Lost in Translation [Korea Edition]

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • gerika
    Naujokas
    • 2008 10 08
    • 9

^ *pažaliuoja iš pavydo :dizzy: ir palinksta atgal prie kursinio rašymo*

Comment

• Snabas
      Rimtas forumo narys
      • 2008 11 12
      • 140

Nuostabu... Tiesa sakant, pati noreciau studijuot Japonijoj (nors cia dar labai toli iki to). Suzavejo mane (nors visko ir neperskaiciau). Ir tiesa sakant ganetinai nustebau suzinojus, kad gyveni ne Lietuvoj. Turbut esi labai isskirtinis zmogus

Comment

• Miyata
        Find your own sins, kid.

• 2008 01 09
        • 452

Autorius Snabas
        Ir tiesa sakant ganetinai nustebau suzinojus, kad gyveni ne Lietuvoj. Turbut esi labai isskirtinis zmogus
        puse valandos zvengiau is sitos frazes... omg
        P.S. ji LAIKINAI ten gyvena , kaip supratau 1 semestra.

Comment

• Snabas
          Rimtas forumo narys
          • 2008 11 12
          • 140

Kad dar nepraejo puse valandos, kaip as ja parasiau xD

Comment

• Eglaya
            Procrastinator

• 2005 07 22
            • 561

blizgučiai

Oi, Erika, šiandien valgiau 붕어빵! ^^ Taip ir reikėjo sakyt, kad žuvytės, būčiau iškart supratus, lol...

Na ką, šian pagaliau nusipirkau naują xD atminties kortelę fotikui, gal pagaliau pradėsiu fotografuot. O kambariokė parovė Western Digital išorinį 500GB kietajį diską už 120.000 wonų (maždaug 240 LTL). *.* Viskas, kai gausiu stipkę, pirksiu 1TB. Kad tik pervestų man ją prieš paliekant šalį, blyn >.>''

Ant lengvesnės gaidos... penktadienį užėjau į kanceliarijos reikmenų parduotuvę ieškodama draugei ko nors su SS501, tai ir pati išėjau su vaikišku ženkliuku xD Jeigu kada kitą semestrą Vilniuj pamatysit tašę su tokiu, žinokit - ten aš DD

Comment

• zhmogeliukas
              Super mega ultra rašytojas

• 2007 03 21
              • 722

Autorius Eglaya

aš irgi tokio noriu. T_T arba tokio tik su maxu XD

p.s. na lauksim nuotraukų kad atminties kortelę turi

Comment

• Eglaya
                Procrastinator

• 2005 07 22
                • 561

šiandien taip elegantiškai sninga...

Pradėsiu nuo vakar.

Taigi, vakar buvo žiauriai šalta. Kokie minus dešimt. Bet esmė tame, kad pūtė vėjas tai buvo dar šalčiau. Ir tik pagalvok, tokią šaltą visiškai besniegę (nes Seule debesų nė kvapo kelias savaites) susiruošė Eglė į miesto centrą, miuziklo pažiūrėt. Tiesą pasakius, bilietą buvau užsisakius jau prieš tris savaites. Ir man netgi atėjo žinutė į telefoną vakar iš ryto, kad 'pasirodymas šiandien trečią valandą, prašom atvykti^^' Na, kažkas tokio bent jau.

Kas per pasirodymas? Miuziklas "Grease". Lietuviškai "Brilijantinas", jeigu neklystu. Buvo kadaise toksai filmas su John Travolta. Tai jis pagal tą miuziklą pastatytas. Aišku, Korėjoj viskas korėjičių kalba, tai kodėl ėjau? Na, pagrindinį personažą ten vaidino SS501 narys Park Jungmin. Aš, aišku visai ne SS fanė, bet draugė iš Kanados įkalbėjo nueit ir tiesą pasakius, tikrai nesigailiu, kad nuėjau Buvo labai faina. Supratau taip daugmaž pusę iš to, ką kalbėjo, bet muzika tai buvo klasė ir pati choreografija... Na, tikrai nepasigailėjau, kad nuėjau...

Įrodymas, kad buvau:

(viduj pačios scenos fotkint neleido)

O laukdama, kol pradeis leisti į auditoriją, pro teatro langą nupyškinau pagrindinę Seulo gatvę: Sejonglo (tariama Sejongno). Čia panašiai kaip mūsų Konstitucijos prospektas, nes ten ir centrinis paštas, ir spaudos asociacijų pastatai, ir bankai.. nu vnž, svarbios instancijos.

Ne į temą. Vakar nusipirkau aukštakulnius batus, nes taip jau yra, kad žiemą vaikštau su aukštakulniais, o vasarą - su sportiniais bateliais... ir hmm... kai vakar ėjau per centrą, o paskui metro... kažkaip dauguma korėjiečių staiga pasidarė mano ūgio arba žemesni >.>''

Oi... norėjau tiek prirašyt, bet taip prie žemės traukia.. noriu miego.. tad pasakysiu tik svarbiausia - ŠIANDIEN PAGALIAU PRIVARĖ SNIEGO~!! Ne pirmą kartą šią žiemą, bet prisnigo tiek, kad neištirpo. Valio~ xD Ėjau šian iš metro stoties ir žiopsojau, kaip iš dangaus krenta snaigės... pasijutau vos ne kaip namie...

Prie stoties:

Universiteto "campus'e" pakeliui į bendriką (tas 50% statumo takelis mums kasdien vėžį varo):

Ir pabaigai šiek tiek Konglish:

(Japonai turi "Engrish", korėjiečiai turi "Konglish")

Comment

• Evute
                  Naujokas
                  • 2008 12 07
                  • 5

Wow.... cia viskas taip gerai aprasyta, dabar as ir noriu i Koreja

Comment

• gerika
                    Naujokas
                    • 2008 10 08
                    • 9

우와~ 진짜 부럽다~
                    나두 나두 나두!!! *<~~ 윤호 스타일*

Kurią dieną aš vėl tave messenger'y pagausiu ir iškamantinėsiu.
                    Muahahaha~
                    Paskutinis pakeitimas nuo gerika; 2011-01-10, 17:01.

Comment

• Eglaya
                      Procrastinator

• 2005 07 22
                      • 561

Turizmo ir viešbučių vadybos fakultete, šeštame aukšte yra toks balkonas, kur kartais Seyoon (draugas iš pasaulio turizmo kultūros paskaitos) eina parūkyt. Rūkalų kvapo nekenčiu, bet iš ten atsiveria gražus vaizdas, tai dažniausiai šliaužiam kartu.

Pavasarį, kai pražysta vyšnios, viskas atrodo daug gražiau, bet ir dabar visai nieko. Esmė tame, kad nors jau ir gruodis, kai kurių medžių lapai vis dar užsispyrę laikosi ir kaba ant šakų, nors visi pageltę, nurudavę ir paraudonavę.

Kuo ypatingas korėjietiškas ruduo? Na, visų pirma tuo, kad per tris mėnesius lijo kokius tris kartus. Rimtai. Na, penkis daugiausia. Tokio karšto (rugsėjis), malonaus (spalis ), raudonai auksinio (lapkritis) rudens lietuviai gali tik pavydėt. Kai pas mus lapkritį pilka ir lyja, čia viskas raudonuoja... Spalį važiavom prie rytų pakrantės. Ten yra toks nacionalinis parkas su Seorak kalnu (Seoraksan). Ir medžiai buvo tik pradėję raudonuot.

Kas krito į akį, važiuojant autobusu per Korėją... jokio horizonto. Tik kalnai pakalnės, kalnai pakalnės. Tuneliai, ir visaip vingiuojantys keliai. Jokių tyrų. Kažkaip to trūko. Kai važiuoji keliu Lietuvoj, pasuki galvą ir matai liniją horizonto arba bent jau kažkur tamsuojančius miškus. O čia važiuoji ir tau iš šono kyla kalnai ir uolos. Jautiesi toks mažas ir uždarytas. Kartais man atrodo, kad visas tas korėjiečių tautos dramatizmas iš dalies yra priklausomas ir nuo šalies gamtovaizdžio.

O kai pasiekėm pakrantę... buvo taip keista. Kelias nuo paplūdimio (arba akmenuoto skardžio) atitvertas tvora. O ant tvoros - suraityta viela. Tokia, kurią galima išvysti filmuose apie kalėjimus arba filmuose apie pirmą pasaulinį karą. Ir taip periodiškai, kas maždaug keli šimtai metrų - bokštelis išpaišytas kariškom spalvom. O bokšteliuose - kareiviai su ginklais. Žiūri ir stebi jūrą, kad tik šiauriečiai neįsiveržtų xD Oi, žiauru, bet iš tiesų, tai nuo to nacionalinio parko teritorijos Šiaurė pakankamai arti. Kaip pas mus miškai nusėti medžiotojų bokštelių, Korėjos pakrantė nusėta kariškių bokštelių:

Geriausias bajeris, kad oficiliai Korėjos karas netgi nėra pasibaigęs. Oficialiai Šiaurė ir Pietūs vis dar "kariauja". Tiesiog jau virš penkiasdešimt metų tęsiasi paliaubos. Tai precedento visame pasaulyje neturintis atvejis. Pusę amžiaus besitęsiančios paliaubos. Ko gero, tam daro įtaką ir korėjietiškas užsispyrimas: "Oi, aš su jais nesitaikysiu. Oi, tikrai nepasirašysiu taikos sutarties... grrr grrr grrrr..." Bet toliau dubasintis kažkodėl nepradeda...

Šiaip pagalvojus, jeigu Šiaurė pultų Pietus, iš Šiaurės galiausiai nieko nebeliktų (nebent sugalvotų VĖl įsikišt Kinija). Nors iki to laiko Seulas būtų kone virtualiai sunaikintas. Nereiktų nė atominės bombos. Šiaurė turi nutaikiusi tiek nuotolinio valdymo raketų į Seulą, kad reiktų kokių šešių minučių, kad padarytų miestui milžiniškos žalos. Tačiau, kiek teko girdėti visokių teorijų, JAV ir Pietūs karo atveju būtų pasirengę paaukoti Seulą ir, užuot gynęsi, iškart pult Pchenjaną. O, su visa amunicija nutaikyta į Seulą, Pchenjanas būtų menkai apsaugotas ir tada... checkmate... na, tiesiog persakau, ką girdėjau iš žmogaus, dvidešimt metų tyrinėjančio Korėjos kultūrą ir čia gyvenančio ^^;;

Lengvesne tema...

"Eglutė" miesto rotušės (Shicheong) aikštėj. Nuo to kryžiaus mane traukuliai suima =.=

Ir prašom atkreipti dėmesį į šitai:

Šitie kopūstai iš tiesų yra VALGOMI. Bet užuot sodinę našlaites, kurios puoštų universitetą ar miesto rotušę, jie privaro žieminių kopūstų. Šiaip atrodo labai gražiai (čia nuotrauka iš rotušės), bet mes, europiečiai, kartais pažvengiam.. nes vis tiek daržovė x]

Iiiiir.. finansų centras bei centrinis paštas... keista, kad dangoraižių nėra... gal ne tame rajone lankaus? o.o''

Comment

• Snabas
                        Rimtas forumo narys
                        • 2008 11 12
                        • 140

Kaip tau gerai, kad yra sniego... O Kaune jau dvi savaites kokias sniego nera ;( Tikiuosi bent pries Kaledas pasnigs

Comment

• Sharp_katana
                          Stebėtoja

• 2007 02 28
                          • 147

Nors su korėjiečių kalba tebuvau susidūrus Black Blood Brothers endinge, tie klipe dainuojantys vaikinukai mane sužavėjo...

Comment

• Eglaya
                            Procrastinator

• 2005 07 22
                            • 561

Čia tik šiaip asmeninis flail'as dabar.

Šiandien nusižvengiau nesvietiškai su dviem korėjiečiais per Reading'o paskaitą. Susirašinėjom, kaip maži vaikai (jie abu už mane vyresni =.=). Vienu metu galvojau, kad kažkas ant ribos tarp žvengimo ir kabinėjimosi, bet baigėsi paskaita ir kkeut. Išsiskyrėm. Po Writing'o paskaitos, kadangi neturėjau marketingo, nusprendžiau varyt kur nors metro, gal į Myeong Dong (prekybos rajoną) ir apsišniukštinėt, gal kur yra DBSK niekučių ir pan. Metro stoty einu, ir žvilgt į kavinės langus - tie patys du sėdi!

Užėjau į kavinę, apsižodžiavom, ir išėjau. (Apsižodžiavom, ta prasme, vėl nesąmonių prišnekėjom, pažvengė iš manęs, kad nežinau, kur važiuoju ir pan.).

Taigi, po to laukiu laukiu traukinio ir ateina tie patys du. Sako, a mes su tavim xDDDD Oi, negaliu. Tai nuvažiavom į Myeong Dong. Pasijutau, kaip Japonijoj (tikrai varysiu darkart ir padarysiu nuotraukų, šįkart buvo viskas l spontaniškai). Radau daug DBSK ir Bae Yong Jun (Yon-sama) niekučių. Paskui vienas iš jų (vardu Jin) turėjo važiuoti namo, o su likusiu (Jaehong) nuėjom į kiną ir pavalgyt. Ir už nieką man nereikėjo mokėt T.T

Myliu tuos fainus korėjiečius. Oi... O tiedu JaeJin iš reading'o klasės tai nerealūs yra xDD

Comment

• Youka
                              bishoujo

• 2006 01 30
                              • 335

Nais žiū, tu vis žadi žadi tas fotkes... tai įdėk kad ir savo kambariokės/klasiokės, jei tingi fotkyt

Comment

• Eglaya
                                Procrastinator

• 2005 07 22
                                • 561

Tai kad pas ją vien tik žmonės fotkėse. Europiečiai daugiausia xD

Comment

Working...