Skaitau dabar "Norvegu giria" perskaiciau ir skambucio visas tris dalis ,o dabar sedziu prie "Tamsus vanduo" nors galiu pasakyti,kad netokios jau bauginancios istorijos negu Skambucio.
japonu rasytoju knygos
Collapse
X
-
-
o koks Murakami čia skaitomas visų. bet nu taigi paskaitykit pirmiau "Avies medžioklę" prieš "Dansu dansu dansu". ten gi istorijos pradžia, beto, pirmoji knyga man asmeniškai buvo net įdomesnė, nei Dansu..
ir apie Y. Kawabata "Tūkstančiai gervių" tai ten tikrai toks gražus pasakojimas, subtilus, toks net nemoku apsakyt, kokį man neišdildomą gerą įspūdį paliko. tai buvo mano pirmasis susidūrimas su japonų literatūra. R. Akutagawa irgi neblogas, kiek teko susidurt su jo darbais. yra labai faina knyga, jei dar kas jos nežino - tai "XX amžiaus rytų proza", berods taip vadinasi. 1986m knyga, ten yra visa serija tokių rudų knygų, manau, pas daugely namie bent po keletą jų yra:} toj knygoj yra ir Kawabatos "Tūkstančiai gervių", ir Akutagawos kažkas, ir dar neblogas kiniečio Lu Sinio darbas "Užrašai apie kačių miestą" lyg, bijau pameluot.. ir dar yra viena knyga iš tos serijos su senaja poezija (yra egiptiečių, kitų senovės tautų). ten be galo gražių haiku prisiskaičiau. :}Paskutinis pakeitimas nuo amaeru; 2009-11-21, 16:08.Comment
-
jis suvarges su tom avim. yra ir mazesnes apimties knyga apie zmogu avi. Yasunari Kawabata „Tūkstančiai gervių“ paskaiciau antra karta ir baisiai nepatiko, Junichiro Tanizaki „Katė, vyras ir dvi moterys“ labiausiai is visos knygos patiko kate nepasiseke jai su tokiu durnu seimininku geriausiai prisijuokiau is Ryu Murakami ,,69″.👍 1Comment
-
Esu skaites nemazai jp literaturos tai galiu pasidalinti ispudziais:
Y. Kawabata - poetas. Kam patinka Vaiciulaitiskai uzliuliuojantys tekstai, tiks. Geriausios knygos zinoma Sniegynu salis, Tukstanciai gerviu ir neatsimenu daugiau .
Koji Suzuki - dar vienas Kingas... Asmeniskai trecia skambucio dalis (Kilpa berods) man pati geriausia, daug geros (mano manymu ne pseudo) filosofijos apie prasme, zmogiskuma ir t.t.
H. Murakami - ji reik pristatinet? Ne. Bet avies medziokle - vienas geriausiu (apskritai) mano skaitytu kuriniu..., gal del to kad pats kaip zmogus avis jauciuosi?. (Dar, zinoma, neskaiciau prisukamu paukscio kroniku, visgi likusios knygos taip pat patiko).
Ryu Murakami - H. Murakamio maistas, japoniskame stiliuje.
Junichiro Tanizaki - skaiciau KAte vyras ir dvi moterys ir Raktas, ispudzio nepaliko tiek viena tiek kita. Gaila geriausi kuriniai neisversti i lt.
Rionosuke Akutagawa - siurealistas... siurealistas-filosofas. Zd jei kam patinka intektualiu depresantu intelektualus pamastymai - jums kaip tik. Man asmeniskai ypac patiko, skaitykit viska kas isversta in lt.
Kazuo Ishiguro - TIKRAI NE JAPONU, O BRITU RASYTOJAS. Bet knygos neitiketinos "Ypac neleisk man iseiti".
Yukio Mishima - japoniska tradicija + jp vertybes + keistos mintys = Yukio Mishimos kuryba. Skaiciau tik "Kaukes ispazinti" - logiskai keistas ir jautrus autobiografinis kurinys.
Morimura Seichi - berods skaiciau "Mirties konteineriai". Paprastas detektyvas ir nothing else.
Kobas Abe - mano japoniskas idealas . Neitiketinas filosofas prabylantis apie neuztikrinta siuolaikinio zmogaus gyvenima zemeje, apie susvetimejima, ribotuma ir panasias problemas. Labiausiai patiko "Zmogus deze", kitos geros jo knygos "Svetimas veidas", "Moteris smelynuose".
Nu dar ten visokios Hagakures ir panasus dalykeliai, kurie asmeniskai man didelio ispudzio nepaliko, nes yra ganetinai iskarpyti, suvalgyti ir isprausti i vakarietiskus remus.
Ne japonu rasytoja, bet apie japonus:
Lian Hearn - otoriu trilogija + dar viena knyga. Tai Labiausiai patiko "Menulio spindesys" ir "Garnio klyksmas".
Jei, ka prisiminsiu - paedintisiu sita posta (tikiuosi eis). O dabar reklama - http://sicklogic.gamedev.lt. Cia rasite kai kuriu mano skaitytu knygu aprasymus, tik paspauskite skilti japonija (beje ten netik knygos bet ir filmai).Paskutinis pakeitimas nuo midime; 2009-11-29, 22:13.👍 2Comment
-
Objektyvi realybė - tai paistalai, kurių atsiradimą sukelia alkoholio trūkumas kraujyje.Comment
-
Comment
-
Skaičiau:
- Koji Suzuki Skambučio trilogija ( Pirma dalis nuostabi, kelis kartus skaičiau; antra visai nieko; bet trečios nepagavau visai )
- Mineko Iwasaki „Geišos gyvenimas” ( Patiko, Iwasaki stilius nėra kažkuo ypatingas, bet tas paprastumas ir žavi Regis būtent jos išgyvenimais ir buvo remtasi kuriant „Geišos išpažintį” )
- Kobo Abe „Moteris smėlynuose” ( Gan įdomu, bet kad jau visur tas smėlis smėlis smėlis Ir filosofavimas dėl žmogaus egzistencijos prasmės... Meh )
Neseniai paėmiau iš bibliotekos Yukio Mishima „Kaukės išpažintį”, tikiuosi nenuvils ^.^"
Beje, patariat Koji Suzuki „Tamsų vandenį”? Nežinau, ieškot man tos knygos ar ne :/Comment
-
Sveiki.
Norėčiau nusipirkti Sun Tzu Karo menas ir Yamamoto Tsunetomo autoriaus Hagakurė. Slaptoji samurajų knyga ieškojau knygynuose, net maximoje, bet niekur nerandu... o ir internete rašo, kad šių prekių nebėra pirkti... Gal žinote iš kur galėčiau jas gauti? o gal yra tokių žmonių kurias jau perskaitėte ir parduotumėte?Comment
-
Man šiaip būtų labai įdomu išgirsti žmonių nuomonę, kodėl jiems taip patinka Murakamis. Aš vien iš smalsumo perskaičiau 5 jo knygas, iš kurių visai patiko gal 2, tačiau negaliu pasakyti kad pridėčiau jas prie savo mėgstamų knygų sąrašo. Žinoma, rašytojas turi savo savotišką stilių, tačiau tas kasdieniškumo ir mistiškų, nepaaiškinamų įvykių derinimas literatūroje juk nėra naujas fenomenas, tad dėl ko tada toks ažiotažas? Mane labiausiai nervino iki galo neatsakyti klausimai. Toks jausmas, kad žmogus prikuria ir supina tiek daug visko, kad pats tame pasimeta ir dėl to nebesivargina paaiškinti skaitytojams. Žinoma, fantastinių įvykių logiškai ir nepaaiškinsi, kadangi jie nevyksta realybėje, tačiau galima bent jau paaiškinti, iš kur jie kyla, tarkim pagrindžiant tai kokia nors senovine legenda. "Avies medžioklėje" avies kilmė ir buvo kažkiek paaiškinta, dėl ko ši knyga ir buvo viena iš man labiau patikusių, tačiau "Kafka pakrantėje" išvis buvo tokia maišalynė, po kurios aš ir nusprendžiau kad bent jau artimiausiam laikui aš Murakamio atsiskaičiau. Beje, kai kurios scenos man apskritai buvo nepriimtinos.
Aišku, galima sakyti, kad čia baisiai gili prasmė, visokios alegorijos ir metaforos, kurias reikia išinterpretuoti pačiam, tačiau aš to daryti nemėgstu, tokiu atveju, žinoma, tai jau mano bėdos. Apskritai man visas tas stilius priminė serialą "Dingę", kur taip pat visko buvo labai daug ir labai supinta, bet ten bent jau buvo gražių aktorių.
Tokia mano nuomonė apie šį autorių. Kadangi lig šiol dar nesutikau kito žmogaus, kuriam šios knygos nepatiktų, būtų įdomu išgirsti įvairias nuomones :] sakau nuomones, o ne įrodinėjimus, kad mano mintys yra blogos ir reikia galvoti kitaip._____
In the future 15 people will be famous
👍 1Comment
-
Man šiaip būtų labai įdomu išgirsti žmonių nuomonę, kodėl jiems taip patinka Murakamis. Aš vien iš smalsumo perskaičiau 5 jo knygas, iš kurių visai patiko gal 2, tačiau negaliu pasakyti kad pridėčiau jas prie savo mėgstamų knygų sąrašo. Žinoma, rašytojas turi savo savotišką stilių, tačiau tas kasdieniškumo ir mistiškų, nepaaiškinamų įvykių derinimas literatūroje juk nėra naujas fenomenas, tad dėl ko tada toks ažiotažas? Mane labiausiai nervino iki galo neatsakyti klausimai. Toks jausmas, kad žmogus prikuria ir supina tiek daug visko, kad pats tame pasimeta ir dėl to nebesivargina paaiškinti skaitytojams. Žinoma, fantastinių įvykių logiškai ir nepaaiškinsi, kadangi jie nevyksta realybėje, tačiau galima bent jau paaiškinti, iš kur jie kyla, tarkim pagrindžiant tai kokia nors senovine legenda. "Avies medžioklėje" avies kilmė ir buvo kažkiek paaiškinta, dėl ko ši knyga ir buvo viena iš man labiau patikusių, tačiau "Kafka pakrantėje" išvis buvo tokia maišalynė, po kurios aš ir nusprendžiau kad bent jau artimiausiam laikui aš Murakamio atsiskaičiau. Beje, kai kurios scenos man apskritai buvo nepriimtinos.
Aišku, galima sakyti, kad čia baisiai gili prasmė, visokios alegorijos ir metaforos, kurias reikia išinterpretuoti pačiam, tačiau aš to daryti nemėgstu, tokiu atveju, žinoma, tai jau mano bėdos. Apskritai man visas tas stilius priminė serialą "Dingę", kur taip pat visko buvo labai daug ir labai supinta, bet ten bent jau buvo gražių aktorių.
Tokia mano nuomonė apie šį autorių. Kadangi lig šiol dar nesutikau kito žmogaus, kuriam šios knygos nepatiktų, būtų įdomu išgirsti įvairias nuomones :] sakau nuomones, o ne įrodinėjimus, kad mano mintys yra blogos ir reikia galvoti kitaip.Comment
Comment