Vat pasirodo tikimybe visai nedidele.
Gelbėkimės nuo ateivių invazijos
Collapse
X
-
kažkoks protingas (?) dėdė paskaičiavo ir pasakė:
protingos gyvybės atsiradimo per keturis milijardus metų šansai tėra 0,01 proc.
čia yra parašytos kelių profesorių nuomonės apie ateivių egzistavimą (jei kam nors įdomu):
http://www.technologijos.lt/archyvas..._visatoje_0804
aš pats, tai nelabai tikiu, kad ateiviai, kurie lanko žemę egzistuoja (kodėl tada, būdami tokie protingi, jie grobia tik kvailiausius pasaulio žmones? )👍 1Comment
-
Manau, kad dauguma šiuolaikinių mokslininkų ir tuo besidominčių žmonių laikosi nuomonės, kad gyvybė yra pakankamai dažnas reiškinys Visatoje, bet vat ar daugialąstė (ir tuo labiau, - protinga) gyvybė gali būti taip pat dažna - toli gražu neaišku. Pernelyg daug nežinomųjų ir spragų žiniose.
Beje, man atrodo dauguma žmonių tiesiog nesuvokia, kiek daug Žemės atmosferoje vyksta keistų reiškinių, kurie mokslininkams puikiai žinomi. Ne visų jų kilmė ir mechanizmas dar paaiškinti, aišku tik viena, jie yra natūralūs atmosferos reiškiniai. Daugelį NSO "įvykių" galima jais paaiškinti.
Pvz., yra tokie reiškiniai, kuriuos mokslininkai vadina "elfais", "fėjomis"
"The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
FF sucks! Please, don't kill meComment
-
O iš kur tu žinai? Gal tie ateiviai yra dar kokiame dinozaurų lygio ar kokio urvinio žmogaus, o gal jie tokio lygio kaip mes ir taip pat svajoja apie ateivius kaip ir mes. O juk žmogus negali pažiūrėti į planetos vidų, todėl teigti jog jų nėra negalime. O kad jie neatskrenda pas mus su skraidančiom lėkštėm nepasako, jog mes vieninteliai tarp milijardų galaktikų. Aš teigiu, jog jie buvo, yra arba bus ir niekas nesako, jog jie gyvens tuo pačiu metu kaip mes.Comment
-
Na, paskaičiau čia esamus pranešimus nuo pat pradžių ir 50% iš jų norėjosi trinti lauk. Šaunu, kad Raziel trečiame puslapyje labai korektiškai aprašė realią ir logiškiausią situaciją.
Tikiuosi nepaskaitysit mane bepročiu, bet aš jau gan ilgą laiką tikiu tokia hipoteze, kad mes ir esam ateiviai, tiksliau ateivių palikuonys ir tie ateiviai kurie mus sukūrė, gyveno ne kažkur tai tolimoje galaktikoje, o gyveno priešais mus, mūsų saulės sistemoje, greta mūsų – Marse. Spėjama, kad prieš 3.6 milijardo metų Marse buvo gyvybė, buvo vanduo, buvo jūros, upės, atmosfera, debesys, žaluma... , bet netikėtai planetą ištiko nelaimė, kai nukrito kometa, o gal ir kitokia ekologinė nelaimė, kas pavertė Marsą į tokį, kokį mes jį matom dabar. Tuometinius planetos gyventojus privertė imtis drastiškų priemonių, galbūt jie išskrido ieškoti kitų namų, galbūt jie išskrido į savo kitus namus / kolonijas, galbūt jie neturėjo kitos išeities ir mirė savo planetoje, bet jie tikriausiai išsiuntė savo genus į mūsų dabartinę, dar tuo metu nepilnai pražydusią žemę, dėka ko mes ir egzistuojam šiuo metu.
Manau, dauguma žmonių net nenorėtų pripažinti ir patikėti, kad mes esam Marsiečiai. Kai pirmą kartą susimasčiau apie tai, net nesitikėjau, kad ši hipotezė yra taip plačiai aptarinėjama ir analizuojama. Kad Marsas anksčiau buvo žalias, manau, jau yra užtektinai įrodymų surinkta. Pati Marso paviršiaus struktūra jau mums daug ką parodo: Įspūdingi kanjonai, kuriuose buvo juros, išraižytos vagos, kuriuose anksčiau buvo upės, pietų ašigalyje esamas ledas ir anglies dioksidas, iki šio išlikusi menka atmosfera ir reti debesys, planetoje kartais praūžiantys viesulai ir svarbiausia vis dažniau aptinkamos vandens liekanų žymės, kuri, manau, šiuo metu slepiasi gyliai po Marso žeme. Bet nėra įrodyta kiek laiko tie vandenynai išbuvo planetos paviršiuje, kad ten galėtų susiformuoti žaluma ir gyvybė. Marse iki šiol yra ieškoma didesnių vandens šaltinių ir jei juos tikrai aptiks po žeme ~2010 – 2012 metais, kai vyks dar viena kosminė programa, manau, tai ką aš parašiau galės būti daug daugiau nei tik hipoteze. Ir visiems galiausiai taps aišku, kaip taip staigia Žemėje susiformavo gyvybė.
Beje, kad lengviau suvoktumėt ką aš pripleckojau, yra tam identiškas video fragmentas iš vieno nuostabaus filmo „Mission To Mars“:
Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2008-08-24, 00:37.Comment
-
Autorius RazielManau, kad dauguma šiuolaikinių mokslininkų ir tuo besidominčių žmonių laikosi nuomonės, kad gyvybė yra pakankamai dažnas reiškinys Visatoje, bet vat ar daugialąstė (ir tuo labiau, - protinga) gyvybė gali būti taip pat dažna - toli gražu neaišku. Pernelyg daug nežinomųjų ir spragų žiniose.
Beje, man atrodo dauguma žmonių tiesiog nesuvokia, kiek daug Žemės atmosferoje vyksta keistų reiškinių, kurie mokslininkams puikiai žinomi. Ne visų jų kilmė ir mechanizmas dar paaiškinti, aišku tik viena, jie yra natūralūs atmosferos reiškiniai. Daugelį NSO "įvykių" galima jais paaiškinti.
Pvz., yra tokie reiškiniai, kuriuos mokslininkai vadina "elfais", "fėjomis"
Na, paskaičiau čia esamus pranešimus nuo pat pradžių ir 50% iš jų norėjosi trinti lauk. Šaunu, kad Raziel trečiame puslapyje labai korektiškai aprašė realią ir logiškiausią situaciją.
Tikiuosi nepaskaitysit mane bepročiu, bet aš jau gan ilgą laiką tikiu tokia hipoteze, kad mes ir esam ateiviai, tiksliau ateivių palikuonys ir tie ateiviai kurie mus sukūrė, gyveno ne kažkur tai tolimoje galaktikoje, o gyveno priešais mus, mūsų saulės sistemoje, greta mūsų – Marse. Spėjama, kad prieš 3.6 milijardo metų Marse buvo gyvybė, buvo vanduo, buvo jūros, upės, atmosfera, debesys, žaluma... , bet netikėtai planetą ištiko nelaimė, kai nukrito kometa, o gal ir kitokia ekologinė nelaimė, kas pavertė Marsą į tokį, kokį mes jį matom dabar. Tuometinius planetos gyventojus privertė imtis drastiškų priemonių, galbūt jie išskrido ieškoti kitų namų, galbūt jie išskrido į savo kitus namus / kolonijas, galbūt jie neturėjo kitos išeities ir mirė savo planetoje, bet jie tikriausiai išsiuntė savo genus į mūsų dabartinę, dar tuo metu nepilnai pražydusią žemę, dėka ko mes ir egzistuojam šiuo metu.
Manau, dauguma žmonių net nenorėtų pripažinti ir patikėti, kad mes esam Marsiečiai. Kai pirmą kartą susimasčiau apie tai, net nesitikėjau, kad ši hipotezė yra taip plačiai aptarinėjama ir analizuojama. Kad Marsas anksčiau buvo žalias, manau, jau yra užtektinai įrodymų surinkta. Pati Marso paviršiaus struktūra jau mums daug ką parodo: Įspūdingi kanjonai, kuriuose buvo juros, išraižytos vagos, kuriuose anksčiau buvo upės, pietų ašigalyje esamas ledas ir anglies dioksidas, iki šio išlikusi menka atmosfera ir reti debesys, planetoje kartais praūžiantys viesulai ir svarbiausia vis dažniau aptinkamos vandens liekanų žymės, kuri, manau, šiuo metu slepiasi gyliai po Marso žeme. Bet nėra įrodyta kiek laiko tie vandenynai išbuvo planetos paviršiuje, kad ten galėtų susiformuoti žaluma ir gyvybė. Marse iki šiol yra ieškoma didesnių vandens šaltinių ir jei juos tikrai aptiks po žeme ~2010 – 2012 metais, kai vyks dar viena kosminė programa, manau, tai ką aš parašiau galės būti daug daugiau nei tik hipoteze. Ir visiems galiausiai taps aišku, kaip taip staigia Žemėje susiformavo gyvybė.
Beje, kad lengviau suvoktumėt ką aš pripleckojau, yra tam identiškas video fragmentas iš vieno nuostabaus filmo „Mission To Mars“:
Bet viskas tik spėlionės ir fantazavimai. Na bet ką gali žinoti nors tikimybė viena iš milijardų, bet ką gali žinoti.Paskutinis pakeitimas nuo Bax; 2008-08-24, 02:52.Comment
-
Autorius slicKroxTikiuosi nepaskaitysit mane bepročiu, bet aš jau gan ilgą laiką tikiu tokia hipoteze, kad mes ir esam ateiviai, tiksliau ateivių palikuonys ir tie ateiviai kurie mus sukūrė, gyveno ne kažkur tai tolimoje galaktikoje, o gyveno priešais mus, mūsų saulės sistemoje, greta mūsų – Marse. Spėjama, kad prieš 3.6 milijardo metų Marse buvo gyvybė, buvo vanduo, buvo jūros, upės, atmosfera, debesys, žaluma... , bet netikėtai planetą ištiko nelaimė, kai nukrito kometa, o gal ir kitokia ekologinė nelaimė, kas pavertė Marsą į tokį, kokį mes jį matom dabar. Tuometinius planetos gyventojus privertė imtis drastiškų priemonių, galbūt jie išskrido ieškoti kitų namų, galbūt jie išskrido į savo kitus namus / kolonijas, galbūt jie neturėjo kitos išeities ir mirė savo planetoje, bet jie tikriausiai išsiuntė savo genus į mūsų dabartinę, dar tuo metu nepilnai pražydusią žemę, dėka ko mes ir egzistuojam šiuo metu.
Bet net jeigu panspermijos hipotezės pasitvirtintų (net ir tos drąsiausios, apie kontroliuojamą panspermiją), tai vis tiek neišpręstų mus dominančio klausimo - iš kur ir kaip atsirado gyvybė. Tai tik nukeltų atsakymą toliau - privalėtume ieškoti tada kaip gyvybė atsirado Marse, asteroiduose, kometose, kosminėje erdvėje ir pan. Todėl daugumai mokslininkų Panspermija nelabai patinka, nes tai tik apsunkintų jų darbą ir nieko neišspręstų Aišku, svarbiau yra kas yra tiesa, o ne kas kam labiau patinka, tai manau jie susitaikytų... bet yra kur kas labiau stebėjimais paremtų kitų abiogenezės (gyvybės kilmės) teorijų."The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
FF sucks! Please, don't kill meComment
Comment