Kokia grožinę literatūrą skaitote? Pakomentuojam

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Jin
    Crazy Weirdo

• 2009 02 06
    • 242

Dabar skaitau Philip Reeve kngyą ,, Pragaro Mechanizmai'' tai trečioji knyga iš keturių. Tikrai labai įtraukianti ir įdomi. Trumapi apie šias knygas.

Pirmoji. Po šešiasdešimtninutinio karo, kai pasaulis susinaikino, atėjo Mobilumo era: miestai gelbėdamiesi nuo pavojų ir ieškodami grobio persikėlė ant ratų. Mobilusis Londonas pristigęs grobio ir norėdamas praryti Antimobiliosios lygos meistus. grieviasi užsilikusio baisau Senovės ginklo... Į šia stulbinančią ateities vizija įsipina jaudinantys trijų jaunų veikėjų - Katerinos, Tomo ir Hestero - nuotykiai.

Antroji. „Grobuonies auksas“ yra užburiantis „Mirtingų mašinų“ tęsinys.
    Po nerūpestingos dvejų metų klajonės Paukščių Keliais netikėtas susitikimas vėl įstumia Tomą su Hetera į pavojų. Sprukdami nuo žiaurių Žaliosios Audros pilotų, Ledynų šalčiui smelkiantis į kaulus, jie netikėtai ir pačiu laiku priskrenda mobilųjį miestą Ankoridžą. Bet Ankoridžas nėra saugus prieglobstis – nusiaubtas maro, miestas vos ne vos bekrypuoja į priekį, ir jauna markgrafė paskutinį kartą beviltiškai pabando išgyventi. Ji nustato kursą į Mirusį žemyną – į Ameriką...
    Sklinda kalbos, kad iš sugriauto pasaulio ima rastis vešlus kraštas, bet keliauti iki jo labai pavojinga. Nes, pasak kitų kalbų, Didžiajame Ledyne slankioja keisti padarai ir šmėklos. Ir baugina neabejotinai egzistuojantys žiaurieji Medžiotojai iš Arkandželo...

Trečioji. Ankoridžo miestas, kadaise buvęs mobilus, džiaugiasi ramiu gyvenimu Vynlande. Tačiau naujoji karta pavydi tėvams nuotykių.
    Rena Natsvorti, trokšdama pamatyti pasaulį kaip jos tėvai, pavagia Berneliams Paklydėliams paslaptingąją Ankoridžo skardinę knygą. Didingi ir šiurpūs nuotykiai plaukiojančiame Braitono didmiestyje pranoksta visus Renos lūkesčius.

Mano nuomone pati įdomiausia buvo antroji kngya, Grobuonies Auksas.

Comment

• Petras
      Senjougahara Fascination
      • 2008 04 12
      • 38

Autorius Eglaya
      Nelabai. Jos nei išverstos į lietuvių k., nei angliško originalo nėra pirkti. Aš skaitau .pdf, nors draugė ir žadėjo atsiųsti visas knygas popieriniam formate....
      Amazon siunčia knygas į Lietuvą:
      http://www.amazon.com/Uglies-Boxed-S.../dp/1416936408

Na, aprašymas ganėtinai įdomus

Comment

• Snabas
        Rimtas forumo narys
        • 2008 11 12
        • 140

Paulo Choelo - Veronika ryztasi mirti. Ka cia ir komentuot, tiesiog gera knyga

Comment

• 阿尔达...
          Naujokas
          • 2009 04 09
          • 11

Naujause knyga Saulelydis .Romanas ;DDD manau jau daug kieno skaitytas

Comment

• Piano4rest
            ...
            • 2009 04 14
            • 65

Autorius Snabas
            Paulo Choelo - Veronika ryztasi mirti. Ka cia ir komentuot, tiesiog gera knyga
            Visiškai sutinku. Tai nuostabi knyga, kurią turėtų perskaityti žmonės praradę gyvenimo prasmę.

Šiuo metu skaitau Yasunari Kawabata ,,Tūkstančiai gervių". Puiki knyga, supažindinanti su Japonijos kultūra, žmonių santykių subtilybėmis ir senųjų tradicijų susidūrimą su šiuolaikiniu pasaulu. Begalo poetiška ir paprasta knyga apie meilę, kūniškas aistras ir dvasinį tyrumą.
            Širdies tvenkiniai, džiaugsmo bangos.

Comment

• Mao
              a.k.a. Lzq

• 2006 07 25
              • 223

Perskaičiau likusias dvi Otori Sakmių dalis. Taip, mano skaitymo tempai labai lėti. Bent jau su antra knyga... Trečią surijau per tris dienas. Anyway, kas nors pasakykit, ar man apsimoka pirkt ketvirtą knygą (girdėjau neigiamų atsiliepimų). Šiuo metu, jei tai galima pavadint grožine literatūra, Hagakure tipo skaitau. Tiksliau, skaitinėju...

Oh, and by the way... Kažkaip man kraupu sėdėt forume, kuriame 50procentų bobų fangirliauja dėl twishit. Per kokį coną mane su beisbolo lazdom užpult gali... Ir šiaip, krenta forumo lygis... :]
              I, GARLAND, WILL KNOCK YOU ALL DOWN!

Comment

• bronzine
                music freak *

• 2009 04 12
                • 149

as dabar skaitau J.R.R. Tolkien "Hurino vaikai" idomi knyga perskaiciau gal tik kazkur apie 5 skyrius labai sudomino gyvenimas viduramziais kai grobdavo kaimus ir zmones padarydavo savo vergais goood ;DDD
                if life gives u lemons...
                then make a lemonade ;3

Comment

• Miglaja
                  Cute potato ~

• 2007 12 16
                  • 551

Autorius EdwardElric

Oh, and by the way... Kažkaip man kraupu sėdėt forume, kuriame 50procentų bobų fangirliauja dėl twishit. Per kokį coną mane su beisbolo lazdom užpult gali... Ir šiaip, krenta forumo lygis... :]
                  Nebūtina burbėti dėl tokių dalykų, jei 50 % panelių patinka Twilight, vadinasi Twilight yra tikrai gera knyga. O dėl skonio nesiginčijama....(Prisiminiau, ko užsukau į šią giją)Na, o aš jau baigiu skaityti H. Murakami "Norvegų knyga". Ką galiu pasakyti ? Murakamis kaip visad savam stiliuj: psichologija, erotika ir mirtys.
                  Seniems Murakamio gerbėjams knyga tikrai turėtų patikti...
                  P.S. ant knygos reikėtų uždėti N-14 ženklą:rolleyes:
                  Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

Comment

• Mao
                    a.k.a. Lzq

• 2006 07 25
                    • 223

Autorius Miglaja
                    Nebūtina burbėti dėl tokių dalykų, jei 50 % panelių patinka Twilight, vadinasi Twilight yra tikrai gera knyga. O dėl skonio nesiginčijama....(Prisiminiau, ko užsukau į šią giją)Na, o aš jau baigiu skaityti H. Murakami "Norvegų knyga". Ką galiu pasakyti ? Murakamis kaip visad savam stiliuj: psichologija, erotika ir mirtys.
                    Seniems Murakamio gerbėjams knyga tikrai turėtų patikti...
                    P.S. ant knygos reikėtų uždėti N-14 ženklą:rolleyes:
                    ir? Manai tai nulemia knygos gerumą?xDDDDDD naruto turi krūvas fanų, bet, visiem aišku, kad tai mėšlas.
                    I, GARLAND, WILL KNOCK YOU ALL DOWN!

Comment

• Katsu
                      Hajimemashite

• 2007 01 18
                      • 192

Autorius EdwardElric
                      ir? Manai tai nulemia knygos gerumą?xDDDDDD naruto turi krūvas fanų, bet, visiem aišku, kad tai mėšlas.
                      O man atrodo, kad tai tėra minios efektas: iš vienos pusės stovi tie, kurie dievina - iš kitos tie, kurie niekina. Bet ir tie, ir anie jaučia pareigą kalbėti. Šita madness buvo ir bus, nes to tiesiog reikia žmonėms. Panašiai buvo su Harry Potter - kiek buvo randančių šiose knygose kažką gero, tiek pat ir nepatenkintų. Vat kas dar yra svarbu, kad jei kalba ir vienaip ir kitaip - sukelia tam tikrą susidomėjimo laviną, tad tai garantuoja, kad knyga/os nepraras populiarumo. To pasiekė Twilight: ar tai jau iškart įrodo šio fenomeno paradoksiškumą, kad pop=šlamštas? Galbūt. Bet esmė tame, kad nereikia patapti tuo, tipo, žinovu, kuris žino geriausiai, kas sveika ir tinkama kitiems.

P.S. Twilight ir kitų dalių neskaičiau. Filmo taip pat nemačiau. Nuomonė grynai remiasi tuo, kad tai kas patinka kitiems - neprivalo patikti man. Ir atvirkštinis variantas.

Comment

• Death note
                        Shinigami - Death god
                        • 2009 05 23
                        • 80

Šiaip knygas skaitau retai, bet dabar skaitau Michael Scott knygą Magas tai antroji dalis pirmoji Alchemikas.
                        O šiaip skaitau Fantastinias arba siaubo detektyvus.

Comment

• Calyx Deuced
                          Narys

• 2006 12 06
                          • 96

Aš tai skaitau Haruki Murakami, kitus japonų rašytojus, Taip pat H.P.Lovecraft, dar Heinrich Heine, Friedrich Wilhelm Nietzsche.

Comment

• YuukiKuran
                            Love vampires
                            • 2009 02 23
                            • 22

Autorius EdwardElric
                            As esu skaicius ir twilight, ir Hari Poteri. Man jos abi labai geros knygos ir man patinka...As neziurejau ar ten daug fanu ar mazai, as skaitau,nes man patinka. Galetu ten nors ir ne vieno fano nebut... Bet kuo daugiau fanu tuo daugiau su kuo turi pasneket apie knyga ir pasidalinti ispudziais apie ja.
                            Naruto ziuriu jau daug metu ir man patinka...nebutina cia kur rasoma apie knygas kisti anime ir dar tvirtinti koks jis neidomus. Taip galima ir kitus izeist...
                            Saulėlydis. Vėl. Dar viena pabaiga. Nesvarbu, kokia tobula bebūtų diena, ji visuomet baigiasi...

Comment

• Spirit of Nightmare
                              !,,!_ (-_-) _!,,!

• 2008 10 17
                              • 209

Jau n-tajį kartą pradėjau Williamo Goldingo "Musių Valdovą". Tikiuosi šitą kartą užbaiksiu ją galų gale, nes iki šiol jau kažin kiek kartų pradėjęs, bet taip ir neužbaigęs.

Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

[2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

Comment

• ColdOne
                                And Who Am I?
                                • 2009 06 10
                                • 41

Šiaip asmeniškai lietuvių rašytojų nemėgstu,kapas man skaityt jų kūrinius - ką esu perskaičius,kad ir iš tos "privalomosios" tai V.M.Putiną "Altorių šešėly",turbūt vienintelis kurinys kuri užskaitau xD O šiaip,kaip panelė mėgstu romantines knygas,kad ir Stephanie Mayer "Twilight" padarė perversmą,niekad nepirkau knygų - šią sagą žadu įsigyt visą. Įsiminė Federico Moccia,Jane Austen skaitytos knygos. Šiaip mėgstu ir filosofines knygas,kaip pvz ypatingai patiko > Paulo Coelho - Alchemikas. Nevengiu ir Melvin Burgess knygų,mėgstu ištikro ir neitin švarų turinį :}

Comment

Working...