Kinas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Lax..
    reLaxed




    • 2005 12 24
    • 516

    Kinas

    Kino kampelis
    Diskutuojam, recenzuojam, siūlom, maišom su žemėm ir t.t.
    Sena gija buvo ištrinta netyčia
  • Di
    • 2006 09 19
    • 169

    #2
    The Fountain (Versmė) - Kino Pavasaris 2007

    Filmas, kuriame debesys iš cukraus vatos (ar bulvių košės)
    Darrenas Aronofsky – Lietuvoje jau buvo pakankamai žinomas kaip filmo „Requiem for a dream“ (Requiem svajonei) autorius, tačiau aš to nežinojau eidama į naujausią jo filmą „The Fountain“ (Versmė). Mano nuomone, eiti į kiną reikia spontaniškai, nežinant, kas autorius, nežinant, apie ką filmas. Geram žiūrovui užtenka tik filmo pavadinimo, pakankamai pinigų bilietui ir noro žiūrėti. Tada kino juosta stebima be jokių išankstinių nuostatų ir vilčių, o jei filmas nevykęs – kartėlis labai greitai praeina.
    Kai stovėjau prie kino teatro kasų, norėdama atsiimti bilietą į šią kino premjerą, eilės buvo milžiniškos. Keisčiausia, kad žmonės ir priešais mane, ir už manęs kalbėjo apie tą patį filmą. Atrodė, kad visi nori pamatyti tą patį filmą kaip ir aš.
    „Versmė“ – filmas, kuriame susipynė trys istorijos. Jos viena kitą nutraukia, pratęsia, supainioja ir galiausiai papildo.
    Pirmoji istorija – pasakojimas apie gražią šiuolaikinę šeimą. Jis – bando atrasti vaistus nuo vėžio, yra pragmatikas, netikintis legendomis. Ji – serga vėžiu, yra meniškos sielos svajoklė mergina, kurios kažkada buvę ilgi plaukai dabar jau nukirpti.
    Antroji istorija – kaip Antuano de Sent Egziuperi „Mažasis princas“. Ten nieko netrūksta – nei medžio, nei planetos iš muilo burbulo, nei asketiškos išvaizdos vyro, kuris, tarsi mažasis Princas, rūpinasi savo medžiu.
    Trečioji istorija – amžių sandūroje vykstantis įtakų karas Ispanijoje. Beprotiško grožio karalienė, kuri neleidžia nužudyti savo galingiausio priešo inkvizitoriaus. Jos konkistadoras, pasiruošęs paaukoti gyvybę dėl šalies ir karalienės. Ir kelionė, kuri turi rasti ginklą, galingesnį už mirties atstovą inkvizitorių.
    Filmas gausus religinių simbolių, metaforų ir užuominų. Čia vienas šalia kito ramiai egzistuoja senovinis Gyvybės medis, budistų lotoso poza, nušvitimas (nirvana), krikščionių kryžiai. Kiekviena detalė čia turi savo prasmę ir vietą. Štai mažojo Princo medis realiame gyvenime tampa vyro mylimąja Ize, o ši persikūnija į Ispanijos karalienę ir visą Ispaniją kartu.
    Viena gija sujungia visus simbolius ir trijų skirtingų laikų istorijas į visumą. Tai ieškojimas vaisto nuo mirties. „Mirtis yra liga, tokia, kaip ir kitos“, - isteriškai surinka pagrindinis filmo herojus Tomas ir visuose trejuose laikuose pasileidžia ieškoti priešnuodžio mirčiai.
    Nuorodų, kur paslėptas vaistas, taip pat netrūksta. Pati svarbiausia čia – senovės majų legenda apie mirštančią žvaigždę, kuri, apgaubta geltono ūko, kažkada duos pradžią kitoms žvaigždėms. „Mirtis – tai pradžia baimingo džiugesio“, - kužda senovinę legendą Tomui į ausį jo mylima žmona Izė.
    Gal dėl to, kad majų legenda tampa raktu, filme vyrauja gelsvi tonai – tokie pat, kaip mirštančios žvaigždės – Šibalbos - ūkas.
    Reikėtų paminėti ir operatoriaus darbą. Filmas neįprastas tuo, kad jame masinių ar vidutinių kadrų labai nedaug - daugiausia stambių planų. Tokių stambių, kad gali pamatyti kaip kaupiasi ašaros Izės akyse, kaip švelniai mažasis Princas liečia savo medį, kaip medis atsako į jo jausmus.
    Štai Tomas bučiuoja savo miegančią mylimąją. Parodomos tik lūpos ir šiek tiek kaklo. Nuo tokių vaizdų širdy susikaupia tiek daug žodžiais neišsakomų jausmų, o gerkle aukštyn pakyla sprangus kamuolys – rodos, imsi ir pravirksi.
    Vaizdais žiūrovas tarsi stimuliuojamas. Jis taip įtraukiamas į pasakojimą, kad jaučia tą patį, ką ir pagrindiniai herojai. Štai Tomas bėga namo gatvėmis, pilnomis mašinų, ir jų negirdi. Tik savo žingsnius, kurie tokie pat ritmingi kaip ir širdies plakimas. Arba dar – jis tiek mažai leidžia laiko su Ize, o žiūrovas nesugeba dėl to pykti, supranta, kad Tomas nori sukurti vaistus.
    Nei viena meilės ir neišsipildžiusių vilčių istorija nesibaigia jau banalia tapusia fraze „ir jie ilgai ir laimingai gyveno“. Pabaiga čia tampa pradžia naujai istorijai. Paskutiniai filmo kadrai tampa muzika, kulminacija – ugnikalnio išsiveržimu.
    Stebėtinas tas faktas, kad šiame filme specialiųjų efektų nerasite. Viskas, ką galėsite tuo palaikyti, buvo filmuota naudojant miniatiūrinius modelius. Gal todėl debesys filme man priminė ant stiklo išdėliotos cukrinės vatos gabalėlius arba bulvių košę?
    Filmas baigėsi, pamažu pradėjo ryškėti titrai su kūrėjų vardais ir pavardėmis. O iš kino salės kėdžių nepakilo nei vienas žmogus. Niekas neskubėjo. Kažkuriam kampe kažkas iš žiūrėjusių pradėjo ploti. Prie jo vienas po kito prisijungė visi. Norėjau kuo skubiau nusišluostyti ašaras, tačiau pamačiau, kad to neverta daryti – apsiverkusi buvau ne aš viena.
    [I]kiekyb

    Comment

    • Youka
      bishoujo

      • 2006 01 30
      • 335

      #3
      As siulau ir rekomenduoju visiem paziureti filma 300, nes tai yra vienas Graziausiu Reginiu, mano matytu kinuose bene jau visa pusmeti.
      As nelabai noriu komentuoti pacia istorija, kuri visiem turetu buti daugiau ar maziau zinoma, nelabai noreciau aptarineti charakteriu vaizdavima ir pletojima (jis tiesiog neblogas), bet pabreziu - verta keliauti ziureti vaizdo.
      Kas matet to paties Millerio (sios informacijos netikrinau) cine-comix'a Sin City, tas bus priverstas panasiai ivertinti ir si filma (nors siuzeto prasme jis prastesnis big time).
      Eikit!
      Paskutinis pakeitimas nuo Youka; 2007-04-03, 10:24.

      Comment

      • Sable
        The Hitchhiker





        • 2005 03 11
        • 1530

        #4
        Teko vakar tą 300 prachekint. Skaniai taip parėkė, pasidaužė ir gražiai numirė. Nuostabu.

        Comment

        • Ekgp97sl
          Vietinis šnipinėtojas

          • 2006 01 16
          • 63

          #5
          Čia skonio reikalas labai su tuo 300. Pažiūrėjus trailer'į, žinant šiek tiek istorijos ir tokį Frenką Millerį, ko tikėtis iš filmo daugiau nei aišku. Pažiūrėjau - ką norėjau, tą ir gavau. Ne kamerinis kinas, ne gilūs išgyvenimai, o įspūdingas, gražus reginys, nestovintis vietoje veiksmas. Eye candy. Garso takelis taip pat nenuviliantis.
          Filmui trūko padoraus tagline'o, nors statyta viskas tiksliai pagal komiksą, gal ir nereiktų skųstis. Tik veikėjai taip pat menkai teišvystyti ir neįdomūs, drama tarp jų labai paviršutiniška. Dialogai, idėjos ir pan. daugiausia įgrisę iki gyvo kaulo. 'Mes kariaujam, nes va, mes laisvi' xD.
          Taip ir nežinia ką reikia mušt. :] Millerio istorijos variantas visgi, nuo jo nenukrypstama. Na, prisiminkim Sin City - ten tokių didelių trūkumų lyg nebuvo.
          Bendrai duodu septynis iš dešimties [už poreikių patenkinimą].
          Paskutinis pakeitimas nuo Ekgp97sl; 2007-04-03, 12:15.

          Comment

          • Lax..
            reLaxed




            • 2005 12 24
            • 516

            #6
            Pažūrėjau ir aš 300. Įspūdžiai labai geri. Vyrukai tai tikri striptizo šokėjai, treniravosi ~4 mėnesius. Geriausiai tai gambleris (ar kokia ten jo pavardė) rėkia, taip užveda kai išsižioja.
            Žodžiu, laukiam dabar dvd, tada bus smagumo. Visi kas nematėt varykit kinan, vien dėl garso reikia eit, bo reikia norm. stereo, kad gautum tokį garsą

            Comment

            • Tsuyu
              VAK

              • 2007 03 30
              • 135

              #7
              Ash kai paziurejau 300 niekaip is kedes kino teatre negalejau atsistot, buvau tiesiogine sio zodzio prasme apsalus..
              Pritrenke vaizdas{(efektai )(tik va pritariu jau kazkuriam pasisakiusiam, kad kraujas trysko fontanas, bet jo nebuvo nei ant zemes, nei ant drabuziu, nei ant kuno >}+ muzika(iskart parsisiunciau)
              Taigi, tai geriausias mano matytas filmas siais metais ..

              P.s.Grizau namo tokia visa apzaveta, pasigyriau draugei , o drauge ir sako: nepatiko man, vos filmo galo sulaukiau..taip ir netekau ta diena antra kart amo. Tai va kiek zmoniu tiek nuomoniu..

              p.p.s.na, cia ne i tema, bet vistiek..su velykais
              Paskutinis pakeitimas nuo Tsuyu; 2007-04-08, 07:17.

              Comment

              • Surreal
                Green World

                • 2006 10 31
                • 76

                #8
                "300" and "Pono Byno atostogos"

                Žiūriu čia jau visi spėję pasižiūrėti "300" kino teatruose :] Tai buvo išties įspūdingas reginys, neleidžiantis nuobodžiauti nei minutei. Po "Nuodėmių miesto" iš Frenko Milerio nieko kito ir nebuvo galima tikėtis. Mano nuomone, "300" nei kiek nenusileidžia "Nuodėmių miestui". Dar nemačiau taip įdomiai perteikto istorinio epo. Skaitmeniniai efektai, ribota spalvų gama (pagrinde tamsi ir smėlinė, su raudonais akcentais), visokie monstrai, vietomis skambanti sunkiojo roko muzika sukelia kažkokį nerealumo įspūdį. Pats istorijos perteikimas irgi labai patiko. Karingi spartiečiai, jų pasiryžimas, na, viskas labai įspūdinga ir verta dėmesio.
                Vat, dar teko lankytis viename abejotinos vertės filme apie visiems žinomą herojų Poną Pupą. "Pono Byno atostogose" nepamatysime nieko naujo. Kas pažįsta šį herojų ir kam juokingi jo bajeriai filmu liks patenkinti. Tiesa sakant, pradžia buvo neįdomi, nes kartojosi senesni šio personažo bajeriai ir jau buvau beužsnūstanti. Bet vėliau viskas visai gražiai išsirutuliojo. Ponas Pupa žiauriai daug prisidirba, sutinka mielų žmonių ir galų gale, tampa savotišku didvyriu (panašiai kaip "Ponas Bynas Amerikoje"). Tai va, tokie mano paskutiniai įspūdžiai iš kino salių

                Comment

                • piccosan
                  Daft Punk

                  • 2005 11 28
                  • 250

                  #9
                  Trečiadienį vykusiame Lietuvos kino kūrėjų vienybės vakare išdalyti pirmieji festivalio Kino pavasaris apdovanojimai. Kino pavasaris už gyvenimo nuopelnus kinui apdovanojo režisierius Almantą Grikevičių ir Marijoną Giedrį

                  Festivalio rengėjai įvertino šių kūrėjų didžiulį indėlį į Lietuvos kiną bei pripažinimą mūsų šalyje ir už jos ribų, rašoma pranešime spaudai.
                  Reklama

                  LR Žemės ūkio ministerijos prizas atiteko režisieriams Dianai ir Kornelijui Matuzevičiams. Šiuo apdovanojimu kino kūrėjai buvo pagerbti už dokumentiniuose filmuose atskleidžiamas žemės problemas.

                  Apdovanojimą įteikė LR žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė.
                  apdovanojimas Lietuvos kino žvaigždė atiteko aktorei Nelei Savičenko. Toks apdovanojimas, suteikiantis N.Savičenko akreditaciją į Kanų kino festivalį

                  Comment

                  • slicKrox
                    Catching some Zzzzs...




                    • 2012 08 01
                    • 2161

                    #10
                    Matau isgyret labai "300" , bet as asmeniskai net nznau ar ji ziuresiu... manau skirtas jis jaunajai kartai, nors as ir pats save priskiriu siai kartai , kurie nemate ir net negirdejo The 300 Spartans, kuris buvo isleistas 1962, kuris identiskas naujajai versijai... skirtumas tik tame, kad daba jis virto holivudine ir komercine versija su tam tikrais vizualiais pataisimais... kaip bebutu, jeigu visdelto ir ziuresiu, tai vien del Tu vizualiu pataisimu Siokia tokia parodija --- http://community.livejournal.com/ran...17.html?page=4

                    Vienintelis filmas, kuri as pokolkas labai laukiu, tai:
                    Stardust
                    Genres: Romance, Science Fiction/Fantasy and Adaptation
                    http://www.stardustmovie.com/site.htm
                    kuris iseis rugpjucio 10d.
                    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2007-04-12, 17:43.

                    Comment

                    • piccosan
                      Daft Punk

                      • 2005 11 28
                      • 250

                      #11
                      mirus gija bet gija never-the-less.

                      Taiva.. Paziurėjau Number 23 su Dzimu Keriu (neatsimenu kaip angliskai rasos )
                      Po visu garsiuju komediju matyti ji tokio tipo filme buvo kiek keista... kazkaip laukiau kazkokio juokelio ar kazko pns.
                      Siuzetas: toks puse velnio.. man tokie priimtini.. tik kad tas Keris... nu jis man ten kazkaip neitiko.. galejo kazka kita paimt bet kas padaryta tas padaryta. Tas skaicius sujaukiantis zmoniu protus.. neblogai pasirinko.. prisirinko faktu ir pirmyn i kino teatrus.. Kazko dau pasakyt negalėciau nes ziurėjau per PC tai retai filmai palieka toki ispudi koki galetu palikti ziurint kine.
                      siuzetas: kaip sakaiau skaiciai man prie sirdies 8,7/10
                      vaidyba: nu pasistengi Dzimas bet as noreciau ten matyt ka nors kita 7,9/10
                      vaizdas/garsas/taip toliau: daug nepasakysiu... juk siuzete buvo esmė 8/10

                      bet visa ėsmė tame kad filam parsisiunciau jau senokai.. bet vis neprisiruosiau paziuret.. buvo nuobodu.. paziurėjau viskas norma.. bet poto paziurėjau data.. 07/0723 o portalo pradzioj "2D/3D" dabar ziurau i laikrodi 32 atvirkstinis 23... ar tai tik sutapimai?? nzn.. nzn...
                      Paskutinis pakeitimas nuo piccosan; 2007-07-23, 19:46.

                      Comment

                      • Ekgp97sl
                        Vietinis šnipinėtojas

                        • 2006 01 16
                        • 63

                        #12
                        Autorius piccosan2
                        mirus gija bet gija never-the-less.

                        Taiva.. Paziurėjau Number 23 su Dzimu Keriu (neatsimenu kaip angliskai rasos )
                        Taip, gijas visad galima ir gaivinti.
                        O kad jau kalba apie Jim Carrey, 'Internal Sunshine of the Spotless Mind' pažiūrėk kada nepatingėjęs. Juokelių taip pat gali nesitikėti, bet filmas labai puikiai susuktas - ponas Kaufman'as scenarijus rašyti, regis, moka, o ir vizualiai/techniškai viskas gražu. Kerio vaidyba ten daugiau ar mažiau be priekaištų, netgi pasimaivyti šiek tiek buvo kur.
                        Paskutinis pakeitimas nuo Ekgp97sl; 2007-07-23, 21:37.

                        Comment

                        • zio
                          Administratorius


                          • 2000 02 22
                          • 264

                          #13


                          The Bridge
                          IMDB

                          Eric Steel
                          Dokumentika
                          2006
                          90min


                          [center][I]

                          Comment

                          • Bardakas
                            Žmogus Ne





                            • 2005 09 22
                            • 1462

                            #14
                            Taip, tai filmas skirtas man
                            Šiaip įdomiai skamba, gal visai reiktų ir susirast.
                            Maybe on Earth, Maybe in the Future
                            sigpic
                            Kurokawa idėjinis lyderis
                            Lėtai keičiu slaptažodžius

                            Comment

                            • Light
                              Rimtas forumo narys

                              • 2007 03 31
                              • 161

                              #15
                              Interstate 60

                              60 greitkelis -interstate 60. Rekomenduoju paziuret veikejai ir istorija nuostabi apie juos..
                              Yra toks half-gnomas jis pildo norus alternatyvioj visatoj 60 greitkely.Yra toks vaikinukas -dailininkas Nilsas.Tevas nori ,kad jis butu juristu. Padavanoja jam nemegstamiausios spalvos BMW ir kitaip erzina. Gnomas jam viena nora.Tas noras tobula mergina.Kelione 60 greitkeliu prasideda ir linksmybes...
                              Tai va tokia istorija advokatu miestas jau vertas nuluzimo priepuolio.O kitka pamatysit patys nerealus filmas.

                              Comment

                              Working...