Karate
Collapse
X
-
Tuo tarpu karate kaip savigynos priemonė (goshin džitsu) tikrai efektyvus dalykas, visiškai nepanašus į tą sportinį karate (skiriasi ne tik principai, bet ir treneruočių būdai). Labai universali kovos technika.Nors ištiesų tai Karate nėra atskira kovos technika, o kelių kovos technikų kratinys (Karate tai bendrinis grupės kovos technikų pavadinimas, tokių kaip Kung fu, kempo ir kitokių senųjų japonijos technikų). Todėl kovos galimybių čia yra labai universalių. Gali naudot "atemi" ir traumuoti priešininką smugiuodamas į pavojingus taškus, tuo pačiu taupydamas savo energija, arba gali naudoti koncentruotus (ant maišo atidirbtus) kempo smūgius ( oyo kodėl manote kad "Ikken Hisatsu" nėra įmanomas?) ir išjungti priešininką. Be to, į kovinį karate (skirtingai nei į sportinį) įeina ir ginyba prieš šaltuosius ginklus (dažniausiai peilius).
Tiesa karate turi ir savo minusų, vienas jų yra tas, kad tai grynai smūginė technika, todėl prieš ju-jutsu kovotoją šokti pavojinga . Bet esmė ne technikoj,o kovotojo meistriškume .
-Karate galima laikyti "japoniska", galima ir nelaikyti, priklauso, koki atskaitos taska pasirinksi.(As asmeniskai nelaikau). Jujutsu - pasom. Bet kad Kung fu, kempo vadinamos "senosiomis Japonijos technikomis" - kategoriskai nesutinku, ir, matyt as busiu ne vienas toks nesutinkantis. (Kempo, jei gerai pamenu, aplamai yra kinietiskas tarimas to zodzio, kuris japoniskai tariasi kaip Budo)
- Netvirtinu, kad "Ikken Hisatsu" visiskai neimanomas. Taciau - o kam?
- paskutine pastraipa is dalies galima modifikuoti - esme ne technikoj, o tame, kad esant neisvengiamai situacijai, kovotojas ja panaudotu pirmasPaskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-03-19, 16:05.Comment
-
Ponas oyo kempo, kiek žinau yra japoniškas terminas bet dėl šito tikrai galiu klyst. Dėl Kung fu, tai aš nesakiau, kad tai japoniška technika, tai kinietiškas reikalas Biškį pasitaisysiu - sakydamas "tokių kaip Kung fu, kempo ir kitokių senųjų japonijos technikų" neturėjau raumenyje, kad kung fu įeina į senasias japonijos technikas.
O aš šiaip laikau karate japoniška technika, kadangi galutinai ji susiformavo japonijoj. Bet žinodamas karate istorija ir su jumis sutinku.
Dėl "Ikken Hisatsu" - negali žinoti į kokią situaciją gyvenime pakliūsi .Paskutinis pakeitimas nuo niekšas; 2007-03-19, 19:04.Comment
-
Na man tai į galvą atėjo Nors logiškai mąstant kartais protingiau išvengti kovos, kas tarp kitko gali būti sunkiau nei iš karto pulti į ją tiesiu taikymu Jūsiškiame mąstyme yra samurajiška gyslelė: "Jei gali rinktis gyvenimą arbą mirtį, nedvejodamas rinkis mirtį", jūsų atveju tiktų perfrazavimas: "Jei gali rinktis kovoti ar nekovoti, nedvejodamas kovok" Aišku manau, kad tam tikroje situacijoje ir jus aplankytų mano logiško mąstymo teorija Tikiuosi man pavyko įžvelgti šiek tiek jūsų ideologijos ir mano palyginimus priimsite kaip komplimentą, kadangi tokias sąvybes labai vertinuComment
-
Na si teorija nepagrindzia agresyvumo kaip provokavimo ar megavimosi savo pranasumu. Reikia visais budais bandyti nepatekti i konflikta ir/arba bandyti "issivynioti" is jo. Taciau kartais agresorius iesko bet kokios galimybes pratesti konflikta. Cia yra delikatus momentas: pajausti, kada "taikus" budai jau nebepades ir situacija pribrendo netiketam prevenciniam konflikto nutraukimui.
Cia galima isvesti toki palyginima: Niekas NENORI KARO, todel pirmiausia konflikta bando nugesinti diplomatai. Niekas nenori ILGO KARO, nes jo pasekmes neprognozuojamos. Bet ne visada viskas vyksta taip, kaip norime. Todel, jei jau niekas nebepadeda, geriausia smogti netiketai. Nes gynyba reikalauja trigubo pranasumo, nei puolimas. Cia ne as sugalvojauPaskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-03-19, 22:08.Comment
-
Sakydama, kad kovos išvengti sunkiau nei į ją veltis omenyje ir turėjau agresyvumo kaip provokavimo ar mėgavimosi savo pranašumu aspektą, o loginis mąstymas šiuo atveju apima situacijos analizę , "tinkamo momento" nustatymą, bei tolimesnių veiksmų pasirinkimą. Kituose post savo mintis išdėstysiu nuosekliau ir plačiau Komentarai verčia taisytis ir tobulėti, dėkoju, OyoComment
-
Ar zinote technine smulkmena, kuri valstieciui is Okinavos padedavo padaryti "Ikken Hisatsu"? Ta nemusancia ranka, kuri dabar tiesiog rudimentiskai atitraukiama atgal, anksciau buvo pagriebiamas priesininko rubas ar galune ir traukiamas i save. Smugio jega praktiskai padvigubeja (isivaizduokite dvieju priespriesiais vaziuojanciu masinu susidurima)...
To nieksas: Pasitaisau ir as. "Bujutsu" yra japoniskas "WuShu" kanji skaitymas. Bet "Kempo" irgi yra tiesioginis vertinys is kinu "CiuanShu" ar "CiuanFa" (del pastaruju siek tiek abejoju - netraukia manes kinai ir gana, bet plg. jap. "Shorinji kempo" = kin. "Shaolin Ciuan(Fa?)") Nelabai siaip jau turejo buti populiarus terminas Japonijoje, bent jau palyginus su "bujutsu". Spekit kodel.Comment
-
Kol niekshas miegojo tai ir diskusija išsivystė .
Kurotani > Taip, kova (muštynės) man principo reikalas. Aš (kaip tikras samurajus ) pakliuvęs į konfliktinę situaciją, kažkaip pasamoningai atmetu bet kokias galimybes bėgti, ir kažkaip tarsi savaime pradedu jausti priešininką, žinau ką jis darys, kada jis pabandys man "sujobinti" pirmą smūgį (dėl to pirmas smūgis mano atvejais beveik visada nublokuojamas), jaučiu ar priešininkas manes bijo, ar agresyviai nusiteikias, stovėdamas prieš jį matau palankiausias galimybes smugiuoti/kontratakuoti. Dėl "tašku" - tai kraštutinė kovos priemonė, man dar neteko patekti į tokio rimtumo situacijas, kad tai naudočiau.
Taip savo pranašumu pasimėgauti niekada nepraleidžiu progos, be to man nebuvo minties bėgti net situacijoj kai teko vienam kaltis su dviem (o tokia situacija pas mane buvo). Tavo pastebėjimai dėl mano "samurajiškumo",manau, yra teisingi, tačiau tema nėra apie mane, ir šiaip jaučiu, kad jei ir toliau taip reikšiuos forumo nariai ir toliau laikys mane forsu ir banditu. Šito aš nenoriu (ne šitam forume) todėl toliau siūlau gilintis į karate istorija, kovos budus ir t.t. .
Dėl mano ankstesnio pareiškimo, kad megaujuosi kova ir savo pranašumu, taip, megaujuosi, tai naturalu. kaip tiek metų treneruojies tai naturaliai norisi išmėginti savo kovines galimybes . Bet dabar, kaip visi palaikė mane banditu, pasakau, kad tox tikrai nesu, ir argumentuoju: Egzistuoju čia 19 metų, per tuos metus NEI KARTO nesu ko nors užpuoles, prie ko nors prikibęs, ką nors paėmes ir sumušęs. Šiaip esu (nu gal atrodau) tylus, nedrasus, mažai šnekantis jaunuolis ir tikrai ne mano xarakterio žmogui prie ko nors kabintis, ar ieškot "razrivų". BET ėsmė ta kad aš niekada pats neprovokuoju konflikto, tačiau jei kažkas kitas provokuoja konfliktą, niekada nesistengiu jo gesint, o tik labiau įaštrinu Tai mano pagrindinė taisyklė, kurios dėka niekada nelieku bandito vietoje, nes pirmas niekad nepradedu .Paskutinis pakeitimas nuo niekšas; 2007-03-20, 09:43.Comment
-
Tyliais vakarais nieksas iseina i miesta isbandyti savo koviniu galimybiu.
Na gal pries ji atsirades zmogus NEMOKA kitaip bendrauti (sunki vaikyste), paklausia nieksho, kiek valandu, o tas ji sudubasija (pries tai dar papildomai inervines)Comment
-
Ne nu tai kad valandų paklausė tai čia ne konflikto provokavimasComment
-
-
intonacija nieko nereiškia, svarbiausia turinys , nors nelabai pernešu kai kas nors balsa kelia (jei tai ne mama žinoma )
Nu kad nesigautų baisus floodas...
Taigi kažkur skaitydamas kažko nedaskaičiau... Kažkaip vis galvojau kad Kempo tai yra tas senovinis Okinavos valstiečių kovos būdas. Kaip nekalti valstiečiai atkaldavo banalius, tiesmukus, netechniškus, bet labai galingus smūgius rankom ir kojom, ir tokiu budu gindavosi nuo piktų samurajų...
Čia maždaug taip turėjo atrodyti: Samurajus eina gatvele, prie jo pribėga valstietis, ir samurajui dar nespėjus kardo išsitraukt, žiebe galvon taip kad samurajus atsijungia, nukrenta ir jam iš ausų pradeda bėgti kraujas...
Arba samurajus spėja karda išsitraukt ir skrenda valstiečio galva į pakeles upelį čia samurajai tarp valstiečių turėjo jaustis kaip Resident Evil žaidime
Tai vo dabar reiks man išsiaiškinti kaip vadinosi tas pirmykštis valstiečių kovos budas(jei tik tox primityvus budas pavadinima turi), nes jis lyg ir įeina į Karate "sudetį"Comment
-
Galite nesivarginti su ieskojimu. Okinawa Te. Iki karate neissivysciusiu kumstyniu pavadinimas, kada jie per treniruotes net gi (liaudyje vadinamu kimono) nedevejo.
Bet buvo ir kitu pavadinimu, siulau pasiskaityti kokius nors klasikus, valstietiskai jegai bandziusius suteikti delikacia ideologija. (raktiniai zodziai: Anko Itosu ir kt. )Comment
-
jou, niekshas kovinis "bachūriuks". Neįsivaizduoju kur tu gyveni, bet atrodo, kad tuose tavo rajonuose gana įprastas dalykas "pasišnekėti" kumštukais. Ir pramoga tikriausiai, kai nelabai kas yra veikti.. išeini į gatvę suo kuom nors "pabendrauti" ..Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2007-03-20, 11:27.Comment
Comment