Autorius POOLY
Katana
Collapse
X
-
nu as kazkaip vistiek "ciuuuju", kad pastabu susilauktum tik del psichines sveikatos.
na ar yra ta reglamentuojantis istatymas (ir reikia ja registruoti, kaip saunamaji)??? mane ypac domina ta dalis apie "galima laikyti tik kaip suvenyra"
as zinau, kad ginklu negalima nestis i visokias viesas mokymo/gydymo ir pan istaigas.. bet cia jos pacios ir pabrezia savo taisyklese.
ai, gal kas zinot, ar ne mitas cia, kad japonijoj kai kurie zmones dar vis nesiojasi katanas, kaip gynybos priemone??Comment
-
Autorius Youkanu as kazkaip vistiek "ciuuuju", kad pastabu susilauktum tik del psichines sveikatos.
na ar yra ta reglamentuojantis istatymas (ir reikia ja registruoti, kaip saunamaji)??? mane ypac domina ta dalis apie "galima laikyti tik kaip suvenyra"
as zinau, kad ginklu negalima nestis i visokias viesas mokymo/gydymo ir pan istaigas.. bet cia jos pacios ir pabrezia savo taisyklese.
ai, gal kas zinot, ar ne mitas cia, kad japonijoj kai kurie zmones dar vis nesiojasi katanas, kaip gynybos priemone??
juk ten kur zmones laisvai gali patekti yra viesa vieta... ginklais negali svaistytis nebent esi koks pareigunas.. as taip manau apie katanas.... ir bet koki ginkla:bored:Comment
-
as nekalbu apie pliko kardo blizginima menulio sviesoj. cia jau aisku, kad prie nieko gero neprives. ir peilis negerai nesiotis styranciais asmenim.
bet jei nesis zmogus sau ramiai dekla po lietpalciu pasikises.
kaip kad kas kitas savo registruota revolveri.
tu man sitokia situacija paaiskink, prasau.Comment
-
Comment
-
Autorius spyxterMan toks klausimas kilo - ar jus taip pat kaip ir dauguma anime megeju manot, kad katanos yra geresni kardai uz europietiskus?Comment
-
Europietiški? Apie ką čia kalbama - kalavijus, kardus ar šiaip kokias atmainas?
Mano manymu katana geriau dėl to, kad ji yra lengvesnė ir ją lengviau valdyti.
Asq jei nori galingos kertamosios galios rinktis reiktų kalaviją - jie buvo pritaikyti kapoti per kalciūgą, o japonai, kaip žinoma šarvus ne per labiausiai mėgsta...Comment
-
ginklai paskirti panasia turi, tik naudojami turbut truputi skirtingai... kad ir kai bebutu reikia ne tik ginkla pasirinkt tinkmai, bet ir vieta, ir laika...Paskutinis pakeitimas nuo urahara_san; 2011-12-02, 21:01.^^Comment
-
Taigi nušnekėjai. Įgudęs kovotojas kovojantis kalaviju su full-plate šarvais ant škotiško kraujo žirgo neturėtų nė menkiausio šanso pralaimėti prieš šiogūną. Kovotojai kovojantys su kalavijais paprastai nekovoja be šarvų. Katana sunkiai kaltų, jei kaltų per armorą.
Nesutinku su vieta: "lazda priesh katana nepakovosi"...paprastas pvz:
Shaolin'o mokinys su lazda v.s. durnelis su katana.
Pasverki žodį, mielas žmogau, Lietuvos istoriją įžeidinėji.Comment
-
Comment
-
Be to, labai kvaili yra mitai teigiantys, kad dvirankiai europietiski kardai yra nezmoniskai sunkus. Siulau uzmest aki cia >>> http://www.thearma.org/ Siame puslapyje daug info apie viduramziu ginklus. Yra netgi straipsniukas "Knight vs Samurai"
Dar pridursiu, kad man lb nepatinka tas katanu kultas. Katanos yra geri kardai, specializuoti pjaustymui lengvu sarvu, bet jie tikrai neturi antgamtisku savybiu ir nera kazkokie uber legendiniai
Beje, apie astruma... Pameginkit paguglinti apie SHASHKA. Tai toks kazkoku kardas, ypatingai astrus. Ju astruma testuodavo taip: ant asmens is tam tikro auskcio paleisdavo medine skiedrele ir jeigu skiedrele nebudavo perpjaunama, karda toliau galasdavo, kol skiedrele visgi perpjaudavoComment
Comment