kada tampama otaku?

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Lax..
    reLaxed

• 2005 12 24
    • 516

Tas žodelis "otaku", kuris vieniems atrodo vos ne aukso raidėm parašytas titulas, toks daugiaprasmis ir sunkiai apibrėžiamas dalykas, kurį kiekvienas suvokia vis kitaip, asmeniškai ir tai remiasi, žinoma, į jūsų, kaip individo potyrius. Vat todėl vaikai, jūsų nuomonė keisis tūkstantį ir vieną kartą, nes kiekvieną kartą kažką sužinodami kažką naujo apie otakų gyvenimą jus permąstysite, ką visdėlto reiškia tas žodelis, kuris taip dažnai mūsuose asocijuojamas su "tikro anime fano titulu". Vienok, mes, net ir negalim teisingai apibrėžt šio termino, nes mes mėgdami anime jau mąstome subjektyviai, negalim nešališkai vertinti. Vat, kaip tik šiandien išgirdom kiek asmuo X (vardų neminėsim) šių metų ongoingų matęs, tai visiems seniams žandikauliai atvipo :] Bet toli gražu sable mano akyse nėra otakas. Ir išvis neteko gyvenime matyt gyvo pavyzdžio, tad klausimas, ar išvis tie otakai egzistuoja? Na bent jau Lietuvoj?

Comment

• NeXuS
      in-control
      • 2009 12 25
      • 40

Cosplay rubai, visokios anime figureles, plakatai ... Pagal mane , jai pas tave tokiu dalyku pilna, tu esi otaku , bet jai paprasciausiai ziuri anime ar skaitai manga , then you're allright dude , nothin's wrong with your brain .
      Power. Style. Control.

Comment

• witkus
        Take it easy

• 2009 11 21
        • 261

na tada NeXus, vadinas as ne otaku tiesiog turiu jiems budingu bruozu . Na jei buciau gimes ir auges japonijoj tada kas zino gal ir buciau tikras otaku, o lietuvoje grynakrauju otaku jauciu niekada nebus, tiesiog ne ta kultura ir dirva jiems cia netinka

beja sorry kad ne taip supratau otaku savoka

Comment

• druzokas
          Narys
          • 2009 08 17
          • 41

Na, o jeigu vietoj to kad kartais iseiciau i koki kluba ar vakareli (naa, ka siaip tikrai daznai darau), pasedziu namie vienas praleidziu vakara ziurint anime? Jeigu nesiskelbiu kad esu anime fanas, bet daug kas man asocijuojasi su anime veikejais ir panasiai? Ir siaip, esu isimylejes i anime ;D ar tai padaro mane otaku? P.S. ne cosplayinu, ir neturiu ten visokiu figureliu nes manau kad amzinai gyventi fantazijos pasaulyje nera gerai nei mokslam nei sportui

Comment

• FlameHaze
            The end of everything

• 2009 05 05
            • 89

Autorius Augis24
            Su FlameHaze sutinku, tačiau, kai kurios vietos dėl to pažeminimo mano otaku supratimui netinka, na bet čia jau nuomonių ir supratimų skirtumai.
            vakaru pasaulyje taip otaku yra terminas kuris nera pazeminimas nes taip net patys save megsta vadinti anime ir manga fanai, japonijoje otaku kultura yra gan smerkiama ir jei ne tokie filmai kaip densha otoko ir pan ji butu is viso nepripazinta, na bent jau "normaliu" zmoniu supratimu.

plius manija ir otakiskumas turi daug bendru bruozu, nes otakiskumas jau perzengia hobio ir pomegio ribas.. plius otaku charakteriai daznai buna specifiniai nepritampantys prie socialines aplinkos bei kitu zmoniu.
            I am the bone of my sword. Steel is my body and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death. Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray, unlimited blade works.

Comment

• Sharp_katana
              Stebėtoja

• 2007 02 28
              • 147

Puikus otaku pavyzdys - (ir nelabai senas) kai tas japonas vedė žaidimo heroję... Čia tai tikrai otaku (kone kaip Renge - chan iš Ouran'o). Anyway, tas otakiškumas... Jei turi porą plakatų, kelias figūrėles, dvd su anime ir pan. - čia dar ne įrodymas, kad tu otaku, manyčiau. Tiesiog tau patinka anime ir tiek. Bet jei rytą atsikėlęs išsiriti iš patalynės su anime herojų atvaizdais, įsisupi į chalatą su pokemonų atributika, geri kavą/arbatą iš puodelio aplikuoto tavo favourite anime, pas tave visur pilna visko su anime, manga herojais, o draugai, tėvai ir mokytojai/dėstytojai pastebi, kad tu daugiau kalbi japoniškai (arba pastoviai sakai ,,sugoi", ,,kawaii", ,,kakoii" ir pan) o ne lietuviškai - jau reikėtų susirūpinti... Kol kas nepažįstu nei vieno žmogaus, kurį galėčiau įvardinti kaip šimtaprocentinį otaku.

Comment

• SataNa
                Mind Zone

• 2008 02 15
                • 600

jei gali duot į snukį už anime, tu otaku xD
                Kartoškė

Comment

• Alicce
                  Narys

• 2009 05 28
                  • 50

Autorius svajone
                  Koks skirtumas, otaku tu ar ne? Juk po velnių tai kišimas savęs į rėmus. Tu negali sakyti, otaku tu ar ne. Čia tas pats kaip sakyti aš pankas (supraskit kaip norit, bet išvada viena - joks tikras pankas nepasakytų, kad jis pankas). Taigi tegu etiketes klijuoja kiti.

Aš užsimaskavęs otaku xD (ir niekas nesužinos, ar aš maskuojuosi kaip otaku ar japoniškos animacijos nesugadintu individu)

Ir toks just for fun paveiksliukas
                  Spoileris:

Visiškai pritariu Beje, smagus paveiksliukas
                  Well, I will never log in to this account again T_T Bye bye all Love ya!

Comment

Working...