Lost in Translation [Korea Edition]

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • BadBoyyy
    Narys

• 2003 08 03
    • 68

Eglaya aš žiūriu, kad jų muzikoje vyrauja, 4-6 vaikinų arba merginų grupės ir visi/os aka 'saldainiai', bet dėl skonio nesiginčijama *_* Jei pavyks, gal ir sudalyvausiu Vilniuje. Beje tu jau P.Korėjoje? pastebėjau, kad tarimas yra tikrai neįprastas ir jei nesi pratęs girdėti jų tariamų žodžių, tai atkartoti dar sunkiau.
    http://www.arkisound.net - another sound of nature...

Comment

• Eglaya
      Procrastinator

• 2005 07 22
      • 561

Na, kaip ir minėjau, mainstream'as tai yra vadinamieji idols, kurie yra skirti paaugliams daugiausia. Dabar po truputį ne kurie persigrupuoja, ir va pvz šitie, kur klipas įdėtas, tai turi daugiausia fanų 20-30 amžiaus kategorijoj. Bet sakau, saldainizmas tai čia ant paviršiaus, tas, kas labiausiai internete plaukioja, o paieškojęs gali rasti visai tokių oho, underground ir pan.

Aš pati dar Lietuvoj, ketinu dalyvauti ir tuose kursuose ir Korėjos dienose. Į Korėją bent jau pagal bilietą turėčiau išskristi rugpjūčio pabaigoj, jeigu nenutiks kas nors netikėto.

Šiaip va sakau, dėl tarimo tai, man asmeniškai pasisekė, nes pati lingvistė ir esu turėjus fonetikos (mokslas apie kalbos garsus) paskaitas. Ten paskui išmąsčiau kas ir kaip. Bet na, esmė yra ta, kad kol tave supranta, tavo akcentas nėra kliūtis.

Comment

• BadBoyyy
        Narys

• 2003 08 03
        • 68

Eglaya pirmiausiai sakei reikėtų pradėti nuo rašto? o pati nuo ko pradėjai mokintis korijiečių kalbos? ir gal turi kokios informacijos, kur galima išmokti jų abc ir raštą (angliškai tinka), o po to grebsiu tarimą ir atskirų žodžių mokinimasi, kitaip tariant step by step.

Dar apie muzika, arba aš tik matęs esu labai gerai susuktus klipus ir dainuškas su ilgais priedainiais, bet vaikinai su merginom įspūdingomis šukuosenomis ir tokia ta muzika gal turi kokį nors vieną video su hip-hop muzikos atlikėju, nes su Japonijos scena esu susipažinęs labai gerai, tad norisi pradžios ant kurios galėčiau užsikabinti.

Paskutinis klausimas, pasiūlyk filmų be abejo jų kalba

Comment

• Eglaya
          Procrastinator

• 2005 07 22
          • 561

Mmm... Na, mano formalus mokymasis su visais pagrindais prasidėjo pačioj Korėjoj, nors važiuodama jau mokėjau skaityt ir bendras frazes kelias. Raštą gali išmokti kad ir iš wikipedios. Man atrodo, aš iš ten ir susigraibiau senais laikais. Yra nemažai vadovėlių, ir pati turiu, tik kad maniškiai dabar paskolinti vaikinui, kuris kaip tyčia dabar Korėjoj lol.

Ermm.. dėl hip hop video, tai galėčiau pasiūlyt kokius šitus. Čia tokie geriau žinomi, dėl underground reiktų giliai knistis, o aš asmeniškai nelabai klausau, nes ten jau reikia gilintis į lyrics, tai tiesiog tingiu XD

Filmai, oi, čia priklauso jau nuo to, kas tau patinka, nes ten jų belenkokių yra. Dramų irgi.

Comment

• Silviija
            Naujokas
            • 2011 02 22
            • 9

Autorius Eglaya
            Alio, alio, ar čia dar kas nors lankosi?

Šiaip, tau jau išeina, kad vėl traukiu į Korėją. Ar kam nors būtų įdomu, jeigu vėl rašyčiau? Ar jau tiesiog tiek dau priviso lietuvių buvusių Korėjoj, kad jau nebeverta XD

??
            Aš už, kad rašytum! ^_^
            Senuosius įrašus surijau labai greitai ir labai patiko, tai ir nauji man nepakenktų :3

P.S. Nenoriu labai įsikišt, bet rankos niežti parašyt Čia mačiau prašė filmų BadBoyyy. Siūlau pažiūrėt serialą(ne filmas, bet vis tiek ^^) White Christmas (http://www.asiancinematic.com/Korean...Christmas.html) bent jau mane labai sudominęs buvo

Comment

• Eglaya
              Procrastinator

• 2005 07 22
              • 561

Po aštuonių valandų turbulencijos virš Rusijos, Mongolijos ir Kinijos (na, gerai, turbulencija tik virš Mongolijos ir Kinijos, bet Rusija vis tiek beprotiškai dyyyyyyydelė karvė), Eglė ir vėl Korėjoj.

Vaizdas pro barako langą:

Iškart atsiprašau už visas būsimas nuotraukas, nes nepasiėmiau fotoaparato (sugebėjau devynių mėnesių gyvenimą sugrūst į 18 kilogramų, tai ne per daugiausiai ir atsivežiau), ir viską pyškinu telefonu. Gal, telefonas, kurį nusipirksiu gavus užsieniečio registracijos kortelę (Foreinger/Alien Registration Card), turės geresnę kamerą.

Beje, apie telefonus. Maniškis LG Cookie Plus su Bitės abonento kortele veikia kuo puikiausiai. Aišku, jis naudojamas tik kraštutiniais atvejais, nes roamingas Korėjoj ne per pigiausias. Tiesiog laukiu, kol galėsiu įsigyt vietinį.

Kadangi gyvenu beveik tame pačiame rajone kaip ir anksčiau, tai kaip ir nieko naujo ar jokio šoko. Tik va taip, tokia mintis į galvą šovė, bevažiuojant iš oro uosto ir besidairant... kad Seulas, nors ir dešimt milijonų gyventojų turintis... vis tiek yra didelis kaimas.

Kažkas yra visoj toj bendroj dvasioj ir temperamente, kad mane tikrai verčia galvot provincija ir kaimas. Nežinau dar, čia gerai ar blogai. Ar čia tiesiog aš pernelyg iš šalies į viską žiūriu.

Ko jau pasiilgau tai lietuviško oro. Gaila ruduo čia normaliai įsibėgėja tik nuo spalio vidurio. Ne tiek karšta, kiek tvanku, ir vaikštai tarsi vandeniu kvėpuodamas. Ir dar tokiam mieste dideliam. Pas mus tikrai gaiviau.

Antrą kartą atvažiavus tikrai viskas kitaip. Tik vis negaliu priprast, kai einant pro parduotuves skamba muzika, kurią girdėjau tik per kompiuterio kolonėles, arba autobusų stovėjimo aikštelėse ir plakatuose ant įvairiausio plauko krautuvių į tave žiūri pažįstami veidai.

Pirmadienį su draugais (iš Tailando lol) važiuojam į Daegu, tai gal bus daugiau naujų įspūdžių. Kyeongsang pusėj nesu buvus. Tikrai įdomu. Ir dar kalba ten visai kitokia. Ir... karšta.. -___-;;

P.S. Korėjietiškas internetas - jėga.

Comment

• lialia
                GD <3

• 2010 07 18
                • 383

Autorius Eglaya
                P.S. Korėjietiškas internetas - jėga.
                Dabar mane domina korėjietiška sinternetas xD
                http://i1014.photobucket.com/albums/af265/miatoot21/graphics/007_1.jpg
                Max parašo aukštis 130

Comment

• Eglaya
                  Procrastinator

• 2005 07 22
                  • 561

Autorius lialia
                  Dabar mane domina korėjietiška sinternetas xD
                  Na, daugmaž va taip visą laiką:

Ir vietiniai, korėjietiški saitai, kuriuos namuose kol pakraudavo dėl visokių juose esančių pribumbasų tai išvis, net ne krauna, o tiesiog atsidaro, iškart. Click ir pilnas vaizdas iškart, tarsi po kompiuterį vaikščiotum (o ne kuriuose kompiuteriuose senesniuose taip greit windows explorer neveikia xD).

Tarp kitko, nelabai suprantu, kokį transporto priemonės statusą Korėjoje turi motoroleris. Ir tie tokie motociklai ar kas ten per velnias, kuriais maistą išvežioja. Nes dievaži, tikrai eini žmogus šaligatviu ir taip jie tokie klastingi, tik vroom ir pravaro pro tave dideliu greičiu. Širdies smūgį galima gaut. Važiuoja bet kur ir bet kada. Mačiau čia vakar, kaip vienas stovėjo prie pėsčiųjų perėjos ir laukė, kol žalia šviesa užsidegs...

Nuo kada motoroleris pėsčiųjų perėja važiuoja? o.o''

Conclusion: Korea. yep.

Comment

• lialia
                    GD <3

• 2010 07 18
                    • 383

Nu dabar varysiu į Korėją vien dėl interneto D

Motoroleris per perėją? o.O like WTF? D nustebinai.. Aina kokia senutė ir jai prieš nosį pralekia motoroleris visu greičiu. Diagnozė - širdies smūgis. Tai taip maždaug ten viskas vyksta XD
                    O Korėjoj labai daug žmonių? I mean skruzdėlynai ten? Tik gaila neskaičiau kitų klausimų, tai nežinau ar buvo toks jau..
                    http://i1014.photobucket.com/albums/af265/miatoot21/graphics/007_1.jpg
                    Max parašo aukštis 130

Comment

• Eglaya
                      Procrastinator

• 2005 07 22
                      • 561

Dėl skruzdėlyno. Šiaip, kai anąkart buvau, kažkaip neatkreipiau dėmesio, bet dabar tikrai jaučiasi, kad čia skruzdėlynas. Žmonių taip kaip Gedimino prospekte per Kaziuko mugę. Ne visur taip, aišku, bet tikrai tas tankumas gyventojų daug didesnis negu Lietuvoj ir tai aiškiai matosi. Galų gale, Pietų Korėja ne tokia jau ir didelė. Gal trečdaliu ar kiek didesnė už Lietuvą, o gyventojų tai beveik penkiasdešimt milijonų.

Kokiam Myeongdong'e, tai iškart jaučiasi. Tarp kitko, vakar iki ten ir nusitrenkiau:

Tai yra tokia prekybos vieta su daug japonų turistų. Iškart matosi, nes į parduotuves kviečia užeiti japoniškai, o iš kosmetikos parduotuvių vitrinų žvelgia Kim Jaejoong ir Kim Hyunjoong. Tiesa pasakius, Kim Hyunjoong yra visur. Nes jisai reklamuoja Face Shop, tai yra kaip pas mus Drogas ar Eurokos, tai belenkur eini, ir visur jisai.

Seulo metro visur yra 2AM, nes jie ten propaguoja kažkokią naują metro akciją Ssing. Nu, aišku, praeis man tas stebėjimasis, bet taip keista, aš net Lietuvoj ten ant plakatų kas nepažįstu, o čia blemba, vien matyti veidai. Šian buvau COEX'e tai ten vien 2PM ant kolonų. Apsimečiau, kad nepažįstu.

Jeigu įdomu:

Čia yra T-money card. Ją reikia pakrauti ir gali važinėti metro, autobusais, taksi, ir atsiskaitinėti visur, kur yra T-money ženklas. Aišku, galima pirkti ir paprastus bilietus, bet naudojantis kortele susitaupo po šimtą wonų nuo vieno važiavimo, ir patogiau. Nereikia eiti prie kasų visą laiką. Kelionė iki 10 km su T-money kortele metro yra 900 wonų (perkant popierinį bilietą 1000 wonų), o paskui nuskaičiuoja po 100 wonų už 5 km.

T-money sistema veikia ne tik Seule, bet ir Busane bei Daejeone. Gaila, dar nėra Daegu

A, vakar, kai buvau Myeondonge, pamačiau bažnyčią, kuri ir buvo panaši į bažnyčią, tai ir nufotografavau. Retas atvejis, kai atrodo normaliai, o ne kaip kultūrnamis.

Kalbant apie bažnyčias. Jie jau ir užsieniečius verbuoja. Prieš tris metus nė vieno karto nebuvo priėję. O šiandien net du kartus užkalbino.

Pirma tai prie universiteto, sako laba diena, mes atliekam apklausą, kas iš kur atvažiavo. Hmm, galvoju, tai gal kokie iš universiteto. Paskui klausia, have you been to church, ir aš taip, oh shit. Ta prasme, aš nieko prieš bažnyčias tikinčiuosius ir pan, bet su korėjiečių presbiterionais geriau nesusidėt. Gal ir eičiau, jeigu neturėčiau ką veikt ir reikėtų kažkokios bendruomenės. Bet dabar nu sorry, aš su sava bendruomene. Gerai, kad telefono numerio nedaviau, tik paštą elektroninį... O va tą antrą brošiūrą tai Coex'e gavau, pats amerikietis pastorius su draugais dalijo. Pirma pasakiau, kad I'm don't really go to church, sako, Well think about it, tada sakau, but I'm a catholic, o jis, oh, but that's ok.. potekstė [we can convert you no biggie]...

Na, aš gal lietuvė cinikė, ir tokiais pasakojimais galbūt ką nors įžeisiu, bet man tiesiog nepatinka, kai kažkas yra taip brukama. Aš suprantu, kad jie nenori nieko bloga, ir tikrai parapijinės bendruomenės ten nuveikia daug gero. Gal kada ir nueisiu, bet šiaip su žmonėm pabendraut, bet ne į mišias. Dievaži, angliškai, ko gero, nė persižegnot nemokėčiau.

Šiandien taip pat įsitikinau, kad Seule neįmanoma pasiklysti. Važiuodama atgal iš Coex prekybcentrio (think Akropolis, only waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay bigger), specialiai praleidau savo stotelę ir išlipau belenkur:

Čia, tarp kitko, netoli Seulo rotušės. Bet ten tos gatvelės ir šabakštynai skruzdėlynai yra belenkur. Einant tom gatvelėm teko būt nužiūrėtai ir apkalbėtai, bet korėjiečiai šiaip ne akiplėšos ir asmeniškai nesikabinėja, o kad aš suprantu, ką jie šneka, na jiem žinot nebūtina lol Tai va, truputį paklaidžiojus neaiškiom gatvėm ir paskaičius gatvės užrašus atsiradau kitoj metro stotelėj ir voila, lengvai grįžau namo. O net ir be metro, visuomet galima pasiklaust žmonių pagalbos arba susistabdyt taksi, kurie čia daug pigesni negu Lietuvoj (vis dar).

Paskui grįžau ir užsukau nusipirkt valgyt į rajoną, kur anksčiau mokiaus. Aišku, akys pirma užkliuvo visai ne už maisto:

Nieko nepadarysi, taip jau ištreniruotos. Paskui, ajumeoni (a.k.a. tetulytė a.k.a. obasan), kuri priėmė užsakymą, pamačius kad moku pasakyt korėjietiškai labas ir viso gero, pradėjo klausinėt iš kur ar iš panašiai, ir kokius penkis kartus klausė, ar Lietuvoj šnekama angliškai. Sakau ne. Paskui sako, o prie kokios šalies Lietuva yra. Sakau prie Lenkijos. Jinai, aa, o tai Poland, England, Iceland, ten argi ne angliškai visi šneka... Tai kol išstenėjau sakinį, kad Europoj kiekvienoj šaly po kalbą, bet ko gero nelabai aiškiai pasakiau nu wtvr.

Azijiečiam šiaip Europa yra kažkoks siaubas. Jie yra pratę, kad nu va anglų k. yra, ir ja daug kas šneka, arba bent jau supranta. O čia blemba, virš keturiasdešimt šalių su tiek pat kalbų. Nežinau dar tiksliai, kaip korėjiečiam, bet esu girdėjus, kad japonam Europa dėl to scary ir kvankt. Tai va, pasikalbi su tetulytėm ir supranti, kad jų supratimas apie Europą yra toks kaip kaip ir mūsiškių tetulyčių apie Aziją. Visur tas pats. Ir jeigu manot, kad tik Vilniuj ir Kaune į trūlus įlipa bomžai nuo kurių noris užsisiūt nosį, tai ahem. Šian metro, kuriame tarp kitko, veikia kondicionieriai, atsisėdo toks dėdytė. O gal jau seneliukas, bet nuo jo taip žiauriai trenkė Š... (vasara, karšta etc), kad pusė vagono labai pamažu perėjo į tolimiausią kampą. Oh yeah.

Ir kadangi vaisiai žiauriai brangūs, o aš niekur nerandu mandarinų (db visur pardavinėjami persikai, o iki supermarketo trenktis vien dėl mandarinų, nu tai sorry)... Geriamas Vitaminas C. Yay. Visai skanu.

Comment

• Miliukea
                        Naujokas
                        • 2011 08 24
                        • 27

Oooo,kaip įdomu, pradėjau skaityti ir labai patinka, toliau dalinkis įspūdžiais. Gera plėsti žinias apie Korėją.

Comment

• Airiz
                          מיד

• 2004 01 09
                          • 1656

Autorius Eglaya
                          Na, daugmaž va taip visą laiką:

Ir vietiniai, korėjietiški saitai, kuriuos namuose kol pakraudavo dėl visokių juose esančių pribumbasų tai išvis, net ne krauna, o tiesiog atsidaro, iškart. Click ir pilnas vaizdas iškart, tarsi po kompiuterį vaikščiotum (o ne kuriuose kompiuteriuose senesniuose taip greit windows explorer neveikia xD).

Tarp kitko, nelabai suprantu, kokį transporto priemonės statusą Korėjoje turi motoroleris. Ir tie tokie motociklai ar kas ten per velnias, kuriais maistą išvežioja. Nes dievaži, tikrai eini žmogus šaligatviu ir taip jie tokie klastingi, tik vroom ir pravaro pro tave dideliu greičiu. Širdies smūgį galima gaut. Važiuoja bet kur ir bet kada. Mačiau čia vakar, kaip vienas stovėjo prie pėsčiųjų perėjos ir laukė, kol žalia šviesa užsidegs...

Nuo kada motoroleris pėsčiųjų perėja važiuoja? o.o''

Conclusion: Korea. yep.
                          na tas pats ir pas mus jau
                          Yra naudingų praktinių patarimų. That's good.

Comment

• Eglaya
                            Procrastinator

• 2005 07 22
                            • 561

-_-v wassup. Ką veikiau visą praeitą savaitę? Ogi.

PIRMADIENIS 08.29 Daegu Play Smart Music Festival

Antrad, trečiad, ketvirtad. ėjau į paskaitas ir trankiaus po Seulą ir Daegu su iš Tailando atvažiavusiais draugais.

PENKTADIENIS 09.02 2PM Hands Up Asia Tour in Seoul 2011 Day 1
                            ŠEŠTADIENIS 09.03 2PM Hands Up Asia Tour in Seoul Day 2

Praktiški patarimai?

Jeigu važiuosite į Seulą, ir iš ten norėsite nukeliauti į Daegu, galite rinktis traukinį arba autobusą. Autobusas dukart pigiau ir pusantro karto lėčiau. Bet tai yra vadinamasis limousine shuttle, kuris kursuoja maršrutu Seulas - Daegu niekur nesustodamas, ir kėdės išdėstytos ne po keturias kaip paprastai būna, o po tris. Tai gali atsilošt ir yra tokia atrama kojoms kaip fotely.

Pirmyn sumokėjom po 24100 wonų (> 50LTL), o atgal po 26500 wonų (~60 LTL), nes tai buvo naktinis autobusas, išvyko vidurnaktį ir buvom Seule dvidešimt minučių po trijų. Atstumas nuo Seulo iki Daegu šiek tiek mažiau negu nuo Vilniaus iki Klaipėdos (~289 km?). Studentams nuolaidų nėra, kiek mačiau yra tik traukiniais, bet vis tiek išeina autobusu pigiau be nuolaidos negu traukiniu su nuolaida. Ir dar, kiek girdėjau, yra kažkoks spec shuttle bus, nemokamas užsieniečiams, bet jis kursuoja Seulas - Busanas, o ne Seulas - Daegu.

Bet kuriuo atveju, per pirmąsias porą savaičių pamačiau daugiau Korėjos ir Seulo, negu anąkart per keturis mėnesius. O dabar... vėl į mokslus, kad jį kur bala... Kitą pirmadienį jų Chuseok (hangawi), tokia derliaus šventė, kurią amerikiečiai verčia kaip Padėkos diena (parazitai, nieko bendra su padėkos diena neturi), tai išpuola Korėjoj trys nedarbo dienos (kas jų masteliu yra žiauriai daug). Tai sekmadienį kažkur važiuosim, o pirmadienį ir antradienį teks kelias valandas patrūnyt prie kompo, nes taip jau išėjo, kad ir išvažiavus į Korėją išėjo darbą išlaikyt, tai reikia atidirbt.

Comment

• BadBoyyy
                              Narys

• 2003 08 03
                              • 68

Eglaya kur pradingai?

Comment

• Eglaya
                                Procrastinator

• 2005 07 22
                                • 561

Gyvenu pagal azijietiškus tempus, tai per mokslus ir darbus beveik nematau dienos šviesos T.T

Kadangi mano mama reikalavo kasdienių nuotraukų, tai sukūriau išskirtinai lietuvišką blogą:

http://nepagavuskampo.wordpress.com/

Negaliu prižadėt, kad dažnai atnaujinsiu, bet bent jau pasistengsiu reguliariai ką nors įdėti, peržvelgdama nuotraukas telefone...

Comment

Working...