Kokius žaidimus žaidžiate? (Pakomentuokite)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Bardakas
    Žmogus Ne





    • 2005 09 22
    • 1462

    Machinarium


    Machinarium


    Ir mažiausi gali tapti didvyriais

    » Kam gerai žinoma Samorost žaidimų seriją tai bus gardus kasnelis jo fanams. Machinarium tų pačių kūrėjų darbas nukeliantis jus į siurealų robotų pasaulį, kurio centre ir yra mūsų valdomas protagonistas - mažas robotukas, išmestas į šiukšlyną, kurio tikslas sustabdyt savo skriaudėjus nuo destrukcijos miestui ir jo gyventojams, bei išgelbėt merginą, bendraujant su miesto gyventojais ir atliekant įvairiausias užduotis.

    »Žaidimo grafika stulbinanti, visas pasaulis gražiai nutapytas interaktyvus paveikslėlis, tai būdinga point-and-click tipo žaidimams, tačiau čia dalininkai tikrai nepagailėjo prakaito lašų išpiešiant kiekvieną pasaulio smulkmeną kurioje nemažai objektų gali saveikauti su personažu.
    Kalbant apie personažus, nebus nė vieno kuris neturės kažkokios reikšmės, visi personažai atlieka savo funkcijas einant tikslo link ir padeda įveikt kliūtis. Tad būsimiems žaidėjams patartina nepraleist smulkmenų pro akis, nes jos gali būti itin svarbios išeinant žaidimą.
    Ambientiškos melodijos ypač sustiprina jausmą, kad esi ne žemėje, kai kur niūrios, kai kur linkstančios į lengvus chill-out'o garsus, visur muzika puikiai dera prie kiekvieno lygio.
    Žaidimo sudėtingumą galima vertint įvairiai. Labai puiku, kad žaidimas link galo vis sudėtingėja ir tas duoda peno pamąstyt, nebus taip, kad kiekvieną teritoriją perprasit iš pirmo karto, kartais tenka labai gerai įvertint kurioj miesto daly esate ir kur reik nueit ką paimt ir ką padaryt, kad pasistūmėtumėt link finalo. Žaidimas neapsiriboja vien poin-and-click sistema, eigoje atsiranda mini žaidimų ir galvosūkių kurie privers pasukt galvą, ne vien atsitiktinai spaudinėjant pelyte ant ekrano.
    Dialogai trumpi ir pateikti komiksų forma, neišgirsit nė vieno balso apart emocijų ar pasaulio garsų, tad tai šiek tiek palengvina dažnai įgrystančias personažų tarpusavio kalbas, tačiau vienas minusas, kad net tiems patiems komiksų "balionams" nėra skip mygtuko, kurio norėtųsi jei netyčiom užspaudi antrą kartą ant personažų ar greit nori prieit tą vietą kurią buvai primiršęs.
    Kūrėjai taip pat pridėjo vieną labai šauniai pateiktą palengvinimą - walkthrough, kurį norint pamatyt reikia pereiti mini žaidimą, tada atsiverčia knyga ir paveikslėlių pagalba galima išsiaiškint kaip pereiti kambarį. Taipogi be walkthrough yra ir hint mygtukas, kiekviename lygyje egzistuoja po viena hintą kuris minimaliai, bet gali privest prie kelio kuriame strigote.

    Machinarium, gal ne novatoriškas, bet tikrai puikiai atliktas darbas. Šiam žaidimui tikrai liks neabejingi visi galvosūkių ir meno mėgėjai, nes visą žaidimą galėčiau, iš tam tikros perspektyvos, vertint kaip meno kūrinį daugelyje žaidimo aspektų (grafikos, garso, idėjos...) ir dėl to gal būt jis ir yra toks nuostabus.


    Mano vertinimas:


    Istorija: 8
    Grafika: 10
    Muzika: 8
    Valdymas: 7
    Išliekantis Įspūdis: 9
    Bendras: 8.4



    Screenshot'ai:




    Traileris:



    Oficialus puslapis: machinarium.net

    Paskutinis pakeitimas nuo Bardakas; 2009-12-14, 23:51.
    Maybe on Earth, Maybe in the Future
    sigpic
    Kurokawa idėjinis lyderis
    Lėtai keičiu slaptažodžius

    Comment

  • IVXXX
    Let's do a barrel roll!
    • 2008 03 07
    • 8

    Isleista Higurashi novele (1-4 chapteriai), siustis is cia:
    http://kureha.gotdns.com/k1/index.php?topic=190.0

    Higurashi no Naku Koro ni takes place during June 1983, at a fictional rural village called Hinamizawa, which has a population of approximately 2000. The main character, Keiichi Maebara, moves to Hinamizawa and befriends his new classmates Rena Ryugu, Mion Sonozaki, Rika Furude, and Satoko Hojo. Keiichi joins their after-school club activities, which consist mostly of card and board games (and punishment games for the loser, usually him.) Hinamizawa appears to be a normal, peaceful, rural village to Keiichi. However, the tranquility abruptly ends after the annual Watanagashi Festival, a celebration to commemorate and give thanks to the local god, Oyashiro-sama. Keiichi learns that every year for the past four years, one person has been murdered and another has gone missing on the day of the Watanagashi Festival. Keiichi himself soon becomes drawn into the strange events surrounding the Watanagashi Festival and Oyashiro-sama. In each story arc, he or one of his friends become paranoid, and a crime is committed. Usually, the crime involves the murder of one of their own friends. While it seems impossible to tell their delusions apart from the mystery of Hinamizawa, slowly the truth is revealed.

    Grazesnio piesimo veikeju patch'as: daromas (orginali siaubingai atrodo)
    I want to go on a date! We'll play MMORPGs all night long! And then I want you to confess your love to me by saying 'let's grind together, baby!

    Comment

    • kaukollius
      Naujokas
      • 2009 12 01
      • 9

      Kokius žaidimus žaidžiate?

      Autorius Mao
      S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl. Kietas. Bičai prie laužo skaldantys rusiškus anekdotus ir grojantys akustinėm valdo.xD
      Kokia tu seniena issitraukei geriau pazaisk
      S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat tas pats geriausias is serijos ir daug geresnis uz Clear Sky
      Kadangi esu perejes visus tris galiu tai pasakyti

      Comment

      • Spirit of Nightmare
        !,,!_ (-_-) _!,,!

        • 2008 10 17
        • 209

        Braid

        Braid


        Kūrėjas: Number None, Inc. (XBLA, Windows)
        Hothead Games (Mac, PS3)
        Leidėjas: Microsoft Game Studios (XBLA) [1]
        Number None, Inc. (Windows, Mac)
        Platforma: Xbox 360 (XBLA), Windows, Mac OS X, Playstation 3
        Išleidimo data: liepos 3, 2002 (JAV), liepos 5, 2002 (Prancūzija), 2003 (Japonija)
        Sisteminiai reikalavimai:
        1.4GHz Procesorius
        768 MB of RAM,
        Hard Disk Space: 200 MB or more
        Video Card: tbd
        DirectX® Version: DirectX® 9.0c


        Braid yra 2D platforminis žaidimas, tačiau geriausias iš visų 2D platforminių žaidimų. Jį sukūrė nepriklasomų žaidimų (indie) kūrėjas Jonathan Blow.

        Tim‘as ieško princesės kuri buvo pagrobta siaubingo monstro ir dėl visko kalta yra jo padaryta siaubinga klaida. Jis labai norėtų tą klaidą iš taisyti, o dar geriau – išvis ištrinti. Bet kadangi tai jau per vėlu, jis turi keliauti po magiškus pasaulius ieškoti princesės. O tų pasaulių čia yra septyni. Žaidimas prasideda antruoju ir tvarkingai tęsiasi toliau (trečias, ketvirtas ir t.t.), o baigiasi antruoju. Kaip bebūtų keista, žaidimas nėra toks kuris su kiekvienu pasauliu darytūsi vis sudėtingesnis. Sunkiausias yra ketvirtasis pasaulis, reikalaujantis daugiausiai protinių pastangų.

        Žaidimo pagrindinė esmė yra manipuliacijos laiku – paspaudus Shift mygtuką tu tarsi atsuki laiką atgal. Tai turėtum išsiaiškinti po pirmosios mirties. Manote taip tik lengviau? Tai ir yra visas žaidimo sunkumas bet kartu ir originalumas.

        Žaidimo esmė - kiekviename pasaulyje reikia rinkti dėlionės detales ir jas sudėti į vieną. Tai irgi ne taip lengva, nes tas dalis paimti dažnai būna labi sudėtinga ir kartais reikia išmokti triukų su pačiomis dėlionėmis, kaip jas panaudoti, kad paiimt dar kitas dalis.

        Braid grafika nėra stulbinanti ir dažnas šių dienų geimeris aiškina: „Kaip toks 2D geimas gali turėti tokius didelius reikalavimus?“. Bet mano nuomone graži aplinka ir įdomūs priešai puikiai atperka šiuos trūkumus.

        Garso takelis tikrai nenuviliantis ir netgi labai smagiai priderintas prie tokio tipo žaidimo. Nors jį sudaro nelabai daug dainų (tik 8), jų užtenka, kad žaidimo atmosfera būtų tik smagesnė.








        Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

        [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

        Comment

        • zeke
          trust me i'm engineer

          • 2009 01 02
          • 392

          Na mačiau kad ant senienu stumet (netiesiogiai zinoma)
          Aš dabar rise of nations pirma lošiu ir tai tikrai geras žaidimas(grafika galėtu but geresnė bet žaidimas tirkrai idomus)
          S_T

          Comment

          • Bardakas
            Žmogus Ne





            • 2005 09 22
            • 1462

            Braid

            Kalbant apie Braid žaidimą, tai jį taipogi norėjau vienu metu aprašyt. Bet tebūnie, pavėlavau
            Su Spirit of Nightmare nevisai sutikčiau, kad grafika nekokia, man ji kaip tik pasirodė labai stulbinanti ir įdomi. Visas pasaulis yra rankų darbo vaisius perkeltas į žaidimą, bet kas keisčiausia jis visas dinamiškas, backgrounde galima išvysti kaip aplinka atrodo dega debesų, šviesos ir augalų purslais, niekad nemačiau tokio aplinkos žaižaravimo platformoj ir juolab ne trimatėj.

            Pats platforminis žaidimas daugeliui mano pažįstamų priminė Mario. Galima įžvelgt kažkokių panašumų iš pirmo žvilgsnio (bėgioji dvimačiam pasaulyje, šokinėji keistiems padarams ant galvų iš vamzdžių išlenda pirhana plants ir gelbėji princese...), tačiau mano nuomone tai visai kas kito, ir spėju retas perėjęs Braid žaidimą supranta apie ką jis buvo. Nenoriu spoilint, bet galiu pasakyt, kad ne apie princesės gelbėjimą tikrai. Kiekvienas lygis ir jame įgautas laiko sukimo mechanizmas yra metaforiškas personažo dvasinei būsenai ir savotiškai einantis suvokimo link. Tiesa čia būtina pabrėžt, kad žaidimas ne antruoju pasauliu prasideda, o būtent paskutiniu ir viskas eina atgaline tvarka ligi pačio pirmo kurio epilogas ir pavadintas "Braid".

            Žaidimą iš esmės gerai pasukus galvą galima pereit be jokių internetinių užuominų (prisipažinsiu kelis kartus dirstelėjau į walkthrough eidamas), tačiau patartina kuo labiau stengtis viską pačiam pereit, kitaip susigadinsit malonumą. Perėjęs jaučiausi tikrai pakylėtas tokio nuostabaus ir gilaus žaidimo, bet šiek tiek paskaitinėjęs supratau, kad jame yra dvi pabaigos (renkant slaptas žvaigždutes), antroji, metaforomis, atskleidžia labai daug apie Timo vidinį pasaulį, tačiau taip ir niekad nepasiryžau jo pereit antrą kartą. Visų pirmą, siekiant antros pabaigos būtina žaidimą pereit iš naujo, o antrą - tai velnioniškai sunku ir reikalauja didelių skillsų surinkt visas žvaigždutes.

            Verdiktas - tai buvo vienas smagiausių šiais metais mano pereitų žaidimų ir nekalbėjęs apie grafiką, garsą, siužetą ar pan. iš savo pusės duodu 10/10.
            Maybe on Earth, Maybe in the Future
            sigpic
            Kurokawa idėjinis lyderis
            Lėtai keičiu slaptažodžius

            Comment

            • sagara sanosuke
              forumo idiotas
              • 2009 04 14
              • 134

              siuo metu zaidziu torchlight. http://en.wikipedia.org/wiki/Torchlight

              Comment

              • IVXXX
                Let's do a barrel roll!
                • 2008 03 07
                • 8

                Higurashi update:

                veikeju/background patch'as:
                http://www.megaupload.com/?d=HY02AVZ0

                Srifto, interfeiso, muzikinio takelio patch'ai:
                http://sites.google.com/site/tweakin...home/completed

                CG, ps2 zaidimo versijos muzikinis takelis:
                Gal...


                Kitos naujienos:

                Spoileris:
                isleistas 100% Sekien no Inganock (Fantasy, Mystery, Steampunk) eng patch'as:
                http://amaterasu.is.moelicious.be/in...page=downloads


                Inganock, a city isolated from the outside, a city where everything is distorted, even the sun. It all started ten years ago, at a day called as 'Revival'. Then residents of the city slowly changed into beings that are partially human and partially animal.

                To this day, only a few still look fully human on the outside. One of these is Gii, a former medical student, now an illegal doctor that walks the city and cures the poor for free. He changed too, but only in the inside and his change enabled him a mysterious ability that he uses to heal people that keep mutating further every day.
                Paskutinis pakeitimas nuo IVXXX; 2009-12-18, 22:13.
                I want to go on a date! We'll play MMORPGs all night long! And then I want you to confess your love to me by saying 'let's grind together, baby!

                Comment

                • dubi
                  Klyšakojis piratas ;O

                  • 2008 10 14
                  • 50

                  Na aš retkarčiais vieną iš šių pažaidžiu: Team fortress 2 , Dragon age: Orgins ir nfs: shift .
                  Same as you but different.

                  Comment

                  • Zx-Shade
                    digital existence



                    • 2009 03 14
                    • 725


                    Taigi, po ilgu skelbimu ir laukimu mes neseniai sulaukem legendines pirmos dalies pratesimo.
                    gameplay sunku rasti youtubei, screen'u taip pat.
                    Tad pasitenkinsim tik graziu treileriu
                    ir truputi gameplay

                    Comment

                    • Augis24
                      AZ rėmėjas




                      • 2009 03 29
                      • 767

                      Kažkaip tik Counter Strike 1.6 (šiek tiek lengvo pasišaudymo reikia) ir Mu Online privačiam serveryje, taip pati tik šiaip sau nesinori rimtų žaidimų žaist, nes kaip ir nėra laiko, o labiau norisi anime pažiūrėt, nei kažką žaist

                      Comment

                      • IVXXX
                        Let's do a barrel roll!
                        • 2008 03 07
                        • 8

                        Isleistas Umineko 5 chapter'io (arba Umineko no Naku Koro ni Chiru 1ch) 100% eng patch'as! Siustis is cia:
                        http://www.mediafire.com/?dm3qwnm23mz
                        http://rapidshare.com/files/32631949...iru_5_v1.0.rar

                        I want to go on a date! We'll play MMORPGs all night long! And then I want you to confess your love to me by saying 'let's grind together, baby!

                        Comment

                        • IVXXX
                          Let's do a barrel roll!
                          • 2008 03 07
                          • 8

                          Isleista Soul Link VN. Siustis is cia:
                          http://kureha.gotdns.com/k1/index.php?topic=202.0

                          Spoileris:


                          In AD 2045, a group of military cadets, attending the preparatory course of the Central Military Academy, proceeded for training aboard the space station Aries. Within this group of cadets were Ryota Aizawa and his classmates including Sayaka Nagase and Kazuhiko Nitta. The situation went sour when a terrorist group called "Jararacas" took over the station. While the military successfully evacuated the station, Ryota and his group were trapped aboard. Worse still, the boarding assault left most of the military forces dead, effectively leaving the cadets on their own.
                          I want to go on a date! We'll play MMORPGs all night long! And then I want you to confess your love to me by saying 'let's grind together, baby!

                          Comment

                          • Horkis
                            Kritikuosiu žiauriai


                            • 2005 12 23
                            • 637

                            Bha pagaliau pabaigiau Divinity2: Ego Draconis.....

                            Pakankamai itraukiantis RPG... Ypac patiko galimybe pabut drakonu XD.. gaila kad zemelapis biski mazas....


                            Comment

                            • GODhack

                              http://www.alientrap.org/nexuiz/
                              Nexuiz is a fast paced 3d deathmatch game project created online by a team of developers called Alientrap. It is available for download for Windows, Mac, and Linux (all the same archive).

                              Comment

                              • Working...