Lost in Translation [Korea Edition]

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Eglaya
    Procrastinator

• 2005 07 22
    • 561

Ahem.. Čia kažkas norėjo nuotraukų. Taip išėjo, kad vakar kambariokė mane išgrūdo gert su dviem korėjiečiais ir pasiėmiau fotiką.. bet esmė tame, kad iš manęs nekoks fotografas, o ir jie patys po soju, vyno, alaus ir tekilos jau tokie.. "linksmi" buvo xDDD Taip kad, žmonės kaip žmonės, ir nieko stebuklingo prašom nesitikėt.

Pristatau, savo savo nuolatinį gidą Seyoon ir jo hubae (a.k.a. kohai) Hyeonchang.

Abu nerealiai gerai kalba angliškai. Vienas ilgai gyveno Belgijoj. Kitas - Brazilijoj. Ir šiaip pasaulio abudu išmaišę... Ir realybėj geriau abu atrodo... išvis nuo to jaunesnio akių negalėjau atitraukt kurį laiką vakar xDD Well, anyways. Gal rytoj vėl į Myeong Dong trauksiu... irgi reiks fotiką pasiimt...

Comment

• gerika
      Naujokas
      • 2008 10 08
      • 9

^ㅋㅋㅋ 둘다 귀엽게 생겼네~~ ^..^

Žiūūū~ linksma tau. Ir į pasimatymus vaikštai.
      Nereikia apsimetinėt, kad ne fotografė, nes visai fainos pix.

Garsiųjų 명동 ledų ragavai? Aš Myeongdong'e Kučias praleidau, nerealiai daug žmonių buvo, bet tikrai linksma tokioj minioj pasisukinėt.
      Lauksim daugiau pix net tik iš 명동! ^..^
      파이팅!

Comment

• Katsu
        Hajimemashite

• 2007 01 18
        • 192

Neseniai perskaičiau laikraštyje tokią naujieną, kad kažkokia ten P. Korėjos dainininkė buvo teisiama dėl neištikimybės. Tad pasidarė smalsu, ar čia taip tik P. Korėjoje tokia griežta tvarka ar tai galima pritaikyti visai Azijai? Nes išties atrodo nerealu, nes pas mumis kažkaip priimta, kad tokie dalykai išsprendžiami tarpusavio sutarimu, t.y. jei jau ir būna tas teismas, tai tik skyrybų pagrindu. Šiaip tas klausimas ne į temą, tik tiek, kad liečia šią šalį

Comment

• Eglaya
          Procrastinator

• 2005 07 22
          • 561

Dabar, kai užklausei, tai net sunku pasakyt.

Man regis, jog su ta dainininke, kažkas daugiau turėjo būti įvelta. Gal koks kontraktas, ar šiaip, nes Korėjoj abejoju, ar įstatymuose numatyta teismas dėl ištikimybės. Nu nebent vyras į teismą padavė (kaip Amerikoj, kad dėl išpiltos kavos paduoda xD).

Šiaip korėjiečiai labai dramatiški, ūmūs ir karšti žmonės. Sako, kad jie yra Azijos italai, bet šian vienas draugas korėjietis pasakė: "Italians aren't Italian enough compared to Koreans." xD Jie kartais pirma padaro, paskui pagalvoja. Kaip man kad gerika sakė, Korėjoj seksas kaip Sovietų sąjungoj - oficialiai jo nėra, bet visi dėl jo pamišę. xD

Gali pamatyt gatvėj einančią besivaidančią porą. Dažniausiai moteris vyrą rankinuku pliekia, o žiūrėk kitą dieną jau abu gražiausiai sueina... nu ką.. Korėja, nieko nepadarysi.

Ai jo... ir norae bang (karaokėj) neleidžia alkoholinių gėrimų gerti. Man tai kas, aš išgėrus negaliu dainuot, bet europiečiam krachas - jie be šnapso nė natos patraukt negali xD (čia buvo offtopic)

Comment

• Eglaya
            Procrastinator

• 2005 07 22
            • 561

paštas

vakar teko stebėt (girdėt) įdomų dalyką:

kadangi mano kelioninė tašė ne guminė ir į lėktuvą 50 kg neįsineši, tai dalį bagažo išsiunčiau namo paštu. draugas iš belizo padėjo nutempti dėžę iki pašto (kuris yra universiteto miestely, tam pačiam pastate, kur ir studentų valgykla >.>''), paskui jisai nuėjo į korėjiečių k. paskaitą, o aš likau laukti, nes paštas dirba nuo devynių, bet aš, aišku pamišus dėl vėlavimo, atėjau pusvalandžiu anksčiau.

taigi, sėdžiu ir laukiu, matau pašte ten jau visi susirinkę, tvarkosi, grindis plauna, uniformas matuojasi... ir paskui taip staiga prasideda - vienas fainas diedelis ką nors pasako - moteriškaitės garsiai pakartoja. diedelis pasako - moteriškaitės atkartoja. paskui kad suriks - ir taip tris kartus tą patį visi (tarsi valio valio valio) ir at paties galo - HO~!

Aš taip: O___o'' ir man bežiopstant atsidaro durys ir tas pats diedelis šypteli: Deureo-useyo~ (užeikit), pagriebia mano dėžę nuo žemės ir įneša vidun.. Aš taip..

Įdomu, ar mūsiškiai paštininkai irgi rytais skanduoja ir nusiteikia gerai plušėti kiekvienąkart prieš darbą? XD

Comment

• gerika
              Naujokas
              • 2008 10 08
              • 9

Man panašius vaizdus banke vieną rytą teko stebėt. Tik ten vienas kostiumuotas (neuniformuotas kaip visi kiti) kažka padeklamavo, o vėliau tokia balsinga moteriškė skanduotes kartojo. Įdomi ten darbo biure/įstaigoj kultūra. Reiktų labiau pasidomėt... man kaip ir su studijom susiję tokie dalykai.

Dar pora dienelių ir jau būsi gimtinėj. Gerai išnaudok likusį laiką ir parvežk į Lietuvą sniegą lol~

Comment

• Eglaya
                Procrastinator

• 2005 07 22
                • 561

눈이 없어~

Comment

• gerika
                  Naujokas
                  • 2008 10 08
                  • 9

어? 그래...? 난 있는 줄 알구...
                  아무튼 재밌게 놀고 와~ ^..^

Beje, kiek kg siuntinys buvo ir kiek sumokėjai?

Comment

• Eglaya
                    Procrastinator

• 2005 07 22
                    • 561

virš 9 kg. sumokėjau apie 75000 wonų. nes lėktuvu skraidinau. dabar rūšiuoju daiktus ir galvoju.. gal daugiau reikėjo drabužių namo siųst... kažkaip dar gyvenime tiek drabužių nesu turėjus @.@ bet nieko, sugrūsiu kaip nors į tašę. kaip tas pats draugas iš belizo sako - sudėk gražiai, uždėk tašės dangtį, užlipk ant lovos, ir šok ant tašės - suveiks ir užsidarys xD

Comment

• Eglaya
                      Procrastinator

• 2005 07 22
                      • 561

liekanos (1)

Jau nebe Korėjoj aš, bet pagaliau turiu fotoaparato laidą ir, gal nuotraukų ne per daugiausia pridariau (esu iš tų kurie kaupia viską viduj, tikriausiai senatvėj žiauriai gailėsiuos), bet yra šiek tiek atlikusių nuotraukų, kurių dar nebuvau įdėjus.

Visų pirma, Seulas naktį (matosi ir Han upė):
                      Spoileris:

Iš vadinamojo 63 Building (yuksam bilding), šešiasdešimto aukšto. Ko gero, geresnis vaizdas būtų iš Seulo bokšto (kuris labai primena mūsų TV bokštą, tik aukštesnis, aišku >.>''), bet taip ir nebuvo su kuo nueit. Pačiam Namsame buvau ir prie bokšto apžvalgos aikštelėj buvau, tačiau niekas nenorėjo į patį bokšto viršų keltis. O kambariokė liftų bijojo... Tai va...

Kas dėl Seulo naktį... Žiauriai gražu. Arna temoj mačiau žmogus įdėjo Tokijaus panoramą dieną, tai ir Seulas panašiai atrodo, tačiau man tokie vaizdai nelabai prie širdies. Gražu, tačiau betono džiunglės po kiek laiko ima slėgti. Net ir džiaugiaus, jog gyvenau rytų Seule, labai paprastam donge (apylinkėj), kur aukščiausi pastatai - tik bažnyčios ir universiteto ligoninė. Taigi, dieną viskas pilka, o naktį... naktį prasideda pats grožis. Net ir patys korėjiečiai sako, kad Seulas gražiausias naktį. Nesiginčyju
                      Spoileris:

Mano širdies džiaugsmas, mažos muzikos įrašų parduotuvėlės. Ši yra požeminėje mugėje, turgaus-koridoriuje (kaip pavadinsi, taip nepagadinsi) po Myeong Dong rajonu, sujungtame su metro stotim...

Garsioji Myeong Dong gatvė (rajonas) prieš pat Kalėdas. Turiu ir daugiau nuotraukų, bet reikia jas sutvarkyt. Esmė su Myeong Dong yra ta, kad žiauriai daug japonų turistų ir gali pirkt viską, tik turėk pinigų. Išvis, apsipirkinėjimas yra nacionalinis korėjiečių sportas. Neturi ką veikt? Let's go shopping~
                      Spoileris:

Ir keletas vitrinų Myeong Dong'e su žmonėmis, kuriuos "pažįstu". xD

SHINee (metų K-pop debiutas, ir dar gerai dainuoja <3):
                      Spoileris:

Big Bang reklamuoja Baskin Robbins (tikrai Big Bang xDD *loves Daeseong*):
                      Spoileris:
                      Paskutinis pakeitimas nuo Eglaya; 2009-04-26, 19:38.

Comment

• gerika
                        Naujokas
                        • 2008 10 08
                        • 9

Yay~ nuotraukos. Kaip žiauriai pasiilgau visų tų vietų T..T
                        Myeongdong'e tai rimtai kartais gali pagalvot, kad ne Korėjoj,
                        o Japonijoj esi, nes vien japonų turistai aplinkui... "Yonsama Yonsama... " lol
                        Shinee <3
                        BB <3333333333...
                        Dėkui už nuotraukas.
                        Ne keista namie būt? Aš tai gan keistai jaučiaus pirmom dienom grįžus.
                        Taip ramu viskas aplinkui atrodė haha~ bet čia gal tik man.

Comment

• Eglaya
                          Procrastinator

• 2005 07 22
                          • 561

Hmm... Nežinau, ar žmonės beužsuka į šitą temos, bet nenoriu naujos kur nors kurt, kad netyčia modų neužrūstinčiau, nes tai su Japonija, nesusiję.

Vienu žodžiu, REKLAMA:

Kaune vasarą VDU ir KHU (Kyung Hee Uni) organizuoja dviejų savaičių Korean Language and Culture Summer School.
                          Atvažiuoja dėstytojai iš Korėjos ir pan. Paraiškas galima teikti iki gegužės 17. Lietuviams studentams taikomos nuolaidos. Visa info čia:

http://www.studykaunas.eu/?q=node/1246

Jeigu kas susidomėtumėt.. susitiksim vasarą ^O^
                          Paskutinis pakeitimas nuo Eglaya; 2009-04-26, 19:32.

Comment

• Dopamine
                            grande animal do minimal
                            • 2008 02 10
                            • 16

Tik 1 klausimas, tikiuosi neizeisiu:
                            Big Bang, seriously ?

Pati boy-bandu ideja, kuri kilo is amerikietiskos beskonybes, tapusios visiska priesingybe bet kokiai avangardo idejai jau yra pasibjauretina, lyg kokia muzikines grupes parodija. O cia, man lyg kokia parodijos parodija. Gal susidariau klaidinga poziuri (tamsta buvai ten, tai turbut daugiau zinai negu as, bet visgi...) bet kol Siaures Koreja yra lyg komunistinio pasaulio virsukalne, Pietu Koreja savo poziuriu tapo mini kapitalistinio pasaulio propersa Azijoje. Visa ta kultura lyg kokia Amerikietiskoji kopija, su savo architektura, muzika, daile. Brrr, jau nukrypau nuo temos. Tai visgi, Bigbang? Why ?
                            MyMovies MyTube

Comment

• Izzo
                              one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
                              • 1530

Visai kietas filmas buvo, ir pana graži
                              SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• Augis24
                                AZ rėmėjas

• 2009 03 29
                                • 767

Na ką, štai ir baigiau skaityti viską, plius minus bent jau tikrai nerealus aprašymas ir tiek daug pasakytą, jog atrodo užsimerkus galima įsivaizduot, kad ten jau esi Visi vaizdai, nuotraukos, žmonės ir visą kitą tiesiog nerealu Nieko daug nebepliurpsiu, o tik padėkosiu Eglaya'i už nuostabų aprašymą ir visus pasakojimus

Comment

Working...