Japoniskas valgis

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Verdict
    Draugiškas dėdė

    • 2007 11 05
    • 95

    #76
    Kartą lankiausi japonų restorane "Miyako" (Prekybos centro "Europa" 3 aukštas, Vilnius). Kainos nemažos, bet skonis puikus. Beje, pats moku gaminti onigiri:
    Spoileris:

    Iš pradžių net kaukti norisi, kaip rankom karšta...bet greitai apsipranti ^^
    PS: Labai skaniai valgosi su tirštu, saldžiu sojų padažu <3

    Comment

    • Futari
      AZ rėmėjas



      • 2007 01 07
      • 1094

      #77
      Verdict - OMG, ismokyk ir mane sito gerio pasigaminti *varva seile*

      Comment

      • Nutis
        Zemei nevietinis
        • 2008 10 11
        • 7

        #78
        Verdict, teach me too pls
        asmeniskai as daug maz valgau viska, kas valgoma ir proto ribose. rytu patiekalai egzostiski... kai kurie net per daug.
        geriausia mintis mano buvo pirmakart kinu restorane valgant... neatsimenu kokia sriuba buvo tokia " visai nieko, bet wtf cia yra ? ".
        paskaiciau ingridientus, tai ka zinau, smaila ismeciau ir tiek. geriausia nezinot ka valgai. megstu japoniskuose kavinesi valgyt ryzius,
        ne paprastus, o jie buna turi kitokiu ryziu, kaip pvz rudi tokie... tai mmmm
        There is no power that is not knowledge.

        Comment

        • Verdict
          Draugiškas dėdė

          • 2007 11 05
          • 95

          #79
          Nusipirkit kibių ryžių. Pirmą kartą darykit be įdaro, bus paprasčiau. Taipogi reikėtų tų džiovintų jūros žolių, ar kaip ta velniava vadinasi. Taigi, išverdat ryžius kaip nurodyta ant pakuotės (aš asmeniškai darau taip: 8 minutės nuo užvirimo ant didelės ugnies,8 ant mažos ir 10 minučių tiesiog palaikyti uždengus.). Beje, nedėkit druskos.
          Kol ryžiai verda, paruoškit kitus ingridientus - susikarpykit tas žoles tinkamo ilgio juostelėmis ir įsiberkit į lėkštutę druskos. Beje, standartinis onigiri dydis yra 1x3 colio. T.y. ~2,5 centimetrų storio ir 7,5 centimetrų aukščio.
          Taigi, prieš darydami kiekvieną onigiri, sušlapinkit rankas, paimkit žiupsnelį druskos(dėl to ir sakiau, kad verdant vandens sūdyti nereikia) ir patrinkit delnus. Tada griebkit saują ryžių ir pradėkit kūryba ^^ Tiesa, iš pradžių kabinant ryžius patariu naudotis šaukštu, mat apačioje jie yra karšti, rankom ganėtinai klius vien juos formuojant.
          Kai gauta forma tamstas tenkina, uždėkit juostelę seaweed ir kraukit į lekštę. Taip darykit kol ryžių neliks. Kai viską baigiate, galit pabarstyti prieskoniais. Man, asmeniškai, patinka sezamas ir krapai. Dar kokoso drožlės neblogai.
          Beje, pats kaip įdarą naudoju džiovintas slyvas. Kiek skaičiau receptus, rašo, jog įdarą reikia įspausti, kai onigiri jau suformuotas, bet aš paprasčiausiai: 1) pakabinu šaukštą ryžių. 2) Uždedų slyvą. 3) Ant viršaus uždedu dar vieną šaukštą ryžių. 4) Formuoju.
          Šiaip, tai ganėtinai paprasta, tik rankas nusideginti galima >.>

          P.S. Nors per visus anime rodo, kad onigiri valgo šaltus, man, asmeniškai, jie skaniausi, kai jau yra šiek tiek praaušę, tačiau dar šilti.
          Paskutinis pakeitimas nuo Verdict; 2008-10-11, 21:56.

          Comment

          • Fruits Punch Samurai
            Proxizmas

            • 2008 06 18
            • 43

            #80
            Autorius Karakurt
            shashlas su alum/gira yra geriau uz silkes visokias (sea fooda)
            Dar gali ryziu isidet

            Comment

            • Zack
              Shogetten Lover :P

              • 2008 10 12
              • 111

              #81
              o su ryziais gali daug ko sugalvoti... visur vis kitaijp beto, dar man patiko sake...keistokas bet visai nk
              sigpic

              Comment

              • kepasa
                Naujokas
                • 2008 04 23
                • 25

                #82
                as visada norejau ir noriu paragaut sakes... tikiuos, jog tai kada nors ivyks.... o seip labai megstu ryzius, labai...galeciau valgyt ir valgyt

                Comment

                • Verdict
                  Draugiškas dėdė

                  • 2007 11 05
                  • 95

                  #83
                  Autorius kepasa
                  as visada norejau ir noriu paragaut sakes... tikiuos, jog tai kada nors ivyks.... o seip labai megstu ryzius, labai...galeciau valgyt ir valgyt
                  Sake ragavau. Skonis unikalus. Apibūdinti dabar negalėčiau, bo jau primiršau, tačiau, kad patiko, tai atsimenu

                  Comment

                  • Zack
                    Shogetten Lover :P

                    • 2008 10 12
                    • 111

                    #84
                    Autorius Verdict
                    Sake ragavau. Skonis unikalus. Apibūdinti dabar negalėčiau, bo jau primiršau, tačiau, kad patiko, tai atsimenu
                    aj kai pasigerei tai ir pamirsai...skoni...
                    sigpic

                    Comment

                    • Futari
                      AZ rėmėjas



                      • 2007 01 07
                      • 1094

                      #85
                      Mano viena drauge buvo nutarus pirma karta gyvenime pasigert butent nuo sakes. Taip ir padare.

                      Comment

                      • Zack
                        Shogetten Lover :P

                        • 2008 10 12
                        • 111

                        #86
                        isivaizduoju vaizda trukus nuo sakes nu jo.......
                        sigpic

                        Comment

                        • Futari
                          AZ rėmėjas



                          • 2007 01 07
                          • 1094

                          #87
                          Sako kita diena nepastovejau ant koju, galva svaigo bet buvau ziauriai laiminga nes butent nuo SAKES pasigeriau

                          Comment

                          • Zack
                            Shogetten Lover :P

                            • 2008 10 12
                            • 111

                            #88
                            Autorius Futari
                            Sako kita diena nepastovejau ant koju, galva svaigo bet buvau ziauriai laiminga nes butent nuo SAKES pasigeriau
                            aj tai ce buvo kaip issukis sau, kad nusigersiu butent nuo sakes idomi ta tawo drauge
                            sigpic

                            Comment

                            • Verdict
                              Draugiškas dėdė

                              • 2007 11 05
                              • 95

                              #89
                              Tiesa, dar mėgstu pasidaryti ramen imitaciją:
                              Išsiverdu spaghetti (1 porcija - 1/4-1/3 pakelio,priklausomai nuo to,kiek esu išalkęs). Kai jie jau būna beveik išvirę, nusunkiu ir nuplaunu tuos makaroninius "gliaumus" ( ) po tekančiu vandeniu. Užvirinu dar vandens, panašiai tiek, kiek naudojau virdamas pačius spaghetti. Įmetu pasirinkto skonio sultinio kubelį, supilu spaghetti, ir paverdu dar porą minučių. Dažniausiai dar įberiu kubeliais supjaustyto tofu, retkarčiais kokį bryzelį kumpio įmerkiu (Tik fermentinio sūrio patariu nedėt. Skonis gal ir nenukenčia, tačiau bevalgant būna daug terlionės ^^ ). Kaip prieskonius dažniausiai vartoju krapų bei petražolių mišinį. Voila! Skanaus ^^ Ypač gerai šaltomis žiemos dienomis.

                              P.S.Čia - mano paties išmįslas, tad jei nepatiks, turėsit ką kaltinti Jei kas turit kokių idėjų, prašau jas pateikti.
                              Eksperimentavimas virtuvėje - smagus užsiėmimas!

                              Comment

                              • technotrach
                                mors ultima ratio

                                • 2006 03 06
                                • 218

                                #90
                                dar vienas vienas straipsnis apie japoniska restorana VZ
                                Skaitoma manga

                                Comment

                                Working...