Kinas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Silvestras
    Rimtas forumo narys



    • 2008 04 18
    • 162


    Coraline

    Be Careful What You Wish For
    Nežinau ar kas žino, bet 1993-iais metais filmo Coraline režisierius Henry's Selick'as susivienijęs su Tim'u Bunton'u sukurė savų laikų animuotą stebuklą pavadinimu The Nightmare Before Christmas. Nuo to laiko režisieriai darbuojasi atskirai vienas nuo kito ties pavieniu projektu. Kol 2005-siais T.Bunton'as sukurė Corpse Bride, H.Selick'as mano manymu niekuo itin patraukliu neiišsiskyrė per paskutinius metus. Ir štai pagaliau, 2009-siais teko pažiūrėti jo naujausią darbą - Coraline, pastatytą pagal Neil'o Gaiman'o novelę. Sunku apsispręsti būtent kuriai auditorijos pusei skirtas šis pasakojimas. Į tai galima pažiūrėti iš dviejų pusių. Iš esmės vaizduojamos filmo spalvos ganėtinai tamsios o fonas paremtas iškrypusiais antspalviais. Be to tai visgi pasakojimas apie mažą mergaitę atsidurusia kaitaliojamame pasaulyje, kuriame jinai sutinka savo tėvų magiškąją versiją. Kaip tai kam nepasirodytų, šis stilius žymiai skiriasi nuo dažniausiai priimtinų šeimininių pasakojmų. Tačiau kas nors šiek tiek yra susipažinęs su režisieriu išskirtiniu stiliumi, per daug nenustebs. Coraline juostoje panaudojami visi originalūs kūrybinės porelės elementai. Bet, kad pats pasakojimas ir herojų mintys labai jau vaikiškos. Tai absoliučiai užgniaužia nors menkiausio rimtumo požymius. Bet tai nėra blogai. Sąligynai, žinodamas ką žiūrėsi, gali susikoncentruoti ties atitinkama istorija ir tiesiog žiūrėti. Ar tai tau patiks, ar ne, tai jau kitas klausimas. Nepaisant to, kad filmas labiau skirtas vaikams, Coraline galima išskirti nemažai teigiamų pusių. Iš pažiūros tai labai profesionalus kūrinys. Galu gale, bežiūrint šitą filmą, galima tiesiog pasimėgauti kokybiškai atdirbta animacija ir dar kartą įsitikinti ant kiek pažengusios šiuolaikinės technologijos. Išdalies galima teigti, kad galbūt verta pažiūrėt šį filmuką vien dėl vaizdžios animacijos. Kas be ko, Coraline pristatytas 3D formatu, tad visas fantastiškas pasaulis kartu su visais spalvingais, kūrybingais ir stebinančiais herojais beveik tiesiogine žodžio prasme atgyja priešais žiūrovo akis. Supras tie, kuriems pasisėkė viską tai pažiūrėti kino tetre su tikromis 3D vaizdo galimybėmis. Taip pat jauna aktorė D.Fanning puikiai padirbėjo ties pagrindinės veikėjos Coraline įgarsinimu. Švelnus paaugliškas balsas karts nuo karto su savais kaprizais. Mano akymis Coraline - mažytis, linksmas ir kūrybingas pasakojimas per daug kuo nestebinantis ir daugelyje epizodų netgi pabostantis. Visgi laikausi savo nuomonės, kad būtent vaikams, šis animuotas filmas per daug nesuprantamas su savo abstrakčia fantastika ir pagrindine idėja. Juos neturėtų pamaloninti mintis apie netikrus tėvus norinčius išrauti Coraline akis ir įsiūti jai sagas. Šis filmas nuoširdžiai patraukiantis dėmesį, bet tuo pat metu keistas, bei kraupus.

    Bruno Coulais, Teri Hatcher & The Children's Choir of Nice - Dreaming
    Spoileris:


    Bruno Coulais & The Children's Choir of Nice - End Credits
    Spoileris:




    Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2009-06-24, 22:51.

    Comment

    • Silvestras
      Rimtas forumo narys



      • 2008 04 18
      • 162

      Mtv Movie Awards nesuvokiamai tragiški gavosi. Na, kad tai jau faktas. Jie neperžengs savo ribų ir nepateiks kažko originalaus. Bet kaip ir visada, verta pažiūrėti vien dėl šou ar pačios ceremonijos. Visi apdovanojimai - 100%-nis fanserviceas, mano žodžiais - sumautas cirkas, kažkokia parodija. Kaip ir visais kitais atvejais, su bandymu praplėst savo populiarmuo ribas ir pamaloninti visus tuos paauglius garbinančius visą Mtv popsovą stuffą. Aišku šie apdovanojimai nieko nereiškia. Stebiuosi, kad realiai atsiranda žmonių kurie į tai žiūri rimtai. Tas popsiukas Twilight sukaupė daugumą apdovanojimų, ar didesnė nesąmonė galėjo atsitikti? Šiaip jis tapo dar populiaresnis, aš jį pradėjau dar labiau nekęsti ir prie viso ko jau oficialiai anonsuota jo antroji dalis. Simply SUCKS.

      Comment

      • Silvestras
        Rimtas forumo narys



        • 2008 04 18
        • 162

        Kino Anonsas. Vasara 2009
        Birželis






        Land of the Lost

        Režisierius: Brad Silberling
        Studija: Universal Pictures
        Žanras: Adventure, Comedy, Sci-Fi
        Premjera: 2009-06-05
        Vaidina: Will Ferrell (Park Ranger Rick Marshall), Jorma Taccone (Chaka), Anna Friel (Holly), Danny McBride (Will).
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Will'as Ferrell'as suvaidins Rick'ą Marshall'ą - nevykusį mokslininką sukūrusį laiko mašiną, kuri, netikėtai jam pačiam, suveikė. Perkopęs laiko erdvę Rick'as (W.Ferell) atsidūrė senoviniame sumaišytos dimensijos pasaulyje su vaikštančiais dinozaurais ir fantastinėmis būtybėmis. Pramuštgalvišką kompaniją šioje komedijoje jam palaiko tyrimų asistentė Holly (A.Friel) ir nevykęs draugužis Will'as (D.McBride). Įstrigę laiko erdvėje trys pasimetėliai turi pasitikėti pirmykščiu žmogumi vardu Chaka (J.Taccone), teigiančiu žinąs vienintelį išėjimą iš šio pasaulio. Fantastinė komedija paremta klasikinėmis Sid'o ir Marty'čio Koff'ų televizijos serialo serijomis.




        My Life in Ruins

        Režisierius: Donald Petrie
        Studija: Fox Searchlight Pictures
        Žanras: Comedy
        Premjera: 2009-06-05
        Vaidina: Maria Adanez, Macarena Benites, Sheila Bernette, Heather Blair, María Botto, Jareb Dauplaise.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Išsivysčiusi iš populiarios Nia Vardalos komedijos My Big Fat Greek Wedding į ekranus žengia analogiška triukšminga vasaros komedija My Life in Ruins. Pasimetusi savo paties gyvenime Georgia (N.Vardalos) dirba kelionių gide. Nedideliai grupelei turistų rodydama savo mylimos Grecijos grožybes, ji pati po truputį atveria akis realiam pasauliui ir suranda dvasinę palaimą.






        The Hangover

        Režisierius: Todd Phillips
        Studija: Warner Bros. Pictures
        Žanras: Comedy
        Premjera: 2009-06-05
        Vaidina: Heather Graham, Bradley Cooper, Justin Bartha, Ed Helms, Zach Galifianakis, Rachael Harris, Ken Jeong, Sasha Barrese.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Dvi dienas prieš savo vestuves Doug'as su trim draugais nuvažiuoja į Vegase vykstantį viengungių vakarėlį, kurį jie dar ilgai prisimins. Atsibudę ryte jie nė velnio neprisiminė. Nesuvokiamu būdu jų nuomojamo Cezario Rūmu kambario vonioje žavingai ilsėjosi tigras, o viename iš kambarių gulėjo 6-rių mėnesių kūdikis. Ko tik ten nebuvo, bet vienintelio dalyko kuriuo jie nesurado - tai Doug'o. Pasibaigus laikui, atsigavęs trejetas suprato, kad reikia surasti Doug'ą ir spėti jį gražinti prie altoriaus sutartu laiku.




        Away We Go

        Režisierius: Sam Mendes
        Studija: Focus Features
        Žanras: Comedy, Drama
        Premjera: 2009-06-05
        Vaidina: John Krasinski, Maya Rudolph, Jeff Daniels, Carmen Ejogo, Jim Gaffigan, Maggie Gyllenhaal.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Auksinės Statulėlės laimėtojas Sam'as Mendes'as (American Beauty) pristato linksmą ir nuoširdžią, kūdikio besilaukiančios poros, kelionę aplink visą Ameriką. Suvaidinę porą J.Krasinski's ir M.Rudolph ieško idealios vietos savo šeimai. Pakeliui nutinka nemalonių atsitikimų, tačiau jie sutinka senus draugus ir giminaičius, kurie jiems padeda atrasti tikrų namų vietą savais būdais. Filme panaudojamos Alexi Murdoch'o kompozicijos.





        Downloading Nancy

        Režisierius: Johan Renck
        Studija: Strand Releasing
        Žanras: Drama, Thriller
        Premjera: 2009-06-05
        Vaidina: Maria Bello, Jason Patric, Rufus Sewell, Amy Brenneman, David Brown, Matthew Harrison, Sunny Doench, Justin Scot, Josh Strait.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Vieną dieną atėjęs namo po darbo Albert'as Stockwell'as (R.Sewell, Dark City, Illuminata) suranda žmonos paliktą raštelį, bylojantį, kad jinai išėjo susitikti su draugais. Praėjus kelioms dienoms Albert'as suprato, kad jo mylima Nancy (M.Bello, A History of Violence, Thank You for Smoking) dingo. Klaidžiodama internete Nancy surado savo išsigelbėjimą, vyrą vardu Louis'as Farley's. Abidvi sužalotos sielos suteikia vienas kitam komfortą meilykaudami trimatėje erdvėje, keisdamiesi fotografijomis ir elektroniniais laiškais. Nancy pagaliau surado vieną vienintelį dalyką galinti ją išvaduoti iš gyvenimo skausmo. Kol jinai persekioja įsivaizduojamą laisvę, Albert'as bando surinkt likusias dalelytes ir išsaugot žmoną. Juosta dalyvavo šių metų Sundance kino festivalyje.



        Tetro

        Režisierius: Francis Ford Coppola
        Studija: Summit Entertainment
        Žanras: Drama
        Premjera: 2009-06-11
        Vaidina: Vincent Gallo, Maribel Verdu, Alden Ehrenreich, Klaus Maria Brandauer, Carmen Maura, Rodrigo De la Serna, Leticia Bredice, Mike Amigorena, Sofía Gala, Francesca De Sapio.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Naivus 17-metis Bennie's atkeliauja į Buėnos Aires su viena viltimi - surasti savo vyresį brolį, kurio jis nematė daugiau negu dešimtmetį. Kadaise jo šeima iš Italijos emigravo į Argentiną, bet dėl ryškaus pripažinimo muzikos scenoje tėvas persikraustė gyvent į Niujorką. Kai Bennie's visgi suranda savo kaprizingą ir melancholišką brolį poetą Tetro, jis nustemba ant kiek jis pakito nuo paskutiniojo matyto karto. Norėdamas pasilikti su savo broliu ir jo mergina Miranda, Bennie's susikimba su prarastomis praeities detalėmis.




        Moon

        Režisierius: Duncan Jones
        Studija: Sony Pictures Classics
        Žanras: Sci-Fi, Thriller
        Premjera: 2009-06-12
        Vaidina: Sam Rockwell, Kaya Scodelario, Matt Berry, Benedict Wong, Malcolm Stewart, Dominique McElligott, Robin Chalk.
        Oficialus Puslapis


        Istorija:
        Filmo istorija pasakojama netolimoje ateityje. Astronautas Sam'as Bell'as (S.Rockwell) gyvena tolimoje mėnulio pusėje, vykdydamas savo trijų metų kontraktą pasirašyta su "Lunar Industries" kompanija. Sam'as turi prižiūrėti Žemės energijos šaltinį "Hellium-3". Dėl sugedusio palydovo Sam'as nebegali tiesiogiai susisiekt su savo šeima ar draugais. Jam tenka pasidžiaugti tik vaizdo įrašais. Po kelių savaičių baigiasi Sam'o kontraktas ir jis vėl galės gyvent kartu su savo žmona Tess ir trijų metų dukrele. Pagaliau jis paliks "Saragn" kosminę bazę ir galės su kažkuo normaliai pasikalbėt be bazėje įrengto palankaus kompiuterio. Greitai Sam'o sveikata pradeda šlubuoti. Jam pasireiškia stiprūs galvos skausmai ir haliucinacijos. Taip Sam'as mėnulyje sutinka jaunesnę ir piktesnę savęs versiją, kuri jam teigia, kad atvyko vykdyti trijų metų kontrakto, kurį Sam'as seniausiai atidirbo.



        The Taking of Pelham 123

        Režisierius: Tony Scott
        Studija: Columbia Pictures
        Žanras: Crime, Drama, Thriller
        Premjera: 2009-06-12
        Vaidina: Denzel Washington, John Travolta, James Gandolfini, Luis Guzman, Victor Gojcaj, Gbenga Akinnagbe.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        The Taking of Pelham 1 2 3 filme D.Washington'as vaidina Niujorko metro dispečerį Walter'į Garber'į, kurio eilinė darbo diena pavirsta į baisų chaosą, kai sumanus nusikaltėlis Ryder'is (J.Travolta) su savo nedidele grupuote pagrobia vieną iš Walter'io kontroliuojamų traukinių. Grobikai grasina nužudyt keleivius jeigu nutartu laiku nebus pristatyta atitinkama pinigų suma. Kylant įtampai, Garber'is nutaria pasinaudoti savo metro sistemos žiniomis, sukauptomis per ilgą darbo laikotarpį ir pabandyti išvilioti grobikus į atvirą vietą, bei išgelbėti užgrobtus keleivius. Tačiau vienintelės mįslės Garber'is visgi nebegali išnarplioti: netgi ir gavę pinigus, kokiu būdu gauja planuoja pasprukti iš pilnai apsuptų metro tunelių.




        Imagine That

        Režisierius: Karey Kirkpatrick
        Studija: Paramount Pictures
        Žanras: Comedy, Drama, Fantasy
        Premjera: 2009-06-12
        Vaidina: Eddie Murphy, Thomas Haden Church, Nicole Ari Parker, Ronny Cox, Martin Sheen.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Paramount Pictures ir Nickelodeon Movies pristato nuotaikingą komediją Imagine That, skirta visai šeimai. Eddie's Murphy's vaidina sėkmingą finansų vadovą. Savo gyvenime jis laiko suranda viskam, išskyrus savo 7-ių metų dukteriai (J.Shahidi). Kai jo pasitikėjimo jausmas savimi prapuola ir karjera pradeda grimzti gilyn, visų problemų sprendimo būdą jis atranda savo dukters įsivaizduojamame pasaulyje.





        Food, Inc.

        Režisierius: Robert Kenner
        Studija: Magnolia Pictures
        Žanras: Documentary
        Premjera: 2009-06-12
        Vaidina: Michael Pollan, Eric Schlosser.
        Spoileris:


        Istorija:
        Nepadailintas žvilgsnis į Jungtinių Amerikos Valstijų korporacijų maisto pramonę.






        Dead Snow (Død Snø)

        Režisierius: Tommy Wirkola
        Studija: IFC Films
        Žanras: Action, Adventure, Comedy, Horror
        Premjera: 2009-06-12
        Vaidina: Charlotte Frogner, Stig Frode Henriksen, Vegar Hoel, Orjan Gamst, Jeppe Laursen, Evy Kasseth Rosten, Jenny Skavlan.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Aštuoniems medicinos skyriaus studentams Rytinės atostogos prasidėjo visai nekaltai. Atvažiavę į nutartą vietą poilsiui, jie išpakuoja visus slidžių reikmenis ir alumi prikrautas dėžes. Jie pasiruošę pilnai pasimėgauti savo laisvu laiku snieguotuose, nuo civilizacijos atskirtuose, Norvegijos kalnuose. Vakare juos aplanko įtartinas slidininkas, kuris jiems papasakoja šiurpią istoriją apie Antrojo Pasaulinio Karo laikus ir įvykį susijusį su šia vietove. Bauginantį nacistų divizioną šiose žemėse sutraiškė sukilę vietiniai žmonės. Išgyvenusius karius jie paliko giliai po žeme, kur, kaip manoma, jie sušalę iki mirties. Tokiu būdu Norvegų režisierius Tommy's Wirkola pateikia mums Europietiško stiliaus siaubo juostą su parodijos elementais, skraidančiomis kūno galūnėmis ir nesibaigiančia mase besiliejančio kraujo.



        Sex Positive

        Režisierius: Daryl Wein
        Studija: Regent Releasing
        Žanras: Documentary
        Premjera: 2009-06-12
        Vaidina: Don Adler, Richard Berkowitz, Susan Brown, Demetre Daskalakis, Richard Dworkin, William Haseltine, Larry Kramer.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Sex Positive atveria revoliucingo gėjaus Richard'o Berkowitz'o gyvenimą. 1980-ais metais Richard'as tapo masiškai besiplečiančios AIDS lygos aktyvistu. Jo neprilygstamas indėlis į saugaus sekso išradimą niekada nebuvo pozityviai akcentuojamas. Išradęs modernios problemos sprendimą jis nutarė juo pasidalinti su visu pasauliu, bet niekas jam taip ir nesuteikė konkretaus šanso. Šį mėnesį skurstantis ir paliktas vienas Richard'as papasakos mums istoriją, kurios pasaulis niekada nenorėjo išgirsti.





        The Proposal

        Režisierius: Anne Fletcher
        Studija: Walt Disney Pictures
        Žanras: Comedy, Romance
        Premjera: 2009-06-19
        Vaidina: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White, Niecy Nash, Denis O'Hare, Malin Akerman.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Kai aukštai vertinamą knygų redaktorę (S.Bullock) vadovai deportuoja į jos gimtąją Kanadą, sumani darbuotoja visiems tuojau pat paskelbia, kad išteka už savo, nieko neįtariančio, asistento Andrew (R.Reynolds), kurį ji kankino visus bendrus darbo metus. Jis sutinka dalyvauti akivaizdžioje apgavystėje su keliomis išdėstytomis sąlygomis. Andrew užsinorėjo šiek tiek pašmaikštauti su savo bose. Neįtikima pora nuvyksta į Aliaską aplankyti Andrew šeimos. Mėgstanti vadovauti miesto mergina priversta išsisukinėti iš viena po kitos, nesklandžių, situacijų . Emigracijos pareigūnams lipant jiems ant kulnų, Margaret ir Andrew pasižadėjo būtinai laikytis nutarto plano, kas beatsitiktų.



        Year One

        Režisierius: Harold Ramis
        Studija: Columbia Pictures
        Žanras: Adventure, Comedy
        Premjera: 2009-06-19
        Vaidina: Jack Black, Michael Cera, Olivia Wilde, June Diane Raphael, David Cross, Juno Temple, Oliver Platt, Christopher Mintz-Plasse.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Kai du tingūs medžiotojai (J.Black & M.Cera) išvaromi iš savo primityvaus lagerio, jie išsiruošia į epinę kelionę aplinkui visą Antikos pasaulį, Columbia Pictures komedijoje, Year One. Juosta režisuoja Harold'as Ramis'as, vienas iš pagrindinių Ghostbusters sagos vykdomųjų asmenų.






        Whatever Works

        Režisierius: Woody Allen
        Studija: Sony Pictures Classics
        Žanras: Comedy, Romance
        Premjera: 2009-06-19
        Vaidina: Evan Rachel Wood, Henry Cavill, Patricia Clarkson, Kristen Johnston, Larry David, Ed Begley Jr., Michael McKean.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Ekscentriškas Niujorkietis (L.David) atsisako aukščiausios klasės gyvenimo dėl mažiau prašmatnaus, bet labiau savarankiško būdo. Senukas su charakteriu sutinka žavią merginą iš Pietų. Jų gyvenimo keliai netikėtai persipina ir jie abudu įsipainioja į bendrą bėdą. Woody Allen'as pristato neeilinę meilės ir šanso komediją.






        Transformers 2: Revenge of the Fallen

        Režisierius: Michael Bay
        Studija: Paramount Pictures
        Žanras: Action, Adventure, Sci-Fi
        Premjera: 2009-06-26
        Vaidina: Shia LaBeouf, Josh Duhamel, Megan Fox, Tyrese, Rainn Wilson, Matthew Marsden.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Populiaraus Michael'o Bay'jaus fantastinio veiksmo filmo tęsinys. Filmas apie velniškų išmerų robotus iš kitos planetos, galinčius keisti savo pavidalą ir transformuotis į visokio pobūdžio varomajį mechanizmą. Autobots'ams dar kartą teks susigrumti su Decepticons'ais didžiajame kino ekrane ir išgelbėti Žemę nuo totalaus sunaikinimo.






        Cheri

        Režisierius: Stephen Frears
        Studija: Miramax Films
        Žanras: Romance
        Premjera: 2009-06-26
        Vaidina: Michelle Pfeiffer, Kathy Bates, Rupert Friend, Felicity Jones, Frances Tomelty, Anita Pallenberg, Harriet Walter, Iben Hjejle, Bette Bourne.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Stulbinama filmo istorija pasakojama išdidžių Paryžiaus gražuolių laikais. Žavinga Lea (M.Pfeiffer) apmąsto savo atsistatydinimo galimybes. Lea visame Paryžiuje pagarsėjusi geidžiamiausia turtingų ir įžymių vyrų viliotoja. Jos planams ateina galas, kai seniai pažįstama šelmiška prostitutė Charlotte paprašo Lea pasirūpinti jos sūnumi ir išmokit 19-metį vaikiną gerbti ir vertinti moters grožį. Vyraujant sekso pagundoms, pinigams ir senstamumui, nenorintis susiprotėti jaunuolis įsimyli Lea'ą, suvokiančią, kad ji nebebus amžinai jauna ir graži. Režisierius Stephen'as Frears'as (The Queen) susigrupuoja su scenaristu Christopher'iu Hampton'u (Atonement) ir sukuria nešablonišką meilės romaną Cheri.



        My Sister's Keeper

        Režisierius: Nick Cassavetes
        Studija: Warner Bros. Pictures
        Žanras: Drama
        Premjera: 2009-06-26
        Vaidina: Cameron Diaz, Alec Baldwin, Abigail Breslin, Sofia Vassilieva, Thomas Dekker, Joan Cusack, Jason Patric, Elizabeth Daily.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Sara (C.Diaz) ir Brian'as (A.Baldwin) gyvena idealų šeimyninį gyvenimą, rūpindamiesi savo jaunu sūnumi ir dukrele. Tačiau netikėta ir širdį verianti naujiena priverčia juos apsispręsti ties sunkiu klausimu, galinčiu nulemti jų mergaitės gyvenimą. Jų bendras sprendimas apylygiai svarbus etikos ir moralės atžvilgiu. Tolimesni veiksmai realiai grasina sužlugdyti bendrą šeimos vertę. O netikėtai atskleista tiesa pakeičia visų supratimą apie meilę ir lojalumą.





        The Hurt Locker

        Režisierius: Kathryn Bigelow
        Studija: Summit Entertainment
        Žanras: Action, Drama, Thriller, War
        Premjera: 2009-06-26
        Vaidina: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Ralph Finnes, Guy Pearce.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        The Hurt Locker - žavintis ir pilnas įtampos, ryškiausių kariuomenės didvyrių ir jų darbo apytikslis portretas. Pasakojimas apie bombų nuginklavimo specialųjį būrį. Vaikinai metantys iššūkius savo likimams ir bandantys išgelbėt žmonių gyvybes pavojingiausioje pasaulio vietoje. Trys būrio specialistai bando nuginkluoti kelias šalikelėje aktyvuotas bombas ir Bagdado miestą paverst kuo saugesne vieta ne tik Amerikiečiams, bet ir vietiniams jo gyventojams. Virpantis žvilgsnis iš arti į vieną iš pavojingiausių pasaulio profesijų. Filmas paremtas kruopščiu Mark'o Boal'o žurnalistiniu tyrimu. Kathryn Bigelow nufilmuoja novatoriškai realistinį veiksmą ir intymią žmogaus psichikos dramą. Trys pagrindinius vaidmenis atliko Jeremy's Renner'is (Dahmer, The Assassination of Jesse James), Anthony's Mackie's (Half Nelson, We Are Marshall) ir Brian'as Geraghty's (We Are Marshall, Jarhead).



        The Stoning of Soraya M.

        Režisierius: Cyrus Nowrasteh
        Studija: Mpower Distribution
        Žanras: Drama
        Premjera: 2009-06-26
        Vaidina: Mozhan Marno, Shohreh Aghdashloo, James Caviezel, Navid Negahban, Ali Pourtash, David Diaan, Parviz Sayyad.
        Oficialus Puslapis

        Istorija:
        Paslapčių, korupcijos ir neteisybės pasaulyje vienas drąsus balsas papasakos nesufabrikuotą, viską pakeisiančia istoriją. Paremtas neįtikėtinai tikra istorija The Stoning of Soraya M. - tai atviras pasakojimas apie moterį persekiojama miesto mafiozų, liudijantis įtikinamą skriaudą visų akivaizdoje. Kas stos į bejėgio žmogaus pusę ir pakovos už tai, kas teisinga? Šis filmas pavaizduoja klasišką gėrio ir blogio priešpriešą. Toronto kino festivalyje buvo išrinktas labiausiai publikai patikusiu filmu. Auksinės Statulėlės laimėtojai Shohreh'ai Aghdashloo'ai (House of Sand and Fog) atiteko pagrindinis herojiškos Iranietės moters vardu Zahra vaidmuo. Kai į jos kaimą atvyksta patikimas žurnalistas (J.Caviezel, The Passion of the Christ, Deja Vu), Zahra pabando pasinaudoti vieninteliu šansu ir jam papasakoti viską, ką likę kaimo gyventojai su malonumu laikytų paslaptyje nuo pašalinių ausų.



        Fireflies in the Garden

        Režisierius: Dennis Lee
        Studija: Senator Entertainment
        Žanras: Drama
        Premjera: 2009-06-26
        Vaidina: Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Carrie-Anne Moss, Julia Roberts, Hayden Panettiere, Shannon Lucio, Ioan Gruffudd.
        Traileris

        Istorija:
        Pradedantysis, bet jau spėjęs laimėti porą apdovanojimų režisierius, Denis'as Lee (Jesus Henry Christ) suburia ansamblį žymių aktorių savo naujai šeimyninių problemų dramai. Oskaro laimėtoja J.Roberts vaidina juostos pagrindinę veikėją. Išsižadėjusi savo norų ir geismo vardant šeimos, o ypač savo šalto ir daug reikalaujančio vyro (Oskaro nominantas W.Dafoe), moteris gyvena permainingą ir morališkai sudėtingą gyvenimą. J.Roberts herojinė mirtis suburia kartu visą šeimą ir prisiminimais papasakoja visus praeities įvykius, kurie išaugo į nepasitenkinimo sėklas.Fireflies in the Garden sugretina praeitį ir dabartį, bei parodo skystantį, lyrišką ir emocionalų šeimos gyvenimą.
        Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2009-06-04, 17:52.

        Comment

        • Silvestras
          Rimtas forumo narys



          • 2008 04 18
          • 162


          Terminator Salvation

          "I knew it. I knew it was coming. But this is not the future my mother warned me about. And in this future, I don't know if we can win this war."
          "So that's what death tastes like."

          "-What should I tell your men when they find out you're gone?
          -I'll be back."

          Kyla klausimas: ar reikėjo pratęsimo? Jamesas Cameronas sukurė nuostabią ir įsimintiną veiksmo ir fantastikos trilogiją. O Arnoldo Schwarzeneggerio vaidmuo ir siela nepakeičiamos. Juk su tokiais projektais reikia būti labai atsargiam. Neduok dieve kas ne taip ir visas užtarnautas trilogijos vardas bus sutryptas. O fanai kaltins būtent tave. O McG tuo metu svaidėsi pažadais ir žurnalistams teigė, kad viską tinkamai apdirbs ir nesžlugdys J.Camerono 20 metų senumo legendos. Trumpai tariant, Terminatoriaus frančizė gavosi sėkminga. Tačiau visą filmą galima padalyti į dvi apylygias dalis. Viena iš jų įdomesnė, kita - blankesnė. Visa intriga ir įkvėpimas išsilaiko iki pat filmo vidurio, nuo kur siužeto vingiai pradeda biški šlubuoti. Postapokaliptinis pasaulis perteiktas kuo puikiausiai. Ši dalis pasakojama aplinkoje, kokios senesniuose dalyse tiesiog neturėjome progos išvysti. Veiksmas vyksta jau įvykus Teismo Dienai. Bėgant laikui filmas kažkiek tai praranda savo emocianalumą. Šioje dalyje tiek daug modernaus ir vaizdaus mechanizmo, kad žmonių svarba pagrindiniame plane sureikšminama. Pagrindinis filmo kabliukas iš dalies ir pakenkė techninei pusei. Vargu ar tai minusas, visi šie vaizdai tik dar labiau suaštrina postapokaliptikos tematiką. Dirbtinės sistemos viešpatavimas perteiktas labai efektyviai. Bet geriau pagalvojus, tai jau ne tie laikai, kur vaikščiotų vienas terminatorius ir viską aplinkui sprogdyntų. 2009-iais visas filmo kolektyvas sukurė nemažai įvairovės. Galiausiai filmas gavosi sėkmingas ir nepavirto į beprasmę veiksmo parodiją. Iš kokios tik pusės į tai nepažiūrėsi, bet T3: Rise of the Machines ko ne net neprilygsta McG darbui. Visais pagrindiniais aspektais Salvation dalis yra profesionalesnė. Nebent pirmos dvi dalys gali pasigirti nepaliečiama 20 amžiaus atmosfera ir kultinia A.Schwarzeneggerio terminatoriaus role. Naujausia dalis kur kas labiau išdirbta, Skynet labiau pagrįsta ir įspūdingesnė. Gaudynių ir persekiojimų idėją McG paverčia į stulbinamą epą. Mes sutinkame grubaus charakterio vyrą Johną Connorį (C.Bale), vadovaujanti žmonių sukilėlių divizionui. Atradę permainigų bangų signalą, kontroliuojanti visų terminatorių veikimo sistemos pagrindą, būriai iš visos planetos bando prasibrauti į Skynet štabo būstinę ir sunaikinti ją iš vidaus. Tuo metu stebint šalutinę siužeto liniją susipažistame su nauju Terminatoriaus sagos veikėju, Marcusu Wrightu (S.Worthington). Jo prologas papasakojamas pačioje filmo pradžioje. Norėdamas išgelbėti žmogaus sergančio vėžiu gyvybę, Marcusas savo kūną paaukoja mokslinėms tyrimams. Po 15 metų pertraukos jis atsibunda. Tačiau pasaulis pasikeitė. Visa žmonija ant išnykimo ribos. Nieko nesuprasdamas ir smarkiai pasimetęs Marcusas iš negyvenamų dykumų, kuriuose kažkada stovėjo tyrimų laboratorijos, nukeliauja į visiškai sugriautą Los Andželo miestą, kur sutinka kovingą jaunuolį Kylą Reesą ( A.Yelchin). Atsitiktinai per radio transliaciją išgirsdami Connorio ryžtinga kalbą skatinantčia visus likusius žmonės Žemėje įstoti į pasipriešinimo grupuotę, Marcusas Ir Kylas pradeda judėti. Tačiau jų kelionės metu juos suseka apžvalginis Skynet palydovas ir sunaikinimo užduočiai pasiunčia atskirą terminatoriaus versiją kodiniu pavadinimu Pjovėjas. Būtent šis filmo etapas sulaukė iš manęs daugiausiai pagyrų, bei nuopelnų. Nedidelės grupelės žmonių susidurimas su didžiulių išmerų robotu gavosi ant tiek priblokštantis, kad galiu tik pagerbti McG už tai, kad protingai išnaudojo didžiulio kino biudžeto resursus ir sukurė greitą ir efektyvų veiksmą, kuriuo galima tik grožėtis. Jis tiesiog sugretino pačią veiksmo fiziką. Tai ką matome tame tarpe, verčia puikuotis ateitimi, išsivysčiusiomis technologijomis ir be jokios abejonės pačiu mokslinės fantastikos žanru. Manau bandymas plėtoti antraplanių aktorių istorijos bruožus nevykęs. Kai filmo pagrinde figūruoja tokie svarbūs ir žymiai įdomesni veikėjai, kam bus įdomu stebėti, filmo viduryje pasirodančios moters, ne itin gylius išgyvenimus ar kuo išsiskiriančias mintys. Būtinai pabrėšiu jog C.Baleas nė velnio nevertas pagrindinio vaidmens rolės. Gal tik pagal scenarijų, bet filmo metu visą dėmesį ir žavesį jis praranda pagrindiniam savo oponentui Samui Worthingtonui. Ne itin pastebimas australietis rodos atrado savo sėkmę. Jo personažas traukia savu paslaptumu ir neaiškia paskirtimi. Daugumoje kitų bockbusterių, lengvai galime nuspėti pagrindinio veikėjo elgesį ir tolimesnius veiksmus. Ši taisyklė išlieka ir Connorio atveju. Bet Marcusas visiška jo priešingybė. Maža to, kad negalime nuspėti jo sekančio žingsnio, bet ir net negalime būti užtikrinti dėl jo vietos paskirtame scenarijuje. Jis vienas iš tų personažų, kurie vyliuoja paskui save ir iškarto visko nepasako, bei pasižymi nesibaigiančiu intensyvumu. Ironiška, bet antrus metus iš eilės Christianas Baleas lieka antroje savo paties filmo vietoje. Praeitą vasarą jis nė šanso neturėjo prieš H.Ledgerio Džiokerį. Šįkart savotiškai sunkūs veikėjo vaidybos elementai ir gergždžiantis balsas taipogi nustumė jį nuo pagrindinės juostos vietos. Batmano atveju tokio tipo balsas bendrame fone nesimaišo, bet, kad J.Connoris yra labiau atviras veikėjas, reikalaujantis labiau naturalaus, o svarbiausia aiškaus balso. Kokia nebebūtų vieno ar kito aktoriaus vaidyba, šis frančižės atgimimas daug žadantis. Vertinti trilogijos ir naujos dalies koncepciją būtų per daug nesąmoninga. Galų gale šiuolaikinis atlikimo stilius aiškiai skiriasi. Terminator Salvation - saldi pramoginio blockbusterio versija. Visa galva pranašesnis už kažkiek ankščiau pasirodžiusius X-Men Origins: Wolverine ir Angels & Demons, bei išskirtinai asmeniškai man patikęs labiau už Star Trek filmą. Smagu, kad režisieriai savo filme panaudojo tapusia klasika Arnoldo citatą "I'll be back". Privilegiją ją ištarti suteikė C.Baleui. Bet nepatiko, kad kompiuterinės grafiko pagalba atkurė Švarco atvaizdą ir jį panaudojo epizodinėje scenoje. Suprantu, kad jie nenorėjo iš to daryti parodijos, o tikriausiai filmą padaryt dar labiau įsimintinu ir pritrenkiančiu. Tačiau kaip pastebėjau ko ne kiekvienas blockbusteris visada pasižymi vienu ir tuo pačiu minusu: dažnai persistengiama. Kartais tai sužlugdo visą filmą, kartais tiesiog biški pažaidžia su nervais. Na, bet šiuo atveju tai per daug į akis nelindo, o pagrindiniai minusai pagrinde susiję su bendru scenarijaus atvaizdavimu. Man patiko veiksmas, man patiko atmosfera, man patiko realistiškumas (kaip tai kažkam ir nepasirodytų), man patiko Marcusas Wrigtas, man patiko universalumas, man patiko visuotinumas, man patiko idėja. Taigi nežinau ar jo reikėjo, bet jeigu tas pratęsimas toks koks yra, aš tik už.

          Danny Elfman - Reveal/The Escape
          Spoileris:


          Danny Elfman - Freeside
          Spoileris:


          Danny Elfman - The Harvester Returns
          Spoileris:


          Danny Elfman - Broadcast
          Spoileris:




          Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2009-06-24, 22:58.

          Comment

          • Silvestras
            Rimtas forumo narys



            • 2008 04 18
            • 162


            Home
            Make the correct decision, be the human, save the Earth.
            Together we are.
            Prancūzų fotografas Yannas Arthusas-Bertrandas pagarsėjęs savo stulbinamo grožio Žemės atvaizdavimu iš aukštų distancijų tarptautinę Žemės pagerbimo dieną pristatė savo dokumentinį filmą pavadinimu Namai. Profesionalumu ir lakia vaizduote pasižymintis prancūzas savo fone puikiai sutapatina spalvas, vaizdavimo kampą, bei atvaizdo struktūrą. Tokiu būdu Arthusas-Bertrandas formuoja bendrajį Žemės paveikslą ir parodo jį iš gražiausios įmanomos pusės. Jis puikiai žaidžia su gamtos peizažais. Pasitelkęs savo plačią fantaziją Yannas pateikia mums kūrybiškiausius planetos užkampius. Visus rodomus vaizdus jis protingai suderina su savo mintimis, parodydamas spalvingą, gyvuojančią, bet tuo pat metu ir po truputį mirštančią planetą. Šią dokumentiką Yannas sukurė su viena paskirtimi: atkreipti žmonių dėmesį ir mus perspėti. Įvairiu faktų pagalba jis bando mums įrodyti, kad šiuolaikinis žmonių gyvenimo būdas palaipsniui ir be jokių užuominų žlugdo planetos gyvybingumą. Taip pat filmo metu jis įrodė nemažai dalykų. Žmonės atsirado Žemėje vos prieš 200 000 metų ir užvaldė šią planetą. Režisierius ironiškai mūsų klausia: ar buvome mes to verti ? Nemažai minučių Yannas skiria svarbiausiu gyvybės ir egzistencijos teorijų paaiškinimui. Tarp visų gyvybės išteklių Žemėje vyrauja pastovus balansas ir garmonija, dėka kurių prieš 4 milijardus metų atsirado pirmos gyvybės požymiai. Atsiradus žmonėms, balansas ir garmonija išnyko. Taigi mūsų rūšis pavaizduojama kaip parazitas maitinantis šia planeta. Per pastaruosius 50 metų Žemė radikaliai pasikeitė. Ji kinta tokiais tempais, kokie nebuvo užfiksuoti per visą žmonių gyvavimo istoriją. Iš esmės Arthusas-Bertrendas padarė vieną vienintelį dalyką, padaranti šį filmą tokiu įkvėpiančiu ir įtakojančiu. Jis sužmogino pačia Žemę. Filmo metu man pasidarė gaila nykstančiu gyvūnų ir gamtos rūšių. Jis tvarkingai viska išdėsto, parodo esamą situaciją ir padaro išvadas. Nagrinėjantis aktualiausias šių dienų problemas, režisierius tiesiai mums rėžia, kad laiko liko labai mažai, bet vilties vis dar yra. Industriniai ūkininkystės ir maisto gamybos metodai, globalinis atšilimas, smarkus klimato pokytis, kasmet kylantis vandenynų lygis, naftos ir kitų dirbtinų dujų priklausomybė, mineralinių ir naturalių resursų išsekimas. Dalykai kurie žudo mūsų namus, o su jais ir kiekvieną iš mūsų. Žmonija pasiekė kritinę ribą. Ateitis nežada mums ramaus gyvenimo. Filmo gale, kelių minučių tarpe, Yannas visgi pateikia kelias išsigelbėjimo galimybes. Pažiūrėjus šį filmą jis prašo kiekvieno iš mūsų susidaryti asmeninę nuomonę ir padaryti teisingą išvadą, kuri bendru rezultatu nulems mūsų ateitį. Norėdami pritraukti kuo didesnio masto dėmesį įš viso pasaulio, projekto organizatoriai savo darbą išleido birželio 5-ą dieną, taip vadinama, Žemės dieną. Tuo pačiu metu juostą parodė 50 skirtinguose pasaulio šalyse. Ne išimtimi liko ir Lietuva. Jau kelias dienas šis nuostabus filmas puošia šalies kino teatrų kolekciją. Paryžiuje, vietiniams gyventojams, filmas buvo parodytas nemokamai po atviru dangumi didžiajame kino ekrane prie Eifelio Bokšto. Taip pat vyko televizijos transliacija. Amsterdame juosta spėjo sudalyvauti Strawberry Earth festivalyje. Jeigu į viską tai nežiūrėti rimtai (ką sunku net įsivaizduoti), galiausiai galima tiesiog pasinerti į neužmirštamą nuotykį aplinkui gražų, spalvingą, įvairų ir fenomenalų pasaulį, atsimėgauti jo vaizdžiais gamtos stebuklais. Šis filmas privertė mane susimąstyti, bei sugraudino mano širdį. Aš tikiuosi jis sukels jums ne mažiau emocijų negu man. Motyvuotas kilniu tikslu Yannas suteikia galimybę viso pasaulio žmonėms internete šį filmą pasižiūrėti nemokamai Youtube portalo pagalba:

            Filmas anglų kalba
            http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

            Filmas rusų kalba
            http://www.youtube.com/watch?v=7hFivbgIEqk



            Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2009-06-24, 23:11.

            Comment

            • Daan
              Administratorius

              • 1998 10 30
              • 176

              dar LM guli filmas ir LT kalba taip pat, HDTV

              Comment

              • Silvestras
                Rimtas forumo narys



                • 2008 04 18
                • 162

                To nežinojau. Ačiū, kad pasakei. Tikriausiai atsiras nemažai norinčių pasižiūrėt ir LT versiją . Reikės ir pačiam užmest akį.

                Comment

                • Silvestras
                  Rimtas forumo narys



                  • 2008 04 18
                  • 162


                  The Hangover
                  "Toodooloo mother f*ckers!"
                  "We're a wolf pack of four, wandering the desert, searching for strippers and cocaine."
                  "Would you please put some pants on? I feel weird having to ask you twice."

                  "-Tracy, it's Phil.
                  -Phil, where the hell are you guys?
                  -Listen, we f*cked up. We lost Doug.
                  -What? We're getting married in five hours.
                  -Yeah.. that's not gonna happen."

                  Filmo sąvoka tokia paprasta, kad netgi pasidarė keista, jog jis gavosi ant tiek įdomus. To iš tikrųjų nesitikėjau. Keturi vyrukai nuvažiuoja į Vegasą, praleidžia šurmulingą naktį ir pabusdami ryte nė velnio neprisimena. Bet, kad tai būtų vienintelė jų problema, jie taip nesivargintų. Jų už kelių dienų ištekantis geriausias drauga Doug'as prapuolė be jokių įtikinamų pėdsakų. Ir štai trijulė papuola į komedijinių situacijų ir trumpų segmentų sūkurį. Ir jie nebūtinai turi būti glaudžiai tarpusavyje susiję. Tokios idėjos filmui šis stilius tinka labiausiai. Tokiu būdu, po truputį prisimindami kiekvieną svarbų nakties faktą ir klaidžiodami po visą miestą, aktoriai plėtroja savo veikėjus. Atskirų epizodų tam neskiriama. Ant trijų šios juostos žvaigždžių atsigula didžiausią atsakomybė. Ant jų pastatyti visi kadrai, o kiti daugiau ar mažiau pasirodantys aktoriai atlieka antraeilio vaidmens rolę. Todd'as Phillips'as pasirinko Ed'ą Helms'ą, Bradley Cooper'į ir neįkainuojamą naujoką Zach'ą Galifianakis'ą. Neįtikėtinai juokingas scenarijus ir trijų aktorių indėlis labiausiai prisidėjo prie ryškios The Hangover sėkmės. Filmas prasideda nebūdinga komedijai pradžia. Phil'as (B.Cooper) skambina būsimai pradingusio draugo nuotakai Tracy (S.Bartha) ir praneša, kad jie viską sušiko. O tada papasakojama filmo istorija įvykusi prieš dvi dienas. Visų pirma susipažįstame su pagrindiniais veikėjais. Ed'as Helms'as vaidina vėplą dantistą bijanti savo griežtos žmonos (R.Harris). Phil'as - pasipūtęs auksinis berniukas organizuojantis kelionę į Vegasą. Alan'as (Z.Galifianakis) - kiestuolis Doug'o svainis, kuris į kelionę buvo paimtas vien iš pareigos jausmo būsimai šeimai. Visas smagumas prasideda kai Cezario Rūmų stoge Alan'as visiems pasiūlo išgerti tostą ir niekam neprasitaręs į stiklines įmeta po vieną atminčiai kenkiančią juodosios rinkos tabletę. Pagal jo teoriją jis norėjo visus pralinksminti. Kas mėgsta situacines komedijas - šis filmas šis tas pats. Tigras vonioje, nežinia ko vaikas viename iš kambarių, Mike'as Tyson'as, Heather Graham linksmos striptizo šokėjos vaidmenyje ir Ken'as Jeong'as - vaipaliuojantis ir labai linksmas Kinijos gangsteris. Papildomi faktoriai, kurie taipogi puikiai derinosi prie istorijos. Apsuptas labiau patyrusių aktorių, kaip reikiant išsiskyrė Z.Galifianakis'as, niekada ankščiau neturėjęs progos vaidinti pagrindinės rolės komercinėje juostoje. Jo kvailumu pasižyminčios frazės ir pamišėliškos veido išraiškos nepabosta viso filmo metu. Atrodantis kaip kuoktelėjęs storulis iš kitos planetos Alan'as kompaniją padaro tik dar labiau juokingesne ir beviltiškesne draugo paieškuose. Tačiau reikia pripažinti, kad šį filmą lengvai galima priskirt taip vadinamam "vienos nakties" žanrui. Idėjos originalumo čia nepamatysite. Bet tai pasidaro visiškai nesvarbu, turint omenyje, kad filmas gavosi toks juokingas ir įdomus. O tai juk komedija. Filmas sugebantis atverti ir tolygiai perteikti visą savo žanro potencialą vertas pagarbos. Šis filmas - tai tarsi Superbad (Kietakiaušiai) versija suaugusiems, tik dar labiau iškrypusi ir mažiau cenzūruota. Šiame filme herojai negerbia vaiku teisių, atvirai šlapinasi į M.Tyson'o baseiną, būdami girti "tvarko" tigrą iš nugaros ir netgi rodo vyro nuogą pimpį. Viską tai pamatęs tikrai nustebau, kad Lietuvos kino teatruose neuždėjo N-16 cenzo. T.Phillips'as savo filme atsisakė moteriškos būtinybės. Kelios iš jų atlieka mažytę reikšmę ir užpildo kelių scenų neprivalomą vietą. Ir patikėkit manim, daugiau ar mažiau, bet ši komedija tikrai prajuokins jūs, gal būt netgi iki širdies gilumų. Tiesą sakant aš nesu nusistatęs prieš absurdiškas, niekuo neparemtas situacijas arba blankius filmo dialogus, neturinčius realios reikšmės. Žinau, kad toks stilius susilaukia prieštaringų atsiliepimų, bet aš visada jį mėgau, tad man tai ne problema. Jeigu nemėgstate nešvankybių ar juodojo humoro, galite net nebandyti žiūrėti. Tai ne jums. Netgi labai. Prasmingos logikos filme taipogi nedaug. Tai vienas iš tų filmu, kurie nevilioja savo išore, bet paperka saldžiu vidumi. Belieka tik žiūrėti. Nors tai tik vasaros pradžia ir pasirodys dar nemažai komedijų, bet jau dabar The Hangover pretenduoja į geriausios vasarinio sezono komedijos pagrindinią vietą.

                  El Vez - It's Now Or Never
                  Spoileris:


                  Zach Galifianakis - Three Best Friends
                  Spoileris:


                  Phil Collins - In The Air Tonight
                  Spoileris:


                  Revolution Mother - Ride The Sky
                  Spoileris:




                  Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2009-06-24, 23:18.

                  Comment

                  • piccosan
                    Daft Punk

                    • 2005 11 28
                    • 250

                    Transformers: Revenge of the Fallen

                    Revenge is coming

                    Šiam filmui ypatingo pristatymo nereikia. Tai antra dalis Transformerių pasaulyje, kurio didybę galime išvysti savo akimis.
                    Semui Vitvikiui, jo šeimai ir jo draugei Makeilai gyvenimas grįžo į normalias vėžes. Tuo tarpu Autobotai susivienijo su žmonių kariniais padaliniais, tam kad galėtu pasiprešinti Deseptikonams, kurie liko žemėje ir kelia grėsmę mūsų pasauliui. Nors Deseptikonų vadas Megatronas guli be gyvybės jūros dugne, jo pavaldiniai randa būdą kaip jį prikelti, tačiau šį kartą ne Megatronas vadovauja paradui, o paslaptinga butybė praminta Nugalėtoju. Nugalėtasis turi nesuvestų sąskaitų su žmonių planeta ir Autobotais. Žemė dar kartą tampa žiaurios robotų kovos liūdininke, tik šį kartą ta kova dar didingesnė.
                    Kaip dažnai būna su 'summer blockbuster'iais, žiūrovai pasiskirsto į dvi puses. Tie kurie išeina pakerėti efektų, ir tie kurie prieš filmą, per filmą ir po filmo jį keikia. Norėčiau butu obejektyvus vertintojas, tačiau šis filmas tiesiog pribloškia. Pirmasis filmas pakėlė kartelę taip aukštai, kad atrodė jog neimanoma sukurti kažko įspudingesnio, tačiau antroji Transformerių dalis apstulbina savo didybe. Žinoma kalbu apie vaizdinę puse. Efektai šiame filme neįtikėtini. Vien pasiskaičius šiek tiek apie jų kūrimą ir įvairias specifines ir technines detales galima susidaryti įspūdį, jog jie tikrai įspūdingi. Tačiau ne visame filme jų gausu. Kaip dažnai būna, filmą galima suskirstyti į dvi dalis. Pirmoje dalyje vystomas šioks toks filmo siužetas, daugiau normalaus žmonių gyvenimo. Pirmosios kovos galbųt šiek tiek per greitos ir žiūrovas nespėja gaudyti į visas puses lekiančių transformerių, bet veliau akys apsipranta. Kaip tik prieš antrąją filmo pusę, kurioje veiksmas vyksta non-stop, veikėjai bėga, teleportuojasi, slepiasi, kaunasi, sprogsta ir t.t., kol pagaliau ateina kulminacinė kova kurią tieisog reikia pamatyti betkokiam spec efektų gerbėjui. Tačiau tokių kovų filme yra ir daugiau, kur gali įsižiūrėti i robotų detalumą per sulėtintus kadrus. Nors sulėtinimas gana dažnas reiškinys šių dienų filmuose, tačiau, kaip jau matėme pirmoje dalye, tik tokiuos kadruose galime pasigrožėti efektais. Tačiau ir be dirbtinių vaizdų filem gausu sprogimų. Nesvarbu kokia aplinka: Semo namai, biblioteka, universitetas, Šanchajus, Egipto dykumos ir t.t. Visur pilna sporgimų, kurie palaiko žiūrovo budrumą ir prikausto prie sėdynės. Pirmo filmo sekmės formulė išlaikyta: Autobotų šmaikštumas, spec efektai, charizmatiška Shia LaBeouf vaidyba, garso efektai, vaizidngi kadrai, operatoriaus darbas ir ta transformerių dvasia patirta dar vaikystėje.
                    Vaizdas žavi akį tačiau tai menka paguoda protui. Filme trūksta bet kiek stipresnio siužeto, keleto vingių. Jų yra, bet jie smarkiai nuspėjami. Tema daug kur girdėta ir matyta, todėl primoji filmo dalis, kur istorija ir plėtojama gali pasirodyti vietomis kiek blanki, truks įtampos ar nenupigintu dialogų. Taip pat vienas minmusas yra gražioji Megan Fox. Kad ji 'karšta' kiekvienam aišku, bet vaidinti nemoka. Jos personažė neitin charizmatiška, jai trūko ugnies. Pasižiūrėti buvo tikrai gražu ir džiugu kad tipinė meilės istorija jau praeita pirmojoje dalyje. Kitas smarkus minusas tai keletas naujų vikėjų. Du nauji autobotai smarkiai gadina kilnių transformerių įvaizdį savo kaimiška prigimtimi. Manau rėžisierius norėjo įtraukti keletą linksmesnių autobotų, kurie pakeistu pirmoje dalyje žuvusį Jazz'a, tačiau nemanau kad jam tai gerai pavyko. Ir apskritai filme yra tokiu pigiu, kvailų ir gašlių juokelių be kurių būtų įmanoma puikiai apsieiti.
                    Nepaisant visų netikusių dialogu, pokštų ir vietomsi šlubuojančios vaidybos, antrosios Transformerių dalies reginys tiesiog stebina. Kovos atrodo tikrai realistiškai ir filmui einant į pabaigą nebeatskiri ar matai judantį mechanini modėlį ar kompiuteriu sukurtą vaizdą. Manau režisierius atliko puikų darbą sukurdmas fantastinį veiksmo filmą, kuris neblizga vaidyba ar tuo labiau istorija, tačiau apakina efektais ir sprogimais.
                    9/10
                    Paskutinis pakeitimas nuo piccosan; 2009-06-26, 16:38.

                    Comment

                    • Silvestras
                      Rimtas forumo narys



                      • 2008 04 18
                      • 162

                      Autorius piccosan
                      Kaip dažnai būna su 'summer blockbuster'iais, žiūrovai pasiskirsto į dvi puses. Tie kurie išeina pakerėti efektų, ir tie kurie prieš filmą, per filmą ir po filmo jį keikia.
                      Yep, aš vienas iš jų šiuo atveju. Tik beje piccosan, nemanai jeigu žmogus keiktų filmą prieš seansą, būtų šiek tiek nesąmoningą. Kokio velnio jis tada švaistytų veltui pinigus ir į jį eitų.
                      Asmeninė nuomonė ties antra Transformers filmo dalymi:
                      Taigi, filmas kuris turėjo tapti didžiausiu ir pelningiausiu vasaros blockbuster'iu pavirsta į ko ne ryškiausią nusivylimą. Nors dėl pelno tai nekyla nė menkiausio įtarimo. Šiais laikais nuostata "Pratęsimai būna blogesni už originalą" tarsi kokia nepramušama siena net patiems žymiausiems režisieriams. Pasidaro netgi baisu, tarsi tų pratęsimų išvis neturėtų būti. Žinot, realiai visgi man gaila Transformerių :|. Iš tikrųjų jis toks nepavykęs, kad pasidaro apmaudu dėl pirmos dalies reputacijos. Tačiau aišku tokio reginio kino salėje pasauliui dar neteko regėti. Dvi su puse valandos kiečiausio veiksmo ir pramoginės fantastikos prikemštos masiniu CG antplūdžiu. Šiaip ir spėlioti kažko nereikia. Vienas ir vienintelis dalykas tikrai aiškus. Tai be jokios abejonės triukšmingiausias vasaros sezono filmas. O žmonės jį žiūrės ar eis į kino sales vien tik dėl spcialiųju efektų, CG robotų, akį traukiančiu saulėtų kraštovaizdžių ir seksualios Megan Fox. Ok, visas veiksmas pastatytas gana profesionaliai, tik minusų turi nemažai. O jeigu veiksmas vienintelis šio filmo varikliukas, o jis ir tai "kreivuotas", tai visiškai nenuostabu, kad filmas man nepatiko. Išvardysiu pagrindinius filmo elementus, kurie man suvėlė visą vaizdą.

                      • Visų pirma visam vaizdui, kuris praktiškai tik ir susideda iš veiksmo trūko aiškumo. Visa esmė, kad pirmoje dalyje robotų nebuvo itin daug. Galima buvo kiekvieną iš jų pažinti, bei susidaryti konkrečią nuomonę. Šioje gi dalyje jų tiek daug, kad viskas pavirsta į kažkokį nesibaigiantį chaosą. Vieni iš jų pasirodo praktiškai kelioms minutėms ir iškarto išnyksta. Veiksmo metu kamera dažnai per daug priartinama, tad būna kaskart sunku nuspėti kas su kuo būtent kaunasi. Robotų judesiai per greiti, akys nespėja įžvelgti viso smagumo. Nors pačios transformacijos daugiau nei įspūdingos.

                      • Vienas labai nepavykęs scenarijaus epizodas su Egiptu. Kokio velnio tiek laiko buvo skirta kažkokioms nesąmonėms? Visas pasakojimas apie septynius protėvius, senovinę rasę, bei magišką raktą panašus į kažkokią sumautą pasaką. Argi transformeriai neturėtų būti veiksmo ir modernios fantastikos bomba? Nereikėjo kurti šio sub plot'o. Tikrai labai banali idėja. Atkarpa Egipto dykumuose buvo nuobodžiausia. Aišku kol neprasidėjo galūtinis susirėmimas.

                      • Megan Fox. Labai graži aktorė. Jau vienaip ir kitaip iš jos bando padaryt seksualią lėlę. Iš tikrųjų kai ji tokia graži, ši užduotis nėra itin sunki. Geriausias variantas vasariniam blockbuster'iui. Turbūt kitokios paskirties jos filmo veikėja ir negalėjo turėti. Tik vat, ko jinai visą laiką tampėsi su Sam'u, kur tik jis nenueitų. Daugelyje vietų buvo visiškai nereikalinga. Nu bet čia įprastoji tokių filmų yda. Prikiša lėlių visur kur tik jų dažniausiai nebereikia.

                      • Per daug kalbų. Tiek daug veikėjų ir atsiprašant kiekvienas p****lina net nesustodamas atsikvėpti. Labai užknisa. Išsireiškiau gana šiurkščiai, nes, kad jie nekalba, o mala. Tikriausiai veikėjus bandė pavaizduoti šmaikštuoliu rolėje. Apmaudu, bet tokie bruožai man priimtini dažniausiai tik komedijose. Už kadro pastoviai girdisi neaiškūs robotų žiūženimai ir kažkokios frazės. Su aktoriais dar blogiau. Kaip jau paminėjo piccosan, dialogai neįdomūs, o juokeliai katastrofiški.

                      • Tik veiksmas, veiksmas ir dar kartą veiksmas. Ir viskas tai atsimūša į nematomą sieną. Paskirties visoms šioms kovoms kaip ir nėra. Filmas trunka dvi su puse valandos. Ir visą laiką vyksta tik intensyvios robotų kovos, aplinkui sprogsta viskas kas tik įmanoma, griaunami pastatai ir nesutramdomai naikinami robotai vienas po kito. M.Bay'jus tiesiog aklai švaisto pinigus.

                      Taip, man nepatiko ši dalis. Aišku ne dėl siužeto. Tiesiog visko vyksta per daug, atidžios paskirties tam nėra, atlikimo tempas per greitas, bei trūnka daugiau laiko negu turėtų. Prisipažinsiu, po seanso labai pavargau. Taigi, M.Bay'jus ryškiai persistengė. Taip, čia Transformerių filmas. Iš pirmo žvilgsnio ko galima dar ir tikėtis iš jo. Bet, dar turint omenyje tai, kad CG faktorius nepaliaujamai figūruoja pirmame plane, man galiausiai peršasi įšvada, kad visas šitas filmas - tarsi kažkoks supopsintas video žaidimas. Per gerai netgi Transformeriams. Jeigu Bay'jus jau iškarto norėjo visą filmą prikimšt nesibaigiančia robotų armija, tai išvis reikėjo palikti tik S.LaBeouf'ą ir M.Fox pagrindinėse rolėse. Nu ir kas, kad aktorių būtų per mažai. Ar jie labai reikalingi? Bent jau per daug kas nemurmėtų ir girdėtusi tik aštrūs susirėmimų garsai.

                      Comment

                      • Silvestras
                        Rimtas forumo narys



                        • 2008 04 18
                        • 162

                        Kino Anonsas. Vasara 2009
                        Liepa






                        Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

                        Režisierius: Carlos Saldhana
                        Studija: Twentieth Century Fox Animation
                        Žanras: Animation, Action, Adventure, Comedy, Family, Romance
                        Premjera: 2009-07-01
                        Įgarsina: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Dawn of the Dinosaurs - trečioji Ice Age frančizės dalis. Visais pamėgti herojai dabar gyvena atskirus gyvenimus. Scrat'as bando sučiupti vis nepagaunamą riešutą. Manny's ir Ellie besilaukia šeimos papildymo. Diego linksminasi su savo bičiuliais nepaliaujamai galvodamas apie savo minkštus bruožus, neatitinkančius agresyviosios rūšies. O Sid'as tuo metu įklimpsta į rimtą bėdą pavogdamas kelis dinozaurų kiaušinius. Be jokios abejonės nenorėdami draugo palikti beviltiškoje padėtyje, linksma veikėjų kompanija išsiruošią į paslaptingą pogrindžio pasaulį, kuriame ne vieną kartą susiduria su ne itin draugiškais pirmykščio pasaulio valdovais. Taip pat jiems tenka susipažinti su vienaakiu ir negailestingu dinozaurų medžiotoju Buck'u.



                        Public Enemies

                        Režisierius: Michael Mann
                        Studija: Universal Pictures
                        Žanras: Crime, Drama
                        Premjera: 2009-07-01
                        Vaidina: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard, Jason Clarke, Rory Cochran, Billy Crudup, Stephen Dorff, Stephen Lang, John Ortiz, Giovanni Ribisi, David Wenham, John Michael Bolger, Bill Camp, Matt Craven, Emilie De Ravin, Don Frye, Spencer Garrett, Shawn Hatosy, Peter Gerety, Stephen Graham, John Hoogenakker, Branka Katic, Domenick Lombardozzi, David Warshofsky.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Pripažintas kino filmų kūrėjas Michael'as Mann'as pasinaudojo John'io Depp'o, Christian'o Bale'o ir Auksinės Statulėlės laimėtojos Marion Cotillard pagalba ir surežisavo istoriją apie legendinį Amerikos nusikaltėlį John'ą Dillinger'į (J.Depp). Žaibiškos banko vagystės ir perdėta charizma savu laiku šį asmenį padarė "populiariausiu" žmogumi Jungtinėse Valstijose. J. Edgar'o Hoover'io FBI agentūra jį paskelbė pirmu šalies istorijoje visuomenės priešu. Geriausiam agentui Melvin'ui Purvis'ui (C.Bale) buvo paskirta J.Dillinger'io byla. Tais laikais niekas negalėjo pasipriešinti nusikalstamumui arba nutraukti J.Dillinger'io viešpatavimo, jokiame kalėjime jis neužsibūdavo per ilgai. Dėka savo neįprasto žavesio jį pripažino kiekvienas. Jo mergina Billie Frechette (M.Cotillard) juo žavėjosi labiau nei bet kas kitas. Amerikos visuomenė nekentusi vietinių bankų dėl kurių kaltės šalyje įsiviešpatavo krizė ir depresija, palaikė būtent J.Dillinger'io pusę. Užspaustas į kampą FBI vadovas ryžosi ypač šiurkštiems sprendimams.



                        The Girl From Monaco (La fille de Monaco)

                        Režisierius: Anne Fontaine
                        Studija: Magnolia Pictures
                        Žanras: Comedy, Drama
                        Premjera: 2009-07-03
                        Vaidina: Fabrice Luchini, Roschdy Zem, Louise Bourgouin, Stephane Audran, Gilles Cohen, Alexandre Steiger, Philippe Duclos.
                        Spoileris:


                        Istorija:
                        Aukštai vertinamas prancūzų advokatas Bertrand'as (F.Luchini) atvyksta į Monaką ginti turtingos moters kaltinamos žmogžudyste. Tačiau jam nelabai sekasi dirbti su dailiosios lyties atstovėmis. Bertrand'as susivokia, kad iš savo, visą laiką susiraukusio, asmens sargybinio (R. Zem) jis gali išpešti nemažai naudos. Bet visus jo planus sužlugdo TV laidų vedėja Audry (L. Bourgouin) ir pastato advokatą į keblią padėtį.





                        Blood: The Last Vampire

                        Režisierius: Chris Nahon
                        Studija: Samuel Goldwyn Films
                        Žanras: Action, Horror, Thriller
                        Premjera: 2009-06-05
                        Vaidina: Gianna Jun, Allison Miller, Masiela Lusha, JJ Feild, Koyuki.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Filmų Hero ir Crouching Tiger, Hidden Dragon režisierius Chris'as Nahon'as pristato Blood: The Last Vampire vaidybine ekranizaciją, paremtą populiariu 2000 metų anime filmu. Demonai užgrobia Žemę. Vienas karys stovi skersai kelio tarp šviesos ir tamsos. Mergina vardu Saya (G.Jun), pusiau žmogus, pusiau vampyrė, puikiai įvaldžiusi kardo kovos techniką medžioja savo rasę. Pasirodžius stipriausiam rūšies atstovui, Saya susivienija su tamsios bendrovės taryba ir pradeda savo kruviną kelią.




                        Brüno

                        Režisierius: Dan Mazer
                        Studija: Universal Pictures
                        Žanras: Comedy
                        Premjera: 2009-07-10
                        Vaidina: Sacha Baron Cohen, Alice Evans, Trishelle Cannatella, Sandra Seeling, Ben Youcef.
                        Spoileris:


                        Istorija:
                        Sacha'os Baron'o Cohen'o gėjiškas personažas Bruno atsidurs didžiajame kino ekrane. Suvaidinęs 2006-ais metais linksmajį ir labai triukšmingą Boratą, šią vasarą jis atsiduria žymaus Austrijos modelio vaidmenyje. Vaidins taipogi gėjų. Ir dar vienam kartui sugrįžta visi Da Ali G Show šmaikštūs juokeliai ir audringi pasilinksminimai.






                        Humpday

                        Režisierius: Lynn Shelton
                        Studija: Magnolia Pictures
                        Žanras: Comedy
                        Premjera: 2009-07-10
                        Vaidina: Mark Duplass, Joshua Leonard, Alycia Delmore, Lynn Shelton, Trina Willard.
                        Oficialus Puslapis


                        Istorija:
                        Jau toli gražu praėjo visas dešimtmetis nuo tų laikų kai Ben'as (M.Duplass) ir Andrew (J.Leonard) smaginosi koledžo laikais ir vaidino pasipūtusius berniukus. Ben'as susitvarkė savo gyvenimą, susirado darbo vietą, sukūrė šeimą. Andrew savo gyvenime pasirinko alternatyvų kelią ir tapo aktoriumi klajūnu, trankydamasis po visą pasaulį iš vieno miesto į kitą. Kai Andrew netikėtai aplanko Ben'o namą, du draugai sugrįžta prie ankstyvojo dinamiško būdo. Po neapdairios išgertuvių nakties, jie save atranda užrakintoje rūbinėje. Patys to nesuvokdami, jie abudu turės dalyvauti mėgėjiškame pornografijos konkurse. Tai ne seksas, tai - menas. Ar du vyrai gali ryžtis erotiniams santykiams? Ir svarbiausia, kas viską tai papasakos Ben'o žmonai Anna'i (A.Delmore)? Sundance kino festivalyje juosta laimėjo specialų žiuri apdovanojimą už dvasinės nepriklausomybės idealų atlikimą.



                        I Love You, Beth Cooper

                        Režisierius: Chris Columbus
                        Studija: 20th Century Fox
                        Žanras: Comedy
                        Premjera: 2009-07-10
                        Vaidina: Hayden Panettiere, Paul Rust, Jack T. Carpenter, Lauren London.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Nuotaikingas paaugliškas I Love You, Beth Cooper filmas pasakoja istoriją apie mokyklos nuobodą, kuris savo atsisveikinimo kalbos metu prisipažino meilėje populiariausiai mokyklos merginai Beth Cooper (H.Panettiere). Jo dideliai nuostabai Beth tą patį vakarą pasirodė priešais jo namo duris ir pažadėjo jam praleisti geriausią gyvenimo naktį. Kaip jam bepasisektų, akivaizdu ne visi mokykloje su tuo lengvai susitaiko.




                        Soul Power

                        Režisierius: Jeffrey Levy-Hinte
                        Studija: Sony Pictures Classics
                        Žanras: Documentary
                        Premjera: 2009-07-10
                        Vaidina: Muhammad Ali, James Brown, Celia Cruz, B.B. King, Don King, Miriam Makeba.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        1974-ais metais, tų laikų Amerikos geriausi R 'n B muzikos atlikėjai susivieniję su įžymiomis Afrikos grupėmis sukūrė vieną koncertą, trukusį tris naktis. Koncertas įvyko Zaire. Hugh'o Masekela'os ir Stewart'o Levin'o idealumo įsikūnijimas turėjo tapti dar grandioziškesniu po to kai jų komandos gretas papildė garsus bokso rėmėjas Don'as King'as. Jie visi kartu nutarė renginį susivienyti su klasiką tapusia kova tarp Muhammad'o Ali ir George'o Foroman'o. Soul Power dokumentika vienija muzikos festivalį pavadinimu Zairas '74-ieji ir gyvus pasirodymus tokių žvaigždžių kaip James'as Brown'as, BB King'as, Bill'as Withers'as, Celia Cruz ir daugelį kitų. Pasiekę savo karjerų viršūnes, šie atlikėjai su malonumu sutiko pasirodyti savo ankstyvoje gimtinėje, bei su vietiniais žmonėmis pasidalinti įspūdžiais ir džiaugsmu savo muzikos pagalba. Koncertas įgijo legendinę prasmę ir yra pravardžiuojamas ryškiausiu 20 amžiaus afromerikiečių renginiu. Juosta dalyvavo svarbiuose kino festivaliuose tokiuose kaip Toronto, Los Andželo, Berlino ir Tribeca.



                        Yoo-Hoo, Mrs. Goldberg

                        Režisierius: Aviva Kempner
                        Studija: International Film Circuit
                        Žanras: Documentary
                        Premjera: 2009-06-12
                        Vaidina: Not Available
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Nuo The Life and Time of Hank Greenberg kūrėjos Aviva'os Kempner atkeliauja humoristinė ir atverianti akis istorija apie Jungtinių Amerikos Valstijų televizijos pionierę Gertrude Berg. Ji buvo populiarios radio laidos "The Goldbergs", trukusios 17 metų ir vėliau pavirtusios į situacinių komedijų šou įkūrėja ir vyriausioji viršininkė. G.Berg buvo pirmoji aktorė istorijoje gavusi Emmy apdovanojimą. Vėliau jinai nuklojo tiesų kelią visoms moterims pramogų pramonėje. Jos pavyzdžiu pasiekė daug moterų visoje Amerikoje.




                        Harry Potter and the Half-Blood Prince

                        Režisierius: David Yates
                        Studija: Warner Bros. Pictures
                        Žanras: Action, Adventure, Fantasy
                        Premjera: 2009-07-15
                        Vaidina: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Jim Broadbent, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall, David Thewlis, Julie Walters, David Bradley, Jessie Cave, Frank Dillane, Tom Felton, Matthew Lewis, Evanna Lynch, Helen McCrory, Natalia Tena, Hero Fiennes Tiffin, Bonnie Wright.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Voldemort'as aštrina padėtį ir atmosferą Hogwarts'e. Visų jaunųjų burtininkų rojus prarado savo statusą. Harry's netgi nujaučia pavojų iš vidaus ir pradeda įtarinėti savo draugus. Pirmą kartą per knygos ekranizaciją efektyvūs ir fantastiški mūšiai persikels į realaus pasaulio platybes. Tuo metu Dumbledore'as nesnaudžia ir laiko veltui negaišo. Jis sau pažadėjo Harry'į bet kokia kaina paruošti lemtingai dvikovai. Besitreniruodami jie bando išaiškinti silpnasias Voldemort'o vietas. Dumbledore'as pagalbai pasikviečia savo seną kolegą, kuriuo jis visiškai pasitiki - profesorių Horace'ą Slughorn'ą. Tuo tarpu Hogwarts'e įsižaidžia studentų hormonai. Harry's lieka neabejingas merginai vardu Ginny. Tačiau kaip pasirodo, jis toks ne vienas. Lavender Brown nutarė Ron'ą pasisavinti vien tik sau, o Hermiona bando užgožti savo jausmus ir išlikti savimi. Kol ore besisklaido meilė ir emocijos, artėja grėsmingas pavojus, kuris gali pakeisti Hogwarts'ą amžiams.



                        (500) Days of Summer

                        Režisierius: Marc Webb
                        Studija: Fox Searchlight Pictures
                        Žanras: Comedy, Romance
                        Premjera: 2009-07-17
                        Vaidina: Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt, Clark Gregg, Minka Kelly, Rachel Boston, Matthew Gray Gubler, Chloe Moretz.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Marcus'as Webb'as teigia, kad jo naujausias filmas, tai neeilinė meilės istorija. Troškinanti ir gaivinanti, liūdna ir linksma, su daug netikėtų šio žanro siurprizu. Kai nelemtą reklaminių skelbimų darbuotoją Tom'ą (J.Gordon-Levitt) palieka jo mergina Summer (Z.Deschanel), jis bando prisimint kiekvieną jų 500 dienų trukusios draugystės tarpą ir pamėgint nuspėti kas gi vyko ne taip. Dėka netikėtai mintyse susiformavusio atvaizdo Tom'as galų gale atranda tikrą savo gyvenimo aistrą. Juosta dalyvavo Sundance kino festivalyje.




                        Death in Love

                        Režisierius: Boaz Yakin
                        Studija: Screen Media Films
                        Žanras: Drama
                        Premjera: 2009-07-17
                        Vaidina: Josh Lucas, Jacqueline Bisset, Lukas Haas, Adam Brody.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Režisierius Boaz'as Jakin'as (Fresh, Remember The Titans) pristato pamišimo ir sekso pasakojimą. Filme jis sugretina šeimą, istoriją ir erotiką. Instinktyvus ir atviras šeimos portretas bespurdantis ant išnykimo ribos, kuris atskleidžia pavojingą ryšį tarp savo personažų: erotinį, psichologinį ir emocionalų. Pagrindinė istorija sukasi apie du brolius. Vienas jų (J.Lucas) - ryškus, žavingas ir seksualus apgavikas dirbantis modelių agentūroje, palaiko itin aštrius santykius su savo bose (V.Kai). Kitas (L.Haas) - talentingas, bet atsiskyręs pianistas visą savo gyvenimo laiką praleidžiantis namuose. Tačiau atėjus smarkių pasikeitimų metui viskas pasikeičia. Vienišius pianistas susilies su išoriniu pasauliu, o jo ambicingas brolis sudarys sutartį su nauju biznio partneriu (A.Brody), žadančiu jam naujas gyvenimo sąlygas. Dviveidiškumas, moralės kompromisai ir praeities vaiduokliai susimaišo su emocionaliu šeimos gyvenimu. Juosta dalyvavo Sundance kino festivalyje.



                        The Answer Man

                        Režisierius: John Hindman
                        Studija: Magnolia Pictures
                        Žanras: Comedy, Romance
                        Premjera: 2009-07-24
                        Vaidina: Jeff Daniels, Lauren Graham, Lou Taylor Pucci, Olivia Thirlby, Kat Dennings, Nora Dunn.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Režisieriaus kėdėje, debiutantas, John'as Hindman'as oficialiai pasireiškia su savo romantine komedija The Answer Man, kurioje suvaidino Jeff'as Daniels'as (The Squid and the Whale), Lauren Graham (Gilmore Girls) ir Lou'as Taylor'as Pucci's (Thumbsucker). Arlen'as Faber'is (J.Daniels) yra atsiskyrėlis knygos "Me and God" autorius. Jo kūrinys laikomas dvasine palaima šiandieninei kartai ir išverstas į šimtą skirtingų pasaulio kalbų. Artėjant knygos jubiliejaus vakarėliui Arlen'as vis dar laikomas žmogumi žinančiu atsakymus į visus svarbiuosius gyvenimo klausimus. Atėjus lemiamam jubiliejaus vakarui Arlen'o gyvenimas susikerta su vieniša motina Elizabeth (L.Graham), auginančia 7-ių metų sūnų ir ką tik iš reabilitacijos paleistu vyru Kris'u (L.T.Pucci), ieškančiu tiesaus kelio prasmės. Tačiau visa esmė glūdi tame, kad parašęs savo knygą, Arlen'as nei kiek nenutuokia apie tikrą gyvenimą ir tuo labiau jo moralę.


                        Deadgirl

                        Režisierius: Marcel Sarmiento, Gadi Harel
                        Studija: Dark Sky Films
                        Žanras: Horror
                        Premjera: 2009-06-19
                        Vaidina: Shiloh Fernandez, Noah Segan, Michael Bowen, Candice Accola.
                        Oficialus Puslapis
                        Spoileris:


                        Istorija:
                        Drąsiai vadinamas originaliu filmu, Deadgirl - tai susvetimėjusio jaunimo Odisėja. Filmas, visuotinę paauglių moralę paverčiantis į bauginančią realybę, sugretinami siaubo filmų motyvai ir paauglių brendimo laikotarpis. Kai du švaistūnai Rickie's (S.Fernandez) ir JT (N.Segan) nutaria eilinį kartą praleisti mokyklos pamokas ir pasidairyt apleistoje ligoninėje, jie pamato vaizdą už savo supratimo ribų. Nuogas moters kūnas prikaltas prie stalo ir apdengtas plastikiniu apdangalu. Tik jų reakcija į susidariusią situaciją buvo visiškai skirtinga. Berniukai tuojau pat atsiduria širdį gniaužiančioje kelionėje, kurios metu jie sužino lemtingą teisingo ir nenusisekusio sprendimo vertę. Protingas pasakojimas apie paauglių brendimo psichozę. Juosta dalyvavo Toronto kino festivalyje, o taip pat jos premjera daugybę kartų pasirodydavo autoritetinguose renginiuose visame pasaulyje.



                        G-Force

                        Režisierius: Hoyt Yeatman
                        Studija: Walt Disney Pictures
                        Žanras: Adventure, Comedy
                        Premjera: 2009-07-24
                        Įgarsina: Bill Nighy, Will Arnett, Zach Galifianakis, Nicolas Cage, Sam Rockwell, Jon Favreau, Penelope Cruz, Steve Buscemi, Tracy Morgan.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Prodiuserio Jerry'io Bruckheimer'io pirmas 3-D filmas atsiduria didžiajame kino ekrane. G-Force - šeimyninė komedija apie pažangiausią vyriausybės įslaptintą programą evoliucionuojančia gyvūnijos pasaulį. Tokiu būdu, paprastos jūros kiaulytės tampa specialiaisiais būrio agentais. Atsidurdami špionažo centre, jiems papuola galimybė išgelbėti pasaulį. Komanda susideda iš šmaikštaus vado Darwin'o (S.Rockwell), įžeidžios ginklų ekspertės Blaster (T.Morgan) ir patrauklios kovos menų specialistės Juarez (P.Cruz). Filmo metu komandos gretas papildo kompiuterinis "graužikas" Speckles'as (N.Cage). Filmą režisuoja du kart Oskarą laimėjęs, vizualiųjų efektų specialistas Hoyt'as Yeatman'as.



                        In the Loop

                        Režisierius: Armando Iannucci
                        Studija: IFC Films
                        Žanras: Comedy
                        Premjera: 2009-07-24
                        Vaidina: Tom Hollander, James Gandolfini, Anna Chlumsky, Steve Coogan, Chris Addison, Peter Capaldi, Paul Higgins.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        In the Loop - protinga komedija su aštriu galiuku. Absurdiški ir juokingi dialogai, žeminantys kariuomenės vadovų statusą. Išdaiginga visumos veikėjų vaidyba parodo žiūrovui linksmą politinių sandėrių pusę, kelionių aplink pasaulį nesklandumus ir nenumatomą komišką pasiryžimą.






                        Orphan

                        Režisierius: Jaume Collet-Serra
                        Studija: Warner Bros. Pictures
                        Žanras: Horror, Thriller, Mystery
                        Premjera: 2009-07-24
                        Vaidina: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman, CCH Pounder.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Skaudi, negimusio kūdikio netektis nusiaubė Kate (V.Farmiga) ir John'o (P.Sarsgaard) santuoką. Kate trapi psichika neišlaiko staigaus šoko. Moteris pasineria į košmarų pasaulį. Norėdami stabilizuoti savo gyvenimą ir viską sugražinti į senesnes vėžes, pora nutaria iš vietinės prieglaudos įsivaikinti vargšę mergaitę Esther (I.Fuhrman). Vos tik ji atsiduria naujuose namuose, įvyksta serija nepaaiškinamų dalykų. Kate iškart suprato, kad su mergaite kažkas negerai ir pradeda vyrą įtikinėti pasidomėti jos praeitimi, tačiau pasidaro akivaizdu - tam laiko jau nebeliko.



                        Shrink

                        Režisierius: Jonas Pate
                        Studija: Roadside Attractions
                        Žanras: Comedy, Drama
                        Premjera: 2009-07-24
                        Vaidina: Kevin Spacey, Saffron Burrows, Jack Huston, Griffin Dunne, Robin Williams, Pell James, Robert Loggia, Keke Palmer, Laura Ramsey, Gore Vidal, Dallas Roberts, Mark Webber, Jesse Plemons, Ashley Greene.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Kas atsitinka, kai žmonės padedantys mums išlikti savimi patys atsiduria bėdoje? Jonas'o Pate'o filmas nepaprastas kitokio Holivudo pasakojimas. Henry's Carter'is (Auksinės Statulėlės laimėtojas K.Spacey) yra gabus ir žinomas psichiatras. Dirba su pačiais ryškiausiais klientais, įskaitant ir kadaise labai žinomą aktorę (S.Burrows) ir jauną knygų rašytoją (M.Webber). Henry's pirmą kartą buvo paprašytas atlikti papildomą užduotį ir pasirūpinti problematiška paaugle. Turint omenyje daktaro nestabilią proto būseną, ar jis pasiruošęs jaunos mergaitės kasdienėms problemoms? Shrink filmas studijuoja žmogaus savitvardą ir kontrolę, kurių mums dažnai pritrūksta lemiamuose momentuose. Savo filme, scenaristas Thomas'as Moffett'as panaudoja klasišką prototipą, bet neperžengia įtikimumo ribos.



                        The Ugly Truth

                        Režisierius: Robert Luketic
                        Studija: Columbia Pictures (Sony)
                        Žanras: Comedy, Romance
                        Premjera: 2009-07-24
                        Vaidina: Katherine Heigl, Gerard Butler, Eric Winter, John Michael Higgins, Nick Searcy, Kevin Connolly, Cheryl Hines.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Naujausia Columbia Pictures komedija priešakyje su karštuoju Holivudo duetu. Abby (K.Heighl) yra romantinio rytinio šou prodiuserė. Ne per seniausiai ją visiškai vienišą paliko jos mylimas vyriškis, bet ji dar labiau supyksta po to, kai vadovai jai paskiria bendrą projektą su šmaikščiu televizijos veikėju Mike'u Chadway'u (G.Butler). Darbo metu Mike'as nutaria Abby atskleisti visą moteriškų ir vyriškų santykių žavesį, o kartu ir nepadoriąją pusę.




                        Adam

                        Režisierius: Max Mayer
                        Studija: Fox Searchlight Pictures
                        Žanras: Comedy, Romance
                        Premjera: 2009-07-29
                        Vaidina: Hugh Dancy, Rose Byrne, Peter Gallagher, Amy Irving, Frankie Faison.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Romanas gali būti rizikingas, stulbinantis ir perpildytas nepasitikėjimo sėklomis. Adam'o atveju viskas dar blogiau - toks jo gyvenimas. Šioje širdingoje ir romantiškoje komedijoje Hugh'as Dancy's (The Jane Austin Book Club) vaidina Adam'ą, savarankišką, bet tuo pat metu ir intriguojantį vyrą, gyvenanti gyvenimą be rūpesčių. Iki tol, kol nesutinka savo naujos kaimynės - gražios, kosmopolitiškos moters vardu Beth (R.Byrne; Knowing, 28 Weeks Later, Damages). Jos dėka Adam'as pradeda po truputį pažinti išorinį pasaulį, kas priveda prie juokingų, graudinančių ir netikėtų pasekmių. Jų neįtikėtini ir mįslingi santykiai parodo kam gyvenime ryžtasi du žmonės iš skirtingų realybių beieškant bendros ypatingos sąsajos. Sundance kino festivalyje juosta laimėjo Alfred'o P.Sloan'o apdovanojimą už panaudotą mokslo idėją ir jos plėtojimą filmo metu.



                        Funny People

                        Režisierius: Judd Apatow
                        Studija: Universal Pictures
                        Žanras: Comedy, Drama
                        Premjera: 2009-07-31
                        Vaidina: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill, Jason Schwartzman, RZA, Aubrey Plaza, Maude Apatow, Iris Apatow.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Per keletą pastarųjų metų scenaristas ir režisierius Judd'as Apatow'as (The 40-Year-Old Virgin; Knocked-Up) įsitvirtino Holivudo užkulisiuose ir visiškai pasinėrė į komedijos žanro platybes. Apie savo naują darbą jis reiškiasi labai pagarbiai ir sako:" Aš noriu sukurti labai rimtą filmą ir tuo pačiu dvigubai linksmesnį už savo praeitus darbus". Filmavimo aikštelėje susirinko komedijos žanro svajonių komanda: Adam'as Sandler'is, Seth'as Rogen'as, Leslie Mana, Eric'as Bana. Funny People - tai istorija apie garsų komiką serganti mirtina lyga.



                        The Cove

                        Režisierius: Louie Psihoyos
                        Studija: Roadside Attractions
                        Žanras: Documentary
                        Premjera: 2009-07-31
                        Vaidina: Richard O'Barry
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        1960-ais metais Richard'as O'Barrys'as daugelio ekspertų nuomone buvo laikomas pasaulyje geriausiu ir profesionaliausiu delfinų dresuotoju. Jis netgi darbavosi populiarioje televizijos programoje "Flipper". Dieną ir naktį O'Barrys'as praleisdavo su savo egzotiškais gyvūnais, nepaliaujamai juos treniruodamas. Žmonių veiduose visada spindėjo šypsena, kol vieną dieną viskas tragiškai nepasibaigė. Louie'io Psichoyos'o filme papasakojama tikra istorija apie O'Barry'io ir kelių aktyvistų iš elitinio saugios gamtos departamento kruopštų tyrimą vienoje nedidelėje Japonijos įlankėlėje, kurioje jie visi atskleidė mirtiną paslaptį. Sundance kino festivalyje juosta laimėjo didingą žiuri apdovanojimą už geriausią dokumentiką.



                        Thirst (Bakjwi)

                        Režisierius: Park Chan-wook
                        Studija: Focus Features
                        Žanras: Horror, Thriller
                        Premjera: 2009-07-31
                        Vaidina: Song Kang-ho, Shin Ha-kyun, Kim Ok-bi.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Thirst - tai naujas Park Chan-wook'o (Old Boy, Sympathy for Mr.Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance) kūrinys. Labai populiarus savo gimtojoje Korėjoje, talentingas režisierius jau spėjo sudalyvauti šių metų Kanų kino festivalyje ir laimėti žiuri apdovanojimą. Taip pat juosta buvo nominuota Auksinio Delno apdovanojimui. Tyrinėdamas žmogaus egzistenciją nepalankiomis sąlygomis, jis pagaliau užbaigė savo darbą, ties kuriuo darbavosi kelis metus. Sang-hyan'as (Song Kang-ho) - gyvenimą puoselėjantis kunigas, savanoriškai pasisiūlo paaukoti savo kūną moksliniam projektui su bandymu išnaikinti pavojingą virusą. Eksperimento metu virusas netikėtai pasklinda po kunigo kūną, todėl jam buvo atliktas skubus kraujo perpylimas, bet kraujas kurį jis gavo buvo užkrėstas. Jo gyvenimas pasikeitė, jis tapo vampyru. Kūno geidulys, reikalaujantis šviežio kraujo tolimesniam pragyvenimui persipina su šventais Sang-hyan'o tikėjimais. Tokiomis aplinkybėmis jis sutinka viešnią, vaikystės draugo žmoną Tae-ju (Kim Ok-bi), atėjusią pas jį su pagalbos šauksmu. Labai greitai Sang-hyon'as atsiduria grėsmingos malonės pasaulyje, bet vis dar bando pabėgti nuo savo lemties.



                        Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation!

                        Režisierius: Mark Hartley
                        Studija: Magnet Releasing
                        Žanras: Documentary
                        Premjera: 2009-07-31
                        Vaidina: Phillip Adams, Christine Amor, Glory Annen.
                        Oficialus Puslapis

                        Istorija:
                        Not Quite Hollywood dokumentika pasakoja Australijos kinematografijos laikus, kai režisieriai visam pasauliui rodė savo filmus perpildytus seksu, smurtu, siaubu ir veiksmu. Šiais laikais tokie filmai priskiriami pogrindžio pasauliui. Šiame pasakojime nagrinėjami šios srities geriausi Australijos filmai be menkiausios dalelės cenzūros. Negarbingai pamirštas auksinis savotiško "Aussie" žanro kinematografijos laikotarpis, kuris džiugino žmones 70-iais ir ankstyvais 80-iais metais.

                        Comment

                        • Silvestras
                          Rimtas forumo narys



                          • 2008 04 18
                          • 162


                          Tokyo!
                          One city - three unusual stories.
                          Tokyo! filmas - tai trijų visiškai skirtingų pasakojimų antologija vykstanti viename mieste. Kiekvienas jų pasižymi originalia idėja ir atlikimo stiliumi. Nors visi pasakojimai yra glaudžiai susiję su Japonija, tarp režisierių nei vieno tokio nėra. Du iš jų prancūzai, o trečias kilęs iš Korėjos. Filme vaidina japonų aktoriai ir be jokios abejonės naudojama jų gimtoji kalba. Praeitais, 2008-siais metais, filmas dalyvavo Tarptautiniame Kino Festivalyje. Bendra tema: Japonijos megapolio kasdienybė ir tekantis gyvenimas. Pasitelkę savo vaizduotę, kiekvienas iš režisierių sukurė po vieną nepamirštamą ir emocionalų pasakojimą.

                          Pirma istorija: Interior Design (Režisierius: Michel Gondry)
                          Dramatiškas dviejų žmonių gyvenimas paremtas Cecil and Jordan in New York komiksu. Jauna pora Hiroko ir Akira (A.Fujitani ir R.Kase) atvyksta į Tokijų, siekiant pakilti karjeros laiptais. Jie apsistoja senos mokyklos pažįstamos Akemi (A.Ito) namuose. Tačiau Akemi vyras greitai pavargsta nuo naujų sugyventinių. Hirokos ir Akiros jausmai vienas kitam labai gylūs, jie pasiryžę bet kokiam gyvenimo iššūkiui. Akira stengiasi kiek tik gali ir ruošiasi tapti kino režisieriumi, tačiau mažiau savimi pasitikinti Hiroko nesugeba atrasti savo vietos ir pasimeta miesto rutinoje. Jiems tenka pažinti tikrą didelio miesto sunkmetį. Jų naivios viltys tuojau pat išsisklaido mintyse. Būto nuomai pinigų nepakanka, savo debiutinio kino premjerai jie netyčia išsinuomoja pornografijos kino teatrą, o už reguliarių taisyklių pažeidimą jų mašina konfiskuojama. Akiros abejotini jausmai dar labiau pasunkina susidariusią padėtį. Atsidurdama keblioje padėtyje ir morališkai sugniuždyta Hiroko pavirsta į nežmonišką pavidalą, kuriuo metu jinai sugeba savaip reikšti savo aistrą. Viskas atrodo originaliai ir sklandžiai. Tik atrodo (jei neklystu) japonų kūryboje ne vieną kartą girdėtas atvejis. Atsižvelgiant į žmogaus psichinę būseną, jis magiškai pavirsta į atitinkamą daiktą. Filmo dialogai juokingi ir gyvenimiški. Nesijautė dirbtinumo. Gal japonų aktoriams pavyksta realiau perteikti savo emocijas. Režisierius sukuria ypatingą stilių įsivaizduojamo surealistiškumo pagalba. Veikėjos transformacijos metu jis bando apsieiti be siaubo elementų, bet tuo pačiu sukuria apilygiai linksmą ir liūdną jos pusę. Linksma pasidaro situacijos atžvilgiu, liūdna - moters jausmų ir moralinės savijautos atžvilgiu. Pasakojimas tikrai pasibaigia stilingai, parodydamas žmogaus paskirtį pasaulyje.

                          Antra istorija: Merde (Režisierius: Leos Carax)
                          Merde (verčiant iš Prancūzų kalbos - šudas) - tai Tokijo požemių netvarkinga, nesuprantama ir šlykšti būtybė, kuri puldinėja nieko neįtariančius žmones gatvėse. Ji vagia iš jų pinigus, gasdina senus žmones ir giedulingai priekabiauja prie moksleivių. Dėka įtūžusios žiniasklaidos pardėtinumo, Merde visą miestą paverčia į baimės chaosą. Kai Merde veiksmai tampa aršesni ir pradeda grasinti piliečiu gyvybėms, žiniasklaida tuo labiau paaštrina nagus ir mieste sukuria manjakiško prievartautojo įvaizdį. Nuo čia įsikiša policija ir mažytės išdaigos pakila iki visai kito lygio. Tada į Tokijų atvyksta Prancūzų teismo pareigūnas Maitre Voland'as (J-F.Balmer), turėsiantis atstovauti Mende teises neišvengiamame viešajame teismo procese. Kaip pasirodo, Maitre yra vienas iš mažumos žmonių pasaulyje suprantantis savo kliento neaiškią kalbą. Nepaisant visų pastangų, žiniasklaidos balaganas padaro savo darbą ir Mende nuteisiamas mirčiai. Iš tikrųjų labai intriguojanti istorija. Visų pirma dėl savo aiškiai išsiskiriančio pagrindinio veikėjo, kurio man neteko nė karto matyti jokiame kitame filme. Jis savotiškai atvaizduoja Japonijos socialinę padėtį. Nors bežiūrint tokį filmą kiekvienas susidarys tik savo nuomonę. Pasakojimas pasižymi savo iškrypėlišku stiliu, kuris išsilaiko iki pačios pabaigos. Pabaiga labai stipri ir sąlyginai mįslinga. Gal labiau stiprių nervų žmonėms. Atrodo L.Carax'as savo pasakojime būtinai nori pavartoti brūtalumą, o pagrindinio veikėjo atžvilgiu gal net žvėriškumą. Pasakojime yra ir nemalonių situacijų, ir šlykščių vaizdų, ir kraujo. Taip pat panaudojama rasizmo tematika, bei atsiskleidžia šiurkšti Japonijos visuomenės pusė.

                          Trečia istorija: Shaking Tokyo (Režisierius: Joon-ho Bong)
                          Teruyuki's Kagawa suvaidins Tokijaus vyrą serganti agorafobija, didelės erdvės baime. Japonijos tauta tokius žmones vadina hikikimori'iais. Socialiai atsiskyrę žmones gyvenantys tik savo namuose. Vienintelis dalykas kuriuo jis naudojasi, tai naminis telefonas, kuriuo jis užsisakinėja visus būtinus pragyvenimui dalykus ir prekes. Namie jis tik skaito knygas ir žurnalus. Kasmėnesį tėvai jam voke atsiunčia atitinkamą pinigų sumą. Šeštadieniais jis į namus užsisakinėja picą. Kas tai nebebūtų, jis niekada nežiūri atvykusiam kurjeriui tiesiai į akis. Vieną dieną viskas pasikečia. Picos užsakymą jam pristato žavi mergina (Y.Aoi), kuriai jis netyčia pažiūri tiesiai į veidą. Tuo metu netikėtas žemės drebėjimas užplūsta Tokijų ir mergina apalpsta vaikino namuose. Nepaisant rimtos lemties išdaigos, situacija gavosi daugiau negu humoristinė. Dešimtį metų nieko gyvai nebematęs ir ne su kuo nesikalbėjęs vyras atsiduria permainingoje padėtyje, kuri man sukėlė labai didelę šypseną. Jo idealiai suvaidinto išsiblaškymo formulė nepakartojama. Atydžiai apžiūrinėdamas gulinčia ant grindų merginą, hikikimori's netikėtai ant jos kūno atranda mygtuko formos tatuiruotes su atitinkamais užrašais: Meilė, Neapykanta, Baimė, Rūpestis, Laikas, Malonumas. Ir atskiroje kūno vietoje rasdavosi papildoma tatuiruotė su Windows sistemos persikrovimo simboliu. Paspaudęs būtent tą kūno vietą, mergina pabūnda. Nuo tada ir prasideda iš pirmo žvilgsnio eilinė dienos kelionė, bet hikikimori'o atveju - tai gyvenimo nusižengimas, bei didžiulis iššūkis. Atskleidžia vientisas istorijos perėjimas iš vidinio žmogaus pasaulio į išorinį. Patikimas pasakojimas apie žmogaus išlaisvinimą iš psichinio apribojimo, besivejant akimirksniu pajustą meilę. Išsiskiria nuo kitų dvejų pasakojimų savo realizmu. Taip pat panaudojami rimti mistikos elementai, padarantys šį pasakojimą nepriekaištingu.

                          Nekomercinio kino menas. Visapusiškai originalus filmas. Pačios netikėčiausios idėjos. Maloni Tokijaus miesto ir japonų aktorių vaidybos atmosfera. Jeigu kartais pamiršote gero kino skonį, arba šiuolaikiniai darbai nelabai tenkina, šis filmas būtent jums.

                          Spoileris:


                          Comment

                          • Silvestras
                            Rimtas forumo narys



                            • 2008 04 18
                            • 162


                            Deadgirl
                            "Our gorgeous f*ckslave"
                            Kaip nekeista, bet savarankiškos kino bendrovės siaubo juosta Deadgirl susilaukė nemažai atsiliepimų po jau praėjusio Tarptautinio Kino Festivalio vykusio Toronto mieste. Pagaliau pilnut pilnutėliai galima atsimėgauti siaubo žanro originalia "švežiena". Žanras pergyvenantis labai sunkius ir nemalonius laikus. Naujų idėjų trūkumas ir pasikartojančios istorijos su vis kitokiu perteikimu užgožia visą jo reputaciją ir potencialą. Deadgirl kažkas visiškai naujo ir dar nematyto. Tai tikrai nėra įprastasis Skambūtis ar Pagieža, tai - seniai lauktas žanro perversmas. Deadgirl - absoliučiai unikalios idėjos istorija apie jaunimą, bet kas be ko - skirta ne jaunimui. Atsižvelgiant į visus svarbiuosius aspektus, galima užtikrintai teigti, jog labai ginčytinas filmas. Toli gražu patiks ne kiekvienam. Blogiausiu atveju, juo galima smarkiai pasišlykštėti. Ryžtingas pasityčiojimas iš žmogaus amoralumo ir dorybės pačiais purviniausiais ir niekingiausiais būdais. Filmas prasideda būdinga jaunimo gyvenimui pradžia. Du paaugliai iš įšyrusių šeimų gyvena eilinius gyvenimus jaukiame ir ramiame Amerikos miestelyje. Viskas taip kaip ir turėtų būti. Septyniolikos metų Rickie's (S.Fernandez) yra įsimylėjęs mokyklos merginą vardu Joann (C.Accola). Vargu ar jinai kada atkreips į jį dėmesį. Būdami vaikais pradinėje mokykloje jie pirmą kartą pasibučiavo. Nuo to laiko Joann net nepažiūri į Rickie'io pusę. Jis tampasi su savo geriausiu draugu nuo vaikystės dienų JT (N.Segan). Du eiliniai paaugliai su pilka ir niūria kasdienybe, pasimetę savo paties svajonėse. Labiau savimi pasitikintis ir šiek tiek pamišęs JT vieną dieną įtikina Rickie praleisti mokyklos pamokas ir nueiti apsidairyti apleistame beprotnamyje, išgerti alaus, parūkyti žolelės. Klaidžiodami po visą pastatą jie netikėtai atranda požeminius tunelius, kurie juos nuveda į aklavietę. Taip pasirodė iš pirmo žvilgsnio. Šiaip ne taip atrakindami užsirūdijusias durys berniukai pamato vaizdą už savo supratimo ribų: nuogos moters kūnas grandinėmis prisegtas prie stalo. Jinai nebuvo mirusi. Nors sveika ją taip pat pavadinti negalima būtų. Daugiau ar mažiau, bet jinai buvo gyva, kažkokia prasme mirusi. O kas įdomiausia, kaip po to paaiškėjo, ją neįmanoma nužudyti. Visgi man patiko, kad visus pagrindinius klausimus taip ir paliko neatsakytus. Dabar pagalvoju, vienas netikęs ar biški banalus scenarijaus nukrypimas galėjo sužlugdyti ko ne visą kulminaciją. Tačiau idėja viliojanti. Taip ir atsidūri dviejų paauglių vietoje ir pasineri į situaciją. Taigi, vietoje jos išgelbėjimo JT mintyse netikėtai nušvito galimybė. Nuo čia dviejų amžinų draugų keliai staigiai išsiskiria, o laikui bėgant po mažų į šį purviną reikalą įsikiša vis daugiau veikėjų. Kiekvieno berniuko mintys nukripsta savu keliu. Kiekvienas jų motyvuotas savo morale. Nebegalėdami laiko atsukti atgal visi jie susitepia savo rankas, o tada pusiau mirusią moterį tiesiog paverčia į savo nuosavą sekso vergę. O viskas prasidėjo tik nuo nekaltų išgertuvių. Dieve, kokia ironija. Savanaudiškumas, egoizmas ir filmo eigoje vis dažniau pasireiškianti baimė griauna ir taip nesklandžius tarpusavio santykius. Gyvenimo nutikimas pakeičia veikėjų principus ir elgesio normą. Nors filmui oficialiai priskiriama siaubo žanro etiketė ir jame panaudojamas iškraipytos pornografijos pagrindas, šį filmą labiau priskirčiau psichologinio trilerio žanrui sumaišytu su drama, bei mistika. Šitas filmas neturi nieko bendro su filmų Saw ar Hostel serijomis. Kartais panaudojamos žiaurumo scenos apsiriboja visai kita reikšme. Pasinaudodami tamsiu stiliumi ir niūria atmosfera režisieriai Marcel'is Sarmiento ir Gady's Harel'as sukuria tikrai liūdną pasakojimą, kuris neperžengia realizmo ir žmogaus pasąmonės ribų, kas dažnai atsitinka šiuolaikinėse siaubo juostose. Be to du režisieriai visus šokiruojančius ar nemalonius momentus niekada nenuleidžia iki beprasmių sadistinių vaizdų. Visas veiksmas vyksta ramiai ir sklandžiai. Jie užleidžia vietą lengvam, raminančiam jaunimo lyriškumui ir gundančiai, bei maloniai ausims muzikai. Tai tik dar labiau įrodo, kad jokiu būdu šį filmą nepriskirsi siaubo žanrui, o jeigu ir taip - tai labai jau tada savotiškas gaunasi. Galiausiai paauglių brendimo laikotarpis paverčiamas į tokią mistišką, klaikią ir bauginančią realybę, kad tikrai pasidaro baisu.

                            Spoileris:


                            Comment

                            • Silvestras
                              Rimtas forumo narys



                              • 2008 04 18
                              • 162


                              Public Enemies
                              "We're having too good a time today. We ain't thinking about tomorrow."
                              Filmas paremtas tikra istorija. Trisdešimtais metais Amerikos visuomenė pergyveno itin sunkų kaikotarpį. Nusikalstamumas smarkiai išplito už savo ribų, sotūs turčiai gyveno savo sulipdytame padangės pasaulyje, o likę gyventojai tiesiog buvo apakinti Amerikietiškos Svajonės idealu. Buvo dažnai pabrėžiama, arba bent jau teigiama, kad eilinis žmogus savo noru ir gebėjimais gali pasiekti viršunę. Akivaizdu šis pasakymas dažniausiai buvo akcentuojamas kaip pasityčiojimas iš žemesnio lygio visuomenės. Gyvenimas buvo toks nepalankus, kad niekas net į tai nekreipė išskirtinio dėmesio. Visų nuostabai ir daugelio nepasitenkinimui vienas žmogus įgyvendino šią svajonę. To žmogaus vardas - John'as Dillinger'is, savo paties gyvenimo legenda. Dar kitaip vadinamas visuomenės priešu numeris vienas. Tokiu jis buvo paskelbtas J. Edgar'o Hoover'io FBI agentūros įsakymu. Dėka jo veiksmų ir perdėto vulgarumo atsakingieji asmenys buvo priversti pakeisti savo šalies įstatymus ir viešasias sankcijas. Pasidomėjęs J.Dillinger'io, kaip veikėjo biografija, sužinojau, kad 2009-ieji nėra jo debiutiniai metai. Visais gerai pažįstama Holivudo užkulisių persona ir prieš tai buvo kelis kartus adaptuojama ankstesniuose juostose. Kas liečia Public Enemies filmo, galiu užtikrintai pasakyti, kad J.Dillinger'is man labai patiko. Jis nėra eilinis amerikietiškų bruožų būkas didvyris, jis - šmaikštus, protingas, gudrus ir ambicingas vyras gyvenantis savo gyvenimą, turintis savo pomėgius, reiškiantis savo jausmus. Jį suvaidino ne kas kitas, o pripažintas ir talentingas aktorius Johnny's Depp'as. Rodos režisierius Michael'as Mann'as norėjo sukurti tikrą veikėją, jis nepatingėjo įsigilinti į jo gyvenimą, pilnai atskleidė jo charakteristiką, nepasinaudojo vien tik garsiu vardu. Už tai aš tikrai gerbių jo sprendimą. Mafijos sindikato ir draugų atstovajaunčiu skirtingas sritys pagalba J.Dillinger'is įsisiautėjo visoje šalyje. Milicija bijojo jo ir artimų sėbrų, jokiame kalėjime jis neužsibūdavo per ilgai, vertino draugystę, buvo sąžiningas. Jo charizma pylėsi per kraštus. Nereikia pamiršti, kad filme ir be J.Depp'o vaidina ne vienas garsus aktorius. Nors filmui net nepasirodžius buvo aišku, kad ši juosta priklauso J.Dillinger'iui/J.Depp'ui, joje taip pat atlieka gana svarbią reikšmę C.Bale'as ir Oskaro Statulėlę laimėjusi M.Cottliard. C.Bale'as suvaidino nuosekliai mąstantį Federalinio Tyrimų Biuro pagrindinį vadovą Melvin'ą Purvis'ą, kuriam buvo paskirta būtent J.Dillinger'io byla. Ši rolė be jokios abejonės yra kur kas mažiau atskleista bei padailinta, tačiau nepraranda savo rimtumo statuso. Veikėjų atžvilgiu filmo herojus M.Purvis'as palaiko priešpriešos balansą. M.Cottilard suvaidino merginą pavogusia J.Dillinger'io širdį. Nors visas filmas trūnka daugiau negu dvi valandas, vyraujančiam romanui per daug laiko neskiriama. Nepaisant to, jų santykiai viso filmo metu vis tiek išlaiko labai gylią prasmę. J.Depp'o veikėjas pritraukia prie savęs žiūrovą, paperka visais savo privalumais ir kas svarbiausia, maloniai atrodančiomis antiherojaus savybėmis. Panaudojama kompleksuotos moralės potekstė. J.Dillinger'is akivaizdu nėra geras žmogus, jis žudo žmones, jis priešinasi viešajai tvarkai, bet žiūrovas vistiek palaiko jo pusę, juo žavisi. Būtent taip aš ir jaučiausi, nesugebėjau atsispirti jo charizmai ir iškarto pasineriau į jo gyvenimą. Ne mažiau prie sėkmės prisidėjo ir pirmosios dvidešimto amžiaus pusės atmosfera, senoviški drabužiai, ginklai, mašinos. Taip pat filmo originalusis garso takelis susideda iš kultinių džiazo dainų tokių atlikėjų kaip Billie's Holiday'jus ir Ella Fitzgerald, kurie tik dar labiau įprasmina istorinius įvykius ir trečiojo dešimtmečio gyvenimą. Visos veiksmo scenos atrodo labai naturalios ir protingos. Public Enemies - apgalvotas ir profesionalus darbas, sugretinantis visus nusikalstamo pasaulio ypatumus. Pabrėšiu, kad paskutinė filmo scena ir citata labai graudinančios. Tas epizodas mane "pribaigė". Intensyvumas ir intriga išsilaikė viso filmo metu, o tokia ironiška ir lyriška pabaiga labai sužavėjo.

                              Otis Taylor - Ten Million Slaves
                              Spoileris:


                              Elliot Goldenthal - Love In The Dunes
                              Spoileris:


                              Diana Krall - Bye Bye Blackbird
                              Spoileris:




                              Comment

                              • bithuthe
                                Last Frame Studio



                                • 2003 11 14
                                • 399

                                Deadgirl turėtų tikrai būti geras filmas, nes visi tie banalūs siaubiakai su jaunimėliu ir nuklydimu į kokį apleistą namą, viešbutį ar miestą, tai jau ne kiek gasdina, bet kiek pasišlykštėjimą (kalbant apie ten pasirodančius numirėlius) kelia arba žiovulį. Čia manau kaip tik sueis. Pasikliausiu Bastard nuomone ir keliausiu progai pasitaikius į kiną.

                                Comment

                                Working...