Katana

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    Na tai replikom vadint reik replikom

    Comment

    • Kurotani
      Rimtas forumo narys

      • 2007 01 01
      • 119

      Na tai nėra orginalai ar kolekcines vertybės.. manau čia kiekvienas galvoje turintis ne vakuumą supranta Bet tenka pripažinti, kad kai kurie iš šių "žaislų" atrodo gan įspūdingai ir akių nepiktina Nedaugelis mokėtų 50000$ tam kad galėtų sieną papuošti, juk dažniausiai jų paskirtis dabar tokia ir būna(kaip bebūtų gaila), na kartais jos ištraukiamos ypatingoms ceremonijoms Tik iš svetainių kūrėjų pusės gan sarkastiška tokio turinio saitą vadinti "true swords", gal labiau tiktų "cospley stuff" or smth like that

      Comment

      • Ledux
        PlixPlox

        • 2007 03 09
        • 135

        Autorius Sable
        labai panašu į mano žaislus - matosi nuo ko kiniečiai kopijavo XD
        Norėtusi su tokiais supjaustyt dešra sūri ir pasidaryti sumuštinį
        sigpic

        http://ledux.myanimelist.net

        Ne piniguose laimė , o jų kiekyje.

        Nebūk jautis 2009

        Comment

        • oyo
          Toks žmogus
          • 2006 05 07
          • 611

          Autorius Sable
          Na tai replikom vadint reik replikom
          Nesutinku, kolega. Zaislai tai, zaislai
          Tradicinis japoniskas kardas yra ne siaip metalo gabalas, o struktura su labai aiskiais kriterijais. O tose "pseudo replikose" nera net isorines geleztes formos, svelniai tarus, tai toloka nuo realybes. (Deja.)
          Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-03-23, 22:00.
          www.kendo-lka.lt
          www.kendo.visiems.lt
          www.armleg.com/nebulagleam/

          Comment

          • Sable
            The Hitchhiker





            • 2005 03 11
            • 1530

            boo, nu gerai, gerai ir pats anksčiau sakiau, kad žaislai. tas kad iki tobulaus visos stukturos replikavimo toli yra tai aiškus reikalas, nekainuotų tie žaislai taip pigiai. anyways, kiek iš paveiksliukų matoma dešrom pjaustyt jų nenaudoju, bet tik kaip dekoratyvinę interjero detalę >.>

            žiūrim bigaku-do, o ne bushi-do šiuom atveju

            Comment

            • Taira
              Bassist-Flautist

              • 2007 03 18
              • 42

              Aš nepritariu jokiom replikom,kadangi gerbiu didžiuosius Meistrus,kurie idėjo savo sielą kurdami įrankius kovai,o čia yra išreikšta nepagarba tradicijoms ir apskritai katanos ,kaip ginklo, filosofinei prasmei.
              Baikit dangstyti savo sielos skurdumą "Ibetterthanothers" užrašais ir kiek laiko praleidot žiūrėdami menkaverčius Anime. Ač.

              Comment

              • oyo
                Toks žmogus
                • 2006 05 07
                • 611

                Kol kas per daug neskiriu didziuju meistru nuo ne tokiu dideliu. Parasu skaitymas nera lengvas dalykas. Taciau tradicine katana atskirsi net tada, kai ji nepasirasyta.
                Taigi gerai pagalvojus, ar verta viska sureiksminti iki filosofiniu prasmiu. Nebent is kito galo. Paklauskime saves: o negi galima samoningai isreiksti "nepagarba tradicijoms", kai apie tas tradicijas anksciau parodytu "sedevru" gamintojai neturi is viso jokio supratimo ? (Situacija cia mazdaug kaip tam sofizme: "Nepametei ragu? - Vadinasi, esi raguotas ) Tad neverta gaisti laiko ieskant tokiu prasmiu, kuriu isvis nera.

                O siaip nereikia buti net filosofijos bukalauru - paprasciausiai nemalonu ziureti i tas ispaniskas-kinietiskas-balazin kokias iskreivintas "katanas", kuriu "rankenos" bile kaip perristos kokiu nors (kazkodel dazniausiai sintetiniu) virvagaliu, su "tsubomis" kaip uzgaveniu blynai.( & & )
                Gaila, neturiu po ranka nuotrauku palyginimui: teks ideti veliau. SKIRTUMO NEPAMATYTI NEIMANOMA.
                www.kendo-lka.lt
                www.kendo.visiems.lt
                www.armleg.com/nebulagleam/

                Comment

                • arna
                  emptiness

                  • 2006 06 20
                  • 1064

                  kopija visada liks kopija. čia kaip 'kibernetiniai' androidai (iš "GITS" ar pan.) niekada nebus tikrais žmonėmis.
                  O jei rimtai, daugelis žmonių deja negali leisti sau įpirkti tam tikrų gerų ir deja brangių dalykų, daiktų. Va todėl ir gimsta tų "vertybių" visokiausios kopijos. ir tuos daiktus žmones dažniausiai perka todėl, kad tai jiems miela širdžiai. ir kuo didesnį supratimą jie turi apie geidžiam, bet nelabai realiai įsigyjamam daiktui, tuom labiau jie tampa pretenzingesni jų kopijom.

                  Taip, katanos už 10.000$-40.000$ ir daugiau nelabai kas įpirks lietuveleje, tad tokiems ištikimiems gerbėjams ir daromos atitinkamos kokybes kopijos. Net tie patys japonai,kurie gerbia ir saugo savo tradicijas, vargu ar galėtų sau leisti įsigyti tokių katanų. Tad, kad žmogus neliktų nuskriaustas ir tuom pačiu išliktu orus, manau ir daromi aukštos kokybės dublikatai, kurie yra sertifikuojami pagal atitinkamus vietos (japonijos) šalies reglamentus.

                  Čia panašiai tikriausiai kaip su šv.reprodukcijom, arba, dar geriau, tarkim automobilių modeliukais. dažnai, jei kas yra atidesnis, galėtų pastenėti, tarkim ant tų modeliukų nurodyta detalizavimo laipsnį (mastelį), t.y. realaus modelio visapusio proporcingo sumažinimo iki tam tikrų nedidelių gabaritų išlaikant visas (ar beveik visas) to modelio detales... Viskas priklauso nuo pasirinktos "kopijos kokybes" ir nuo pačio pirkėjo keliamų reikalavimų tai kopijai, ir galiausiai sau pačiam. (juk kiek daug žmonių nuoširdžiai džiaugiasi kinišku šlam..tu, ir kiek nedaug neperneša tos "deševiznos" nors ir negali sau leisti nusipirkti "original product made in japan" . Manau į tokius pirkėjus, jų nišą, ir orientuojamos originalių katanų 'geros' kopijos.

                  Comment

                  • oyo
                    Toks žmogus
                    • 2006 05 07
                    • 611

                    Stai keli komentarai, kiek leidzia komentuoti mano patyrimas.

                    I - Alternatyvos tradiciniam japoniskam kardui nera. Arba jis tradicinis, arba...ne. Iaito, nors isoriskai atkartoja pagrindines katanos formas, nera priskiriamas tradiciniu ginklu kategorijai, apie kitka jau nekalbant.

                    II - vertingi daiktai negali buti pigus(pagaliau ta pamazu suprantame). Taciau pagal viska sprendziant, jus tikriausiai nesiremete konkreciais pavyzdziais, nes uz jusu nurodyta kaina (butu idomu, kodel ji butent tokia?) imanoma isigyti kelis kolekcinio stovio kardus. Pazistu zmoniu, kurie pinigu nuo medziu nepurto, bet isigyti tikra japoniska ginkla gali, nors tai jiems yra tam tikra prasme issukis - kazko reikia atsisakyti vardan to. Isvada - verte ne tiek piniguose, kiek motyvacijoje.
                    kad nebuciau itartas tusciu balbatavimu - pasakykite suma, su kuria GALETUMETE atsisveikinti vardan katanos, ir as idesiu tos sumos verto daikto foto

                    III - Kam KIEKVIENAM japonui katana? Net arsiausiu karu laikotarpiais kariu procentas nevirsijo desimties. Galu gale, nereikia uzmirsti, kad pasisventimas bet kuriam kitam tradiciniam menui taip pat reikalauja ne ka maziau pastangu ir islaidu.
                    Tarp "materialumo" ir "dvasingumo" siuo atveju net nereiketu daryti priespriesos. Visai neseniai teko suprasti, kad dideles islaidos daznai yra ne pizoniskumo, o atsidavimo ir rimto poziurio i studijuojama objekta zenklas. O nieko nekainuojantys pseudodvasingi pasizaidimai - niekuo neipareigoja, bet taip ir lieka tik pasizaidimais.
                    Tuo labiau, pseudoprodukcijos gamintojai maziausiai varginasi i tokius apmastymus, kaip "ar liks pirkejas nenuskriaustas, o jo orumas nepazeistas" - tenka pasikartoti: naivu ieskoti nesanciu prasmiu ten, kur ju niekad nebuvo.

                    IV - apie "aukstos kokybes dublikatus, kurie yra sertifikuojami ir t.t." tikrai nieko nezinau, todel noreciau suzinoti apie minetus "atitinkamus reglamentus" ir ypac, kas tuos reglamentus kuria. Zinau tik tiek, kad padaryti tikro kardo tikra kopija daznai atsieina dar brangiau ir reikalauja labai didelio meistriskumo.
                    Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-03-25, 02:03.
                    www.kendo-lka.lt
                    www.kendo.visiems.lt
                    www.armleg.com/nebulagleam/

                    Comment

                    • arna
                      emptiness

                      • 2006 06 20
                      • 1064

                      Autorius oyo
                      IV - apie "aukstos kokybes dublikatus, kurie yra sertifikuojami ir t.t." tikrai nieko nezinau, todel noreciau suzinoti apie minetus "atitinkamus reglamentus" ir ypac, kas tuos reglamentus kuria. Zinau tik tiek, kad padaryti tikro kardo tikra kopija daznai atsieina dar brangiau ir reikalauja labai didelio meistriskumo.
                      kaune, japoniškų prekių parduotuvėlėje mačiau sertifikuotas katanas (kopijas, duplikatus ar pan.). kai paklausiau kam to reikia, atsakė, kad tai rimtas požiūris į tokį produktą: ne kiekvienas kaip minėjau japonas gali įpirkti tikrą kataną, tai, kaip papuošimą kokios tai gyvenamos patalpos vietos, jie dažnai naudoja netikras katanas. O kas tiksliai nurodoma tame sertifikate nesigilinau - kol kas nesiruošiu pirkti nieko.
                      Na bet čia tikriausiai yra tas variantas, kai galvoji pirki automolį ar surinktą Vokietijoje ar rusijoje, korejoje, ar kinijoje. vis tik faktas, kai gamintojas atsako už savo produktą, jau vertas dėmesio. gal ir nevažinėsi limuzinu, bet tikrai turėsi kokybišką ir patikimą daiktą. Čia kiek alegoriškai apie vokietiją.

                      P.s.: ir kiek žinau, į Alytuje vyksiančią bonsai parodą, bus atvežtos tikros katanos.

                      Comment

                      • Kurotani
                        Rimtas forumo narys

                        • 2007 01 01
                        • 119

                        Autorius arna
                        kaune, japoniškų prekių parduotuvėlėje mačiau sertifikuotas katanas
                        Tikslus parduotuvės adresas? Ištiesų būtų įdomu pasižiūrėti

                        Comment

                        • oyo
                          Toks žmogus
                          • 2006 05 07
                          • 611

                          Parduotuves pavadinimas - "Katanaja", Kauno senamiestyje (pries gera pusmeti persikele i Dauksos gatve, jei gerai pamenu). Savininkas Fuminori Noba, verslininkas, pats renkantis tradicinius egzempliorius (tarp kitu idomiu egzemplioriu turi Muramasai priskiriama darbo gelezte, o tai stiprus ir piktas meistras - o jo darbai taip pat "pikti" )
                          Tas, ka galima pamatyti parduotuveleje, yra ne daugiau kaip japoniski suvenyrai ir buities detales. Vadinamos katanos ten yra iaito. jie tiksliai atkartoja forma, bet neturi tradicinio ginklo (ir aplamai ginklo) statuso (gelezte ne plienine - kas netiki, pridekite magneta, cheche). Cia nereikia nieko kaltinti; iaito skirti treniruotems, o Japonijoje labai grieztas poziuris i ginklu nesiojima; be to, kolekciniais variantais dirbti treniruotese butu kvaila visais atzvilgiais.

                          O japonai kalviai i Alytu Fuminori iniciatyva atvaziuos ir supazindins su tradicine ginklakalyba. tokios tokeles
                          Paskutinis pakeitimas nuo oyo; 2007-03-25, 22:53.
                          www.kendo-lka.lt
                          www.kendo.visiems.lt
                          www.armleg.com/nebulagleam/

                          Comment

                          • oyo
                            Toks žmogus
                            • 2006 05 07
                            • 611

                            Kadangi kuri laika eteryje tyla, imsim ja ir sudrumsim.
                            Tad idedu tokia spelione:

                            Va geros kardo geleztes iseksponavimo foto. Mus domintu paskutine. joje geleztes galas, kuri slepia rankena. Kaip matom, jis kazkoks tamsesnis, lyg aprudijes. Gerai tai ar blogai? Kas ten per irasai? Gal ka nors dar butu galima pasakyti apie sia dali?
                            www.kendo-lka.lt
                            www.kendo.visiems.lt
                            www.armleg.com/nebulagleam/

                            Comment

                            • Usotsuki
                              CGI//stas

                              • 2007 04 20
                              • 67

                              Autorius Youka
                              kokia nauda is tikros katanos, jei nemoki jos valdyti?
                              suvenyrine tai tam ir yra, kad graziai atrodytu, o ne rankas draugams kapot "paziekit paziekit, ka turiu!!!" imo..
                              o lietuvoj net kendo klubo nera - -"

                              siaip tai grazus dalykas, grazus
                              faini zaisliukai. o kas liecia kendo, manau, jei jau atweriat burna sneket, (siuo atwejuo - "isakot" pirstams maigyt knopkes) argi nebutu geriau bent nuwokt apie ka snekat? lietuvoj yra maziausiai du kendo klubai. ir du is ju yra vilniuje. ir ke "kendo", o Kendo.
                              Grant my enemies a long life. So they can watch my victory.

                              Comment

                              • arna
                                emptiness

                                • 2006 06 20
                                • 1064

                                Autorius oyo
                                Mus domintu paskutine. joje geleztes galas, kuri slepia rankena. Kaip matom, jis kazkoks tamsesnis, lyg aprudijes. Gerai tai ar blogai? Kas ten per irasai? Gal ka nors dar butu galima pasakyti apie sia dali?
                                aprūdijęs tikriausiai todėl, kad į rankeną subėgęs nukirsdintų priešų kraujas užsilaikė, todėl kiek ir aprūdino tą geležies vietą.
                                o tas neaiškus užrašas, tai tikriausiai koks nors užkeikimas, kad priešai palytėti šios didingos katanos plieno, kristų kaip musės.

                                Comment

                                Working...