Japan: behind scenes

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1064

    #61
    sutinku su Sable ir Nebu dėl jūsų minčių. Šiaip net netiesiogiai susipažindamas su japonijos kultūra (men.filmai, anime, manga, proza) tiek šiuolaikine, tiek senaja, kur neturėdamas jokio tyrinėjimo stimulu, suvokiu, kad ši šalis tikrai nėra jau išskirtinė ( nekalbu apie techninį išsivystymą);
    Bet labiausiai liūdina tai, kad Japonijoje (šiandieninėje) yra tokių problemų, kaip ir visame vakarų pasaulyje /nekalbant apie kitas islamo, budistų civilizacijas/ kaip mafija, prostitucija, korupcija ir pan.; ir visi mes čia daugiau/mažiau žavimės jos civilizacija ir vis tik "ne viskas auksas, kas auksu blizga". Kartais atrodo, kad geriau pažindamas iš esmės kitas kultūras, pradedu vis labiau dometis ir gerbti savo, lietuvišką kultūrą, istoriją. Gaila, kad mūsų senoji kultūra, tradicijos ir papročiai nuėjo į gilią užmarštį , nes jei būtume viską išsaugoję, kas buvo sukurta kai Lietuvą valdė didieji kunigaikščiai, manau mes butūme šiadien ne mažiau įdomūs už pačius japonus...

    Comment

    • Taira
      Bassist-Flautist

      • 2007 03 18
      • 42

      #62
      Taip ir maniau! Šiaip aš daugmaž viską žinojau ir anksčiau. Lietuviai(ar kiti) mato tik tą istorinę ir "gerąją" pusę,jų svetingumą. Ten daug problemų dėl įvairių priežasčių(Kur problemų nėra?). Nesinori rašyti kelių puslapių ,nes daugelis žmonių jau pasakė,ką norėčiau aš.

      Lietuvėlė mūsų ant mirties ribos. Gal eikim gelbėti jos?
      Baikit dangstyti savo sielos skurdumą "Ibetterthanothers" užrašais ir kiek laiko praleidot žiūrėdami menkaverčius Anime. Ač.

      Comment

      • tamagochi
        Suši valgytojas

        • 2005 10 19
        • 138

        #63
        Autorius arna
        <...> suvokiu, kad ši šalis tikrai nėra jau išskirtinė ( nekalbu apie techninį išsivystymą);
        Drįsčiau nesutikti - kiekviena tauta yra išskirtinė vien dėl to, kad ji apskritai yra. Pvz lietuviai yra išskirtiniai, kad šneka lietuvių kalba, turi Gedimino pilį ir valgo cepelinus.
        Japonai išskirtiniai tuo, kad šneka japoniškai, kuria anime ir valgo sushi.
        Ir NĖRA DAUGIAU PASAULYJE nei antros Lietuvos nei antros Japonijos.

        Autorius arna
        Bet labiausiai liūdina tai, kad Japonijoje (šiandieninėje) yra tokių problemų, kaip ir visame vakarų pasaulyje
        Kuo labiau šalis yra išsivysčiusi tuo daugiau ji turi išskirtinumų, o taip pat daugėja ir problemų. Pvz Baltarusija oficialiai turbūt iš viso neturi jokių problemų. O vakarų valstybėse: pedofilija, rasizmas, gėjų teisės, skurdas, žmonių išnaudojimas ir t.t. Prieš 17 metų Lietuvoje jos irgi buvo nežinomos, o dabar...
        Kai pasieksime Japonijos išsivystymo lygį - ateis ir pas mus straipsnyje minėtos blogybės.

        Prisiminiau vieno filmo frazę: "nėra rankų, nėra kojų - NĖRA PROBLEMŲ !!!"

        Tad mano nuomone GameExe pasielgė nekorektiškai parodydamas tik neigiamas puses. Visos šalies negalima vertinti tokiu siauru aspektu.

        Autorius arna
        Kartais atrodo, kad geriau pažindamas iš esmės kitas kultūras, pradedu vis labiau dometis ir gerbti savo, lietuvišką kultūrą, istoriją.
        Pritariu - pats pastebėjau, kad kuo daugiau keliauji, kuo daugiau pamatai pasaulio, tuo labiau pradedi vertinti savo šalį ir kultūrą. T.y. tik palyginęs save su kitais pradedi suvokti savo vertę.
        Ir ne dėl to, kad lietuvių kultūra būtų pranašesnė už kitas - ji tiesiog sava, unikali
        Paskutinis pakeitimas nuo tamagochi; 2007-03-18, 21:57.

        Comment

        • Taira
          Bassist-Flautist

          • 2007 03 18
          • 42

          #64
          Game exe reikia vertinti netiesiogiai ir tik jo bandymą išsklaidyti visus sapnus,kad Japonija - tai rojus žemėje. O tokius dalykus reikia daryti gana radikaliai. Nors ne per daug.

          O Jei remtis teiginiu,kad viskas kas yra yra išskirtino - pasaulis pilnas išskirtinumų.Tik daugelis tų išskirtinumų baisiai jau neįdomūs.
          Baikit dangstyti savo sielos skurdumą "Ibetterthanothers" užrašais ir kiek laiko praleidot žiūrėdami menkaverčius Anime. Ač.

          Comment

          • niekšas
            forumo idiotas

            • 2006 08 23
            • 544

            #65
            sukritikuosiu ir aš game.exe straipsny. Kai kur matomas subjektyvumas, pasireiškiantis šiek tiek kvailokais bei vaikiškais išvedžiojimais. Te neįsižeidžia autorius...

            Comment

            • Kurotani
              Rimtas forumo narys

              • 2007 01 01
              • 119

              #66
              Tokį daugiau ar mažiau kompromituojantį straipsnį galima parašyti apie bet kurią pasaulio valstybę. Jei labai domiesi kokia nors šalimi visada sutiksi subjektyvių nuomonių ir neigiamų faktų, o tai kaip sugebėsi priimti juos ir kaip tai paveiks bendrąją asmeninę nuomonę priklauso tik nuo paties žmogaus. Galiu pasidžiaugti tuo, kad mano gyvenime vyrauja daugiausiai teigiamos Japonų kultūros pusės

              Comment

              Working...