotojiška tauta...
                            Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2009-01-05, 13:09.

                            Comment

                            • Dwesk
                              Rimtas forumo narys

                              • 2008 12 27
                              • 162

                              #59
                              Perskaičiau viską... Damn... Kaip norėčiau buti tavo vietoje

                              Comment

                              • Sloth
                                [SrX]

                                • 2007 09 14
                                • 277

                                #60
                                Dar niekur nemaciau taip detaliai aprasytu tokiu atrodo smulkiu Japonijos aspektu Didelis dekui, tikrai idomu skaityt...

                                I tema, gal teko susidurti su kokiomnors idomesnemis tradicijomis, o gal teko pastebet kokiu nors tabu? Kaip Japonijos jaunimas? Is mangu ir atskiru straipsniu susidariau nuomone, kad gan agresyvus... Zodziu, butu saunu, jei parasytum kanors daugiau is socialines, o ne vizualines/technines puses

                                Comment

                                Working...