Kinas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • onexas
    Naujokas
    • 2008 12 18
    • 5

    as pats ziurejau tokius filmus kaip 100Feet , Cube visas 3 dalis , The Haunting Of Molly ,The.Crazies ... sie filmai man is horror labiausei patiko..
    Hollywood Undead - Knife Called Lust - Naruto
    http://www.youtube.com/watch?v=A3q2IoeRuDE

    Comment

    • Spirit of Nightmare
      !,,!_ (-_-) _!,,!

      • 2008 10 17
      • 209


      Avinėlių Tylėjimas / The Silence of the Lambs

      Režisierius: Jonathan Demme
      Scenarijaus autorius: Thomas Harris (romanas), Ted Tally (scenarijus)
      Šalis: JAV
      Išleidimo metai: 1991
      Žanrai: Trileris, kriminalinis, siaubo
      IMDb reitingas: 8.7/10 (249,569) Top 250 #26
      Trukmė: 1 h. 58 min.
      Vaidina: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn, Ted Levine, Brooke Smith, Anthony Heald

      Šitoje gijoje įprasta diskutuoti apie tik kinuose rodytus, arba teberodomus filmus, tačiau manau, niekam nekenks susipažinti ir su senesniais kūriniais. Ypač, jeigu tie kūriniai amžinai įrašyti į kino istoriją, kaip vieni didžiausių šios meno šakos šedevrų.

      Studentė Clarice Starling, dirbanti FTB gauna užduotį iš vieno žiauriausių ir pavojingiausių nusikaltėlių - daktaro Hannibal'o Lecter'io - ištraukti informacijos apie kitą serijinį žudiką - "Buffalo Bill'ą". Lekteris, kuris ankščiau buvo gerbiamas psichiatras, yra laikomas kalėjime, kuriame apsauga maksimali, tad Clarice su juo bendrauja per stiklą. Hannibal'as pažinojo "Buffalo Bil'ą", žiaurų psichopatą, nudiriantį savo aukoms odą. Dabar Bil'as laiko nelaisvėje senatorės dukrą, tad FTB agentei teks išspręsti daug galvosūkių, kad iš Lecter'io išgautų taip reikalingas žinias.

      "The Silence of the Lambs" yra filmo "Manhunter" tęsinys. Tačiau jis priskiriamas atskirai trilogijai, kurią sudaro "The Silence of the Lambs", "Hannibal" ir "Red Dragon" (jį galima vadinti "Manhunter" perdirbiniu). Jai jis priskiriamas todėl, kad šioje trilogijoje Hannibal'o Lecter'io vaidmenį atliko būtent Anthony Hopkins (The Elephant Man, The Remains of the Day).

      Apie šį aktorių dabar ir norėčiau parašyti plačiau. Jei matėte filmą, tai jum turbūt pasirodys neįtikėtinas faktas, kad jame šis aktorius ekrane pasirodė vos 16 minučių. Nors žiūrint šis personažas yra toks svarbus ir įsimenantis, kad atrodo, jog tas laikas buvo dvigubai ar trigubai ilgesnis. Ir tai yra trumpiausias laikas ekrane, už kurį buvo gautas "oskaras" už geriausią pirmojo plano vyro vaidmenį. Na, o Hannibal'o personažas tapo vienu iš legendinių siaubo kino figūrų, statomų į vieną eilę su tokiais žudikais, kaip Freddy Krueger (A Nightmare on Elm Street), Jack Torrance (The Shining) ar Jason Voorhees (Friday, the 13th).

      Kita aktorė, kurią būtina paminėti yra Jodie Foster (Taxi Driver, Panic Room). Ji už šį filmą taip pat gavo "Oskarą", kaip geriausia pirmojo plano aktorė ir ji tiesiog puikiai tiko savo vaidmeniui. Jauna, stipri ir pasitikinti savimi FTB agentė, kuri padarytų viską, kad tik išgelbėtų į psichopato gniaužtus pakliuvusią merginą.

      Taip pat vienas didžiausių šio filmo pliusų yra neįtikėtinai geras, iki pat paskutinės sekundės intriguojantis siužetas, toks, kaip ir pridera tikram detektyvui / siaubo trileriui. Tačiau jis nėra iš mindfuck serijos, tiesiog priklijuoja prie ekrano ir tu lauki kas bus toliau ir toliau. Scenarijus taip pat laimėjo "Oskaro" statulėlę. Na ir likusius 2 tokius apdovanojimus "The Silence of the Lambs" laimėjo svarbiausiose kategorijose - geriausio metų režisieriaus - Jonathan Demme (The Manchurian Candidate, Philadelphia) bei, žinoma, geriausio metų filmo. Iš viso 5 "Oskarai". Kiek žinote tokio žanro filmų, kurie būtų susišlavę tiek daug auksinių statulėlių?

      Apskritai šis filmas yra, ko gero, geriausias mano matytas detektyvas ir vienas geriausių visų laikų filmų. Įvertinimas aiškus - 10/10. Tokius šedevrus norisi žiūrėti iš naujo ir iš naujo.















      Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

      [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

      Comment

      • Spirit of Nightmare
        !,,!_ (-_-) _!,,!

        • 2008 10 17
        • 209


        Bronkso Istorijos / A Bronx Tale

        Režisierius: Robert De Niro
        Scenarijaus autorius: Chazz Palminteri
        Šalis: JAV
        Išleidimo metai: 1993
        Žanrai: Drama, kriminalinis, trileris
        IMDb reitingas: 7.7/10 (30,396)
        Trukmė: 2 h. 1 min.
        Vaidina: Robert De Niro, Chazz Palminteri, Lillo Brancato, Francis Capra, Kathrine Narducci, Taral Hicks, Clem Caserta, Joe Pesci

        Robert De Niro, mano nuomone, yra geriausias visų laikų aktorius. Šį, dvi "Oskaro" statulėles laimėjusį žmogų, puikiai atsimename iš daugybės nuostabių filmų, kuriuose jis vaidino: The Godfather: Part II, Taxi Driver, Goodfellas, Raging Bull, The Deer Hunter bei daugybės kitų. O filmas "A Bronx Tale" yra De Niro režisūrinis debiutas (kitas filmas, kurį jis režisavo yra "The Good Shepherd".

        Italų rajone, kuriame klesti nusikalstamumas, gyvena berniukas Calogero, kurio tėvas yra autobuso vairuotojas. Čia taisykles kuria mafjos bosas Sonny. Vieną dieną devynmetis Calogerio tampa žmogžudystės, kurią padary Sonny liudininku. Policija paprašo jo atpažinti žudiką ir vaikas specialiai sumeluoja, jog tai padarė ne Sonny, na, o jo tėvas tai patvirtina. Sonny, norėdamas atsidėkoti vaikui už padarytą paslaugą, priglaudžia vaiką po savo sparnu ir suteikia jam pravardę - "C". C auga ginklų, narkotikų ir mafijos pasaulyje ir, nors jam vos devyneri, jau padeda Sonny'iui daryti įvairius darbelius, už, kuriuos gauna daugiau pinigų, nei jo tėvas. O tėvui tai visai nepatinka.

        Prieš žiūrėdamas filmą, tikėjausi, kad svarbiausią vaidmenį atliks Robert De Niro, bet jis suvaidino antraeilį, jei ne trečiaeilį personažą. Svarbiausia filmo figūra vadinčiau net ne berniuką, kuris užaugo mafijos pasaulyje, o būtent mafijos bosą Sonny. Jo personažas rodomas itin pagarbiai, tačiau daug kartų pabrėžiami žodžiai, kad žmonės jo negerbia, žmonės jo nemyli, žmonės jo bijo. Šį personažą įkūnijo iki tol man nežinomas aktorius Chazz Palminteri (The Usual Suspects, Analyze This), šiam filmui ir scenarijų parašęs. Manau, kad tokio stiliaus aktorius yra puikus pasirinkimas vaidinti mafijos bosui. Ne itin nusileidžia ir tam pačiam Robert De Niro arba, taip pat vienam geriausių visų laikų aktorių, Al Pacino (The Godfather, Dog Day Afternoon).

        Labai įsiminęs dalykas šiame filme buvo garso takelis. Linksma, užvedanti muzika, žinomi rokenrolo ritmai, puikiai papildantys įvairias filmo scenas.

        Na, žinoma, būtina pakomentuoti režisūra, nes čia visgi De Niro debiutas. Ji nebuvo ideali, bet dėka gero scenarijaus šis pastatymas tikrai vertas dėmesio. Ir drąsiai sakau, kad Robert De Niro atliko savo darbą. Jis nuostabus kaip aktorius ir visai neblogas kaip režisierius.

        Na, o didžiausias juostos privalumas - scenarijus. Jame nagrinėjama daugybė svarbių temų - draugystė, meilė, pagarba, baimė, pasišventimas ir t.t. Scenarijaus nepavadinsi intriguojančiu iki paskutinės sekundės ar nepaleidžiantis nė akimirkai nuo ekrano, buvo ir keletas nuobodesnių vietų, keletas, kurių galbūt filme ir nereikėjo, tačiau jis tiesiog geras. O tai svarbiausia.

        Mano vertinimas yra 8/10. Nedrįsčiau statyti jo į vieną eilę su "The Godfather" trilogija, "Goodfellas", "Once Upon a Time in America" bei kitomis didžiausiomis šio žanro žvaigždėmis, tačiau tiems, kas mėgsta kriminalinius filmus jį pažiūrėti vis tiek privaloma. Nors jis ir nelaimėjo jokių svarbių kino apdovanojimų, jis tikrai paliko pėdsaką kriminalinio kino istorijoje.















        Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

        [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

        Comment

        • OpHiEll
          Rimtas forumo narys

          • 2009 11 29
          • 123

          Mane tai sudomino šitas...Pirmas tron buvo sukurtas 1982 m. Šitas kiek suprantu yra jo tesinys, žinoma dabar visai kas kita nei tais laikais, dabar mes galime mėgautis tokia kompiuterine grafika kuri mažai skiriasi nuo realibės bei žinoma 3d dar labiau pagyvina tą efektą.Na pažiūrėsim ar filmas bus geras ,nes žaidimas tai buvo iškritikuotas na gal čia bus toks atvėjis kai filmas bus geresnis už žaidimą...

          Tron Legacy

          Sam Flynn'ą (Garett Hedlund) 27 m. maištingą vaikiną
          persiokioja paslaptingas dingimas jo tėvo Kevino Flynno (Jeff Bridges)
          kuris dar buvo žinomas kaip pasaulyje pirmaujantis
          vaizdo žaidimų kūrėjas.Kai Sam'as tyria keista signalą siunčiama
          iš apleistos Flynn's arkados kuris galėjo but siunčiamas tik
          iš jo tėvo,jis yra itraukiamas į pasaulį kur Kevin'as jau
          yra istriges 20 metų.Dabar kartu su bebaimės karės pagalba
          Quorra(Olivia Wilde) tėvas ir sunus pradės gyvenimo ar mirties kelionę
          per vizualiai apsvaiginamos skaitmeninės visatos
          sukurtos Kevino kuri tapo dar labiau pažengus su dar niekad
          neisivaizduojamom transporto priemonėm,ginklais,kraštovazdžiais bei
          negailėstingais piktadariais kurie nesustos prieš nieka, kad sutrugdyt jų
          pabėgimą.


          Paskutinis pakeitimas nuo OpHiEll; 2010-11-03, 20:57.


          Big things have small beginnings


          There is no such thing as a perfect, but that doesn't mean we can not try to achieve perfection ...

          Comment

          • Spirit of Nightmare
            !,,!_ (-_-) _!,,!

            • 2008 10 17
            • 209


            Valkirija / Valkyrie

            Režisierius: Bryan Singer
            Scenarijaus autorius: Christopher McQuarrie, Nathan Alexander
            Šalis: JAV, Vokietija
            Išleidimo metai: 2008
            Žanrai: Istorinis, drama, karinis, trileris
            IMDb reitingas: 7.3/10 (55,531)
            Trukmė: 1 h. 55 min.
            Vaidina: Tom Cruise, Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson, Carice van Houten, Thomas Kretschmann, Terence Stamp, David Bamber

            Kariniai istoriniai filmai yra vienas iš mano mėgstamiausių kino žanrų. Ypač, jei tie filmai sukasi aplink Pirmąjį arba Antrąjį pasaulinį karą. Kadangi apie Pirmąjį sukurta ne per daugiausiai, tad tenka žiūrėti apie Antrąjį. O šio tipo filmuose labai dažnai figūruoja viena ryškiausių istorinių figūrų Adolfas Hitleris. Na, o "Valkyrie" yra tikrais istoriniais įvykiais paremtas filmas, apie vokiečių karininkų sąmokslą, kurio taikiniu turėjo tapti būtent šis diktatorius.

            Antrojo pasaulinio karo įkarštyje grupė vokiečių karininkų, vadovaujamų pulkininko von Stauffenberg'o, supranta, kad norint, kad Vokietija nežlugtų reikia sunaikinti didžiausią šios šalies nelaimių kaltininką - jos diktatorių fiurerį Adolfą Hitlerį. Pirmasis bandymas jį susprogdinti buvo nesekmingas ir tuo metu karo fronte pulkininkas von Stauffenberg'as patiria labai rimtų sužalojimų - jis netenka dešiniosios rankos, dviejų kairiosios rankos pirštų bei kairiosios akies. Tačiau pulkininkas nenuleidžia rankų. Atviškščiai - su bendražygiais jis sukurią puikų perversmo planą, kuris turi remtis "Valkirijos" įstatymų, kurio pataisą von Stauffenberg'as neš pasirašyti pačiam fiureriui. Hitleris pasirašo įstatymą, kurio dėka jam mirus į valdžią ateis Colonel Claus'o von Stauffenberg'o vadovaujama valdžia, kuriai paklus Atsargos kariuomenė.

            Pradėsiu nuo to, kad filmas man pasirodė per daug nuobodus. Ilgą laiką ekrane vien tušti dialogai, kurie atrodytų nebūdingi Holivudui. Tačiau, kai Holivudas bando padaryti kašką, kas nebūdinga Holivudui jis akivaizdžiai susimauna. Ir tarp Holivudo filmų yra daug panašaus žanro pavyzdžių, kurie buvo išpildyti labai gerai, pvz. Steven'o Spielberg'o (The Shindler's List, Raiders of the Lost Arc) karinė veiksmo drama "Saving Private Rayan", arba Quentino Tarantino (Kill Bill vol. 1, Reservoir Dogs) karinis veiksmo trileris "Inglourious Basterds". O "Valkyrie" scenarijus buvo parašytas kažkaip per daug nuobodžiai. Norėjosi pamatyti daugiau mūšių, daugiau karo, nors filmas ir ne visai apie tai buvo, tačiau tokios scenos nebūtų vaizdo pagadinusios. O dabar iš tikrųjų filmas traukė prie miego.

            Aktoriai taip pat nebuvo idealūs. Tom Cruise (Mission Impossible, Jerry Maguire) gal ir tiko savo vaidmeniui, tačiau jo pasirodymas blankus ir tikrai per daug neįsimenantis. Buvo daugybė geresnių aktorių, kurie būtų labiau tikę šiam vaidmeniui. Toliau - David Bamber (The Bourne Identity, Gangs of New York), vaidinęs Hitlerį. Jo, žinoma, net neverta lyginti su filme "Der Untergang" pasirodžiusiu Bruno Ganz (Wings of Desire, Eternity and a Day), kuris buvo, ko gero, geriausias Adolfas kino istorijoje. D. Bamber suvaidino pakankamai vidutiniškai. Nors, Hitleris ekrane buvo vos keletą minučių, tad tai beveik nesumenkina filmo vertės. Tačiau filme tikrai neblogai pasirodė aktoriai Bill Nighy (vaidinęs Friedrich Olbricht) ir Carice van Houten (vaidinusi Nina von Stauffenberg). Jie nors ir negavo daug laiko ekrane, tačiau išnaudojo jį puikiai.

            Filmui skiriu 6/10, nes dėl vidutiniško scenarijaus, vidutiniškos aktorių vaidybos, vidutiniškos režisūros bei vidutiniško garso takelio, nepadės nei gražūs kostiumai (reikia priažinti, kad jie buvo tikrai puikūs) ar neblogi specialieji efektai.









            Paskutinis pakeitimas nuo Spirit of Nightmare; 2010-11-17, 09:10.




            Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

            [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

            Comment

            • abst
              Naujokas
              • 2008 03 16
              • 8

              "Kadangi apie Pirmąjį sukurta ne per daugiausiai, tad labai dažnai šio žanro filmuose figūruoja viena ryškiausių istorinių figūrų Adolfas Hitleris." ???

              Comment

              • Bardakas
                Žmogus Ne





                • 2005 09 22
                • 1462

                Autorius abst
                "Kadangi apie Pirmąjį sukurta ne per daugiausiai, tad labai dažnai šio žanro filmuose figūruoja viena ryškiausių istorinių figūrų Adolfas Hitleris." ???
                Jei pasidomėtum Hitleris dalyvavo pirmame pasauliniame kare ir gavo keletą medalių (man rodos vienas iš jų buvo už tai, kad gyvas grįžo ). Bet tikriausiai jis turėjo omeny apskritai apie žanrą kaipo 20 amžiaus pirmos pusės karinius filmus. Na, bet jei čia yra pabrėžiamas tik pirmasis pasaulinis karas, tai Hitleris tikrai ne taip dažnai ten figūruoja, nes jis nebuvo net arti esminių veikėjų tam kare, nebent filmas kuriamas kaip paminint pirmą pasaulinį karą einantį Hitlerio karjeros keliuku.
                Maybe on Earth, Maybe in the Future
                sigpic
                Kurokawa idėjinis lyderis
                Lėtai keičiu slaptažodžius

                Comment

                • Spirit of Nightmare
                  !,,!_ (-_-) _!,,!

                  • 2008 10 17
                  • 209

                  Dėkui, aš šitam straipsnį daug kartų failinau :S




                  Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                  [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                  Comment

                  • Silvestras
                    Rimtas forumo narys



                    • 2008 04 18
                    • 162

                    ROBOTUKŲ ARMIJA PUOLA (ONCE AGAIN)
                    Praėjus 2009-iems ir pasirodžius itin sėkmingam District 9 filmui, aišku norėtusi susilaukt kokio nors panašaus sci-fi stebuklo. Battle: Los Angeles - naujas epas apie ateivių invaziją. Tema matyta ir girdėta šimtą kartų, bet vistiek kol kas nepabodo (bent jau man). Dar nežinau ko tikėtis, traileris tai super, atmosfera, efektai, muzika, viskas traukia akį, bet puikiai žinau kaip gudriai šis nežymus klipukas gali tave apgauti, tad reikės palaukt atsiliepimų visų pirma, o tada jau spręst ar verta imt, nes pvž ką tik pasirodęs tos pačios tematikos Skyline - didelis fail'as, kaip jau teko prisiskaityt, o traileris toks didingas buvo, net užsinorėjo į kiną nuvaryt. Tai va, žodžiu, laukiam naujo gėrio. Bet gerai čia dainą parinko jie, be abejonės originaliai skamba ir kvepia kažkokia mistika, tikrai papuošia trailerį. Kas labiausiai nervina jau iš anksto, tai dešovas pavadinimas, užknisa tas debiliškas banalumas. Premjera numatyta kitų metų kovo 11 dienai.

                    Comment

                    • Spirit of Nightmare
                      !,,!_ (-_-) _!,,!

                      • 2008 10 17
                      • 209


                      Pradžia / Inception

                      Režisierius: Christopher Nolan
                      Scenarijaus autorius: Christopher Nolan
                      Šalis: JAV, D. Britanija
                      Išleidimo metai: 2010
                      Žanrai: Veiksmo, trileris, kriminalinis, mokslinė fantastika, drama
                      IMDb reitingas: 9.0/10 (226,555) Top 250 #4
                      Trukmė: 2 h. 28 min.
                      Vaidina: Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Joseph Gordon-Levitt, Ken Watanabe, Tom Hardy, Dileep Rao, Marion Cotillard, Cillian Murphy, Michael Caine

                      "Inception" buvo bene laukiamiausias mano metų filmas. Dėl daugybės priežasčių: dėl labai gerų ankstesnių režisieriaus Christopher Nolan (The Prestige, The Dark Knight) darbų, dėl labai įspūdingų treilerių, dėl įspūdingo aktorių sąrašo ir t.t. Todėl pagaliau sulaukiau ir... likau be žodžių.

                      Dom'as Cobb'as yra profesionalus vagis, kuris specializuojasi labai ypatingoje srityje. Jis ištraukia informaciją iš žmonių pasąmonės šiems miegant, įsibrauna į jų sapnus, tuo metu protas yra labiausiai pažeidžiamas. Nors Cobb'as ir yra pats geriausias šios srities specialistas, jam nepavyksta įvykdyti vienos užduotės, pavogti kai ko iš vieno įtakingo žmogaus. Dom'as priverstas bėgti, nes jį pasamdžiusi kompanija šito neatleis, tačiau bėgti jam neprireikia, nes žmogus, kurio idėjos pavogti nepavyko pasiūlo jam naudingą, bet labai pavojingą darbą - įsodinti idėją, kitam žmogui, ne pavogti ją. Cobb'as, prižadėjęs, kad tai bus paskutinis jo darbas, imasi rinkti komandą. Jam reikia architekto, dar vieno vagies bei chemiko ir jis juos greitai suranda. Tačiau komanda nežino, kokia nestabili yra Dom'o psichologinė būklė. Į kitų žmonių sapnus vis įsibrauna jo mirusi žmona...

                      Na, tiesiog trūksta žodžių apibūdinti šitą filmą. Pabandysiu pradėti nuo scenarijaus. Jis nuostabus, priklijuojantis prie ekrano, pustrečios valandos prabėga kaip 20 minučių ir stebiesi, kodėl taip greitai pasibaigė. Scenarijus tiesiog genialus, nes tokių supainiotų, bet tuo pačiu metu taip tiksliai, iki kiekvienos smulkmenos taisyklingų filmų labai labai reta. O kas įdomiausia - Cristopher'is Nolan'as "Inception" idėją sugalvojo būdamas vos šešiolikos metų ir po "The Dark Knight" finansinio triumfo (vienas pelningiausių visų laikų filmų) gavo visišką laisvę, todėl ėmėsi savo svajonių filmo. Ir kaip jis sako, ankstesni jo filmai buvo tik pasiruošimas. O jo ankstesni filmai buvo "Memento", "Insomnia", "Batman Begins", "The Prestige" ir "The Dark Knight". Visi daugiau ar mažiau verti būti vadinami šedevrais, ypač "Memento", tad jei tokie filmai yra tik pasiruošimas, suprantate, ko yra vertas "Inception".

                      "Inception" siužetas man itin priminė du filmus. Pirmasis yra klasikinis siaubo trileris "A Nightmare on Elm Street", antrasis mokslinės fantastikos revoliuciją sukėlęs "The Matrix". Pirmąjį priminė dėl idėjos, kad žmogus gali būti pažeistas ("Inception" atveju) arba sužeistas ("A Nihtmare..."), tad teoriškai, Nolan'ui buvo keturiolika, kai šis pasirodė, na ir galima spręsti, kad jo idėja gali būti "pasiskolinta". Tačiau net jei tai ir tiesa, tai ji buvo visiškai pakeista ir patobulinta. Na, o mačiusiems bent jau treilerį, manau nereikia aiškinti, kodėl primena "The Matrix" - panašios kovos, daugybė puikių spec. efektų, labai panaši idėja, kad į "alternatyvų pasaulį" (sapnų arba Matricos) pereinama labai panašu būdu - prisijungus prie tam tikro aparato.

                      Apie scenarijų kol kas tiek, nors pasakoti galima žymiai daugiau. Dabar - apie aktorius. Na, labiausiai vertas pagyrų tai žinoma ne kas kitas, o pagrindinį vaidmenį atlikęs "Titaniko berniukas" Leonardo DiCaprio (The Departed, Blood Diamond), kuris manau, vertas "oskaro". DiCaprio seniai atsikratė to kvailo Titaniko įvaizdžio ir su kiekvienu filmu pateikia vis rimtesnį ir geresnį vaidmenį. Manau jau pats laikas būti atlygintam už tai. Dom Cobb vaidmuo tikrai nebuvo iš lengviausių, nes jis turėjo suvaidinti tarsi lyderį, tarsi tragedijos palaužtą vyrą, tarsi neblogą draugą ir t.t. Na, kiti aktoriai taip pat suvaidino gerai. Tiesą sakant gerai suvaidino visi, nebuvo nei vieno, kuris nors kiek neįtikintų. Ypač patiko Ken Watanabe (Letters of Iwo Jima The Last Samurai), Joseph Gordon-Levitt (500 Days of Summer 3d Rock from the Sun) ir žavingoji Ellen Page(Juno, Hard Candy).

                      Dar vienas labai sužavėjęs dalykas buvo garsas. Net šiurpuliukai kūnu ėjo po įvairių sprogimų, dūžių ir pan. Ne ką blogiau priderintas buvo garso takelis. Ko gero, nebuvo įtin įsimenančių melodijų, tačiau muzika puikiai "įsipaišė" į filmą ir už tai kompozitorius taip pat vertas pagyrų.

                      Na ir be abejonės dalykas, dėl kurio šis filmas buvo itin laukiamas - specialieji efektai. Nuostabūs, man asmeniškai ir tas pats "Avatar" prieš jį nublanksta. Įspūdingos scenos su apsiverčiančia žeme, traukiniu važiuojančiu gatve, daugybė puikių sprogimų, na, o jau ką bekalbėti apie kovas. Seniai matėme taip gerai šitoje srityje pasižymintį filmą. "Inception" buvo panaudota daugiau nei 500 scenų su specialiaisiais efektais , o tai tikrai gan nemažai. Beje, filmo biudžetas buvo 160 mln. JAV dolerių.

                      Kokį įvertinimą skirsiu šiam šedevrui turbūt spėlioti nereikia, vienareikšmiškai 10/10. Nolan'as yra turbūt geriausias šio dešimtmečio Holivudo režisierius, belieka laukti ką dar jis mums paruoš, nes mūsų apetitas kyla bevalgant. Beje, kitas jo darbas bus trečioji trilogijos apie Betmeną dalis - "The Dark Knight Rises", kuri turėtų pasirodyti 2012 metais.















                      Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                      [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                      Comment

                      • Silvestras
                        Rimtas forumo narys



                        • 2008 04 18
                        • 162



                        OMG jis taaaaip vertas savo ketvirtos vietos IMDB, myliu Inception, myliu C.Nolan'ą, šį filmą galima priliginti stebuklui. Fuk the Avatar and all the fanboys, po C.Nolan'o reido kino industrija niekada nebus tokia pati. Big up už tavo review Spirit, pagrinde kaip ir sutinku su visa aprašyta medžiaga. Rimtai filmas yra maksimaliai supainiotas idėjų, minčių, suvokimo bei filosofijos pinklėse, bet svarbiausia, kad nenusileidžia iki mindfuk lygio ir išlaiko savo blockbuster'inę mainstream'inę atmosferą, tas man buvo svarbiausia. Bet jeigu juosta nepasižymėtų tokiu emocionaliu ir giliu OST, manau, kad tikrai prarastų dalelę visos tos skleidžiamos euforijos peržiūros metų, tad visi kartu galim paploti Hans'ui Zimmer'iui ir atsidėkoti už jo genialų darbą. Nors ir gan seniai esu matęs Inception, bet netgi ir dabar karts nuo karto pasiklausau kelių mėgstamiausių kompozicijų, tiesiog jos labai giliai prasiskverbia į tavo pasąmonę ir kažkaip nepaleidžia, tarsi nukelia į kitą pasaulį.

                        Comment

                        • Spirit of Nightmare
                          !,,!_ (-_-) _!,,!

                          • 2008 10 17
                          • 209


                          Žmogžudystės Prisiminimai / Memories of Murder / Salinui Chueok

                          Režisierius: Joon-ho Bong
                          Scenarijaus autorius: Joon-ho Bong, Kwang-rim Kim, Sung Bo Shim
                          Šalis: P. Korėja
                          Išleidimo metai: 2003
                          Žanrai: Kriminalinis, drama, mistinis, trileris
                          IMDb reitingas: 8.1/10 (11,940)
                          Trukmė: 2 h. 9 min.
                          Vaidina: Kang-ho Song, Sang-kyung Kim, Roe-ha Kim, Jae-ho Song, Hie-bong Byeon, Seo-hie Ko, No-shik Park

                          Detektyvai yra labai populiarus žanras literatūroje, tačiau kine jis aptinkamas daug rečiau, todėl geri detektyvai susilaukia nemažo dėmesio, kaip pavyzdžiui "The Silence of the Lambs" arba "Se7en". Tačiau jie yra pagaminti Holivude, o "Memories of Murder" - korėjiečių filmas, tad automatiškai jis nė iš tolo nepretenduos į tokį populiarumą, tačiau tai tikrai nereiškia, kad jis nėra tiek geras, kaip anie du.

                          1986 metai, Pietų Korėja, Gyunggi provincija. Randamas nuostabaus grožio moters lavonas. Jau antras toks per keletą mėnesių. Moteris prieš mirtį buvo išprievartauta ir surišta. Nusikaltimo imasi tirti vietos detektyvai - du ne itin protingi, tačiau labai į smurtą linką vyrai. Jie pradeda įtariamųjų ar nors kiek su nusikaltimu susijusių žmonių apklausa, kuri yra bevaisė. Į pagalbą jiems atvyksta patyręs kriminalistas iš Seulo. Tada jiems pavyksta surasti vieną įtariamąjį, prieš kurį atrodo liudija įkalčiai ir jis netgi prisipažino įvykdęs nusikaltimą. Kai policija švenčia pergalę prieš žudiką, detektyvas iš Seulo pateikia svarų įrodymą, kad įtariamasis nekaltas ir tenka jį paleisti. O netrukus randamas dar vienos, tokiu pačiu būdu nužudytos moters lavonas...

                          Na, didžiausias "Memories of Murder" privalumas, kaip ir būdinga geram detektyvui, yra scenarijus, parašytas pagal tikrą istoriją. Žiūrėdamas filmą, atrodo pats esi įtraukiamas į žmogžudysčių, prievartos bei detektyvų pasaulį, tampi vienu iš jų. Bandai mąstyti kaip žudikas - kokį laiką pasirinkti kitai aukai. Bandai mąstyti kaip detektyvas - kaip surasti įkalčių prieš jį, kaip išsaugoti liudininkus, kas bus kita auka, kaip to išvengti ir t.t. Tai labai didelis scenarijaus privalumas. Joon-ho Bong (The Host, Mother) scenarijų pradėjo rašyti 2000 metų birželį ir užtruko net metus, kol jį pabaigė. Kaip pats sakė: "Pirmus šešis mėnesius aš nerašiau siužeto linijos, aš atlikinėjau tyrimą".

                          Kito man labai svarbaus punkto - aktorių vaidybos, tikrai negalėčiau pavadinti idealia. Nei vienas iš aktorių nesužavėjo tiek, kad galėtum pasakyti - jis vertas "oskaro" nominacijos, ar kažką panašaus. Tačiau taip pat nei vienas aktorius nesuvaidino prastai. Visi buvo geri, tačiau gerų neužtenka.

                          Reikėtų, žinoma, pagirti režisierių - jis atliko tikrai neblogą darbą. Už tai pelnė ir nemažai vietinių apdovanojimų. Tiesą sakant - režisūra buvo viena iš geriausių tarp pastarojo dešimtmečio Azijos filmų. Netgi drįsčiau lyginti ją su tokiais genijais, kaip Kim Ki-Duk (Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring, 3-Iron) bei Wong Kar Wai (In the Mood for Love, 2046). Jeigu jums patinka Azijos kinas, būtinai pasidomėkite šiais režisieriais, jie sukūrę daug iš tikro nuostabių filmų.

                          Ir nepaisant išvardintų trūkumų filmas man labai patiko, todėl jam drąsiai skiriu 9/10 ir drąsiai sakau, kad jis privalomas visiems detektyvų, filmų apie policiją, ar apskritai kriminalinio žanro filmų gerbėjams.















                          Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                          [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                          Comment

                          • Silvestras
                            Rimtas forumo narys



                            • 2008 04 18
                            • 162

                            YOUR MIND CAN SET YOU FREE
                            Ar kada susigalvojate ant kiek yra pažengusi jūsų vaizduotė? Aptikau dar vieną grandiozinę juostą, kuri tikrai paliko įspūdį ir privertė laukti premjeros. Sucker Punch - tai naujas Zack'o Snyder'io darbas. Panašu, kad pripažintas kūrėjas ir novelių mėgėjas pasiryžo peržengti bet kokias įmanomas fantazijų ribas, nors tai galima puikiai suprasti turint omenyje, kad jo paskutinis darbas Watchmen buvo itin nestandartinis ir daugelio tiesiog nesuprastas dėl savo subtilaus stilio. Labai puošnus traileris gavosi, kažkoks chaosas, zombiai, skraidantys drakonai, armijos kareiviai, androidai, nindzės ir mechos viename filme. Tikrai nedrįstu spėlioti ką iš scenarijaus išspaus Snyder'is, bet vizualieji efektai nerealūs, tokius tik kine žiūrėt. Žodžiu labai toks provakuojantis vaizdas gaunasi, įdomu kas gi bus iš tikrųjų.

                            Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2010-11-21, 05:58.

                            Comment

                            • OpHiEll
                              Rimtas forumo narys

                              • 2009 11 29
                              • 123

                              Autorius Bastard
                              YOUR MIND CAN SET YOU FREE
                              Ar kada susigalvojate ant kiek yra pažengusi jūsų vaizduotė? Aptikau dar vieną grandiozinę juostą, kuri tikrai paliko įspūdį ir privertė laukti premjeros. Sucker Punch - tai naujas Zack'o Snyder'io darbas. Panašu, kad pripažintas kūrėjas ir novelių mėgėjas pasiryžo peržengti bet kokias įmanomas fantazijų ribas, nors tai galima puikiai suprasti turint omenyje, kad jo paskutinis darbas Watchmen buvo itin nestandartinis ir daugelio tiesiog nesuprastas dėl savo subtilaus stilio. Labai puošnus traileris gavosi, kažkoks chaosas, zombiai, skraidantys drakonai, armijos kareiviai, androidai, nindzės ir mechos viename filme. Tikrai nedrįstu spėlioti ką iš scenarijaus išspaus Snyder'is, bet vizualieji efektai nerealūs, tokius tik kine žiūrėt. Žodžiu labai toks provakuojantis vaizdas gaunasi, įdomu kas gi bus iš tikrųjų.

                              Čia vienas iš tu filmų kur nereikia sudėtingo scenarijaus, tesiog nueini į kiną užsidėdi 3d akinius ir mėgaujasi ispudingais efktais 2010 m. pabaigoj ir jau artėjančiais 2011 nusimato puikus kino sezonas Tron legacy ,Sucker punch,Battle: Los Angeles...

                              Yuor Higness:
                              Spoileris:

                              kažkoks paslaptingas, super 8
                              Spoileris:

                              Don't be afraid of the dark
                              Spoileris:

                              Hmm reiks pasiruošt savo pinigine bilietams ir popkornui


                              Big things have small beginnings


                              There is no such thing as a perfect, but that doesn't mean we can not try to achieve perfection ...

                              Comment

                              • Silvestras
                                Rimtas forumo narys



                                • 2008 04 18
                                • 162

                                Are u serious? On that day the world will come to an end
                                Na šiaip tai nelabai man terūpi tas Bieber'is, dabar tapo madinga visais vadinti Gagos ar Bieberio hater'iais vien dėl to, kad jų nesiklausai. Šiaip neskirstau atlikėjų į kažkokias grupes, bet kurti biografinį apie 16-metį??? Toks šlykštus šis traileris, daug banalybės jame, o tai tik įrodo, kad kaip ir nenorėtum, nesukurtum nieko gero iš tokio materialo. Taps asmeniniu pop visuomenės blockbuster'iu.

                                Comment

                                Working...