Kendo

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • oyo
    Toks žmogus
    • 2006 05 07
    • 611

Mane "perkando"... Tiesiog jei fataliskuma paaiskinciau taip: "kas nenori mirti garbingai, mirsta gedingai" , siame giedrame gyvenimo dziaugsmu trykstanciame puslapyje rizikuociau buti gal kiek ne taip suprastas...

+ dar pora draugisku pasipleksnojimu:

Nieksas rase: "O aš drįstu suprieštarauti , kodėl yvyks tai kas turi įvykti? tipo jei tave turi užmušti tai ir užmus."

Na jei jau gyveni taip, kad kazkieno tikslas taptu tave uzmusti - tai manau, kad ir uzmus. Anksciau ar veliau. Nes tai rimtas tikslas. Todel geriau nesudaryti salygu tokiems tikslams, pirmiausia - nebendrauti su tam tikrais zmonemis.

"Jeigu esi pakankamai stiprus, kad apsigintum, gali pakeisti tokį likimą ."

Pakeisti gali kitu zmoniu ketinimus, bet ne likima

Taira rase: "O jei aš šeip jaučiu ,kad gyensiu 800 metų? Matyt tai eilinė mano liga."

tai tuomet galima daryti kelias isvadas:
    -Jus kartais ne tas Taira, kur, sita pati, turejo reikalu... su Minamoto.... pries devynis simtmecius...?
    -O gal naudojate kokius nors kinu ilgaamziu daosu eleksyrus gyvenimui pratesti? Ar siaip... visokias zoleles?
    Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-03-19, 16:27.
    www.kendo-lka.lt
    www.kendo.visiems.lt
    www.armleg.com/nebulagleam/

Comment

• niekšas
      forumo idiotas

• 2006 08 23
      • 544

Autorius oyo
      + dar pora draugisku pasipleksnojimu:

Nieksas rase: "O aš drįstu suprieštarauti , kodėl yvyks tai kas turi įvykti? tipo jei tave turi užmušti tai ir užmus."

Na jei jau gyveni taip, kad kazkieno tikslas taptu tave uzmusti - tai manau, kad ir uzmus. Anksciau ar veliau. Nes tai rimtas tikslas. Todel geriau nesudaryti salygu tokiems tikslams, pirmiausia - nebendrauti su tam tikrais zmonemis.

"Jeigu esi pakankamai stiprus, kad apsigintum, gali pakeisti tokį likimą ."

Pakeisti gali kitu zmoniu ketinimus, bet ne likima
      Aš turėjau raumenyje momentinę situaciją .
      Be to dar vienas bajris, žinau kad nuskambės grubiai, agresyviai ir t.t. bet jei jau kažkieno gyvenimo tixlas tave užmušti, tai norint gyventi reikia pačiam užmušti tą asmenį (taip,taip, žinau, kad pasakyti lengviau nei padaryti, bet jei gyventi nori... šiaip ar taip neturi ko prarast ). Čia jau principas "kill or be killed"
      Aišku kad i tokią situacija geriau nepapulti, tai su tuo sutinku

Bėje, manau kad (kaip jau sakė Lax) likima kuriames patys.

Comment

• Taira
        Bassist-Flautist

• 2007 03 18
        • 42

Neturėjau. Ten ,matyt,mano ankstesnė reikarnacija buvo. Šiaip gyvenu ir viskas.Proto galia nubraukiu skaičius įrašytus likimo knygutėje.
        O šeip aš man ,dar liko geri 500 metų gyvenimo.Tad dar pusės gyvenimo nepragyvenau,kad galvoti apie mirtį.

Lax nemoka protauti tam tikrame lygyje,ir remiasi tik gana vaikiškais įrodymais,bei savo subjetyvia nuomone,o ne išmintimi. Likimo nepakeisi,aš oyo pusėje.
        Vienaip ar kitaip bus kaip bus, tu neišvengiamai ką nors pasirinksi,ir negalėsi ištaisyti - Likimas nepakeičiamas. O numatyti likimo visam gyvenimui neįmanoma. Intuicija - tai tik spėjimas,kuris remiasi dabartiniais aplinkos duomenimis,mintimis ,kad sudaryti ateities viziją. Bet tai netikslu. Tu jugi nenorėjai kažko savo gyvenime - bet tai nutiko,reiškias nekuri likimo,nes nesi Dievo tipo būtybė. Ir jei gerai suprantu,Oyo-sama,tai pakeisti kitų žmonių ketinimus - nulemta. Predestinacijos Dogma. Bet tai tik bandymas save nuraminti,kad nieko nepakeisi. Julab aš laikausi optimistinės šios teorijos dalies - darau taip,kad aš dėl savo gyvenimo neturėčiau ko gailėtis ir nebijoti ateities,nes man skirta likimo keisti save ir tobulėti.

Miau.
        Paskutinis pakeitimas nuo Taira; 2007-03-19, 19:42.
        Baikit dangstyti savo sielos skurdumą "Ibetterthanothers" užrašais ir kiek laiko praleidot žiūrėdami menkaverčius Anime. Ač.

Comment

• niekšas
          forumo idiotas

• 2006 08 23
          • 544

Taira < tu irgi nesi didelis išminčius, tavo teorijos apie likima yra neteisingos, o ir tema čia ne apie tai. Žinau tiek, kad viskas kas man įvyko gyvenime (ar gero ar blogo) įvyko ne del kokių ten tavo dėsnių, o dėl mano paties pasirinkimo ir veiksmų, joks likimas čia niekuo dėtas. Šiaip gerbiamasis aš remiuosi išmintim, kuri byloja kad likimas neegzistuoja. Likimo egzistavimas iš ėsmės prieštarauja šio pasaulio dėsniams. Ar pakeisi kitų žmonių tixlus priklauso nuo tų žmonių valios, o ar laimėsi kovą, ar ne (čia pavizdys) priklausys tik nuo taves. Jei pritruks jiegų, kaltas ne likimas, o tavo ankstesni veiksmai (per mažai treneravaisi/nesitreneravai).
          Paskutinis pakeitimas nuo niekšas; 2007-03-20, 10:10.

Comment

• zio
            Administratorius

• 2000 02 22
            • 264

Likimo teorija yra tik teorija, nori tiki , nori ne. Tas pats kas ir su tikejimu i Dieva. Beto geriau manau buti "nemokanchiu protauti tam tikrame lygyje", nei savo nesekmes ar atsitikimus pateisinti kazhkokiu likimu, jau nekalbant apie atsakomybes priemima.

O dabar jaunimui primenu, kad tema yra - Kendo. Prashome jos ir laikytis.

Comment

• oyo
              Toks žmogus
              • 2006 05 07
              • 611

Gal tas nusibraidziojimas po metafizines lankas buvo nieko baisaus, nes vien apie tai, "kas stipresnis - samurajus ar nindze" kalbeti... banaloka sakyciau.
              Yra kendo tokia savoka - KAN, "intuicija" yra geriausias jos atitikmuo. Tad po keliu metu kartais nekenkia bandyti ja pasikliauti. Bet intuicija yra toks dalykas, kad ji niekd nebuna grubiai akivaizdi ir niekada nesi uztikrintas jos buvimu. Bet ilgas darbas su savimi ir kitais duoda kazkokio subtilaus patyrimo.
              Pavyzdziui, dirbant su auksto lygio meistrais, jis pastoviai tave aplenkia puse takto i prieki. Ne del to, kad jis greitesnis. Siaip tokio amziaus zmogus fiziskai negali dirbti labai greitai. taciau faktas, kad tavo sumanymai jam is anksto kaip ir zinomi.
              Kitas atvejis. Man,tarkim, teko ne karta pajusti, kad sis ar kitas zmogus paliks uzsiemimus, nors visai entuziastingai juos lanko. Daugeliu atveju tai pasiteisindavo. Patenki i gana nepatogia padeti, lyg gydytojas, zinantis, kad ligoniui vezys...
              www.kendo-lka.lt
              www.kendo.visiems.lt

Comment

• Taira
                Bassist-Flautist

• 2007 03 18
                • 42

Visiškai sutinku. Bet ne visad tas gebėjimas priklauso nuo patirties. Tai už mūsų suvokimo ribų,kiek suprantu. pavyzdys: Kartą juokais išdeliojau draugės artimiausių metų svarbius įvykius mėnesiai. Tai buvo grynas spėjimas,bet visi(ar bent didžioji dalis) pasitvirtino. Tokie pavyzdžių daug ir kai kurių net neprisimenu,tiesiog tam kartui surikdavau "Aha.Taip ir žinojau." O aš esu tik normalesnis už normalesnį..
                Baikit dangstyti savo sielos skurdumą "Ibetterthanothers" užrašais ir kiek laiko praleidot žiūrėdami menkaverčius Anime. Ač.

Comment

• oyo
                  Toks žmogus
                  • 2006 05 07
                  • 611

Ne, tai priklauso ne nuo saturno palydovo orbitos ypatumu, o nuo pasamoniniu lygiu apibendrintos patirties, t.y. objektyviu priezasciu.
                  Kalbejimas apie dalykus, kuriu negali nei paneigti, nei patvirtinti, yra kelias i niekur.
                  Tokiu atveju kendo kaip palaipsniska, metodiska mokymo sistema praranda prasme.
                  O yra kaip tik atvirksciai - nori "nujausti priesininko ketinimus"? Prasau: buk paprastas, mosikuok shinajum kelis metus, to nesureiksmindamas ir neieskodamas "pasleptu prasmiu", nes tai bus isikalbejimas, o ne intuicija.

(kadangi Taira planuoja gyventi dar laaaaabai ilgai, jis turi sansu tapti profesionaliu telepatu. Jei treniruosis. Gaila, as negalesiu jam itin padeti, nes nuspirsiu sandalus palyginus anksti)
                  Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-03-19, 23:00.
                  www.kendo-lka.lt
                  www.kendo.visiems.lt

Comment

• Nebu
                    Syscemos Valdovas

• 2006 08 07
                    • 199

Mano manymu, gal vienų žmonių intuicija ir stipresnė, kitų silpnesnė, arba vieni tik geriau ją jaučia, tačiau ji neatsiejama nuo praktikos. Butent praktika ir leidžia pasiekti tą pasamoninį iki apmastomą lygi, kai išsivysto automatizmas. Tiesiog tam tikroje situacijoje, kuri labai dažnai kartojasi, mes jau negalvodami, refleksyviai priimame sprendimus ar tai būtų fizinis veiksmas, ar tai intelektualinis sprendimas.
                    O daba pasigailėsi!!!

Comment

• Taira
                      Bassist-Flautist

• 2007 03 18
                      • 42

Aš neminėjau Saturno fazių ar playdovų. Mikro-makro kosmosas man nepatinka. Turėjau omenyje pasąmonę(Jos suvokti mes net kartu nelabai galima,ar ne?).

P.S. oyo,kodėl ir tu nenori gyventi ilgai?

Comment

• oyo
                        Toks žmogus
                        • 2006 05 07
                        • 611

Daugiau intuicijos turi tie kendokos, kurie turi gera, "plona" ironijos ir saviironijos jausma (del arklisko jumoro negaliu tvirtinti). O kodel? O todel, kad jie moka pazvelgti i save is salies ir pastatyti save i kito vieta. O cia pagrindas jausti kito zmogaus ketinimus.
                        Pastebejau, kai bunu niurus ar uzsiciklines ties neskmemis ir sekmemis (buna netgi taip ) - mane dazniau "prakerta".

Gerb. Taira. Kas sake, kad oyo nenori gyventi ilgai? Tiesiog siuose reikaluose as turiu menka konpetencija, o mano norai cia ne argumentas (mano reikalas - atejus laikui, estetiskai nuspirti sandalus, kaip jau minejau). Todel siulau su siuo klausimu kreiptis i aukstesnes instancijas
                        Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-03-19, 23:55.
                        www.kendo-lka.lt
                        www.kendo.visiems.lt

Comment

• Nebu
                          Syscemos Valdovas

• 2006 08 07
                          • 199

Va kas dėl užsiciklinimo labai teisingai pastebėta, iš patirties, net iš šiandienos treniruotės, pastebiu, kad kai, tarkim jigeiko metu pradedi įtemptai mąstyti, analizuoti save bei priešininko judesius, nespėji adekvačiai reaguoti susidarančiose situacijose, o kartais kai ateini visiškai atsipalaidavęs, takydamas vos kelias technikas vis pagauni priešininką be didesnių pastangų, pats prieš tai net nepagalvodamas apie tai ką darysi, tada iš tikro būna malonu. Iš esmės tai turbūt galima susieti ir su zen .
                          O daba pasigailėsi!!!

Comment

• oyo
                            Toks žmogus
                            • 2006 05 07
                            • 611

Susirupine kendokos siuo atveju zusta greiciau , daug greiciau, nei kendokos "dzinbudistai"
                            www.kendo-lka.lt
                            www.kendo.visiems.lt

Comment

• Nebu
                              Syscemos Valdovas

• 2006 08 07
                              • 199

Teks dzinbudizmo praktika pradėt užsiiminėt, sako tokie žmonės mažiau galvoja, o jei mažiau galvoja - reiškia ir mažiau rūpinas, jei mažiau rūpinas - ilgiau gyvena , geras dalykas tas dzinbudizmas .
                              O daba pasigailėsi!!!

Comment

• oyo
                                Toks žmogus
                                • 2006 05 07
                                • 611

Tam tikslui po itempto uzsiemimo gerai saikinga(!) asketine praktika - vienas* bokalas alaus. Sis ritualas ne tik atstato skysciu ir mineralu pusiausvyra issekusio kendokos organizme, bet ir vysto harmoninga dzinbudistine pajauta

*meistrams - du
                                Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-03-20, 00:20.
                                www.kendo-lka.lt
                                www.kendo.visiems.lt

Comment

Working...