Ha mano hdd irgi greit subirejo per tokius bajarius kaip istraukinejimas is rozetes... Geriausias isjungimo budas yra kirvis, pribegi ir duodi, nereikia net laukt kol issijunks, ar isijunks
Klausimai: kas? kur? kaip? kodėl? ir iš kur?
Collapse
Ši gija yra iškelta
X
X
-
-
Neištraukinėkit iš razetės kompo. Aš kai taip padariau 1 kartą tai teko kompą taisyt ir ne man vienam!!O šiaip HDD irgi nėra nemirtingas, na maniškis ant praeito kompo laikė 10 metų ir tik tada jam parėjo.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
Comment
-
Isjungi monitorius, visas kitas lemputes, ir leidi jam ramiai padaryti "siuuu". Nes traukti is rozetes kvaila ir nepraktiska. Sese irgi kada istrauke is rozetes, ir kita diena 5 the Sims 2 dalys visiskai nebeveike, nors pries tai ejo be priekaistu. Vienas kartas numuse du trecdalius hardo.Comment
-
Nesuprantu kažkaip... Paspaudi kompiuti išjunkti, išjugi monitoriu, garso kolonėles ir eini miegot. Koks čia nepatogumas ir kas gali maišyti, kai jis tiliai 15s. - 1m. išsijunginėja? Ta žala, kuria labiausiai darai kietajam diskui, tu iškarto gal ir nepastebėsi, bet tai jam labai kenkia ir po kiekvieno tokio išsijungimo jis veiks dauk lėčiau ir yra rizika, kad vieną kartą jis išvis neįsijunks.👍 2Comment
-
Nesuprantu pas mane kompas visa laik i rozete ikistas niekada as jo is rozetes netraukau .
HELP! kompas išprotėjo. persikrauna kas 15 min. nei iš šio nei iš to pažiūrėjus į vidų hardai karštoki ir viskas. dulkės išpūstos, nauji ramai (2 gb) nesenei įdėti. tėvas kartais ištraukia jį iš elektros veikiantį, kai kažko ateina į kambari ir pamato veikiantį. galėjo nuo to kažkas sudegt?Comment
-
Ai man vistiek patogiau iš rozetės ištraukt, va draugė irgi taip pat daro, ir jau 2 metai nieko mūsų kompams nėra..o ir kaip sakiau, greitai manęs šituose namuose nebebus xD vistiek rozetė prie pat rankos..o kai paprastai išjunginėji, dar kolonkes, moniką reikia jungt..nu žodžiu, pain in the.. ^^ nors kai savo pc turėsiu, tai jungsiu normaliai..maybe o_O xDComment
-
Ai man vistiek patogiau iš rozetės ištraukt, va draugė irgi taip pat daro, ir jau 2 metai nieko mūsų kompams nėra..o ir kaip sakiau, greitai manęs šituose namuose nebebus xD vistiek rozetė prie pat rankos..o kai paprastai išjunginėji, dar kolonkes, moniką reikia jungt..nu žodžiu, pain in the.. ^^ nors kai savo pc turėsiu, tai jungsiu normaliai..maybe o_O xD
Comment
-
Visada savo klientus mokau poros dalykų. Niekados netraukti iš rozetės veikiančio PC ir visados išjungti iš rozetės prieš perkūnija.
Nuo 2003 metų kai įsigijau PC, iki 2007 man buvo dzin visos taisyklės. Iki to meto kai sugedo 3PC (2 negarantiniai, vienas visai naujas). Aš buvau vienas iš tų kurie sakydavo "Tiek metų taip dariau, ir nieko nenutiko..." Bet kartą tai baigėsi. Ir galėjau tik liūdėti prarastų duomenų.
Apskritai tai atrodo taip pat kaip saugos diržų prisisegimas. Tikimybė kad pateksi į avarija, kurioje tau jie pagelbėtu yra labai maža. Ko gero gali sėkmingai visus 10 metų be jų važinėti. Tačiau pasižiūri į tuos kurie patiria avarija neprisisegę... Jie praranda tiek daug nepadarę to veiksmo.
Tas pats ir su PC. Galbūt niekada nieko blogo nenutiks. Bet kai nutiks, pagalvosi, kad viso to lengvai galėjai išvengti.
Nebent jums nerūpi tie 2000-3000Lt po jūsų stalu. O duomenys irgi.
Jauna šeima iš buto
- O bet nuotraukas išeitu kaip nors išsaugoti?
- Ne.
- Niekaip? Gaila į diską nesusikėliau...
- Na šiaip yra šansų. Bet kainuotu 400-2000Lt
pensininkas
- Sudegė?
- Taip, visas pagrindas.
- Tai gal galima pakeisti? Kiek kainuotu keitimas?
- Galima pakeisti, bet čia gana dalių būtu. MB, CPU, RAM... Kokie 500Lt, gal ir daugiau.
- Tai čia puse kompiuterio išeina. Gal geriau jau visą naują pirkti tada?
- Na, nebūtinai, HDD, CD/RW dar veikiantys. Šiek tiek susitaupytu.
statybininkas
- Sudegė?
- Taip.
- O tai kaip čia...?
- Per telefono linija.
- Nejau...?
- Deja, pasitaiko tokių atvejų. Modemą taip pat būtu gerai per perkūnija išjungti.
pokalbis su kolega
- Vienais metais miestelyje per savaite turėjau taisyti 15 kompiuterių ir jų sistemų, kurie gedimus patyrė per viso labo 20 minučių trukusia perkūnija
- O šiemet?
- Šiemet mažiau. Vos pora.
Įmonėje po pirmo elektros dingimo per 8 metus
- Viskas veikia, tačiau problemos su duomenimis. Jie pasigadino. Be duomenų atstatymo jų negaliu išsaugoti.
- Atstatytum? Kiek kainuotu?
- 200-400Lt. Čia dar gana nesunku būtu juos atgauti
- Girdėjau yra kažkokie akumuliatoriai...
- UPSai. 10 minučių maždaug leidžia dar dirbti su PC
- Tai šitam tokio reikėtu. Brangūs duomenys jame.
Linkiu kad jums netektu dalyvauti tokiuose dialoguose.Paskutinis pakeitimas nuo Eisas Kuperis; 2008-08-27, 15:29.👍 5Comment
-
Beje, gal kas mane blogai suprato mane. HDD 10 metų laikė, kai su kompų buvo gerai elgiamasi(kaip as visad ir darau). Kažkoks tamsta sake 2x sutrumpina, tai tarkim kažkam max 5 metai liko džiaugtis duomenimis :P.
Comment
-
Problemos gali kilti bet kada. Nežinau kaip dabar yra su HDD, bet ankčiau bet kuris elektros nutraukimas puikiai gamindamo BAD sektorius. Tai ir po pirmo tokio karto windowsai gali nebesikrauti be perašimo ir nebeveikti stabiliai be formatavimo.
Senas serveriuko 40GB HDD yra daugybe kartų kritęs, užsitrumpines, sušlapęs, šalęs, atjungtas ir prijungtas dirbančiame PC, vėl kritęs... Veikia jau nežinia kiek metų. Tačiau štai 80GB kitas diskas neišgyveno pirmo atjungimo nuo matinimo įjungtame PC, mirė visiškai. (į gamintojų reitingus nekreipkim dėmesio)
Ir nepasant visko, kai kurie HDD išgyvena ir miršta naturalia mirtimi po 3 metų, kiti dirba iki tampa visiškai nereikalingi.Comment
-
Problemos gali kilti bet kada. Nežinau kaip dabar yra su HDD, bet ankčiau bet kuris elektros nutraukimas puikiai gamindamo BAD sektorius. Tai ir po pirmo tokio karto windowsai gali nebesikrauti be perašimo ir nebeveikti stabiliai be formatavimo.
Senas serveriuko 40GB HDD yra daugybe kartų kritęs, užsitrumpines, sušlapęs, šalęs, atjungtas ir prijungtas dirbančiame PC, vėl kritęs... Veikia jau nežinia kiek metų. Tačiau štai 80GB kitas diskas neišgyveno pirmo atjungimo nuo matinimo įjungtame PC, mirė visiškai. (į gamintojų reitingus nekreipkim dėmesio)
Ir nepasant visko, kai kurie HDD išgyvena ir miršta naturalia mirtimi po 3 metų, kiti dirba iki tampa visiškai nereikalingi.
Na vis delto kompa labai saugau, gal temps dar mano hardas pora meteliu, o po to paziuresim.Comment
Comment