Kinas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Mefisto
    Šventas velnias ^.^
    • 2010 02 18
    • 30

    Žmonėmis mėgstantiems mafijos laikus galėčiau pasiūlyti:
    1.The Godfather trilogija (kas nematęs, tiesiog turi pamatyti šias nuostabias dalis, kino šedevras)
    2. Scarface (1970 m. veiksmo filmas, pelnęs nemažai oskarų, tikrai vertas dėmesio)
    3. Public Enemies (jei nematėt, pažiūrėti verta)
    4. Donnie Brasco (dar vienas filmas su Al Pacino)
    5. Good Fellas (su Roberto De Niro)

    Tiek vat iš veiksmo, daugiau mafijos link, mano manymu

    Comment

    • Bardakas
      Žmogus Ne





      • 2005 09 22
      • 1462

      Visiems holivudo veiksmo filmų gerbėjams tikriausiai įdomi naujiena, išėjo The Expendables traileris. Daugelis turbūt jau žino, kad šis filmas scenarijumi labai nepasižymės, tačiau žvaigždžių margumynas neeilinis. Filme vaidina tokios garsenybės kaip Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Steve Austin, Bruce Willis ir daugelis kitų:
      Maybe on Earth, Maybe in the Future
      sigpic
      Kurokawa idėjinis lyderis
      Lėtai keičiu slaptažodžius

      Comment

      • Airiz
        מיד





        • 2004 01 09
        • 1656

        Net Austin ir Couture by himselfs ir net Erikas Robertsas vėl blogietis?
        Stalone šaunuolis, tiek veteranų po vienų stogų surinko turint galvoje kad jie su Švarcnegerių buvo tikrai ne draugai Čia siužetas jau neturi didelės prasmės

        Comment

        • Negalius
          Naujokas
          • 2010 03 30
          • 1

          Autorius Mefisto
          Žmonėmis mėgstantiems mafijos laikus galėčiau pasiūlyti:
          1.The Godfather trilogija (kas nematęs, tiesiog turi pamatyti šias nuostabias dalis, kino šedevras)
          2. Scarface (1970 m. veiksmo filmas, pelnęs nemažai oskarų, tikrai vertas dėmesio)
          3. Public Enemies (jei nematėt, pažiūrėti verta)
          4. Donnie Brasco (dar vienas filmas su Al Pacino)
          5. Good Fellas (su Roberto De Niro)

          Tiek vat iš veiksmo, daugiau mafijos link, mano manymu
          Prie šių lobių (visi išskyrus Public Enemies, nes jo dar nemačiau tai spręst nelabai galiu) dar pridėčiau:
          Carlito's Way (Al Pacino, ko dar trūksta? o kaip priedą dar ir Sean Pean'a gausit )
          Casino (Scorcese + De Niro + Joe Pesci, tikra jėga )
          American Gangster (D.Washington'as tikrai neblogą gangsterį suvaidino..)

          O kaip dėl Expendables tai Stallone tikrai įspudingą kompaniją surinko.. Senai seku naujienas apie šį filmą, ir tikiuosi sulaukti visai neblogo action flick'o. C=

          Comment

          • Spirit of Nightmare
            !,,!_ (-_-) _!,,!

            • 2008 10 17
            • 209


            Zero 2

            Režisierius: Emilis Vėlyvis
            Scenarijaus autorius: Emilis Vėlyvis, Jonas Banys, Aidas Puklevičius
            Šalis: Lietuva
            Išleidimo metai: 2010
            Žanrai: Kriminalinis, komedija, trileris, drama
            IMDb reitingas: 8.9/10 (933)
            Trukmė: 1 h. 22 min.
            Vaidina: Ramūnas Rudokas, Kęstutis Jakštas, Žemyna Ašmontaitė, Inga Jankauskaitė, Aušra Štukytė, Vytautas Šapranauskas, Sonata Visockaite, Saulius Siparis, Donatas Šimukauskas, Andrius Paulavičius

            Daug reklamos ir įspūdingas aktorių sąrašas jau gerokai prieš premjerą padarė "Zero 2" vienu laukiamiausių metų filmų Lietuvoje. Kadangi kino teatre šis filmas buvo rodytas su N-18 ženklu, tad nepilnamečiams teko laukti DVD premjeros. O kadangi filmas internete buvo išplatintas dar gerokai ankščiau, negu žada pasirodyti DVD, tai šį filmą jau dabar, ko gero, galima vadinti populiariausiu lietuvišku filmu. Deja, žodis "populiariausias" nė iš tolo nepanašus į žodį "geriausias". Naivus siužetas, lėkšti juokeliai, reklamos, prasta aktorių vaidyba ir labai prastas garso takelis paliko daug nusivylusių.

            2 mafijos smogikai - Silvestras ir Max'as gauna nesunkią užduotį - surasti pagrobtą narkotikos kurjerį, labiau žinomą, kaip "čiurką" (nes jis kinietis). Tačiau pasirodo ta užduotis ne tokia jau ir lengva. Max'as ją įvykdyti turi vilkėdamas vien tiktais chalatu, kadangi žmona jo neįsileidžia į namus, nes jis jai nesutiko įstatyti selikoninių papų. O Silvestras ką tik susipažino su gražios išvaizdos mergina, kuri jam krito į akį. Tuo pat metu "čiurka" yra laikomas pas "muilo operų" scenaristą. Šis jį pagrobė su visa preke, kadangi kurjeris buvo prirakintas prie prekės. Prasideda gaudynės pilnos žiaurių bei kuriozinių situacijų.

            Pirmiausia ką norėčiau pasakyti yra akivaizdus dalykas. KOPIJA. Ko kopija? Kultinio amerikiečių režisieriaus Quentin Tarantino (Inglourious Basterds, Reservoir Dogs) šedevro "Pulp Fiction" kopija. Tiek visa filmo idėja, tiek kai kurios scenos (pvz. sušaudymas bagažinėje) atrodo visiškai, kaip šiame filme. Taip pat pastebėjau labai didelių panašumų su ironiška britų kriminaline drama "In Bruges". Pagrindiniai veikėjai (Silvestras ir Max'as) yra, kaip iš akies lupti Ken'as ir Ray'us. Tiek viena, tiek kita pora yra smogikai. Abejose yra po vieną ramaus būdo vyriškį, linkusį geriau padiskutuoti negu spręsti kumščiais (Silvestras ir Ken'as) bei po vieną karštakošį (Max'as ir Ray'us).

            Tokie teiginiai, kaip "Zero 2 atspindi realią Lietuvos visuomėnę, moralines ir dvasines vertybes" tiesiog užmuša. Jeigu mes tik tokia tauta esam, tai už ką tuos 50 okupaicijos metų kovojom? Na, gerai, šita tema neįsiplieksiu.

            Toliau - aktoriai. Jėzau, kaip K. Jakštas neįsijautė į rolę. Rudokas kartais nors tikroviškai kokį "bairį" suskeldavo, bet ir jis buvo beveik beviltiškas. Tiesą sakant nemačiau nei vieno gerai vadinančio aktoriaus. Gal nebent Siparis, bet jis ir tevadino mažiau nei 5 minutes.

            Bet dėl vieno dalyko kūrėjus vis dėl to norėčiau pagirti - visai neblogo operatoriaus darbo. Jis tikrai profesionalus ir padarytas ne bet kaip per tris savaites. O šiaip pirma dalis buvo daug geresnė, jai ir 8 parašyt buvo negaila. O šitai daugiau 6 niekaip neišeis, ir tai pridėjus vieną du balus, kaip lietuviškam filmui.






            Paskutinis pakeitimas nuo Spirit of Nightmare; 2010-04-18, 16:59.




            Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

            [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

            Comment

            • BadBoyyy
              Narys

              • 2003 08 03
              • 68

              Šeip nemanau, kad vertas laiko yra Public Enemies, tai vienas mano manymu prasčiausių filmų tiek J.Depp'o filmografijoje, tiek mafijos filmų.
              Rekomenduočiau pažiūrėti: Eagle vs Shark (lengvo turinio komedija su dramos elementais), The Lovely Bones (drama su fantazijos pasauliu, tai vienas gražiausių man filmų), Ondskan (drama apie vaikiną, kuris patenka į vaikinų internatą, kuriame galioja savos taisyklės), Once (galima pavadinti ir miuziklu, gitaros ir pianino garsai, po kurių ieškosite filmo garso takelio), The Elite Squad (brazilų filmas apie elitinį policijos būrį, filmas apie korupciją, brazilijos gaujas ir be abejo daug smurto), Suspicion (viena geriausių mano manymu A.Hitchcoko juostų ir vieni geriausių tais laikais aktorių C.Grant ir J.Fontaine, tai komedijos ir dramos mišinys)
              http://www.arkisound.net - another sound of nature...

              Comment

              • Spirit of Nightmare
                !,,!_ (-_-) _!,,!

                • 2008 10 17
                • 209


                Baltas Kaspinas / Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte / The White Ribbon

                Režisierius: Michael Haneke
                Scenarijaus autorius: Michael Haneke
                Šalis: Austrija, Vokietija, Prancūzija, Italija
                Išleidimo metai: 2009
                Žanrai: Drama, kriminalinis
                IMDb reitingas: 8.1/10 (9,554)
                Trukmė: 2 h. 24 min.
                Vaidina: Christian Friedel, Ernst Jacobi, Leonie Benesch, Ulrich Tukur, Ursina Lardi, Fion Mutert, Michael Kranz, Burghart Klaußner

                Auksine palmės šakele, už geriausią metų filmą apdovanotas "The White Ribbon" sulaukė ir dviejų "oskarų" nominacijų. Filmas buvo rodomas festivalio "Kino Pavasaris 2010" metu ir tapo vienu iš lankomiausių jo filmų.

                Veiksmas mus nukels į mažą Vokietijos miestelį pirmojo pasaulinio karo metais. Iki filme rodomų įvykių žmonės čia sugyveno ramiai ir taikiai. Viskas pasikeitė, kai netikėtai, jodamas namo, nuo savo žirgo nukrito vietos gydytojas. Vos po kelių dienų nuo nežinomos priežasties numirė vieno fermerio žmona. Jos vyriausiasis sūnus įtaria, kad dėl to kaltas gerbiamas miestelio baronas, todėl įėjęs su dalgiu į jo daržą, iškapoja visus ten esančius kopūstus. Šio jo poelgio barono šeima taip ir neišsiaiškina, nes jiem nelieka laiko rūpintis kažkokiais kopūstais. Vos po kelių dienų miške randamas sumuštas jų mažametis sūnus...

                Filmas iš tikro pasakiškas ir tinkamas ne kiekvienam. Jeigu jus domina tik nuobodūs "blokbasteriai", kuriuose logikos nulis, tai siūlyčiau gerai pagalvoti prieš siunčiantis šį filmą. Visiems kitiems - pamatyti privaloma. Michael Haneke (La pianiste, Funny Games U.S.) yra tikras kino meistras, sugebantis sukurti tiek rimtą dramą, tiek trilerį.

                Filme truputį pasigedau geresnio garso takelio. Jis labai tiktų prie nespalvotos ir rimtos kūrinio atmosferos. Tačiau vietomis vis įterpiama muzika tikrai netrukdo.

                "The White Ribbon" puikiai perteikia keistą ir nepaaiškinamą psichologinę baimę, po to, kai mažame jaukiame miestelyje prasideda tokie kraupūs įvykiai. Aktoriai labai gerai įsijautė vaidindami skirtingų visuomenės sluoksnių veikėjus - daktarą, pastorių, mokytoją, jauną auklę ir kitus. Ypač daug pagyrų verti vaikų aktoriai. Jie suvaidino tikrai nė kiek ne prasčiau už suaugusius (o gal netgi geriau).

                "The White Ribbon" netgi turi ir nemažą istorinę prasmę. Jis parodo Vokietijos žmonių portretus prieš pasaulinį karą. Galbūt Hitlerio nacistiniai dešimtmečiai prasidėjo nuo šitaip skriaudžiamų vaikų noro atkeršyti. Dėl jų pykčio žiauriam ir nedėkingam aplinkiniam pasauliui. Bet pats Michael Haneke sako, jog jo filmai nėra apie fašizmą.













                Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                Comment

                • Spirit of Nightmare
                  !,,!_ (-_-) _!,,!

                  • 2008 10 17
                  • 209


                  Pranašas / Un prophète / A Prophet

                  Režisierius: Jacques Audiard
                  Scenarijaus autorius: Jacques Audiard, Thomas Bidegain, Abdel Raouf Dafri, Nicolas Peufaillit
                  Šalis: Prancūzija, Italija
                  Išleidimo metai: 2009
                  Žanrai: Kriminalinis, drama
                  IMDb reitingas: 8.1/10 (9,338)
                  Trukmė: 2 h. 28 min.
                  Vaidina: Tahar Rahim, Niels Arestrup, Adel Bencherif, Hichem Yacoubi, Reda Kateb, Jean-Philippe Ricci, Gilles Cohen, Antoine Basler

                  "Un Prophete" yra vienas ryškiausių bei geriausių kada nors sukurtų filmų kalėjimo tematika. Kanų kino festivalyje nominuotas auksinei palmės šakelei, pelnė ir "oskaro" nominaciją. Bet, mano nuomone, neteisingai jo nelaimėjo. Tačiau prancūziškuose "Cezario" apdovanojimuose jam jau nebuvo lygių. Iš viso gavo net devynis tokius apdovanojimus, tarp jų už geriausią metų filmą, už geriausią pagrindinį vaidmenį (Tahar Rahim), režisieriaus bei operatoriaus darbą ir t.t.

                  Devyniolimetis arabas Malik el Djebena pasodimas už grotų šešeriems metams. Iš pradžių nieko nepažinodamas jis nėra itin populiarus. Kadangi kalėjimui vadovauja korsikiečių mafija, jos galva Cezaris duoda Malik'ui užduotį, kurios šis negali atsisakyti, nes antraip jį užmuš - nužudyti žmogų prieš kelias dienas duše Malik'ui bandžiusį įkišti hašišo. Jaunuolis nesunkiai susidoroja su išbandymu ir tampa vienu iš artimesnių Cezario žmonių. Praėjus trims metams, dėl gero elgesio ir Cezario įtakos papirktiems pareigūnams Malik'as gauna privilegijų - naują patogią kamerą ir dienų per kurias dvylikai valandų galės išeiti į laisvę. O Cezariui būtent to ir reikia - žmogaus kitapus sienos atrištomis rankomis.

                  Man asmeniškai tai vienas geriausių Europos filmų apskritai. Įtemptas veiksmas, realus nepagražintas kalėjimo gyvenimas ir kalinių santykiai puikiai patvirtina man žodžius. Atvirkščiai nei kokiam nors "Prison Break" čia nėra jokių fantastiškų pabėgimų iš kalėjimo. Viskas taip kaip ir būna realybėje. Korumpuota valdžia, papirkta viduje sėdinčių "tūzų", narkotikai kalėjimo viduje, kalinių nužudymai ir t.t.

                  Puikiai padirbėjo jaunasis aktorius Tahar Rahim (À l'intérieu, The 9/11 Commission Report). Jis buvo vertas ne tik tai "Cezario", bet dar mažų mažiausiai ir "oskaro" nominacijos už vieną pirmųjų savo vaidmenų didžiajame kine. Taip pat puikiai pasirodė ir kitas aktorius, tai Niels Arestrup (De battre mon coeur s'est arrêté, Meeting Venus) įkūnijęs Cesar Luciani.

                  Bet vis tiek didžiausią darbą padarė režisierius Jacques Audiard (Sur mes lèvres, De battre mon coeur s'est arrêté). Jis ne dažnai išleidžia, kokią nors naują juostą, bet jau kai išleidžia, tai gali būti tikras jog pigaus mėšlo tikrai negausi. Šiame filme jo talentas paireiškia į valias. Režisūra, kaip ir operatoriaus darbas nuostabūs.














                  Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                  [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                  Comment

                  • Spirit of Nightmare
                    !,,!_ (-_-) _!,,!

                    • 2008 10 17
                    • 209


                    Mėnulis / Moon

                    Režisierius: Duncan Jones
                    Scenarijaus autorius: Duncan Jones, Nathan Parker
                    Šalis: D. Britanija
                    Išleidimo metai: 2009
                    Žanrai: Drama, mokslinė fantastika, mistinis, trileris
                    IMDb reitingas: 8.0/10 (43,798)
                    Trukmė: 1 h. 37 min.
                    Vaidina: Sam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott, Rosie Shaw, Kaya Scodelario

                    "Moon" tai filmas, kurį kino akademija tiesiog stebuklingai pražiūrėjo pro akis. Lyginant su kitais svarbiausiais paskutinių metų mokslinės fantastikos filmais - "Avatar" (šitas iš vis tik už efektus turėjo gaut), "District 9", "Star Trek" bei "Ink" (kurį ne ką mažiau stebuklingai akademija irgi pražiopsojo), "Moon" mano nuomone yra geriausias iš jų. Vien Sam Rockwell (The Green Mile, Iron Man 2) buvo vertas savo "oskaro", nes turėjo suvaidinti labai sunkų ir originalų vaidmenį. Tiesą sakant, beveik visą filmą vien tik jis vienas ir vaidino. Kiti aktoriai pasirodė tik labai retuose "flashback'uose" arba per TV ir pan.

                    Astronautas Sam'as Bell'as tyrinėja Mėnulį. Jis yra sudaręs trijų metų trukmės kontraktą, ir dabar jam liko vos dvi savaitės iki kelionės namo. Visus tuos metus Mėnulyje jis praleido visiškai vienas, su juo buvo tik protingas kompiuteris GERTY. Dėl gedimo, čia nėra jokio tiesioginio susisiekimo su Žeme. Tačiau galima siųsti tik po kiek laiko atvykstančias vaizdines žinutes ir šitaip jis kalbasi su savo mylimąja Tess ir kelių metų dukrele Eva. Bet Sam'as patenka į avariją ir praranda sąmone. GERTY padeda jam atsigauti, tačiau neleidžia išeiti į lauką. Bet astronautas išprovokuoja kompiuterį, kad jis leistų tai padaryti ir slapčia nueina į avarijos vietą. O ten jis suranda sąmonę praradusį žmogų. Jis atrodo visiškai taip pat, kaip Sam'as ir pasak GERTY jo vardas Sam'as Bell'as.

                    Kaip jau minėjau - Sam Rockwell buvo beveik vienintelis filmo aktorius. Ir jis su šia užduotimi susitvarkė puikiai. Jam teko vaidinti dialogus su pačiu savimi, kadangi aktorius vaidino du visiškai identiškus žmones. Taip pat buvo nelengvų scenų, kuriose jis suvaidino bebaigiantį išsikraustyti iš proto, arba žiauriai sužalotą asmenį.

                    Kitas labai svarbus "Moon" elementas - garso takelis. Jis ne toks įsimenantis, arba kūne šiurpulius keliantis, kaip filmuose "Gladiator" bei "Requiem for A Dream", tačiau puikiai priderintas prie lėtokos bei įtemptos ir mistiškos filmo atmosferos. Nors tenka pripažinti, kad atskirai garso takelio nesiklausyčiau, nes be filmo jis ne itin daug vertas.

                    Taip pat ši juosta labai pagirtina už nuostabią siužeto liniją. Iš pradžių atrodo, kad per daug nieko ir nevyksta, kažkoks vaikinas sėdi užsidaręs Mėnulyje, svajoja grįžti namo, pakliūna į avariją... Bet visas veiksmas po to, kai atsibudęs po sąmonės netekimo Sam'as randa kitą Sam'ą tiesiog prilipdo prie ekrano. Imi spėlioti kodėl jie vienodi, kas čia bus toliau, kam pasiseks, o kam nelabai ir t.t.

                    Man "Moon" labai primena legendinį Stanley Kubrick'o (The Shining, A Clockwork Orange) filmą "2001: A Space Odyssey". Abejuose filmuose žmonija tiek ištobulėjusi, kad sugeba pasistatyti kosmines bazes Mėnulio paviršiuje, abu filmai turi nuostabų garso takelį, puikius aktorius, labai gerą siužetą, režisūrą.














                    Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                    [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                    Comment

                    • Spirit of Nightmare
                      !,,!_ (-_-) _!,,!

                      • 2008 10 17
                      • 209

                      Autorius Mefisto
                      Žmonėmis mėgstantiems mafijos laikus galėčiau pasiūlyti:
                      1.The Godfather trilogija (kas nematęs, tiesiog turi pamatyti šias nuostabias dalis, kino šedevras)
                      2. Scarface (1970 m. veiksmo filmas, pelnęs nemažai oskarų, tikrai vertas dėmesio)
                      3. Public Enemies (jei nematėt, pažiūrėti verta)
                      4. Donnie Brasco (dar vienas filmas su Al Pacino)
                      5. Good Fellas (su Roberto De Niro)

                      Tiek vat iš veiksmo, daugiau mafijos link, mano manymu
                      "Gofather" trilogija ir "Goodfellas" tiesiog privalomi pamatyti filmai. Su "Scarface" čia kažką nusišnekėjai. Tai yra 1983 m. (išskyrus, kelias senesnes versijas, bet '70 nėra) filmas, nepelnęs nė vieno "oskaro". Tiesą sakant net nebuvo nominuotas, tačiau vis tiek labai geras. Prie "Public Enemies" per daug neverta gaišti laiko, o "Donnie Brasco" visai neblogas.

                      Autorius Negalius
                      Prie šių lobių (visi išskyrus Public Enemies, nes jo dar nemačiau tai spręst nelabai galiu) dar pridėčiau:
                      Carlito's Way (Al Pacino, ko dar trūksta? o kaip priedą dar ir Sean Pean'a gausit )
                      Casino (Scorcese + De Niro + Joe Pesci, tikra jėga )
                      American Gangster (D.Washington'as tikrai neblogą gangsterį suvaidino..)
                      Dar keletas nepaminėtų:

                      The Untouchables (1987)- Režisierius Briand de Palma (Scarface, Carlito's Way) susikvietė būrį žvaigždių (Kevin Costner, Sean Connery, Robert de Niro, Andy Garcia) ir sukūrė puikų filmą apie legendinį Al Capone.

                      The Departed (2006) - vienas geriausių Scorsese's filmų, kuriame vaidina Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio bei Matt Damon. Neįtikėtina įtampa, puikus siužetas ir nuostabi vaidyba.

                      Pulp Fiction (1994) - neabejotinai geriausias Tarantino filmas, vaidina Travolta, Willis, Thurman, L. Jackson, Roth ir dar daugiau žvaigždžių.

                      Cidade de Deus (2002) - nuostabus brazilų filmas, apie jų kriminalinį pasaulį. Privalomas pamatyti absoliučiai visiems.

                      The Boondock Saints (1999) - kitoks filmas apie mafiją

                      In Bruges (2008) - ironiška britų kriminalinė drama, apie dviejų smogikų nuotykius Briugėje.

                      Dar čia būtų galima vardint labai daug, bet šiam kartui užteks.




                      Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                      [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                      Comment

                      • Spirit of Nightmare
                        !,,!_ (-_-) _!,,!

                        • 2008 10 17
                        • 209


                        Ateini Čia arba Gausi į Dūdą! / Kick-Ass

                        Režisierius: Matthew Vaughn
                        Scenarijaus autorius: Matthew Vaughn, Jane Goldman
                        Šalis: JAV, D. Britanija
                        Išleidimo metai: 2010
                        Žanrai: Veiksmo, komedija, kriminalinis, trileris
                        IMDb reitingas: 8.3/10 (51,779) Top 250: #146
                        Trukmė: 1 h. 57 min.
                        Vaidina: Aaron Johnson, Nicolas Cage, Chloe Moretz, Mark Strong, Christopher Mintz-Plasse, Elizabeth McGovern, Garrett M. Brown, Deborah Twiss, Michael Rispoli

                        Populiaraus komikso "Kick-Ass" ekranizacijos laukiu jau seniai dėl kelių priežasčių: dėl puikaus aktoriaus Nicolas Cage (Leaving Las Vegas, Lord of War), dėl originalios idėjos, dėl linksmo ir išvaizdaus treiler'io ir t.t. Ir ši juosta manęs tikrai nenuvylė.

                        Dave Lizewski - klasės nevykėlis. Jis neturi merginos, gatvėje bei mokykloje iš jo atiminėja pinigus, o laisvalaikį Dave leidžia komiksų parduotuvėse su savo dviem tokiais pat, kaip jis draugais. Bet šis moksliukas turi keistą svajonę - tapti superherojumi. Paslapčia iš interneto užsisakęs nardymo kostiumą jis nutaria išvalyti miestą nuo nusikaltėlių. Bet jau pirmasis jo bandymas baigiasi tragiškai - kostiumuotas keistuolis, save vadinantis "Kick-Ass" pakliūna į reanimaciją. Tačiau gydytojas padeda Dave'ui išlaikyti šią paslaptį ir po keleto mėnesių, sugijus kaulams "Kick-Ass" vėl išbėga į gatves kovoti su nusikalstamumu. Ir šį kartą jam pasiseka - jis pamoko kelis chuliganus, o filmukas, kuriame jis su jais mušasi atsidura "YouTube". Video jau po keleto dienų turi milijonus peržiūrų, o "Kick-Ass" tampa savotišku miesto didvyriu.

                        Filmo siužetas yra tikrai nepaprastas. Pirmoji pusė atrodo grynai, kaip komedija. Na, o antroji - įtempto siužeto veiksmo trileris, su keliomis juokingomis vietomis. Čia netrūksta kraujo, todėl filmas toli gražu neskirtas jaunajai auditorijai, kaip iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti.

                        "Kick-Ass" taip pat turi nuostabų garso takelį. Kartais tos muzikos nelabai pastebi, bet per brutalias kovų scenas negalima to nepastebėti. Ji puikiai priderinta prie įtempto ir ironiško filmo scenarijaus ir kruvinų vaizdų jame.

                        Bet nuostabiausias dalykas šiame filme yra aktorių vaidyba. Jie visi buvo puikūs, bet kelis norėčiau ypač išskirti. Pirmoji - Chloe Grace Moretz įkūnijusi "Hit Girl". Nors jai vos 13 metų, bet manau, kad ji tikrai nusipelnė "Oskaro" nominacijos, kaip geriausia metų antrojo plano aktorė. "Hit girl" buvo labiausiai į akis krentanti figūra. Bet net neturiu žodžių apibūdinti, kaip puikiai ši jaunoji talentė čia pasirodė. Toliau - Holivudo žvaigždė Nicolas Cage. Jis yra iš tikro nuostabus aktorius, tačiau paskutiniu metu save taip nusipigino, kad baisu. Neįsivaizduoju, kaip galima tokio lygio aktoriui vaidinti tokiuose filmuose, kaip "National Treasure: Book of Secrets", "The Wicker Man", "Bangkok Dangerous" bei "Ghost Rider". Bet pagaliau Cage vėl po truputį grįžta prie gero kino. "Kick-Ass" jis gavo nedaug laiko, tačiau pasirodė nuostabiai ir į rolę, kaip visada, įsijautė puikiai.

                        "Kick-Ass" yra labai originalus filmas ir net neįsivaizduoju su kuo jį galima būtų palyginti, nes kad ir kiek bandau, niekaip neprisimenu ko nors panašaus. Tad parašysiu trumpai - 9/10, vienas geriausių 2010 m. filmų.











                        Paskutinis pakeitimas nuo Spirit of Nightmare; 2010-06-13, 15:54.




                        Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                        [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                        Comment

                        • Spirit of Nightmare
                          !,,!_ (-_-) _!,,!

                          • 2008 10 17
                          • 209


                          Blogas policininkas / The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

                          Režisierius: Werner Herzog
                          Scenarijaus autorius: William M. Finkelstein
                          Šalis: JAV
                          Išleidimo metai: 2009
                          Žanrai: Kriminalinis, drama, trileris
                          IMDb reitingas: 7.0/10 (16,201)
                          Trukmė: 2 h. 2 min.
                          Vaidina: Nicolas Cage, Eva Mendes, Val Kilmer, Fairuza Balk, Jennifer Coolidge, Shawn Hatosy, Tom Bower, Xzibit

                          Legendinis vokiečių režisierius Werner Herzog (Stroszek, Nosferatu: Phantom der Nacht) po truputį pradeda veržtis į Holivudą ir naujajam jo filmui, 1992 - ųjų metų "The Bad Lieutenant" perdirbiniui, susikviečia nemažą žvaigždyną - Nicolas Cage, Eva Mendes bei Val Kilmer. Šis kūrinys buvo rodytas keliuose presitižiniuose kino festivaliuose ir susilaukė neblogo kritikų įvertinimo.

                          Savo namuose randami žiauriai nužudyti septyni nelegalūs emigrantai iš Senegalo. Šiai bylai tirti paskiriamas detektyvas Terence McDonagh. Jis visai neseniai buvo paaukštintas į leitanantą. Tačiau jo gyvenimas nėra toks gražus, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Kartu su reto grožio prostitute, pas kurią Terence praleidžia nemažai laiko, jie vartoja kokainą. Jam to reikia, kad sumažintų nugaros skausmą, kuris jį persekios visą gyvenimą. Detektyvas pradeda tyrimą. Labai daug tyrimo sėkmės jis patiki ant penkiolikos metų juodaodžio paauglio pečių. Terence mano, kad šis apie tragediją žino daug, negu dedasi žinąs. Tačiau kovoje su narkobosu, kurį leitanantas įtaria atsakingą už žmogžudystę, berniukas pradingsta...

                          Iš šio filmo man labai įsiminė operatoriaus darbas. Juosta buvo puikiai nufilmuota. Ypač įsiminė scenos su krokodilais ir iguanomis. Filmuota iš puikaus kampo ir gavosi tikrai "prikolnos" vietos, atspindinčios visą "The Bad Lieutenant" atmosferą.

                          Dažnai teko išgirsti, kad Terence McDonagh rolė buvo geriausias aktoriaus Nicolas Cage (Bringing Out The Dead, National Treasure) vaidmuo per visą dešimtmetį. Pilnai su tuo sutinku ir netgi keista, kad jis negavo nominacijos "Oskarui". Jam teko iš tiesų nelengvas - nuo narkotikų apsvaigusio policininko - vaidmuo, ir Nicolas įsijautė į jį taip puikiai, kad vargu ar kas nors kitas būtų taip gerai suvaidinęs. Na, kiti aktoriai pasirodė irgi visai neprastai - Eva Mendes labai gera vaidyba nepasižymėjo, bet Val Kilmer personažas buvo labai geras. Beje, tai buvo nepirmasis N. Cage ir E. Mendes duetas. Ankščiau jie vaidino porą daug prastesniame fantastiniame filme "Ghost Rider". Gerai, kad gavo progą pardoyti ko iš tikro yra verti.

                          Scenarijaus šedevru nepavadinčiau, tačiau jis tikrai daug aukštesnio lygio, negu esame įpratę matyti Holivude. Filmas buvo kupinas juodojo humoro, kartais ne visai aiškiai parodomo, tačiau vargu ar kas paneigs, kad "The Bad Lieutenant" buvo ironijos persmelktas kūrinys.

                          Tiem kam patiko šis filmas patarčiau pažiūrėti Quentin'o Tarantino (Pulp Fiction, Reservoir Dogs) darbus, kurių stilius taip pat labai panašus. Dar panašumų galima surasti ir su broliais Coen'ais (O Borther, Where Art Thou?, No Country For Old Men) bei grandu Martin'u Scorsese (Taxi Driver, Goodfellas). Filmą vertinčiau stipriu aštuonetu, visgi jis tikrai ne šedevras, nors ir labai geras.















                          Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                          [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                          Comment

                          • Aivaras
                            ką tu?

                            • 2008 09 10
                            • 358


                            Filmas apie kanapių auginimą: drausti toliau ar pagaliau legalizuoti?

                            2007 metais kanadiečių Bretto Harvey ir Adamo Scorgie filmas „The union: the business behind getting high“ („Sąjunga: už svaigulio slypintis verslas“) skirtas kanapių auginimo ir marihuanos legalizavimo problemoms. Jame tyrinėjama, kokiu būdu šešėlinis kanapių auginimas, prekyba ir vartojimas išlieka totalaus karo prieš narkotikus sąlygomis.

                            Filmas niekada nebuvo rodomas kino teatruose, tačiau yra gerai vertinamas tiek dokumentikos žanro puoselėtojų, tiek kanapės legalizavimu suinteresuotų asmenų, tiek ir pačių filmo žiūrovų.


                            Torrentas: [700 MB]
                            http://thepiratebay.org/torrent/4545...DivX-velvetfog

                            http://www.youtube.com/watch?v=0CCe7...layer_embedded

                            http://www.youtube.com/watch?v=t1YEWM6IYPM

                            vienas iš geresnių dokumentinių filmų. 1:45h gero laiko, informacijos. sėkmės žiūrint, ypač tiems kurie prieš kanapes ;]

                            Comment

                            • Silvestras
                              Rimtas forumo narys



                              • 2008 04 18
                              • 162

                              the weirdest shit around, tiesiog truputį keista, kad kažkas iš tikro kuria tokį trash'ą, bet iš kitos pusės bent jau pasijuokt iš ko galima, tad jau šioks toks pliusas


                              Comment

                              • Spirit of Nightmare
                                !,,!_ (-_-) _!,,!

                                • 2008 10 17
                                • 209


                                Vaiduoklis / The Ghost Writer

                                Režisierius: Roman Polanski
                                Scenarijaus autorius: Roman Polanski, Robert Harris (romanas bei jo adaptacija)
                                Šalis: D. Britanija, Prancūzija, Vokietija
                                Išleidimo metai: 2010
                                Žanrai: Drama, trileris, mistinis
                                IMDb reitingas: 7.6/10 (19,136)
                                Trukmė: 2 h. 8 min.
                                Vaidina: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Jon Bernthal, Kim Cattrall, James Belushi, Olivia Williams, Timothy Hutton, Tim Preece

                                Kultinis lenkų režisierius Roman Polanski (The Pianist, Chinatown) paskutiniu metu dažniau siejamas su žodžiu "skandalas", negu "geras filmas". Visoje žiniasklaidoje pagarsėjusi nepilnametės prievartavimo istorija įvykdyta dar 1978 metais, praėjusiais metais vėl buvo prikelta. Režisierius buvo suimtas, atsisakyta jį paleisti už užstatą ir t.t. Tad naujausiojo jo filmo "The Ghost Writer", paremto tikrais faktais, laukė daugelis. Berlyno kino festivalyje ši juosta laimėjo sidabrinį lokį geriausio metų režisieriaus kategorijoje bei buvo nominuota auksiniam.

                                Vienas rašytojas gauna pasiūlymą parašyti buvusio Britanijos ministro pirmininko memuarus. Knygą pabaigti jis turės labai mažai laiko, tačiau už tai jo laukia labai dideli pinigai. Rašytojas iš Anglijos išvyksta į JAV, kur dabar gyvena Adam'as Lang'as. Ministro namas yra saloje, į kurią patekti galima tik keltu arba privačiu lėktuvu. Vos rašytojas pradeda naująją knygą, Adam'as Lang'as įsivelia į tarptautinį skandalą, susijusį su karu Irake bei terorizmu. Rašytojas po truputį pradeda aiškintis Lang'o istoriją ir suranda šokiruojančių faktų iš jo praeities. Negana to - jis per daug priartėja prie ministro žmonos. Netrukus būsimos knygos autoriui, pradeda atrodyti, kad kažkas labai norėtų jį nužudyti...

                                "The Ghost Writer" yra knyga bei tikrais faktais paremtas mistinis trileris, turintis tiesiog labai intriguojantį scenarijų. Naujausas Polanski'o darbas man primena naujausią kito legendinio režisieriaus Martin'o Scorsese's (Raging Bull, Casino) kūrinį "Shutter Island". Vienodi žanrai, didžioji dalis veiksmo vyksta saloje, intriguojantys iki pat pabaigos... Ir vis dėl to "The Ghost Writer" scenarijus turi daugiau minusų, daugiau klaidų, daugiau nelogiškų vietų. Bet siužetui drąsiai galima duoti bent 8 balus.

                                Šiame filme ypač norėčiau išskirti pagrindinį aktorių Ewan McGregor (Big Fish Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith. Sakyčiau, jog jis vienas geriausių Holivudo aktorių vertinant pagal tai, kokias emocijas jie geriausiai įkūnija. Pvz. žiauriai pervertinto katastrofų filmo "2012" žvaigždė John Cusack (1408, Being John Malkovich), mano nuomone visiškai nemoka to padaryti. Jo personažuose baimė ir džiaugsmas atrodo beveik taip pat. Naujojo Betmeno Christian Bale (The Dark Knight, The Prestige) parašu galėtų būti nuotrauka su jo rimtu veidu, kas jam išeina puikiai, bet jis beveik nemoka džiaugtis. Na, o E. McGregor, puikiai pavaizduoja bet kokias išraiškas.

                                "The Ghost Writer" rekomenduoju visiems mistinių filmų gerbėjams. Čia tos mistikos gal ir nėra labai daug, tačiau užtektinai, kaip tokiam politiniam trileriui. Mano įvertinimas 8/10. Iki devyneto šiek tiek pritrūko.















                                Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

                                [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

                                Comment

                                Working...