Nine Inch Nails remixuoja savo kūrinius, bet kartais leidžia tai daryti ir kitiems. Internete buvo surengtas konkursas, kuriame galėjo dalyvauti kiekvienas norintysis. Dalyviai privalėjo pateikti savo versiją iš pasirinkto NIN kūrinių, duotų laisvai interpretacijai. Dalyvių buvo nemažai, dėl to ir išėjo net dvigubas CD, reprezentuojantis konkursą. Tad turime “Limitless Potential” 2 CD, kuriuose galima rasti 21 remix‘ą. Pirmas įspūdis yra net daugiau nei puikus: nė vienas remix‘as nenuvylia, o išties stebina įdomiu atlikimu bei originalumu. O kaip su antru įspūdžiu? Bėda tame, kad pusė visų kūrinių yra „Me, I‘m Not“ (5 remix‘ai) ir „Survivalism“ (6 remix‘ai). Neabejoju, kad į rinkinį pateko tik geriausi ir, kaip tyčia, šių minėtų gabalų remix‘ai ir buvo geriausi. Bet didesnė įvairovė būtų nepakenkusi. Kaip bebūtų, nė vieno gabalo iš playlist‘o nemetu ir jau kuris laikas klausau iš eilės. Iš „Me, I‘m Not“ man geriausi buvo šie – „Attvcks - Me, I'm Not (Attvcks Remix)“, „Halo33 - (Can't Stop) Me, I'm Not“ ir „Unknown Artist - Me, I'm Not (Virus That Is Me Mix)“. Iš „Survivalism“ remix‘ų tikrai vežantys yra šie – „erasemoi - Survivalism (Terminated Mix)“, „Defy - Survivialism (Defy Mix)“ [piano melodija puikiai įkomponuota], „Celebutante - Survivalism (Celebmix). Dar išskirčiau šiuos – „Lithium Dawn - Everything Is Zero“ [galima laikyti Survivalism remix‘u, bet tai išryškėja tik gabalo pabaigoje. Jis yra labai išskirtinis. Kaip pirmas gabalas rinkinyje, jis turi visas teises į tai], „Sam Swiech - God Given (Shattered Static Remix)“, „Dispyz - Only (Dispyz Rmx)“, „Dirty Scarab - My Violent Heart (Prevention; Rejection)“, „crashtv - The Beginning Of The End (CTV)“ ir „Streetlab - Capital G (Streetlab Mix)“. Visi paminėti, bent jau mano ausims, buvo patys geriausi tuo, kad sukūrė išskirtines NIN kūrinių versijas, kurios tikrai skiriasi nuo originaliųjų ir netgi gali su jomis konkuruoti lygiomis teisėmis. Prisipažinsiu. Man šio projekto rezultatai pranoksta Nine Inch Nails praeitų metų remix‘ų albumą „Year Zero Remixed“. Daugiau informacijos galima rasti www.9inchnails.com .
Perklausiau naujausią, praeitais metais, išleistą solinį Tarja Turunen albumą „My Winter Storm“. Kaip žinote, tai ex-Nightwish vokalistė. Jos pasitraukimas iš grupės yra išties diskutuotinas dalykas, bet, mano nuomone, tai buvo neišvengiama. Visų pirma, galvoju, kad Tarja Turunen yra pernelyg stipri vokalistė, kuri norėdama dar labiau tobulėti – tiesiog turėjo siekti solinės karjeros. Tai iliustruoja ir jos albumas, kuris yra išties stiprus darbas, turintys daug gerų ir įsimintinų kūrinių. Kitas aspektas, ir man gana džiuginantis, beje, yra tai, kad jai pasitraukus Nightwish nesubyrėjo. Tai interpretuoju, kaip gerą ženklą, rodantį, kad ir Tarjai ir buvusiai jos grupei viskas dar prieš akis bei netrukdydami vienas kitams jie kurs gerą muziką. Man labai patiko „I Walk Alone“, „Lost Northern Star“, „My Little Phoenix“, „Sing for Me“, „Poison“ (Alice Cooper žinomo hito cover‘is), „Ciaran's Well“.
Perklausiau naujausią, praeitais metais, išleistą solinį Tarja Turunen albumą „My Winter Storm“. Kaip žinote, tai ex-Nightwish vokalistė. Jos pasitraukimas iš grupės yra išties diskutuotinas dalykas, bet, mano nuomone, tai buvo neišvengiama. Visų pirma, galvoju, kad Tarja Turunen yra pernelyg stipri vokalistė, kuri norėdama dar labiau tobulėti – tiesiog turėjo siekti solinės karjeros. Tai iliustruoja ir jos albumas, kuris yra išties stiprus darbas, turintys daug gerų ir įsimintinų kūrinių. Kitas aspektas, ir man gana džiuginantis, beje, yra tai, kad jai pasitraukus Nightwish nesubyrėjo. Tai interpretuoju, kaip gerą ženklą, rodantį, kad ir Tarjai ir buvusiai jos grupei viskas dar prieš akis bei netrukdydami vienas kitams jie kurs gerą muziką. Man labai patiko „I Walk Alone“, „Lost Northern Star“, „My Little Phoenix“, „Sing for Me“, „Poison“ (Alice Cooper žinomo hito cover‘is), „Ciaran's Well“.
Comment