Katana

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker

• 2005 03 11
    • 1530

Autorius oyo
    Kadangi kuri laika eteryje tyla, imsim ja ir sudrumsim.
    Tad idedu tokia spelione:

Va geros kardo geleztes iseksponavimo foto. Mus domintu paskutine. joje geleztes galas, kuri slepia rankena. Kaip matom, jis kazkoks tamsesnis, lyg aprudijes. Gerai tai ar blogai? Kas ten per irasai? Gal ka nors dar butu galima pasakyti apie sia dali?
    O tai kodėl dabar aprūdijus :? Man atrodo tiesiog įgavus medinės rankenos atspalvio. Čia gal kas blogo jau su rankena, o ne geležte buvo. Dunno, tik spelioju.

Comment

• Usotsuki
      CGI//stas

• 2007 04 20
      • 67

Autorius arna
      aprūdijęs tikriausiai todėl, kad į rankeną subėgęs nukirsdintų priešų kraujas užsilaikė, todėl kiek ir aprūdino tą geležies vietą.
      o tas neaiškus užrašas, tai tikriausiai koks nors užkeikimas, kad priešai palytėti šios didingos katanos plieno, kristų kaip musės.
      cia geras XD
      Grant my enemies a long life. So they can watch my victory.

Comment

• arna
        emptiness

• 2006 06 20
        • 1064

Autorius Sable
        O tai kodėl dabar aprūdijus :? Man atrodo tiesiog įgavus medinės rankenos atspalvio. Čia gal kas blogo jau su rankena, o ne geležte buvo. Dunno, tik spelioju.
        o kodėl blogai su rankane buvo? pasižiūrėk į tą geležtę atidžiau: ir pamatysi tokias dvi įtartinas skylutes. viena iš viso absoliučiai taisyklingo apskritimo formos. manau, kad tais laikais japonai neturėjo tokių technologijų, kad tokią idealiai apskritą skilutę padaryti. Manau, kad tai ufonautų (nežemiškos civilizacijos) darbas

Comment

• Sable
          The Hitchhiker

• 2005 03 11
          • 1530

Aš apie tai, kas yra prisabačinama prie tos rankenos dalies šnekėjau, o ne geležtę. Bet dabar pamačiau tavo paaiškinimą, tai daug logiškesnis pasirodė

Comment

• oyo
            Toks žmogus
            • 2006 05 07
            • 611

Autorius arna
            aprūdijęs tikriausiai todėl, kad į rankeną subėgęs nukirsdintų priešų kraujas užsilaikė, todėl kiek ir aprūdino tą geležies vietą.
            o tas neaiškus užrašas, tai tikriausiai koks nors užkeikimas, kad priešai palytėti šios didingos katanos plieno, kristų kaip musės.

jei nebuciau tikejesis idomiu versiju, kazin ar buciau drumstes tyla...
            Todel prasymas tiems, kas TIKRAI zino: susilaikykite, leiskite issisakyti speliojantiems ir apturesime malonuma visi, o ypac, kai parasysim tikra versija.

O va tokie va klausimai mylimam musu arnai, isdrisusiam pabandyti pirmam:

- jei yra toks uzkeikimas, samurajui katana - pinigai i bala... Kam ja pirkti - pasakei burtazodi ar parodei parasyta ant popieros ir krenta priesai kaip muses?

- man butu nemalonu laikyti ginkla, ant kurio likes sukresejes kraujas. O kaip galima paaiskinti issakyta kraujo versija - ar tuo, kad samurajai buvo brutalus barbarai? o gal kad kaip tik humanistai, numatantys, kad ateityje genu inzinerija suklestes ir is priesu DNR galima bus juos atklonuoti, tuo atperkant savo kalte??
            www.kendo-lka.lt
            www.kendo.visiems.lt
            www.armleg.com/nebulagleam/

Comment

• arna
              emptiness

• 2006 06 20
              • 1064

Autorius oyo
              - jei yra toks uzkeikimas, samurajui katana - pinigai i bala... Kam ja pirkti - pasakei burtazodi ar parodei parasyta ant popieros ir krenta priesai kaip muses?

- man butu nemalonu laikyti ginkla, ant kurio likes sukresejes kraujas. O kaip galima paaiskinti issakyta kraujo versija - ar tuo, kad samurajai buvo brutalus barbarai? o gal kad kaip tik humanistai, numatantys, kad ateityje genu inzinerija suklestes ir is priesu DNR galima bus juos atklonuoti, tuo atperkant savo kalte??
              1) drįsčiau su gerbiamuoju oyo nesutikti pirmuoju klausimu. joks užkeikimas neveiks be burtų lazdelės. vat :P

2)antruoju klausimu, manau buvo taip: ten, rankenoje, kaupdavosi kraujas (po žiauriū dvikovų nutekėjęs puikiais katanos geležtės vingiais. kai samurajus bekeliaudamas labai pavargdavo ir ištrokšdavo, o aplinkui ne gyvos dvasios ir lašelio vandens, manau iš tos "gertuvės" truputį atsigerdavo (kaip alukardas), prieš tai pakaitinę ant ungnies, kad atkrešėtų..

Autorius oyo
              Mus domintu paskutine. joje geleztes galas, kuri slepia rankena. Kaip matom, jis kazkoks tamsesnis, lyg aprudijes. Gerai tai ar blogai? Kas ten per irasai? Gal ka nors dar butu galima pasakyti apie sia dali?
              man toks negeras įtarimas, kad tas samurajus, kuris turėjo šią kataną, tokiam, kokią mes ją matome, stovyje ir naudojo. tikriausiai nuo rankų delnų mazolių tą vieta bus patamsėjusi. kito jokio paaiškinimo nerandu: nes kaip žinote, shinajaus rankena po ilgų treniruočių taip pat patamsėja. man toks įtarimas, kad čia ir bus tas alinančių treniruočių rezultatas- samurajus taip ja naudojosi, kad vargšė net apsitrynė..
              Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2007-04-26, 23:34.

Comment

• niekšas
                forumo idiotas

• 2006 08 23
                • 544

Manau rudys atsirado del medienos poveikio, nes rudys baigiasi mždg ten kur turėtu baigtis rankena. gal mediena buvo prisigerusi kraujo kaip Arna sako, gal dėl to, arba tiesiog medienos poveikis metalui. A del užrašo, ar tik ne ten buvo užrašomas firmos, gaminusios katana, pavadinimas ir lygtai dar toj vietoj turėtų but užrašyta pagaminimo data, kardo savininko pavarde ir/arba mokyklos, užsakiusios katana, pavadinimas? nors nežinau ar tai buvo rašoma ir ant katanu, lygtai čia tik kitiems kardams galiojo...

Autorius arna
                man toks negeras įtarimas, kad tas samurajus, kuris turėjo šią kataną, tokiam, kokią mes ją matome, stovyje ir naudojo. tikriausiai nuo rankų delnų mazolių tą vieta bus patamsėjusi. kito jokio paaiškinimo nerandu: nes kaip žinote, shinajaus rankena po ilgų treniruočių taip pat patamsėja. man toks įtarimas, kad čia ir bus tas alinančių treniruočių rezultatas- samurajus taip ja naudojosi, kad vargšė net apsitrynė..
                Samurajui pinigu pritruko normaliai rankenai ysigyt
                Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2007-04-26, 23:35.

Comment

• Kuronii
                  Boom, like that

• 2007 04 01
                  • 144

Pagal mano skurdzias zinias, ten turejo buti parasytas kalvio kuris nukale katana vardas. Jei sis kardas tikrai yra kazkokio zymesnio samurajaus, tada ir pagamintas turejo buti neeilinio kalvio, o jau garsesnio. O jie visada pasirasydavo ant kardu^^ o jei as neteisus - neuzsipulkit^^
                  http://www.acvilnius.lt/ - VAK - Vilniaus Anime klubas

Comment

• arna
                    emptiness

• 2006 06 20
                    • 1064

Autorius Kuronii
                    Pagal mano skurdzias zinias, ten turejo buti parasytas kalvio kuris nukale katana vardas. Jei sis kardas tikrai yra kazkokio zymesnio samurajaus, tada ir pagamintas turejo buti neeilinio kalvio, o jau garsesnio. O jie visada pasirasydavo ant kardu^^ o jei as neteisus - neuzsipulkit^^
                    Manau, kad teisus: tas užrašas turėtų verstis maždaug taip tada: "garsusis kalvis Yamamoto Moto"

Comment

• oyo
                      Toks žmogus
                      • 2006 05 07
                      • 611

I.
                      Autorius arna
                      Manau, kad teisus: tas užrašas turėtų verstis maždaug taip tada: "garsusis kalvis Yamamoto Moto"
                      Cia pasisake gerb. arna, studijuojantis "senoves samuraju kovos su kardais mena", jei neklystu (pastaba mano- oyo)

II. Paaiskinimas (nemaniau, kad prireiks): nufotografuota "nurengta" gelezte (t.y. nuimta rankena ir visa kita, kas karde antraeiliska). Todel nereikia suprasti, kad laikyti reikia uz "nuogo" geleztes galo. Tiesiog si dalis turi labai daug info, kurios nesimatytu, jei rankena nebutu nuimta...

III.Kuronii rase: "Pagal mano skurdzias zinias, ten turejo buti parasytas kalvio kuris nukale katana vardas. Jei sis kardas tikrai yra kazkokio zymesnio samurajaus, tada ir pagamintas turejo buti neeilinio kalvio, o jau garsesnio. O jie visada pasirasydavo ant kardu^^ o jei as neteisus - neuzsipulkit^^"

Jus beveik teisus.
                      Stai geresne foto. Parasas: Hizen provincija, Masahiro, blabla (kiti jo vardai).

Bet lieka dar daug neaiskumu. Rudys, skyles, t.t.
                      Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-04-28, 00:00. Priežastis: papildymas
                      www.kendo-lka.lt
                      www.kendo.visiems.lt

Comment

• Kuronii
                        Boom, like that

• 2007 04 01
                        • 144

Na...nesakau kad daug zinau apie katanas, bet ar gali taip buti, kad rankenos rudydavo, nes ju nelabai valydavo ir priziuredavo? Ir isvis, kaip ir su kuo senoveje buvo valomos katanos? ar dabar pakito tie valikliai ar vis dar laikomasi tradiciju? Oyo, ar galetumet paaiskint?^^
                        http://www.acvilnius.lt/ - VAK - Vilniaus Anime klubas

Comment

• oyo
                          Toks žmogus
                          • 2006 05 07
                          • 611

Ginklo prieziura butinas dalykas. Ir dabar kardai valomi ir tepami kaip ir senoveje:
                          -jei buvo iai ar tameshigiri - po kiekvieno uzsiemimo,
                          -o jei kardas tik kaip kolekcijos eksponatas - tai reguliariai kartas nuo karto.
                          Nuvalomas popieriumi washi, padengiamas specialia pudra uchiko ir sutepamas plonu gvazdikeliu aliejumi choji.
                          Del to ir keliu simtu metu geleztes kartais neitiketinai grazios.

O kodel rankenos dalis ne? (kraujas cia niekuo detas)
                          www.kendo-lka.lt
                          www.kendo.visiems.lt

Comment

• Koori_San
                            samurai sensei
                            • 2006 11 19
                            • 12

Autorius oyo
                            Na va, domimes, o neatraso zmogus ... Susimaste ar vel isvaziavo i Japonija tikslinti ziniu?
                            Kazkaip manau, kad tikru japonisku ginklu ir kitu meno kuriniu Lietuvoje greitai prades gauseti. Supratimo lygis Lietuvoje kyla, o kai pradedama suvokti, kad pinigai savaime nera vertybe, o popsas nera menas - atsiranda poreikis subtiliems dalykams.
                            Labai atsiprašau, buvau dingęs. Tikrai atspėjote, bet tik iš dalies buvau išvažiavęs bet ne i Japonija šįkart.Buvau artimuosiuose rytuose ty Turkijoj, bet apie tai vėliau.
                            Pratesimas: Iš kitų to kaimo žmonių sužinojau ,kad tai apsišaukėlis o ta katana iš tikro sena, bet ne jo, o tas žmogelis ją nusipirko už 65000 jenų tai va.
                            Dar kartą atsiprašau už tokį nemandagų elgesį.

Comment

• oyo
                              Toks žmogus
                              • 2006 05 07
                              • 611

Autorius Koori_San
                              Pratesimas: Iš kitų to kaimo žmonių sužinojau ,kad tai apsišaukėlis o ta katana iš tikro sena, bet ne jo, o tas žmogelis ją nusipirko už 65000 jenų tai va..
                              I dalyje herojus - samuraju palikuonis, II - "netiketai suzinojau, kad apsisaukelis?" Jei atsirado toks pratesimas, kyla naturalus klausimas. Ar ne mano skepticizmas paskatino prideti istorijos tesini?

65000 jenu - mazdaug 1350 lt, ar nesuklydau ? Vienok idomu butu ta katana pamatyti arba bent isgirsti apie ja..
                              www.kendo-lka.lt
                              www.kendo.visiems.lt

Comment

• arna
                                emptiness

• 2006 06 20
                                • 1064

Straipsnis apie katanas (anglų kalba)

Žurnalo pavadinimas: "Classic Arms @ Militaria"
                                Straipsnis: 1. 2. 3. 4. 5.

Comment