Katana

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Laimonas
    Rimtas forumo narys

• 2006 08 20
    • 109

1. Kiek mačiau nebuvo tokio klausimo "ar apsimoka darytis pačiam kataną" aš ir pats žinau, kad neapsimoka.

2. Manau tas pinimas laikytusi ir ant medžio jai iš odos būtų...

P.S. Man katanos išvaizda beveik negroja. Svarbiausia forma.
    Paskutinis pakeitimas nuo Laimonas; 2007-09-29, 21:09.

Comment

• oyo
      Toks žmogus
      • 2006 05 07
      • 611

Išvaizda ir yra forma

..Bet darytis juk nori?
      www.kendo-lka.lt
      www.kendo.visiems.lt
      www.armleg.com/nebulagleam/

Comment

• Laimonas
        Rimtas forumo narys

• 2006 08 20
        • 109

forma yra tik maža dalis išvaizdos. išvaizda yra gražinimai visokie, o forma yra forma. Ir jai darausi tai žinoma, kad noriu gi ne kalvis esu, kad užsakymus gaučiau.

P.S. Prašom nepriminėti jog durnelis esu, aš ir pats pamenu jai ką.

Comment

• oyo
          Toks žmogus
          • 2006 05 07
          • 611

Mcheche...
          Visai nedurnai Svarbiausia karde - geležtė, o ne pagražinimai.
          O geležtės forma - sugata - (visos jos proporcijos, matmenys, išlinkimai) - vienas iš svarbiausių dalykų... Visa kita tik "tiuningas" .
          www.kendo-lka.lt
          www.kendo.visiems.lt

Comment

• Laimonas
            Rimtas forumo narys

• 2006 08 20
            • 109

Na patį išlenkimą padarau lyg ir gerą tik tie susiaurėjimai vėžį varo. Storį paliksiu visur vienodą, o plotį bandysiu siaurinti link galo kažkiek...... Tik, kad per plonas nesigautų nes tas metalas nėra toks jau tvirtas...
            Paskutinis pakeitimas nuo Laimonas; 2007-09-30, 09:28.

Comment

• oyo
              Toks žmogus
              • 2006 05 07
              • 611

Imk dildę, brūžink, plonink storį ir neatsikalbinėk!
              Čia ne šiaip sau netikiu, kad padarysi ir "pakabinsi ant sienos". O mostelsi su tokiu (ar mostels draugelis) - užlenksit geležtę ir/arba susižeisit, va pvz, taip:

Gali būti ir blogesnių variantų - geranoriškai įspėju!
              Metalinė geležtė ne žaislas! Net iaido, vien tik "kapojant orą", metaliniu kardu galima pradėt dirbti geriausiu atveju po poros metų!
              Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-09-30, 11:59.
              www.kendo-lka.lt
              www.kendo.visiems.lt

Comment

• Laimonas
                Rimtas forumo narys

• 2006 08 20
                • 109

1. Jai su dilde brūžinčiau iš ploninčiau tai sakau, būtų plonas ir tabaluotų kaip tik norėtų nes nėra tas metalas toks storas ar tvirtas.

2. Ant sienos pakabint turiu ir senąją savadarbę. (atrodo gražiai, bet tvirtumo jokio) Tai šitą ir darau išmėginimui.

3. Kad geležtė nesulinktų tam ir nenoriu su dilde plonint. Kaip jau sakiau darau išmėginimui tai jai tas kardas bus plonas ir netvirtas sulinks po pirmos malkos (nors ir taip jis nėra tvirtas, bet kažkiek vis dėl to teoriškai turėtų laikyti)

4. Dėl mostelėjimų - pasimokiau. Draugelis net nemosteldamas sugebėjo šiltnamio plievę su senaja prpjaut gal pusmetrį

Žodžiu darau kažką panašaus į iaito, gal net negalandysiu, o tuos nuplonėjimus manyčiau galima kažkiek kompencuoti įdedant daugiau svorio į rankeną.

Comment

• Usotsuki
                  CGI//stas

• 2007 04 20
                  • 67

Svajuko drambliones.
                  Grant my enemies a long life. So they can watch my victory.

Comment

• Laimonas
                    Rimtas forumo narys

• 2006 08 20
                    • 109

Labą dieną. Va vėl noriu paklaust. Galima šitoj temoj diskutuoti ir apie visus japonų ginklus ar tik apie kataną? Žinau, klausimas kvailas (temos pavadinimas "katana") bet vis dėl to galiu sukurti ir naują temą, bet manyčiau jog jai jau yra viena tema apie vieną iš japoniškų ginklu tai antros mažu ir nebereiktų. Tai pasakykit kurt naują temą ar rašyt šitoj?

Comment

• oyo
                      Toks žmogus
                      • 2006 05 07
                      • 611

Nebūtina kurti naujos temos. Apie visus japoniškus ginklus atskitų temų neprikursi.

Aplamai ši tema turėtų vadintis ne "katana", o "nihonto" - t.y. "japoniškas kardas", o tiksliau
                      "japoniški ašmenys". Nihonto galima vadinti visus tradiciniu būdu pagamintus japoniškus kardu, peilius, ietigalius ir naginatas.
                      www.kendo-lka.lt
                      www.kendo.visiems.lt

Comment

• niekšas
                        forumo idiotas

• 2006 08 23
                        • 544

Va radau kažkokia nesamonę. Kaip su katana bambuko stiebus kapoja . man asmeniškai tai visiška nesamonė, nes kaip pasakytų Bruce Lee - "bambukas nekerta atgal". Ir tų 'samurajų' meistriškumu aš labai abejoju, bet... vaizdas gal ir nieko. Dar turėkim raumenyje, kad bambukas gana kietas ir sunkiai prakertamas augalas.

http://www.youtube.com/watch?v=LcJUvkhw8WU

Comment

• oyo
                          Toks žmogus
                          • 2006 05 07
                          • 611

Korėjiečiai, pfe

taip, bambukas atgal nekerta. Taikinys irgi atgal nešaudo, bet kažkodėl žmonės šaudyti mokosi į taikinius.
                          Kardininkai irgi daro tameshigiri (kaip karatekos tameshiwari) - paprastai mokomasi perkirsti standžiai surištą išmirkytų ryžių šiaudų ritinėlį ant bambukinio stiebo. Šiuo atveju bambukas savo tankiu identiškas kaului, o šiaudai... na, mėsai
                          www.kendo-lka.lt
                          www.kendo.visiems.lt

Comment

• Laimonas
                            Rimtas forumo narys

• 2006 08 20
                            • 109

Manyčiau jog sausų bambukų niekas nekapoja. Manyčiau niekas taip lengvai ir neperkirstų. Manyčiau kapoja žalius, o žali manyčiau nėra tokie kieti kaip įsivaizduoja žmonės kurie tik senukuose rankose yra vos palaikę sauso bambuko. O dėl to video tai man labai patiko. Bent vaizdas yra, o tie kur su pagaliais vien tik ir tesidaužo tai nei smagumo nei vaizdo beveik nėra, o čia ne tik pačiam įdomu, bet ir kitas su malonumu žiūri

Comment

• niekšas
                              forumo idiotas

• 2006 08 23
                              • 544

Autorius Laimonas
                              Manyčiau jog sausų bambukų niekas nekapoja. Manyčiau niekas taip lengvai ir neperkirstų. Manyčiau kapoja žalius, o žali manyčiau nėra tokie kieti kaip įsivaizduoja žmonės kurie tik senukuose rankose yra vos palaikę sauso bambuko. O dėl to video tai man labai patiko. Bent vaizdas yra, o tie kur su pagaliais vien tik ir tesidaužo tai nei smagumo nei vaizdo beveik nėra, o čia ne tik pačiam įdomu, bet ir kitas su malonumu žiūri
                              Nu, įdomios mintys nors nelabai pritariu. Nu, sausą bambuką su katana prakirst turėtų būti netgi neitin sunku. Bent treneruotam žmogui. Jei ten kapoja žalius bambukus tai išvis tų 'samurajų' meistriškumu abejoju Mano akimis, tai visa tai tėra paroda akims paganyt. Tas 'vaizdas' man asmeniškai, bene paskutinėje vietoje

Comment

• Laimonas
                                Rimtas forumo narys

• 2006 08 20
                                • 109

Mąstyk realiai. Bambuko sauso su katana taip lengvai kaip įsivaizduoji tiesiai nenukirstų. Vidury tas bambukas paimtų ir nulūžtų (juk jis BAMBUKAS). Antra. Vėl gi mąstyk reliai, juk jai moki gražių triukų kertant žalią bambuką jau gali ir pasirodymus vest už kurius iš žmonių gal net ir pinigų gautum ko tikrai negausi daužydamasis su pagaliu

Comment

Working...