Na mano zodiako zenklas yra Žuvys, tačiau atitiko, neviskas. 50/50. Cia ir Šaukštas medaus. " gali nukrypti į misticizmą, alkoholizmą, narkomaniją." Sita pasakyma apie Zuvis esu girdejas labai daznai, ir manau, kad sis pasakymas gan taiklus, bent mano atzvilgiu(tik alkoholis ir zolyte ;D)
Astrologija (zodiako ženklai ir pan.)
Collapse
X
-
Labai jau daug prirašyta ten :] Geriau paimkime vieną kokį dalyką, pvz.:
Tauškia tai, ką matė, girdėjo. Tarsi žinių radijas
Be to, pažiūrėk dar kartą į tą eilutę: jos pataikymo galimybės yra 50/50 - arba žmogus susitapatins su tauškaliaus apibūdinimu, arba ne. Sakyčiau šansai atspėti, nėra labai jau maži. O jei dar žmogus ieškos specialiai tokių situacijų savo gyvenime, kur jis daug šnekėjo - greičiausia jas ir ras. Apie visus aprašymus galima pasakyt tą patį. Ar jie būtų laikraštiniai ar asmeniniai - neturi reikšmės.
Autorius Eisas KuperisKą matom. nėra nuomonės. logiška kad jis bus ir mandagus. logiška kad ir mažiausiai priešinasi. Logiška kad jei nemėgsti kelti nuomonės - greičiausiai dar ir tingi. snobiška apranga irgi siejasi nuomonės neturėjimu. Na ir toliau sakyti nereikia. Viskas taip gražiai siejasi kaip viena plyta.
Autorius Eisas KuperisKaip žinia astrologija sudarinėja asmeninius horoskopus. Tarkim aš pateikiu ne tik mėnesio diena, bet metus, mėnesio diena, valanda, minute. Čia jau galime tikėtis tikslumo. Išlenda žymiai daugiau nei tas trumpas aprašymas puslapyje. Ir daug skirtingu savybių. Pasimato kiek žmogaus aprašymas keičiasi dėl skirtingų metu, skirtingos valandos ir t.t.
Toliau. astrologija dar ir prognozuoja. Reikia rasti pora asmeniniu horoskopu, pora žmonių ir tiesiog pasižiūrėti, kaip su tomis prognozėmis.
Tai va, astrologija tai ne tik trumpas aprasimas, kuriame malama vienas ir tas pats.
Autorius Eisas KuperisKaip ta konkreti sąveika kaip turi būti pateikta? Sekundžių tikslumu, centimetrais, ar megabaitais?
Autorius Eisas KuperisExstrasensas turi mokėti sukelti tarkim šiluma kokioje nors kūno vietoje. Konkrečiai nenurodoma, kad pats sau neisiteigtum to. Jei nesugeba to - drasiai gali uždaryti duris.
galiu net pasiūlyt savo mėgstamiausius:
reklamos galia - http://www.youtube.com/watch?v=ZyQjr1YL0zg
pastabumo testas - http://www.youtube.com/watch?v=ZyQjr1YL0zg
kaip veikia mediumai, ekstrasensai - http://www.youtube.com/watch?v=G18NfN76bAs
kaip gatvėje apmulkinti žmones, vadinamoji "rusiška apgavystė" (čigonės dažnai tokią techniką naudoja, nors net ir pačios, tikriausia, nesupranta kaip tai daro, bet perduodama kaip tradicija) - http://www.youtube.com/watch?v=8Zohp...eature=related
kaip prekybos centre kontroliuoti žmones - http://www.youtube.com/watch?v=IOEKdaXIEHc
dafiga tokių dalykų yra
Autorius Eisas Kuperisr kaip čia dabar. astrologija niekur 100% nėra tiksli. Kad tai nieko verta. Na galėtu bent jau ta astrologija būti lygiagreti kokiai psichologijai. Nešimtaprocentinis dalykas, ale vistiek univeruose moko. Taigi, šiandienos žmogui reiki 100%. Viskas turi būti 100%, tiktai 100%, visur 100%. Taip? Kas ne 100%, tas niekai. Taigi. bet tikrų įkalčių negalima bausti. Va, reikia 100%. Tai ar taip yra šioje planetoje.
Autorius K_BoXNa mano zodiako zenklas yra Žuvys, tačiau atitiko, neviskas. 50/50. Cia ir Šaukštas medaus. " gali nukrypti į misticizmą, alkoholizmą, narkomaniją." Sita pasakyma apie Zuvis esu girdejas labai daznai, ir manau, kad sis pasakymas gan taiklus, bent mano atzvilgiu(tik alkoholis ir zolyte ;D)Paskutinis pakeitimas nuo Raziel; 2007-11-17, 03:30."The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
FF sucks! Please, don't kill meComment
-
Be to, pažiūrėk dar kartą į tą eilutę: jos pataikymo galimybės yra 50/50
Apie visus aprašymus galima pasakyt tą patį. Ar jie būtų laikraštiniai ar asmeniniai - neturi reikšmės.
Visa tai buvo tikrinama ir ne kartą. Visi tokie eksperimentai nedavė jokių apčiuopiamų rezultatų, kad astrologinės prognozės būtų patikimos, išskyrus retus atsitiktinius sutapimus. Galiu duoti nuorodų į įvairias studijas, jei domina, tiesa, visos jos anglų kalba.
Na nesvarbu. Experimentai tie gal ir nedavė apčiuopiamų rezultatų, bet dėl to visai nepergyvenu. Man ir be specialių experimentų rezultatai geri ir nekartą naudingai pasitarnavo.
Na, čia jau problema astrologams. Jie teigia, kad yra sąveika, todėl įrodymų našta krenta ant jų pečių.
Oj oj, tik nereikia Nieko antgamtiško ar paranormalaus čia nėra, tereikia pastabumo, oratoriaus sugebėjimų ir šiek tiek žinių apie įtaigą ir galėsi tokius fintus raityt maždaug 1/3 sutiktų žmonių.
o kas apie youtube. Tai daug žiurėjau. Ten gyvas galas prikišta tokių ir panašių video. Užtat rimtų neužtikau. Visi tie video man primena eilius "magus" kurie tėra eiliniai aktoriukščiai besivaipantys ant scenos su juoda apranga. Net nejuokinga. Graudu kaip žmones galima lengvai apkvailinti.
sąveiką su kitomis mokslo šakomis - nė vieno iš šių dalykų astrologijoje nėra
Vat, jei absoliuti dauguma narkomanijos ir alkoholizmo problemas turinčių žmonių būtų Žuvys, tada aš nulenkčiau galvą prieš astrologiją.Comment
-
Autorius Eisas KuperisUžtat kai žinau kito žmogaus gimimo data, arba bent jau ženklą, galiu numanyti jo savybes. Net jai tai lakyti ir papraščiausiais sutapimais, 50/50, realiai imant didelį kiekį žmonių, pakankamai dažnai apie žmogu tokiu budu sužinau gerokai daugiau tiesos nei jis pats pasako. Vėliau ar ankščiau tai išlenda.
Autorius Eisas KuperisTikrinta, tikrinta. Neaišku nei kas, nei pagal ką. Taip medžiaga yra, tik nesu tikras ar tarp vardų raščiau tikrų astrologų.
Autorius Eisas KuperisOt su astronomija ir siejasi. Ir tiksliai.
Manau čia ir yra pagrindinis pasaulėžiūrų konfliktas - taip, jei kalbam apie pasaulio pažinimą, viskas turi būti paremta konkrečiais stebėjimais, matavimais, perleista per logikos ir racionalumo "filtrą". Teorijos turi ne tik atspindėti geriausią esamą supratimą apie pasaulį, kosmosą (kokie naujausi pasiekimai astrologijoj?), bet ir sugebėti numatyti veiksmų seką (ko astrologija, nepaisant visų mitų, nedaro), turėti aiškius praktinius rezultatus, mokslo šakos darbai turėtų būti spausdinami tarptautinėje mokslinėje literatūroje, kur jie nuolat patirtų "peer-review" spaudimą.
Būti skeptišku yra gerai, bet reik jausti ir ribas, kad netaptum paranojiku ir smegenys neiškristų nuo pernelyg "plačių" pažiūrų. Ir kažkodėl visuomenėje vyraujantis požiūris yra, kad mokslas negali atsakyti į visus klausimus (taip, negali, bet tai nereiškia, kad kažkas kitas gali) ar yra labai uždaras ar siauras (tiesiog dar vienas mitas). "Pusiau tiesų" pasaulio pažinime negali būti, o asmeninė patirtis beveik niekada neskaitoma kaip pakankamas įrodymas (ar net įrodymas apskritai). Visada reikia ieškoti natūralių paaiškinimų, o ne pasitenkinti antgamtinėmis ar metafizinėmis abstrakcijomis, nes tai nėra atsakymas, o tiesiog bėgimas nuo atsakymo.
Autorius Eisas KuperisGraudu kaip žmones galima lengvai apkvailinti.
Galų gale, galiu pasiūlyt lengvesnės ir sunkesnės literatūros online:
lengvas pasiskaitymas apie astrologijos kritiką bendrais bruožais - http://www.badastronomy.com/bad/misc/astrology.html ir http://skepdic.com/astrolgy.html
"rimčiausių" astrologų teiginių kritika - http://aries.phys.yorku.ca/~mmdr/180...-synopsis.html
mokslinė atrologijos meta-analizė - http://www.imprint.co.uk/pdf/Dean.pdf"The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
-
Heh Pseudomokslas vs racionalus priejimas. Didziausia galia visgi, imho, turi tikejimas. Jei tiki tai gali nutikti beveik bet kas. Net toks dalykas kaip horoskopo pasitvirtinimas. Beda, kad tikejimas nera mokslas (mat tiketi ir zinoti yra du visiskai skirtingi dalykai).
Kas del mano atitikimo horoskopui - tai zodiako zenklas tik is dalies (is gerosios dalies) atitinka mane :PComment
-
Beja, smagus dalykėlis dėl zodiako... yra 13 ženklų, kuriuose pabuvoja Saulė (jei žiūrėsime iš Žemės), o ne 12... o planetos - net 21. Va visas jų sąrašas:
Aquarius
Aries
Cancer
Capricornus
Cetus
Corvus
Crater
Gemini
Hydra
Leo
Libra
Ophiuchus
Orion
Pegasus
Pisces
Sagittarius
Scorpius
Scutum
Sextans
Taurus
Virgo
hehe.. maniškis tai Gyvatnešis (Ophiuchus)... gal kas norėtų Hidros ar dar kokio? :]
plačiau: http://www.ips-planetarium.org/plane...ns_zodiac.html
http://www.ips-planetarium.org/plane...ellations.html"The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
-
Kas liecia mane, megstu kartais paskaityt horoskopus, nors rimtai i juos neziuriu. Juk smagu kai kazka perskaitai ir pamatai, jog kai kurie dalykai atitinka realybe. Na o i si puslapi apie blogas zodiako zenklu savybes irgi pro pirstus reiketu ziuret, bent jau as taip dariau. Visus aprasymus galima pritaikyt bet kuriam zodiako zenklui, nes zmogus nepasizymi vien viena aprasyta savybe.
Mano aprasymas atitinka mane + -, nors "spalvos" sutirstintos koki simta kartu.Comment
-
Astrologija mano nuomone kaip ir meteorologija, tiksliau orų prognozavimas. Abiem atvejais atliekami skaičiavimai, abiem atvejais prognozės pagal skaičiavimus niekados nebūna tikslūs. Jei vakare per žinias pasakė kad bus šlabdriba, nereiškia kad šendien taip ir bus. Bet kartais tos prognozės gali ir praversti. Astrologijoje panašiai. Tikslumo šimtaprocentinio nėra, bet žinojimas gali praversti. Gali net padėti iškilti aukščiau kitų.
Apie būdo bruožų ir jausmų universalumą jau sakiau, nejaugi teks kartotis? Iš astrologinių prognozių sužinai tiek pat tiesos, kiek šeip spėliodamas.
Spėliojimas. Asmeniškai astrologija man naudinga, bet jei lakyti jog tu teisus, ir tai tėra spėliojimas, kagi tai tik reiškia jog turiu labai gera sėkme spėliojime. Tai irgi labai gerai.
Žinoma, nerasi "tikrų" astrologų (tokių net nėra), nes koks šarlatanas norės sugriauti mitus, kurie jiems neša pelną?
Manau čia ir yra pagrindinis pasaulėžiūrų konfliktas - taip, jei kalbam apie pasaulio pažinimą, viskas turi būti paremta konkrečiais stebėjimais, matavimais, perleista per logikos ir racionalumo "filtrą". Teorijos turi ne tik atspindėti geriausią esamą supratimą apie pasaulį, kosmosą (kokie naujausi pasiekimai astrologijoj?), bet ir sugebėti numatyti veiksmų seką (ko astrologija, nepaisant visų mitų, nedaro), turėti aiškius praktinius rezultatus, mokslo šakos darbai turėtų būti spausdinami tarptautinėje mokslinėje literatūroje, kur jie nuolat patirtų "peer-review" spaudimą.(kokie naujausi pasiekimai astrologijoj?),
Būti skeptišku yra gerai, bet reik jausti ir ribas, kad netaptum paranojiku ir smegenys neiškristų nuo pernelyg "plačių" pažiūrų. Ir kažkodėl visuomenėje vyraujantis požiūris yra, kad mokslas negali atsakyti į visus klausimus (taip, negali, bet tai nereiškia, kad kažkas kitas gali) ar yra labai uždaras ar siauras (tiesiog dar vienas mitas). "Pusiau tiesų" pasaulio pažinime negali būti, o asmeninė patirtis beveik niekada neskaitoma kaip pakankamas įrodymas (ar net įrodymas apskritai). Visada reikia ieškoti natūralių paaiškinimų, o ne pasitenkinti antgamtinėmis ar metafizinėmis abstrakcijomis, nes tai nėra atsakymas, o tiesiog bėgimas nuo atsakymo.
Juokiasi puodas, kad katilas juodas?
Tai va. Netikiu viskuo kas stebuklingo yra man parodoma. Atsisėdu ir kada turiu laiko, pasinagrinėju. Kas liečia astrologija, čia daugiau skaitęs apie ja pačia, nei apie jos paneigimą, todėl tuos traipsnius pasižiurėsiu.
Ozi, aš tikiu kad laimėsiu milijona. Taip tikiu kad net neinu į darbą. Tik nelaimiu. Bet turbut iki 50 gimtadienio manau materilizuosiu šį tikėjimą. Bet racijos tame yra. Pažystu žmonių kurie žvilgsiu išmuša daigtus. Na tiesiog iš rankų išsrūpsta koks daigtas ar panašiai, įvyksta nelaimė kokia, ar dar kas. Net žinau kaip tai daroma. Ir yra pastebėta jog dažniausiai tai sugeba labai pavydus žmonės. Aišku moksliškai tai vadinkime atsititinumais, antraip prasidės dar viena diskusija, o aš negalėsiu to įrodyti.
Raziel. 21 planeta? Aš gal kažko nesuprantu, bet man tie pavadinimai panašu į žvaigždynus.
http://www.astronomija.info/p.sky/zvaigzdelapis1.jpg Astronomija visgi.
Va prisiminiau kažkur matyta citata
Prancūzų mokslininkas Mišelis Goklenas išrinko vieno iš Prancūzijos žmogžudžių horoskopą ir išsiuntė jį 150-čiai žmonių. Laiškuose jis paprašė įvertinti, kiek tas horoskopas jiems tinka. Net 94% apklaustųjų atsakė, kad šiame horoskope atpažįsta save.Paskutinis pakeitimas nuo Eisas Kuperis; 2007-11-19, 17:44.Comment
-
-
Nu b**, randat dėl ko diskutuot taip aršiai. Astrologija ar astronomija wtf. Turi tuos horoskopus, paskaitai kartais kaip ir tuos pačius anekdotus kartu surijęs ir gyveni sau. Nemanau, kad dažnas keičiat savo elgseną vien dėl to, kad kažkas ten prirašyta 15min hosroskopuose buvo ^^' o ir šiaip būna prisėdi su draugais ar kursiokais ir paskaitai garsiai tuos horoskopus, tai kartais gerai vieni iš kitų prisižvengiam skaniai dėl visų kurioziškų atitikimų ar neatitikimų.Comment
-
Na, man, kaip besidominčiam mokslu ir švietimu, mėgstančiam astronomiją žmogui, tai yra pakankamai svarbi tema. Astrologija, žinoma, nėra vienintelis prietaras, stipriai įleidęs šaknis visuomenėje, yra daugybė kitų. Bet vien dėl to, kad tai yra prietaras, ją verta pulti ir kritikuoti, kaip ir bet kurią kitą idėją.
Galbūt tai ir yra nekaltas hobis kai kuriems žmonėms ir neverta pernelyg stipriai reaguoti. Sunku paskaičiuoti konkrečią žalą ir ar ją išvis galima pavadint žala. Na, astrologijoje, kaip ir daugelyje panašių pop-prietarų, sukasi nemaži pinigai. Nepatinka man, kai žmones bandoma masiškai mulkinti ir iš to užsidirbti pinigų. Žurnaluose, laikraščiuose apstu prietarų (astrologija užima didžiąją dalį), o mokslo naujienų, pažintinių straipsnių, pop-mokslo propagavimo užtinki labai retai. Vadinkime tai ideologiniu priešiškumu.
Be to, yra pakankamai žmonių, kurie labai rimtai į astrologiją žiūri ir net planuoja savo veiksmus atsižvelgdami į ją (užtenka prisiminti mūsų A.Paksą, R.Reaganą jo kadencijos JAV prezidento poste metu, neretai savo požiūrį ir elgesį su kitais žmonėmis kai kurie formuoja remdamiesi astrologija). Kad tu į ją rimtai nežiūri, nereiškia, kad ir kiti mano taip pat.
Na, o jei diskusijos "aršumas" yra detalus savo pozicijų pristatymas ir kritiškas oponento teiginių vertinimas, tai gal ir galima pavadinti šitą diskusiją "aršia". Visada juk galima atsitraukti ir parašyti keletą sakinių apie anime, manga, slepiantis už "tai mano nuomonė, dėl skonio nesiginčijama"... šiuo atveju tai yra konkreti, empirinė problema ir aš vis dėlto stosiu intelektualinio sąžiningumo, racionalumo ir filosofinio materializmo pusėn, nes astrologija pamina visus mokslinio pažinimo principus.
Dabar Eisai, tos lentelės yra nukabintos visiškai iš oro ir neatitinka tikrovės. Tiek Vakarų tradicijos horoskopai, tiek indiškieji nesiremia tikraisiais duomenimis apie planetų padėtį. Jie naudoja supaprastintą astronominių koordinačių sistemą, kuri visiškai nekreipia dėmesio į Žemės ašies ir orbitos svyravimus. Todėl astrologijoje vartojama ta pati sistema, kurią naudojo Ptolemėjas 2 amžiuje, bet tikrovėje ji pakito nuo to laiko ir gerokai. Jei nori paprasčiau - astrologijoje nurodomos planetų padėtys egzistuoja tik popieriuje, tikrosios tų planetų padėtys yra visiškai kitokios. Kodėl astrologai vis dar naudoja tą prieštvaninę koordinačių sistemą? Todėl, kad ji yra paprasta, nereikalauja skaičiavimų ir pastangų nuolat atnaujinti. Tai nėra jokia naujiena net astrologams. Visa tai galima sužinoti vos peržvelgus wikipedijos straipsnius apie astrologiją. Taigi problema, - jei tie planetų judėjimai astrologinėse lentelėse neatitinka tikrovės ir yra labai grubus suapvalinimas, tai kaip jie galėtų pateikti bent iš tolo patikimus rezultatus?
Kitas įdomus dalykas - kaip jie žino koks tikslus gimimo laikas ir kas yra tas "tikslus gimimo laikas"? Kai prieš gimdymą nubėga vanduo moteriai? Kai pasirodo kūdikio galva, ar ranka, ar koja? Kai seselė užfiksuoja gimimo laiką? Jei taip svarbu tos minutės tai nejaugi nereikia vieno standarto kažkokio?
Autorius Eisas KuperisAstrologija mano nuomone kaip ir meteorologija, tiksliau orų prognozavimas. Abiem atvejais atliekami skaičiavimai, abiem atvejais prognozės pagal skaičiavimus niekados nebūna tikslūs.
Autorius Eisas KuperisPvz toks. Jei aš užsimu tokių niekų, kaip astrologija, paneigimu, astrologijos teisingumo ir tikrumo pripažinimas būtu mano reputacijos galas. Mano autoritetingumas išgaruotu kaip dūmas. Koks gi žmogus to norėtu.
Autorius Eisas KuperisTo yra astrologijoje. Butent prognozių sudarymas. Jis ne iš lempos imamas. Numatyti tiksliai kaip pasikeis dangaus kūnų išsidėstimas nėra kažkoks neiveikiamas dalykas. Mėnulis iš lempos nuo žemės + 400 000 km nenutols. Praktiniai rezultatai.
Autorius Eisas KuperisRaziel. 21 planeta? Aš gal kažko nesuprantu, bet man tie pavadinimai panašu į žvaigždynus.Paskutinis pakeitimas nuo Raziel; 2007-12-05, 20:50."The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
FF sucks! Please, don't kill me👍 1Comment
-
Svarstyklės.
Statinė deguto.
"Tai žmonės, neturintys savo nuomonės." - visiškai netinka, nuomonės neturiu tik tuomet, kai kalbama apie tai, ko aš nepatyriau ar net nesu girdėjusi..
"Jie stengiasi niekam nešokti į akis ir vadina tai mandagumu" - su šituo sutikčiau ;D
"Dažnai pasirodo kaip neturintys valios ar principų" - hmm.. ir taip ir ne..
"Susidūrę su menkiausia kliūtimi, priešinasi minimaliai" - priklauso nuo kliūties, bet šiaip tai tiesa.
"Šio ženklo atstovai mėgsta malonumus - patinginiauti, pagyventi kitų sąskaita." - apie tinginystę - visiška tiesa ;D, gyvenimas kitų sąskaita - šiuo metu tiesa, nes esu kaip ir išlaikoma mamos, tačiau tikrai nepasakyčiau, jog tai mano mėgstamas malonumas.
"Vaizdingai kalba apie didingus darbus, tačiau mažai ką nuveikia, nes pritrūksta iniciatyvos ir ryžto." - teisybė.
"Rengiasi kaip snobai - traktuoja tai kaip gerą skonį." - netiesa.
"Svarstyklės linkusios meluoti. Ne todėl, kad apgautų kitus - joms tiesiog būdinga pagražinti padėtį." - iš dalies tiesa. ;D
Šaukštas medaus.
"Labai meniški žmonės, turintys puikių diplomatinių gebėjimų." - su meno gamyba man prastai, nes man vaizduotės stoka.. ;D.. dėl diplomatinių gebėjimų tai nė nežinau..
"Jie gali būti tikri taikos balandžiai ir susipykusiųjų taikytojai." - dažniausiai pasitvirtina ;D
Šiaip horoskopų neskaitau, nes netikiu... O tokius kurie apibūdina žmones paskaitinėju, nes iš dalies, kažkuom tai, padeda geriau save pažinti..Paskutinis pakeitimas nuo ast.; 2007-12-10, 17:10.Comment
-
Po šimts, aš gimiau paskutinę jaučio ženklo dieną, gegužės 20, likus 2 valandoms iki visurnakčio, taigi turiu 50% jaučio savybių ir 50% dvynių savybių. Nors netikiu horoskopais, kartais visai nieko kokiam "15 minučių" horoskopą paskaityti. Tik kad man dvigubai tenka skaityti.Comment
Comment