Japoniskas valgis

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • m2
    D**** pervert!
    • 2008 12 21
    • 5

    #91
    gal kas žinot, ką su tais dumblių lapais daryt, kad valgomi būtų? xD kokie priekoniai pagelbėtų jų kramtymą? mat dbr tiesiog valgau ryžius su lašiša ir jokių žalių džiovintų dumblių, nes neina man jie... xD

    Comment

    • WingedSheep
      avis.

      • 2007 11 14
      • 49

      #92
      Autorius m2
      gal kas žinot, ką su tais dumblių lapais daryt, kad valgomi būtų? xD kokie priekoniai pagelbėtų jų kramtymą? mat dbr tiesiog valgau ryžius su lašiša ir jokių žalių džiovintų dumblių, nes neina man jie... xD
      Na, šiaip prie tų dumblių reikia priprasti. Esu patyrusi tą siaubą (miso sriuba su tofu + dumbliai). Šiaip pirmą kartą šlykštu, antrą - jau apsipranti su kvapu, trečią - beveik, o ketvirtą tai, žiūrėk, ir valgyt įmanoma.

      Ir apskritai, dumbliai tam ir valgomi. Dėl jų skonio. Nenori - nevalgyk, problema išspręsta. Šiaip niekas neužmuštų dumblių skonio, tiesiog apie tai negalvok. ;>
      Velvet Revolution.

      Comment

      • Futari
        AZ rėmėjas



        • 2007 01 07
        • 1094

        #93
        WingedSheep teisi. Prie Nori dumbliu galima priprast - kai pirma karta suvalgiau, galvoju, psio, o dabar mane supykins. Antra karta - na... o ziurek, jie visai normaliai susikramto. Trecia karta jau kirtau ir nebepurte nuo ju skonio

        Zodziu, prisiminus sushi, man bega seile. :rolleyes:

        Comment

        • Auste
          =^.^=

          • 2008 12 03
          • 98

          #94
          pirma karta paragavau japonisko maisto pries pora metu drauges sesers gimtadienyje. man labiausiai patiko sushi ir wasabi

          Comment

          • Futari
            AZ rėmėjas



            • 2007 01 07
            • 1094

            #95
            Apsieinu be wasabi, man jis per stiprus, o stai i japoniska restorana nusivesta klasioke mano akivaizdoj toki agromna ziupsni wasabio susidejo i burna... Ziuriu i ja tokia apsalus, o jinai "Kas?" As "Amm, skanu..?" Jinai "Jo, o ka?" O.o

            Comment

            • WingedSheep
              avis.

              • 2007 11 14
              • 49

              #96
              Autorius Futari
              Apsieinu be wasabi, man jis per stiprus, o stai i japoniska restorana nusivesta klasioke mano akivaizdoj toki agromna ziupsni wasabio susidejo i burna... Ziuriu i ja tokia apsalus, o jinai "Kas?" As "Amm, skanu..?" Jinai "Jo, o ka?" O.o
              Gal nelabai stiprus buvo (miltelinis kokis). Po tikro wasabi ir žvaigždutes jau galima pamatyt, ir akyse aptemsta. ;>
              Velvet Revolution.

              Comment

              • Kea
                Rašytojas

                • 2008 10 06
                • 203

                #97
                Et pirmą kartą ragaujant teko verkti ir gailėtis vandens stygiaus dėl per didelio vasabio kiekio


                MyAnimeList

                Comment

                • GranRey
                  Kažką pamiršęs.

                  • 2008 11 01
                  • 91

                  #98
                  Aš tai dažnai užsuku į "Hanabi" . Standartiškai užsisakau arbatos, ryžių su jautiena arba ramen, suši rinkinuką (wasabi liux ir niekad nepamiršiu pirmo bandymo ,o vat imbieras man nelabai) ir sriubos (dažniausiai "Seafood soup KAISO"). Man šeip jūros gėrybės patinka, tai nieko skanesnio ir neįsivaizduoju. Nuo pirmo apsilankymo tapau priklausomas.

                  Comment

                  • Rokeziukas
                    Naujokas
                    • 2009 01 20
                    • 15

                    #99
                    Autorius Verdict
                    Nusipirkit kibių ryžių. Pirmą kartą darykit be įdaro, bus paprasčiau. Taipogi reikėtų tų džiovintų jūros žolių, ar kaip ta velniava vadinasi. Taigi, išverdat ryžius kaip nurodyta ant pakuotės (aš asmeniškai darau taip: 8 minutės nuo užvirimo ant didelės ugnies,8 ant mažos ir 10 minučių tiesiog palaikyti uždengus.). Beje, nedėkit druskos.
                    Kol ryžiai verda, paruoškit kitus ingridientus - susikarpykit tas žoles tinkamo ilgio juostelėmis ir įsiberkit į lėkštutę druskos. Beje, standartinis onigiri dydis yra 1x3 colio. T.y. ~2,5 centimetrų storio ir 7,5 centimetrų aukščio.
                    Taigi, prieš darydami kiekvieną onigiri, sušlapinkit rankas, paimkit žiupsnelį druskos(dėl to ir sakiau, kad verdant vandens sūdyti nereikia) ir patrinkit delnus. Tada griebkit saują ryžių ir pradėkit kūryba ^^ Tiesa, iš pradžių kabinant ryžius patariu naudotis šaukštu, mat apačioje jie yra karšti, rankom ganėtinai klius vien juos formuojant.
                    Kai gauta forma tamstas tenkina, uždėkit juostelę seaweed ir kraukit į lekštę. Taip darykit kol ryžių neliks. Kai viską baigiate, galit pabarstyti prieskoniais. Man, asmeniškai, patinka sezamas ir krapai. Dar kokoso drožlės neblogai.
                    Beje, pats kaip įdarą naudoju džiovintas slyvas. Kiek skaičiau receptus, rašo, jog įdarą reikia įspausti, kai onigiri jau suformuotas, bet aš paprasčiausiai: 1) pakabinu šaukštą ryžių. 2) Uždedų slyvą. 3) Ant viršaus uždedu dar vieną šaukštą ryžių. 4) Formuoju.
                    Šiaip, tai ganėtinai paprasta, tik rankas nusideginti galima >.>

                    P.S. Nors per visus anime rodo, kad onigiri valgo šaltus, man, asmeniškai, jie skaniausi, kai jau yra šiek tiek praaušę, tačiau dar šilti.
                    laba , Va as visai neseniai irgi pasidariau onigiriu su tunu ir su krabu lazdelem atskirai, koki idara dar pasiulitum ? Dar va radau labai patogu buda daryt onigiri nenusideginant ranku . va linkas >>> http://www.justhungry.com/2007/01/on...ited_an_e.html
                    Soundsofbiohou - My Touhou music channel in youtube , enjoy

                    Comment

                    • Futari
                      AZ rėmėjas



                      • 2007 01 07
                      • 1094

                      Autorius WingedSheep
                      Gal nelabai stiprus buvo (miltelinis kokis). Po tikro wasabi ir žvaigždutes jau galima pamatyt, ir akyse aptemsta. ;>
                      Ne miltelinis Gan-Bei restorane ten wasabi tokiais roziniais "lapukais" patiekia

                      Comment

                      • Verdict
                        Draugiškas dėdė

                        • 2007 11 05
                        • 95

                        Autorius Rokeziukas
                        laba , Va as visai neseniai irgi pasidariau onigiriu su tunu ir su krabu lazdelem atskirai, koki idara dar pasiulitum ? Dar va radau labai patogu buda daryt onigiri nenusideginant ranku . va linkas >>> http://www.justhungry.com/2007/01/on...ited_an_e.html
                        Nė nežinau, su įdarais dar nelabai daug eksperimentavau. Dažniausiai darau su džiovintom slyvom. Bet, manau, sueitų daugmaž viskas; daryk pagal skonį.
                        Na o tą tinklapį radau kai dar tik ieškojau recepto... Bandžiau daryti taip, kaip ten parašyta, bet man, asmeniškai, buvo nelabai patogu. Man greičiau ir gražiau pavyksta viską darant plikomis rankomis

                        Comment

                        • Rokeziukas
                          Naujokas
                          • 2009 01 20
                          • 15

                          Autorius Verdict
                          Nė nežinau, su įdarais dar nelabai daug eksperimentavau. Dažniausiai darau su džiovintom slyvom. Bet, manau, sueitų daugmaž viskas; daryk pagal skonį.
                          Na o tą tinklapį radau kai dar tik ieškojau recepto... Bandžiau daryti taip, kaip ten parašyta, bet man, asmeniškai, buvo nelabai patogu. Man greičiau ir gražiau pavyksta viską darant plikomis rankomis
                          Na man irgi su rankom patogiau seip . O tu tas dziovintas slyvas dedi isbrinkusias vandeni ar neisbrinkusias vandeni ?
                          Soundsofbiohou - My Touhou music channel in youtube , enjoy

                          Comment

                          • Verdict
                            Draugiškas dėdė

                            • 2007 11 05
                            • 95

                            Mhm, išbrinkusias. Pamirkau šiek tiek.

                            Comment

                            • Kea
                              Rašytojas

                              • 2008 10 06
                              • 203

                              Autorius Futari
                              Ne miltelinis Gan-Bei restorane ten wasabi tokiais roziniais "lapukais" patiekia
                              wasabi yra krienai, o tie rožiniai lapukai yra gari (marinuotas imbieras kitaip)
                              Paskutinis pakeitimas nuo Kea; 2009-02-14, 18:21.


                              MyAnimeList

                              Comment

                              • Hikari_
                                Mental

                                • 2008 02 27
                                • 981

                                Noreciau paragaut sushi, sese viena karta buvo nupirkusi, bet neisdrisau paragaut nors ir norejau. Man kazkaip baisu zalia zuvi valgyt. Ir karta buvau kinieciu restorane tai maistas nebuvo astrus kaip tikejaus, bet tikrai tokio ,,nestandartinio" skonio :rolleyes: noreciau dar karta ten nueit

                                Comment

                                Working...