Hai!
Kendo
Collapse
X
-
...Xe, meistras.. , visi mes valgome trupinius nuo kazkieno stalo... Pamaloninote vienok, xexe... (o kas nors pasakytu - "sensejus", tai tarciau, kad pataikauja, vienok...)
Kas liecia fechtavimosi dviem kardais stiliu - nito ryu (kai kur dar rasoma niten ryu, bet cia jau poezija)- tai labiausiai jis tapo zinomas Miyamoto Musashio virtuoziskumo deka. Si tradicija iki siol laikoma islikusia ir turi savo ipedini, taigi vaziuokit pas ji ir mokykites, kam idomu... Nito technikos su trumpu ir ilgu shinai naudojamos ir siuolaikiniame kendo.Comment
-
"Le Parkuor" nice... kai nuvaziuoju i rusija su draugialeis uzsiemam, seip ash ten zaliukas Kai buvau Sankt Peterburge, senuose barakuose treniravomes, nu aisq tik savaite nes poto vaziavau namo, ispudziai kai pasieki savo tixla buna pergalingi Bet dazniausa pajunti kartu skausma nugarojComment
-
as dabar kuriu su draugais savo PK klipa veliau galesiu parodyt
Sjp as kaip vasara tai i diena einam minimum po 4,5h treniruotis skausmas bootna bet po to pripranti prie kruvio ir tada viskas i + eina,bet sunkiause iveikti baime...
Va ziurekit kaip pavaro Vilnieciai http://www.metacafe.com/watch/165748/vilniustracers/Comment
-
To spyxter:
(Ale ir pavydžiu jums, vilniečiams Kad turit kur pasi'Kendo'inti
Na nieko, dar maždaug metai ir aš, jei pavyks, atsirasiu Vilniuj . Tikiuosi dojo iki tol išliks)
Po metu? Manau, dojo ne tik isliks, bet ir padides. O ir iki tol, jei bus galimybe atvykti i Vilniu, kviecam uzsukti...Comment
-
>as noreciau labiau ninjitsu palankyt
yra vilniuje ~ninjustsu~ klubas. nezinau ka jie treniruojasi, bet zinau kad juos kviecia atlikineti akrobatinius triukus
bet siaip gali buti kad jusu "Parkavimo" klubiokas yr rimtesnis kas liecia akrobatika
nu as kai neakrobatas tai man absoliuciai neaktualu
aisku faina butu, bet kadangi esu ypatingai nelankstus tipas tai sistas uzsiemimas tikrai ne man dar turint omeny nugaros trauma...Comment
-
-
Skubu pranesti visiems susidomejusiems - apie kendo lyg ir zada rasyti "L.R" priedas "Mes" artimiausia treciadieni...Comment
-
MAn labiau prie sirdies linkst Taik Van Do, pats nepraktikuoju, jauciu net neteisingai parasiau.Su mielu noru palaikau ir prisidedu prie puikių idėjų arba ne.Comment
-
TAEKWONDO - teisingai rasosi taip, bet:
-Cia ne japonu,o korejieciu siuolaikinis kovos menas,
-Jis mazai ka turi bendro ir ne nelabai derinasi su kendo, kaip ir, pvz, karate.
Korejieciai tarp kitko turi savo kendo rusi - kumdo. Uztat japonai juos kaltina plagijavimu.Comment
-
Labai nenoriu kritikuoti tokio dalyko kaip kendo,bet vistik mano manymu tai daugiau sportas nei kovos menas.Aisku kad ir sportas,tai labai geras sportas,bet manau kad tai vistik iskreipta ken jitsu forma.Tai jokiu budu nereiskia kad as smerkiu kendo,bet vistik "jei yra taisykles,tai nera tikroviskumo"cituoju aikido.as nepradesiu bazaro"kaip tai pritaikyti gatveje"(oyo jau parase apie tai),bet manau kad geriausia kendoistui mokytis dar ir kito kovos meno tinkamo musu laikams.Siaip ar taip anksciau per kazkoki kanala ziuredavau kendo varzybas,nerialiai patikdavo.Siaip kendo geras dalykas,bet manau per daug nutoles nuo ken-jitsu,o tai jau negerai.Cituoju viena zmogu(nezinau kas jis)"senoveje kovos menai buvo priemone isgyvent,nemoket kovoti reiksdavo mirt,ka pagalvotu tu laiku zmogus,jei pasakytum,kad ateity kovos menai taps tik sportu".Sportas aisku gerai,bet kovos menas ir sportas vistik skirtingi dalykai.Comment
-
niekshui
kendo kaip sporto rūšis? Ydomu, ar esi susipažinęs su žudimo menu, kad taip lengvai kalbi. Ir ar bent įsivaizduoji, kaip atrodo tas "mortal combat art'as? kokias kovos technikas naudoja kad sunaikinti priešininką? gana absurdiški teiginiai...
juk dabar tarkim žmonės plaukioja baseinuose savo malonumui, sveikatai, o kažkada tai nemokėjimas išsilaikyti ant vandens paviršiaus galėdavo kainuoti gyvybę (jureiviams ar dar kam nors); arba dabar žmonės bėgioja sau rytais, vakarais dėl savo malonumo. Tad pats pagalvok, jei senovės žmogui pasiūlysi šiaip sau pabėgioti ar paplaukioti dėl sportinio ar malonuminio intereso o ne dėl savęs tobulinimo kovos menui, kaip jis į tave pažiūrės?
- iš esmės bet kuri šiuolaikinė "kovos" menų rūšis gali bųti kovinė, jei tik nukreipsi savo siekius į tam tikrą tikslą - realiai sunaikinti priešininką. tik klausimas kam to tau reikia? Svajoji būti spec.nazu?? Ar gal dar dėl kokių asmeninių psichologinių priežąsčių?
- protingam, gerbiančiam save ir kitus asmeniui, įvaldžiusiam kokį "kovos" būdą, pilnai jo pakanka kad apginti save ir skriaudžiamą silnesnijį nepanaudojant/nežinant kokių tai "mirtinų fintų". Imtinininkas, sambiskas, dziudaistas jei labai norės "švelniai"tave uždusins savo glėbyje, palaužys kaulus ir sąnarius, rytų kovos menų žinovas vienu švelniu judesiu atjungs tau amžiams visas tavo čakras.....
jei taip domiesi tkrais kovos menais, tai gal pirmiau įvaldyk parastą "kovos" meną, o tik paskiau žiūrėk. Nes jei bet koks dar neišsivystęs geltonsnapis bus apmokytas tik mirtinų "priomų", lauk didelės bėdos. Čia panašiai kaip jei nori parašyti gerą romaną, pirmiau išmok abecėlę, skaityti, po to išmok gilintis, analizuoti ir studijuoti, kaupti visokiapusę patirtį, ir tik kai sulauki savo asmeninės brandos pilnatvės, tada ir kuri savąjį romaną.
P.s.: ir kodėl taip žmonės visada domisi labiau naikinimo o ne kūrimo menu?????????Comment
Comment