japonu kalba

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • tamagochi
    Suši valgytojas

• 2005 10 19
    • 138

Tiksliai pasakyti negalesiu, nes yra daug sinonimu ir japonai megsta naudoti retus zodzius issireiskimams apie kovos menus

Paprasciausias buitinis variantas 鉄鶴術 [tettsuru jyutsu] - chia butu ivardijama kaip kovos sistema.
    Taip pat gali buti:
    鉄鶴技 [tettsuru waza] - akcentuoja atlikimo technika
    鉄鶴道 [tettsuru dou] - akcentuoja filosofija
    鉄鶴法 [tettsuru hou] - akcentuoja metoda

Priedo visa ta 3 hieroglifu jungini galima skaityti kokiais minimum 3 budais, tad garantiju neduodu ...

... priedo Youka dar paminejo 鉄鶴流 [tettsuru ryuu], kas reikstu srove, atsaka. Bet chia labiau mokslo ar meno pakraipai tiktu.
    Paskutinis pakeitimas nuo tamagochi; 2007-11-15, 22:38.

Comment

• Yaki

Dabar daug aiskiau, thx again

Comment

• nejiten
        3;2;1; click boom cicaboo

• 2007 11 19
        • 65

nu as ir mokausi .... JAPONISKAI... po truputi mokausi rasyti ir skaityti ... bet gerai dar nemoku...

Comment

• HajiHaji
          月の詩

• 2006 11 27
          • 113

tezinau kelis zodzius, kurie istrigo beziurint anime, man svarbiau ismokt anglu dabar, nes labiau pravers, nei japonu ;}

Comment

• Meroko

kas moka rusiskai, tia siulau pradet nuo cia:
            http://www.iae.nsk.su/%7Ekoles/japan/lesn_01.html

labai gerai paaiskinami pamokas, pati nuo cia pradejau..

o siaip sitas tiesiog fantastiskas saitas:
            http://www.thejapanesepage.com/news.php

anliskas. bet cia yra dauguma ieroglifu ismokti, katakana ir hiragana labai gerai paaiskinami...

Comment

• Hugue De Watteau
              forumo idiotas
              • 2007 12 08
              • 35

gal pirma išmokim lietuviškai gerai kalbėti, tada kitas kalbas, atsiranda piliečių nemokančių gimtosios kalbos, kurie nori žulint japoniškai, kas yra labai juokinga, o japonų kalba sunki ;/

Comment

• DontStay
                Naujokas
                • 2007 12 11
                • 17

Na lyg ir pats buvau susidomejes japonu kalba mokintis, bet kadangi esu is Marijampoles, tai nelabai cia man iseitu i ta Vilniu vazinet, o kiek speju savarankiskai irgi nieko neismoksiu, nu nebent ten tuos basic'us.. Bet kai pagalvoji kam gi ta kalba butu naudinga? Ziuret anime ir pagaut zodzius? Nu nemanau, kad tik del anime verta kalbos mokintis. Keliaut i Japonija kaip turistui, ar dar gal biski pagyvent ten? Nu irgi nelabai protinga butu del to mokintis, kadangi kaip turistui tikrai uzteks ir anglu kalbos ziniu. Mano manymu japonu kalba verta mokintis tik tuo atveju jei zadat/planuojat/ar net svajojat gyvent Japonijoj, arba jau visai neturit ka veikt su savo laisvu laiku ir mokinates tam kad moketumete? o.O Nu gal yra dar pora atveju kai verta ar norisi ja ismokti.. Pvz.: jusu giminaiciai (kurie gyvena Lietuvoje ar nebutinai) yra kile is Japonijos, sneka japoniskai ar pan. Nu arba jau esat labai susidomeje ta kalba ar linke i ja be jokios rimtos priezasties.. Man labai butu idomu suzinot del ko gi jus ja mokinates? ^^

Comment

• FainaruFantaji
                  Cyber Snake

• 2007 04 28
                  • 579

Autorius DontStay
                  Na lyg ir pats buvau susidomejes japonu kalba mokintis, bet kadangi esu is Marijampoles, tai nelabai cia man iseitu i ta Vilniu vazinet, o kiek speju savarankiskai irgi nieko neismoksiu, nu nebent ten tuos basic'us.. Bet kai pagalvoji kam gi ta kalba butu naudinga? Ziuret anime ir pagaut zodzius? Nu nemanau, kad tik del anime verta kalbos mokintis. Keliaut i Japonija kaip turistui, ar dar gal biski pagyvent ten? Nu irgi nelabai protinga butu del to mokintis, kadangi kaip turistui tikrai uzteks ir anglu kalbos ziniu. Mano manymu japonu kalba verta mokintis tik tuo atveju jei zadat/planuojat/ar net svajojat gyvent Japonijoj, arba jau visai neturit ka veikt su savo laisvu laiku ir mokinates tam kad moketumete? o.O Nu gal yra dar pora atveju kai verta ar norisi ja ismokti.. Pvz.: jusu giminaiciai (kurie gyvena Lietuvoje ar nebutinai) yra kile is Japonijos, sneka japoniskai ar pan. Nu arba jau esat labai susidomeje ta kalba ar linke i ja be jokios rimtos priezasties.. Man labai butu idomu suzinot del ko gi jus ja mokinates? ^^
                  Ech, vaikeli, man tenka ja mokytis vien del svajones ten dirbt.. Kodel ne kitur, o butent ten? Nes ten yra, tai kas man brangiausia.

Working underground.

Comment

• Hugue De Watteau
                    forumo idiotas
                    • 2007 12 08
                    • 35

pvz kas?

Comment

• DontStay
                      Naujokas
                      • 2007 12 11
                      • 17

Ai atsiprasau, nepaminejau jog dar ir dirbt ten galima =) Bet nemanau kad ten daug uzsidirbsi palyginus su kitom salim, ten ju valiuta labai zema (cia biski paveiktu moraliskai, tarkim kai parsivezi euru, ir issiverti i litus kiek pinigu gaunas =D o ka ten tuos milijonus janu issikeisi? =D ), ir dar vien tik kiek bilietai i Japonija kainuoja =/ Nu nebent tu cia ilgam laikui planuoji dirbt, arba kokias aukstas pareigas uzimt ar seip kur daug janu uzsidirbsi. ^^

Comment

• FainaruFantaji
                        Cyber Snake

• 2007 04 28
                        • 579

Dirbt ilgam, cash turbut net nesvarbu, noriu dirbt prie FF kurimo, o konkreciau Square-Enix`e.

Jei gausiu ta darba mano gyvenimo tikslas bus pasiektas, eh.....

Working underground.

Comment

• Hugue De Watteau
                          forumo idiotas
                          • 2007 12 08
                          • 35

kokių svajonių turi žmogai liux, na man Japonija patinka savo kultūra, anime fanatizmu ir tai kad jei eisi apsirengusiu kokiu Hellsing'u nieks lb dėmėsio nekreips

Comment

• SeiSoraYu
                            That's my pie.

• 2007 03 09
                            • 212

O nuo kada pradėjot japonu kalbą mokintis (čia tiem kurie mokinasi,aišku)?Nuo kiek metų?Aš labai noriu išmokt japonų kalbą (tiksliau sakant pramokt, nes išmokt nelabai įmanoma), bet gyvenu ne Vilniuje ar kur kitur, kur įmanoma mokytis tą kalbą.Taigi jos galėsiu mokytis tik baigusi mokyklą.Ar ne per vėlu bus?

O savarankškai mokytis kalbos, ypač tokios sunkios, yra absurdiška, mano manymu. Vistiek kažkas turi paaiškinti ir tt. Galima savarankiškai pradėti mokytis, bet daug neišmoksi.Va anglų kalbą tai galima išmokti, bet tik ne japonų...:0

Turiu tikslą kaip ir FF išvykt į Japan, nes man ji patinka.Dar nežinau ką tiksliai studijuosiu, bet žinau, kad mokysiuos japonų kalbą.Kadangi mokėdama vien japonų kalbą neišvažiuosiu ten (juk kažką ir dirbti reiks ^^) tai kažką studijuosiu :} Ankščiau galvojau apie animatorių studijas, bet pagalvojau jog būti animatore man būtų mirtis Kiauras dienas prie pc...oh :[ Na žodžiu dar truutį laiko yra apsvarstyti ...^^

My DeviantArt

Comment

• FainaruFantaji
                              Cyber Snake

• 2007 04 28
                              • 579

Mokaus nuo 13 metu, t.y. pradejau siu metu vasara, kitais metais Kaune lankysiu Sugiharos namus ir gal ten pavyks ismokt ka nors, profesija rinkausi susijusia su geimais - CGI. Svajoju dirbt prie FF tad neatsiejamas reikalas mokytis JP kalba, ja ir pradejau mokytis butent ne del fanatizmo, o reikalo.

Sei, siulau isbandyt ar tau, tai prie sirdies, nezinau kas mane privede prie sedejimo diena is dienos ir net naktim prie 3D studinimo, bet patrauke, pirma maniau, kad nesugebesiu, negalesiu atiduot visos saves, bet dabar sekas puikiai ir tikiuosi taip eisis toliau. Savo profesija reikia apsmastyti ne teoriskai, o isbandyti praktiskai, tai ir yra LT mokyklu klaida, jums papasakos ka daryti tada ir tada, bet jus nezinosite kaip, tai daryti.

Working underground.

Comment

• tamagochi
                                Suši valgytojas

• 2005 10 19
                                • 138

Pradėti niekada ne vėlu ir ne per anksti Kiek žinau dabar kai kuriems vaikams jau nuo 5 metų kala į galvas užsienio kalbas. Idealus variantas manau būtų kažkur 5-7 klasėj pradėti, nes tokiu metu jau turi motyvaciją ir supranti kam ji reikalinga. Tada baigiant mokyklą jau gerai mokėtum. Tik problema, kad Lietuvoje mažai mokytojų yra, o savarankiškai japonų kalbą išmokti labai sunku (bet imanoma).

Baigus mokyklą ir įstojus į universitetą atsiranda daugiau galimybių, nes čia yra gerų mokytojų. Tačiau žymiai sumažėja laisvo laiko tam. Nes reikia suspėti ir egzaminus laikyti ir pragyvenimui užsidirbti ir dar vakarėliuose sudalyvauti. Aš pats beje pradėjau nuo 25.

Apskritai yra sakoma, kad virš 20 sumažėja žmogaus galimybės mokytis naujų kalbų. Tai iš dalies tiesa. Mat suaugusiam žmogui kiekvieną dieną tenka susidurti su didžiuliu informacijos srautu ir smegenys tiesiog išmoksta automatiškai blokuoti didelę jo dalį. Čia tiesiog, kad nenuvažiuotų stogas nuo visokiausių problemų ir sprendimų O to nepageidaujamas efektas būna, kad naujos kalbos žinios irgi automatiškai keliauja į šiukšlyną, todėl išmokti tą patį dalyką reikia daugiau laiko nei mokinukui. Visdėlto išeitis yra, nes mokslininkai įrodė, kad prieš pamoką tinkamai atsipalaidavus, mokymosi efektyvumas padidėja iki tokio paties lygio, kokį turi vaikai. Pagaliau yra pavyzdžių kai net būdami 60 žmonės sugeba išmokti naujų kalbų.

Autorius DontStay
                                Bet kai pagalvoji kam gi ta kalba butu naudinga? Ziuret anime ir pagaut zodzius? Nu nemanau, kad tik del anime verta kalbos mokintis. Keliaut i Japonija kaip turistui, ar dar gal biski pagyvent ten?

Man labai butu idomu suzinot del ko gi jus ja mokinates? ^^
                                Tu pamiršai pačią svarbiausią priežastį - tai galimybė per kalbą pažinti kultūrą
                                Man pvz kaifas nuvažiavus į svetimą šalį susikalbėti su vietiniais jų kalba. Filmai ir knygos originalo kalba žymiai gyvesni, nei jų vertimai. Kai kurių išsireiškimų net neįmanoma tiksliai išversti - juos reikia tiesiog žinoti, pajausti. Kuo egzotiškesnės kultūros kalba, tuo maloniau ją mokintis, tuo labiau plečiasi tavo pasaulėžiūra.
                                Pvz man keista buvo, kai sakinio dalis reikia dėlioti atvirkščia tvarka, bet pasirodo, kad tokia tvarka yra daugumoje pasaulio kalbų ir tik indoeuropiečiai yra išimtis.

Tau turbūt pasirodys išvis nesuprantama, kad prestižiniuose vakarų šalių universitetuose yra dėstomas lietuvių kalbos dalykas Mat mūsų kalba yra viena iš unikaliausių ir geriausiai išsilaikiusių Europoje, todėl ją studijuoja kaip gerą pavyzdį.
                                Paskutinis pakeitimas nuo tamagochi; 2007-12-26, 22:51.

Comment

Working...