Kinas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Bardakas
    Žmogus Ne





    • 2005 09 22
    • 1462

    Gal nelabai teisingai skambėtų iš mano lūpų, bet aš tai traktuoju kaip savotišką pasityčiojimą iš tų žmonių kurie gyvenime daug daugiau padarė, įvairiausias kultūrines revoliucijas, kurių muzika nenumirė net iki šiol ar kurių filmai linksniuojami kaip klasika, ir tie žmonės dar nesusilaukė biografinio filmo apie save. O čia kažkoks mazgius kuris vos kelerius metus težinomas ir asmeniškai aš pats apie jį sužinojau tik prieš 3 mėnesius gauna tokią progą, kad jo gyvenimą įamžintu. Vaikų žvaigždžių būta ne vieno/-os, kuo šis išsiskiria? Aš nežinau tikrai. Manau iš jo prodiuserių pusės prastas žingsnis, reikėjo palaukt dar keletą metų kai šio vaikio balsas galutinai mutuos ir nebegalės to balselio ištempt, žlugs karjera ir tada galėtų sukurt kokią dokumentiką, panašiu pavadinimu į "Justin Bieber: The rise and fall of many child stars". Manau tada daug daugiau uždirbtų filmas (taip, juk viskas sukasi tik apie pinigus čia).
    Maybe on Earth, Maybe in the Future
    sigpic
    Kurokawa idėjinis lyderis
    Lėtai keičiu slaptažodžius

    Comment

    • Kastetas
      regular everyday guy

      • 2009 12 04
      • 341

      Pritariu BArdakui. Suprantu filmas aipie Micle, na jis to tai nusipelnes is ties. O cia pfff pasieme eilini mazi liepe, anas dainuoti pradejo, pora programistu per kompa graziai jam balsa suregulevo ir mazdaug wooo zvaigzde jau.... Jam net balsas dar net nemutavo... Dar ne laikas nei zvaigzde buti nei tureti savo filma tureti... Ehhhh. Geraiu jau filma apie Bob marley sukurtu (na aisku norejo sukurti jam filma 65 gimtadienio proga) bet deje jis mus paliko...

      Comment

      • slicKrox
        Catching some Zzzzs...




        • 2012 08 01
        • 2161

        Hihi... YouTube balsavimo rodikliai įdomus:
        777 like (tikriausiai dauguma fangirlės); 2921 dislike

        Kas liečia filmo... Amerika yra Amerika, iš daug ko ten daroma show, rinka milžiniška ir jei yra paklausa (jaunos merginos), kodėl jiems neužsidibus pinigų?

        Comment

        • Silvestras
          Rimtas forumo narys



          • 2008 04 18
          • 162


          Socialinis Tinklapis / The Social Network

          "We lived in farms, then we lived in cities, and now we're gonna live on the internet!"

          Režisierius: David Fincher
          Scenarijaus autorius: Aaron Sorkin, Ben Mezrich (knygos adaptacija)
          Šalis: JAV
          Išleidimo metai: 2010
          Žanrai: Drama, trileris, biografinis
          IMDb reitingas: 8.3/10 (38,762) Top 250 #123
          Trukmė: 2 val. 1 min.
          Vaidina: Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Joseph Mazzello, Patrick Mapel, Andrew Garfield, Rashida Jones, Armie Hammer, Justin Timberlake

          Turbūt toli gražu ne aš vienas laukiau šio filmo, pagrąžintos istorijos apie "Facebook" tinklapio atsiradymą. Kaip yra pasakęs originalus tinklapio įkūrėjas Mark'as Zuckerberg'as, filme yra daug prigalvotų intrigų ir padailintų faktų, bet manau tai visiškai suprantama, nes pasaulis tikrai nenorėtų išvysti moksliukiškos dokumentikos.

          Leiskite man įvardyti du faktorius kurie totaliai nurovė man galvą ir privertė laukti šios juostos. Pirma - jau nuo pat pradžių internete pasklydusi naujiena apie tai, kad filmą režisuos ne kas kitas, bet kultinis Holivudo veikėjas David'as Fincher'is (Se7en, Panic Room, Fight Club), antra - tai už širdies griebiantis traileris sumontuotas pagal šiltą ir gilią "Scala & Kolacny Br - Creep" kompoziciją. Tikrai nedažnai būną, kad traileris pasižymėtų tokia visagalia ir šimtam procentų jam tinkančia daina. Pagaliau po visų išankstinių intrigų startas buvo paskelbtas ir beliko tik laukti spalio mėnesio.

          Ką tu privalai žinoti iš karto, kad tai nėra moksliukiška drama apie protingus mokinius išradusius milijonų vertės tinklapį. Taip, tai drama, bet pagrindiniame plane figūruoja ne faktai, o jausmai. Teisingiausia būtų pasakyti, kad šis filmas semiasi idėjų iš tradicinių šablonų: draugystė, pinigai, išdavystė, pripažinimas, pavydas. Filmo filosofija turėtų būti labai suprantama kiekvienam iš mūsų ir priskiriama kasdieniam gyvenimui. Kaskart iš tolo žiūrime į tuos, kurie gražesni, protingesni ar turtingesni už mus ir kažkodėl visada galvojame, kad vieną dieną tokiais tapsime. Praščiau sakant asmeninis dėmesys tapo vienu svarbiausiu gyvenimo aspektu. Tai tik įrodo žmogiškos prigimties tiesą, mūsų siela nuolatos reikalauja nuo mūsų pripažinimo gislelės, kuri suteikia jėgų ir motivacijos judėti priekyn. Tie kurie viso to negauna tiesiog sulūžta.

          Filme vaidinantys aktoriai be abejonės priskiriami prie janesniosios kartos. Truputi nustebino tas faktas, kad į filmą buvo pakviestas žymus RnB muzikos atlikėjas Justin'as Timberlake'as. Tačiau galiu iškarto nuraminti, Justin'as puikiai įsijautė į savo kiek rimtesnį amplua ir įrodė, kad moka vadinti kur kas originaliau, nei geba dainuoti, kas man pačiam pasirodė dideliu siurprizu. Be to jis suvaidino gan įdomų veikėją, charizmatišką blogo berniuko įsikūnijimą. Pagrindinį vaidmenį atlikęs Jesse Eisenberg'as (Zombieland, Adventureland) vertas ne vieno pagyrimo. Po "Zombieland" peržiūros jis man pradėjo smarkiai patikti, o "Social Network" juosta tapo jo karjeros revoliucija. Trumpiau tariant neturiu priekaištų vaidybai, nes ji buvo pakankamai gera.

          Ir kvailiui turėtų būti aišku, kad filmas pagrinde remiasi tikrais įvykiais. Istorija prasideda 2003-ais metais. Harvardo universiteto studentas Mark'as Zuckerberg'as (J.Eisenberg) bando prasibrauti į geriausiųjų gretas, tačiau jam to nepavyksta padaryti. Jo laimei jis puikiai išmano kompiuterius. Pasinaudodamas savo žiniomis Mark'as iškrėčia labai paprastą pokštą po kurio jį pastebi visi universiteto studentai. Po šios išdaigos į jį atkreipia dėmesį Winklevoss'ų broliai dvyniai Tyler'as ir Cameron'as iš socialinio studentų klubo. Jie paprašo Mark'o prisidėti prie jų projekto sukuriant socialinių pažinčių tinklapį tarp Harvardo studentų. Kol Mark'as dėliodavo tinkamas formules tinklapio susikūrimui, jis paslapčia dirbdavo prie nuosavo projekto ignoruodamas brolių bandymus su juo susisiekti ir po kai kurio laiko sukuria nuosavą tinklapį bei su savo draugais aidaro kontorą. Vėliau jis susipažįsta su charizmatiškuoju Sean'u (J.Timberlake) kuris padeda jam įkurti tikrą biurą ir išsiplėsti ko ne visame pasaulyje. O tada prasideda nuožmi bylinėjimosi kova dėl visų teisių į puslapį ir visus malomus pinigus.

          Be abejonės Mark'as ir Sean'as yra du įdomiausi filmo personažai, du arogantiški ir protingi pasipūtėliai atradę vienas kitą. Jie suteikia filmui gyvybės ir papuošia jį savita įvairove. Kas įdomiausia, kad jie yra negotyvių požymių personažai, bet tu vistiek juos mėgsti, mėgsti tai ką jie daro. Tikriausiai taip būna tik filmuose ^^, bet šis triukas kabina, kas dar tau turėtų rūpėti? Kiekvienas Mark'o žingsnis pakenkia vienam ar kitam žmogui. Tai jis pavogia bendraminčių idėją, tai pasako merginai, kad ji jam per kvaila, ar išduoda geriausią draugą. Viską jis tai daro išskirtinai dėl asmeninės gerovės ir siekia aklo pirpažinimo.

          Garso takelis yra pritrenkiantis, bet manau ne kiekvienas jį priims su išskestomis rankomis. Jis man patiko būtent dėl to, kad yra naujoviškas, prigrūstas šviežių idėjų, išsiskiriantis iš visų šiuolaikinių produkcijų. Mano galva tai kažkoks stebuklingas elektronikos, progresyvo ir roko muzikos mišinys, priduodantis filmui unikalios šiuolaikiškos atmosferos. Žodis "unikalus" geriausiai jį apibūdina.

          Bendrai pasakius D.Fincher'is atliko velniškai puikų darbą. Neapsigaukite, aš kalbu ne tik apie scenarijaus apdirbymą, scenų parinkimą ar dialogus, bet bendrai apie kinematografiją. Ieškantiems kažko naujo ir dar neregėto šį filmą pamatyti yra būtina. Būtinai atkreipkite dėmesį į sceną su valčių varžybomis, tai yra atskiras meno kasnelis paliekantis tave be žado. Ir kaip tu nepamilsi D.Fincher'io po tokio stebuklo. Neveltui "Social Network" varžysis dėl geriausios juostos vardo Oskaro apdovanojimuose. Filmas stiprus ne dėl savo unikalumo, veikėjų ar garso takelio. Tai pasakojimas kurį gali suprasti ir atvirai priimti kiekvienas iš mūsų, o tai yra svarbiausia, nes filmas prasiskverbia į tavo širdį ir įsodina joje savo mintį. Ar kada susigalvojai kokia tavo ambicijų kaina ir kiek galėtum paaukoti dėl geresnės socialinės padėties šiuolaikinėje visuomenėje?











          Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2010-11-22, 23:27.

          Comment

          • Spirit of Nightmare
            !,,!_ (-_-) _!,,!

            • 2008 10 17
            • 209


            Užsičiaupk! / Tais-Toi! / Ruby & Quentin

            Režisierius: Francis Veber
            Scenarijaus autorius: Francis Veber, Serge Frydman
            Šalis: Prancūzija
            Išleidimo metai: 2003
            Žanrai: Komedija, kriminalinis, veiksmo
            IMDb reitingas: 7.0/10 (7,901)
            Trukmė: 1 h. 25 min.
            Vaidina: Gérard Depardieu, Jean Reno, Richard Berry, André Dussollier, Jean-Pierre, MaloJean-Michel Noirey

            Mažai kas pasiginčytų, kad prancūzų komedijos yra vienos geriausių pasaulyje. O dar, jeigu joje vaidina tokie puikūs aktoriai, kaip Gérard Depardieu (Cyrano de Bergerac, Vidocq) bei Jean Reno (Leon: The Professional, Ronin), tai tokio filmo pražiopsoti tiesiog negalima.

            Gana kvailokas vyrukas vardu Quentin'as eilinį kartą pakliūna už grotų dėl vagystės. Čia jis veda iš visus kitus kalinius iš proto, nes jis niekados neužsičiaupia, pasakodamas įvairiausias keistas istorijas. Už grotų pakliūna ir 20 mln. eurų pavogęs žiaurus šaltakraujiškas nusikaltėlis Ruby'is. Čia jis visą laiką prasėdi žiūrėdamas į tašką sienoje ir neištardamas nei žodžio. Galiausiai detektyvai nusprendžia Quentin'ą ir Ruby'į pasodinti į vieną kamerą, tikėdamasi, kad šitaip pastarasis prabils. Bet jiems nieko nepavyksta. Ruby'is persipjauna venas ir šitaip pakliūna į psichiatrijos ligoninę, na, o kvailys Quentin'as iš paskos padaro tą patį, kadangi spėjo prie Ruby'io prisirišti. Prasideda jų nuotykių pilna kelionė link laisvės bei 20 milijonų...

            Dalykas, kuris labiausiai nusipelnė pagyrų, yra aktorių vaidyba. Būtent jau paminėtų Depardieu ir Reno. Jų personažai tokie charizmatiški, tikroviški ir tinkantys komedijoms, kad kartais gali pasirodyti, jog čia dokumentika. Depardieu suvaidino visišką silpnaprotį, sugebantį amžinai ko nors pridirbti, tačiau nuoširdų, ištikimą ir draugišką, na o J. Reno - visiškai šaltakraujį profesionalų nusikaltėlį, kuriam rodos nusispjaut ant visko, jam rūpi tik atkeršyti ir padaryti tai ką planavo. Tačiau net ir šaltakraujiškiausi vyrai turi jausmus, kaip parodo šis filmas. Šiaip Jean'as pakankamai gauna panašius vaidmenis.

            Siužetas buvo būtent toks, kokio reikia gerai komedijai. Nuotykiai, kvailos situacijos, pakankamai veiksmo ir t.t. Ir svarbiausia - originali, neholivudiška ir netikėta pabaiga. Vien už šitai galima pagirti. Na, aišku, buvo kvailokų vietų, kurios labai primena Holivuda, kaip pvz. mirštantis žmogus spėja paskutinį kartą iššauti, pataiko ir iškart numiršta, bet tai per daug negadina vaizdo.

            Garso takelis tiesą sakant man nepatiko, dėl kelių vietų, kur muzika tiesiog "neįsipaišo" į filmo atmosferą, į veiksmą ir pan. Nors vėlgi, tai labai mažas trūkumas, nes jis visai nesumažina "Tais-Toi!" teikiamo malonumo.

            8/1 dėl to, kad jau buvau pasiilgęs geros prancūziškos komedijos, ypač iš tų kurios sukurtos jau dvidešimt pirmajame amžiuje. Na, o iš senesnių primygtinai rekomenduoju pažiūrėti filmus iš serijos "Le Gendarme" bei "Fantomas". Visuose vaidina puikus prancūzų komedijantas Louis de Fuines















            Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

            [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

            Comment

            • Spirit of Nightmare
              !,,!_ (-_-) _!,,!

              • 2008 10 17
              • 209


              Sepyni / Se7en

              Earnest Hemingway once wrote, "The world is a fine place and worth fighting for." I believe the second part.

              Seven deadly sins. Seven ways to die.


              Režisierius: David Fincher
              Scenarijaus autorius: Andrew Kevin Walker
              Šalis: JAV
              Išleidimo metai: 1995
              Žanrai: Kriminalinis, mistinis, trileris, drama
              IMDb reitingas: 8.7/10 (288,506) Top 250 #28
              Trukmė: 2 h. 7 min.
              Vaidina: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, Andrew Kevin Walker, R. Lee Ermey, Kevin Spacey, Daniel Zacapa

              Vienas iš didžiausių pastarųjų keliolikos metų kino grandų David Fancher (Fight Club, Zodiac) išgarsėjo būtent filmu "Se7en". Iki tol jis buvo sukūręs vos vieną populiarų didelio biudžeto filmą - "Alien 3". Ir tas filmas buvo beveik fiasko, todėl, kad nė iš tolo neprilygo pirmosioms dviems serijos dalims.

              Detektyvas William'as Sumerset'as atvyksta į įvykio vietą tirti žmogžudystės. Jam į pagalbą duodamas iš kito miesto atsikraustęs detektyvas David'as Mills'as. William'ui tai yra paskutinė byla, po jos jis išeis į pensiją. Iš pradžių Sumerset'as atsisako šios bylos, motyvuodamas, kad tai negali būti jo paskutinė tirta žmogžudystė, tačiau po dar vieno panašaus incidento, kai randamas nužudytas vienas geriausių miesto advokatų, William'as randa ryšį tarp abiejų šių aukų. Serijinis žudikas aukas renkasi pagal septynias biblijoje aprašytas mirtinas nuodėmes: godumą, apsirijimą, tingėjimą, gašlumą, pavydą, pyktį ir išpuikumą. Abu detektyvai yra tiesiog įtraukiami į maniako psichopato žaidimą, kuris bus tikrai nelengvas ir pareikalaus ne vienos aukos. Bėda, kad žudiką ne taip lengva pagauti, jis niekur niekada nepalieka jokių įkalčių, netgi piršto ženklų...

              Filmui scenarijų parašė tuo metu Holivude visiškai nežinomas Andrew Kevin Walker (Sleepy Hollow, The Wolfman) (nesakau, kad jis žinomas dabar, bet jis visgi parašė scenarijus keletui populiarių filmų), dėl to jam buvo labai sunku parduoti savo darbą ir gauti už tai autorines teises, tačiau jam pavyko. Tiesa, Walker'is netgi suvaidino savo parašytame filme - jis buvo pirmasis lavonas. Grįštant prie scenarijaus - iš esmės tipiškas, tačiau neįtikėtinai geras ir intriguojantis, netipiško detektyvo scenarijus, su daug netikėtų siužeto vingių ir puikia, nebūdinga Holivudui pabaiga. Ypač patiko netradiciški veikėjai, o labiausiai žudikas.

              Po puikios filmo pradžioje skambančios dainos, tikėjausi, kad visas garso takelis bus panašus ir taip pat gerai priderintas prie mistiško tamsaus detektyvo, tačiau gavau šiek tiek ne tai ko tikėjausi. Garso takelis buvo labai geras, bet būna ir geresnių.

              Na, aktoriams priekaištų jokių neturiu. Puikiai suvaidino Brad Pitt (Fight Club, Inglourious Basterds), puikiai suvaidino Morgan Freeman (The Shawshank Redemption, The Dark Knight), puikiai suvaidino Gwyneth Paltrow (The Tallented Mr. Ripley, Iron Man), puikiai suvaidino Kevin Spacey (American Beuty, K-PAX). Tiesa, visiškai neįtikino nužudyto advokato žmona, bet ji ekrane buvo vos minutei ar dviems, tad vaizdo per daug ir nesugadino. Kalbant apie aktorius, B. Pitt'o personažui suvaidinti iš pradžių buvo pasirinktas Denzel Washington (American Gangster, Deja Vu), kuris šio vaidmens atsisakė. Manau, kad ir gerai - baltasis ir juodaodis geriau atrodantis detektyvų tandemas, negu du juodukai. Dar vienas įdomus faktas, kad K. Spacey buvo pakviestas vaidinti filme likus vos dviems dienoms iki filmavimo pradžios.

              Filmo režisieriaus postas pirmiausia buvo pasiūlytas David'ui Cronenberg'ui (The Fly, A History of Violence), tačiau jis jo atsisakė. Nežinau ar geriau, kad jis atiteko Fincher'iui, nes būtų labai įdomu pamatyti, kaip šį scenarijų būtų interpretavęs šis kino grandas, kuriam puikiai sekasi kurti panašaus žanro ir scenarijaus filmus, tačiau Fincher'is padirbėjo nepriekaištingai ir jei ne šis filmas nebūtų buvę tolimesnių jo darbų, kaip "Fight Club" ir t.t.

              Taigi, kad ir kaip puikiai būtų vertinamas šis filmas, dėl keleto klaidų negaliu jam skirti maksimalaus įvertinimo, kad ir kaip norėtųsi, skiriu jam 9/10. Tačiau tai be abejonės vienas geriausių visų laikų detektyvų ir filmų apie serijinius žudikus. Dar rekomenduoju "Memories of Murder" ir "The Silence of the Lambs".















              Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

              [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

              Comment

              • Silvestras
                Rimtas forumo narys



                • 2008 04 18
                • 162


                Įsileisk Mane / Let Me In

                Innocence Dies. Abby Doesn't.

                Režisierius: Matt Reeves
                Scenarijaus autorius: Matt Reeves, John Ajvide Lindqvist (novelės adaptacija)
                Šalis: JAV, Didžioji Britanija
                Išleidimo metai: 2010
                Žanrai: Drama, siaubo, fantastika
                IMDb reitingas: 7.5/10 (4,936)
                Trukmė: 1 val. 56 min.
                Vaidina: Kodi Smit-McPhee, Chloe Moretz, Richard Jenkins, Elias Koteas, Dylan Minnette, Cara Buono

                Neplanavau šios peržiūros. Vien iš principo esu nusistatęs prieš visą pop visuomenės vampyrų tematikos "iškilimą". Bet šis atvejis tapo išskirtinis. Prieš dvejus metus, 2008-iais, švedų režisierius Tomas Alfredson'as išleido 'Let The Right One In' filmą paremta kultinia savo tautiečio rašytojo John Ajvide Lindqvist novele tuo pačiu pavadinimu. Savo laiku filmas pasiekė visokeriopos įmanomos sėkmės, laimėjo begalę festivalinių apdovanojmų, susilaukė visapusiško kritikų pripažinimo ir pateko į IMDB Top 250 sąrašą.

                Kaip jau dažnai atsitinka kino industrijoje, Holivudas mėgsta pasipelnyti iš svetimų laimėjimų, kas visiškai nestebina, bet netgi atvirkščiai, kažkiek baugina. Visi žinome kaip tie vyrukai uždirbantys milijonus moka gadinti gerus filmus. Tikrai buvau nusiteikęs priešiškai. Atrodė sulauksime dar vieno amerikonų pasišaipymo iš solidaus ir kokybiško filmo. Bent jau traileris tikrai buvo itin standartinis ir būdingo Holivudui stiliaus. Nusprendžiau pamiršti šį projektą ir nekvaršint sau galvos. O gi kas galėjo pagalvoti, 'Let Me In' sulaukė gan didelio pripažinimo ir drąsiai pradėjo vadintis paskutinio dešimtmečio vampyrų žanro klasika. Po tokių išsireiškimų nesusilaikiau ir ryžausi peržiūrai.

                Prie režisieriaus vairo Matt'as Reeves'as, puikiai pažįstamas kino pasauliui po savo originalaus bandymo pažiūrėti į monstrų tematiką kitu kampu filme 'Cloverfield', kuris beje buvo išleistas tais pačiais metais, kaip ir 'Let The Right One In'. Filmas pasakoja apie dviejų paauglių istoriją. Veiksmas vyksta Niu Meksiko valstijoje, 1983 metais. Owen'as (C.Smith-McPhee) gyvena ne patį geriausią gyvenimą. Jo šeima atsiduria skyrybų proceso įkarštyje, o mokykloje jis patyria nuolatines patyčias. Vieną dieną į butą greta jo namo atsikrausto nauji kaimynai, paslaptingas vyras su maža mergaite Ebe (C.Moretz). Su laiku Owen'as su ja susidraugauja ir pradeda trainiotis po miestą ar linksmintis kieme, net nenuspėdamas, kad Ebė nėra ta, kuria dedasi. Bet ateina laikas, kai tiesa išaiškėja.

                Turbūt sutiksiu su tuo, kad gali pasirodyti, jog pagrindinė tema atrodo labai pigiai, banaliai ir neviliojančiai. Tikriausiai tai vienas iš tų atvejų, kai pats turi pamatyti ir įsitikinti ko vertas tas ar anas filmas. Gali užkliūti tas faktas, kad du pagrindinius vaidmenis atlieka jauni ir nepatyrę aktoriai, kuriuos drąsiai galima vadinti vaikais, bet nereikia apsigauti. 'Let Me In' puikiai įrodo, kad vaidyba neapsiriboja amžiaus standartais. Chloe Moretz galėjome išvysti šių metų 'Kick-Ass' parodijinėje juostoje. Įkūnijusi šalto pobūdžio vampyre, Chloe dar labiau įrodė, kad verta ne vieno pagyrimo. Šie vaikai turi milžiniško potencialo ir tikrai galiu pasakyti, kad dar sulauksime jų ne viename filme.

                Bendrai filmas yra labai įvairiapusis. Jį galima žiūrėti kaip dramą, trilerį arba meilės istoriją. Nors kiek linksmai skamba žodis "meilė" turint omenyje, kad vaidina vaikai. Bet kokiu atveju man labiausiai patiko tamsi, melancholiška ir atpalaiduojanti, bet kartais ir šiurpulius kelianti atmosfera. Dažnai bandoma sujautrinti žiūrovą vaizduojant vaikų dramą, išgyvenimus. O tada ateina laikas galutiniam lūžiui - tyrioji vaiko dvasia praranda savo nekaltumą ir atsiduoda blogiui. Scenų vaizdavimas yra lyriškas, kartais romantika persipina su tragizmo elementais. Iš tikro filmas apima ne vieną socialinį aspektą: patyčios mokykloje, santykiai su tėvais, gebėjimas apsiginti nuo aplinkinių.

                Vienintelis dalykas, kuris ypač nepatiko ir gadino bendrą filmo vaizdą - tai specialieji efektai, kurių tiesą sakant nebuvo itin daug, bet jie buvo siaubingi ir griaunantys visą psichologinį filmo balansą. Šiuo atveju kiek pagelbėja tas dalykas, kad filmas neapsieina ir be realistiškų smurto scenų, kurios pataiso visą situaciją.

                Prie garso takelio pasidarbavo žymus ir pripažintas OST kūrėjas Michael'as Giacchino (Up, Lost, Fringe, Medal of Honor). Tie kas yra susipažinę su Michael'o kūryba, tikrai atpažins jo tipinį stilių kupina jautrių, sielą virpinančių tonų. Puikus darbas idealiai prisitaikantis prie filmo ritmo. Tačiau tuo viskas nesibaigia, filmas taipogi gali pasigirti keliais ryškiausiais klasikos grandais kaip David Bowie, Culture Club ar Freur ir jų populiariausiais gabalais.

                Apmaudžiausia, kad negaliu palyginti juostos su švedų originalu, bet manau europietiškas variantas bus kiek originalesnis, nes Holivudiškos stilistikos visgi neprilyginsi senojo žemyno įvairovei. Sugrįžtant prie reikalo, tenka pripažinti 'Let Me In' sėkmę ir užskaityti kaip kokybišką, subtilų ir dviprasmišką kasnelį suvaržanti bet kokias šiuolaikines vampyrų žanro normas, o tai išties džiugina, turint omenyje, kad sukūrė amerikiečiai. 'Let Me In' - tai vidurinis rankos pirštas visai 'Twilight' sagai ir jos pasityčiojimui iš vampyrų. Tik labai gaila, kad nepaisant savo sėkmės ir bandymo tarti savąjį žodį, 'Let Me In' vistiek nepakeis šiandieninių stereotipų ir režisieriai su prodiuseriais dar ne vienus metus vadovausis 'Twilight' standartais.













                Paskutinis pakeitimas nuo Silvestras; 2010-12-18, 11:46.

                Comment

                • Bardakas
                  Žmogus Ne





                  • 2005 09 22
                  • 1462

                  Na amerikietiško filmo trailerį jau seniau esu pažiūrėjęs ir ištikro nelabai kabinančiai atrodo, tad praleidau šį filmą, bet jei Bastard sakai, kad nėra toks blogas tai gal reiktų pabandyt, bet pradėsiu nuo švediškos versijos pirmiausia.
                  Beje:
                  Iš tikro filmas apima ne vieną filosofinį aspektą: patyčios mokykloje, santykiai su tėvais, gebėjimas apsiginti nuo aplinkinių.
                  Man atrodo čia daugiau socialiniai aspektai nei filosofiniai.
                  Maybe on Earth, Maybe in the Future
                  sigpic
                  Kurokawa idėjinis lyderis
                  Lėtai keičiu slaptažodžius

                  Comment

                  • Silvestras
                    Rimtas forumo narys



                    • 2008 04 18
                    • 162

                    Na kaip, vistiek jis toksai amerikoniškas ir tai labai jaučiasi peržiūros metu, bet juk čia filmas apie vampyrus ir jis šimta kartų geresnis už Twilight'a, tiesą sakant net nėra ko lygint, šis bent jau turi meninę vertę, todėl galima labai maloniai sužiūrėt. Aišku gali nepatikt visi tie vaikai fone, bet režisierius puikiai susitvarko, viskas laiku ir vietoj. Ten jau skonio reikalas. OST dieviškas, labai sujautrina scenas. Be to pati idėja pažiūrėt į vampyrus kitaip labai viliojanti, viskas netgi taip realistiškai atrodo, jeigu nekreipt dėmesio į spec. efektus. Dar daug ten to brendimo, pirmos meilės, tai reiks kažkiek nusiteikt tokiems dalykams. Smagaus žiūrėjimo

                    Overture Films patalpino kelis epizodus iš filmo savo youtube puslapyje

                    Comment

                    • Silvestras
                      Rimtas forumo narys



                      • 2008 04 18
                      • 162



                      Kaip daugelis besidominčių kinu tikriausiai jau žino, Holivudas ruošiasi išleisti vieną azartiškiausių blockbuster'ių kino istorijoje - The Avengers (2012 m.). Visi susiję super herojų filmai kurie buvo išleisti, tai yra dvi dalys Iron Man'o ir Hulk'as, skaitėsi kaip priešistorė šiam grandioziniam projektui. Iki to laiko dar planuojama išleisti Thor ir Captain America juostas. Nežinau tiksliai kokių dar veikėjų jie įkiš, bet jei neklystu, Žmogaus Voro jų tarpe nepamatysime. Galite susipažinti su Thor traileriu. Labai spalvingas, energingas ir prigrūstas spec. efektų, bet atvirai pasakius, jau matosi, kad bus tipinis Holivudo vidutiniokas arba eilinė fantastinė pasakaitė transformerių stiliuje. Kur kas labiau laukiu Captain America ir savaime aišku tų pačių vienintelių ir nepakartojamų The Avengers. Kas liečia Thor'o, tai šitokios banalios nesąmonės jau tikrai nežiūrėsiu. Eilinį kartą sugadino gero komikso ekranizaciją. Daugiau nieko čia ir nepasakysi šiuo atveju.

                      Comment

                      • Silvestras
                        Rimtas forumo narys



                        • 2008 04 18
                        • 162


                        Vaikštantys Negyvėliai / The Walking Dead

                        Aahhh! Zombies! Zombies! Zombies!

                        Režisierius: Frank Darabont
                        Scenarijaus autorius: Frank Darabont, Gale Anne Hurd, Robert Kirkman (novelės adaptacija)
                        Šalis: JAV
                        Išleidimo metai: 2010
                        Žanrai: Drama, siaubo, fantastika
                        IMDb reitingas: 9.2/10 (18,869)
                        Trukmė: 6 serijos (1 sezonas)
                        Vaidina: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Jeffrey DeMunn, Steven Yeun, Chandler Riggs, Emma Bell

                        Visi pasiruoškite laaabai zombiškai premjerai. Ponai ir ponios, tai įvyko! Pasaulį išvydo šviežut šviežutėlis zombių šedevras. Niekam nepaslaptis, kad negyvėliai gali pasigirti stulbinamu populiarumu šiuolaikinėje kūryboje. Ko tik nėra prikūrę įvairiausių sluoksnių atsovai. Pradedant siaubo filmais ir klasikiniais komiksais ir baigiant kompiuteriniais žaidimais ar net anime, bet tenka pripažinti, kad darosi vis sunkiau atrasti ką nors naują, su dar neregėtais vaizdais ir šviežia idėja. Dabar galima atsipūsti!. 'The Walking Dead' atvyko gelbėti zombių žanro.

                        Šį rudenį, Helovino dieną, amerikiečių televizijos tinklas AMC išleido vieną sėkmingiausių kada sukurtų serialų zombiu tematika. Rezultatas neturėtų taip stebinti, juk prie režisieriaus vairo legendinis Frank'as Darabont'as (The Shawshank Redemption, The Green Mile). Lig to būtų maža, projektas nebaigia lepinti stulbinančia prodiuserių komanda susidedančia iš to pačio F.Darabant'o, Gale Anne Hurd (The Terminator (I, II, III), Aliens, Armageddon) ir Robert'o Kirkman'o, originalaus grafinės novelės įkurėjo. Pažiūrėjus į tokį kolektyvą visiškai nenuostabu, kad serialą išleido AMC, galintis pasigirti tokiais televizijos "galiūnais" kaip 'Breaking Bad' ir 'Mad Men'.

                        Filmo pasakojimas prasideda kiek spontanišku ritmu, kūrėjai nesivargina ties susidariusios apokalipsės paaiškinimų. Po itin nesėkmingo incidento vykdant darbo pareigas, šeimą mylintis pareigūnas Rick'as Grime'as (A.Lincoln) patenka į ligoninę ir atsibūnda tik tada, kai nieko nebelieka. Jis tuojau pat suskuba pas savo šeimą, bet vietoje šilto sutikimo atranda tuščią namą. Bandydamas perkopti per depresijos barjerą ir susigaudyt įvykių tėkmėje, Rick'as pasiryžta surasti savo šeimą ir išsiruošia lemtingai kelionei.

                        Nejaugi atsiras naivuolių patikėsiančių, kad serialas susilaukė sėkmės vien dėl pamišėliškų skerdynių ir besiliejančio kraujo? Tai tik nelemtas viršelis. Visos gėrybės slypi viduje. Kaip čia pasakius.. hmm.. drama, kuri į viską bando pažiūrėt su ironija. Tikrai kiek linksmoka vien pagalvojus, kad atsiranda tiek galimybių ir lyrikos žmonijai išnykus nuo Žemės paviršiaus. Parodomi tokie elementarūs dalykai kaip žmonių susvetimėjimas kritinėmis aplinkybėmis, pagieža, vilties ir tikslo praradimas bei pamišimas. Viską tai atrasite puikiai sudėliotoje zombių dramoje, kurioje žmonės ištikro svarbesni negu negyvėliai, kaip ir turėtų būti.

                        Nebusiu tokiu kategorišku, kokiu jis nebūtų protingu, 'The Walking Dead' turi ko pasiūlyti šaltakraujiems veiksmo gerbėjams. Dauguma scenų yra atviros stilistikos, brutalios, ypač realistiškos ir be jokios cenzūros. Pamatysite daug vaizdų atspindinčių zombių žanrą.

                        Malonu, kad pagaliau kažką išleido nesusiję su vampyrais ir dar maloniau, kad publika tai priimo su išskestomis rankomis. 'The Walking Dead' - tai išties unikalumu spinduliuojantis darbelis. Kas pagalvotų, kad filmas apie zombius realiai galėtų būti tokiu protingu, pasižymėti idealia postapokaliptine atmosfera, meilės užuomazgomis, pritrenkiančia vaidyba ir stipria siužetine linija. Pirmos serijos scena su pusiau apdraskytu užkrėstos moters kūnu prašančios pagalbos (kaip man pasirodė) nuo mūsų pagrindinio veikėjo Rick'o, apskritai yra viena įdomiausių matytų. Kaip reikiant sugriebė už širdies. Aišku kai kas gali pasigesti daugiau serijų, bet mano manymu pakanka ir dabartinių. Tokiu būdu kūrėjai turės vienareikšmišką progą visą kulminaciją sugrusti į antrojo sezono vėžes ir galutinai pribaigti žiūrovą. Kol visa kūrybinė komanda sparčiai ruošiasi (ilgalaikiam?) naujo sezono pristatymui, mes - ištikimi šio netikėtai sužibusio stebuklo vertintojai, nepaliaujamai trinsime rankas, laukdami naujų zombiškų intrigų.






                        Comment

                        • ForestTiger
                          Me cool!

                          • 2009 01 06
                          • 101

                          Autorius Bastard
                          Spoileris:

                          Vaikštantys Negyvėliai / The Walking Dead

                          Aahhh! Zombies! Zombies! Zombies!

                          Režisierius: Frank Darabont
                          Scenarijaus autorius: Frank Darabont, Gale Anne Hurd, Robert Kirkman (novelės adaptacija)
                          Šalis: JAV
                          Išleidimo metai: 2010
                          Žanrai: Drama, siaubo, fantastika
                          IMDb reitingas: 9.2/10 (18,869)
                          Trukmė: 6 serijos (1 sezonas)
                          Vaidina: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Jeffrey DeMunn, Steven Yeun, Chandler Riggs, Emma Bell

                          Visi pasiruoškite laaabai zombiškai premjerai. Ponai ir ponios, tai įvyko! Pasaulį išvydo šviežut šviežutėlis zombių šedevras. Niekam nepaslaptis, kad negyvėliai gali pasigirti stulbinamu populiarumu šiuolaikinėje kūryboje. Ko tik nėra prikūrę įvairiausių sluoksnių atsovai. Pradedant siaubo filmais ir klasikiniais komiksais ir baigiant kompiuteriniais žaidimais ar net anime, bet tenka pripažinti, kad darosi vis sunkiau atrasti ką nors naują, su dar neregėtais vaizdais ir šviežia idėja. Dabar galima atsipūsti!. 'The Walking Dead' atvyko gelbėti zombių žanro.

                          Šį rudenį, Helovino dieną, amerikiečių televizijos tinklas AMC išleido vieną sėkmingiausių kada sukurtų serialų zombiu tematika. Rezultatas neturėtų taip stebinti, juk prie režisieriaus vairo legendinis Frank'as Darabont'as (The Shawshank Redemption, The Green Mile). Lig to būtų maža, projektas nebaigia lepinti stulbinančia prodiuserių komanda susidedančia iš to pačio F.Darabant'o, Gale Anne Hurd (The Terminator (I, II, III), Aliens, Armageddon) ir Robert'o Kirkman'o, originalaus grafinės novelės įkurėjo. Pažiūrėjus į tokį kolektyvą visiškai nenuostabu, kad serialą išleido AMC, galintis pasigirti tokiais televizijos "galiūnais" kaip 'Breaking Bad' ir 'Mad Men'.

                          Filmo pasakojimas prasideda kiek spontanišku ritmu, kūrėjai nesivargina ties susidariusios apokalipsės paaiškinimų. Po itin nesėkmingo incidento vykdant darbo pareigas, šeimą mylintis pareigūnas Rick'as Grime'as (A.Lincoln) patenka į ligoninę ir atsibūnda tik tada, kai nieko nebelieka. Jis tuojau pat suskuba pas savo šeimą, bet vietoje šilto sutikimo atranda tuščią namą. Bandydamas perkopti per depresijos barjerą ir susigaudyt įvykių tėkmėje, Rick'as pasiryžta surasti savo šeimą ir išsiruošia lemtingai kelionei.

                          Nejaugi atsiras naivuolių patikėsiančių, kad serialas susilaukė sėkmės vien dėl pamišėliškų skerdynių ir besiliejančio kraujo? Tai tik nelemtas viršelis. Visos gėrybės slypi viduje. Kaip čia pasakius.. hmm.. drama, kuri į viską bando pažiūrėt su ironija. Tikrai kiek linksmoka vien pagalvojus, kad atsiranda tiek galimybių ir lyrikos žmonijai išnykus nuo Žemės paviršiaus. Parodomi tokie elementarūs dalykai kaip žmonių susvetimėjimas kritinėmis aplinkybėmis, pagieža, vilties ir tikslo praradimas bei pamišimas. Viską tai atrasite puikiai sudėliotoje zombių dramoje, kurioje žmonės ištikro svarbesni negu negyvėliai, kaip ir turėtų būti.

                          Nebusiu tokiu kategorišku, kokiu jis nebūtų protingu, 'The Walking Dead' turi ko pasiūlyti šaltakraujiems veiksmo gerbėjams. Dauguma scenų yra atviros stilistikos, brutalios, ypač realistiškos ir be jokios cenzūros. Pamatysite daug vaizdų atspindinčių zombių žanrą.

                          Malonu, kad pagaliau kažką išleido nesusiję su vampyrais ir dar maloniau, kad publika tai priimo su išskestomis rankomis. 'The Walking Dead' - tai išties unikalumu spinduliuojantis darbelis. Kas pagalvotų, kad filmas apie zombius realiai galėtų būti tokiu protingu, pasižymėti idealia postapokaliptine atmosfera, meilės užuomazgomis, pritrenkiančia vaidyba ir stipria siužetine linija. Pirmos serijos scena su pusiau apdraskytu užkrėstos moters kūnu prašančios pagalbos (kaip man pasirodė) nuo mūsų pagrindinio veikėjo Rick'o, apskritai yra viena įdomiausių matytų. Kaip reikiant sugriebė už širdies. Aišku kai kas gali pasigesti daugiau serijų, bet mano manymu pakanka ir dabartinių. Tokiu būdu kūrėjai turės vienareikšmišką progą visą kulminaciją sugrusti į antrojo sezono vėžes ir galutinai pribaigti žiūrovą. Kol visa kūrybinė komanda sparčiai ruošiasi (ilgalaikiam?) naujo sezono pristatymui, mes - ištikimi šio netikėtai sužibusio stebuklo vertintojai, nepaliaujamai trinsime rankas, laukdami naujų zombiškų intrigų.






                          Kas čia? 28 Weeks Later amerikonišku stiliumi? Kažkaip nieko kito čia nematau, kaip tik gana neblogo filmo kopiją.
                          Žiūrim į avatarą!

                          Comment

                          • Gvauz
                            Naras
                            • 2006 11 18
                            • 271

                            Autorius ForestTiger
                            Kas čia? 28 Weeks Later amerikonišku stiliumi? Kažkaip nieko kito čia nematau, kaip tik gana neblogo filmo kopiją.
                            atskirk zombius nuo rage infected people, o šiaip serijalas irgi nieko ypatingo. nesuprantu kuo jį taip giria

                            Comment

                            • Spirit of Nightmare
                              !,,!_ (-_-) _!,,!

                              • 2008 10 17
                              • 209


                              Laiškai iš Ivo Džimos / Letters from Iwo Jima

                              From the director of "Flags of our Fathers" comes the story of the battle for Iwo Jima told through the eyes of the Japanese soldiers.

                              Režisierius: Clint Eastwood
                              Scenarijaus autorius: Iris Yamashita, Paul Haggis
                              Šalis: JAV
                              Išleidimo metai: 2006
                              Žanrai: Karinis, drama, istorinis
                              IMDb reitingas: 8.0/10 (60,110) Top 250 #232
                              Trukmė: 2 h. 21 min.
                              Vaidina: Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara, Ryo Kase, Shidô Nakamura, Hiroshi Watanabe

                              Antras filmas iš Clint'o Eastwood'o (The Good, the Bad and the Ugly, Million Dollar Baby) "Ivo Džimos" sagos. Kartu su pirmuoju - "Flags of Our Fathers", jie buvo išleisti beveik tuo pačiu metu, ir pasakojo istoriją iš skirtingų šalių pusių - FoOF iš JAV, o LfIJ - Japonijos. Ir būtent "Letters from Iwo Jima" buvo daug geresnis filmas.

                              1944 metais, Ivo Džimos saloje, kuri skiria JAV nuo pagrindinių Japonijos šalių grupė kareivių laukia neišvengiamo mūšio. Ateinančiam mūšiui vadovauti Japonijos valdžia paskiria Amerikoje viešėjusį generolą Kuribayashi. Tačiau, generolas nesilaiko tradicinių mūšio taktikų, naudojasi visai kita strategija ir greitai tampa kareivių pašaipos objektu. Tuo metu toli gražu ne pats geriausias armijos kareivis Saigo, kartu su kolegomis vykdo valdžios nurodymus ir kasa apkasus, tunelius kalnuose ir yra priverstas laukti to, kas neatidėliotina. Tačiau Saigo namuose paliko mylimą žmoną ir dukrelę, kurios jis dar net nematė, ir prižadėjo jai, kad sugrįš namo. O tam reikia laimėti šį mūšį. Bet JAV kariuomenė yra daug didesnė ir daug geriau pasiruošusi, nepaisant fakto, kad japonai bandys jiems surengti pasalas. Bet Japonijos armija negavo nei laivyno, nei oro kariuomenės pagalbos, todėl jų situacija pasidarė iš vis komplikuota...

                              Asmeniškai - tai vienas geresnių filmų Antrojo Pasaulinio Karo tematika. Aišku, nusileidžia tokiems šedevrams, kaip "The Pianist" arba "Shindler's List", bet iš tokių, kuriuose nemažai spec. efektų, nemažai veiksmo, o ne vien tik dramos, sakyčiau, yra neabejotinai vienas geriausių, drąsiai statyčiau netgi aukščiau už šedevru laikomą Steven'o Spielberg'o (The Last Crusade, Catch Me, if You Can) "Saving Private Rayan".

                              O priežastys paprastos - tikrai labai gera, ir japonams netgi nebūdinga vaidyba. Šiaip jau iš patirties sakau, kad japonų aktoriai - ne kokie... Bet šitame filme jie sublizga geriau ir už visas Holivudo žvaigždes. Na, dabar jau vieną svarbiausių vaidmenų šiame filme atlikęs Ken Watanabe (Memoirs of a Geisha, The Last Samurai), taip pat vertas būti vadinamas Holivudo žvaigžde, po to, kai suvaidino viename geriausių pastarųjų metų filmų - Christopher'io Nolan'o (Memento, Batman Begins) mokslinės fantastikos trileryje "Inception". Na, kiti aktoriai irgi verti ne ką mažesnio dėmesio, bet dabar neišsiplėsiu, nes vis tiek jie man nematyti, negaliu per daug ką apie juos komentuoti, apart to, kad šiame filme pasirodė puikiai.

                              Scenarijus, žinoma, taip pat nepriekaištingas. Ne veltui buvo nominuotas "Oskarui" ir sakyčiau galėjo jį ir laimėti. Laureatas buvo "Little Miss Sunshine", kurio siužetas, nors ir buvo labai linksmas ir nuotaikingas, bet nemanau, kad vertas šio apdovanojimo.

                              Ir paskutinis punktas, kurį norėčiau aptarti, tai garso ir vaizdo efektai. Tikrai nemažai įspūdingų bombardavimų, susišaudimų, kovų, masinių scenų, kurios filmą padaro itin realistišką ir priverčia jaustis, kaip tikrame mūšio lauke. Vienintelis "Oskaras", kurį "Letters from Iwo Jima" laimėjo iš 4, kuriems buvo nominuotas, buvo už garsą.

                              "Letters from Iwo Jima" yra dar vienas Clint'o Eastwood'o šedevras. Režisierium jam sekasi būti, ne ką blogiau nei aktorium, jis mums parodo vis rimtesnius ir geresnius filmus. Taigi šį karinį epą vertinčiau tarp 9/10 ir 10/10, bet mano vertinimas linksta arčiau dešimtuko, tad tebūnie 10/10 - šedevras!















                              Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                              [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                              Comment

                              • Spirit of Nightmare
                                !,,!_ (-_-) _!,,!

                                • 2008 10 17
                                • 209

                                10 Geriausių 2010 metų filmų plakatų

                                10. The American

                                Spoileris:


                                9. Rabbit Hole

                                Spoileris:


                                8. Winnebago Man

                                Spoileris:


                                7. The Next Three Days


                                Spoileris:


                                6. Devil

                                Spoileris:


                                5. The Expendables (ispaniškas plakatas)


                                Spoileris:


                                4. Kick-Ass ("Propagandiniai" plakatai)

                                Spoileris:





                                3. The Social Network

                                Spoileris:


                                2. Buried

                                Spoileris:


                                1. Black Swan (Tarptautiniai plakatai)

                                Spoileris:








                                Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                                [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                                Comment

                                Working...