Japoniskas valgis
Collapse
X
-
Comment
-
Comment
-
reikės:
Sultinio kubelio (geriausia žuvies, bet čia pagal skonį. Jautiena antroj vietoj, po to ten daržovės, vištiena..)
sakės (kelis arbatinius šaukštelius)
druskos (gerą žiupsnelį)
cukraus (arbatinį šaukštelį)
sojos (3 arbatinius šaukštelius)
sezamų aliejaus (šaukštelį, pusantro...)
imbiero (griežinėliais)
česnako (griežinėliais)
ramen makaronų (jei gyvenat Vilniuje, tai Basanavičiaus gatvėj yra tokia parduotuvėle, kur galit jų rasti)
svogūno laiškų
virto kiaušinio (arba dviejų, trijų.. kiek norit)
mėsytė (arba žuvytė)
Gaminimas:
makaronai: ant pakelio šiaip būna parašyta, kad reikia virti, bet man kažkaip pavyksta ir užpylus į atskirą dubenėlį verdančiu arbatinuko vandeniu. Palaikykite kelias minutes ir nukoškite. Sudėkite į jūsų būsimąjį sriubos bliūdelį.
kubelis: pirma jį ištirpinkit karštam vandenyje kur nors atskirai (bliūdelis, puodelis etc.)
kiti priedai (mėsytė, žuvytė, kiaušinis) irgi, gaminkit atskirai nuo sultinio. T.y. mėsytę, žuvytę pakepkit, kiaušinį išvirkit. Šiaip vieno ramen recepto nėra, galit eksperimentuot kaip ir kiek norit. x)
pasiimti prikaistuvį (puoduką su rankena. Šiaip priklauso nuo kiekio kurį ruošiatės gamint)
Įpilti sezamų aliejaus ir gerai pakepinti imbierą + česnakas, (kad kvapas, skonis išsiskirtų)
Tada (jau šiaip reik būti pasiruošus) ištirpintą karštame vandenyje kubelį ir jį supiltį ant tų kepto imbiero ir česnako (turėtų kaip reikalas čirkšt). Kai užvirs sultinys supilti sakę, soją, druską, cukrų ir virti kol.. užvirs. Tada išjungti ugnį ir piltį sultinį ant makaronų (kurie turėtų būti išvirti atskirai) ir kitų priedų (kurie irgi gaminami atskirai). Sudėti pjaustytus svogūnėlius ir skanaus. x)
Note: Dar galit dėt dumblių (kurie jums skanesni. Tik hijiki nedėkit. Žiauriai numuš skonį) ir galit prigalvot šiaip kokių priedų. Žodžiu, paeksperimentuokit irrrr sėkmės. ;P
O vat man su dango vėl...
radau kur pirkti ten tų spec. kibių ryžių miltų. Bet man jie vistiek kažkokie glitūs gaunasi! Drebučiai (bet labai skanūs). Gal turit patarimų kaip man modifikuot tą tešlą, kad tofu neatsiskirtų nuo miltų verdant.?Velvet Revolution.👍 2Comment
-
Mano manymu TIKRA Japonišką maistą galima paragauti tik kokiam nors Japonijos kaimelį arba pas normalią šeimininkę. Kad ir tie patys cepelinai kavineje yra šlykštūs, jei esi bent kada naminius valgęs. Tai tas pats ir čia. Niekados nevalgiau sushi ir kitų joponiškų patiekalų kavinėse, tik pati gaminu. Mane labiau žavi gaminimo procesas nei rezultatasComment
-
ragavau tik sushi ir lygtai keptos vistienos japonu restorane..skanuComment
-
ryjau sushi kai isprotejes.. gal turejo itakos tai kad visa diena buvau nk nevalges ir dirbau bet... zdz buvo visai skanu aisku to skonio nlb ir pajausdavau kai tik patekes i burna maistas iskart krito i skrandithe one with Reaper over his shoulder shall never forfeit. shall never fear of what one has become. shall never have a though of he is never to late to change. the one with the Reaper over his throat shall never think that he doesn't hate everything in this world. for he is the one bearing the scythe. he is the Reaper of those who are around him.Comment
-
-
nusiperki mivinos sausos sriubos ir suvalgai su lazdelemD bent jau man panasiausias skonis i pakelinius ramenusComment
Comment