Kinas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Silvestras
    Rimtas forumo narys



    • 2008 04 18
    • 162


    Nuramink Mano Sielą / Restless

    "We have so little time to say the things we mean."

    Režisierius: Gus Van Sant
    Scenarijaus autorius: Jason Lew
    Šalis: JAV
    Išleidimo metai: 2011
    Žanrai: Drama, romantinis, gyvenimiškas
    IMDb reitingas: 6.5/10 (3,358)
    Trukmė: 1 val. 31 min.
    Vaidina: Mia Wasikowska, Henry Hopper, Ryo Kase, Schuyler Fisk, Lusia Strus, Jane Adams

    Pastaruoju metu dažnai susimąstau dėl galimybės po truputį atpratinėti nuo paaugliškų istorijų. Taip sakant bandau lavinti savo skonį. Žinoma ne visos jos tokios jau nuvalkiotos, o kartais net tenka susidurti su tikroviškai panašumais atspindinčiais nuosavą gyvenimą, kas turbūt labiausiai mane ir žavi tokio tipo filmuose. Ne mažiau mane jaudina tokie dalykai kaip jaunatviškos dvasios, beribio lengvabūdiškumo veikėjų elgesys ir niekuo nevaržomas ramut ramutėlis istorijos atskleidimo ritmas. Būtent su tokios charakteristikos darbeliu man ir teko susidurti šįkart. Kaip ten bebūtų su požanrio kirčiavimais ir ryškesnės tiesos atskleidimo bandymais, vistiek išlieka simpatija išsilavinusiems filmams apie jaunimą.

    Mes esam supažindinami su pagrindiniais veikėjais, kuriuos siekia bendras ir gal daugeliui pasirodisiantis kiek keistas užsiėmimas - apsilankymas viešuose svetimų žmonių laiduotuvių ceremonijuose. Būtent viename iš savo apsilankymų paauglis Enoch (H.Hopper) ir susidraugauja su savo būsima sielos drauge Annabelle (M.Wasikowska). Labai greitai du personažai kaip reikiant susibičiuliauja vienas su kitu ir pradeda leist laiką kartu. Tiesą sakant filmas daugiau ligtais ir nebando niekuo nustebinti. Porelė jaunų ir stilingai vaidinačių aktorių smagiai pasidalija visą likusį ekrano laiką.

    Tenka pripažinti į akis iš karto puola režisieriaus vardas, mat tikrų tikriausiai gal net ir ištikimiausi šio kūrėjo fanatai turėjo būt kiek nustebinti jo apsisprendimu peršokti į kiek lengvesnio žanro sferą. Gali pasirodyti, kad po visų savo daugiau ar mažiau rimtų užmuojų garbios reputacijos kino kūrėjas, didysis Gus Van Sant (Elephant, Good Will Hunting) nusprendė padovanoti sau nedidutę pertrauką ir sukūrti kažką mielesnio, paprastesnio ir tiesiog sušildančio žiūrovo sielą. Ir išties vyrukas parodo savo galią, tuo pačiu eilinį nepriklausomą meilės romaną paverčiantis į subtilią modernią pasaką įvairaus amžiaus žmonėms pasidžaiugti.

    Filmo eigoje režisierius papildo savo darbą keliomis ryškiomis temomis pakeisiančiais tolimesnį dviejų įsimylėjelių likimą. Nors darbelyje ir netrūksta akivaizdžių tragizmo ar liūdnos savijautos situacijų, bet šitie dalykai kažkaip magiškai nublanksta prieš meiliai keistą porelės bendrą pateikimo manierą. Po tokios juostos pradedi manyt, kad gal ne taip jau ir sunku patraukti žiūrovą savo pusėn, sunaudojant kuo mažiausiai originalumo pastangų. Nesupraskite klaidingai, šis filmas nėra lėkštas, tiesiog kaip man pasirodė, pats režisierius toli gražu nesistengia savo darbui prirašyt rimtumo etiketės. Enoch ir Annabelle tarpusavio santykiai - tarsi lengvas vasaros skrydis aplink ramų miesteli su šiltų spalvų gamtos peizažu.

    Taip pat verta paminėt neblogą sumanymą papildyti veikėjų kasdienį gyvenimą ir pergyvenimus siurrealizmo detalėmis. Be savo nestandartinio pomėgio Enoch pasižymi ir kitu keistu bruožu - vaikinas turi (įsivaizduojamą) draugą vaiduoklį, buvusį Antrojo Pasaulinio Karo japonų armijos pilotą Hiroshį, su kuriuo jis kartais žaidžia "karą ant vandens" arba pasikalba apie savo nutikimus. Galbūt filmas ir pasižymi kažkokiomis gilesnėmis užuominomis į meilės ryšio ar aplamai santykių tarp žmonių svarbą, bet visi šie tipiniai lyriškumo aspektai atisudria antrame plane palikdamos labai daug vietos keistai abidviejų jaunuolių draugystei. Šiaip man ganėtinai įsiminė scena prie miško platumos, Helovyno naktį. Veikėjai buvo aprengti išties dinamiškai atrodančiais kostiumais, džiugino drastiškais veiksmais ir šmaikščiais pasisakymais, tuo pačiu padovanojantys gražu lengvą kelių minučių kasnelį perpildyta gležnia atpalaiduojančia aura.

    Vis dažniau pastebiu jaunų aktorių daroma įtaką šiuolaikinio kino pasauliui. Jeigu du dvidešimtmečiai gali ištraukti visą filmą praktiškai ant savo nuosavų pečių, tai vien šis faktas jau kažką pasako. Labai pagirtina aktorė M.Wasikowska, dar prisimenu ją nuo kito matyto filmo, išties įtikinama ir maloniai susižiūrinti vaidyba.

    Kaip jau tapo įprasta nuo senų senai (tarsi tikrų tikriausia marketingo detalė) tokio tipo filmai savaime aišku gali pasigirti plačiu ir profesionaliai išdirbtu garso takelio pasirinkimu. Žinoma didžiausia dalis laiko atitenka melancholinio pobūdžio indie rock dainelėms, nors kartais mėgstu viską tai apibendrinti muzikos pasaulyje itin dažnai girdimu žodeliu chillwave. Apskritai G.V.Sant eilinį kartą kuo puikiausiai padirbėjo ir įrodė, kad filmai apie paauglius vis dar nepraranda savo autentiškumo. Aš tuo tarpu priėjau prie ganėtinai svarbios išvados, jog visai nebūtina kaskart raitytis ieškant originaliausių, keisčiausių ir labiausiai ekstravagantiškų juostų, kartais pakanka paprastos kasdienės ištraukos nuotaikai pakelti.








    Comment

    • Silvestras
      Rimtas forumo narys



      • 2008 04 18
      • 162

      taip, aš noriu tikėt, kad šita komedija būs visai pasisekusi,
      nes kūria ne amerikiečiai + treileris atrodo juokingai,
      ir tas britiškas akcentas toooks skoningas, vien nuo jo man jau
      pasidaro kiek ramiau ir savaime aišku linksmiau.
      nesitikiu nieko ypatingo, be to apskritai seniai jau nežiūrėjau jokių komedijų,
      tad gal ir atsirastų tinkama proga nutraukt šitą streiką.
      realiai ne taip jau jų ir daug, ypač iš komercinės pusės,
      reikia stengtis nepražiopsoti tokių retenybių.
      visai sveika maišyti savo skonį, juk kinas nėra tik dramos.

      Comment

      • Silvestras
        Rimtas forumo narys



        • 2008 04 18
        • 162

        visi pasiruoškit, šitas filmas tikrai turėtų sunaikint mūsų smegenys.
        super mindfuk'iška futuristinė retro psichodelika filme "Beyond The Black Rainbow".
        nesu tikras ar kada teko regėt kažką itin panašaus,
        žinoma panorėjus galima būtų lengvai surasti visus tuos
        old skool'inius sci-fi'jus su labai panašia atmosfera vaizduojama
        šiame treileryje, bet nemanau, kad daugelis jų pasižymėtų
        tokia stipria psichodelikos doze pagardinta futuristinėmis temomis.
        nežinau ko tikėtis iš šito darbo, o tai jau geras ženklas,
        ir apskritai šitas treileris gan stipriai susūko man galvą,
        norisi kuo greičiau paragaut kasnelį ateities!

        Comment

        • Bardakas
          Žmogus Ne





          • 2005 09 22
          • 1462

          Autorius Бегущий пони
          visi pasiruoškit, šitas filmas tikrai turėtų sunaikint mūsų smegenys.
          super mindfuk'iška futuristinė retro psichodelika filme "Beyond The Black Rainbow".
          nesu tikras ar kada teko regėt kažką itin panašaus,
          žinoma panorėjus galima būtų lengvai surasti visus tuos
          old skool'inius sci-fi'jus su labai panašia atmosfera vaizduojama
          šiame treileryje, bet nemanau, kad daugelis jų pasižymėtų
          tokia stipria psichodelikos doze pagardinta futuristinėmis temomis.
          nežinau ko tikėtis iš šito darbo, o tai jau geras ženklas,
          ir apskritai šitas treileris gan stipriai susūko man galvą,
          norisi kuo greičiau paragaut kasnelį ateities!

          Traileris atrodo žavingai, bet šiek tiek baisoka, kad jis gali būti apgaulingas. Garsas ir vaizdai traukia mind-fuckine prasme, bet filmas eina beveik dvi valandas, gali būt ištemptas ir nelabai vertas tokio dėmesio. Paskaičiau keletą review žmonių kurie matė filmą 'Tribeca' festivalyje, tai visi buvo neigiami, pagrindinės priežastys - neįdomus, beprasmis, su begalybe siužeto skylių, vizualiai nesuprantamas. Iš to ką perskaičiau įtariu, kad tai gali būti tik vaizdų kratinys, kurių ganėtinai nemažai techno klubuose. Vienaip ar kitaip teks pačiam kada pažiūrėt kai bus proga ir įvertint.
          Maybe on Earth, Maybe in the Future
          sigpic
          Kurokawa idėjinis lyderis
          Lėtai keičiu slaptažodžius

          Comment

          • slicKrox
            Catching some Zzzzs...




            • 2012 08 01
            • 2161

            Osum atrodo vintage look. Ne tik vizualiai, bet ir pats įgarsinimas ir netgi retro elektroninė muzika, lyg patys Daft Punk prisidėtų prie OST. Keista, jog IMDB išleidimo metus fiksuoja 2010, o realiai nėra žymių jog jis būtų išleistas... ir kada bent bus išleistas. Kai kurie aprašymai byloja jog filmas stiprus tik vizualia dalimi, tačiau kontekstas prie nieko neveda. Ką gi, vis tiek laukiam įvertint savo akimis ir ausimis.

            Comment

            • Absurdëh
              AZ Fairy


              • 2011 03 21
              • 524

              muzika
              1.36 - tron:legacy atributai.
              1.34 - man panašu į DaftPunk šalmą.
              Paskutinis pakeitimas nuo Absurdëh; 2012-02-16, 13:37.
              d9 || amvorg || amvazar'17

              Comment

              • Silvestras
                Rimtas forumo narys



                • 2008 04 18
                • 162

                Autorius Bardakas
                Traileris atrodo žavingai, bet šiek tiek baisoka, kad jis gali būti apgaulingas. Garsas ir vaizdai traukia mind-fuckine prasme, bet filmas eina beveik dvi valandas, gali būt ištemptas ir nelabai vertas tokio dėmesio. Paskaičiau keletą review žmonių kurie matė filmą 'Tribeca' festivalyje, tai visi buvo neigiami, pagrindinės priežastys - neįdomus, beprasmis, su begalybe siužeto skylių, vizualiai nesuprantamas. Iš to ką perskaičiau įtariu, kad tai gali būti tik vaizdų kratinys, kurių ganėtinai nemažai techno klubuose. Vienaip ar kitaip teks pačiam kada pažiūrėt kai bus proga ir įvertint.
                Nu tai, kad dažniausiai taip ir būna su tuo arthouse'u, pats jau esu įsitikinęs ir asmeniškai į tokius filmus
                jau žiūriu labiau kaip į kokį atskirą meno pavydalą, nei taip sakant konkretų filmą. Be to manau daug kas priklauso nuo to tokio vidinio
                nusistatymo, nes pamenu labai sunkiai žiūrėjosi klasikinis sci-fi'jus "Solyaris" (kuris beje irgi ėjo dvi su puse val. laiko berods), bet kažkaip
                tai sugebėjau save pasąmonėje įtikint, kad taip viskas turi būti, naturalu, kad tokie filmai neturėtų įrodynėti savo kokybės, bet džiūginti
                net pavyzdžiui ir elementariausiomis originalumo detalėmis (garsas, vaizdai). Tad tas tavo minėtas "vaizdų kratinys" visiškai patenkintų mano
                užgaidas. Ir apskritai nemanau, kad mindfuk'ai realiai turi būt protingi ir susikoncentravę ties konkrečiu klausimu, į juos tiesiog sukiša daug filosofinio (šizofreniško) mėšlo, kuris kartais nereiškia absoliučiai nieko, o kažkas dar bando kažką įžvelgti.

                Comment

                • Bardakas
                  Žmogus Ne





                  • 2005 09 22
                  • 1462

                  Autorius Бегущий пони
                  Nu tai, kad dažniausiai taip ir būna su tuo arthouse'u, pats jau esu įsitikinęs ir asmeniškai į tokius filmus
                  jau žiūriu labiau kaip į kokį atskirą meno pavydalą, nei taip sakant konkretų filmą. Be to manau daug kas priklauso nuo to tokio vidinio
                  nusistatymo, nes pamenu labai sunkiai žiūrėjosi klasikinis sci-fi'jus "Solyaris" (kuris beje irgi ėjo dvi su puse val. laiko berods), bet kažkaip
                  tai sugebėjau save pasąmonėje įtikint, kad taip viskas turi būti, naturalu, kad tokie filmai neturėtų įrodynėti savo kokybės, bet džiūginti
                  net pavyzdžiui ir elementariausiomis originalumo detalėmis (garsas, vaizdai). Tad tas tavo minėtas "vaizdų kratinys" visiškai patenkintų mano
                  užgaidas. Ir apskritai nemanau, kad mindfuk'ai realiai turi būt protingi ir susikoncentravę ties konkrečiu klausimu, į juos tiesiog sukiša daug filosofinio (šizofreniško) mėšlo, kuris kartais nereiškia absoliučiai nieko, o kažkas dar bando kažką įžvelgti.
                  Tai, kad mind-fuck filmai turi mintį ar kelias paprastai, mind-fuck faktorius yra tas, kad idėją kurią gvildeną filmo metu personažai ar kažkokie atitinkami veiksniai, yra tokia protu sunkiai suvokiama, kad filmas netilptų tiesiog į trilerio ar fantastinio filmo žanrą (ar kokį kitokį). Mind-fuck'as negali būti tik vaizdų kratinys, nes vienas vaizdas be sąryšio su stipriu siužetu yra tik vaizdo klipas/vizualizacija. Ir duok dieve čia negalima lygint vizualizacijos su Tarkovskio filmu (ar Lem'o romanu), senokai Soliarį mačiau, bet paliko jis man nemažą įspūdį, jį gal ir sunku suprasti, bet ne ant tiek, kad būtų logikos spragų, čia jis švariai išrutuliojamas ir finalas nuneša protą. Bet nieku gyvu aš nevarau ant šio filmo dėl kurio prasidėjo diskusija, tiesiog baiminuosi, kad traileris suklaidins, pakels per didelius lūkesčius, o rezultatas bus - pigus filmas su keliais momentais random psychedelic bullshit
                  Maybe on Earth, Maybe in the Future
                  sigpic
                  Kurokawa idėjinis lyderis
                  Lėtai keičiu slaptažodžius

                  Comment

                  • kypshius
                    Rašytojas



                    • 2007 04 17
                    • 254


                    kas dar nematėt tai tikrai rekomenduoju Anonymous.
                    labai patiko, platesnę nuomonę galit čia paskaityt mano:
                    http://www.jauti.lt/anonymous-kas-is...uvo-sekspyras/

                    p.s. tikiuosi negausiu ban'o kokio už reklamą, bet nesinorėjo copy pastą daryt....

                    Užkalė visus langus ir augina pingviną.

                    Comment

                    • Silvestras
                      Rimtas forumo narys



                      • 2008 04 18
                      • 162

                      Autorius Bardakas
                      Tai, kad mind-fuck filmai turi mintį ar kelias paprastai, mind-fuck faktorius yra tas, kad idėją kurią gvildeną filmo metu personažai ar kažkokie atitinkami veiksniai, yra tokia protu sunkiai suvokiama, kad filmas netilptų tiesiog į trilerio ar fantastinio filmo žanrą (ar kokį kitokį). Mind-fuck'as negali būti tik vaizdų kratinys, nes vienas vaizdas be sąryšio su stipriu siužetu yra tik vaizdo klipas/vizualizacija. Ir duok dieve čia negalima lygint vizualizacijos su Tarkovskio filmu (ar Lem'o romanu), senokai Soliarį mačiau, bet paliko jis man nemažą įspūdį, jį gal ir sunku suprasti, bet ne ant tiek, kad būtų logikos spragų, čia jis švariai išrutuliojamas ir finalas nuneša protą. Bet nieku gyvu aš nevarau ant šio filmo dėl kurio prasidėjo diskusija, tiesiog baiminuosi, kad traileris suklaidins, pakels per didelius lūkesčius, o rezultatas bus - pigus filmas su keliais momentais random psychedelic bullshit
                      Tikriausiai, žinok nesu tikras, bent jau mano požiūris būtų toks. Mind-fuck filmai patinka dėl savo originalumo, tai tiek. Mažai kas su jais varžytis
                      gali šioje kategorijoje. Jie gali būt visiškai be ryšio, nesuprasti, kritikuojami ar bandantys būti per daug svarbiais, bet man jie patinka tiesiog iš principo,
                      kad visada skirsis nuo daugumos kitų darbų savo estetika.
                      p.s. aš ir nebandau būt "jo" gynėju (nors taip ir neatrodo) vien dėl to, kad tai mano postas. Be to labai dažnai kaip tik sutinku su kritikų
                      įvertinimais, tai gal ir iš tikro nereikėtų rėkaut be priežasties. Sakykim taip, tegu kiekvienas pasiima kas jam svarbiausia bežiūrint šį filmą.

                      Taip pat ir šį maloniai pažiūrėčiau kokią savaitgalio naktį. Išties žavingai atrodantis darbas
                      labai primenantis dream pop atmosferą. Galiu pajausti laisvę vien iš treilerio kadrų.
                      Tiesą sakant šis gal būs man kiek aktualesnis už ankščiau minėtą.

                      Comment

                      • Deima-
                        Ką čia gero nuveikus?

                        • 2008 07 04
                        • 90

                        Gal kas galite pasiūlyti filmų apie universiteto studentus, studentų gyvenimą? Tinka visi žanrai, bet lėkštų komedijų nelabai reikia. Labai būtų gerai, jei kas pasiūlytumėte kokį filmą apie studentų revoliucijas. Dokumentika labai laukiama.

                        Sigą sukūrė pasalūnė.Didelis ačiū jai.

                        Comment

                        • Bardakas
                          Žmogus Ne





                          • 2005 09 22
                          • 1462

                          Autorius Бегущий пони
                          Taip pat ir šį maloniai pažiūrėčiau kokią savaitgalio naktį. Išties žavingai atrodantis darbas
                          labai primenantis dream pop atmosferą. Galiu pajausti laisvę vien iš treilerio kadrų.
                          Tiesą sakant šis gal būs man kiek aktualesnis už ankščiau minėtą.

                          Gerai suka tuos trailerius šiais laikais. Man taipogi atrodo gan gražus filmas. Bet matosi, kaip gali sužavėti ne tik bendras vaizdas, bet parinktos spalvos ir jų korekcijos juostoje, tonai ir pan. Suteikia tokį nostalgišką jausmą, ilgesį. Bet iš esmės tai geras triukas paveikt sąmonę, lygiai taip pat kaip tarkim daromos yra tos mielos nuotraukos su vintage efektu, jose vaizduojam i daiktai tarkim iš '80-ųjų. Puikus pavyzdys yra MARC GÓMEZ DEL MORAL ir jo kūriniai, kurių vienas labiausiai visų matytų turėtų būti Bombay

                          EL GUINCHO | Bombay from MGdM | Marc Gómez del Moral on Vimeo.


                          bet kaip pavyzdys tiktų gal labiau vientisesnis darbas:

                          GENTLE MUSIC MEN | Cuentos modernos from MGdM | Marc Gómez del Moral on Vimeo.

                          Maybe on Earth, Maybe in the Future
                          sigpic
                          Kurokawa idėjinis lyderis
                          Lėtai keičiu slaptažodžius

                          Comment

                          • Silvestras
                            Rimtas forumo narys



                            • 2008 04 18
                            • 162

                            Jo, labai "pagaunu" aš tuos jo darbelius (ypač įžangą iš 'Bombay'). Galiu pasakyt, kad ir pats labai dažnai susiduriu su panašaus kalibro kūryba
                            visokiuose vaizdo klipuose ir pnš. Smarkiai pradeda jaustis tas toksai vintage spirit iškilimas per paskutinius metus.
                            Dbr praktiškai visur ir sutinkamas, nes pasidarė užtikrintu kokybės garantu. Bet ir iš tikro, kiek kartų nežiūrėčiau +
                            vaizdai kartais pasikartoja, nesijaučia pervertintas. Berods ateis laikotarpis kai ir pačiuose filmuose naudos ^^
                            nors pvz. tas pats 'Beyond The Black Rainbow' tikriausiai galėtų atitikt šiam stiliui.
                            21 amžiaus filmai pagal 80's formulę.
                            p.s. po visų šių pamąstymų 3-D trendas dar labiau užknist pradėjo.

                            Comment

                            • alucard
                              Narys
                              • 2011 05 10
                              • 70

                              Hobo with a Shotgun (2011)

                              A vigilante homeless man pulls into a new city and finds himself trapped in urban chaos, a city where crime rules and where the city's crime boss reigns. Seeing an urban landscape filled with armed robbers, corrupt cops, abused prostitutes and even a pedophile Santa, the Hobo goes about bringing justice to the city the best way he knows how - with a 20-gauge shotgun. Mayhem ensues when he tries to make things better for the future generation. Street justice will indeed prevail. Written by Greg Guy


                              Tai va kaip matot iš aprašymo filmas yra paskutinis š... ...bet dėl to jis yra toks geras.Yra toks subžanras kaip "trasch movie" tai yra šitame žanre visalaik vyrauja visiškas absurdas,juodasis humoras,idiotiškas iš lempos paimtas siužetas,šituose filmuose yra daug "gore" kuris arba sukelia pasipiktinimą arba iškart pradedi žvengti iš to kas vykstą ekrane.Žymusis "žiedų valdovo trilogijos" rež.Peter Jackson pats pradėjo nuo tokių "lempu" pažiūrėkit man rodos pirmajį jo darbeli "BAD TASTE" apie ką nesakysių patys pamatysit
                              Taigi kaip matot siužetas labai "violence and stupid" bet jis kai ką dūšioje gali palikti,vis dėl to jis pasakoją apie kova prieš blogį,pats personažas "bondžas" su kenshi himuros dvasia yra labai dvasingas ir teisingas žmogus kurio likimas tikrai rūpi netgi ir šitame kvailame filme.Tikriausiai dėl to,kad personažas suvaidintas gero aktoriaus Rutger Hauer.Žodžiu šis filmas ne visiems,bet gal susiterškite akytes ir kitokiais filmais kartais

                              P.S Už Kenshi Himura tai iškart sakau sorry kad paminėjau


                              Hobo with a Shotgun Poster
                              Top 5000
                              Hobo with a Shotgun (2011)
                              First it control your mind
                              Then it destroy your body

                              Comment

                              • Silvestras
                                Rimtas forumo narys



                                • 2008 04 18
                                • 162

                                Kažkaip kartais visgi pasigendu panašaus vaizdo, ir nors tie patys amerikiečiai
                                dar karts nuo karto bando paduoti kokį rimtą action'ą, bet nelabai jiems gaunasi
                                visko tai padaryt su tokiu paprastumu ir atvirumu, kuris vaizduojamas šio filmo treileryje.
                                Toks savotiškas trash + 90's martial arts mišinys.

                                Comment

                                Working...