gal kas žinot, ką su tais dumblių lapais daryt, kad valgomi būtų? xD kokie priekoniai pagelbėtų jų kramtymą? mat dbr tiesiog valgau ryžius su lašiša ir jokių žalių džiovintų dumblių, nes neina man jie... xD
Japoniskas valgis
Collapse
X
-
Ir apskritai, dumbliai tam ir valgomi. Dėl jų skonio. Nenori - nevalgyk, problema išspręsta. Šiaip niekas neužmuštų dumblių skonio, tiesiog apie tai negalvok. ;>Velvet Revolution.Comment
-
WingedSheep teisi. Prie Nori dumbliu galima priprast - kai pirma karta suvalgiau, galvoju, psio, o dabar mane supykins. Antra karta - na... o ziurek, jie visai normaliai susikramto. Trecia karta jau kirtau ir nebepurte nuo ju skonio
Zodziu, prisiminus sushi, man bega seile. :rolleyes:Comment
-
Gal nelabai stiprus buvo (miltelinis kokis). Po tikro wasabi ir žvaigždutes jau galima pamatyt, ir akyse aptemsta. ;>Velvet Revolution.Comment
-
Et pirmą kartą ragaujant teko verkti ir gailėtis vandens stygiaus dėl per didelio vasabio kiekioComment
-
Aš tai dažnai užsuku į "Hanabi" . Standartiškai užsisakau arbatos, ryžių su jautiena arba ramen, suši rinkinuką (wasabi liux ir niekad nepamiršiu pirmo bandymo ,o vat imbieras man nelabai) ir sriubos (dažniausiai "Seafood soup KAISO"). Man šeip jūros gėrybės patinka, tai nieko skanesnio ir neįsivaizduoju. Nuo pirmo apsilankymo tapau priklausomas.Comment
-
Nusipirkit kibių ryžių. Pirmą kartą darykit be įdaro, bus paprasčiau. Taipogi reikėtų tų džiovintų jūros žolių, ar kaip ta velniava vadinasi. Taigi, išverdat ryžius kaip nurodyta ant pakuotės (aš asmeniškai darau taip: 8 minutės nuo užvirimo ant didelės ugnies,8 ant mažos ir 10 minučių tiesiog palaikyti uždengus.). Beje, nedėkit druskos.
Kol ryžiai verda, paruoškit kitus ingridientus - susikarpykit tas žoles tinkamo ilgio juostelėmis ir įsiberkit į lėkštutę druskos. Beje, standartinis onigiri dydis yra 1x3 colio. T.y. ~2,5 centimetrų storio ir 7,5 centimetrų aukščio.
Taigi, prieš darydami kiekvieną onigiri, sušlapinkit rankas, paimkit žiupsnelį druskos(dėl to ir sakiau, kad verdant vandens sūdyti nereikia) ir patrinkit delnus. Tada griebkit saują ryžių ir pradėkit kūryba ^^ Tiesa, iš pradžių kabinant ryžius patariu naudotis šaukštu, mat apačioje jie yra karšti, rankom ganėtinai klius vien juos formuojant.
Kai gauta forma tamstas tenkina, uždėkit juostelę seaweed ir kraukit į lekštę. Taip darykit kol ryžių neliks. Kai viską baigiate, galit pabarstyti prieskoniais. Man, asmeniškai, patinka sezamas ir krapai. Dar kokoso drožlės neblogai.
Beje, pats kaip įdarą naudoju džiovintas slyvas. Kiek skaičiau receptus, rašo, jog įdarą reikia įspausti, kai onigiri jau suformuotas, bet aš paprasčiausiai: 1) pakabinu šaukštą ryžių. 2) Uždedų slyvą. 3) Ant viršaus uždedu dar vieną šaukštą ryžių. 4) Formuoju.
Šiaip, tai ganėtinai paprasta, tik rankas nusideginti galima >.>
P.S. Nors per visus anime rodo, kad onigiri valgo šaltus, man, asmeniškai, jie skaniausi, kai jau yra šiek tiek praaušę, tačiau dar šilti.Soundsofbiohou - My Touhou music channel in youtube , enjoyComment
-
laba , Va as visai neseniai irgi pasidariau onigiriu su tunu ir su krabu lazdelem atskirai, koki idara dar pasiulitum ? Dar va radau labai patogu buda daryt onigiri nenusideginant ranku . va linkas >>> http://www.justhungry.com/2007/01/on...ited_an_e.html
Na o tą tinklapį radau kai dar tik ieškojau recepto... Bandžiau daryti taip, kaip ten parašyta, bet man, asmeniškai, buvo nelabai patogu. Man greičiau ir gražiau pavyksta viską darant plikomis rankomisComment
-
Nė nežinau, su įdarais dar nelabai daug eksperimentavau. Dažniausiai darau su džiovintom slyvom. Bet, manau, sueitų daugmaž viskas; daryk pagal skonį.
Na o tą tinklapį radau kai dar tik ieškojau recepto... Bandžiau daryti taip, kaip ten parašyta, bet man, asmeniškai, buvo nelabai patogu. Man greičiau ir gražiau pavyksta viską darant plikomis rankomisSoundsofbiohou - My Touhou music channel in youtube , enjoyComment
-
-
Comment
Comment