Karate
Collapse
X
-
-
nesenai pradejau lankyti kung fu wing tsun. kolkas treniruotes labai patinka, atrodo gan praktiska. Mano tikslas ismokti savitvardos, disciplinos ir nugaleti baime.
Visus judesius stengiuos atlikti taisyklingai. Tikiuos ryzto nepritruks ir tobulesiu ilgai .
Aj dar labai norejau aikido pabandyt, bet siauliuos nemokina. Bet dabar nesiskundziu tikrai.Comment
-
Sveiki.
Lankau dar db karate shotokan. Ši karate rūšis yra nekontaktinė, pagal idėją, nors pasitaiko visko..
Labai džiaugiuosi pradėjusi būtent šitą sportą. Kovoti (kumite) dar nesu labai įgudusi. Tačiau dievinu kata, kai galima kovoti su nematomu priešininku.
Lankau dar tik ketvirtus metus, tačiau, manau, karate pagrindus jau turiu.Comment
-
-
nesenai pradejau lankyti kung fu wing tsun. kolkas treniruotes labai patinka, atrodo gan praktiska. Mano tikslas ismokti savitvardos, disciplinos ir nugaleti baime.
Visus judesius stengiuos atlikti taisyklingai. Tikiuos ryzto nepritruks ir tobulesiu ilgai .
Aj dar labai norejau aikido pabandyt, bet siauliuos nemokina. Bet dabar nesiskundziu tikrai.
Pala.. Wing tsun? A čia tas moteriškas stilius.. Jo, žinau. Visiškas briedas... Dar tik vienai mergaitėi praktikoj pavyko apsiginti panaudojus šį stilių (pasak legendos )
Nu tavo kyokushin dauguma atžvilgių toks pats 'mėšlas'Paskutinis pakeitimas nuo niekšas; 2007-11-05, 18:01.👍 1Comment
-
Nori gatvės - eik į gatvę. Bendrauk su gatvine chebra. Aukščiau jos nepakilsi. Kiekvienam "krūtam" atsiranda "krūtesnis".
Susigadinsi sveikatą arba sėsi - bent jau niekas už tave neatsakys.
"Nustebau kai supratau kad lietuvos 'sensėjai' nežino pačių esminių kovos principų..." - arba nebuvot vertas sutikti geresnių (o kas tada JUS mokė??), arba esat tiesiog aukščiausio lygio Lietuvoje (kuri rašosi šiaip iš didžiosios raidės)? Žodžiu, deimantas šiukšlyne?
P.S. Kas negerbia savų, tas nenusipelno ir svetimų pagarbos.Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-11-05, 21:31.Comment
-
Nori gatvės - eik į gatvę. Bendrauk su gatvine chebra. Aukščiau jos nepakilsi. Kiekvienam "krūtam" atsiranda "krūtesnis".
Susigadinsi sveikatą arba sėsi - bent jau niekas už tave neatsakys.
"Nustebau kai supratau kad lietuvos 'sensėjai' nežino pačių esminių kovos principų..." - arba nebuvot vertas sutikti geresnių (o kas tada JUS mokė??), arba esat tiesiog aukščiausio lygio Lietuvoje (kuri rašosi šiaip iš didžiosios raidės)? Žodžiu, deimantas šiukšlyne?
P.S. Kas negerbia savų, tas nenusipelno ir svetimų pagarbos.
Kalbėjau ne apie banditizmą. Tame ir reikalas, kad banditaudamas gatvėje, kaip sakėt "aukščiau jos nepakilsi". O jei noriu pakilt? Ir šiaip mano supratimu kovos menai ir yra skirti apsigint toj pačioj gatvėj.
Mane mokė nelicenzijuotas žmogus (kurį, aišku, išvadinsite šarlatanu ) kuris nebuvo joks mokytojas, o tiesiog žmogus, didelę dalį gyvenimo atidaves kovos menams. Nesiekė jis jokių diržų ir pan. tiesiog mokėsi taip sakant 'dėl saves'. Ir tai geriausias mokytojas kurį buvau sutikes, nes jis tiesiog mane treneravo ir mokė kovinių veiksmų (ech, gaila jis tuo beveik nebeužsiima ir tenka treneruotis vienam) nekišdamas man į galvą visokių filosofijų, kurių norėdamas aš ir pats galiu prisiskaityt arba prisigalvot. Ir gerbiu tą mokytoją, todėl, kad jis gerbė mane, nesikišdamas į mano asmeninę pasaulėžiūrą. O tie esminiai principai kurių jis mane išmokė labai elementarūs - naglumas. Jei nekovosi agresyviai ir 'nenulauši' priešininko psichologiškai, nelaimėsi (nei gatvej, nei ringe, nei bet kur kitur), kad ir kokį ten stebuklingą kovos būdą esi įvaldes. Tikroji kova vyksta psichologiniam lygmenyje. (beje, kaip vėliau įsitikinau, tą patį teigė ir pats Miamoto Musashi, tik kitais žodžiais)
Neseniai galvojau: "ai, dirbu vilniui, oi atleiskit Vilniui, nuvarysiu į kokį aikido klubą ar kažką pan. Seniai norėjau, bet specialiai į Vilnių važinėt... O dabar vistiek dirbu, tai bus kaip tik."
Užteko vienos savaitės, kad suprasčiau kokių "kovos" menų ten moko. Su aikido seniai esu susipažines, manes lengvai atsiprašant neapi***i. Nors su technika ten gal buvo ir viskas gerai, bet pernaivus mokytojo požiūris į kovos menus. Per daug nerimtai viskas atrodo. O dviejų valandų užsiėmimo (kur 20proc. laiko užima dorovinis auklėjimas) net treneruote pavadint negalėčiau. O blogiausias dalykas tai dorovinis auklėjimas, kurio buvau mokomas kaip pirmokėlis. "Visada konflikto reikia vengt" (sakydavo mano jau buves aikido mokytojas) - Prie ko čia kovos menai, galvodavau aš? Ne į temą nusišneka mokytojas. Buitinis santykių aiškinimasis - ar tai kovos menų kompetencija? Maniau jie reikalingi tam, kad įšgyventum kritinio agresijos akto metu.👍 1Comment
-
Kurkite tada savo klubą. Rimtai. Daug ką suprasite.Comment
-
Sportuoju Kick Boksa, manau, kad sis sportas yra siek tiek susijes su rytu kovos menais, nes kick boksas, kiek zinau(nedaug) kiles is Muay Thai?(pataisykit jej klystu). Dar tik 3menuo, taciau treniruotes labai patinka, visa treniruote vyksta aktyvus fizinis(bei technikos) darbas, treneris(rimtas bei grieztas ) uz menkiausius nusizengimus baudzia: Tarkim nusikeiki - 100 atsispaudimu ir t.t. Sportuoju butent sy sporta, tam kad ismokciau apsiginti gatveje, nuo blogu zmoniu ir pan. ;/ Kas labiausiai patinka tai sparinguotis, kadangi sios praktikos tikrai prireiks gatveje. Looking forward into this sport! Yosh!Comment
-
Comment
-
Nors su technika ten gal buvo ir viskas gerai, bet pernaivus mokytojo požiūris į kovos menus. Per daug nerimtai viskas atrodo. O dviejų valandų užsiėmimo (kur 20proc. laiko užima dorovinis auklėjimas) net treneruote pavadint negalėčiau. O blogiausias dalykas tai dorovinis auklėjimas, kurio buvau mokomas kaip pirmokėlis. "Visada konflikto reikia vengt" (sakydavo mano jau buves aikido mokytojas) - Prie ko čia kovos menai, galvodavau aš? Ne į temą nusišneka mokytojas. Buitinis santykių aiškinimasis - ar tai kovos menų kompetencija? Maniau jie reikalingi tam, kad įšgyventum kritinio agresijos akto metu.
Nesutikciau , ponas niekshe , jeugu per sios 19 metuku, su visa kovos menu ir "gatves mokyklos " kursais teigiate kad treniruotes nebuvo.Zmones 99% laiko turi mokytis isvengti konflikto. Issivaizdujate!Vat taip...
Teisingai dare tas nekompetetingas mokytojas , aiskino paprastas tiesas o jus negirdejote, v nature
Ateis laikas kai kumsciai ir naglumas nepades , reikes begti.....sigpicWelcome to the Master plan
Comment