Kinas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Silvestras
    Rimtas forumo narys



    • 2008 04 18
    • 162


    Ruduo 2009 - Lapkritis





    By the People: The Election of Barack Obama

    Režisierius: Amy Rice, Alicia Sams
    Studija: HBO Films
    Žanras: Dokumentika
    Premjera: 2009-11-03
    Vaidina: John McCain, Barack Obama, Michelle Obama.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Išankstinis dokumentinis filmas skirtas Barack'o Obama'os biografijai ir ateities nusistatimams. Filmas pasakoja šiuometinio prezidento istoriją jam dar nepradėjus vadovauti šalies įstatymams. Žmonės laisvai reiškia savo nuomonę ir dalijasi netikėtai pražybusiu vilties spinduliu.







    Act of God

    Režisierius: Jennifer Baichwal
    Studija: Zeitgeist Films
    Žanras: Dokumentika
    Premjera: 2009-11-04
    Vaidina: -
    Spoileris:


    Istorija:
    Žaibo nutrenkimas - tai naturalus gamtos reiškinys ar iš anksto nulemtas nutikimas? Nelaimingi atsitikimai, likimo šansai ir tragedijos neaiškumai pastumia Jennifer'ę Baichwal'ę naujam patraukliam darbui. Tam, kad išaiškinti šiuos gilius klausimus, Jennifer pabandė pasinaudoti visais asmeniniais išgyvenusių aukų pasakojimais. Tokiu būdu ji susipažino su minia visiškai skirtingu žmoniu. Rašytojas Paul'as Auster'is papasakoja kaip jis vaikystėje pateko į stiprią audrą ir nuo tos akimirkos pakito jo gyvenimo suvokimas. Jo pasąmonėje atsivėrė begalė naujų ir berybių spėlionių su kuriomis jis gyvena ir iki šiol. Tuo tarpu muzikantas Fred'as Frith'as savo brolio laboratorijoje parodo elementarų eksperimentą su savo gitara įrodydamas elektroninių spindulių būvimą savo kūne. Žavus ir gundantis Act of God filmas pasakoja apie šiurkščias ir pilnai nepažintas dangaus platybes bei apie tuos kuriems teko patirti jų įtūžį.




    The Box

    Režisierius: Richard Kelly
    Studija: Warner Bros. Pictures
    Žanras: Trileris, Mistika
    Premjera: 2009-11-06
    Vaidina: Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Kas būtų jeigu tavo rankose atsidurtų dėžė su mygtuku viduje, galinčių apversti visą gyvenimą aukštyn kojomis? Filmo veiksmas vyksta 1976 metais. Norma Lewis (C.Diaz) yra privačios mokyklos mokytoja, o jos vyras Arthur'as (J.Marsden) dirba NASA inžinieriumi. Jie turi sūnų ir palyginus gyvena eilinį šeimyninį gyvenimą, kol jame nepasirodo paslaptingas vyras su subjaurotu veidu Lewis'ų šeimynai pasiūlydamas neįtikėtiną sandėrį. Paspaudus mygtuką, atsitiktine tvarka pasaulyje numiršta vienas vienintelis jiems nepažįstamas žmogus, o tuo metu jie gauna vieną milijoną dolerių grynaisiais. Turėdami 24 valandas savo apsisprendimui Norma su Arthur'u pasineria į spėlionių ir apmąstymų akligatvį. Bet jų nelaimei, jie jau negalės pakeisti kraupios pabaigos, nes sprendimo lemtis seniausiai paliko jų akiratį.




    Disney's A Christmas Carol

    Režisierius: Robert Zemeckis
    Studija: Walt Disney Pictures
    Žanras: Nuotykiai, Fantastika
    Premjera: 2009-11-06
    Įgarsina: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn, Cary Elwes.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Disney's A Christmas Carol - tai kultinė šventinė pasaka tapusi klasika. Walt Disney Pictures kompanija šį kartą susikimbo rankomis su žymiuoju režisieriumi Robert'u Zemeckis'u (Beowulf. Auksinės Statulėlės laimėtojas naudoja naujausią ir pažangiausią kurimo technologiją, leidžiančia jam kuo tiksliausiai atvaizduoti aktorių atvaizdus ir patalpinti juos savo gyvybingoje animacijoje. Ebenzer'as Scrooge'as (J.Carrey) pradeda Kalėdų dieną su nuolatine niekinga nepagarba ir neapykanta miesto žmonėms ir šventinei atmosferai. Bet kai Kalėdų Praeities, Dabarties ir Ateities dvasios paima jį į atveriantį akis nuotykį, Ebenzer'as nenoriai privalo atverti savo širdį ir išpirkti kaltę už prarastus laimės metus, kol dar netapo per vėlu.




    Collapse

    Režisierius: Chris Smith
    Studija: Vitagraph Films
    Žanras: Dokumentika
    Premjera: 2009-11-06
    Vaidina: Michael Ruppert.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Dokumentinių juostų manjakas Chris'as Smith'as padovanojęs pasauliui puikiai įvertintus The Yes Men ir American Movie filmus šiais metais dar kartą pradžiugins savo stilistiniu darbeliu. Šį kartą jis susikoncentravo ties vienu žmogumi ir jo netikėtais paskaičiavimais. Buvęs Los Andželo policijos skyriaus pareigūnas Michael'as Ruppert'as, vėliau tapęs nepriklausomu žurnalistu, išpranašavo dabartinę finansinę krizę ir paviešino visus tikslius duomenys savo nuosavoje finansinėje biuletenyje, kol stambių leidyklų vadovai apie tai negalėjo net pagalvoti. Analizuodamas M.Ruppert'o apokaliptinę vaizduotę C.Smith'as sukuria psichologiškai baisų filmą apie žmogų, kuris mano, kad pasaulio industriniai civilizacijai liko vos keleri metai.




    The Fourth Kind

    Režisierius: Olatunde Osunsanmi
    Studija: Universal Pictures
    Žanras: Trileris, Siaubo, Mistika, Mokslinė Fantastika
    Premjera: 2009-11-06
    Vaidina: Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton, Hakeem Kae-Kazim, Corey Johnson, Enzo Cilenti, Eric Loren.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    1972 metais buvo nustatyta specialioji matavimų lentelė išskirtinai skirta ateivių nutikimams. Kai žmogus pastebi NSO, tai laikoma pirmuoju skyriamuoju požymiu. Surenkiama medžiaga ir įrodomi akivaizdūs faktai - antrasis skyriamasis požymis. Kontaktas su nežemiška būtybe skirsto trečiąjį požymį. Ir galiausiai ketvirtasis - kūno pagrobimas ateiviais. The Fourth Kind - tai provakacinis trileris pasižymintis savotišku filmavimo stiliumi. Visa juosta buvo nufilmuota Aliaskoje. Būtent šiame krašte nuo 1960 metų paslpatingai prapuldinėdavo žmonės be jokių pėdsakų. Netgi reikalui papuolus į FTB rankas tiesa niekada taip ir nebuvo atskleista. Nedideliame rajone psichologė Abigail Tyler (M.Jovovich) pradeda rengti įrašomas sesijas su traumotais pacientais. Daktarė netyčia susiduria su akivaizdžiais ateivių atvejais. Naudodamas niekur ankščiau nematyta medžiaga Olatunde'as Osunsanmi's savo filme paviešina bauginančius įrodymus ir faktus.




    The Men Who Stare at Goats

    Režisierius: Grant Heslov
    Studija: Overture Films
    Žanras: Komedija
    Premjera: 2009-11-06
    Vaidina: George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor, Kevin Spacey, Rebecca Mader, Terry Serpico.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Šioje juodojo humoro komedijoje paremta tikra istorija, į kurią tikrai sunku patikėti, jaunas reporteris sužino apie itin slaptą armijos sistemą, susidurdamas su vienu iš jos atstovu nemokšliškoje karo misijoje. Sensacingų nutikimų ieškantis Bob'as Wilton'as (E.McGregor) susideda su neaiškiu vyriškiu Lyn'u Cassady'žiu (Auksinę Staulėlę laimėjęs G.Clooney), teigiančiu, jog yra vienas iš specialiai treniruoto būrio kareivių. Pasak Cassady'žio Naujos Žemės Armija pakeičia iki tol vyravusią kovos lauko sistemą ir susirėmimo techniką. Nauji kariai pravarde "Vienuoliai" yra perpildyti specialiomis galiomis. Jie sugeba skaityti priešininko mintis, kiaurai pereiti pro sieną ir net vienu akies žvilgsniu nugalavyti ožką. Kai programos įkurėjas Bill'as Django'as (Oskaro nominantas J.Bridge) yra pagrobiamas, Cassady'is privalo jį sugražinti bet kokia kaina. Pakerėtas mažai tikimomis istorijomis Bob'as nusprendžia keliauti kartu su juo. Galiausiai herojai atranda Bill'ą Larry'io Hooper'io (du kart Oskarą laimėjęs K.Spacey) treniruočių stovykloje. Neužilgo vieningi Vienuoliai stoja į kovą priešais asmeninį L.Hooper'io būrį. Filmas paremtas Jon'o Ronson'o bestseleriu - tikru ir visados labai juokingu Amerikos vyriausybės bandymu sukurti paronormalių gebėjimų kareivius.




    Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

    Režisierius: Lee Daniels
    Studija: Lionsgate
    Žanras: Drama
    Premjera: 2009-11-06
    Vaidina: Gabourey "Gabby" Sidibe, Paula Patton, Mo'Nique, Mariah Carey, Sherri Shepherd, Lenny Kravitz.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Lee Daniles filmas Precious - tai virpantis, nuoširdus ir skardžiai viltingas pasakojimas apie žmogaus gebėjimą suprasti kitą, padėti kitam ir išvengti nelaimės. 1987 metų istorija vykstanti Harleme (juodaodžių kvartalas Niujorke) pasakoja apie Claireece Jones (G.Sidibe) gyvenimą, kurio nenorėtų niekas. Ji yra atrą kart nėščia nuo savo tėvo ir namie patyria moralines ir fizines patyčias nuo savo motinos. Mokykla - tai chaoso vieta. Kažkokiu būdu jinai išsilaikė iki devintos klasės, nors nemoka nei rašyti, nei skaityti, nekalbant jau apie tai, kad yra priversta kentėti nesibaigiančius klasiokų užgauliojimus. Claireece dažnai praranda savo savitvardą, bet niekada nepraranda vilties, kad gal būt vieną gražią dieną jos niekingas gyvenimas pasikeis į gražiąją pusę. Grasindami pasišalinimu komisijos nariai įtikina Claireece persikelti mokytis į alternatyvią mokyklą. Ji nežino visos esmės, bet nuojauta jai kužda, kad tai jos vienkartinis šansas išvengti kasdienynių kančių ir nemalonių. Patekdama į šiltas ponios Rain (P.Patton) rankas Claireece pradeda išsižadėtą kelionę nuo tamsos, skausmo ir bejėgiškumo link šviesos, meilės ir apsisprendimo. Sundance festivalyje juosta laimėjo apdovanojimą dramos skiltyje, o Toronto ir Šv.Sebastiano Tarptautiniuose festivaliuose pasižymėjo pagrindiniu publikos prizu.




    That Evening Sun

    Režisierius: Scott Teems
    Studija: Freestyle Releasing
    Žanras: Drama
    Premjera: 2009-11-06
    Vaidina: Hal Holbrook, Ray McKinnon, Walton Goggins, Mia Waskikowska, Carrie Preston, Barry Corbin, Dixie Carter.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Senstantis Tenesiso valstybės fermeris Abner'is Meecham'as (H.Holbrook) savo sūnaus iniciatyva buvo išsiųstas į senatvės namus. Neištvėręs nė dienos jis iš jų pabėga ir sugrįžta į savo seną fermą su viltimi maloniai pagyventi paskutinias gyvenimo akimirkas. Tačiau Abner'is tuojau pat sužino, kad sūnus dirbantis teisininku išnuomojo jo gyvenvietę senajam pažįstamam Lonzo'ui Choat'ui (R.McKinnon). Abner'is nusprendžia apsigyventi senoje Lozno'so trobelėje su pareiškimu, kad jos nepaliks tol, kol neatgaus savo teisėtos žemės. Bet naujas nuomininkas net nenusiteikęs klausyti seno vyro paistalus. Prasideda negailestinga pavydo dvikova. Pasipyktinęs savo sūnaus išdavyste, Abner'is pasirenka savo kelią. Linijos nubrėžtos, grasinimai išsakyti, beliko susilaukti, kol įtampa pakils aukščiau žmonių ambicijų. Dalyvaudamas skirtingų festivalių programuose filmas laimėjo net aštuonius skirtingus apdovanojimus, iš kurių galima būtų išskirti apdovanojimą už geriausią istoriją laimėtą Atlantos festivalyje ir geriausio režisierio statulėlę iš Birmingamo.




    Four Seasons Lodge

    Režisierius: Andrew Jacobs
    Studija: First Run Features
    Žanras: Dokumentika, Drama
    Premjera: 2009-11-11
    Vaidina: -
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Four Seasons Lodge - tai dokumentinis pasakojimas apie žmones išgyvenusius Holokausto tragediją Hitlerio okupacijos laikotarpiu. Kiekvieną vasarą šie žmonės susirenka visi kartu paminėti numirusiųjų ir pasidalinti senatvės įspūdžiais. Gražiai nufotografuotas profesionalia fotoreportetių komanda priešakyje su Albert'u Maysles'u šis neįtikėtinai linksmas filmas pasidalija tikrų žmonių seantvės rūpesčiais ir pritapimu moderniame pasaulyje. Režisierio Andrew'o Jacobs'o pagrindinė mintis -
    papasakoti apie Holokausto palikimą: žmonių aistrą gyventi ir reikšti savo džiaugsmą, nepaisant praeityje patirto skausmo. Taip 82 metų Fran'as Lusk'as reiškia savo konkrečią ir garbingą nuomonę: "Tai mūsų kerštas Hitleriui, gyventi pagarbiai, ilgai ir laimingai".




    2012

    Režisierius: Roland Emmerich
    Studija: Columbia Pictures (Sony)
    Žanras: Veiksmo, Drama, Trileris
    Premjera: 2009-11-13
    Vaidina: John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet, Oliver Platt, Thandie Newton, Danny Glover, Woody Harrelson.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Jokia kita data žmonijos istorijoje prieš tai neturėjo tokios didelės įtakos ir išankstinio perversmo skirtingoms pasaulio kultūroms, religijoms, mokslininkams ir vyriausybėms. 2012 - tai epinis pasakojimas apie globalinę katastrofą, įsivaizduojamą pasaulio pabaigą ir dydviriškas žmonių pastangas išgyventi. Prie vairo ne kas kitas, bet Roland'as Emmerich'as (The Day After Tomorrow, Independence Day), katastrofinių juostų virtuozas ir specialistas.






    Fantastic Mr. Fox

    Režisierius: Wes Anderson
    Studija: 20th Century Fox
    Žanras: Animacija, Nuotykiai, Komedija
    Premjera: 2009-11-13
    Įgarsina: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Wally Wolodarsky, Eric Anderson, Michael Gambon, Willem Dafoe, Owen Wilson, Jarvis Cocker.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Fantastic Mr. Fox - tai debiutinis Wes'o Anderson'o animuotas filmas, kuriame jis panaudoja klasišką rankų darbo piešimo techniką. Tai yra viena iš Roald'o Dahl'o (Charlie and the Chocolate Factory, James and the Giant Peach) ekranizacijų. Ponas ir Ponia Fox'ai (G.Clooney ir M.Streep) gyvena įdealų naminį gyvenimą, augindami savo sūnų Ash'ą (J.Schwartzman). Taipogi retkatčiais jų namučius aplanko jaunas brolėnas Kristopherson'as (E.Anderson). Netrukus kaimiškas pono Fox'o gyvenimas atsisuka priešais jį patį. Trijulė pasipūtusių fermerių paskelbia jo šeimynai karą, tokiu būdu paliekdami juos be maisto išteklių ir išėjimo į viršutinį pasaulį. Bet ne kas kitas, o charizmatiškas ponas Fox'as privalo garantuoti saugų gyvenimą šeimos nariams, tad biški pasukęs galvą jis sugalvoja suktą ir veiksmingą išsigelbėjimo schemą.




    The End of Poverty?

    Režisierius: Philippe Diaz
    Studija: Cinema Libre
    Žanras: Dokumentika
    Premjera: 2009-11-13
    Vaidina: John Christensen, William Easterly, Susan George, Chalmers Johnson, Alvaro García Lineras, John Perkins, Amartya Sen.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Pripažintas aktorius ir aktivistas Martin'as Sheen'as ryžosi itin nepalankiai temai. Šiame filme jis apžvelgia pagrindinius faktus nuo kolonializmo laikų iki šių dienų atvirosios rinkos, sužlugdusios pasaulio vieningumą ir socialinį balansą. The End of Poverty? - drąsi ir neabejotinai verčianti susimąstyti šio amžiaus dokumentika surežisuota apdovanotu režisieriumi Philippe'u Diaz'u. Juostos pagrindinis šūkis: "Skurdas - tai ne atsitiktinumas". Visa sistema prasidėjo nuo senyvų laikų dėl karinių pasisavinimų, vergijos ir kolonializmo. Šiandieną priežastys įgavo kiek kitokią formą. Neleistinos skolos, prekyba ir mokesčių sistemą galutinai sužlugdė pasaulį. Turtingesnės šalys naudojasi kitų valstybių resursais. Filmas nufilmuotas Pietų Amerikos pasienėse. Jame išanalizuojamos pagrindinės problemos ir atsakingųjų asmenų veiksmai. Kas prasidėjo nuo apgaulingų sandėrių ir piniginio atpildo, baigėsi mokesčių įvedimu ir maksimaliu darbo išeikvojimu. Ši problema - tai nėra nedidelės grupuotės kaltė, tai atydžiai pagamintas pasaulinis tinklas kontroliuojamas atviros rinkos politikais ir strukturinėmis suderinimo programomis. Šiais metais juosta spėjo sudalyvauti ko ne kiekviename stambiame kino festivalyje, bet apdovanojimo taip ir nelaimėjo.




    The Messenger

    Režisierius: Oren Moverman
    Studija: Oscilloscope Laboratories
    Žanras: Drama, Romanas, Karinis
    Premjera: 2009-11-13
    Vaidina: Ben Foster, Woody Harrelson, Samantha Morton, Jena Malone, Eamonn Walker.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Ben'as Foster'is suvaidins Will'ą Montgomery'į, Jungtinių Valstijų armijos pareigūną pargrįžtanti namo po karo Irake. Vos jam spėjus pargrįžti vadovai paskyria jį notifikavimo užduočiai. Susidėjęs su bendradarbiu Tony'iu Stone'u (Auksinės Statulėlės nominantas W.Harrelson) jis praneša sukrečiančias ir nepavydėtinas žynias numirusiųjų kareivių šeimoms. Kol Will'as bando susiimti į rankas ir užbaigti paskirtą misiją, jis guostosi savo paties šeimos glamonėse. Kai jis informuoja Olivia (du kart Auksinės Statulėlės nominantė S.Morton) apie jos vyro mirtį, visai netikėtai jis su ja susidraugauja. Will'o emocinis nešališkumas pasitaiso ir filmas parodo stebinantį, nuraminantį ir jaudinantį draugystės ir išgyvenimų portretą. Juosta pasižymi stipria trijų pagrindinių aktorių vaidyba bei puikiu režisierio Oren'o Moverman'o debiutu. The Messenger - tai pasakojimas apie palaužtas plienines kareivių širdis, jų slepiamą trapumą, gailestį ir orumą. Tarptautiniame Berlino festivalyje režisierius laimėjo Sidabrinės Meškos ir Taikos apdovanojimus, o Deauville festivalyje The Messenger buvo pripažintas geriausiu oficialios programos filmu.




    Oh My God?

    Režisierius: Peter Rodger
    Studija: Gussi S.A., Mitropoulos Films
    Žanras: Dokumentika
    Premjera: 2009-11-13
    Vaidina: Hugh Jackman, Seal, Ringo Starr, Sir Bob Geldof, Princess Michael of Kent, David Copperfield, Jack Thompson.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Kiekviename pasaulio kampelyje kiekvienas žmogus yra nors vieną kartą savęs paklausęs vieno klausimo, į kurį tikriausiai taip ir nesurado konkretaus atsakymo. Bet šis vienas vienintelis klausimas dažnai pastumia žmones aistrai, smalsumui ir audringai vaizduotei. Kas yra Dievas? Kino filmų kūrėjas Peter'is Rodger'is nusprendė panagrinėti šį gilų ir ilgaamžį klausimą. Jis keliauja po visą pasaulį tyrinėdamas šią idėją skirtingų žmonių akimis. Tas pats klausimas užduodamas paprastiems gyventojams, dvasininkams ir žynomybėms. Filmo esmė - suteikti žiūrovui galimybę susikurti nuosavą nuomonę ir patirti prasmingą šios sąvokos apibrėžimą išsakyta ko ne kiekviena pasaulio kalba. Žmonės visur susirūpinę svarbiausiais keliamais klausimais: "Dievas sukurė Vyrą ar Vyras sukurė Dievą?", "Ar kiekviena religija privalo garbinti nuosavą Dievą?", "Jeigu Dievas egzistuoja, kodėl pasaulyje tiek daug kančių ir nedorybės?". P.Rodger'is šiais klausimais diskutuoja su krikščioniais, katalikais, musulmonais, žydais, indais, budistais ir netgi netikėtai sutiktais ateistais.




    Ten9Eight: Shoot for the Moon

    Režisierius: Mary Mazzio
    Studija: 50 Eggs Films
    Žanras: Dokumentika
    Premjera: 2009-11-13
    Vaidina: Tatyana Blackwell, Jessica Cervantes, Gabriel Echoles, Shan Shan Huang, Amanda Loyola, William Mack, Robbie Martin, Anne Montague, Alexander Niles, Rodney Walker, Ja'Mal Willis.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Amerikos valstijoje kas devynias sekundes elementarus mokinys yra išmetamas iš mokyklos. Filmo režisierius prašo įsivaizduoti kas būtų, jeigu visi tie vaikai pasiliktų mokyklose ir sėkmingai tęstų savo mokslus. Tai kelianti apmaudą dokumentika pasakojanti kelių paauglių įkvėpiančias istorijas.Projektas apima skirtingų socialinių padėčių, rasių ir religijų vaikus. Visi tie vaikai, tariamai pasilikę mokyklose, dalyvauja kasmetinėje bizneso programoje "Tinklas pradedantiems verslininkams". Ten9Eight: Shoot for the Moon - tai šviežios Amerikos atvaizdas, kurio jau senai nebeliko.




    William Kunstler: Disturbing the Universe

    Režisierius: Emily Kunstler, Sarah Kunstler
    Studija: Arthouse Films
    Žanras: Dokumentika
    Premjera: 2009-11-13
    Vaidina: William Kunstler, Herman Badillo, Dennis Banks, Harry Belafonte, Clyde Bellecourt, Father Daniel Berrigan, Phil Donahue, Jimmy Breslin, Alan Dershowitz, Elizabeth Fink, Jean Fritz Karin Kunstler Goldman, Tom Hayden, Bruce Jackson, Gregory Joey Johnson, Ron Kuby, Margaret Ratner Kunstler, Nancy Kurshan, Gerald Lefcourt, Rev. Vernon C. Mason, Bill Means, Michael Ratner, Paul Red, Yusef Salaam, Bobby Seale, Barry Slotnick, Michael Smith, Lynne Stewart, M. Wesley Swearingen, Madonna Thunderhawk, Len Weinglass.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Emily ir Sarah Kunstler nusprendė papasakoti apie savo tėvo gyvenimą - garsaus teisininko žygdarbius. 1960-ųjų pabaigoje ir '70-ųjų pradžioje žmonių teisių aktivistas William'as Kunstler'is darbavosi kartu su M.L.King'u jaunesniuoju, atstovavo garsiajai "Čikagos 8-to" veiklai ir sukurė ne vieną opoziciją Vietnamo karo atžvilgiu. Nuo pačios vaikystės jo dukros labai juo didžiavosi. Bet subrendusioms merginoms teko suprasti realią padėtį - jų tėvas buvo laikomas geriausiu Jungtinių Valstijų teisninku ir gynė ne vieno skandalingo žudiko ar prievartautojo teises. Šis filmas nėra eilinė garsaus žmogaus biografija, greičiau klasikinis pasakojimas apie nepažįstamą personą, kuriuos nesugebėjo pažinti ir perprasti nei šeimos nariai, nei visuomenės atstovai. William'as Kunstler'is - tai žmogus, kuriam visą jo gyvenimą teisingumas buvo svarbesnis už savo paties gyvybę. Full Frame Documentary festivalyje juosta laimėjo Charles'o E. Guggenheim'o garbingo paminėjimo apdovanojimą, o Sundance festivalyje buvo nominuota pagrindiniam žiuri apdovanojimui dokumentikos srityje.




    Red Cliff (Chi bi)

    Režisierius: John Woo
    Studija: Magnet Releasing (Magnolia Pictures)
    Žanras: Istorinis, Veiksmo, Drama, Nuotykiai, Karinis
    Premjera: 2009-11-20
    Vaidina: Tony Leung, Takeshi Kaneshiro, Chang Chen, Zhao Wei, Hu Jun.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Legendinis veiksmo filmų režisierius John'as Woo pirmą kartą nuo 1992 metų susivienija su tarptautine kino žvaigžde Tony'iu Leung'u istoriniam epui, paremtam legendinia 208 metų dvikova užbaigusia Chanų dinastijos vadovavimą. Ministras pirmininkas Cao Cao (Z.Fengyi) kreipiasi pas savo imperatorių su prašymu leisti jam susidoroti su dviem aršiais miltaristais keliančiais grėsmę jo vadovavimui. Tokiu būdu jis stoja į kovą prieš Liu Bei'jaus (Y.Yong) armiją, kurią jis neužilgo sutriuškina kovos lauke. L.Bei'jaus karo strategas Zhuge'as Liang'as (T.Kaneshiro) pataria savo vadovui paskelbti paliaubas savo senajam priešui ir antram imperijos sukilėliui Sun'ui Quan'ui (C.Chen). Nebelikus laikui ir imperijos kariuomenei lipant jiems ant kulnų, likę L.Bei'jaus kareiviai susivienija su S.Quan'u ir jo patikimo patarėjo bei kovos lauko meistro Zhou'u Yu'u armija (T.Leung) lemtingam mūšiui amžiams pakeitusiam Kinijos istoriją. Red Cliff juosta oficialiai buvo pripažinta brangiausiu visų laikų Azijos filmu. Azijos kino festivalyje filmas laimėjo apdovanojimą už geriausius vaizdo efektus. Auksinio Fenikso Apdovanojimuose, Kinijoje, juosta laimėjo pagrindinį žiuri prizą, o Honkongo festivalyje susišlovė visas pagrindinias nominacijas už geriausią garso takelį, vaizdo efektus, dekoracijas ir režisurą.




    The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans

    Režisierius: Werner Herzog
    Studija: First Look Studios
    Žanras: Drama, Kriminalinis
    Premjera: 2009-11-20
    Vaidina: Nicolas Cage, Eva Mendes, Val Kilmer, Fairuza Balk, Jennifer Coolidge, Vondie Curtis Hall, Shawn Hatosy, Denzel Whitaker, Xzibit, Shea Wigham, Katie Chonacas, Brad Dourif.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Naujajame Werner'io Herzog'o filme The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans N.Cage'as suvaidins išdykėlišką detektyvą, žaidžianti dvigubą žaidimą su savo pareigomis. Vaidindamas savo darbui atsidavusį gerietį jis tuo pat metu neatsisako pažaisti su kvaišalais. Su laiku jis prasimuša iki aukštų pozicijų ir pavirsta į intuityvų, bebaimį ir autoretetingą Naujojo Orleano sergėtoją. Bet nuo tos pačios akimirkos jis praranda nors menkiausią įmanomą stimulą toliau sėkmingai tęsti savo karjerą. Jis susideda su triukšminga prostitute (E.Mendes) ir kartu jie nusileidžia iki nuodėmingojo pasaulio, vedami savo aistros, prievartos ir supuvusios sąžinės. Auksinę Statulėlę laimėjęs režisierius W.Herzog'as pristato savo naują kokybišką juostą, tolygiai liūdną ir manjakiškai juokingą pasakojimą. Venecijos festivalyje juosta laimėjo specialų Christopher'io D. Smithers'o apdovanojimą bei buvo nominuota Auksinio Liūto statulėlei. Juosta taipogi sudalyvavo Tarptautiniame Toronto festivalyje.




    The Blind Side

    Režisierius: John Lee Hancock
    Studija: Warner Bros. Pictures
    Žanras: Drama, Sportas
    Premjera: 2009-11-20
    Vaidina: Sandra Bullock, Tim McGraw, Kathy Bates, Quinton Aaron, Lily Collins, Jae Head.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Warner Bros. Pictures ir Alcon Entertainment pristato savo naują bendrą sportinę dramą Blind Side priešakyje su Sandra Bullock (The Proposal), Tim'u McGraw'u (Friday Night Lights) ir Oskaro laimėtoja Kathy Bates (Misery, Revolutionary Road). Filmas papasakoja tikrą Amerikietiško futbolo žvaigždės istoriją. Touhys'ų šeimyna nusprendžia pasirūpinti benamiu jaunuoliu Michael'u Oher'u (Q.Aaron) ir padėti jam realizuoti visus savo užgeidžius, kaip asmeniniame gyvenime, taip ir sporto aikštelėje. Patekdamas į visai naują ir iki tol neregėtą pasaulį Michael'as susiduria su naujais iššūkiais ir problemomis. Tačiau jis negali pilnai priprasti prie naujojo gyvenimo būdo ir viską bando atlikti kuo teisingiau. Su treneriu pagalba ir naujos šeimos parama Michael'as pasiekia išsvajotas gyvenimo aukštumas.




    Defamation (Hashmatsa)

    Režisierius: Yoav Shamir
    Studija: First Run Features
    Žanras: Dokumentika
    Premjera: 2009-11-20
    Vaidina: -
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Izraelietis režisierius Yoav'as Shamir'as sukurė provakacinį ir nepagarbų filmą su atsakymu į vieną klausimą: "Ką iš savęs pristato antisemitizmas šiandieną?". Ar tai ir iki šiol skaitosi pavojingu grasinimu visai nacijai? Y.Shamir'as remiasi atsakingų politikų (įskaitant ir antidefarmacinio komiteto vadovo) ir pripažintų kritikų nuomone. Taipogi jis keliauja po visą savo šalį ir klausia gyventojų ir vaikų atvirosios nuomonės. Brukline jam teko susidurti su žydų užpuolimais ir su tuo susijusiais atvejais. Galiausiai jis atranda nelemtą atsakymą, kuris jam rūpėjo viso kūrimo metu. Jo duomenys yra šokiruojantys, bet tuo pat metu nemažiau juokingi. Tarptautiniame Varšuvos festivalyje juosta laimėjo pagrindinį dokumentikos apdovanojimą




    Fix

    Režisierius: Tao Ruspoli
    Studija: Mangusta Productions
    Žanras: Drama
    Premjera: 2009-11-20
    Vaidina: Shawn Andrews, Olivia Wilde, Megalyn Echikunwoke, Tao Ruspoli, Dedee Pfeiffer, Rodney Eastman, Ian Duncan, Jakob von Eichel, Black Moses, Savage Beast.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Tai yra pusiau dokumentinis filmas paremtas tikrais įvykiais. Bella (O.Wilde) ir Milo (T.Ruspoli) privalo per vieną dieną nugaventi Milo brolį Leo (S.Andrews) į reabilitacijos kliniką, kol teismo sprendimu jis nesėdo į kalėjimą trejiems metams. Trijulė nusprendė nufilmuoti visus savo nuotykius prasidėjusius policijos komisariete. Tačiau klinika yra apmokoma, tad Bella su Milo yra susirūpinę 5000 dolerių stoka. Pakeliui jie sutinka daug spalvingų filmo herojų, iš kurių kiekvienas atrado po vieną priežastį dėl kurios jis negali padėti Leo. Nepaisant to, kiekvienas jų savaip įtakojo Leo tolimesnį likimą ir individualybę. Ironiškai susiklosčius aplinkybėms veikėjams teks susidurti su narkotikų pasiūlymu tam, kad Leo galėtų nuo jų išsigydyti ligoninėje. Tarptautiniame Bruklino festivalyje juosta laimėjo "Chameleono" apdovanojimą už geriausią istoriją ir Shawn'o Andrews'o vaidybą. Taipogi filmas laimėjo šešis kitus skirtingus apdovanojimus dalyvaudamas festivalių peržiūrose.




    The Missing Person

    Režisierius: Noah Buschel
    Studija: Strand Releasing
    Žanras: Komedija, Drama, Mistika
    Premjera: 2009-11-20
    Vaidina: Michael Shannon, Amy Ryan, Margaret Colin, Linda Emond, Yul Vazquez, John Ventimiglia, Frank Wood.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Režisierius ir scenaristas Noah'as Buschel'as pristato savo trečią savarankišką filmą The Missing Person. Pagrindinį vaidmenį atliko Auksinės Statulėlės nominantas Michael'as Shannon'as. Jis suvaidino samdomą detektyvą John'ą Rosow'ą, kuris turėjo pasekti Harrold'ą Fullmer'į (F.Wood) jo kelionės iš Čikagos į Los Andželą metu. Savo tyrimo pagalba Michael'as sužino, kad Harrold'as yra vienas iš nedaugelio išgyvenusių rugsėjo 11-os katastrofą. Tai sužinojęs Michael'as tučtuojau sau pasižadėjo pargražįnti Harrold'ą namo į Niujorką pas jo dabartinę žmoną, bet ir pats atsidurė ne mažesnėje kryžkelyje. Galiausiai jis užduoda sau klasimą: "Ar verta žmogui sugrįžti prie senesnio gyvenimo, kurį visi seniausiai palaidoje?". Tarptautiniame Maskvos festivalyje juostą laimėjo specialaus rusų kritikų paminėjimo apdovanojimą, o Niujorko apdovanojimuose Noah'as Buschel'as buvo nominuotas geriausio režisierio-naujoko nominacijai. Taipogi sudalyvavo Sundance festivalyje.




    Planet 51

    Režisierius: Jorge Blanco
    Studija: TriStar Pictures (Sony)
    Žanras: Animacija, Nuotykiai, Komedija, Šeimai, Fantastika
    Premjera: 2009-11-20
    Įgarsina: Dwayne Johnson, Jessica Biel, Justin Long, Gary Oldman, Seann William Scott, John Cleese.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Planet 51 - tai animacinė nuotykių komedija apie ateivių nesusipratimą su Amerikos astronautu Charles'u Baker'iu (D.Johnson). Jis nusileido ant šios planetos galvodamas, kad yra vienitelis joje besirandantis gyvas padaras. Bet jo netikėčiausiai nuostabai jis sužino, kad visa planeta yra apgyvendinta mažais žaliais žmogeliukais gyvenančiais ramų ir atsargų gyvenimą. Na bent jau gyveno, kol nepasirodė jis. Su savo naujojo draugo Lem'o (J.Long) pagalba jis privalo suspėti palkikti planetos orbitą, kol atsarginis erdvėlaivis jo čia nepaliko amžiams.





    The Twilight Saga: New Moon

    Režisierius: Chris Weitz
    Studija: Summit Entertainment
    Žanras: Drama, Fantastika, Romanas, Trileris
    Premjera: 2009-11-20
    Vaidina: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Rachelle Lefevre, Billy Burke, Peter Facinelli, Nikki Reed, Kellan Lutz, Jackson Rathbone, Michael Sheen, Dakota Fanning.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Visai nenuostabu, kad neįtikėtinai sėkminga Stephenie'ės Meyer'ės Twilight knygų serija susilaukė antros filmo dalies. Vampyro ir paprasto mirtingojo santykiai pasiekia visai kitą lygį. Bella'i Swan (K.Stewart) įžengiant į pomertingą pasaulį prasideda tikra tragedija. Edward'as Cullen'as (R.Pattinson) nusprendžia palikti Bella'os miestelį ir dėl jų abiejų gerovės išsiskirti su ja amžiams. Negalėdama susitaikyti su mylimojo praradimu, mergina ryžtasi itin pavojingiems ir neapgalvotiems veiksmams. Tačiau jos gyvenime netikėtai pasirodo senas vaikystės draugas Jacob'as Black'as (T.Lautner), kuris ir pats turi nemažai paslapčių. Bella pasiklysta savo gyvenime ir papuola į mirtiną nuotykį, turėsianti atskleisti visas vampyrų klano ir naujojo draugo paslaptys.




    Ninja Assassin

    Režisierius: James McTeigue
    Studija: Warner Bros. Pictures
    Žanras: Veiksmo, Kriminalinis, Trileris
    Premjera: 2009-11-25
    Vaidina: Rain, Naomie Harris, Ben Miles, Sho Kosugi, Rick Yune.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Raizo (Rain) yra vienas nuožmiausių žudikų pasaulyje. Būdamas dar vaiku jis treniravosi Ozunu klano gretose. Žmonės apie šią bendrovę žino nedaug, kai kurie jų išvis šį klaną palaiko seniai išnykusiu mitu. Dėl artimo draugo nužudymo Raizo nusprendžia apsiriboti nuo klano veiklos ir laukia tinkamiausio momento savo atpildui. Tuo metu specialioji agentė Mika Coretti (N.Harris) Berline sugeba dasikabstyti iki itin slaptos žudikų bendrovės informacijos. Sužinodamas apie įmanomą nelaimę, Ozunu nusiunčia nindzių komandą jos nušalinti, bet netikėtai pasirodantis Raizo sugeba ją apginti. Tačiau dabar jie turės išmokti pasikliauti vienas kitu tam, kad išvengti kraupaus susidorojimo. Tuo tarpu pačiam Raizo tai yra viena iš tinkamiausių progų realizuoti savo kerštą.




    The Road

    Režisierius: John Hillcoat
    Studija: The Weinstein Company
    Žanras: Mokslinė Fantastika, Drama, Trileris
    Premjera: 2009-10-25
    Vaidina: Viggo Mortensen, Robert Duvall, Charlize Theron, Guy Pearce, Kodi Smit-McPhee.
    Oficialus Puslapis

    Istorija:
    Auksinės Statulėlės nominantas Viggo'as Mortensen'as ir Auksinių Statulėlių laimėtojai Robert'as Duvall'is su Charlize Theron suvaidins stulbinančioje Cormac'o McGarthy'čio knygos adaptacijoje tuo pačiu pavadinimu. Tai istorija apie vyro (V.Mortensen) ir jo sūnaus (K.Smit-McPhee) kelionę aplinkui nusivylusį ir bebaigianti išnykti postapokaliptinį pasaulį. Venecijos festivalyje juosta buvo nominuota Auksinio Liūto apdovanojimui.
    Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2009-11-14, 23:20.

    Comment

    • Silvestras
      Rimtas forumo narys



      • 2008 04 18
      • 162

      Keleta mindfuck nepriklausomų juostų. Trenktas pasaulis ir kvailiausios/netikėčiausios idėjos?
      The Magic Hour Trailer
      Spoileris:


      Black Devil Doll Trailer (N-18) hardcore shit ass muvi, kuo rimčiausiai be jokių bajerių čia, NEŽIŪRĖK jei nėra 18-kos!
      Spoileris:


      Gone With The Pope Trailer
      Spoileris:

      Comment

      • Bardakas
        Žmogus Ne





        • 2005 09 22
        • 1462

        Ką domino iš rugsėjo, filmo "Splice" aprašymas, tai netikėtai užmačiau pirmą žvilgsnį į šį filmą. Kas dar nematė, prašom:
        Maybe on Earth, Maybe in the Future
        sigpic
        Kurokawa idėjinis lyderis
        Lėtai keičiu slaptažodžius

        Comment

        • Slater
          baka

          • 2008 07 23
          • 17

          Pats geriausias 2009-ų filmas yra Inglorious Basterds, man asmeniškai, o gal net ir ne 2009 gal net viso 21 amžiaus geriausias, tokio filmo senai nežiūrėjau, visiem iki vieno patariu jį pažiūrėt!

          MUST WATCH
          Paskutinis pakeitimas nuo Slater; 2009-11-18, 20:53.

          Comment

          • FreaK`aZ
            Rimtas architektorius




            • 2005 02 22
            • 532

            Autorius Slater
            Pats geriausias 2009-ų filmas yra Inglorious Basterds, man asmeniškai, o gal net ir ne 2009 gal net viso 21 amžiaus geriausias, tokio filmo senai nežiūrėjau, visiem iki vieno patariu jį pažiūrėt!

            MUST WATCH
            nieko ten ne must watch. vienas netgi prastesnių tarantino filmų.
            "Some kind of frickin brainwashed cat from mars
            with a sick idea of world domination"

            Comment

            • Slater
              baka

              • 2008 07 23
              • 17

              Autorius FreaK`aZ
              nieko ten ne must watch. vienas netgi prastesnių tarantino filmų.
              oj, galim ginčytis iki numirimo, bet, dėl skonio nesiginčysi, gal šiektiek perdėjau sakydamas MUST WATCH, bet SHOULD WATCH tai tikrai :>

              Comment

              • Silvestras
                Rimtas forumo narys



                • 2008 04 18
                • 162


                (500) Days of Summer
                This is not a love story. This is a story about love.
                Taigi taigi, kaip malonu karts nuo karto save palepinti prasmingais gyvenimiškais filmais, kurių paskutiniu metu asmeniškai kažkodėl net nežiūriu, iki praeitos savaitės. Atsisiunčiau dar nuo vasaros lauktą (500) Days of Summer. Jau nuo pačios pradžios tikėjausi smagios ir neeilinės istorijos bei daugmaž tai ir gavau, tad nusprendžiau šį nuotaikingą vasarišką kino stebuklą aprašyti (manau jis to neabejotinai vertas). Iš pažiūros vargu ar kas iš kino mėgėjų ar šiaip kinui prijaučiančių žmonių sugebėtų kažkuom tai išskirti šį filmą jo pilnai nepažiūrėjęs. Galima užtikrintai pamanyti, kad tai eilinė amerikiečių romantinė komedija, kokių jie prikurė velnias žino kiek ir iš kurių pusė (o tikiausiai ir daugiau) yra visiškas mėšlas. Bet aš nujaučiau, kad šis atvejis bus kitoks, tiesą sakant tai buvo pastebima atvira akim. (500) Days of Summer - tai kilnus, linksmas ir originalumu spinduliuojantis šiltas vasariškas pasakojimas apie išankstines gyvenimo nuostatas, patyriamą vidinį pasipyktinimą ir prijaukintą moralę. Pagrindinę įsimylėjelių porelę suvaidino meilutė Zuojė Dišanel (Zooey Deschanel) ir Džiosepas Gordonas-Liujitas (Joseph Gordon-Levitt). Tuo pačiu galima lengvai nuspėti, kad juosta nepasižymi garsių aktorių ekipažu bei tuo pačiu gali pasigirti jaunų talentų rikiuote. Iš tikrųjų scenarijus labai paprastas ir iš karto suprantamas. Jauna, potenciali ir energinga mergina skambiu vardu Vasara (Summer), būtent kurią ir suvaidino Z.Dišanel, įsidarbina nedidelėje pasisveikinimo atvirukų kompanijoje ir greitai patraukia Tomo (D.Gordonas-Liujitas) akiratį bei susipažįsta su visais jo draugais ir bendradarbiais. Greitu metu jie abu pavirsta į laimės pilną porą, o Tomas pradeda aklai save apgaudynėti iš pat pradžių užsimodamas biški per aukštai, nors jo mergina tiesiai šviesiai jam pareiškė, kad yra kategoriškai nusistačiusi prieš rimtus santykius. Galiausiai Vasara jį palieka (ne spoileris, nes viena pirmųjų filmo scenų) ir Tomo gyvenimas smarkiai nublanksta. Jis pradeda girtokliauti, darbo rezultatai nusmunka žemyn, kol pats tuo metu jis pasineria į apmąstymų ir prisiminimų depresiją. Žinau, iš pirmo žvilgsnio galima pamanyti, kad filmas vos neatitinka visų banalių ir kvailų paaugliškų idealų, bet taip nėra. Visų pirma jis išsiskyria savo nestandartine pasakojimo chronologija. Visi apityksliai 500 dienų įvykiai išbarstyti po visą filmą ir parodomos vis atskiros nesusijusios scenos pačia netikėčiausia tvarka. Manau šitoks kūrybingas žingsnelis tikrai pasiteisino. Be to asmeniškai manau, kad šitokia idėja neturėjo didelės įtakos pačio scenarijaus atpasakojimui, bet tiesiog visos peržiūros metu maloniai stebino nauju ir patraukliu stiliu. Labiausiai vertinu šią juosta dėl jos atvirumo ir elementaraus modernių porų santykių paprastumo. Vertinu būtent tai, kad scenaristų komanda atsisakė visų "rožynių" Holivudo svajonių ir nusprendė parodyti tyrą tiesą, tokią, kokia ji yra realiame pasaulyje, o ne filmavimo aikštelėje. Iš esmės tai dviejų žmonių istorija, bet tų žmonių charakterio bruožai tokie įkvėpiantys ir nuostabūs, kad jų visuma papraščiausiai įtraukia tave į jų šiltą ir suderintą pasaulį. Nepaisant to, šie du veikėjai atvaizduoja standartinį 21 amžiaus jaunuolio įsikūnijimą, o nuo to pasidaro tik įtikinamiau. Bet kokiu atveju filmo kūrėjai nesistengia iš viso to išpūsti kažkokį burbulą ar įtikti žiūrovo nuolatiniams standartams. Tomas ir Vasara tikrai yra nuostabūs, smagu juos stebėti, viskas ką jie daro yra linksma ir lengvabūdiška. Galėčiau pasakyti, kad jie savyje slepi atvirai akiai nesuprantamą potencialą, sugebanti tave puikiaisiai suderinti su viso filmo eiga. Šiandienos kino pasaulis dažniausiai pasigenda tokių veikėjų, nors aš asmeniškai į juos spoksočiau ir spoksočiau. Dėka visų savo privalumų (500) Days of Summer pavirsta į saldų, originalų, patrauklų ir šiuolaikinį atpasakojimą. Kas be ko, bet peržiūros metu nesijautė klasikinės romantinių filmų atmosferos. Net nežinau, gal būt tai naujo kinematografijos etapo pradžia, pirmas žingsnelis link kitokios meilės ir prigimtų pažiūrų. Norėtusi tikėti, kad sužibus tokiam kategoriškam ir stipriam žanro lyderiui, pasibaigs visų beviltiškų ir ištižusių paaugliškų komedijų metas. Filmą galima drąsiai laikyti jauno režisierio Marko Vebo (Marc Webb) karjeros viršūne. Jis triumfuojančiai atvaizdavo realybės langelį santykiuose tarp vyro ir moters, apsieidamas be visų Holivudinių pagardintų scenarijaus niekučių. M.Vebas savo kūrybinius gabumus išnaudojo šimtui procentu, ir mano manymu, sukurė vieną geriausių 2009 metų studijinių filmų. Sugrįžtant prie smulkmenų, taipogi galiu pagirti filmo garso takelį, susidedanti iš ganėtinai jausmingų dainų, puikiai prisitaiksiančių prie atitinkamų situacijų. Nors kartais atrodydavo, kad jų yra per daug, nes vos tik naprasidėjus naujai filmo scenai, visuomet užgrodavo koks Indie gabaliukas. Nesakau, kad tai blogai, bet tiesiog dėl bendro įvaizdžio galima buvo į filmą įkišti ir mažiau lyrikos. Dėl vieno dalyko aš esu užtikrintas, tai nėra standartinė Holivudinė meilės pasakaitė, bet naujas ir visiškai šviežus stilius, džiuginantis savo pavydėtinu gyvybingumu ir realistiškumu. Nuoširdžiai tikiuosi ateityje išvysti kuo daugiau tokio tipo filmų.

                Simon & Garfunkel - Bookends
                Spoileris:


                Regina Spektor - Hero
                Spoileris:


                Zooey Deschanel - Sugar Town
                Spoileris:




                Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2009-12-16, 19:54.

                Comment

                • Silvestras
                  Rimtas forumo narys



                  • 2008 04 18
                  • 162


                  The Informant!
                  "Polar bears cover their noses before they pounce on a seal. How do polar bears know their noses are black? Did they look in the water one day, see their reflection and think, Man, I'd be invisible if it wasn't for that thing."
                  "Call me agent 0014 'cause I'm twice as smart as 007"
                  Rugsėjo mėnesį išėjo naujas Stiveno Soderbergo (Steven Soderbergh) filmas priešakyje su Metu Deimonu (Matt Damon). Šiuo atveju vardai viską pasako. Jeigu bent kiek susigaudai stambaus kino pasaulyje - norėsi pamatyti šį filmą, kas ką apie jį nekalbėtų. Tiesą sakant aš net nežinau kodėl jis manę taip sujaudino, kad puoliau jo žiūrėt į patį kino teatrą. Tikriausiai pasirodė originalus ir savotiškas. Bet juk visi tokie filmai, kuriuos aš įpratęs žiūrėti. Bent jau komedijos tikėjausi įsimintinos. Vien pustoris M.Deimono veikėjas atrodo graudžiai. Bet kokiu atveju S.Soderbergas yra vienas iš sėkmingesnių kino pramonės kūrėjų, o reklamos sau tikrai nestokoja. Darbai kalba patys už savę: Michael Clayton, Roman Polanski: Wanted and Desired, Good Night & Good Luck ir garsioji "Oušeno" trilogija. Režisierius pasižymi stipriais filmais ir kruopščiai apgalvotais scenarijais. Informatorius! - tai subtili ir visiškai supainiota, maždaug '90 metų, įkyri ir ekonominių polinkių komedija, bet ko gero ne mažiau ta pati drama ar detektyvas. Metas Deimonas suvaidino sėkmingą kukurūzų agrokoncerno vieną iš pagrindinių vadovų Marką Uitakerį (Marc Whitacre), garsėjanti skambia pakilimo istorija. Prisipažinsiu šitas veikėjas yra neabejotinas filmo branduolys. Ko gero jis įtakoja kiekvieną svarbią sceną ir atlieka varomąją vystymosi funkciją. Ir nereikia būt genijumi, kad suprast, jog M.Uitakeris yra vienas padoresnių veikėjų kūriamų kino pasaulyje. Jis mąsto kitaip - jis daro kitaip, ir neatskleidžia visų kortų iki galo ligi pačios paskutinės filmo scenos (tiesiogine prasme). Argi ne to pageidautumei gero filmo peržiūrai. Iš tikrųjų visas filmas ganėtinai sujaukintas ir iki galo nepaaiškinamas. Nežinai ko būtent tikėtis toliau, o svarbiausia, viskas tai atlikta stilingai, naudojant gal kiek senamadišką, bet vis tik tai veiksmingą humoro formulę. Filmas - tarsi vienas didelis biznio planas pavaizduotas kino ekrane. Taip, tai tiesa, panašu, kad S.Soderbergas nusprendė užliesti ir šios temos ir pavirto ją į nuosavą idėjų ir spėlionių aikštelę. Nuo pat pradžių buvo kiek sunkoka priprasti prie visos šios tematikos, bet su laiku problema išsiprendžia. Nors ir negalėčiau pasakyti, kad man tai itin patiko. Iš kitos pusės detektyvinės mįslės privalo būti kūpinos sumanumo, realaus pasaulio logikos ir įtemptos veikėjų moralės. Nebent mano asmeninis skonis įsimaišė - nekenčiu skaičių. Vat būtent tas ir užkliūvo, pagrindinė mintis visada atsiremdavo ekonomikos ir finansų pasaulio normomis. Bet nebūtų tai Soderbergas, jei visko neatliktų taip taisyklingai. Apytikslė filmo pradžia būtų tokia. Marko darbo kolegos bando jį prisiversti susitepti savo rankas ir prisidėti prie purvinos pinigų pumpavimo schemos. Tačiau M.Uitakeris yra tiesos žmogus, bet deja, jo paties nelaimei, jis negali sau lesti to išreikšti savo kolegoms. Kai geranoriško genijaus keliai persipina su porele FTB agentų, Markas paskelbia startą savo paties grandioziniam veiksmo planui ir stojasi į priešingą barikados pusę, užnugary palikdamas korumpuotus vadeivus bei tuos pačius FTB ieškovus. Nuo tos akimirkos prasideda tikras cirkas. Markas sužaidžia auksinį numerį. Anaiptol kai kuriems žiūrovams šitokia situacija nepasirodys visai juokinga, bet tai nereiškia, kad filmas dėl to neturėtų patikti. Visų pirma, raportuodamas savo kompanijos veiklos ataskaitą Markas per daug įsijaučia į slapto agento vaidmenį ir lyg pavirsta į mažą vaiką, trokštanti kuo puikiausiai atlikti savo darbą. Bet turbūt juokingiausia yra tai, kad tarpusavyje mulkindamas agentų tarybą ir kompanijos galvas, Markas pats tuo metu į savo sąskaitą kala pavydėtinas tūkstantines sumas. Sėkmingas Amerikos veidas atsitiktinai padaro tarptautinį skandalą, sugeba iš jo kaip reikiant pasipelnyti ir dar apmulkina visus jo dalyvius. Nežinau kaip jums, bet man tai primena kažkokį sumautą cirką, laužanti bet kokias žmonių tarpusavio santykių bei sąžinės normas. Nesakau, kad M.Deimonas yra blogas aktorius, bet šį kartą jis kuo puikiausiai pasidarbavo pačios kokybės atžvilgiu, labai pagirtina vaidyba. Kaip jau minėjau, ant jo pečių atsigula tikrai nemažai darbo. Po fenomenalios "Borno" tarptautinės sėkmės kultinis kietuolis, spardantis blogų vyrukų užpakalius, tiesiog neatpažįstamas. Apvalios kūno formos, uniformuotas ir dar su akyniais? Visai neblogas vaizdelis. Po truputį Soderbergas mums atskleidžia savo uždarą ir katastrofišką tarptautinės pramonės pasaulį su visais jo paranojiškais darbuotojais. Galbūt humoro scenos ir nėra tokios akivaizdžios, kokių daugelis pageidautų komedijos atveju ar prie kokių yra pripratę, bet tai ir yra esminis filmo stilius, kurį papraščiausiai reikia gaudyti ant žodžių. Klasikinį, 20 amžiaus stiliumi pasižyminti garso takelį filmui sukūrė ne kas kitas, o garsus Niujorko kompozitorius Mervinas Hemlišas (Marvin Hamlisch), savo laiku laimėjęs ir Oskaro, ir Emmy statulėlės apdovanojimus.Informatorius! - tikrai ne stebuklas, bet neabejotinai dėmesio vertas filmas, visai patrauklus, intelektualus, suktas ir linksmas (bet nebūtinai juokingas) detektyvas apie žymaus ir atoritetingo žmogaus kvailus ir nepaaiškinamus poelgius.

                  Marvin Hamlisch & Steve Tyrell - Trust Me
                  Spoileris:


                  Marvin Hamlisch - The Raid
                  Spoileris:


                  Marvin Hamlisch - Meet Mark
                  Spoileris:




                  Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2009-12-16, 19:54.

                  Comment

                  • Aliyah
                    Stebėsiu

                    • 2009 10 15
                    • 66

                    Aš esu kyborgas, bet tai nieko /
                    I'm a Cyborg, But That's OK / Saibogujiman kwenchana




                    Trukmė: 105 min.
                    Žanras: Drama, Komedija, Romantinis
                    Šalis: South Korea
                    Režisavo: Chan-wook Park


                    Siužetas
                    Jangūn – mergina, uždaryta psichiatrinėje ligoninėje. Ji tiki, kad yra kyborgas, griežtai atsisako valgyti ir
                    maitinasi vien elektrošokais,
                    manydama, kad taip "pasikrauna". Vaikinas Ilsūnas, paguldytas į tą pačią ligoninę dėl šizofrenijos ir
                    visuomenei nepriimtino elgesio,
                    greitai susidraugauja su mergina. Gerai nusiteikusi Jangūn ima svajoti, kaip išžudyti visą ligoninės personalą,
                    tačiau jos psichinė būsena blogėja.


                    Spoileris:





                    life's a bitch and then you die .

                    Comment

                    • Silvestras
                      Rimtas forumo narys



                      • 2008 04 18
                      • 162

                      Autorius Aliyah
                      Aš esu kyborgas, bet tai nieko /
                      I'm a Cyborg, But That's OK / Saibogujiman kwenchana
                      Reikės užmest akį. Nors dar net nesu pažiūrėjęs jo naujausio, šių metų, Thirst filmo, kuris tiesą sakant kur kas labiau mane vylioja po kol kas. Chan-wook Park'as neabejotinai yra vienas talentingiausių režisierių, bet to trenktumo galėtų naudoti mažiau jeigu ką.

                      Comment

                      • Silvestras
                        Rimtas forumo narys



                        • 2008 04 18
                        • 162


                        Žiema 2009/2010 - Gruodis





                        Before Tomorrow

                        Režisierius: Marie-Helene Cousineau, Madeline Ivalu
                        Studija: Igloolik Isuma Productions
                        Žanras: Dokumentika, Drama
                        Premjera: 2009-12-02
                        Vaidina: Peter-Henry Arnatsiaq, Madeline Ivalu, Paul-Dylan Ivalu.


                        Istorija:
                        Before Tomorrow - tai trečiasis ir paskutinis Zacharias'o Kunuk'o trilogijos The Fast Runner skyrius. Pirma dalis pavadinimu Atanarjuat buvo išleista 2001-ais metais, po to sekė pratęsimas The Journals of Knud Rasmussen, dienos šviesą išvydęs 2006-iais ir 2009-siems artėjant prie pabaigos, Z.Kunuk'as pristato galutinį savo dokumentikos etapą. Tai dramatiškas pasakojimas apie vienos iš seniausių pasaulio kultūrų istoriją ir jų pasaulėžiūrą. Trečiojoje dalyje veiksmas vystosi 1840-ais metais, kol eskimai dar nebuvo sutikę keliaujančių žmonių ekipažų ir tęsdavo savo tradicinį gyvenimo būdą. Pagrindinis pasakojimas apima mažo berniuko (Paul-Dylan Ivalu) ir jo močiutės (Madeline Ivalu) bandymą pritapti prie aršių Arkties žemyno sąlygų. Šiais metais filmas sudalyvavo Sundance festivalyje.





                        Brothers

                        Režisierius: Jim Sheridan
                        Studija: Lionsgate
                        Žanras: Drama, Karinis
                        Premjera: 2009-12-04
                        Vaidina: Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Bailee Madison, Taylor Geare, Patrick Flueger, Sam Shepard, Mare Winningham, Clifton Collins Jr., Josh Berry.


                        Istorija:
                        Brothers filmas pasakoja stiprią dviejų brolių istoriją. Karininkas Sam'as Cahill'as (T.Maguire) ir jo jaunesnysis brolis Tommy's (J.Gyllenhaal) yra visiškos priešingybės. Sam'as yra šeimos žmogus, gyvenantis su žmona Grace (N.Portman), kurią jis mylėjo dar nuo mokyklos laikų ir su kuria sėkmingai susilaukė dviejų dukrelių. Tuo tarpu Tommy's visai neseniai buvo paleistas iš kalėjimo. Jis pasižymi charizmatiška elgsena ir atlieka šeimos provokatoriaus rolę. Sam'as eilinį sykį išvyksta į Afganistaną vykdyti savo misijos. Vėliau Cahill'ų šeimyną sukrečia baisi žinia. Pagal nepatvirtintus duomenis Sam'as žūsta karo lauke. Tommy's nusprendžia paguosti šeimos narius ir tolygiai užima Sam'o vietą, rūpindamasis jo likusiomis dukrelėmis ir žmona Grace. Bet pasirodo, informacija buvo klaidinga, Sam'ą buvo pagrobę vietiniai teroristai ir ilgą laiką kankino jį Pamyro kalnuose. Tuo tarpu Tommy's netikėtai susibičiuliauja su Grace ir tarp jų užsimezga jiems patiems neaiškūs romantiniai santykiai. Sugrįžus Sam'ui namo, tarp brolių prasideda psichologinis karas. Sam'as pradeda įtarinėti kiekvieną šeimos narį išdavyste, o Tommy's nelinkęs prarasti to, ką spėjo pasisavinti.




                        The Last Station

                        Režisierius: Michael Hoffman
                        Studija: Sony Pictures Classics
                        Žanras: Istorinis, Drama
                        Premjera: 2009-12-04
                        Vaidina: Christopher Plummer, Helen Mirren, James McAvoy, Paul Giamatti, Anne-Marie Duff.


                        Istorija:
                        The Last Station - tai amerikiečių pasakojimas apie legendinį Rusijos rašytoją Nikolajų Tolstov'ą ir jo žmonos, grafienės Sofijos, bandymą išsaugoti ilgaamžį palikimą. N.Tolstov'as paskelbia apie naujos religijos pradžią, atsisakydamas savo vardo ir nuosavybių vardan skurstančios visuomenės, vegetarizmo ir viengungystės. Tačiau Sofija netikėtai sužino, kad jos vyro patikimas sekėjas ir pagalbininkas bando jį įtikinti visas savo raštijos teises paaukoti Rusijos tautai. Sofija yra įsitikinusi, kad šeimos palikimas yra neliečiama tema ir jokiu būdu neturėtų būt aukojamas. Pasinaudodama visu savo sumanumu ir gundančiais bandymais, tvirtos valios moteris yra pasiryžusi kovoti prieš apgaulingas Chertkov'o (P.Giamatti) idėjas. Bet kuo aršesnės pasidaro Sofijos manieros, tuo lengviau Chertkov'ui pasidaro nukreipti savo šeimininką prieš rodomą žmonos nepaklusnumą. Juosta pasakoja ir antrąją išbandymų istoriją. Jaunas ir patiklus Tolstov'o padėjėjas Valentin'as (J.McAvoy) įsimyli savo viršininko šalininke Mashą (K.Condon). Tačiau Valentin'ui kelią pastoja ištikimi Masha'os naujos religijos įsitikinimai bei nešabloniška meilės ir sekso nuomonė. Beprotiškai pakerėtas, bet tuo pat metu ir suglumintas Tolstov'o idealios santuokos idėjomis, Valentin'as pasiryžta susitvarkyti su visais savo kompleksais ir atverti akis realiam pasauliui. The Last Station - tai kompleksuotas, linksmas ir emocionaliai turtingas pasakojimas apie sudėtingą meilės santykių gyvenimą ir vienareikšmišką negalėjimą gyventi be jų.




                        Paa

                        Režisierius: R. Balakrishnan
                        Studija: Big Pictures
                        Žanras: Drama
                        Premjera: 2009-12-04
                        Vaidina: Amitabh Bachchan, Abhishek Bachchan, Vidya Balan, Paresh Rawal.


                        Istorija:
                        Auro (A.Bachchan) yra sumanus ir protingas trylikametis berniukas sergantis labai retu genetiniu trūkumu. Jo amžiaus vystymasis įgavo netikėto pagreičio. Morališkai jis yra paprastas vaikas, bet fiziškai atrodo penkiskart senesnis už savo natūralų amžių. Nepaisant savo kritinės būklės, Auro džiaugiasi gyvenimu ir yra labai laimingas. Auro gyvena kartu su savo motina Vidiya (V.Balan) ir tėvu Amolu (A.Bachcan). Jo tėvas dirba politiku ir yra perpildytas išsvajotų idealų bei pasiryžęs įrodyti, kad ne visi aukšti žmonės yra melagiai ir niekšai. Paa - tai retas tėvo ir sūnaus santykių atpasakojimas.






                        Until the Light Takes Us

                        Režisierius: Aaron Aites, Audrey Ewell
                        Studija: Variance Films
                        Žanras: Dokumentika
                        Premjera: 2009-12-04
                        Vaidina: Varg Vikernes, Fenriz.


                        Istorija:
                        Until the Light Takes Us pasakoja juodojo metalo istoriją. Laikomas dalimi atskiros muzikos scenos ir dalimi maištaujančios kultūros, juodojo metalo muzika išpopuliarėjo '9-ame dešimtmetyje, kai ypač padaugėjo savižudybių, nužudymų ir bažnyčių padegimų. Nuo maištingo laikotarpio pradžios visuomenei nesuprantamas kultas pakeitė visą metalo sceną ir visam pasauliui atskleidė savo tiesą, atlikėjų įsitikinimus ir beatodairišką fanatikų garbinimą. Ši dokumentika analizuoja sensacingus žiniasklaidos faktus apie satanistų sąjūdį Europos žemėse ir kompleksuotus bei žmonėms nesuprantamus religijos principus ir tikėjimus, prieštaraujančius krikščionybei ir šiuolaikinei kultūrai. Norėdami kuo natūraliau pateikti sukauptą informaciją, režisieriai Aaron'as Aites'as ir Audrey's Ewell'as keliems metams persikėlė gyventi į Norvegiją ir per tą laikotarpį susidraugavo su vietiniais atlikėjais. Tokiu būdu jie sukuria stebėtinai intymų portretą apie smurtinį, bet iki galo nesuprastą pasaulį. Until the Light Takes Us - tai aitrus ir jaudinantis pasakojimas apie pagrindinę sub-kultūros idėją, bylojančią, jog realybė - tai žmonių sukurtas dirbtinas pasaulis, nuošaly paliekantis tikrą tiesą. Juosta dalyvavo daugelyje tarptautinių festivalių.




                        Up in the Air

                        Režisierius: Jason Reitman
                        Studija: Paramount Pictures
                        Žanras: Drama, Komedija, Romanas
                        Premjera: 2009-12-04
                        Vaidina: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman, Tamala Jones, Chris Lowell.


                        Istorija:
                        Oskarui nominuotas Jason'as Reidman'as 2007-ais metais pristatęs neįtikėtinai sėkmingą Juno juostą, šiais metais pargrįžta su savo nauju darbu Up in the Air su Oskaro laimėtoju George'u Clooney'iu pagrindinėje rolėje. Ryan'as Ringham'as (G.Clooney) didžiąją dalį savo gyvenimo praleido kelionėse. Kai jo kompanija nusprendžia sumažinti išlaidų biudžetą, vyriškis atsiduria beviltiškoje situacijoje ir maža to, dar priverstas kovoti dėl darbo vietos. Jis yra pripratęs daug laiko praleidinėti namie, bet visą savo karjerą siekė vienintelio tikslo: apkeliauti begalę mylių aplinkui pasaulį. Stokholmo festivalyje juosta buvo nominuota Bronzinio Arklio apdovanojimui. Šių metų Oskaro rinkimuose filmas jau dabar nominuotas šešioms Auksinio Gaublio nominacijoms.





                        Big River Man

                        Režisierius: John Maringouin
                        Studija: -
                        Žanras: Dokumentika
                        Premjera: 2009-12-04
                        Vaidina: Martin Strel.


                        Istorija:
                        Kas geriausias visų laikų plaukikas? Michael'as Phelps'as? Mark'as Spitz'as? Jeigu oficialūs duomenys yra jūsų kriterijus, tada gal būt, bet vargu ar išgėrę du butelius vyno jie sugebėtų perplaukti visą Amazonės upę. Tai įkvėpianti dokumentika apie ištvėrmingą Slovėnijos plaukiką Martin'ą Strel'ą. Jis savarankiškai buvo sėkmingai įveikęs Dunojaus, Jangdzi ir Misisipės upių distancijas. Būdamas savo penkiasdešimtmetyje ir vis dar su pavydėtina sveikata Martin'as daug keliauja po pasaulį, tuo pačiu susidurdamas su nesibaigiančiais kliūčių ruožais. Filmas pasakoja apie vieną iš Martin'o ir jo sūnaus ekspedicijų. Filmo režisierius John'as Maringouin'as pristato ilgiausią ir labiausiai rizikingą plaukimą visos žmonijos istorijoje. Daugelis šį žmogų vadina tiesiog pamišėliu, bet jis yra nuoširdžiai pagarbintas savo statusu. Pasinaudodamas kvapą užimančią kinematografija, režisierius nufilmuoja vieno žmogaus ir jo kvailų bei narsių veiksmų dokumentiką. Sundance festivalyje juosta laimėjo kinematografijos apdovanojimą dokumentikos srityje, o taipogi buvo nominuota pagrindiniam žiuri prizui.




                        A Single Man

                        Režisierius: Tom Ford
                        Studija: The Weinstein Company
                        Žanras: Drama
                        Premjera: 2009-12-11
                        Vaidina: Colin Firth, Julianne Moore, Matthew Goode, Ginnifer Goodwin, Nicholas Hoult.


                        Istorija:
                        Tai 1962-ais metais, Los Andželo mieste, vykstanti istorija apie 52 metų koledžo profesorių Gorge'ą Falconer'į (C.Firth), bandantį surasti gyvenimo tikslą po savo ilgamečio partnerio Jim'o (M.Goode) mirties. Gorge'as neįsivaizduoja tolimesnio savo likimo, kol vieną dieną grandinė netikėtų atsitikimų ir susitikimų suteikia jam vilties. Gorge'as intymiai susibičiuliauja su artima drauge Charley (J.Moore), kuri pati yra perpildyta ateities nusistatymų abejonėmis. Taipogi Gorge'as pradeda jausti nepaaiškinamą aistrą vienam iš savo studentų Kenny'iui (N.Hoult), primenančių jam save pati savo vaikystėje. A Single Man - tai romantiškas nutrauktos meilės apsakymas, atveriantis žmonių vienišumo savijautą ir mažiau pastebimų gyvenimo dalykų realią svarbą. Tai yra debiutinis Tom'o Ford'o filmas laimėjęs ne vieną apdovanojimą ir atnešęs jam neabejotiną sėkmę. Pagrindinis filmo aktorius Colin'as Firth'as Venecijos festivalyje laimėjo "Volpi" taurę už geriausią vyriškos rolės vaidybą. Ne ką praščiau jis pasirodė ir Tarptautiniame Santa Barbaros ir Nepriklausomos Sielos festivaliuose. Filmas taipogi dalyvavo Toronto, Tokijo ir Londono festivaliuose.




                        Invictus

                        Režisierius: Clint Eastwood
                        Studija: Warner Bros. Pictures
                        Žanras: Drama, Sportas
                        Premjera: 2009-12-11
                        Vaidina: Morgan Freeman, Matt Damon, Julian Lewis Jones, Marguerite Wheatley, Tony Kgoroge, Patrick Mofokeng, Matt Stern.


                        Istorija:
                        Naujausias Clint'o Eastwood'o filmas pasakoja įkvepiančią tiesos istoriją apie tai, kaip naujai išrinktas Pietų Afrikos prezidentas susivienijo su nacionaline regbio komanda tam, kad sugebėtų atnešti taiką savo šaliai. Puikiai žinodamas, kad dėl esminių ekonominių nelygumų jo šalis yra pasidalijusi į skirtingas segregacijas, Nelson'as Mandela (M.Freeman) visais įmanomais būdais bando padėti savo žmonėms prasibrauti iki pasaulio Taurės varžybų ir taip suvienyti visos šalies tikėjimą ir vieningumo dvasią. Sportinė drama pastatyta remiantis tikrais 1995-ų metų įvykiais.






                        The Lovely Bones

                        Režisierius: Peter Jackson
                        Studija: DreamWorks Pictures (Paramount)
                        Žanras: Drama, Trileris, Fantastika, Kriminalas
                        Premjera: 2009-12-11
                        Vaidina: Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Michael Imperioli, Saoirse Ronan.


                        Istorija:
                        Filmas pastatytas pagal populiarią ir kritikų pripažintą Alice'os Febold novelę ir surežisuotas Oskarą laimėjusio režisieriaus Peter'io Jackson'o. The Lovely Bones - tai pasakojimas apie nužudytos mergaitės sielą, stebinčią savo žudiką iš dangaus. Susie (S.Ronan) privalo susidoroti su savo paties keršto jausmu, kol likę šeimos nariai bet kokia kaina bando surasti atsakingą asmenį ir iškentėti skaudžią vaiko netektį.







                        My Son, My Son, What Have Ye Done?

                        Režisierius: Werner Herzog
                        Studija: Industrial Entertainment
                        Žanras: Drama, Kriminalinis, Psichologinis
                        Premjera: 2009-12-11
                        Vaidina: Willem Dafoe, Michael Shannon, Brad Dourif, Chloë Sevigny, Michale Peña, Udo Kier, Verne Troyer, Grace Zabriskie, Irma P. Hall, Braden Lynch.


                        Istorija:
                        Policijos pareigūnas Hank'as (W.Dafoe) iškviečiamas į pagarbų San Diego rajoną, kuriame vyras vardu Brad'as (Auksinės Statulėlės nominantas M.Shannon) laiko paslėpęs du įkaitus. Tuo tarpu netoli nuo įvykio vietos atrandama numirusi Brad'o mama, gulinti vidury gatvės kraujo upėje. Greitai aplinkui vienaaukštį Brad'o namą susiburia visa virtinė pažįstamų, bičiulių ir draugų. Tuo tarpu blankūs istorijos gabaliukai pradeda po truputį aiškėti. Hank'as įsigilina į Brad'o praeitį ir sužino daug naujų faktų, galinčių nulemti tolimesnį operacijos vykdymą. Kaip pasirodo, Brad'as neseniai sirgo keistu motinystės kompleksu. Venecijos festivalyje juosta buvo nominuota Auksinio Liūto apdovanojimui. Filmas paremtas šiurpinančia tiesos istorija.





                        The Vicious Kind

                        Režisierius: Lee Toland Krieger
                        Studija: 72nd Street Productions
                        Žanras: Komedija, Drama
                        Premjera: 2009-12-11
                        Vaidina: Adam Scott, Brittany Snow, Alex Frost, J.K. Simmons.


                        Istorija:
                        Brittany Snow suvaidins pavyzdingą moterį, susiduriančią su draugystės problemomis. Kai jos vaikinas (A.Scott) ją pakviečia į savo namus Padėkos Dienos progą, jo apsėstas vyresnysis brolis pradeda prie jos prisikabinėti. Naujojo Orleano festivalyje filmas laimėjo "Ateities Apysakos" apdovanojimą. Strasbūro ir Nepriklausomos Sielos festivaliuose pagrindinis aktorius Adam'as Scott'as buvo apdovanotas už geriausią vaidybą.







                        Yesterday Was a Lie

                        Režisierius: James Kerwin
                        Studija: Helicon Arts Cooperative
                        Žanras: Mistika, Mokslinė Fantastika, Drama
                        Premjera: 2009-12-11
                        Vaidina: Kipleigh Brown, Chase Masterson, John Newton, Mik Scriba, Nathan Mobley, Warren Davis.


                        Istorija:
                        Sumani mergina Hoyle (K.Brown) tyrinėja intravertiškų požiūrių atlikėją ir archeologą John'ą Dudus'ą (J.Newton). Bet jos darbas pasisuka visiškai kita linkme, kai su ja pradeda atsitikinėti paslaptingi ir nerišlūs įvykiai. Savo ištikimo ir gražaus partnerio pagalba, Hoyle atskleidžia pritrenkiančias paslaptis. Tačiau kai jos ir Dudas'o santykiai pasiekia visai kitą lygmenį, ji sužino, kad stipriausios žmogaus sąvokos, meilė ir skausmas, yra nepavaldžios begalinėms mokslo riboms. Tarptautiniame Meksikos festivalyje, filmo režisierius James'as Kerwin'as laimėjo Auksinio Delno apdovanojimą. Niujorko "Vaizduotės Fiestoje" režisierius laimėjo kinematografijos apdovanojimą už režisūrą ir originalų scenarijų.





                        A Town Called Panic (Panique au village)

                        Režisierius: Stephane Aubier, Vincent Pata
                        Studija: Zeitgeist Films
                        Žanras: Animacija, Nuotykiai, Komedija
                        Premjera: 2009-12-16
                        Įgarsina: Jeanne Balibar, Nicolas Buysse, Véronique Dumont, Bruce Ellison, Christine Grulois, Stéphane Aubier, Christelle Mahy.


                        Istorija:
                        Fantastikos Fiestos laimėtojas A Town Called Panic yra pirmasis rankų darbo technikos animacinis filmukas patekęs į Kanų festivalio oficialią programą. Tai kuoktelėję, labai linksmi ir siurrealistiški trijų žaislų, pravarde Kaubojus, Indėnas ir Arklys, nuotykiai. Visi jie gyvena kaimiškų bruožų miestelyje, kuriame vyksta keisčiausi nutikimai. A Town Called Panic - tai keistuoliškas, bet tuo pat metu ne mažiau protingas pasakojimas, pasižymintis psichopatiška maniera. Tarptautiniame Katalonijos festivalyje juosta laimėjo pagrindinį prizą animacijos srityje.






                        Crazy Heart

                        Režisierius: Scott Cooper
                        Studija: Fox Searchlight Pictures
                        Žanras: Drama, Muzikinis
                        Premjera: 2009-12-16
                        Vaidina: Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal, Robert Duvall, Sarah Jane Morris.


                        Istorija:
                        Keturiskart Auksinės Statulėlės nominantas Jeff'as Bridge'as suvaidins komiškai turtingą, pusiau tragišką veikėją Bad'ą Blake'ą debiutiniame Scott'o Cooper'io filme Crazy Heart. Bad'as Blake'as yra sulaužytas, sunkiai gyvenantis kantri muzikos atlikėjas. Savo gyvenime jis visada turėjo viena santuoka daugiau, nei reikėjo, daug laiko praleisdavo kelionėse ir niekada neatsisakydavo vieno kito alaus bokalo. Bad'as niekuo sau negali padėti ir privalo ieškotis išsigelbėjimo, kurį jam padeda atrasti žurnalistė Jean'ė (M.Gyllenhaal), matydama jame tikrą vyrą. Bandydamas išpirkti visas savo padarytas nuodėmes, Bad'as supranta, koks iš tikrųjų gali būti sunkus gyvenimas, kai tu užmerki savo akis. Nepriklausomos Sielos festivalyje Jeff'as Bridge'as laimėjo apdovanojimą už geriausią vaidybą, o režisierius Scott'as Cooper'is už geriausią debiutinę juostą.





                        Ricky

                        Režisierius: François Ozon
                        Studija: IFC Films
                        Žanras: Drama, Komedija, Fantastika
                        Premjera: 2009-12-16
                        Vaidina: Sergi López, Sergi Lopez, Alexandra Lamy, Arthur Peyret.


                        Istorija:
                        Kruopščiai sumaišydamas šeimyninę dramą ir fantastikos elementus, Francois'as Ozon'as (Swimming Pool, 8 Women, Under the Sand) pristato savo naują darbą, pasakojimą apie vienišą motiną, kurios kūdikis yra apdovanotas nepaaiškinamomis galiomis. Augindama savo jauną dukrą, Katie (A.Lamy) visą savo dieną pradirba fabrike. Netikėtai naujas darbuotojas Paco (S.Lopez) pradeda jai rodyti papildomą dėmesį. Neužilgo jis persikelia pas ją gyventi ir Katie nuo jo pastoja. Tada ir gimsta jų sūnus Ricky's. Iš pradžių jų šeima atrodė nepakartojamai laiminga, bet greitai su naujagimiu pradeda vykti keisti dalykai. Tai yra viena iš Didžiosios Britanijos rašytojo Rose'o Termain'o knygos adaptacijų. Ricky - paslaptingas, aitrus ir humoristinis pasakojimas apie netikėtą šeimos dinamiškumą. Tarptautiniame Berlyno festivalyje juostos režisierius F.Ozon'as buvo apdovanotas Auksinės Berlyno Meškos prizu.




                        Avatar

                        Režisierius: James Cameron
                        Studija: 20th Century Fox
                        Žanras: Mokslinė Fantastika, Trileris, Nuotykiai, Veiksmo
                        Premjera: 2009-12-18
                        Vaidina: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder, Peter Mensah, Laz Alonso, Wes Studi, Stephen Lang, Matt Gerald.


                        Istorija:
                        Avatar - tai naujausių kino efektų veiksmo filmas, perkeliantis žiūrovą anapus jo vaizduotės ir papasakojantis epinę istoriją apie civilizacijos išgelbėjimą ir fatalią dviejų rasių dvikovą. Šią grandiozinę juostą pristato ne kas kitas, o pats James'as Cameron'as, kadaise sudrebinęs visą pasaulį su savo garsiąja Titaniko juosta. Pradirbęs prie šio projekto net keturis metus, J.Cameron'as išdidžiai visam pasauliui Kalėdų proga dovanoja savo naują viziją, nepamirštamą kinematografijos stebuklą ir pažangiausių technologijų grafinį spektaklį. Pagrindinis filmo veikėjas yra buvęs karininkas Jake'as Sully's (S.Worthington) prikaltas prie invalido vežimėlio. Jake'as visada svajojo atrasti motyvacinį potraukį, dėl kurio būtų verta paaukoti savo gyvybę. Jake'as buvo suverbuotas skrydžiui į Pandora planetą, kurioje žmonės aptiko svarbių mineralinių iškasenų, Žemėje siekiančių dvidešimt milijonų dolerių už kilogramą kainos. Kad pagreitinti savo darbą, žmonės savo kūnus ir proto ląsteles nusprendžia sujungti su vietiniu gyventojų humanoidais, vadinančiais save Na'vi. Jake'as geranoriškai sutinka prisidėti prie eksperimento ir to pasekmėje įgauna naują pavidalą, kuris jam leidžia vėl atsistoti ant kojų. Jis privalo įsiskverbti į vietinių gyventojų grupuotę ir išgauti kuo daugiau vertingos informacijos. Su laiku jis susidraugauja su viena iš atstovių Neytiri (Z.Saldana). Kai žmonių kantrumas išsisemia ir prasideda karas, Jake'as nusprendžia padėti naujiems draugams epinėje kovoje prieš žmonijos pajėgas. Juosta nominuota keturiems Auksinio Gaublio apdovanojimams.




                        Nine

                        Režisierius: Rob Marshall
                        Studija: The Weinstein Company
                        Žanras: Miuziklas, Drama, Romanas
                        Premjera: 2009-11-20
                        Vaidina: Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Judi Dench, Kate Hudson, Stacy Ferguson, Sophia Loren.


                        Istorija:
                        Nine - tai virpantis ir provokuojantis miuziklas atpasakojantis vieno geriausio kino režisierių, Gaido (D.Day-Lewis), gyvenimą, kūrybingumo ir asmeninių pojučių krizę. Moterys buvo svarbiausia jo gyvenimo dalimi. Tai buvo jo nepakeičiamos mūzos. Kiekviena jų savaip įtakojo jo elgseną. Visas šias asmenybes suvaidino talentingos ir ne ką mažiau žinomos aktorės: Guido žmona (M.Cottilard), šeimininkė (P.Cruz), filmų mūza (N.Kidman), artima draugė (J.Dench), jauna mados žurnalistė (K.Hudson), prostitutė iš vaikystės laikų (S.Ferguson) ir jo motina (S.Loren). Originalioji 1982 metų juosta buvo laimėjusį dvyliką skirtingų apdovanojimų ir pripažinta geriausia muzikine adaptacija. Tuo tarpu, šių metų juosta nominuota penkiems Auksinio Gaublio apdovanojimams. Be to, Nine filmas jau dabar gali pasigirti dvejais apdovanojimais ir 22-mis nominacijomis.




                        Police, Adjective

                        Režisierius: Corneliu Porumboiu
                        Studija: IFC Films
                        Žanras: Drama, Kriminalinis
                        Premjera: 2009-12-23
                        Vaidina: Dragos Bucur, Vlad Ivanov, Irina Saulescu, Ion Stoica, Marian Ghenea, Cosmin Selesi, George Remes, Dan Cogalniceanu, Serban Georgevici, Alexandru Sabadac.


                        Istorija:
                        Police, Adjective - tai ironiška komedija apie smulkų kriminalą, žmonių pasąmonę ir nacionalinės kalbos grožį. Triumfuojantis Rumunijos kinematografijos darbas. Kanų festivalyje filmas laimėjo Tarptautinės Kritikų Federacijos ir žiuri apdovanojimus. Jaunas policininkas vardu Cristis atsisako suimti jauną mokinį prekiaujantį narkotikais. Jis mano, kad tai nėra jo kaltė, bei tuo pačiu nenori jam gadinti tolimesnių gyvenimo perspektyvų. Sąžinė neleidžia jam to padaryti. Bet panašu, kad jo viršinikui žodis "sąžinė" reiškia visai ką kitą.






                        The Imaginarium of Doctor Parnassus

                        Režisierius: Terry Gilliam
                        Studija: Sony Pictures Classics
                        Žanras: Nuotykiai, Fantastika, Mistika
                        Premjera: 2009-12-25
                        Vaidina: Heath Ledger, Christopher Plummer, Tom Waits, Lily Cole, Andrew Garfield, Verne Troyer, Johnny Depp, Colin Farrell, Jude Law.


                        Istorija:
                        The Imaginarium of Doctor Parnassus pasakoja šių dienų moralės istoriją. Daktaras Parnassus'as (C.Plummer) ir jo ypatingas keliaujantis cirkas žiūrovams leidžia pasirinkti tarp šviesos ir džiaugsmo, bei tamsos ir liūdesio. Turintis ypatingą dovaną vadovauti kitų žmonių vaizduotei, daktaras yra prakeiktas tamsia ir nežinoma paslaptimi. Seniai jis su Velniu sudarė sutartį, dėka kurios tapo nemirtingu. Keliais amžiais vėliau, įsimylėjęs gražią merginą, daktaras ir vėl su Velniu sudarė sutartį, iškeisdamas savo nemirtingumą į jaunystę. Bet šįkart jis tai padarė su viena sąlyga. Kai tik Dr.Parnassus'o vaikui sukaks šešiolika metų - jis taps Velnio nuosavybe. Po kurio laiko gimsta dukra Valentin'a (L.Cole). Daktaras bando surasti priešnuodį beviltiškai situacijai. Tačiau Velnias visgi apsvarsto pradines sąlygas ir yra pasiruošęs lažintis dėl Parnassus'o dukros. Tas kas pirmasis sugebės sugundyti penkias žmonių sielas, tas ir gaus Valentin'ą amžiams. Patraukliuose lakios vaizduotės lenktynėse su minia siurrealistiškų kliūčių Dr.Parnassus'as yra pasiryžęs išlaisvinti savo sėklą iš Velnio rankų. "Palydovo" apdovanojimuose režisierius Terry's Gilliam'as laimėjo prizą už meniškai išsilavinusią režisūrą. Taip pat juosta buvo nominuota keliose atskirose skiltyse už geriausius vizualinius efektus, originalų kostiumų dizainą ir geriausią atliekamąją kino dainą "We Are The Children of the World".




                        Sherlock Holmes

                        Režisierius: Guy Ritchie
                        Studija: Warner Bros. Pictures
                        Žanras: Veiksmo, Nuotykiai, Mistika
                        Premjera: 2009-12-25
                        Vaidina: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong, Eddie Marsan, Kelly Reilly.


                        Istorija:
                        Arthur'o Conan'o Doyle'o žymiausi personažai dar vienam kartui sugrįžta prie didžiųjų kino ekranų. Kultinis Sherlock'as Holmes'as (R.Downey jaunesnysis) ir jo ištikimas partneris Daktaras Watson'as (J.Law) privalės įminti paskutinią savo mįslę. Pasinaudodamas savo kovos menų gebėjimais ir sumanumu S.Holmes'as turės eilinį sykį parklupdyti savo nežinomą priešininką ir sutrukdyti jo mirtinam planui, galinčiam sužlugdyti visą šalį.







                        The White Ribbon

                        Režisierius: Michael Haneke
                        Studija: Sony Pictures Classics
                        Žanras: Drama, Karinis, Istorinis
                        Premjera: 2009-12-30
                        Vaidina: Susanne Lothar, Ulrich Tukur, Theo Trebs, Michael Schenk.


                        Istorija:
                        The White Ribborn filmo veiksmas vyksta dar neprasidėjus Pirmam Pasauliniam Karui. Tai pasakojimas apie neišgirstas vaikų kančių maldas, su kuriais šiurkščiai elgdavosi suaugę gyventojai. Keistų įvykių kruša apgaubė nežymų Vokietijos kaimą, kuriame palaipsniui visi nesusipratimai peraugo į kažką žymiai žiauresnio negu paprasta bausmė. Filmas pastatytas pagal Jean-Claude'o Carriere'o knygą. Kanų festivalyje filmo režisierius Michael'as Haneke'as laimėjo Auksinio Delno, Tarptautinės Kritikų Federacijos ir Tautinės Prancūzų Ugdymo Sistemos apdovanojimus. Europos Kino apdovanojimuose juosta laimėjo pagrindinį programos prizą, o M.Haneke'as buvo apdovanotas už geriausią režisūrą. "Palydovo" apdovanojimuose juosta laimėjo geriausio filmo užsienio kalba prizą.
                        Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2009-12-19, 20:55.

                        Comment

                        • Silvestras
                          Rimtas forumo narys



                          • 2008 04 18
                          • 162


                          Broken Embraces
                          "I wouldn't mind dying after f*cking with you for days, weeks, months, years, centuries."


                          Pažiūrėjau naują ispanų kino legendos Pėdro Almodovaro (Pedro Almodóvar) dramą apie nelaimingą žmonių meilę ir nesusiryšusius likimus. Galima taip išsireikšti, jei mąstyti paviršutiniškai. Iš tikrųjų filmas kur kas gilesnis. Praeitais, 2009 metais, Kanų kino festivalyje juostos režisierius buvo nominuotas Auksinio Delno apdovanojimui; Europos kino apdovanojimuose jis taip pat laimėjo prizą tuo pačiu pavadinimu, o pagrindinė aktorė Penelopė Kruz susišlovė geriausios aktorės titulą. Tuo tarpu dar vyksiančiuose Auksinio Gaublio apdovanojimuose filmas varžysis geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje. Broken Embraces - tai kompleksuotas pasakojimas apie aklą rašytoją bei kūrėją, jo gyvenimo ypatumus ir santykius su artimais žmonėmis. Tačiau tokiu jis buvo ne visada. Kadaise jis sėkmingai montavo nuosavus filmus ir džiaugėsi nesibaigiančia gyvenimo virtyne, kol neįsimylėjo savo naujos aktorės. Praktiškai nuo šios akimirkos ir prasideda pagrindinis filmo etapas. Bendrai visa atmosfera labai liūdna ir niūri, pasekoje visų pasidaro tiesiog gaila, bet taip tarsi bandoma išryškinti pagrindinią tiesą, kad gyvenimas nėra lengvas. Filmo veiksmas prasideda praėjus daugiau nei dešimčiai metų nuo praeityje įvykusios esminės tragedijos. Aklas rašytojas Heris Keinas (Lluís Homar), spėjęs pamiršti savo nelaimę, ramiai sau gyvena alsuojančiame Madrido mieste ir besidarbuoja prie savo knygų. Vieną dieną prie jo durų slenksčio pasirodo paslaptingas jaunuolis, Heriui pasiūlantis prisidėti prie jo projekto bei padėti nufilmuoti bendrą filmą. Įtartino jaunuolio pasiūlymas iškarto ant ausų pastato Herio asistentę ir gerą draugę Džūdiją (Blanca Portillo). Neužilgo sunerimsta ir pats Heris. Vėliau filmas mus nukelai keliais metais atgal ir papasakoja pagrindinią istoriją, visam laikui pakeitusia daugelio žmonių gyvenimus. Iš pirmo žvilgsnio galima pamanyti, kad viskas tai jau kažkur matyta, kažkur girdėta, nieko naujo - nežiūrėsiu. Na, be jokios abejonės kiekvienas iš mūsų turi priežastį taip manyti, bet visgi rekomenduoju jums patikrinti šį tragišką darbelį. Filmo įvykiai ganėtinai supainioti, bet jokiu būdu nenusileidžia iki pigaus įsimylėjelių romano ydų. Ryškiai matosi, kad išnaudodamas perdėtą veikėjų jautrumą, režisierius bando prieiti iš meninės pusės. Šiuo atveju negalima nepamynėti, kad vienoje iš pagrindinių rolių suvaidino žavinga ir seksuali ispanų aktorė Penelopė Kruz (Penélope Cruz). Jos vaidyba šiame filme iš tikrųjų pagirtina ir tuo pačiu nemažiau įsimintina. Iš esmės šiame filme vaidyba reiškia labai daug, tad visos aktorių komandos kokybiškas pasirodymas išleido juostai pasilikti aukštumoje. Režisierius neapsiriboja tik tradiciniais žanro siužeto vingiais ir įneša nemažą dalelę nuosavo indėlio kartu su raminančiais Europos kraštovaizdžiais. Kartais išdygstanti mistika pakvipusi muzika kaip reikiant viską išjudina iš vietos ir sukuria hiptnotizuojančią ir iki galo nepaaiškinamą įvykių tėkmę. Išskirtinai patiko, kad iš pažiūros nelaimingų žmonių ratas ir begalinis išgyvenimų labirintas pavyzdingai peraugo į dosnų ir patrauklų detektyvinių manerų trilerį, reikalaujanti tolimesnių atsakymų. Pats gi režisūros stilius yra gundantis ir spinduliuojantis ryškia idėja. Kas dėl romantikos, tai filmas taipogi jos nestokoja. Kai kurios scenos per daug atviros, kai kurios per daug ištvyrkusios, kai kurios per daug jausmingos ar tiesiog pamišusios, bet argi nuo to meilė tik nepasidaro gražesnė ir ryškesnė? Prieinu prie išvados, kad savo filmų pagalba P.Almodovaras bando mums pasakyti, jog kasdienynis žmonių gyvenimas yra supainiotas melo, aistrų, išdavyščių ir neištikimybių pinklėse. Tuo pačiu jis nemažai dėmesio skyria depresinei pasaulėžiūrai. Nepaisant begalinių filmo bandymų pavergti žiūrovą tamsiąja istorijos puse, galutinis rezultatas itin ginčytinas. Atidėjus į šalį visą literatūrinę dramos vertę, paprasčiausiai gali pristigti realesnio pateikimo pavidalo. Istorijos vystymas primena klasikinės muilo operos scenarijų. Tas suktas meilės kabaretas iš režisūros priverčia tikėtis ko labiau profesionalesnio. Bet tai tik vienas iš nedaugelio minusų. Antroji filmo pusė pasižymi ypatingu vyliuojančiu efektu, prikaustančiu tave prie ekrano ir paliekančiu finalinės atomazgos spėlionėse. Aišku daugiau ar mažiau P.Almodovaras sužaidžia ant žiūrovo jausmų, bet tai ne vienintelis koziris. Na o bendrai tai yra rimtas filmas, galintis sugraudinti kaip savo pasižadėjusiais veikėjais, taip ir nesąžininga išgyvenimų ironija. Mintys išsilavinusios, moralė subrendusi, nors dialogai kartais trupučiuka nuobodūs. Aiškus faktas, kad ne geriausias P.Almodovaro kūrinys, bet solidus ispano kolekcijos papildymas. Pasiruoškite pravirkti, nustebti ar netikėtai nusivilti dėl įprastinio ir kiek nuvalkioto monotoniškumo.

                          1) Cat Power - Werewolf
                          2) Alberto Iglesias - Tema de Amor Ciego
                          3) Alberto Iglesias - La Visita de Ray-X
                          Spoileris:
                          Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2010-01-07, 21:36.

                          Comment

                          • pinokio
                            友情

                            • 2008 11 16
                            • 218

                            Is situ filmu man geriausias yra avatar.Maciau kino teatre ir dabar dar galeciau nueiti koki karta

                            Comment

                            • Cemetary Rapist
                              Naujokas
                              • 2010 01 02
                              • 6

                              Bliakerių filmą reiks pažėt

                              Comment

                              • Toxiz
                                Naujokas

                                • 2009 10 25
                                • 13

                                Avatar'as ziauriai geras filmas, patariu visiem nueit 3d

                                Comment

                                Working...