Jeigu tai yra jūsų pirmas apsilankymas, būtu gerai apsilankyti mūsų FAQ. Norėdami rašyti forume, turite užsiregistruoti. Jei norit tiesiog peržiūrėti, tai eikite į forumą.
Šiaip, tau jau išeina, kad vėl traukiu į Korėją. Ar kam nors būtų įdomu, jeigu vėl rašyčiau? Ar jau tiesiog tiek dau priviso lietuvių buvusių Korėjoj, kad jau nebeverta XD
Šiaip, tau jau išeina, kad vėl traukiu į Korėją. Ar kam nors būtų įdomu, jeigu vėl rašyčiau? Ar jau tiesiog tiek dau priviso lietuvių buvusių Korėjoj, kad jau nebeverta XD
??
Lankosi lankosi tik ashen rashyt labai tingiu ;DDDD Man butu ydomu. Ash cia visa shita tema perskaichius taip kad ir toliau rashyk. Man labai patinka pasakojimai shiti visi...
http://i1014.photobucket.com/albums/af265/miatoot21/graphics/007_1.jpg Max parašo aukštis 130
??
Rašyk, tiesa pasakius aš pritingiu viską perskaityti iškart, bet iš kažkur atsirado didesnis susidomėjimas Korėja nei Japonija. Gal dėl pastaruoju metu nemažo kiekio peržiūrėtos korėjiečių kino produkcijos
emm kilo ir man porą klausimų, noriu pradėti mokintis korijiečių kalbos, į kursus vykčiau su malonumu, tik aš mokausi ir dirbu pajūryje,
Eglaya gal gali patarti nuo ko pradėti? nes bandžiau Rosetta Stone, tai ten jau turi turėti pradmenis ir lavinimas dažniausiai tarimas, o aš
noriu pradžioje basic išmokti Pradėjau bendrauti su Korijietę panele tai paprašysiu ir jos šiek tiek pagalbos. O tu tikrai nesustok rašyti apie savo gyvenimą rytuose, labai gerai skaitosi ir baisiai įdomu pats noriu žūtbūt ten nuvykti
Hmm, šiaip kiekvienam žmogui vis kitaip, tai negaliu kažko tokio aiškaus patarti. Aišku, pirma reikėtų pradėti nuo rašto, kuris šiaip palyginus su kinų ar japonų, nerealiai lengvas. Korėjiečių spelling'as 100 kartų logiškesnis negu anglų lol.
Ir aišku, priklauso nuo to, kam tau ta kalba reikalinga ir ką tu su ja nori daryt. Jeigu rimtai užsiimti, tai rimtai ir mokytis, nes su tokiom kalbom kaip korėjiečių ir japonų - kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių. Man tai išvis. Korėjiečių kalba yra ne miškas ir mišku apaugęs kalnas, ir kuo toliau, tuo stačiau ir tuo tankiau. XD
Svarbiausia - visuomet turėt kažkokį priėjimą prie tos kalbos, kad ją nuolat girdėtum ir priprastum. Muzika, filmai, televizijos laidos - tinka bet kas.
Su rusų kalba man bus sunku, geriau jau būtų angliškai, tai todėl ir norėčiau pradėti nuo rašto ir abecelės supratimo. Jau susigalvojau keletą būdų ArirangTV, viskas beveik korijietiškai su eng sub, filmai ir muzika (tik gaila kad aš tokios beveik neklausau), šiaip būtų įdomu plėsti tema Korėja pvz. kaip nukeliauti į Korėją, ką turi pamatyti ir išbandyti Korėjoje, filmai, muzika, basic kalba, na manau būtų ne man vienam įdomu prie to prisidėti.
Kaip nukeliauti, umm.. Lėktuvu lol. Pirmyn atgal išeina kiek daugiau negu 2000 LTL. O ką pamatyt tai čia jau paties žmogaus pasirinkimas. Vieni važiuoja budistų šventyklų, kiti nacionalinių parkų, treti maisto, dar kiti tiesiog elektronikos ir šiaip paūžt ir apsipirkt
Dėl kalbos tai sunkiausia kas gali būti iš pradžių - tarimas. Reikia turėt omeny, kad korėjiečiai neskirsto priebalsių į duslius ir skardžius, ten truputį kitaip. Ir labai daug balsių yra, dėl kurių eiliniam lietuviui nemažai skirtingų žodžių gali skambėti vienodai (dėl priebalsių, tarp kitko, irgi). Tai vat, nžn.
Dėl korėjiečių muzikos, tai... muzika tokia kaip ir visur. Ir pop, ir rock, ir hip-hop. Belenko ten yra. Tiesiog gali atrodyti atgrasiai nes daugiausia internete skraido toks lengvas popsas (fangirls and stuff). Bet jeigu pasiknisi gali atrasti bet ko. Nuo vakar va šitas ant bangos:
Ir kuo skiriasi nuo vakarietiškos muzikos? Niekuo. Tik kalba kita -shrug-
Comment