tai vat kadangi pats turiu bonsai medeli noreciau paklaust ar is jusu kas nors turit ir kaip juo reiktu rupintis ir priziuret?
bonsai ir ju auginimas
Collapse
X
-
Daba vienas laukia, kad jo sieklas i zeme sukisciau P.S. Gerai čia sumastei užklaust man ir idomu
Comment
-
-
Daugelis "bonsų medelių" yra visai ne medeliai. Aiškinu. Kiekvienam vartotojui sodinuką auginti per sunku. Daroma taip: vielomis pusėtinai suformuojama (na, visaip išlankstoma) ant medžio auganti šakelė. Po kiek laiko ji nupjaunama ir merkiama į chemiją. Išleidžia šaknis tada "sodinama" ir parduodama Bėda ta, kad tos šaknys neilgalaikės, jei jų nemaitinti stipriomis trąšomis. Jos gi galima sakyt, dirbtinės, o šeimininko meilė čia niekuo dėta.Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-10-18, 22:36.Comment
-
Heh, turėjau vieną. Pradėjo mesti lapelius, tada išaugino naują šakelę, pradėjo pūti ir pasimirė. :<Comment
-
Turiu aš irgi "ale" bonsą vieną ir gan didoką jau kokius šešis metus... Tik vat kažkaip keistai jis pas mus auga... Kažkaip jį vis tie amarai apnikdavo... Vargšas... Bet kai vieną kartą ėmėmės drastiškų priemonių ir gerokai supurškėm, tai kažkaip jau geriau... Bet šiaip atrodo, tokie medeliai tik parduotuvėje stovi be problemų... Pas mus ir lapus meta (daug lapų...;D) ir pan... Žodžiu, kažkoks lepus medis...Comment
-
savąjį bonsą labai lepinu.jis ir mano orchidėjos daugiausia dėmesio gauna.saviškį laistau lietaus vandeniu,kuris kelis kartus perfiltruotas būna.žiemą vanduo iš krano,bet porą dienų pastovėjęs ir šiek tiek pašilęs,na mžd kambario temperatūros turi būti.irgi filtruotas.kartais virintu vandeniu laistau.bet vanduo neturi būti kietas,todėl lietaus vanduo geriausias.apipuškiu karts nuo karto.stovi ne ant saulės,bet ir ne pavėsy.tad geriausia kiek toliau nuo lango pastatyt.labai kruopščiai nuo lapelių dulkes nuvalau jei neapipurškiu (čia fotosintezei,kad niam niam pasigamintų) bet užtat gražus pas mane jis auga bet jei daug dėmesio skirsi,napalik labai ilgam jo.aš kai porą savaičių buvau išvažaivus,mama rūpinos mano augalėliais taip,kaip liepiau, ir jie vistiek nyko,džiuvo.o kai grįžau per porą dienų atsigavonežinau kaip paaškint,na bet tikiu,kad jie prisiriša prie šeimininkoNot bad...Comment
-
Bonsai juk sukurti is paprastu medziu.O medziai meta lapus.Mano irgi mete ,bet dabar vel graziai auga.Comment
Comment