Siuo metu bandau baigti John Irving "Kol tave rasiu", taciau jau labai gaila paskutines laisvas dienas prie knygu leisti ;s O eileje laukia Paul Coelh "Penktasis kalnas" bei Haruki Murukami "Dansu dansu dansu".
Kokia grožinę literatūrą skaitote? Pakomentuojam
Collapse
X
-
Neseniai garsųjį Bridžitos Džouns dienoraštį perskaičiau.Atvirai pasakius nesupratau kuo ši knyga pasaulį sužavėjo.Dabar Lian Hearn Otorių sakmių trilogiją tvarkau.Sužavėjo.Ir aleliuja,kitas taikinys pagaliau atrastas A Wizard Of EarthseaNot bad...Comment
-
Pradėjau skaityti privalomų knygų sąraše esantį Viljamo Šekspyro "Hamletą". Kol kas viskas įdomu, yra nebloga intriga ir greitai skaitosi.
Taip pat šiuo metu skaitau Gėtės "Faustą", Remarko "Trys Draugai". O kita knyga kurią pradėsiu skaityt bus Dostojevskio "Nusikaltimas ir bausmė".Comment
-
Pradėjau skaityti privalomų knygų sąraše esantį Viljamo Šekspyro "Hamletą". Kol kas viskas įdomu, yra nebloga intriga ir greitai skaitosi.
Taip pat šiuo metu skaitau Gėtės "Faustą", Remarko "Trys Draugai". O kita knyga kurią pradėsiu skaityt bus Dostojevskio "Nusikaltimas ir bausmė".Comment
-
Galų gale gavau "Eragono" ir "Vyriausiojo" pratęsimą - knygą "Ugnies Kardas". Iš pirmų 260 psl. galiu pasakyti, kad knyga kaip ir pirmosios dvi, nuostabi! Man atrodo, kad Paolinis taps klasikiniu rašytoju, panašiu į Tolkieną (nors Tolkienui tikrai neprilygs).
Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia
[2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~
Comment
-
Paolini kūryboje "Star Wars" elementų nepastebėjau. Nors tam tikru kampu žiūrint, gal ir galima tam tikrų panašumų įžvelgti...
Žinoma "Eragonas" per dideliu originalumu nepasižymi, bet autorius pakankamai ir savo minčių įdėjo, todėl nereiktų vien dėl subjektyvių priežasčių apšaukti žmogaus plagiatoriumi.Comment
-
Ką tik baigiau skatiyti Andrej Valentivov "Dezertyras". Romano žanras buvo kryptoistorinis. Ko gero tai buvo pirmasis mano skaitytas tokio žanro romanas. Taigi, kaip pradžiai sakyčiau visai neblogas. Veiksmas vykst Prancūzijoje 1793 metais (visi žinome, kas tada dėjosi Pranvūzijoje). Visa mano numonė apie jį čia
[2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~
Comment
-
man tai lb patiko Dostovjoskio(nzn ar gerai parasiau) Nusikaltimas ir bausmė tadadar putino altoriu šešėli, selendžerio rugiuose prie bedugnės, valentina, ir dar viena yra apie berna kai mirė jo motina jis ten nlb atrodė nuliūdes tada dar nuzudė kita dieda ir pakliuvo i kalėjima, čia mokslė davė skaityt tai patikoComment
-
Franz Kafka "Procesas. Novelės"
Taigi, baigiau patį "Procesą" neseniai. Jau berods trečia skaitoma Kafkos knyga, nežinau, kodėl nepalikau jo ramybėje po vienos. Suprantu, klasika, labai savitas stilius ir t.t., bet man kiek per sausas ir trūksta atomazgos. {Nors tas jo literatūroje gana vertinama.} O pačius kūrinius, kodėl tokie veikėjai ir siužetas, pradėjau geriau suprast ir įvertinti tik perskaičius paties rašytojo biografiją.
Šiuo metu skaitau novelę "Metamorfozė". 'Kafkiškasis' stilius išlaikytas, bet užtat novelė gana spalvinga ir net smagi.
+Mėgaujuos Pauliaus Širvio eilėmis, "Ir nusinešė saulę miškai" rinktine.Comment
-
Dabar skaitau A.Kamiu"Svetimas" ir "Maras" nu dar Altoriu seseli, Tarp megstamiausiu autoriu butu E.Hemingvejus yra ir kitu ,bet ju visu deramai nepamenu.Destiny is waiting ,lets move foward to it.Comment
-
vat skaitau db skaitau Roderick'o Gordon'o, Brian'o Williams'o "Gilybes"
is pradziu na kazkaip buvo tikrai neidomu norejau jau mest skaityt bet uzsispyriau ir toliau skaiciau ;DDD
ir gerai kad nesigailiu nes toje vietoje kur db skaitau net kvapa gniauzia ;DDD
laukiu nesulaukiu kada bus trecioji dalis ;DDDif life gives u lemons...
then make a lemonade ;3Comment
-
Šiuo metu baigiau skaityti Harry Harrison plieninės žiurkės seriją. Tikrai nemirtingas veikėjas kuris 2010 metais sugrįžta naujoje knygoje. Tūrbūt vienas iš ilgamečių veikėjų apskritai pirmos knyga 1970 parašyta neklystu. Dar gal kada reiktų Selinanti Mirtis serija užbaigti.Comment
-
Skaitau tokią "Išaukštinimo karas", kurią parašė David Brin iš PFAF serijos. Šiaip pati knyga pakankamai vidutiniška ir per daug primena "Star Wars", bet skaityti galima. Jos ten į dvi padalintos tai dabar dar tik pirmą baiginėju, bet antrą pradėsiu vėliau, nes vakar gavau naują (naują Lietuvoje) Tolkieno kūrinį "Silmariljonas". Labai norisi šitą knygą paskaityti, patinka man tokios
Comment
Comment