Lost in Translation [Korea Edition]

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Eglaya
    Procrastinator

• 2005 07 22
    • 561

pasiklydusi šiukšlyne

^ <3

xD

Na va, prisėdau, sakau parašysiu apie Gyeongbuk pilį, o gi žvilgt, žvilgt, neberandu informacijos šaltinio (a.k.a. bilieto). Aplinkui toks popierių šiukšlynas, kad baisu, ko gero, eisiu tvarkytis. Kad tik nebūtų kur užkritę arba kambariokė išmetus grindis beplaudama... *verkia kruvinom ašarom, nes yra iš tų trenktų žmonių, kurie visokias šiukšles renka ir kolekcionuoja*

Na, bet vis dėl to galiu įdėti keletą nuotraukų ir trumpai jas aprašyt. Kiek atmintis leidžia. Nes jau senokai toj pily buvau. Aigooo T.T

Tai, kas labiausiai įstrigo. Joseon dinastijos karalius Gyeongbukgung'e (Gung = rūmai) turėjo savo "banketų ir pokylių" salę, kuri nuo kitų rūmų dalių buvo atskirta siena ir joks mirtingas žmogelis negalėjo jos pamatyti. Į dviejų aukštų pastatą tegalėjo įeiti labai aukšto rango pareigūnai. Jeigu kas nors įlisdavo be leidimo - amen. Yra metraščiuose užfiksuotas atvejis, kad kartą smalsumo vedinas į tą salę įslinko žemo rango valdininkėlis ir buvo sučiuptas. Bet jam pavyko išsisukti ir jis netgi buvo paaiškintas, nes savo išmintim sužavėjo valdovą.

"Pokylių" salė ir vaizdas aplinkui.

Klausimas: kodėl turistai taip lengvai gali dabar pastatą matyt? O gi kolonializmo metais (kai Japonija buvo okupavusi Korėją) japonai visa supusią sieną nugriovė ir voila. Tiesą pasakius, didelė dalis rūmų kolonializmo laikais buvo nugriauta ir tik dabar baigia viską atstatyti ir restauruoti. Gyeongbukgung nėra patys didžiausi rūmai Seule, bet tai pirmieji rūmai pasatyti Joseon dinastijos laikais. Jeigu neklystu XIV a.

Beje, apie "pokylių" salės kolonas. Jos nėra originalios. Atstatytos. Ant pirmųjų kolonų buvo išskaptuoti drakono žvynai ir, kai leisdavosi saulė, spinduliai nutvieksdavo pastatą bei kolonas, ir atrodydavo, kad ten rangosi drakonas. Sako, kad gal bandys restauratoriai išgauti panašų efektą. Ah, molla. Pažiūrėsim.

Tiesa, vakar buvom Lotte World atrakcionų parke. Su amerikietiškais kalneliais (čia ta karuselė uždaroj patalpoj (!) vadinama "French Revolution"), ir visokiais kitokiais pribumbasais. Iš esmės viskas priminė mažą Disneilendo kopiją, net pilis yra.

lol, nepadariau jokių nuotraukų, nes prarėkiau gerklę ir pravaikščiojau kojas, tad manau, varysiu ten kada nors darkart. be to, kambariokė išvažiavo į Kiniją, tai dabar neturiu fotoaparato atminties kortelės, o pinigų leisti nesinori, nes dar nesulaukiau stipendijos...

Hmm... gal į Japoniją per Kalėdas... ?
    Paskutinis pakeitimas nuo Eglaya; 2009-04-26, 18:37.

Comment

• Eglaya
      Procrastinator

• 2005 07 22
      • 561

nuostabios korėjiečių tradicijos

Šiandien Korėjoj ypatinga diena - Pepero diena.

Kas yra Pepero? O gi štai, kas:

Japonijos mylėtojai, ko gero, žino šitas lazdeles "pocky" vardu. Čia jos vadinamos Pepero ir šiandien visi jomis dalijasi. Kodėl Pepero? Todėl, kad 11 mėn 11 diena. (11.11) ir atseit tie visi vienetukai savo forma panašūs į Pepero lazdeles. Kokie šitos šventės ypatumai? Sakyčiau panašiai kaip Valentino diena pas mus, visi dalijasi šokoladinėm įvairiausių dydžių ir rūšių lazdelėm į kairę ir į dešinę. Na, aš nesiskundžiu, bet surijus viską, kiek gauta, truputį pilvą maudžia xD

Čia labai geras pavyzdys komercinės šventės, kurią iš pradžių palaikė gal tik nedidelė jaunimo bendruomenė, paskui pasigavo LOTTE (firma, kuri gamina Pepero) ir ėmė reklamuoti. Na, negali nieko sakyti, per Pepero dieną LOTTE uždirba 20% metinių pajamų iš savo Pepero. Ir čia dar ne viskas. Korėjiečiai turi tiek "įdomių" švenčių, kad gali raičiotis iš juoko. Duodu mėnesinių švenčių kalendorių:

Sausio 14 - Diary Day - žmonės keičiasi dienoraščiais. Susiję su Naujų metų pradžia ir senų pabaiga. Kas tiksliai tuose dienoraščiuose būna parašyta gali skirtis, priklausomai nuo to, kurią šventės variaciją švenčiantieji renkasi.

Vasario 14 - Valentine Day - merginos duoda šokolado (pageidautina namie pagaminto) savo simpatijoms. Vaikinai neduoda niekam nieko.

Kovo 14 - White Day (kaip ir Japonijoj) - pagaliau merginos sulaukia savo eilės ir praėjus mėnesiui nuo Valentinos dienos vaikinai dalija savo simpatijom saldainius. Mes, užsienietės nusprendėm, kad truputį nesąžininga - merginos perka šokoladą, o atgal po mėnesio gauna bambonkių... brr... geriau jau gėlių duotų.. bet pala... tam yra kita šventė.

Balandžio 14 - Black Day - žmonės, kurie negavo nieko per Valentino bei Baltąją dienas susirenka draugėn valgyt Jajangmyeon makaronų. Tai toks patiekalas, greičiausiai kilęs iš kadaise Korėjai priklaususių Mandžūrijos rajonų, makaronai su tamsiu sojų pupelių padažu (dėl to BLACK DAY). Korėjiečiai sako, kad Jajangmyeon yra kiniški makaronai. Kinai sako, kad Kinijoj nieko panašaus nėra. Nu ir žinok žmogus. Kita vertus, Jajangmyeon restoranai irgi pasigavo šitą dieną ir daro iš to biznį.

Gegužės 14 - Rose Day - va per šią dieną gali savo simpatijai (draugams, tėvams ir visiem, kam netingi) dovanot rožytes.

Birželio 14 - Kiss Day - tai nėra diena, kurios metu pirmąkart pabučiuoji savo vaikiną ar merginą. Tai labiau panašu į kokį ypatingą įvykį. Tarkim, pasibučiuoti žmonių pilnoje gatvėje ar metro. Mums gali skambėti juokingai, bet droviems korėjiečiams tai didelis įvykis.

Liepos 14 - Silver Day - Draugai apsikeičia sidabriniais papuošalais (žiedeliais, grandinėlėmis ir t.t. ir pan.)

Rugpjūčio 14 - Music Day - "išdegi" savo mėgstamos muzikos kompaktą ir dovanoji draugui (ir jis daro tą patį). Jeigu tingi arba jeigu už ką nors agituoji, kompaktą tiesiog nuperki muzikos įrašų parduotuvėj. (oi, šitą tai aš intensyviai darau... ruošiu bombą lietuviams draugams, užmuš mane su tokia muzika xDDD)

Rugsėjo 14 - Photo Day - ... Eini į korėjietišką Purikura ir valiai... Nu čia ir savaime aišku, kas per diena.

Spalio 14 - Wine Day - self-explanatory. Vietoj soju mauki vyną.

Lapkričio 14 - Movie Day (or Orange&Movie Day) - Eini į DVD Bang'ą (DVD kambarį) ir žiūri su draugais filmą. Arba kino teatre. Arba namie. Ir jeigu namie dar laki apelsinų sultis.

Gruodžio 14 - Money Day - šią dieną sakai draugams: nu, ko norit, statau! Arba - pasakyk, ko nori ir nupirksiu...

... ir lieki be pinigų xD

...

norėjau dar kažką parašyt, bet pamiršau... gal vėliau prisiminsiu.

P.S. Šiandien Kinijoj švenčiama ne Pepero, o Viengungių diena (1.1.1.1.).... jo >.>''

PRISIMINIAU~!! xD

Va, be šitų mėnesinių švenčių dar yra specialios šventės, susijusios su vaikino ir merginos draugyste. 100 Day Anniversary (labai svarbi data) ir 1000 Day Anniversary (nu jeigu tiek žmonės ištveria, tai žemai lenkiuosi). Jų telefonuose netgi yra specialios funkcijos, kurias paleidus tau pastoviai primena, kad greitai tavo šimto dienų jubiliejus ir nemėgink pamiršt bičas, nes draugė tau galvą nukąs (korėjietės tikrai nėra mielos, ramios ir malonios, kaip kad teigia stereotipas apie Azijos moteris. Man ro, aršesnės už lietuves kelis kartus xD).

Teko garbė stebėti šimto dienų jubiliejaus įvykį. Dar buvo, regis, rugpjūtis, o gal rugsėjo pradžia, ir nuvažiavom į Namsaną (pietų Seulą), kur stovi Seulo bokštas (think Vilnius TV Tower, but bigger). Ir ten, mums besivalkiojant po apžvalgos aikštelę (naktinis Seulo vaizdas yra *.*) ir beskaitinėjant užrašus ant spynučių (apžvalgos aikštelė yra aptverta tvorele, kad žmonės neiškristų ir ta tvorelė yra nerealiai nukabinėta draugystės, meilės ir visokiom kitokiom spynom, kaip kad pas mus poros ant tiltų kabina, bet ten daug daugiau ir taip be saiko), tai va, beskaitinėjant užrašus ant spynučių staiga vienas vaikinas ima rėkauti prašydamas visų dėmesio (o žmonių buvo daug), ir mūsų draugas korėjietis ima viską versti.

Taigi tas vaikinas ir sako, kad šiandien yra jo ir jo merginos draugystės šimto dienų sukaktis ir jis nori ją pasveikinti, pasakyti, kaip labai myli tra lia lia ir pan. Tada jis padainavo dainą (mergina visa apsižliumbus iš laimės, ašaros upeliais bėga), ir įteikė gėlių su visais "saranghae" (I<3U). Tada minia varo: popo hae~ popo hae~ (nu tipo "gorka, gorka" xD pažodiui - "pasibučiuokit") ir jiedu nė velnio nepasibučiavo tik labai stipriai apsikabino. Mes: awwwwwwwwwwwwwwwww :/

Bet vis tiek gražu buvo xD Kažin ar Lietuvoj tokį dalyką pavyktų pamatyt :]

Dabar tikrai jau viskas.
      Paskutinis pakeitimas nuo Eglaya; 2008-11-11, 13:44.

Comment

• Apriliuke
        Narys

• 2007 07 02
        • 64

Kaip grazu davai ir mes toki kalendoriu sau isivedam bus linksmiau gyventi! tiek tokiu idomiu svenciu! ipac pirmoji su pepero as tai turbut ir laukciau tos dienos! XDDDD skaiciuociau dieneles nes i love chocolate! Parasyk dar labai laukiu tesinio jai jis bus !
        Forumo rėksnė.

Comment

• Eglaya
          Procrastinator

• 2005 07 22
          • 561

Raštas

Šis tas visiškai atsitiktinio. Mano korėjietiška rašysena xD Tiesiog, su drauge užsiplepėjom, kaip neįmanoma perskaityt vieno dainininko rašysenos ir pasakiau, kad net aš aiškiau sugebu parašyt, nors nesu korėjietė. xDDD Tai padariau keletą nutraukų iš korėjiečių k. paskaitų sąsiuvinio.

Turinys neypatingas. Viename veiksmažodžių neiginių pratybos (valgau/nevalgau, valgiau/nevalgiau + pagarbios formos), o kitam trumpa ataskaita apie tai, ką veikiau savaitgalį. Net versti būtų gėda ^^;;

Tiesiog, pagalvojau, parodysiu, kaip atrodo..

Comment

• Apriliuke
            Narys

• 2007 07 02
            • 64

Sugoi! Dar dar!!
            Forumo rėksnė.

Comment

• Apriliuke
              Narys

• 2007 07 02
              • 64

Dar klausymas gal turi korejiecu vaikinu foto na tu normaliu noreciau pamatyti kaip rengias???
              Forumo rėksnė.

Comment

• Lutale
                Naujokas
                • 2008 10 27
                • 27

Nereali gija! Dabar ir aš noriu į korėja!!!

Comment

• gerika
                  Naujokas
                  • 2008 10 08
                  • 9

^..^V
                  Super. Įdomu. Tiek visokių dalykų pastebėjai, apie kuriuos aš net pagalvojus nebūčiau.
                  Mielojo senutė Hoegiyeok <3 Kaip aš jos pasiilgau.
                  Memories *sigh* Daugiau pix plaeeeeezzz~ ^..^
                  한글 글씨 예뻐~ 나도 연습 해야겠다 >..<

Comment

• Zack
                    Shogetten Lover :P

• 2008 10 12
                    • 111

Niekad nebuciau pagalvojes apie koreja taip gerai. Saunu pakeitei siek tiek nuomone
                    sigpic

Comment

• Eglaya
                      Procrastinator

• 2005 07 22
                      • 561

Kai man perves stipkę ir pakeisiu sulūžusią fotiko atminties kortelę, įdėsiu daugiau nuotraukų.

Bet kaip rengiasi vaikinai... hmm... šiuo metu, kadangi artinasi žiema, daugelis vaikšto va taip:

Čia tiesiog kelios įžymybės reklamuoja korėjietišką "brand'ą" ((jeigu kas labai cekaunas, galit nueit į polham.co.kr)), bet iš esmės taip ir normalūs vaikinai vaikšto. Ypač su tokiais juodais paltais ir šiltais šalikais. Anądien ėjau su draugu korėjiečiu iki univero (jisai, tarp kitko, su tokia pūsta Polham striuke xD) ir praėjo šviesiaplaukis vakarietis su tokiu pat juodu paltu. Korėjietis: ale žinai, jau norėjau sakyt, kad tas užsienietis kaip vietinis apsirengęs.
                      Aš: nu nepasakyčiau. Ir pas mus taip rengiasi vaikinai, bet ne taip dažnai, kaip čia. Dažnai tokius namie gali palaikyti "fashionista".
                      Korėjietis: aaaaaaaaaah....

xD

Ah, Erika~ 아~ 내 노트부크에서 한글이 없어~ T.T 나도 한글로 쓰고 싶어~~ TT__TT

Pabagai... su tuo pačiu korėjiečiu penktadienį nuėjom pavakarieniaut netoli univero ir paskui išgert kavos, ir teko stebėti labai įdomų "pasimatymą". xD Net nežinau, ar tai išvis galima pavadinti pasimatymu. Mūsų veidų išraiškos būdavo maždaug O.o'' xDDD vos tik pažvelgdavom į tą porelę.

Vienu žodžiu, kavinėje prie staliuko ant to paties suoliuko sėdėjo vaikinas ir mergina, vienas šalia kito. Ir jie skaitė knygas. Garbės žodis! Atėjo, užsisakė kavos (puodelis paprastos juodos kavos - šeši litai x.x starbucks'e už latte reikia paklot mažiausiai dešimt LTL), prisėdo ir ėmė skaityti. Visą laiką! Net nesišnekėjo xD Nu, nežinau, kas ten dėjosi PO stalu, bet kas, po galais, eina penktadienio vakarą į triukšmingą ir pilną kavinę mokytis (nors gali užtikt korėjiečius besimokančius greito maisto kavinėse šeštadienį ketvirtą valado ryto x.x) ar skaityti knygos? Nesveikai! xDD Kaip iš kitos planetos. Jie tikrai daugiau nieko neveikė, ir skaitė iki tol, kol atėjo laikas nešdintis iš tos kavinės. Galiausiai pagalvojau, kad galbūt jie pernelyg drovūs, kad šnekėtųsi viešoje vietoje ir buvimas drauge žmonių pilnoje aplinkoje jau yra aukščiausia jausmų išraiška. Bet vis tiek. Įdomu xD

Gyvenime nepamiršiu to vaizdelio. Bent jau galėjo atsinešti vieną knygą, iš kurios būtų skaitę dviese. O ne dvi atskiras knygas, lol.
                      Paskutinis pakeitimas nuo Eglaya; 2008-11-27, 13:48.

Comment

• gerika
                        Naujokas
                        • 2008 10 08
                        • 9

^ Skaičiau šitą tavo LJ ㅋㅋㅋ
                        Čia gal Seven Monkeys tokius vaizdus teko stebėt? Būdavo ten kartais tokių panašių "porelių". Keistuoliai.

Tau neatrodo, kad korėjietiškas sniegas... kitkos? Aš vis bandžiau apibūdint kaip kitoks, bet niekas manęs nesuprato <..< lol Praeitais metais, kai pirmą kartą pasnigo, tai pusė bendriko gyventojų išbėgo lauk ir ten apačioj prie laiptų žaidė, mėtėsi, voliojosi kaip darželinukai.
                        *Kaune dabar pūga už lango* o..O

Jau buvo ta "special" day, kai leido į bendriką draugų pasikviest ir šiaip nesilaikyt to kalėjimo taisyklių?
                        Lyg ir minėjai, kad eisi į miuziklą su Jeongmin iš SS? Viena eisi? Korėjietiški miuziklai visai nieko. Turėsi papaskot, ar patiko... nors Jeongmin <..< eeeh~ boo~ lol

붕어빵 ragavai? Aš dabar už porą jų (beveik) bet ką atiduočiau.
                        Tikrai pasiilgau kai kurių korėjietiškų skanėstų.

Lauksim naujienų ir 파이팅~!!!

Comment

• Eglaya
                          Procrastinator

• 2005 07 22
                          • 561

Nu ką aš žinau, ketvirtadienį pirmąkart pasnigo ir paskui ištirpo viskas. Šiandien vėl +12 ir vien su "hoodie" ėjau į 7/11. haha, ne Seven Monkeys, bet ten kitoj gatvės pusėj "If". Tiesiog If, jeigu geri paprastą kavą, papildo tuščią puodelį nemokamai, ir ten kėdės patogesnės xD

Blemba, noriu sniego

Jo, nusipirkau bilietus į Grease su Pak Jeongmin iš SS501. Man, tiesą pasakius, nuo Double S nei šilta, nei šalta. Žinau tik Kim Hyeonjung, nes jis bus korėjietiškoj Hana Yori Dango versijoj ir yra vienas geriausių Kim Jaejoong draugų. xD Ai tiesa, du Double S nariai yra tikri liežuvių laužytojai - Kim HyuN JunNG ir Kim HyuNG JuN. x.x Net mano korėjiečių k. mokytoja sakė, kad patiems korėjiečiams kartais galva suskausta. Čia kaip su Shincheon ir Shinchon xDDD

Hmm... dar tokios dienos nebuvo, bet šią savaitę buvo rinkimai į kažkokią studentų tarybą ir į bendriko prezidentus buvo išrinktas vaikinas, kuris pažadėjo maitinti visus pienu ir duona. Lol, vos neišvirtau. Bent jau būtų pažadėjęs komendanto valandą panaikint. O dabar, vargšė kambariokė mano, jeigu eina kur nors tai ne anksčiau penktos ryto gali namo parsirast. xD

붕어빵? Jeigu jos negalima nusipirkt 7/11, tai tikriausiai neragavau. ^^;; Aš vis atidėlioju ir atidėlioju. Laukiu stipendijos ir, kambariokė sako, kadangi nepasilieku kitam semestrui, "ištaškyk visą sumą drabužiam, tu moteris ar ne moteris, yomayo~' XDDD

Comment

• Apriliuke
                            Narys

• 2007 07 02
                            • 64

1 ir 4 Numeriai mano mano ir tik MANO!!! Jie tokie sexy OMG ! VISKas Varau i Koreja ar kur ten XDDD ! einu lagaminus pakuotis ! toki hota vaikina parsivesiu XDDD visos pavydes ! Kodel Lietuvoje nera tokiu ! OMG VYrai atsiliekat nuo Korejiciu 10000000 metu ( cia lietuviams )(vaikinukai nepykit uz sia replika kaip mes nepykstame uz tai kai jus grozites kitu kulturu merginomis ..!! Gerai sutariam! OK! )

P.S Mielas autoriau jai siuos vaikinus pazysti in real life perduok jiems dideli maximos maisa saldziu linkejimu nuo lietuvos merginu !BYE lauksiu pranesimu!
                            Forumo rėksnė.

Comment

• zhmogeliukas
                              Super mega ultra rašytojas

• 2007 03 21
                              • 722

Autorius Apriliuke
                              P.S Mielas autoriau jai siuos vaikinus pazysti in real life perduok jiems dideli maximos maisa saldziu linkejimu nuo lietuvos merginu !BYE lauksiu pranesimu!
                              gerai butu juos gyvai pazinot.XDD

bet nelabai susipazinsi turbut net jei noresi,su ant tiek izymiais zmonem

Comment

• Eglaya
                                Procrastinator

• 2005 07 22
                                • 561

Autorius zhmogeliukas
                                bet nelabai susipazinsi turbut net jei noresi,su ant tiek izymiais zmonem
                                Oi, aš net nežinau, ar norėčiau susipažint. (Nors su Yunho mielai pasivaikščiočiau xD Nors kalbos barjeras ir mmm.. jo. lol). Ne, man užteko juos konce pamatyt, kad smegenys į kulnus nusiristų. Užtenka. xD

Be to, ir "normalių" čia tokių visai neblogų yra. Nereikia nė į garsenybes žvalgytis.

(Čia gal aš taip jaučiuosi, dėl to, kad esu filologė, o prieš tai dar studijavau žurnalistiką, tai 90% aplinkos žmonių buvo merginos. Dabar čia tiesiog kaifas. Vieni bachūrai aplinkui xDDDD).

Pavyzdys: užvakar nuėjom su dviem vaikinais iš marketingo paskaitos pavakarieniaut. Kartu darysim projektą, tai sako, "get to know each other" ir bla bla bla. Ir vienas iš jų už mane netgi sumokėjo Ir dar netgi atgal iki barako palydėjo. T.T (nors keista buvo beeinant. Pasijutau kaip su lietuviu - aukštas, žaltys >.>'')

Comment

Working...