Kendo

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Deimantas
    Naujokas
    • 2009 03 26
    • 25

    Atvirkščiai, jūsų klausimas yra itin nelogiškas - kai kalbėjau apie Mushin kalbėjau kad meistro ten kovoje nėra psichologiškai - jei jis joje dalyvautų, gal ir jaustų baimę, bet tai gal būt vaizdus ir nevisiems... adeptams... suprantamas išsireiškimas. Pamėginsiu kitaip paaiškint. Iš mano patirties, kuo toliau žmogus pažengęs kovos menuose, tuo mažiau jis stengiasi apskritai veltis į kovą. Meistras kovoja tik neturėdamas kitos galimybės. Būtent tada įsijungia natūrali žmogaus kovinė būsena - kai nėra ko prarast - tada nebelieka jokios vietos baimei, nesvarbu ar tai shinken ar tankas. Pažiūrėkit kaip elgiasi betkuris gyvūnas užvaikytas į kampą.

    Prašau nevelti į diskusiją amžiaus - matydamas jūsų mokinukų neapgalvotus ekscesus (Shudō pasėkmė? - juk patys skelbėtės spaudoje esą samurajai) aš stengiuosi neakcentuot amžiaus - tai ne tik kad argumentacijos klaida, bet ir juokinga iš jūsų paties pusės. Nors aš šnekėjau apie garbės sąvoką kovoje (kalbėjau apie tokias situacijas kai Miyamoto Musashi laimėdavo kovas užpuldamas priešininką realiai su irklu ir iš už kampo, arba kai Takeda Sokaku vienu metu kovojo prieš 50 ginkluotų banditų užpuolusių kaimą), bet jūs kažkodėl tai pritaikėte gyvenimui. Kodėl taip? Ir kas sveikiau - šnekėt apie garbę bet jos neturėt ar jos nedeklaruot bet elgtis garbingai? Jums leidus, į temą papasakosiu dar vieną istoriją:
    Įsivaizduokit mokinį kuris yra per didelis tinginys kad rimtai dirbtų treniruotėse ir ko nors išmoktų, todėl išeina pasukęs lengvesniu keliu ir apsiskelbia afigienu meistru ir prašviesėjusiu adeptu (kokį jūs ten dar žodį prieš prašviesėjusį adeptą norėjot vartot?..), kuris ne tik viską žino ir moka, bet ir sugeba miške išgyventi su puse kilogramo miltų! (kodel tada ne šokolado ar lašinių?) Maža to, jis ir visur kur tik nueina pila šūdus ant savo buvusio mokytojo. Kaip vadint tokį žmogų?.. [paskutinis sakinys išmoderuotas už asmeninio privatumo pažeidimus - mod. past.]
    Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2009-04-06, 14:02.
    http://www.ninjutsu.lt/

    Comment

    • oyo
      Toks žmogus
      • 2006 05 07
      • 611

      Ką gi . Nesigilindami į jūsų žinias ir patirtį shudo srityje, kurią jūs čia taip įdomiai įtraukėte, panagrinėkim tai, kas neišsakyta iki galo.

      -prašymas netraukti amžiaus būtų normalus, jei pats nebūtumėt pirmas paklausęs Ame "o beje, kiek jums metų". Taigi tenka paklausti - ar ne dvigubi standartai tai? ypač turint omeny, kad vidutinis "nindzės amžiaus statistinis vidurkis" - niolika metų. Ir nejaugi jiems aiškinama, kad jie sugebės "eiti prieš tikrą kardą"? Juk geriausiu atveju tai neatsakinga.

      -Ką laikote "mokinukų" ekscesais ir kur juos matote?

      -Kur čia kas skelbėsi "esantys samurajai"?

      -Kas čia tas "per didelis tinginys kad rimtai dirbtų treniruotėse ir ko nors išmoktų, todėl išeina pasukęs lengvesniu keliu (?) ir apsiskelbia afigienu meistru (?) ir prašviesėjusiu (?) adeptu, kuris viską (?) žino ir moka" ?
      Čia faktas ar kažkieno įsivaizdavimas savo ego paremti?

      - galiausia, kas čia forume, jūsų žodžiais tariant, "pila šūdus"?

      Galiausiai. Nagrinėjimo objektas, man rodos, yra koviniai menai. Tai, kas jūsų postuose pažeidžia privatumą ir linksta į asmeniškumus, bus išmoderuota... Tikėjaus, kad to nereikės sakyti... Beje, asmeniškų istorijų aš irgi galėčiau papasakoti, bet kaži ar verta... taigi.
      Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2009-04-06, 14:09.
      www.kendo-lka.lt
      www.kendo.visiems.lt
      www.armleg.com/nebulagleam/

      Comment

      • Deimantas
        Naujokas
        • 2009 03 26
        • 25

        Autorius madaralt
        o tas genbunkan ninpo tai kuo skirias nuo bujinkan?
        Visiškas OT, bet Genbukan įkūrė Tanemura Shoto - buvęs Hatusmi mokinys, kuris išėjo gavęs Menkyo Kaiden. [išmoderuota už asmeninio privatumo pažeidimus ir tendencingumą]. Mano pažįstamas bujinkan meistras (dabar 15dan) pasakojo pats matęs kaip Tanemura savo seminare jo draugui rodydamas techniką specialiai sulaužė ranką už tai kad jie treniravosi bujinkan. Manau vien tai anuliuoja didmeistrio statusą.
        Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2009-04-06, 14:13.
        http://www.ninjutsu.lt/

        Comment

        • Deimantas
          Naujokas
          • 2009 03 26
          • 25

          Samurajai:
          http://www.vakarozinios.lt/lt/naujie...tuvos_samuraju

          Dėl ame amžiaus tikrai sunerimau, nes jis didesnis akiplėša už trylikametį, o jūs man amžių prikišote grynai dėl argumentacijos. Taip kad skirtinga situacija.

          Jūsų ir jūsų mokinių ekscesai ir "šūdo pilimas":
          http://www.animezona.net/forum/showt...?t=3120&page=3
          http://www.animezona.net/forum/showp...&postcount=407

          Ta istorija neišgalvota, ir jūs puikiai žinote apie ką šneku.
          Paskutinis pakeitimas nuo Deimantas; 2009-04-06, 14:19. Priežastis: Moderuoju save dėl asmeninių kažkotai pažeidimų
          http://www.ninjutsu.lt/

          Comment

          • oyo
            Toks žmogus
            • 2006 05 07
            • 611

            Visiškas OT, bet tiesiog papildymas.
            Genbukan organizacija praktikuoja ninpo ir jujutsu.

            Įkūėjas S. Tanemura yra M. Hatsumi (Bujinkan ninjutsu lyderio) pusbrolis, įkūręs savo organizaciją. Gal dėl savo ego, o gal nepatenkintas vis didėjančiu danų ir egzotikos kiekiu. Bet kuriuo atveju, savarankiškai pradėti praktiką (ypač gavus menkyo kaiden diplomą) ne tik nėra blogas tonas, o net sveikintina.

            Be to, gerb Deimantas nepaminėjo, jog Genbukan organizacijos lyderis S. Tanemura mokėsi ir pas Hatsumio mokytoją T. Takamatsu asmeniškai, o taip pat pas Takamatsu mokinius S. Kimbei ir K. Masaji, kurie pradėjo užsiiminėti pas Takamatsu gerokai anksčiau už Hatsumi.

            Mokiniai turi pralenkti savo mokytoją, nes kitaip bet kuris stilius pamažu tampa karnavalu. Ar ne taip?
            Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2009-04-06, 17:09.
            www.kendo-lka.lt
            www.kendo.visiems.lt
            www.armleg.com/nebulagleam/

            Comment

            • oyo
              Toks žmogus
              • 2006 05 07
              • 611

              Autorius Deimantas
              Samurajai:
              http://www.vakarozinios.lt/lt/naujie...tuvos_samuraju

              Jūsų ir jūsų mokinių ekscesai ir "šūdo pilimas":
              http://www.animezona.net/forum/showt...?t=3120&page=3
              http://www.animezona.net/forum/showp...&postcount=407

              Ta istorija neišgalvota, ir jūs puikiai žinote apie ką šneku.
              - Klauskite gerbiamo žurnalisto, kodėl jis naudoja tuos samurajus... mes savo pastabas jam jau išsakėm.
              jei norite oficialesnės pozicijos - prašom, mūsų forume ji yra pakankamai aiškiai išdėstyta. http://www.armleg.com/nebulagleam/vi...um=nebulagleam

              - Nematau čia nieko ypatingai asmeniško ar šmeižiančio. Kritinės pastabos, į kurias galima atsakyti ramiais argumentais, nekišant savo žinių apie shudo
              Nebent tą š.. pylimą jūs kaip nors ypatingai suvokiate. Jei jau labai nervina jaunatviškas Ame tonas, tai manau galit su juo išsiaiškint per pm. Nebent jums reikalingas reklaminis skandalas...

              - man žinoma daug neišgalvotų istorijų. Ir ką gi...?


              P.S. Aš asmeniškai buvau prieš diskusijos apie ninjutsu užrakinimą. Manau, galima būtų dėti pastangas, kad pokalbis būtų pratęstas ten, kur jam labiau vieta.
              Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2009-04-06, 14:43.
              www.kendo-lka.lt
              www.kendo.visiems.lt
              www.armleg.com/nebulagleam/

              Comment

              • Airiz
                מיד





                • 2004 01 09
                • 1656

                Spoileris:
                Autorius Deimantas
                Gerai, apibendrinkim viską:

                Pirma, AŠ NET NEUŽSIMINIAU apie ninjutsu - tai padarė Ame, stokodamas argumentų ir siekdamas diskusiją nusukt į šoną, aš diskutavau apie kendo. Kai man reikes padiskutuot apie ninjutsu ar pastumt ant narutardu, tai ir padarysiu atskiroj temoj. Antra - kas nors parodykite prašau, kur mano "keksmazodziaivimai" (ka tai reiskia?), nes tikrai ne as čia siūlau visiems "anal raping by black male with large penis". Jeigu norit pamatyt šitų dviejų kendo shihanu "keksmazowhatever", tai galit labai sėkmingai padaryt čia: https://<u><b>http://www.animezona.n...t=3120</b></u>

                Buvo pasakyta kad budo kaip dvasinis kelias siekia išviso sunaikinti ego, bet tiek varžybų faktas, tiek šitų dviejų korifėjų postai liudija priešingai. Dėl to geriau aš paklausiu kuo kendo yra budo (to pirmas manęs paklausė Ame, nes jis pats matomai nežino) ir kaip vyksta tas dvasinis tobulėjimas? Aš nenoriu apšikt kažko, man įdomu išsiaiškint.

                Atsakydamas i jūsų klausimą, Ame, paminėčiau Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu kaip vieną iš daugelio koryu budo pvz.


                Parodei ko "nemačiau". Gija buvo uždaryta nes nieko naudingo jinai neteikė, rodyt dabar pirštų į tą giją tas pats kaip rodyti pirštų į klouną ir skustis tuo kad jisai per dažnai juokauja. Tai ne argumentas.
                Turi jų daugiau? Rodyk kažką ko dar nežinome. Nesuprantu, kodėl kaskart pasirodžius kokiam kažką nagrinėjančiam naujokui pastoviai čia iškyla diskusijos kurios veda į nieka, gale pasibaigia tuo kad...niekuo, gija arba uždaroma arba naujokas gauna bananą pailsėt ir palieka forumą galvodamas kad jį už TIESOS skleidimą išmeta kvailiai moderatoriai. Tik deja, nesąmonės būtent prasideda kai ateina nauji žmonės. Patarčiau baigt matuotis "išminties kiekiais" ir baksnot pirštais i vaikų sukurta gija. Kitaip gija gaus poilsio nuo visų kovos ištroškusiu samurajų ir nuožmių į AZ besibraunančių nindzių.
                Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2009-04-06, 17:45.

                Comment

                • Zirael
                  Narys
                  • 2007 10 06
                  • 45




                  "...And the Raven, never flitting, still is sitting, still is sitting
                  On the pallid bust of Pallas just above my chamber door;
                  And his eyes have all the seeming of a demon's that is dreaming,
                  And the lamplight o'er him streaming throws his shadow on the floor;
                  And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
                  Shall be lifted - nevermore!"
                  E.A.Poe

                  Comment

                  • oyo
                    Toks žmogus
                    • 2006 05 07
                    • 611

                    ...Aha, būtent taip ir yra..
                    www.kendo-lka.lt
                    www.kendo.visiems.lt
                    www.armleg.com/nebulagleam/

                    Comment

                    • Dooffy
                      Narys
                      • 2009 02 02
                      • 61

                      1 varianta tai nenoretusi isbandyt bet 2 galima butu :

                      Comment

                      • Dooffy
                        Narys
                        • 2009 02 02
                        • 61

                        Negalvojau kad Kendo seminarai gali buti tokie sunkus 3.5h taip ziauru buvo

                        Comment

                        • Zirael
                          Narys
                          • 2007 10 06
                          • 45

                          3.5 h cia daug? (ta prasme - cia visas seminaras?) Ka veiket? ;D
                          "...And the Raven, never flitting, still is sitting, still is sitting
                          On the pallid bust of Pallas just above my chamber door;
                          And his eyes have all the seeming of a demon's that is dreaming,
                          And the lamplight o'er him streaming throws his shadow on the floor;
                          And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
                          Shall be lifted - nevermore!"
                          E.A.Poe

                          Comment

                          • Dooffy
                            Narys
                            • 2009 02 02
                            • 61

                            Nu siandien 3 seminaro dalys buvo vakarine daug Suburi, Kihon-waza nu zodziu galima sakiti viska ir poto ji-geiko ant galo.

                            Comment

                            • oyo
                              Toks žmogus
                              • 2006 05 07
                              • 611



                              Gegužės trečią dieną Londone baigėsi "Londonotaurės"kendo turnyras,kuriame dalyvavo apie 200 dalyvių, tame tarpe ir Lietuvos kendo asociacijos kendokų rinktinė.

                              Rezultatai:
                              Moteru individuali rungtis:
                              - I vieta: Micaela Ahlstam (Svedijos nac. rinktine (toliau - NR))
                              - II : Michiko Komaki ( Svedijos NR)
                              - III: Geraldina Mattsson (Britu NR)
                              is viso kovojo 30 dalyviu.

                              Vyru individuali rungtis:
                              -I: Hirofumi Miyatake (Wakaba , D. Britanija)
                              -II : Henrik Johansson (Svedijos NR)
                              -III : Jimmy Cedervall (Svedijos NR) ir Giuzeppe Gianetto (Italijos NR).
                              Dalyvavo 130 dalyviu.

                              Komandines varzybos pagrindiniam prizui - Londono Taurei laimeti:
                              -I: Taure antrus metus is eiles atiteko Italijos NR.
                              -II: Prancuzijos komandai (Ile de France)
                              -III: Britu NR ir Svedijos NR.

                              Kovos dvasios nominacijos:
                              -Individualiose rungtyse: Sara Hernandez (Ciurichas, Sveicarija) ir Andy Fisher (Britu NR).
                              -Komandinese rungtyse: Mumeishi (Londonas)

                              Sios varzybos - didziausias iki siol pasiektas lietuviu kendoku rezultatas: Mindaugas Sakalauskas, dvieju tasku persvara nugalejes individualiose kovose Svedijos NR kapitona Juan Sato ir britu NR nari Clayon Stewart, taip pat Nyderlandu NR kapitona Werner Karandi, tuo papuldamas i geriausiuju sesioliktuka. Nuo tolesnio judejimo pergales link ji sustabde tik kova su Svedijos NR nariu J. Cedervall, treciosios vietos laimetoju.
                              www.kendo-lka.lt
                              www.kendo.visiems.lt
                              www.armleg.com/nebulagleam/

                              Comment

                              • oyo
                                Toks žmogus
                                • 2006 05 07
                                • 611

                                2009 liepos paskutinį šeštadienį Druskininkuose vyko nedidelė kendo sesija. Iš viso šiame renginyje dalyvavo apie dvi dešimtys kendokų iš keturių klubų:
                                - Butokukan (BE, Briuselis)
                                - Aiki Shuren dojo (LT, Kaunas)
                                - VU studentų klubas (LT, Vilnius)
                                - Trijėga KenYuKai (LT, Vilnius).
                                Tai buvo puiki galimybė pasidalinti patirtimi ir pabendrauti

                                Tai jau antras pasibuvimas Druskininkuose (pirmasis toks renginys vyko praeitų metų vasarą ).
                                Kadangi norinčių atvažiuoti padirbėti atsiranda vis daugiau, ko gero kitais metais čia vyks poros dienų stovykla - kendo seminarų ciklas su kviestiniais meistrais.
                                www.kendo-lka.lt
                                www.kendo.visiems.lt
                                www.armleg.com/nebulagleam/

                                Comment

                                Working...