Kendo

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Deimantas
    Naujokas
    • 2009 03 26
    • 25

Dėl tos pačios priežasties dėl kurios karate netampa olimpine sporto šaka - daug stilių, daug mokyklų, neišeina sustandartizuot. Nerandu info kaip del Dai Nippon Butoku Kai, bet visuotinai pripažintoj Bugei Ryuha Daijiten prie koryu budo tikrai gali rast tokius įrašus kaip Gyokushin-ryū, Kumogakure-ryū ir Togakure-ryū, o tai yra ninpō mokyklos. Gal tarp musu kyla nesusipratimas ką mes vadimam Gendai Budo, ką Koryu Budo (ir aš čia budo rašau specialiai, nors dažnai prie koryu rašoma bujutsu). Mane visada žavėjo kai žmonės užuot parašę savo pozicijas puola provokaciniais klausimais nukreiptais į klausiantįjį. Dažniausiai tai byloja apie nepasitikėjimą savais argumentais. Labai siūlyčiau tokias progas išnaudot asmeniniam augimui o ne pasidrabstymui šūdais. Jūs kalbant apie tai kaip budo naikina ego, bet sorry, jusu, kaip viską žinančių kendo korifėjų ego vien per keleta šitų postų veržiasi per kraštus, ir tai puikus mano pirmo posto šitoj gijoj pavyzdys. Tarkim kad aš klystu dėl jūsų ir tarkim kad aš nepraktikuoju ninpo, nors ta tema padiskutuot galim sukurt atskirą giją (nesvarbu kad keletą jau mačiau šiukšlinėj) - gryžkim prie kendo. Taip ir nepakomentavot nieko konkrečiai apie varžybas.
    Paskutinis pakeitimas nuo Deimantas; 2009-04-04, 21:49.
    http://www.ninjutsu.lt/

Comment

• kebab
      Naujokas
      • 2009 03 18
      • 2

cool, turim laimėtoją. taip ir toliau... ^_^

[išmoderuota už necenzūrinį turinį]
      Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2009-04-07, 10:32.

Comment

• Ame
        Narys

• 2007 12 03
        • 98

Taip,kendo varzybose siekiama ippon-o ,bet tai nera galutinis tikslas ir auksciausia kendo kaip budo uzduotis.Galima traktuoti kendo kaip greicio varzytuves,''kas greiciau'' , ''kas anksciau''.Bet ar tada tai bus pilnavertis budo?.Daug zmoniu turi savas priezastys uzsiimineti , ar tai butu kendo , karate ,kyudo,judo ,aikido.Esme nesikeicia , tik skirtingi zmones ja kitaip interpretuoja ir adaptuoja savo reikmems.Bujutsu turi aiskiai apibreztus tikslus-nugaleti priesininka ringe arba gatveje(boksas , muai -thai , kick-boxingas ir daugelis kitu , netradiciniu kovos menu)Budo turi apibreztus tikslus.Kaip ir dviratis turi savo paskirti,bet tik nuo musu priklauso ka mes su juo darysime.Sorry ,su senom mokyklom nesu per daug susidures ,bet manyciau , K-Shinto-ryu mane domintu labiausiai.Kas liecia ego,manyciau kai dalyvauju varzybose mano tikslas nugaleti priesininka bet kokia kaina.Jei pralaimiu mano Ego kencia,bet tai tik vercia tobuleti.Tu treniruojesi tam kad panaudotum igudzius varzybose.Ego buna per kelias sekundes nuzudomas kieno nors kito shinajaus. Sheip , kendo praktikuoju tik 3 metus , todel nesijauciu korifejumi,nei ''shihanu'' , nei ''grandmasteriu''.O kad kendo yra sportas , taip.Sheip lankau nes man patinka deveti rubus.

sory uz overpostinga , tai ka koki kovos mena pasirinkote ''dvasiniam'' tobulejimui , ir kodel? Turite pagristi savo nuomone.Gal kazkas jus nuskriaude ??
        Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-04-05, 11:56.
        sigpicWelcome to the Master plan

Comment

• Deimantas
          Naujokas
          • 2009 03 26
          • 25

Dvasiniam tobulėjimui kovos menas nebūtinas isviso. Blogai tik kai sportas pridengiamas dvasiniu tobulėjimu, bet kaip ir jo nemoko, nes kitaip nebūtų laiko pasiruošt varžyboms.
          Autorius Ame
          Vaikysteje lankiau jei ka, jaunojo technikos rumuose,ir zinau ka kalbu.lixije 90'' buvau 6 metuku vaikiukas ,bet prisimenu prakaito kvapa.Seiminkas liepia malku nesti ,vashu mat! Kas zino supras.
          Aš jūsų to paties paklausiu: Gal jus kažkas nuskriaudė? Ir ta proga, kiek jums dabar? Jei kalta pavelavusi paauglystė dar gal suprasiu ir atleisiu Tikrai itin nekorektiškai elgiatės - čia turėtų būt diskusijų forumas o ne meksikietiškos dramos būrelis.

Comment

• Ame
            Narys

• 2007 12 03
            • 98

Jus teisus-Kendo yra sportas, kuris prisidengdamas aukstosiomis dvasinemis vertybemis padeda uzmaskuoti zmonems nepilnavertishkumo komplexa.
            Man 18 metu .

Tai manote kendo tik dar viena savanaudishka ego uganti sporto saka ? Ar tai jusu galutine nuomone.\
            Meksikietishki dramos bureliai visai neblogas dalykas , jei ka,nes lavina artistishkuma.
            Dar klausymas , koks kovos menas jusu manymu padeda gerau panaikinti ego?

Comment

• mylichka
              laižiakas į skruostą

• 2007 12 28
              • 223

Iš parašytų žodžių suprantu, jog jis dar neatrado tokio kovos meno.
              Autorius Deimantas
              <..> dar gal suprasiu ir atleisiu Tikrai itin nekorektiškai elgiatės - čia turėtų būt diskusijų forumas o ne meksikietiškos dramos būrelis.
              Labai šaunu, jog kaikurie mano turintys teisę teisti ir atleisti.
              Ir išvis kovos menai neformuoja žmogaus ego, jie tik gali žmogų paveikti viena ar kita linkme. Bet galiausiai tik pats žmogus nusprendžia, koks jis turi būti.
              Ass.as.sin.

Comment

• Krad
                It's time to spy

• 2007 03 24
                • 585

Autorius Deimantas
                Tikrai itin nekorektiškai elgiatės - čia turėtų būt diskusijų forumas o ne meksikietiškos dramos būrelis.
                Tai, kad pats čia paukščiu kalba kažką nukalbi ir nori, kad į tave rimtai kas nors žiūrėtų? Čia anime diskusijų forumas ir čia atėjęs su savo ninjutsu pradedi aiškinti kaip visi kiti menai blogai ir pan, tai... Šitoj vietoj ninjutsu ir pan = narutardų kalbos, taigi čia tavęs tikrai niekas rimčiau nežiūrės kaip į dar vieną crazy narutardą... Susitaikyk arba gtfo iš čia...
                Jei nori kažką aiškinti, kad tavo praktikuojamas kovos menas yra geresnis and so on, tai kurk atskirą temą ir ten pasakokitės su kitias narutardais kaip išmokot naują kage bushin no jutsu ir kaip viskas unreal ten yra, o ne šią temą spamint. Taškas. Piece.
                Guns make you stupid, but duct tape makes you smart.

Comment

• Airiz
                  מיד

• 2004 01 09
                  • 1656

em...Ash maniau cia kalbama apie Kendo, o ne eilini karta pradedama malt ne i tema kas uz ka geresnis ir pan. Ash nesu inikes i kovos menus, girdejau apie ninjutsu ir gero ir blogo, bet tai neesme. Gal bandom bendraut, o ne kalbet tik apie savo sporto shaka kaip vieninteli teisinga kelia (cia tokiu buvo daug)
                  Ir Deimante, pas mus keksmazodziaivimai betkokia forma netoleruojamas.

Comment

• Deimantas
                    Naujokas
                    • 2009 03 26
                    • 25

Gerai, apibendrinkim viską:

Pirma, AŠ NET NEUŽSIMINIAU apie ninjutsu - tai padarė Ame, stokodamas argumentų ir siekdamas diskusiją nusukt į šoną, aš diskutavau apie kendo. Kai man reikes padiskutuot apie ninjutsu ar pastumt ant narutardu, tai ir padarysiu atskiroj temoj. Antra - kas nors parodykite prašau, kur mano "keksmazodziaivimai" (ka tai reiskia?), nes tikrai ne as čia siūlau visiems "anal raping by black male with large penis". Jeigu norit pamatyt šitų dviejų kendo shihanu "keksmazowhatever", tai galit labai sėkmingai padaryt čia: http://www.animezona.net/forum/showthread.php?t=3120

Buvo pasakyta kad budo kaip dvasinis kelias siekia išviso sunaikinti ego, bet tiek varžybų faktas, tiek šitų dviejų korifėjų postai liudija priešingai. Dėl to geriau aš paklausiu kuo kendo yra budo (to pirmas manęs paklausė Ame, nes jis pats matomai nežino) ir kaip vyksta tas dvasinis tobulėjimas? Aš nenoriu apšikt kažko, man įdomu išsiaiškint.

Atsakydamas i jūsų klausimą, Ame, paminėčiau Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu kaip vieną iš daugelio koryu budo pvz.

Comment

• oyo
                      Toks žmogus
                      • 2006 05 07
                      • 611

Manyčiau, yra keletas momentų, kurie gal atitiks šios diskusijos formatą.

Pirma. Manau, kad kendo (ar jis sportas, ar ne ) turi gan gerai išsvertą sistemą, kuri leidžia laviruoti sąmoningam kendokai tarp vadinamųjų ezoterinių (arba intelektualinių, jei kam labiau patinka) aspektų ir grynai sportinių rezultatų (aukščiau, greičiau stipriau, žiauriau.. ).
                      Pavyzdžiui, kendo filosofija neteigia, kad, tarkim, sužinojęs, kad "viršutinė pozicija" su kardu (jodan-no kamae) atitinka "ugnies" stichiją, imsi ir tapsi nenugalimas. Tačiau ji neteigia ir to, kad reikia bet kuriuo būdu prasimušti į olimpinius sportus. Greičiau atvirkščiai.
                      O dvikova pagal kendo taisykles yra kendokos darbo teisingumo ir kryptingumo įvertinimas.

Vienas taškas (ippon) yra tam tikras šiuolaikinis "gyvybės ar mirties" atitikmuo. Blogiau, kai prasideda "pusės" ar "ketvirčio taškų" skaičiavimai. Tokiu atveju reiškia, kad kovos menas eina link didžiojo sporto ir show industrijos.

Antra. Kyla klausimas "kodėl varžybos nėra blogis"? Ko gero todėl, kad varžybos visgi yra tam tikras stresas ir jėgų mobilizacija. Dažnai varžybos yra vienintelis būdas pamatyti, koks esi tu ir kokie yra aplinkiniai. Dažnai žmogus po varžybų (tiek laimėtų, tiek pralaimėtų) pradeda adekvačiau suvokti ir vertinti aplinką.
                      O jei prasideda neadekvatumai - pavyzdžiui, pasikėlimas ar , atvirkščiai, visiškas savęs nuvertinimas - abiem atvejais tai ego. Ir dėl to ne pats kendo kaltas, bet jį kultivuojančio žmogaus suvokimas.

Trečia, varžybose dalyvauti būtina, nors niekas neverčia to daryti. pats laimėjimas ar pralaimėjimas nelabai ką lemia be "bendrosios statistikos". tačiau asmenybės požiūriu jos daug ką duoda. Argi ne ego suvaldymas yra nerodyti emocijų laimėjus ar pralaimėjus ir padėkoti buvusiam priešininkui už galimybę pakovoti? ar ne ego suvaldymas yra suvokimas, kad svarbu ne rezultatas, o pats veiksmas? ar ne ego suvaldymas yra važiuoti į veržybas už savas lėšas?

Ketvirta. nežinau, kokia veikla "neužgriebia" to vadinamojo ego. Manau, kad net siuvinėjimas kryželiu be jo neapsieina. Aplamai, mano požiūriu, ego vakariečiui dėl jo mentaliteto ugdyti reikia, nereikia tik "pūsti muilo burbulų". T.y. mintys turi būti pagrįstos žodžiais, o žodžius reikia būti pasiruošus įrodyti darbais. Tai tiek....
                      Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2009-04-06, 00:11.
                      www.kendo-lka.lt
                      www.kendo.visiems.lt
                      www.armleg.com/nebulagleam/

Comment

• Ame
                        Narys

• 2007 12 03
                        • 98

Deimantai , aciu kad prasvietet kas yra budo o kas yra sportas.

Comment

• Deimantas
                          Naujokas
                          • 2009 03 26
                          • 25

Labai ačiū oyo už išsamų atsakymą.

Dėl adekvatumo pamėginsiu nesutikt - po varžybų adekvačiai save gali vertint tik varžybose. Aš manau derėtų atskirti kendo nuo tikros dvikovos tikrais kardais (apie tokios dvikovos aktualumą nūdienoje irgi nekalbėkime). Kaip manai kas kelintas kendoka eidamas į varžybas eina į jas su tokiu pat pojūčiu kaip į kovą iki mirties? Gal reikėtų iš kitos pusės paklaust: kas kelintas kendoka tikroje kovoje su nepasimestų puolamas su shinken, ypač kai yra pripratęs kad nuo kirčio jam neskauda?. Varžybose tu visada žinai kas nutiks, net gi gali iš anksto analizuot priešininką. Ten yra neleistinų veiksmų... Visa tai ugdo neadekvatumą, o kartu ir ego.

Nerodyti emocijų tavo minėtu atveju gal ir yra tam tikras ego slopinimas, bet pats faktas kad jas jauti yra ego, O emocijos, net ir nerodomos, būtent tave veikia, ne priešininką. Suvokimas, kad svarbu procesas o ne rezultatas yra kaip tik totali ego išraiška - ir toks suvokimas galimas tik sporte, nes tikroje kovoje svarbus TIK rezultatas, ir tik ego gali teikti reikšmę procesui, nes ego jį išgyvena... iš čia atsiranda garbės sąvoka kovoje ir panašus bullshit.

Nežinau ar esat girdėję istoriją apie samurajų ir chadō meistrą. Nemoku aš jos nuosekliai, bet situacija maždaug tokia: įvyko kivirčas tarp chadō meistro ir samurajaus, ir samurajus jį iškvietė į dvikovą sutartu laiku. Chadō meistras nebuvo gyvenime laikęs kardo, todėl nuėjo prašyt pagalbos pas kenjutsu meistą. Kenjutsu meistras prižadėjo jį išmokyt, tik prieš tai paprašė padaryt jam arbatos geriausiai kaip tik gali. Chadō meistras buvo tikrai geras meistras, todėl darė ramiai, kruopščiai ir neskubėdamas. Po ceremonijos kenjutsu meistras jį išmokė stovėsenos, ir pasakė kovą įsivaizduot kaip arbatos ceremoniją. Atėjus dvikovai sutartam laikui, chadō meistras ramiai persirengė, lėtai, kruopščiai pasiruošė kovai, ramiu veidu atsitojo į išmoktą stovėsena... Samurajus visa tai matydamas persigalvojo ir atsiprašė, nes palaikė jį kardo meistru.

...tai yra Mushin - ego nebuvimas - tokia meistro būsena kovoje, kai nėra ne tik baimės ar pykčio - kovoje nėra tavęs, dėl to kova išvis nevyksta, tai tik tavo kūnas reaguoja į priešininką, priešininkas kovoja vienas. Nors man budo svarbesnis kovos aspektas, manau kad budo to paties moko ir gyvenime - suprast kad objektas, subjektas ir veiksmas yra viena.

Comment

• oyo
                            Toks žmogus
                            • 2006 05 07
                            • 611

Ego - labai slidus dalykas
                            Galima surasti itin daug argumentų (tiksliau, spekuliatyvių išvedžiojimų), kad ego ugdo:
                            -varžybų buvimas;
                            -varžybų nebuvimas;
                            -varžybų buvimas ir dalyvavimas jose;
                            -varžybų buvimas ir nenoras jose dalyvauti ,
                            -dalyvavimas ir reikiamo nusiteikimo nebuvimas, ir t.t.

Dėl to, kiek ten kendokų eina į varžybas kaip į kovą iki mirties - atsakymas vienas: budo rėmuose - visi, nes pralaimėjimas reiškia mirtį.
                            Neoficialiai - į galvą kiekvienam neįlysi ir nepažiūrėsi. Viena aišku, kad geriau dalyvauti varžybose ir gailėtis, negu nedalyvauti jose išvis ir nesigailėti
                            Kažin ar būtina kaip tam anekdote klausti:"o kodėl angelas nupieštas su batais? Kur jūs matėte angelą su batais?", nes atsakymas gali būti betarpiškai paprastas: "o kur jūs matėte angelą be batų?"... Su tuo ego auginimu ir neauginimu panašiai yra

O tos visos basnios ir pojezija tipo "kova išvis nevyksta, tai tik tavo kūnas reaguoja į priešininką, priešininkas kovoja vienas" - su amžiumi praeina. Bet kažkokio pusiau mitinio mushin sąvokos išaukštinimas garbės sąvokos nuvertinimo sąskaita anksčiau ar vėliau priveda prie ne mažesnės degradacijos, negu kovos menų sportizavimas. Čia galioja tiek stiliui, tiek asmeniui.
                            Plėstis čia kažin ar verta, bet galima pagrėsti trumpai - mushin tai pasąmoningumas. Kai garbės (ir savigarbos tuo pačiu) nelieka, tas pasąmoningumas gali įgauti labai negeras formas. Jūs niekad nežinote, kas "ten giliai" yra...

P.S.: Logiškas klausimas. Kur čia ir kokie čia otmoroz.., oi, prašviesėję adeptai taip jau nebijo shinkeno?...
                            Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2009-04-06, 01:27.
                            www.kendo-lka.lt
                            www.kendo.visiems.lt

Comment

• oyo
                              Toks žmogus
                              • 2006 05 07
                              • 611

Beje, tema apie ego labai įdomi. Visai neseniai aptarėm tai su kolega (jis užsiiminėja Genbukan ninpo , o prieš keturis metus pradėjo ir kendo).
                              Į klausimą "ar kendo didina ego" jis atsakė: "visi, kas nesusidūrę su kendo, paprastai turi tokią nuomonę".
                              www.kendo-lka.lt
                              www.kendo.visiems.lt

Comment

• madaralt
                                Rimtas forumo narys
                                • 2009 02 28
                                • 112

o tas genbunkan ninpo tai kuo skirias nuo bujinkan?
                                sigpic

Comment

Working...