Patyciu mokykloje problema Japonijoje

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • FlameHaze
    The end of everything


    • 2009 05 05
    • 89

    Patyciu mokykloje problema Japonijoje

    Japonija daug kam svajoniu ir nuostabi salis bet reiketu nepamirasti kad japonai visad turi tatemae ir honne.. Tai ne tik zmogaus bet ir kulturos bruozas. Kuriams harmonijos ir tobulas visuomenes veidas bet problemos ignoruojamos kad nedrumsti harmonijos.. Kitos salys turi tokiu problemu.. daznai tai nera unikalios japonijos problemos bet as tiesiog noreciau paviesinti viena mane ir mano zmona sukretusi ivyki.
    Apie trylikamecio berniuko savizudybe del patyciu mokykloje ir apie visuomenes ignoravima esamos problemos.. Japonijos savizudybiu skaicius gan didelis (lietuva statistiskai pirmauja bent pagal vyru japonija pagal moteru)
    Suprantatys anglu gali paskaityti placiau:
    http://japandailypress.com/13-year-o...ng-self-066106

    Butu malonu isgirsti ka kiti mano apie japonijos mokyklas gal kam teko susidurt gal kiti turi kokia nuomone butent sia tema...
    I am the bone of my sword. Steel is my body and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death. Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray, unlimited blade works.
  • Orfėjas
    Rimtas forumo narys

    • 2011 09 22
    • 151

    #2
    Mokytojams daugiausiai nusipjaut, jie mano nieko negalintys padaryti, retas kuris imasi aktyvių veiksmų, dauguma apsiriboja "nedaryk taip". Mano mažiausią sesutę persekiojo pora tokių pusgalvių, nebuvo itin rimta, bet kartais ji pareidavo su mėlynėmis. Ji ne kartą kreipėsi į mokytoją ir net porą kartų į direktorę - jokio atsako. Galiausiai, mano brolis mokykloje suorganizavo tų kelių "didvyrių" persekiojimą, kas atmušė bet kokį norą net dirstelti mano sesers pusėn. Dabartinis įstatymas, leidžiantis mokytojams panaudoti fizines priemones, gal ir padės, bet tik su laiku, o iki tol problema išliks. Galiu pasakyti tik tai, kad tokie žmonės, kaip tie "mušeikos", yra pernelyg menko intelekto, kad suprastų verbalinį perspėjimą, mano nuomone, juos reikia pervesti per tikrą pragarą, kad dar ilgai atsimintų. Galit smerkti už tokią nuomonę, bet iš daugiametės tiek savo, tiek savo brolių ir seserų patirties galiu pasakyti, kad kitokie metodai visiškai neveikia.

    Comment

    • OpHiEll
      Rimtas forumo narys

      • 2009 11 29
      • 123

      #3
      Jooo čia žiauru ir negailestinga, kartais išvis pagalvoji ar galima tokius žmonės vadinti žmonėmis... Pritariu Orfėjui, kad tokius žmonės galima tiktai šiurkščiais metodais priversti susimastyti dėl savo poelgių, kitaip jie tesiog nesupranta,nei psichologai ar mokytojai labai nepadės, nebent tik patys tevai imsis veiksmu kažkokių...Bet kaip matau iš šito straipsnio tėvai kažkaip net nepasidomėjo kas ten vyksta mokykloje, jug vistiek pagal savo vaiką matai kad kažkas ne taip... Mokytojas(ja) išvis po..istiškai reagavo i tai bent jau tėvams paskambintu, kažkaip pasikalbėtu išprestu šitą problemą kartu su tėvais, o nelauktu kol vaikas nesulaukias pagalbos nusižudys, nu bet šita problema liečia ne tik Japonija kaip rašė Retrogirl jinai yra ir kitose šalyse...


      Big things have small beginnings


      There is no such thing as a perfect, but that doesn't mean we can not try to achieve perfection ...

      Comment

      • Orfėjas
        Rimtas forumo narys

        • 2011 09 22
        • 151

        #4
        Bet kad jau prakalbome apie problemą, gal kartu pamėginkim ir surasti būdų kaip ją spręsti. Juk žinote, čia kaip iš reklamos apie pagalbą Raudonajam Kryžiui per Facebook... daugiau nei 6000 like, berods, bet aktualios paramos nesulaukta. Vieną iš variantų, siūlyčiau, parašyti laišką Lietuvos prezidentei, tai būtų pirmas tikrai ryžtingas žingsnis. Jei būtų įmanoma, norėčiau, kad kažkas su tuo padėtų, keli "patirties" turintys asmenys galėtų aprašyti savo istorijas ir pastebėjimus apie būtų problemų sprendimą, o kas nors gal išdrįstų viską tvarkingai apipavidalinti. Dabar negaliu tuo rimtai užsiimti, nes teks darbe vargi iki 7-8 vakaro, tad grįžęs galėčiau nebent ką nors peržiūrėjęs šioje temoje patarti.

        Comment

        Working...