Kinas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Silvestras
    Rimtas forumo narys



    • 2008 04 18
    • 162

    Negalėjau neaprašyt Skins'ų, dar ant nieko nebuvau taip stipriai užsikabliavęs kaip ant jų, a must-see thing kiekvienam teenager'iui (gal savu laiku tik pnš buvo su anime popsu DN ir Code Geass). Labai greit peržiūrėjau visus keturis sezonus ir tikriausiai nežėsiu penkto, nes kuria amerikiečiai ir jau po pirmos serijos galima surasti krūvą haterių net tame pačiame youtube. Tai ir pats kažkaip manau, kad amerikonai vargu ar galėtų pralenkti ar bent susilygint su anglais šia tema. Per skystas jų mentalitetas tokiems dalykams kaip šiuolaikinis urbanistinis jaunimo gyvenimas. Arba tiesiog gali būt toks dalykėlis, kad cenzūra apriboja galimybes, bet manau visgi pirmas variantas labiau realesnis. O šiaip tai visi keturi sezonai buvo nuostabūs, tikrai dar ilgai prisiminsiu jaunatvišką serialo atmosferą ir visus bajerius. Štai išleido trailerį penktam sezonui. Nutuokiu jis kur kas geresnis nei pats serialas, kaip ir pridera amerikiečiams.

    EDIT:
    Jo, apsirikau trupučiuka, visgi oficialiai penktą sezoną kuria tie patys anglai. Nes tikrai keista pasirodė, kad traileris kažkoks per daug originalus amerikonams. Amerikiečiai tiesiog leidžia savo serialo versiją su tais pačiais įvykiais pradedant pačia pirma serija, tik su savais aktoriais ir savais "prikolais".

    Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2011-01-22, 22:06.

    Comment

    • Sloth
      [SrX]

      • 2007 09 14
      • 277

      Skins'ai fenomenalus dalykas mano nuomone, labai banalu vietomis, bet nepaprastai įtraukia. O šiaip, kaip ir minėjai, serialas grynai paaugliams. Pats prieš metus su viršum peržiūrėjau pirmus du sezonus ( gal per porą dienų ), o trečio ketvirto jau neprisiverčiau, nes kažkaip netraukė žiūrėt su pasikeitusiais aktoriais. Kažkaip prisirišau prie senojo gang'o.

      Comment

      • Silvestras
        Rimtas forumo narys



        • 2008 04 18
        • 162

        Autorius Sloth
        Skins'ai fenomenalus dalykas mano nuomone, labai banalu vietomis, bet nepaprastai įtraukia. O šiaip, kaip ir minėjai, serialas grynai paaugliams. Pats prieš metus su viršum peržiūrėjau pirmus du sezonus ( gal per porą dienų ), o trečio ketvirto jau neprisiverčiau, nes kažkaip netraukė žiūrėt su pasikeitusiais aktoriais. Kažkaip prisirišau prie senojo gang'o.
        Būtent, nors jis ir nėra grynai komercinis, bet nepavadinsi kokiu menu. Yra nemažai paprastučių taip sakant banalių vietų, bet labai įtraukia. Kaip ir skelbiau aprašyme, dinamika, įvairiaplaniai veikėjai neleidžia atsipūsti, serialas tiesiog turi savito jaunatviško drive'o, kurį gal ir tegali suprasti kokie paaugliai ar šiaip panašiai jaunimo laikus atgyvenę žmonės.
        Be to pilnai sutinku dėl aktorių pasiketimo, nes aš taip pat pirmus sezonus per kelias dienas sukramčiau, sekančius per kelias savaites. Pirmi du sezonai man tikrai buvo auksiniai, o po to netgi keliuose vietose ir komercija pasireikšdavo, nors ir nedažnai, bet jei jau lyginti, manau jokių klaustukų neturėtų kilti.
        Apmaudu, kad daba amerikonai su savo versija tik suterš Skins vardą ir padarys iš viso to vieną didelį popso kasnelį. Nutuokiu dauguma fanų net nesivargins su nauja versija, o peržiūrėję pirmą seriją pavirs į didžiausią haterį.

        Comment

        • Silvestras
          Rimtas forumo narys



          • 2008 04 18
          • 162

          Spider Man'as bėgioja Los Andželo gatvėmis

          Naujas Žmogaus Voro filmas išvys kino ekranus jau kitais metais. Filmas absoliučai niekuo nebus susietas su Sam'o Raimi'o trilogija ir turės nuosavą paralelinę visatą, kurioje ir vystysis visi nuotykiai bei gudrybės. Nors prie režisieriaus vairo kino industrijos naujokas Marc Webb, bet tikiu, kad gali sukurt neblogą vizualiųjų efektų šou, nes (500) Days of Summer buvo profesionaliai sumontuotas, o savaime aišku dirbdamas prie blockbuster'io jis turės žymiai daugiau galimybių išsiplėsti finansų atžvilgiu. Šičia smagus atsitiktinio praeivio užfiksuotas vaizdelis iš filmavimo aikštelės. Turbūt ne man vienam pasidaro keista kodėl gi jis nepasinaudoja savo tinklu, užuot persekiodamas tą mašiną.

          Comment

          • Toxiz
            Naujokas

            • 2009 10 25
            • 13

            Gal galetumete parekomenduoti kanors panasaus i Juice arba Menace 2 Society?

            Comment

            • UpDog
              Einu teisingu keliu xD

              • 2010 10 25
              • 42

              Knygnešys 2011m. trumpas, bet geras lietuviškas filmas. Sužadinantis biški patriotizmo

              Čia iškart tame tinklapyje galima žiūrėti filmą --> http://www.filmasknygnesys.lt/

              Comment

              • kypshius
                Rašytojas



                • 2007 04 17
                • 254

                http://www.apeswillrise.com/

                Užkalė visus langus ir augina pingviną.

                Comment

                • Bardakas
                  Žmogus Ne





                  • 2005 09 22
                  • 1462

                  Gražus traileris, bet tik tiek ir yra - gražus traileris. Filmas, mano nuomone, pasmerktas būt sulygintų su žemėm kai pasirodys kinuose ;]
                  Maybe on Earth, Maybe in the Future
                  sigpic
                  Kurokawa idėjinis lyderis
                  Lėtai keičiu slaptažodžius

                  Comment

                  • Silvestras
                    Rimtas forumo narys



                    • 2008 04 18
                    • 162



                    Viena laukiamesnių juostų šią vasarą, itin novatoriškai atrodanti sci-fi indie melodrama puikiai pasirodžiusi Sundance festivalyje ir net patraukusi Fox Searchlight kompanijos dėmesį. Pasakojama apie staiga atsiradusią alternatyvią mūsų pasaulio versiją kuri sklaido danguje ir sukuria sąmyšį žmonių gyvenime. Aišku atsižvelgiant į tai, kad filmas iš indie kategorijos, galima būtų spėlioti jog tas sci-fi'jus labiau dėl atmosferos, savotiška originalumo uždanga. Kaip ir įprasta tokio tipo filmuose labiau pasineriama į žmogiškasias vertybes, gyvenimo ypatumus ir t.t.

                    Comment

                    • Kenčis-Himura

                      The Last Samurai - Paskutinis samurajus (USA-Jap. filmas)



                      The Last Samurai
                      Paskutinis samurajus

                      Režisierius: Edward Zwick, John Logan
                      Studija: Radar Pictures, Bedford Falls Company
                      Žanrai: Veiksmo, Dramos, Istoriniai, Nuotykiai
                      Formatas: Filmas
                      Trukmė: 2h. 34min.
                      Biudžetas: $140 milijonų


                      Aprašymas: Viskas prasideda 1876 metais, kai iš Japonijos atvyksta kariuomenės ministras kviesdamas buvusius Amerikos karo didvyrius vykti į Japoniją ir ištreniruoti vietinę kariuomenę kovai su sukilėliais samurajais kurie trukdo nutiesti geležinkelį per visą šalį. Šio darbo imasi buvęs kapitonas Natanas Algrenas, jis dalyvavo kare su Indėnais ("raudonaisiais"). Skatinamas Japonijos valdžios Natanas su neparuošta armija per pirmąjį susidurimą pateko į samurajų nelaisvę, beto žuvo jo geriausias draugas.
                      Per žiemą įkalintas kaimelyje esančiame kalnų papėdėje jis susipažįsta su samurajų garbės kodeksu, japonų gyvenimo būdu, šiaip netaip įdėdamas daug pastangų išmoksta japonų kalbą, mokosi kovoti Katana tuo pačiu jis susipažįsta su sukilėlių vado Katsumoto seserimi kuriai palaipsniui asiskleidžia šilti jausmai.
                      Per antrąjį susidurimą Natanas jau nebe amerikiečių pusėje jis jau samurajų pusėje. Viskas baigėsi tuo, kad samurajai visi buvo išžūdyti, nors nepasakyčiau, kad amerikiečiams mažesni nuostoliai, bet vinintelis likęs gyvas paskutinis samurajus Natanas įtikino imperatorių nedaryti sutarties su amerikiečiais įteikdamas jam Katsumoto kardą.

                      Techninė pusė

                      Video: Vaizdas labai geras na aš žiūrėjau HD gal todėl, bet žiūrint atsiskleidžia japonų kultūros grožis ypač man į atmintį įsirėžė Sakurų žydėjimas. Patariu žiūrėti HD, nes kitaip visą gražų vaizdą susidariūsį po mano aprašymo susigadinsite.
                      Garsas: Garsas irgi labai gražus ypač įtraukiančios japoniškos melodijos. Paklausius galima sakyti, kad netik Europa talentinga muzikos srityje, bet ir Japonijoje yra ta gyliai paslėpta muzikos gyslelė.
                      Istorija: Šis filmas sužavi netik gražiai parodyta japonų kultūra, bet ir išskirtina istorija. Mane taip įtraukė, kad į tualėtą nueiti ar kavos pasidaryti negalėjau, nes niekaip negalėjau atsiplėšti.
                      Reziumė: Patariu pažiūrėti tiems kas domisi japonų kutūra, nes čia ją pamatys iš visų pusių samurajų gyvenimas ir garbės laikymasis. Asmeniškai man šis filmas yra neeilinis jis mane ir pavedė domėtis Japoniją ir jos kultūra, bei anime. Man šis filmas įrodė, kad amerikiečiai netik iškraipo, bet ir moka perteikti visomis gražiausiomis pusėmis. Pvz: kaip ten iškraipė Godzilą, visokius nindzių filmus. O šį padarė kaip įmanoma gražiausiai ir tikrai geriau niekas negalėtų nufilmuoti. Duodu 10/10.




                      Vaizdai iš filmo:





                      Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2011-06-07, 12:47.

                      Comment

                      • Silvestras
                        Rimtas forumo narys



                        • 2008 04 18
                        • 162

                        Populiarusis showrunner'is, prodiuseris, režisierius ir dar visoks belenkoks entertainment'o pasaulio atstovas JJ Abrams'as sukuręs (bei nusivažiavęs) Lost sagą sugrįžta su naujuoju TV darbeliu kuriam prognazuojama pirmtako sėkmė. Kaip ir visada šis vyrukas daro tai ką moka daryti geriausiai - paperka mistikos vingiais, kas puikiai perteikiama pažiūrėjus vien šį trailerį. Atvirai tai nepasakyčiau, kad atrodo labai originaliai dėl savo stulbinamų panašumų į '4400' ir 'Fringe' serialus, bet vistiek žiūrėsiu kai pasirodys, nes anime sucks.

                        Comment

                        • Silvestras
                          Rimtas forumo narys



                          • 2008 04 18
                          • 162


                          Juodoji Gulbė / Black Swan

                          "I just want to be perfect"

                          Režisierius: Darren Aronofsky
                          Scenarijaus autorius: Mark Heyman, Andres Heinz
                          Šalis: JAV
                          Išleidimo metai: 2010
                          Žanrai: Drama, mistika, trileris, psichologinis
                          IMDb reitingas: 8.4/10 (128,908) Top 250 #88
                          Trukmė: 1 val. 52 min.
                          Vaidina: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Barbara Hershey, Winona Ryder, Benjamin Millepied, Ksenia Solo, Kristina Anapau

                          Ko ne viena įtakingiausių juostų, po savo kojomis paguldžiusi visą 2010 metų sezoną. Turbūt per daug nelysiu į kraštutinumus, manau kiekvienas daugiau ar mažiau bus girdėjęs apie "Juodąją Gulbę". Tuo labiau nenustebsite sužinoję apdovanojimų sąrašą kuriuo gali pasigirti šis filmas. Dalyvavimas Oskaro ceremonijoje žinoma vertas paminėjimo, vieną kurių juostai netgi pavyko laimėti, ne be Natalie Portman pagalbos.

                          Tiems kas dar svarsto ar yra susipainioję dėl vienareikšmiškos filmo sėkmės, galima paminėti vos tik vieną vardą - Darrenas Aronofsky, varomoji kino pasaulio jėga padovanojusi mums tokius perlus kaip 'Requiem For A Dream' ir 'The Fountain'. Panašu, kad Darrenas niekaip nenori pasiduoti viską naikinančiai komercijos bangai ir laikosi savo įsigyvenusių originalumo standartų.

                          Filme pasakojama apie baleto šokėją Niną (N.Portman) ir savo gyvenimą ji yra įpratusi aukoti vardant savo tikslo. Tikrai labai lengva pastebima, kad šokiai Ninai svarbesni už viską. Nina yra pavyzdinga mokinė nuosekliai vykdanti savo discipliną. Tačiau prasidėjus atrankai į naują klasikinio "Gulbių Ežero" adaptaciją, pastovus merginos gyvenimo ritmas staiga nutrūksta. Norėdama gauti pagrindinį vaidmenį Nina privalo nugalėti visas savo baimes ir atskleisti paslėptą seksualumą. Būtent nuo šitos akimirkos prasideda juodas, mistinis, nešvankus ir už proto ribų išeinantis kelias link įsivaizduojamos sėkmės, prie kurio ją pastumi jos dėstytojas Thomas (V.Cassel).

                          Visai nenuostabu filme matyti nemažą kiekį mindfuk dozės, juk Darrenui jau ne vieną kartą teko tai naudoti savo senesniuose darbeliuose ir visi žinome, kad jam velniškai puikiai sekėsi tai daryti. Kaip dažniausiai atsitinka tokio tipo filmuose veikėjo fantazijos ir išgalvojimai persipina su realybe, o ypač patraukliai tai atrodo kartu su baleto šokiais, tamsiais antspalviais ir savaime aišku subtiliais šokėjų kostiumais. Kaip čia pasakius, šįkart Darrenas sukurė tikrų tikriuasią duoklę meno pasauliui.

                          Ninos subtilumas ir savotiškas mergaitiškas trapumas bei kuklumas paperka labiausiai. Ištikro darosi smagu stebėti tą esminį veikėjos psichologinį lūžį, atverianti duris į slaptasias merginos fantazijas. Filme neapsieita ir be erotikos elementų, kurie mano manymu tobulai įsipaišo prie bendro vaizdo ir leidžia stipriai pajausti atotrūkį nuo realybės. Savaime aišku visi išvardinti dalykai neįmanomi be stulbinamo Natalie Portman žavesio. Abejoju ar kas galėtų tinkamiau įsijausti į Ninos vaidmenį.

                          "Juodąją Gulbę" galima būtų girti be perstojo. Filmas pasižymi savo išskirtine atmosfera, aktoriai kiek įmanoma pagyvina vaizdą, mindfuk'as priduoda rimtumo, siužeto vingiai neleidžia nusnūsti ir priverčia išgyventi kartu su herojais. Manau visai logiška dalį šlovės priskirti tam pačiam Darrenui taip puikiai mokančiam pateikti savo originalumą, kuris praktiškai apima kiekvieną filmo smulkmeną.




                          Comment

                          • Silvestras
                            Rimtas forumo narys



                            • 2008 04 18
                            • 162


                            Mane net kiek užknist pradeda, kad ta švedų (Stieg Larsson) detektyvinė trilogija taip išpopuliarėjo. Maža to, kad Obuolys verst jos ėmėsi, tai ir Holivudą pasiekė, bet thnx god pateko į solidaraus vyriukščio rankas. Taip taip, net pats David Fincher'is įmasi 'The Girl With The Dragon Tattoo' trilogijos. Big things are coming.. Aišku prie trailerio neprikibsi, nuo pirmiausių kadrų jaučiamas tipinis režisieriaus originalumas, bet kas dėl 'wow' faktoriaus ir šios traileriams nebūdingos dainų parinkimo stilistikos, tai praeitų metų Socialinis tinklapis papirko mane kur kas labiau, tačiau ir su šituo labai netgi viskas ok. Gal kiek per daug to edit'o, bet kodėl gi ne + jei negali perkramtyt Fincher'io tai gal ir eik žiūrėt transformerių. Beje Craig'o mordaškė kažkaip labiau įstringa atminty nei tos gotės pankės whatever juodaplaukės veikėjos, kas originaliuose darbuose buvo atvirkščiai. Nu bet žiūrėsim, Fincher'is ir liks Fincher'iu, tad gal ir verta laukti.

                            Comment

                            • Miglaja
                              Cute potato ~


                              • 2007 12 16
                              • 551

                              Neverta šmeižt švedų darbo, jis originalas, ir labai abejoju ar amerikiečių versija jį pranoks. Nes kaip taisyklė jau tapo, kad jei amerikiečiai prikiša nagus(t.y. perkuria filmą sava versija) - bus absoliutus komercinis fillmas, kuris privalo uždirbt kuo daugiau pinigų. Man švedų filmas įsirėžė į atmintį(nors dešimtuku jo tikrai nevertinčiau), tad žiūrėsim kaip bus su šitu perdirbiniu.
                              Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                              Comment

                              • ForestTiger
                                Me cool!

                                • 2009 01 06
                                • 101

                                Autorius Miglaja
                                Neverta šmeižt švedų darbo, jis originalas, ir labai abejoju ar amerikiečių versija jį pranoks. Nes kaip taisyklė jau tapo, kad jei amerikiečiai prikiša nagus(t.y. perkuria filmą sava versija) - bus absoliutus komercinis fillmas, kuris privalo uždirbt kuo daugiau pinigų. Man švedų filmas įsirėžė į atmintį(nors dešimtuku jo tikrai nevertinčiau), tad žiūrėsim kaip bus su šitu perdirbiniu.
                                Pritariu. Ir tikrai juokinga atrodo, kad amerikonai imasi darbo prabėgus vos 2 metams nuo originalaus filmo išleidimo. Čia vos ne: "ei jūs luzeriai, nieko jūs nemokat, žiūrėkit kiek mes iš to užkalsim". Man tai juokinga, jums ne?
                                Žiūrim į avatarą!

                                Comment

                                Working...