japonu kalba

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • DarkSide

Autorius Didelis-Bardakas
    Ne vienas pažįstamas stojęs į VU sakė ten japonų kalbą mokintis žiauriai nesamonė, nes nieko neišmoksta žmonės beveik. O iš Baltijos šalių silpniausiai mokoma, kiek sakė buvo nuvažiave į konferenciją tai buvo gėda prie latvių ir estų, nes anie gerai kalba o lietuviai nieko nesupranta beveik, nors mokėsi gan ilgai...
    Tikrai nesutinku. destitoju yra, ir viksta netgi papildomi nemokami uzsiemimai studentam kur desto mokytojai. viena is destitoju mano mokytoja pas kuria vaikstau privaciai.

Comment

• Eglaya
      Procrastinator

• 2005 07 22
      • 561

Žiūrint kokių dėstytojų. Kažkodėl OC tinklapy patalpinta informacija, jog galima užsirašyti į korėjiečių kursus, tačiau jau du semestrai iš eilės kaip nėra mokytojo, cha cha. Hangeul jau savarankiškai išmokau.

Dėl tų kanji.. tai patys japonai dėl jų keikiasi. Kiek teko kalbėt, tai daugiausia "normaliam" gyvenime vartoja hiraganą, ir tiek. Sako, jeigu atvažiuoja koks turistas, gerai kanji mokantis, tai net gėda būna...

Comment

• Kaido

O kiek kainuoja mokytis privaciai?

Comment

• Jigoku_Shoujo

VU tai semestras 500lt kainuoja,seip paskaiciavus panasiai kaip ir privaciai gaunasi mm vat seip man labai pasiseke,radau japona kuris moko ir uz valanda su puse ima 20lt seip dar nej karto tiek nebuvo paemes,vis po 10 ar po 15 lt o seip tai labai gerai isaiskina vat jei kas labai susidometu tai galeciau su juo pasneket,nes seip nzn ar jam mokiniu truksta (cia Vilniuj jei ka )

Comment

• Kuronii
            Boom, like that

• 2007 04 01
            • 144

heh...^^ o as ir pas ta japona lankau privaciai ir VU jau 2 semestra baigineju... ;3
            http://www.acvilnius.lt/ - VAK - Vilniaus Anime klubas

Comment

• Jigoku_Shoujo

tai saunu o as jau pabaigus 2 vat dabar pertrauka nuo VU darau,mokaus privaciai,o i VU grisiu rudeni

Comment

• Yakiro

Koks skirtumas tarp gomenasai ir sumimasen?

Comment

• Kaido

Autorius Jigoku_Shoujo
                  mm vat seip man labai pasiseke,radau japona kuris moko ir uz valanda su puse ima 20lt seip dar nej karto tiek nebuvo paemes,vis po 10 ar po 15 lt o seip tai labai gerai isaiskina vat jei kas labai susidometu tai galeciau su juo pasneket,nes seip nzn ar jam mokiniu truksta (cia Vilniuj jei ka )
                  Gal jo Vardas Koichi Sato?

Comment

• Lax..
                    reLaxed

• 2005 12 24
                    • 516

Autorius Yakiro
                    Koks skirtumas tarp gomenasai ir sumimasen?
                    Gomenasai oficialiai, nepažįstamam žmogui, o sumimasen draugui etc. Tikiuos iš to galo parašiau, nes japonų kalba nesidomiu.

Comment

• FreaK`aZ
                      Rimtas architektorius

• 2005 02 22
                      • 532

kazkaip man rodos ka sumimasen naudojamas ko nors klausiant ar bandant atkreipt demesy. nu kaip pas mus "atsiprasau, gal galit pasakyt koks jusu krutines dydis?"
                      "Some kind of frickin brainwashed cat from mars
                      with a sick idea of world domination"

Comment

• Kuronii
                        Boom, like that

• 2007 04 01
                        • 144

Hai ,Koichi Sato^^ jis ir uzupio ir dar kazkokioje gimnazijoje moko mokinius^^
                        man atrodo, kad gomenasai tai taip labiau atsiprasineji, rimciau, o sumimasen jei tarkim pertrauki pokalbi,,kazkas tokio^^ sunku paaiskint
                        http://www.acvilnius.lt/ - VAK - Vilniaus Anime klubas

Comment

• Jigoku_Shoujo

Autorius Kuronii
                          Hai ,Koichi Sato^^ jis ir uzupio ir dar kazkokioje gimnazijoje moko mokinius^^
                          man atrodo, kad gomenasai tai taip labiau atsiprasineji, rimciau, o sumimasen jei tarkim pertrauki pokalbi,,kazkas tokio^^ sunku paaiskint

joa,mano manymu gerai paaiskinai taip Koichi

Comment

• Ledux
                            PlixPlox

• 2007 03 09
                            • 135

O kaip yra tie prierasai prie vardo Miku-chan kun, san
                            Kaip jie vartojami ? kiek as buvau suprates tai kun vyrams- jaunuoliams san merginoms , o chan vaikams
                            sigpic

http://ledux.myanimelist.net

Ne piniguose laimė , o jų kiekyje.

Nebūk jautis 2009

Comment

• FreaK`aZ
                              Rimtas architektorius

• 2005 02 22
                              • 532

Autorius Ledux
                              O kaip yra tie prierasai prie vardo Miku-chan kun, san
                              Kaip jie vartojami ? kiek as buvau suprates tai kun vyrams- jaunuoliams san merginoms , o chan vaikams
                              http://www.animezona.net/straipsniai/node/4
                              "Some kind of frickin brainwashed cat from mars
                              with a sick idea of world domination"

Comment

• Freya

čia, aišku, merfio dėsnis: in case of doubt, make it more convincing, bet:

pataisykite mane, jei klystu. 'sumimasen' - kaip 'excuse me' ang., norint atkreipti dėmesį, o ne atgailaut
                                'gomensai' - kaip 'sorry' ang., atsiprašant dėl poelgio etc.

Comment

Working...